سیر برای لاغری

سیر برای لاغری

سیر برای لاغری
سیر برای لاغری

در این مقاله، به بررسی خواص و تاثیرات سیر برای لاغری خواهیم پرداخت. همراه شما هستیم.

آیا سیر برای لاغری مناسب است؟

سیر از قدیم الایام برای سلامتی و تغذیه ای، بسیار مفید شناخته شده است و از قدیم الایام برای درمان بسیاری از بیماری های مربوط به قلب و گردش خون از جمله موارد فشار خون بالا، بالا بودن کلسترول و چربی در بدن، تصلب شرایین و غیره، به دلیل داشتن گوگرد استفاده می شده است.

سیر برای لاغری
سیر برای لاغری

در مقاله سیر برای لاغری، با فواید سیر برای کاهش وزن آشنا خواهید شد. در خصوص تاثیر سیر برای لاغری، می توانید با جناب دکتر مهدی سلیمی، برترین پزشک در زمینه گوارش مشورت نمایید. همچنین دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین انواع جراحی های لاغری شناخته می شوند.

نام علمی سیر

سیر که نام علمی آن Allium sativum است، یکی از گیاهانی است که در تیره سیر (به انگلیسی: Allium) به همراه پیاز، پیاز سبز، تره فرنگی، سیر چینی و پیازچه در یک گروه قرار دارد.

سیر قرن هاست که به عنوان وسیله ای برای کاهش خطر ابتلا به عفونت به بسیاری از بیماری ها و شرایط مختلف بهداشتی به ویژه در مصر باستان مورد استفاده قرار می‌گرفت.

سیر علاوه بر استفاده از آن در پخت و پز، برای طعم دادن به غذاهای مختلف، گیاهی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است. سیر حاوی ترکیبات گوگردی است که آن را برای سلامتی مفید می کند و دلیل بوی تند آن، همین امر است.

در ادامه نوشتار سیر برای لاغری به مطالب مربوط به این موضوع می پردازیم. با ما همراه باشید.

آیا سیر و عسل برای لاغری مفید است؟

اثرات سیر برای لاغری

سیر گیاهی است که می توان آن را یکی از موارد ضروری هنگام ورود به هر آشپزخانه ای نامید. اما سیر، به خوش طعم شدن غذا نیز کمک می کند. افراد زیادی هستند که کاهش چربی بدن را انتخاب می کنند.

اثرات سیر برای لاغری
اثرات سیر برای لاغری

خوردن سیر تازه برای کاهش چربی و کلسترول بسیار موثر است زیرا سیر دارای خواصی است که به کاهش تری گلیسیرید کمک می کند. (اسیدهای چرب متشکل از سه مولکول)،

اما باید بدانیم افرادی که می خواهند از این طریق وزن کم کنند، باید 1-2 سیر تازه را در روز به مدت 1 ماه بخورند، بنابراین سیر به عنوان یک گیاه دارویی طبقه بندی می شود که به کاهش اسیدهای چرب و کلسترول کمک می کند.

اما این عمدتا کاهش اسیدهای چرب خواهد بود و نمی توان فوراً فرم بدن را زیبا ساخته و سایز بدن را کاهش دهد.

در بدن انسان انواع چربی وجود دارد و هر نوع چربی نیاز به روش متفاوتی برای کاهش چربی و وزن نیاز دارد

در بدن انسان انواع چربی وجود دارد و هر نوع چربی نیاز به روش متفاوتی برای کاهش چربی و وزن نیاز دارد. بنابراین، هر کسی که فکر می‌کند می‌خواهد به تناسب اندام برسد و  یا وزن خود را کم کند، بایستی علاوه بر مصرف سیر برای لاغری، به طور منظم نیز ورزش کند.

پس شما باید همراه با خوردن غذای مفیدی همانند سیر، می توانید با پزشک متخصص در فرم دادن به بدن در مطب دکتر سلیمی با این پزشک مجرب نیز مشورت کنید.

مطالعات زیادی فواید سیر برای لاغری و کاهش وزن را ثابت کرده‌اند. ما در مقاله جامع سیر برای لاغری و با کمک دکتر سلیمی، معروف ‌ترین و خلاصه ‌ای از این مطالعات را بیان خواهیم نمود:

مصرف روزانه محصولات ترکیبی حاوی عصاره ریشه سیر

برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه محصولات ترکیبی حاوی عصاره ریشه سیر، به مدت ۸ هفته همراه با رژیم غذایی سالم و ورزش، به کاهش وزن و توده چربی در ناحیه دور کمر و باسن کمک می کند.

مطالعه ای که در مقالات بین المللی در مورد تغذیه ورزشی منتشر شد، با مطالعه فواید ترکیبی حاوی محصولات طبیعی ویتامین ها و گیاهانی مانند سیر، سرکه، کافئین و غیره، فواید سیر را برای کاهش وزن نشان داد که  در مدت 8 هفته با برنامه رژیم کاهش وزن، تغییرات مفیدی در ترکیب بدن و کاهش دور باسن و دور کمر در مردان و زنان مشاهده شده است.

مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد و در مجله تغذیه منتشر شد، نشان داد که مصرف مکمل‌های سیر به کاهش وزن موش‌ها و کاهش درصد چربی در موش‌های چاق نیز کمک بسیاری می‌کند.

مصرف روزانه محصولات ترکیبی حاوی عصاره ریشه سیر
مصرف روزانه محصولات ترکیبی حاوی عصاره ریشه سیر

سیر چگونه به لاغری کمک می کند؟

سیر با افزایش چربی سوزی در بدن و با افزایش سطح انرژی، به کاهش وزن کمک می کند، بنابراین بدن می تواند کالری بسوزاند، زیرا بین خوردن سیر و سوزاندن چربی در بدن ارتباط وجود دارد و همچین سیر سلامت پوست را بهبود می بخشد. زیرا به عنوان یک ماده غذایی ضد پیری عمل می کند.

علاوه بر این، سیر به دفع سموم گیر کرده در دستگاه گوارش و خلاص شدن از آن کمک می کند. البته باید توجه داشت که مصرف سیر می تواند در مواردی اشتها را نیز افزایش دهد که این مورد به عنوان عاملی مطرح می شود که باید در رژیم غذایی به آن توجه داشت.

علاوه بر فواید سیر برای کاهش وزن، برخی از تمرین‌ها و رژیم‌های غذایی اگر با مصرف این ماده غذایی ترکیب شود، می‌تواند بسیار به کاهش وزن کمک کنند:

ورزش:

ورزش یکی از مهم ترین عادات سالم است که به کاهش وزن کمک می کند، زیرا به افزایش سرعت سوزاندن کالری کمک می کند.

از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید:

با نوشیدن آب حدود نیم ساعت قبل از غذا، پرهیز از قند، چربی و کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و خوردن میوه ها و سبزیجات، می توانید سلامتی و کاهش وزن مناسبی را تجربه کنید.

خواب کافی:

کمتر از 5 ساعت خوابیدن، احتمال چاقی را افزایش می دهد، زیرا سرعت متابولیسم بدن را کم می کند.

ارزش غذایی سیر

سیر حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است:

  • پروتئین ها، آمینواسیدهایی هستند که بدن می تواند آن ها را تولید نموده و یا از غذا به دست آورد.
  • کربوهیدرات ها که منبع اصلی انرژی برای بدن هستند.
  • قندها که ترکیبات آلی هستند و طعم شیرینی دارند.
  • کلسیم و آهن
  • چربی و فیبر
  • مس، روی، پتاسیم و منیزیم
  • ویتامین B1، ویتامین B2 و ویتامین B3
  • سلنیوم یک ماده معدنی و آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن انسان است.
  • منگنز یکی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است.
ارزش غذایی سیر
ارزش غذایی سیر

کالری سیر چقدر است؟

در ادامه مقاله سیر برای لاغری، باید گفت که امروزه سیر برای طعم و مزه خاص بخشیدن به غذا بیشتراستفاده می شود؛ پس مهم است که در مورد کالری سیر صحبت کنیم. می دانیم که مصریان باستان از سیر در بسیاری از موارد استفاده می کردند.

اهداف درمانی که مهمترین آن درمان و ترمیم زخم است و برخی از کشورها به سیر به عنوان یک غذای مقوی وابسته هستند. حتی متخصصین تغذیه توصیه می کنند که برای ورزشکاران بسیار مناسب است.

برای مقایسه بهتر، صفحه کالری گردو را مشاهده کنید.

در ادامه مقاله و با همیاری دکتر سلیمی، با فواید و مضرات سیر بیشتر آشنا خواهیم شد.

کالری موجود در سیر

سیر در مقایسه با ارزش غذایی که به بدن می دهد، کالری بسیار کمی دارد، زیرا مشخص شده که سه حبه بزرگ سیر حاوی تنها 13 کالری است و سیر خام ارزش غذایی بسیار بیشتری نسبت به سیر پس از پختن دارد.

کالری موجود در سیر
کالری موجود در سیر

زیرا در پخت و پز سیر، بسیاری از مواد مغذی از بین می رود که قبل از پخته شدن آن موجود است، پس حتماً روزانه آن را به صورت خام مصرف کنید، زیرا برای سلامتی به ویژه برای پیشگیری از بیماری ها و اپیدمی ها، بسیار مفید است.

همچین  حاوی آنتی بیوتیک های طبیعی و بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و مواد مغذی مفید و سالمی است که برای متابولیسم درست بدن مورد نیاز است.

سیر حاوی ویتامین B6، نیاسین، اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین-B2- و تیامین است. سیر سرشار از کلسیم، پتاسیم، مس، منیزیم و بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر برای بدن است.

همچنین سیر حاوی پروتئین تا 0.2 گرم و دارای درصد کربوهیدرات تا یک گرم و حاوی ویتامین C است که برای سیستم ایمنی مهم است و همچنین حاوی 0.1 گرم فیبر طبیعی منگنز در آن است و  میزان 0.1 میلی گرم کلسیم، به میزان 5.4 میلی گرم سلنیوم درصدی از 0.1 میلی گرم تا حدود 0.4 میکروگرم می رسد.

سیر همچنین سرشار از فلاونوئیدها، اسیدهای آمینه، گوگرد، الیگوساکاریدها و آلیسین است و همچنین سرشار از آلیل پروپیل دی سولفید، شاخص دی سولفید و شاخص تری سولفید است.

مکانیسم اثر سیر

سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی بسیار قوی است که سرماخوردگی و سرفه را درمان می کند.

از خوردن سیر در حین جویدن آن در دهان، ماده ای به نام آلیسین از آن خارج می شود که ماده ای بسیار قوی در از بین بردن باکتری هاست. وقتی سرفه می کنید یا سرماخوردگی دارید، خوردن سیر به طور مرتب تا زمان درمان بیماری، ترجیح داده می شود.

مکانیسم اثر سیر
مکانیسم اثر سیر

سیر چیست؟

سیر گیاهی گلدار، بومی شمال شرق ایران و آسیای مرکزی است و سابقه هزاران سال مصرف و استفاده بشر، چه به عنوان ادویه و طعم دهنده و چه به عنوان طب سنتی دارد.

از نظر گیاه شناسی؛ برگ های سیر، دراز، مسطح و باریک هستند.

سیر چیست؟
سیر چیست؟

سیر از تعداد زیادی حبه تشکیل شده است که بین فلس های غشایی به هم وصل شده و در یک پوست بیرونی سفید به شکل کیسه محصور شده اند. لوب یک سیر بالغ متشکل از یک ساقه دیسکی کوتاه با تعداد 8 تا 10 برگ است.

لوب از سه برگ تشکیل شده است:

اولین برگ بیرونی برگ محافظ خشک نامیده می شود که به سختی جدا می شود و دومین برگ گوشتی قهوه ای رنگ، برگ ذخیره ای نام دارد و حاوی 80 درصد مواد مغذی است و برگ سوم را برگ رویشی می نامند. همان طور که با برگ های رویشی رشد می کند و هنگام جوانه زدن لوب ها از آن ها محافظت می کند.

ساقه گل سیر دارای شاخک های کوچک و متراکم است و اغلب در گل آذین ها به جای گل های عقیم که دانه تولید نمی کنند، تشکیل می شود.

لوب از سه برگ تشکیل شده است:
لوب از سه برگ تشکیل شده است:

کشت سیر سالیانه تجدید می شود و به صورت رویشی تولید مثل می کند. تعداد کروموزوم در سلول های بدن آن 16 کروموزوم است.

برای کسب اطلاعات بیشتر، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

فواید سیر

 از زمان های قدیم، سیر نه تنها به عنوان یک چاشنی معطر خوب برای بسیاری از غذاها و به عنوان یک محصول سالم جداگانه در نظر گرفته شده است، بلکه به دلیل ترکیب درمانی منحصر به فردش به دلیل خواص دارویی آن، ارزش زیادی دارد.

سیر حاوی ویتامین هایی مانند C، B6، B1، B2، B3، B5، B9 و همچنین عناصر کمیاب مفیدی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، سلنیوم، منیزیم، سدیم، روی، آهن و منگنز می باشد.

فواید سیر
فواید سیر

اسانس سیر، آلیسین، یک آنتی اکسیدان قوی است. خواص مفید سیر تنها زمانی ظاهر می شود که تازه باشد و پس از عملیات حرارتی یا خشک شدن سیر، اکثر فواید و خواص دارویی خود را از دست می دهد.

زمانی که سیر عاقلانه و اصولی استفاده شود، به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان و تقویت عملکردهای محافظتی آن کمک می کند.

خواص دارویی سیر در اثر ضد ویروسی آن نهفته است، به بدن ما در مبارزه با سرماخوردگی کمک می کند و کمک کننده خوبی برای پیشگیری از این بیماری ها است.

فیتونسیدهای موجود در ترکیب آن در فصل بهار، بیشترین فعالیت را دارند

فیتونسیدهای موجود در ترکیب آن در فصل بهار، بیشترین فعالیت را دارند و به مبارزه با بسیاری از باکتری ها و قارچ ها کمک می کنند.

سیر برای سیستم قلبی عروقی انسان مفید است، اثر مفیدی در کاهش سطح کلسترول خون دارد، برای فشار خون بالا مفید است و خطر لخته شدن خون در رگ های خونی را کاهش می دهد.

از خواص درمانی سیر می توان به پیشگیری از سرطان اشاره کرد. به گفته دانشمندان، اگر افراد سیگاری 2 بار در هفته 1 حبه سیر بخورند، خطر ابتلا به سرطان تا یک سوم کاهش می یابد. از زمان های قدیم، سیر در طب عامیانه برای از بین بردن کرم ها استفاده می شده است.

برای این کار از سیر با شیر به شکل تنقیه استفاده می شود. سیر ترشح صفرا را تحریک می کند و هضم غذاهای چرب را بهبود می بخشد، بنابراین اغلب به غذاهای گوشتی چرب اضافه می شود.

سیر برای ورزشکاران مفید است

سیر همچنین برای ورزشکاران مفید است، به خصوص در هنگام افزایش حجم عضلانی، زیرا از عملکرد کورتیزول جلوگیری می کند و تولید تستوسترون را تحریک می کند.

برای زنان به منظور جلوگیری از بروز سرطان سینه و رحم و برای مردان، اثر مفید آن بر قدرت قابل تشخیص است و همچنین برای درمان پروستاتیت استفاده می شود. سیر همچنین برای لاغری نیز بسیار مفید است.

موارد منع مصرف سیر

افرادی که اضافه وزن دارند، باید توجه داشته باشند که سیر اشتها را افزایش می دهد. سیر در افراد مبتلا به بیماری هایی مانند زخم معده و اثنی عشر، ورم معده، بواسیر، بیماری های کلیوی و کبدی و صرع، منع مصرف دارد.

مصرف سیر برای زنان در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود. سیر می تواند باعث واکنش های آلرژیک در بدن انسان شود.

موارد منع مصرف سیر
موارد منع مصرف سیر

مطلقاً همه باید در مصرف سیر خام و همچنین در سالادها و غذاهای دیگر مراقب باشند، زیرا با استفاده مداوم از آن در غذا، ممکن است عواقب منفی برای بدن داشته باشد.

برای حفظ ایمنی و پیشگیری از بیماری های مختلف برای یک فرد بالغ سالم، کافی است تا روزانه 1-2 حبه سیر بخورد و حداکثر مصرف، 3-5 حبه سیر تازه در روز است، زیرا ممکن است مصرف زیاد آن عواقب منفی برای بدن انسان داشته باشد.

این محصول به طور فعال سیستم گوارشی را تحریک می کند، بنابراین برای بیماری های مزمن دستگاه گوارش مانند زخم معده، پانکراتیت مزمن، ورم معده ممنوع است.

سیر در افرادی که انعقاد خون ضعیفی دارند، منع مصرف دارد

سیر در افرادی که انعقاد خون ضعیفی دارند، منع مصرف دارد. زیرا به دلیل ترکیبات گوگردی آن، خون را تا حد زیادی رقیق می کند.

افراد مبتلا به بیماری های التهابی پانکراس نباید سیر بخورند، زیرا می تواند باعث تشدید التهاب مزمن یا حملات و واکنش درد زا شود.

سیر زیاد نخورید

سیر زیاد نخورید، به خصوص با معده خالی؛ چرا که باعث ترشح فعال شیره معده می شود و بدون غذا، آسیب زیادی به مخاط معده وارد می کند.

واکنش به سیر می تواند خود را به شکل بثورات، خارش، قرمزی پوست نشان دهد. در افراد به خصوص حساس با آلرژی، سیر می تواند باعث حمله آسم، ادم کوئینکه و شوک آنافیلاکتیک شود. این شرایط، زندگی فرد را تهدید می کند و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

سیر همچنین حاوی فیتونسیدها است- مواد فراری که گیاهان ترشح می کنند. آن ها رشد باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها را مهار می کنند.

فیتونسیدها نه تنها تک یاخته‌ها را از بین می‌برند، بلکه رشد میکروارگانیسم‌های دیگری که آنتاگونیست به اشکال مضر هستند را تحریک می‌کنند. همچنین به مبارزه با انگل ها در روده کمک می کند.

سیر حاوی آلیسین است که می تواند از سرطان جلوگیری کند

سیر حاوی آلیسین است که می تواند از سرطان جلوگیری کند. سیر همچنین فشار خون را کاهش می دهد، وضعیت رگ های خونی را بهبود می بخشد، پیشگیری از تصلب شرایین، اصلاح چربی را انجام می دهد. دکتر سلیمی، برترین متخصص گوارش معتقدند که در سیر، خاصیت ضد کرم نیز شناخته شده است.

سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است

سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است و رادیکال های آزاد سلول های بدن را “اکسید” می کنند و آلیسین موجود در سیر، رادیکال های آزاد را خنثی می کند.

تنها مشکل این است که سیر کامل حاوی آلیسین نیست. این ماده پس از مدتی با آسیب مکانیکی به سلول های گیاه، بر اثر فشار و برش سیر، شروع به تشکیل می کند.

سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است
سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی است

بنابراین برای بهره مندی حداکثری از این گیاه، سیر را باید له کرد و به مدت 15-10 دقیقه خواباند. در این مدت زمان، آلیسین تشکیل می شود و می توان از سیر برای پخت و پز نیز استفاده کرد.

همچنین سیر کاربردهای پزشکی زیادی دارد، زیرا حاوی مواد مغذی بسیار مفیدی است.

برای افزایش قدرت و کارایی سیستم ایمنی بدن، مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند با بیماری ها به ویژه آنفلوآنزا مقابله کند.

افزایش ظرفیت قلب و محافظت از آن در برابر لخته شدن

افزایش ظرفیت قلب و محافظت از آن در برابر لخته شدن و تصلب شرایین، بهبود جریان خون و رسیدن آن به تمام نقاط بدن

خلاص شدن از چربی های انباشته شده در بدن

به کاهش وزن اضافی و سوزاندن کالری اضافی کمک می کند.

رهایی از کلسترول مضر بدن و در نتیجه از بین بردن خطری که ممکن است قلب را تهدید کند.

محافظت از مغز در برابر آلزایمر و پیری زودرس در صورت مصرف منظم

مبارزه و کمک به رهایی از بیماری های دشوار، که به مردم کمک می کند تا در سلامتی بهتر زندگی کنند.

بدن، از وجود سموم و میکروب هایی که آسیب زیادی به بدن وارد می کنند، خلاص می شود.

سیر به فرد کمک می کند تا بر دوره ای که پس از قطع چرخه قاعدگی رخ می دهد، غلبه کند و به کاهش درصد هورمون استروژن کمک می کند.

استخوان ها را تقویت می کند و به تامین کلسیم مورد نیاز برای ساختن و افزایش تراکم آن ها کمک می کند.

محافظت از بدن در برابر پوکی استخوان و مفاصل

سیر به چه شکل حداکثر فواید را برای بدن به ارمغان می آورد؟

به دلیل ترکیب منحصر به فردی که سیر با برخی مواد می تواند بسازد، پزشکان سیر را برای استفاده روزانه توصیه می کنند.

مهم است که همیشه میوه های تازه بخرید، برای این کار باید به این نکته توجه کرد که سیر؛ جوانه زده، نرم یا خشک نباشد. نگهداری صحیح محصول بسیار مهم است.

سیر به چه شکل حداکثر فواید را برای بدن به ارمغان می آورد؟
سیر به چه شکل حداکثر فواید را برای بدن به ارمغان می آورد؟

برای تازه نگه داشتن سیر تا زمانی که ممکن است، باید مکانی خشک و سرد را برای نگهداری انتخاب کنید. اما یخچال برای این منظور مناسب نیست: به دلیل رطوبت زیاد، سیر به سرعت شروع به پوسیدگی می کند.

سیر خام تخمیر شده و معمولی می تواند بسیار مفید باشد. استفاده از پودر سیر و سیر تازه به عنوان ادویه، یک راه حل روزانه عالی است.

این ترکیبات کمک می کند تا طعم غذاهای مورد علاقه خود را غنی کنید و آن ها را سرشار از ویتامین ها و خواص سرشار سیر نمایید.

چه غذاهایی بهتر است با سیر ترکیب شوند؟

سیر یک گیاه همه کاره برای نشان دادن طعم و عطر بسیاری از گیاهان است. تنها ادویه ای که طعم ریحان را به طور کامل نشان می دهد، سیر است. همچنین با ریحان و نوعی سیر که به آن سیر وحشی می گویند، به خوبی در می آید.

همچنین سیر می تواند همراه با سرکه، شکر، برگ بو، فلفل سیاه و فلفل دلمه ای، ماریناد و … نیز مصرف شود و برای نگهداری سبزیجات و قارچ، باید با حبه های سیر، مزه دار شود.

طعم دادن به غذاهای حبوباتی، لوبیا، سویا، عدس نیز توسط سیر تاکید شده است.

اما در حالت ایده آل، سیر را باید گرم نشده خورد. مثلاً آن را در سالاد قرار دهید. به ویژه در ترکیب با روغن آفتابگردان یا زیتون مفید می شود. چنین سس سالادی دیواره های معده را از اثر سوزش سیر محافظت می کند و اجازه می دهد تا تمام ویتامین های آن به بدن نفوذ کند.

استفاده از سیر در پزشکی

این یک واقعیت مهم است که سیر توسط طب رسمی به عنوان یک دارو شناخته نشده است و در لیست گیاهان دارویی گنجانده نشده است. با این حال، اغلب در ساخت داروها استفاده می شود و در طب سنتی نیز به طور گسترده استفاده می شود.

از عصاره سیر برای تقویت ترشح و تحرک معده و روده استفاده می شود. سیر باعث رشد فلور می شود و از فرآیندهای پوسیدگی در روده ها جلوگیری می کند. به عنوان یک مکمل غذایی، سیر را می توان برای جلوگیری از مسمومیت غذایی استفاده کرد.

استفاده از سیر در پزشکی
استفاده از سیر در پزشکی

تعداد زیادی از مطالعات علمی، خواص ضد عفونی کنندگی سیر را اثبات می کند. مواد فعال بیولوژیکی موجود در سیر، از رشد و نمو قارچ ها، باکتری ها، ویروس ها و انگل ها جلوگیری می کند.

سیر التهاب را تسکین می دهد

سیر التهاب را تسکین می دهد و سیستم ایمنی بدن را به دلیل فیتونسیدها که به مقدار زیاد در آن وجود دارد، فعال می کند. مواد فعال موجود در سیر باعث افزایش فعالیت فاگوسیت ها، ماکروفاژها و سایر سلول های ایمنی می شود. سیر به مبارزه فعال با پاتوژن های بیماری های مختلف کمک می کنند.

به طور گسترده در بیماری های کبد و التهاب کیسه صفرا استفاده می شود، زیرا به بازسازی سلول ها کمک می کند، قادر به رقیق کردن صفرا است و از تشکیل سنگ جلوگیری می کند.

سیر به طور فعال به عنوان دارویی برای نفخ شکم، کولیت و انتروکولیت، یبوست، التهاب آپاندیس استفاده می شود.

یک راه موثر برای از بین بردن بوی نامطبوع سیر از دهان، شیر معمولی است (پس از خوردن سیر، نوشیده می شود و همچنین دهان را شست و شو دهید). دانه های لیمو، جعفری یا هل نیز می توانند به خوشبو شدن نفس بعد از سیر کمک کنند.

برای این که دست ها بوی سیر ندهد، ابتدا با نمک می مالند.

تاریخچه ظهور سیر در تغذیه

سیر، گیاهی چند ساله از تیره پیاز است.

آسیای مرکزی را زادگاه سیر می دانند. برای اولین بار، این گیاه 5 هزار سال پیش در هند کشت شد. در آنجا سیر به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می شد، اما آن ها آن را نمی خوردند وهندی ها بوی آن را دوست نداشتند.

در دوران باستان، سیر توسط رومی ها، مصری ها، اعراب و یهودیان کشت می شد. سیر اغلب در اساطیر و باورهای مختلف مردم ذکر شده است.

با کمک آن، آن ها از خود در برابر ارواح شیطانی دفاع می کردند، از آن برای محاسبه جادوگران استفاده می کردند. در اساطیر اسلاو، داستان هایی در مورد “علف مار” وجود دارد که با کمک سیر، حتی یک مار که از وسط نصف شده است، کامل می شود.

مردم روی بدن خود آب و سیر می مالیدند

مثلا مردم روی بدن خود آب و سیر می مالیدند و این گونه از خود در برابر ارواح شیطانی محافظت می کردند و در برابر رعد و برقی که به خانه آن ها می زد، حفاظت می شدند.

یا مثلا در روسیه یک سنت وجود داشت که برای جلوگیری از فساد، سیر را در قیطان عروس می بستند. این گیاه هم در کتاب مقدس و هم در قرآن ذکر شده است که از اهمیت عظیم سیر در فرهنگ تمدن ها صحبت می کند.

در حال حاضر؛ ایتالیا، چین و کره، رکورددار مصرف سیر هستند. به طور متوسط، سرانه 12 حبه مصرف روزانه سیر در بین مردم این کشور ها رواج دارد.

دست نوشته های مصر باستان نشان می دهد که سیر در منوی غذایی روزانه مصریان بوده است

دست نوشته های مصر باستان نشان می دهد که سیر در منوی غذایی روزانه مصریان بوده است و به کارگران داده می شد تا قدرت خود را حفظ کنند، زمانی که مدتی سیر به کارگران داده نشد، یک قیام کامل در گرفت که ناشی از اهمیت سیر در بین مصری ها می‌باشد و این گیاه بخشی از ده ها دارو بود.

فرعونیان به طب گیاهی اهمیت می دادند و از آن برای درمان بیماری ها و بهره مندی از آن در حفظ سلامت انسان استفاده می کردند، از جمله این گیاهان می توان به سیر یا آنچه در طب عامیانه گل رز سفید نامیده می شود، به دلیل ارزش درمانی آن در مبارزه با ویروس ها اشاره کرد.

اشارات تاریخی نشان می دهد که مصریان باستان از سیر در خوردن آن بسیار استفاده می کردند، همان طور که در حال حاضر و در نسخه های پزشکی وجود دارد و دانه های آن از دوران پیش از سلسله یافت می شد. علاوه بر این، در بابلیان، یونانیان، رومیان و رومی ها یافت می شد.

در تمدن مصر باستان، قدمت سیر به کتیبه های موجود بر دیوار معابد باز می گردد

در تمدن مصر باستان، قدمت سیر به کتیبه های موجود بر دیوار معابد باز می گردد و در اختیار کارگران قرار می گرفت تا برای تقویت آن ها و حفظ سلامت آن ها استفاده شود.

این در حالی است که  در سال 2000 قبل از میلاد در چین، سیر توسط سربازان و ملوانان رومی، یونانی و طبقات روستایی مصرف می شد.

جالینوس سیر را به عنوان یک پادزهر روستایی توصیف کرد، زیرا از آن به عنوان نوعی مراقبت تسکین دهنده از گرمای خورشید در کار مزرعه صحبت می شد و یونانیان آن را روی تپه های سنگی در چهارراه به عنوان غذا برای یکی از خدایان خود به نام هکات قرار می دادند.

طبق کتاب تاریخ طبیعی پلینی، در سوگند مصریان، سیر و پیاز را به عنوان خدا می‌خواندند و از سیر به عنوان ضد عفونی‌ کننده برای جلوگیری از قانقاریا در طول جنگ‌های جهانی اول و دوم نیز استفاده می‌شده است.

کشت سیر چگونه است؟

مهندسان کشاورزی می گویند سیر از خانواده پیاز است و گیاهی است چند ساله که در آب و هوای گرم می روید.

برخی از کارشناسان معتقدند که سیر به دو نوع کلی تقسیم می شود: سیر بلندی که در مصر به طور گسترده کشت می شود و رنگ پوست آن سفید و اندازه سر بزرگ است اما تعداد حبه ها زیاد است و به بیش از ۵۰ حبه می رسد.

در مورد دوم، سیر «چینی» است که یک نوع صادراتی است و در بازار بعضی از کشور ها محبوبیت ندارد. اندازه میخک زیاد و تعداد حبه در هر راس کم و بین 10 تا 15 حبه است. میزان محصول این گونه در یک هکتار حدود 8 تا 10 تن می‌باشد.

کشاورزان در ماه مهر و تا نیمه اول آبان شروع به کاشت سیر می کنند

کشاورزان در ماه مهر و تا نیمه اول آبان شروع به کاشت سیر می کنند که یکی از کشت های زمستانی است که مردم برای رفع نیاز خود به آن تکیه می کنند و مازاد آن را می فروشند تا سودی به دست آورند و سطح زندگی خود را بالا ببرند.

در مورد مراحل کشت سیر آمده است: زمین باید قبل از کاشت به خوبی آماده شود؛ زیرا یکی از عوامل اصلی موفقیت محصول و جلوگیری از بیماری است و به لزوم شخم زدن خوب زمین و افزودن کود به آن اشاره می کند و به میزان 40 تا 50 مترمکعب به ازای هر منطقه با 150 تا 200 کیلو سوپر فسفات در آن، خاک را خوب هم بزنید.

این مهندس کشاورزی توضیح می دهد که این محصول بلافاصله پس از آبیاری، هر 10 روز یک بار آبیاری می شود

و نیاز به افزودن کودهای پتاسیم و فسفاته، علاوه بر برخی عناصر ریز مانند آهن به میزان 27 گرم در متر مکعب آب، روی به میزان 2-6 گرم در متر مکعب آب و منگنز به میزان 4-6 گرم در متر مکعب آب دارد که باید توسط کشاورزان انجام شود تا محصول نهایی با کیفیت و خوبی برداشت شود.

عجله نکردن در برداشت محصول

کشاورزان به لزوم عجله نکردن در برداشت محصول اشاره می کند مگر بعد از ظهور علائم بلوغ که همان زرد شدن رویشی و سهولت تقسیم بندی است و پس از آن با احتیاط، محصول با استفاده از ابزار مناسب و پیشرفته درو می شود تا به لوبول ها آسیبی نرسد.

کشاورزان می افزایند: پس از جمع آوری، محصول در آفتاب خشک می شود و سپس برای نگهداری به مکانی با تهویه مناسب منتقل می شود.

البته دانستیم که بوی خاص و طعم تند سیر به دلیل وجود گوگرد است.

همچین جالب است بدانیم که سیر، از دیرباز برای کاهش فشار خون و به حداقل رساندن استرس بر قلب شناخته شده است. این سبزی قادر به کاهش کلسترول “بد” است که باعث تشکیل پلاک های آترواسکلروتیک می شود.

همچنین، اجزای ماده فعال آلیسین با گلبول های قرمز واکنش نشان می دهند و سولفید هیدروژن را تشکیل می دهند. سولفید هیدروژن، کشش دیواره رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد، جریان خون فعال را افزایش می‌دهد و فشار خون کاهش می‌یابد.

انواع سیر کدامند؟

هنگام خرید، سیر تازه ای را انتخاب کنید که از کیفیت آن، میوه قابل تشخیص باشد. به طوری که نرم و بدون لکه های قهوه ای باشد و میوه سیر باید سفت و در عین حال شکننده و خشک نباشد و شایان ذکر است که اندازه بزرگ میوه نشاندهنده سلامت آن نیست. در ادامه مقاله سیر برای لاغری، به معرفی چندین نوع سیر برتر می پردازیم.

سیر مصری

بیشتر سیر شهری در جمهوری مصر کشت می شود و به دلیل اندازه کوچکتر نسبت به سایر انواع سیر متمایز است و دارای گردن سبز رنگی است که به میوه (پیاز) چسبیده است که با خشک شدن رنگ آن، به قهوه ای تغییر می کند.

در حالی که قسمت بیرونی میوه از فلس های سفید تشکیل شده است و مشخص است. سیر دارای طعم تند و عطر بسیار معطری است. شایان ذکر است که فصل سیر مصری از اواخر بهار تا پاییز شروع می شود.

سیر صورتی مصری

سیر صورتی مصری یکی از پرطرفدارترین انواع سیر است، اندازه آن کوچک تا متوسط ​​است، طعمی تند و لذیذ دارد. یک میوه علاوه بر ظاهر نرم و صورتی رنگ، حاوی 8 تا 12 حبه است.

سیر فرانسوی

انواع و رنگ سیر فرانسوی متفاوت است. برخی از آن ها سبز، بنفش یا صورتی هستند و اگر چه برخی از انواع آن در بهار و برخی در پاییز کاشته می شوند، اما همه آن ها در اواسط تیر برداشت می شوند و سیر فرانسوی با طعم و عطر لذیذ خود متمایز می شود.

سیر یبرودی

سیر یبرودی با رنگ سفید و رگه دار بنفشه و ساقه های درشت و برگ های ضخیم و طعم فوق العاده و عطری که نسبت به انواع دیگر دارد، متمایز می شود. سیر یبرودی در اواسط سال برداشت می شود و برای مدت 7-9 ماه قابل حفظ است.

سیر نر

سیر نر با بقیه انواع سیر متفاوت است، زیرا از یک حبه تشکیل شده است و به شکل پیاز بسیار نزدیک است، اما با پوسته های سفید رنگ بنفش پوشیده شده است و علاوه بر استفاده در پخت و پز، نر است.

سیر به دلیل فواید فراوانی که دارد، در بسیاری از درمان‌های پزشکی استفاده می‌شود و همچنین یکی از محبوب ترین هاست. این سیر، رایج‌ترین و گران‌ترین سیر است.

سیر قرمز روسی

سیر قرمز روسی از نظر اندازه بزرگ، طعم تند و در هر سر 6-9 حبه است. این سیر با پوست ارغوانی و پوست کمی قرمز در داخل مشخص می شود. در صورت نگهداری خوب می تواند در تمام زمستان خوب بماند.

لطفا از پست تنقلات لاغر کننده دیدن کنید.

سیر سنگی

سیر سنگی حبه های کوچک تری نسبت به سایر انواع سیر دارد که شامل انواع مختلف می باشد و در کشورهای سوریه و ترکیه بسیار پراکنده است و همچنین دارای طعم تند و فواید بسیاری برای سلامتی می باشد.

سیر ایرانی

سیر ایرانی با رنگ سفید خالص و طعم لذیذ آن مشخص می شود. سیر ایرانی بیشتر سال به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شود و همچنین در بسیاری از دستور پخت ها مانند دستور پخت ترشی سیر ایرانی و بسیاری از خورش های عربی وجود دارد.

سیر هندی

سیر هندی شامل انواع مختلفی از اندازه، رنگ و طعم آن است، اما به طور کلی با طعم قوی آن مشخص می شود، زیرا در دستور العمل های آشپزی هندی و عربی گنجانده شده است. لازم به ذکر است که سیر را باید در یک ظرف نگهداری کنید.

سیر چینی

سیر چینی با طعم تند و بوی روشن تر نسبت به سیر محلی و رنگ سفید آن و اندازه حبه های آن از کوچک تا متوسط ​​متمایز می شود و با پایه بی ریشه اش و با وجود سوالات فراوان در مورد سیر چینی، قابل تشخیص است.

سیر چینی برای سلامتی انسان مضر است. به طور گسترده در بازارهای عربی و بین المللی پراکنده شده است و با ماندگاری طولانی در مقایسه با سایر انواع آن در صورت قرار دادن در یخچال یا نگهداری مناسب متمایز می شود.

حال شاید این موضوع مطرح باشد که از کجا بدانیم چاق هستیم و یا وزن ایده آلی داریم؟

برای فهمیدن این موضوع باید در ادامه مقاله سیر برای لاغری و با کمک دکتر سلیمی، به سراغ معرفی شاخص توده بدنی یا بی ام آی برویم.

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین روش لاغری پهلو دیدن کنید.

بی ام آی چیست؟

بی ام آی روشی برای اندازه گیری وزن بدن و یا چربی بدن نسبت به قد بدن می‌باشد که به ما می فهماند بدن ما در چه سطحی از کمبود وزن تا چاقی مفرط و شدید قرار دارد.

روش اندازه گیری بی ام آی

روش اندازه گیری بی ام آی، فرمول بسیار ساده ای دارد که در واقع حاصل تقسیم وزن بدن بر حسب کیلوگرم بر مجذور و یا به توان دو قد بدن بر حسب متر می‌باشد که عدد به دست آمده شاخص توده بدنی و یا بی ام آی ما را نشان می دهد و این عدد به هر کدام از اعداد معیار که برای شما نام خواهیم برد، نزدیک تر باشد، فرد به آن دسته تعلق دارد.

اعداد در شاخص توده بدنی، بیانگر چیست؟

اعداد معیار در شاخص توده بدنی افراد مختلف بستگی به جنسیت، نوع بیماری و میزان سلامت بدن، نوع ورزشی که فرد انجام می دهد، سن و موارد دیگر دارد.

اعداد در شاخص توده بدنی، بیانگر چیست؟
اعداد در شاخص توده بدنی، بیانگر چیست؟

اما به صورت کلی می توان گفت که افراد به سه دسته کلی کمتر از عدد ۱۸.۵ که به معنای کمبود وزن هست و ۲۴.۵ تا ۲۹.۹ که نشان از وزن ایده آل دارد و ۳۰ به بالا که نشان از چاقی است، تقسیم خواهند شد.

افرادی که چاقی مفرط دارند و یا بی ام آی آن ها عددی بالاتر از ۳۰ و یا حتی ۴۰ را نشان می دهد

افرادی که چاقی مفرط دارند و یا بی ام آی آن ها عددی بالاتر از ۳۰ و یا حتی ۴۰ را نشان می دهد، باید هر چه سریعتر برای درمان این عارضه خطرناک که می تواند مشکلات و بیماری های مختلفی همچون فشار خون بالا، ابتلا به سرطان و بیماری های گوارشی و قلبی عروقی را به دنبال داشته باشد؛

افراد باید برای جلوگیری از این مشکلات، با پزشکان متخصصی همچون دکتر سلیمی برای رفع جلوگیری و درمان آن، اقدامات لازم را به انجام برسانند.

انجام جراحی های لاغری

یکی از راهکارهایی که سریع می تواند بی ام آی های بسیار بالا را کاهش دهد، انجام جراحی های لاغری تحت نظر متخصصین مجرب و بسیار مجرب است. زیرا این جراحی بسیار حساس می‌باشد و باید با مشورت و تحقیق و در نظر گرفتن بیماری های جسمی و شرایط و وضعیت فرد مراجعه کننده، به انجام برسد.

انجام جراحی های لاغری
انجام جراحی های لاغری

پس در ادامه مقاله جامع سیر برای لاغری، به شما پیشنهاد میک نیم که اگر شاخص توده بدنی بسیار بالایی در محدوده چاقی شدید دارید، برای گرفتن دستور غذایی و گرفتن راهکارهای مختلفی همچون جراحی های لاغری به متخصصان کارکشته و مجربی همچون دکتر سلیمی مراجعه نمایید و از تجربیات و علم این پزشکان، برای رفع بیماری های خود اقدامات لازم را به انجام برسانید.

بهترین جراح معده در تهران کیست؟ دکتر مهدی سلیمی، از معتبرترین متخصصین بین المللی انواع جراحی های لاغری به شمار می آیند.

سخن آخر

ما به عنوان سخن آخر در مقاله جامع سیر برای لاغری، به شما دکتر سلیمی را معرفی می کنیم که به عنوان یکی از بهترین متخصصین در زمینه لاغری و تناسب اندام و جراحی لاغری در حال فعالیت و ارائه خدمات به هموطنان عزیز می‌باشد‌.

شما عزیزان می توانید پس از اطلاعاتی که از طریق مقاله سیر برای لاغری به دست آوردید، با مراجعه به دکتر سلیمی و کسب آگاهی از وضعیت بدنی و میزان چاقی خود، با کمک و علم ایشان برای لاغری و تناسب اندام، اقدامات بهینه و کارآمدی را به انجام برسانید.

لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در خرم آباد دیدن کنید.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره با آقای دکتر سلیمی