در این مطلب، می خواهیم در رابطه با دیابت بارداری در سه ماهه اول آن صحبت کنیم. لطفا تا انتهای این مطلب علمی پزشکی، ما را همراهی نمایید.
شرایط بارداری برای بانوانی که درگیر دیابت میباشند نیز همانند بانوان عادی صورت میگیرد. اگر شرایط درمانی به درستی برای دیابت بانوان باردار در دوران سه ماه اول صورت بگیرد، عملکرد زایمان آنها به درستی انجام میشود و میتوانند یک نوزاد سالم را به دنیا بیاورند.
توصیه میکنیم مقاله بسیار مهم درمان دیابت بارداری با انسولین را از دست ندهید.
مقدمه
کلید اصلی که باعث میشود دیابت بارداری در سه ماهه اول کنترل گردد و افراد یک حاملگی طبیعی را تجربه کنند، این است که به واسطه توصیهها و پیشنهادهای دکتر معالج خود در کنترل دیابت و نگه داشتن قند خون خود تلاش کنند.
این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است که در طی دوران بارداری، افراد، سطح قند خون خود را در حالت نرمال نگه دارند. اگر شما از دسته افرادی هستید که دچار دیابت نوع ۱ یا 2 میباشید، ممکن است در دوران حاملگی، دیابت بارداری به خصوص در سه ماه اول، آن را تجربه کنید.
در این شرایط نیاز است تا A1C که با عنوان سطح قند خون شناخته میشود، در حد نرمال باقی بماند تا افراد، تجربه خوشایندی از بارداری و وضع حمل داشته باشند.
اگر شرایط بیمار بنا بر توصیههای پزشک متخصص باعث نگه داشتن قند خون در حالت طبیعی شود
اگر شرایط بیمار بنا بر توصیههای پزشک متخصص باعث نگه داشتن قند خون در حالت طبیعی شود، احتمال میرود نوزادی که به دنیا میآید، دچار اختلالات مادرزادی همانند مادر خود نباشد و به دیابت مبتلا نباشد.
به غیر از این شرایط، این که افراد قبل از حاملگی و یا در دوران آن، تغذیه مناسبی در کنار انجام فعالیتهای ورزشی و تزریق انسولین را انجام بدهند، میتوانند در متعادل نگه داشتن قند خون خود مؤثر واقع شوند.
به مرور زمان در ماههای بعدی بارداری و با پیشرفت حاملگی، تغییراتی در این برنامه صورت میگیرد که در این زمینه، پزشک مخصوص به شما نکاتی را ذکر خواهد کرد.
همینطور اندازهگیریهای دقیق در دوران بارداری به صورت مکرر از قند خون مهم است و نتایج آن باید یادداشت شود و به پزشک نشان داده شود.
حال برای این که نکات مهمی در رابطه با کنترل کردن دیابت بارداری در سه ماهه اول به شما گوشزد کنیم، توصیه میکنیم تا تخصصهای دکتر سلیمی را دراینباره جدی بگیرید. زیرا با راهکارهای مفیدی که برای بانوان باردار ارائه میدهد، توانسته نام خود را به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت به ثبت برساند. در ادامه این مبحث با ما باشید تا توضیحات گستردهتری در رابطه با دیابت بارداری در سه ماهه اول برای شما داشته باشیم.
اینفوگرافیک دیابت بارداری در سه ماهه اول
دیابت بارداری در سه ماهه اول چگونه قابل درمان است؟
- قبل و بعد از خوردن غذا با یک دستگاه تست قند آزمایش کنید
- تا زمان زایمان، تزریق انسولین ممکن است نیاز داشته باشید.
- رژیم غذایی برای قند خون بارداری: (خوردن مرتب غذا (اغلب هر 2 ساعت یکبار ) )
- مصرف کربوهیدرات در افراد مبتلا به دیابت بارداری: ( کربوهیدراتهای ارتقاء دهنده سلامت بیمار عبارتاند از: غلات کامل، برنج قهوهای، میوههای با قند پایین لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات سبزیجات نشاستهای)
- میزان مصرف پروتئین در افراد مبتلا به دیابت بارداری: (گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، توفو)
- میزان چربی در افراد مبتلا به دیابت بارداری: ( آجیل بدون نمک، دانهها، روغن زیتون، آووکادو)
- ورزش و فعالیت بدنی: (15 تا 30 دقیقه فعالیتهای سبکی چون دوچرخهسواری ثابت، یوگا و پیادهروی کوتاه)
- داروهای کنترل دیابت بارداری: (داروهای خوراکی مثل متفورمین، داروی تزریقی همچون انسولین)
- درمان دیابت بارداری در طب سنتی: (طب سوزنی)
- گیاه درمانی برای کنترل قندخون بارداری: (روغن نارگیل، روغن گردو)
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله در دیابت بارداری چه بخوریم چه نخوریم را مطالعه کنید.
در ادامه این مبحث میخواهیم عنوانهای زیر را بررسی و ارزیابی کنیم.
دیابت بارداری چیست؟
ملیتوس شیرین
تشخیص دیابت بارداری چگونه انجام میگیرد؟
چه افرادی بیشتر در معرض مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول میباشند؟
علائم خاموش دیابت بارداری در سه ماهه اول چه مواردی میباشد؟
افزایش یافتن میزان تشنگی در طول روز
افزایش ادرار در طول روز
خستگیهای بیش از اندازه در طول روز
پدیدار شدن تهوع و استفراغ بسیار
افزایش یافتن میزان اشتها اما کاهش وزن
مبتلا شدن به عفونتهای مکرر در بخشهای مختلف بدن
تغییر پیدا کردن غیر عادی وزن افراد
خر و پف کردن
لاکتوژن جفتی انسان
میزان قند خون در دوران بارداری، چه عددی را باید نشان بدهد؟
مرحله اول آزمایش تحمل گلوکز
مرحله دوم آزمایش تحمل گلوکز
اندازه قند خون دیابت بارداری در سه ماهه اول
دیابت بارداری از ماه چندم بارداری در بدن دیده میشود؟
دیابت بارداری در سه ماهه اول
دیابت بارداری در سه ماهه دوم
دیابت بارداری در سه ماهه سوم
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول، با چه روشهایی امکانپذیر میباشد؟
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول با استفاده از انسولین
تغذیهای مناسب برای درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول از طریق راهکارهای اصولی
برای پیشگیری از وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
دیابت بارداری در سه ماهه اول، افراد را با چه عوارضی رو به رو خواهد کرد؟
عوارض دیابت بارداری روی جنین
نکات مهم و مورد مراقبتی بعد از زایمان افراد دیابتی
حرف آخر
دیابت بارداری چیست؟
شاید همه شما به این موضوع واقف باشید که دیابت بارداری یکی از دستهبندیهای انواع دیابت شناخته میشود که در هنگام بارداری بانوان بروز داده میشود و عامل اصلی آن افزایش یافتن میزان قند خون آنها در طی دوره بارداری میباشد. دلیل اصلی شکلگیری دیابت بارداری برای بانوان به خصوص در سه ماهه اول، هورمونهای ترشح شده ای میباشد که از طریق جفت به بدن وارد میشود.
این هورمونها اثرات ضد انسولینی دارند و میتوانند با هورمون انسولین که در بدن ترشح میگردد، مقابله کنند. حتما میدانید که بدن هر فردی توسط ترشح انسولین در بخش سلولهای لوزالمعده میتواند باعث نرمال نگه داشتن قند خون شود.
حال هنگامی که مادر باردار اثرات ضد انسولینی را از هورمونهای جفت صادر میکند که این میزان از هورمون برای ترشح انسولین افراد کافی نمیباشد، این میتواند در امر افزایش قند خون آنها نقش بسیاری داشته باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت حاملگی و عوارض آن را مطالعه کنید.
مهمترین نکاتی که برای بالا رفتن میزان غیر طبیعی قند خون میتوان ذکر کرد
مهمترین نکاتی که برای بالا رفتن میزان غیر طبیعی قند خون میتوان ذکر کرد، این است که در دوره بارداری ممکن است این نوع از افزایش غیر طبیعی قند خون، عوارضی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد.
بنابراین توصیه دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت این است که یک مادر باردار موظف است تا در طی دوران بارداری خود به ویژه در سه ماهه اول، کنترل ویژه و خاصی را روی سطح قند خون داشته باشد و با اندازهگیریهای دقیق و یادداشت کردن آن در طی دورههای غربالگری، پزشک خود را از این موضوع آگاه کند تا بتواند زایمانی بدون دردسر انجام دهد و نوزادی سالم به دنیا بیاورد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله غربالگری دیابت بارداری را مطالعه کنید.
ملیتوس شیرین
از مهمترین انواع دیابت، ملیتوس دیابت بارداری شناخته میشود که بر اساس آمار گرفته شده، ده درصد از بانوان باردار دچار آن میشوند. مقاومت هورمون انسولین در بدن این مادران به گونهای صورت میگیرد که میتواند باعث افزایش قند خون گردد و همینطور قند بیشتری را به جنین میرساند.
در این موارد، برخی از عوامل فاکتورهای مختلف باعث افزایش یافتن میزان انسولین در بدن مادر به صورت غیر طبیعی میباشند و ممکن است که مادر، دیابت بارداری را در سه ماهه اول و در هفتههای ۲۴ و ۲۸ تجربه کند.
نمیتوان قطع به یقین گفت تا هنگامیکه یک بانو دچار بیماری دیابت بارداری میشود، یکی از افراد خانواده آن قبلاً به دیابت مبتلا بوده است و یا ممکن است در آینده دچار دیابت نوع ۲ شود.
زیرا عوامل و فاکتورهای مختلفی برای شکلگیری این نوع دیابت وجود دارند و لزوماً نمیتوان نقش خانواده را در وجود این نوع از دیابت مهم دانست. اما این نکته میتواند احتمال مبتلا شدن مادر و کودک را به دیابت نوع ۲ بیشتر کند و همین موضوع است که اهمیت درمان دیابت را بسیار زیاد میکند تا هیچگونه مشکل و خطری مادر و جنین را تهدید نکند.
تشخیص دیابت بارداری چگونه انجام میگیرد؟
در حالت کلی، قبل از اینکه به دیابت بارداری در سه ماهه اول بپردازیم، نیاز است تا علائم کلی دیابت بارداری را ذکر کنیم، در حالی که مشخص شده که هیچ گونه علائمی برای این نوع دیابت دیده نمیشود.
بنابراین بانوان باردار موظف هستند تا اندازهگیریهای دقیقی از میزان قند خون خود در بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸ داشته باشند. اصولاً پزشک مربوطه آنها با استفاده از ۲ مرحله که نیاز است تا بانوی باردار از محلولهای قندی با غلظتهای متعدد استفاده کند، میزان قند خون مادر را بررسی خواهد کرد.
طبق نظریه پزشک، میزان غلظت مختلفی برای استفاده از این نوع محلولهای قندی وجود دارد. ۵۰، ۷۵ یا ۱۰۰ گرم؛ بنابر صلاحدید پزشک میباشد و عموماً امکان دارد، علامت اصلی دیابت بارداری افزایش شدید قند خون باشد.
در این حالت ممکن است مادر به نسبت شرایط معمولی بیشتر احساس تشنگی و گرسنگی در طول روز داشته باشد و دچار تکرر ادرار میگردد.
اما این دسته از علائم به عنوان نشانههای شایع در هنگام بارداری شناخته میشوند که ممکن است به یک بانوی باردار تشخیص درستی از افزایش قند خون در این موارد ندهد و الزاماً به عنوان علائم نشاندهنده دیابت بارداری شناخته نمیشوند.
اگر شرایط مبتلا شدن به دیابت بارداری برای یک مادر باردار بسیار بالا باشد
با توجه به این مسائل، اگر شرایط مبتلا شدن به دیابت بارداری برای یک مادر باردار بسیار بالا باشد و مواردی همچون سوابق دیابت بارداری در حاملگیهای قبلی خود داشته است و یا علائمی از دیابت را در خود مشاهده میکند، در هنگام اولین مراجعه بارداری باید اندازهگیریهای خون به صورت دقیق برای او انجام بگیرد.
حال اگر نتیجه مربوطه منفی شد، مجدداً نیاز است تا در بین هفتههای ۲۴ و ۲۸ این آزمایش تکرار شود. اگر میزان اندکی قند خون بانوی باردار به نسبت حالات معمولی بیشتر باشد، این دلیلی برای مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول نمیباشد.
اما در این موارد، بیمار موظف است تا تشخیص قطعی را بر عهده پزشک مربوطه بر اساس آزمایشات مد نظر بگذارد. اما نیاز نیست که نگران وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول باشید.
زیرا دکتر سلیمی در حیطه درمان دیابت بسیار متخصص و حرفهای میباشد و با راهکارهای علمی و اصولی میتواند کمک کند تا یک بانوی باردار، زایمان خوبی را تجربه کند.
چه افرادی بیشتر در معرض مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول میباشند؟
در حالت کلی نمیتوان تعیین کرد که فرد با چه شرایطی میتواند به دیابت بارداری در سه ماهه اول دچار شود. اما برخی از عوامل باعث میشوند که این موضوع بیشتر در بدن افراد یافت شود. این نکات شامل موارد زیر میشوند:
- داشتن فشار خون بالا
- داشتن بیشتر از ۲۵ سال سن برای بارداری
- داشتن سوابق خانوادگی مبتلا به دیابت
- داشتن اضافه وزن قبل از بارداری
- بارداریهای چند قلو
- داشتن اضافه وزن بسیار در هنگام بارداری
- از تولد نوزاد با وزن بسیار در بارداریهای گذشته
- مبتلا بودن به دیابت بارداری در گذشته
- سقط جنین یا زایمان های جنین مرده بدون دلیل خاص
- سندرم تخمدان پلی کیستیک
- افزایش یا کاهش گلوکز
- داشتن نژاد آسیایی، اسپانیایی، آفریقایی، بومی آمریکایی
این نکات باعث میشود که بانوان باردار همواره در طی دوران بارداری خود تحت مراقبتهای ویژه باشند
این نکات باعث میشود که بانوان باردار همواره در طی دوران بارداری خود تحت مراقبتهای ویژه باشند. اگر فردی دیابت بارداری در سه ماهه اول را تجربه نکند و آزمایشات قند خون آن ثابت کند که در اوایل بارداری سابقه دیابت یا قند خون نداشته است، پزشک موظف است که مجدداً در هفتههای ۲۴ تا ۲۸ بارداری، بررسیهای لازم را برای احتمال وجود دیابت بارداری در این زمان صورت بدهد.
حال در این موارد اگر مبتلا به دیابت بارداری در سه ماهه اول بودید، نیاز است تا کنترل و پیشگیری های لازم را انجام دهید تا سلامت جنین و مادر حفظ شود. برای این امر، دکتر سلیمی راهکارهای بسیاری برای درمان دیابت به بیماران ارائه خواهد داد و میتواند از راههای اصولی کمک کند تا بیماری دیابت بارداری در سه ماهه اول کنترل گردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله هزینه آزمایش دیابت بارداری را مطالعه کنید.
علائم خاموش دیابت بارداری در سه ماهه اول چه مواردی میباشد؟
در مطالب فوق، ذکر کردیم که اغلب بانوان باردار میتوانند، دیابت بارداری را تجربه کنند. طبق آمار به دست آمده، 3 تا ۶ درصد زنان باردار دچار دیابت بارداری در سه ماهه اول خود میشوند و اصولاً ممکن است در این موارد، علائمی صورت بگیرد که خاموش باشند و نتوانند بانوی باردار را آگاه کنند تا ارزیابیها و بررسیهای درستی بر روی میزان قند خون خود داشته باشند.
اگر چه شرایط و علائم حضور دیابت بارداری در سه ماهه اول ممکن است همانند دیگر دیابت ها شناخته شود، اما بسیاری از نشانههای خاموش در آن دیده میشود که میتواند این موضوع را به اثبات برساند که یک بانو درگیر دیابت بارداری در سه ماهه اول شده است.
حال دکتر سلیمی در این باره برای شما اطلاعاتی دارد تا با علائم خاموش دیابت بارداری در این دوره مواجه شوید تا بتوانید با شناخت درست آنها فورا اقدامات درمانی را انجام بدهید و از راهکارهای مفید درمان دیابت بارداری از طریق تخصصهای دکتر سلیمی استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت بارداری با انسولین دیدن کنید.
افزایش یافتن میزان تشنگی درطول روز
این امری بدیهی است که بانوی باردار دچار دیابت بارداری در سه ماهه اول، به نسبت دیگر افراد باردار، بیشتر احساس تشنگی میکند. در این شرایط بدن برای این که گلوکزهای بالا در خون رقیق شوند، مایعات و آب کمک بیشتری به بدن بیمار خواهند کرد و همین موضوع باعث میشود که فرد در طول روزمره احساس تشنگی بیشتری را داشته باشد.
به غیر از این مسئله، برای این که بتوان خون را در بدن یک بانوی باردار رقیق کرد، مایعات کمک بسیاری خواهند کرد و میتوانند مایعات را از بافتها به سمت خون بیرون کشند.
به عنوان نمونه باید بگوییم که میتوانند باعث خارج کردن آب عدسی چشم شوند و این موضوع میتواند تاثیر بسیاری بر تمرکز بینایی افراد داشته باشد و ممکن است در دوران بارداری، وجود دیابت باعث تاری در دید آنها به دلیل کاهش یافتن آب موجود در بدن گردد.
افزایش ادرار در طول روز
این امری طبیعی است که هر چه در طول روز میزان بیشتری مایعات مصرف کنید، باعث ادرار بیشتر خواهد شد. مهمترین چیز این است که بانوی باردار در این زمینه تشنگی بسیاری را احساس خواهد کرد و از طریق ادرار، بسیاری از سموم از بدن او دفع خواهند شد. اما همانطور که میدانید، یکی از علائم دیابت در هر نوعی، پر ادراری شناخته میشود.
زیرا باعث میشود تا کلیهها فعالیت بیشتری داشته باشند و عملکرد آنها از طریق افزایش یافتن حجم ادرار، به این ترتیب است که قند اضافی در بدن را از طریق ادرار دفع کنند و کلیهها در تلاشند تا با این قند موجود، از طریق ادرار مقابله کنند.
هنگامی که یک بانوی باردار از آزمایش دیابت بارداری در سه ماهه اول استفاده کند، شرایط ادرار او میتواند میزان بالای گلوکز را نشان بدهد و این موضوع به اثبات خواهد رسید که فرد درگیر دیابت بارداری میباشد و لازم است که حتما در اسرع وقت از طریق راهکارهای مفید دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت، اقدامات لازم را برای درمان دیابت بارداری خود فراهم کند.
خستگیهای بیش از اندازه در طول روز
ممکن است این موضوع بسیار طبیعی به نظر برسد که بانوان در طول دورهی بارداری خود، احساس خستگی و کسلی بیش از اندازه دارند و دلیل اصلی آن، تغییرات هورمونی است که در بدن آنها شکل گرفته است.
بر اساس نظریه بنیاد ملی خواب در آمریکا، میتوان عنوان کرد که حدوداً ۷۸ درصد از بانوان باردار درگیر اختلالات خواب میشوند و این میتواند میزان خستگی و کسالت بیش از اندازه آنها را در طول این دوره نشان بدهد.
حال در شرایطی، بدن نمیتواند از سلولهای انسولین استفاده درستی داشته باشد. در نهایت، وارد شدن گلوکز به سلولها صورت نمیگیرد و به مرور این میتواند باعث افزایش یافتن سطح قند خون در بدن بانوی باردار شود.
در نهایت، بدن نیاز دارد تا انرژی خود را از سلولهای مورد نظر تأمین کند و این موضوع باعث میشود تا از عضلات و ذخایر چربی بدن افراد استفاده کند.
به همین سبب، در طول روزمره احساس کسالت و خستگی بیش از اندازه در بدن بانوان باردار دیده میشود و مهمترین دلیل آن کاهش یافتن بافتها و عضلات بدن میباشد که به مرور میتواند کاهش وزن را نیز برای او در سه ماهه اول به ارمغان بیاورد. زیرا این شرایط باعث میشود که میزان انرژی مصرفی بانوی باردار در سه ماهه اول، بیشتر از توان او باشد.
پدیدار شدن تهوع و استفراغ بسیار
آکادمی پزشکان خانواده در آمریکا، آمارهای بسیاری برای علائم دیابت بارداری در سه ماهه اول بانوان ذکر کرده است و این تجربه باعث شده که حدوداً ۷۴ درصد از بانوان باردار، مواردی همچون استفراغ و تهوع را تجربه کنند. دلیل اصلی شکلگیری این موارد، افزایش یافتن تولید هورمونهای خاص در بدن میباشد.
با این شرایط اگر فردی استفراغ و تهوع دائمی داشته باشد، این یکی از نشانهها و علائم مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول است.
زیرا در شرایطی که سوخت بدن از طریق قند خون تامین نمیگردد، باعث تجمع کردن مواد سمی به نام کتون در بدن میشود و این ماده قادر است تا میزان تهوع و استفراغ افراد را تشدید کند.
برای تشخیص درست این شرایط، تستهای آزمایشهای بسیاری صورت میگیرد و تشخیص آنها بر این است که وجود تهوع و استفراغ در بارداری عامل مؤثری برای دیابت بارداری شناخته شده است.
افزایش یافتن میزان اشتها اما کاهش وزن
حتما میدانید که یک نشانه بارز برای وجود دیابت معمولی، پرخوری میباشد. این عارضه نیز در دیابت بارداری به خصوص در سه ماه اول بسیار دیده میشود و ممکن است برخی از بانوان را درگیر پرخوریهای بسیار کند، اما در کنار آن وزن افراد بالا نمیرود و باعث کاهش وزن آنها میگردد.
مهمترین جوابی که دکتر سلیمی برای این واکنش بدن دارد، این است که شرایط بدن بانوی باردار به گونه ایست که هورمون انسولین در خون به نسبت پاسخ بدن بیشتر ترشح و تولید میگردد و مهمترین تاثیر آن این است که باعث افزایش اشتهای بانوی باردار در طول روز شود و این میتواند میزان گرسنگی را بیشتر کند.
اما انرژیهای موجود به بدن نمیرسد و باعث کاهش وزن افراد میگردد. اگر شما نیز این عارضه را در هنگام بارداری خود مشاهده کردید، نیاز است تا حتما از آزمایشات دیابت بارداری در سه ماهه اول بهرهمند شوید تا با تشخیص درست، فورا اقدامات درمانی را فراهم کنید تا سلامت خود و کودک را تضمین کرده باشید.
مبتلا شدن به عفونتهای مکرر در بخشهای مختلف بدن
وجود بیماری دیابت به ویژه در بانوان باردار که دارای جنین میباشند، باعث کم کردن توانایی مقابله بدن با عفونتها میشود. در حالت کلی، بدن به نسبت دیگر مواقع قادر به کنترل کردن عفونتها نمیباشد. همین موضوع باعث میشود که زن باردار اغلب دچار عفونتهای مکرر در بخشهای مختلف به خصوص در واژن، مثانه و پوست شود.
دلیل اصلی آن این است که عمق شرایط دفاع بدن از طریق گلبولهای سفید خون در برابر باکتریها وجود ندارد و به دلیل این که بانوی باردار در دوره دیابت بارداری به سر میبرد، میزان قند خون آن افزایش یافته است و شرایط و وظیفه اصلی گلبولهای سفید خون در بدن به صورت طبیعی نمیباشد و نمیتوانند از وجود بیماریهای مختلف به خصوص عفونتها جلوگیری کنند.
در نهایت این عامل باعث میشود تا میزان قدرت دفاعی بدن بسیار کاهش یابد. در همین راستا، بانوی بارداری که مبتلا به دیابت بارداری در سه ماهه اول میباشد، بیشتر دچار عفونتهای قارچی در واژن و یا پوست خود میگردد و قارچ کاندیدا آلبیکانسر از طریق وجود دیابت در بدن رشد خواهد کرد و در نهایت عامل مؤثری برای پیدایش انواع عفونتهای قارچی در بدن بانوی باردار میگردد.
تغییر پیدا کردن غیر عادی وزن افراد
اصولاً بانوی بارداری که در سه ماهه اول بارداری خود به سر میبرد، کمتر از نیم کیلوگرم اضافه وزن پیدا میکند. اما اگر میزان افزایش وزن آن در دوره سه ماهه اول بیشتر از حد معمول باشد، باید به این موضوع شک کرد.
زیرا افزایش وزن یک نشانه و عامل وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول شناخته میشود. به غیر از آن اگر وزن فرد کاهش یابد، نیاز است که حتما به متخصص خود در این زمینه مراجعه نموده و با او مشورت داشته باشد تا تستهای دیابت بارداری در سه ماهه اول برای وی انجام بگیرد تا اگر نیاز به درمان داشت، توسط تخصصهای دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت در سه ماهه اول بارداری زایمان طبیعی را تجربه کند.
خر و پف کردن
شاید تصور کنید که خر و پف کردن در هنگام بارداری، امری طبیعی میباشد که البته نظر بسیاری از پزشکان بر این است که به دلیل تورم ماههای طبیعی که بانوان در این دوره میگیرند، وجود خر و پف امری طبیعی است. اما باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که ممکن است به عنوان نشانهای خاموش از مبتلا شدن به دیابت بارداری شناخته شود.
پس اگر در سه ماهه اول بارداری خود خر و پف را احساس کردید و به آپنه انسدادی خواب دچار شده باشید، نیاز است تا در این دوران برای تشخیص درست مبتلا شدن به دیابت بارداری حتما به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات مختلف، دریابید که سلامت شما تضمین شود.
لاکتوژن جفتی انسان
این مورد به عنوان هورمونی شناخته میشود که باعث مقاومت پیدا کردن بدن به انسولین میشود و آن را بسیار افزایش میدهد. تاثیرگذاری هورمون لاکتوژن جفتی انسانی بر روی جفت تاثیر گذار است و مانع از این که جنین سقط شود، میگردد.
حال به مرور زمان در طی دوره بارداری، وجود این هورمون در بدن رو به افزایش میرود و این عامل ممکن است باعث مقاومت پیدا کردن بدن به انسولین گردد.
همانطور که میدانید، وجود انسولین در بدن حیاتی است و به عنوان هورمونی که باعث تنظیم سطح قند خون بدن میباشد، شناخته میشود. حال اگر وجود لاکتوژن جفتی انسانی باعث مقاومت به انسولین گردد، این سبب شکلگیری دیابت بارداری در سه ماهه اول میگردد.
فعالیت اصلی انسولین این است تا کمک کند، میزان گلوکزهایی که برای بدن مورد نیاز میباشند، به انرژی تبدیل شوند و به واسطه خون به تمامی سلولهای بدن بانوی باردار برسند.
شرایط ترشح هورمون لاکتون جفتی انسانی این عملکرد را با تداخل ایجاد میکند
شرایط ترشح هورمون لاکتون جفتی انسانی این عملکرد را با تداخل ایجاد میکند و در هنگام بارداری، باعث مقاومت بیش از اندازه بدن به انسولین میگردد و همین باعث میشود که گلوکز بسیاری در جریان خون باقی بماند و در نهایت، عارضهای به نام دیابت بارداری را در این مواقع شکل میدهد.
حال دقت داشته باشید که اگر شدت مقاومت به انسولین در بدن بانوی باردار بیشتر از موارد طبیعی شود، به عنوان سطح قند خون غیر طبیعی شناخته میشود که به مرور در ماههای اول بارداری خود را نشان میدهد و در ماههای آخر ممکن است شدت بگیرد.
البته جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. زیرا اگر شما سطح آگاهی و دانش خود را در زمینه دیابت بارداری در سه ماهه اول افزایش دهید، فوراً میتوانید با وجود علائم خاموش آن اقدامات آزمایشی را برای تشخیص سطح قند خون خود توسط یک پزشک حاذق انجام بدهید و فورا راهکارهای درمانی را برای آن انجام دهید تا طول دوره بارداری شما به خوبی سپری شود.
در این زمینه دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت، راهکارهایی برای بانوان بارداری که مبتلا به دیابت بارداری شدهاند، دارد و با پیش پا گذاشتن این راهکارها برای آنها، کمک میکند تا این دوره از بارداری را با سلامت سپری کنند.
میزان قند خون در دوران بارداری، باید چه عددی را نشان بدهد؟
مهمترین عملکرد برخی از پزشکان برای ارزیابیهای موجود روی دیابت بارداری، استفاده از آزمایشات چالش گلوکز میباشد و از این طریق میتوانند عدد مربوطه برای قند خون و بانوهای باردار را تشخیص بدهند.
هیچگونه آمادگی اولیه برای انجام این نوع آزمایش وجود ندارد و فقط فرد باردار موظف است، در هنگام انجام این آزمایش، یک محلول گلوکز بنوشد و بعد از گذشت یک ساعت، آزمایشات خون مربوطه روی او انجام گیرد تا بتوان بررسی و ارزیابی درستی از سطح قند خون او داشت.
حال اگر در این شرایط، میزان قند خون فرد افزایش یافته باشد و عددی فراتر از معمول را نشان بدهد، پزشک مربوطه صلاح میداند که از آزمایش تحمل گلوکز خوراکی برای شما استفاده کند و با تجویز آن اطمینان پیدا کند که دچار دیابت بارداری شدهاید.
انجام این نوع آزمایش در ۲ مرحله خلاصه میشود که در موارد زیر به بررسی آن خواهیم پرداخت تا در هنگام مواجه شدن با آن، درک درستی از این نوع آزمایش داشته باشید.
مرحله اول آزمایش تحمل گلوکز
اولین مرحله بدین گونه است که اندازهگیریهای سطح قند خون ناشتای افراد توسط پزشک انجام میگیرد. سپس بنا بر صلاحدید پزشک، نیاز است تا محلولی که دارای ۷۵ گرم کربوهیدرات میباشد، توسط بانوی باردار نوشیده شود.
در مرحله بعد، بررسیهای لازم در طی گذشت ۱ تا ۲ ساعت آینده برای سطح قند خون افراد بررسی و انجام میگیرد.
اگر در این شرایط میزان قند خون با مواردی که در ادامه این مبحث ذکر میکنیم برابر باشد، به احتمال زیاد، فرد دچار دیابت بارداری در سه ماهه اول شده است. این موارد عبارتند از:
- داشتن سطح قند خون ناشتا بیشتر یا همسان با ۹۲ میلی گرم در دسی لیتر تعیین میکند که فرد دچار دیابت بارداری است.
- اگر بعد از ۱ ساعت نوشیدن این محلول، میزان قند خون فرد بیشتر یا همسان با ۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، نشاندهنده دیابت بارداری است.
- اگر با گذشت ۲ ساعت از استفاده محلول، میزان قند خون افراد بیشتر یا همسان با ۱۵۳ میلی گرم در دسی لیتر باشد، تعیین کننده دیابت بارداری میباشد.
هنگامیکه مرحله اول این نوع آزمایش به پایان رسید، برای این که پزشک اطمینان حاصل کند که تشخیص او از انجام مرحله اول آزمایش تحمل گلوکز به درستی بوده است، نیاز است تا مرحله دوم آزمایش انجام بگیرد و شرایط موجود آن تعیین کننده قطعی دیابت بارداری باشند.
حال در ادامه این مبحث، در رابطه با مرحله دوم آزمایش تحمل گلوکز، اطلاعاتی برای شما خواهیم داشت تا در صورت وجود علائم دیابت بارداری در این مرحله بتوانید فوراً شرایط درمانی را برای برطرف نمودن دیابت بارداری در سه ماهه اول فراهم آورید.
مرحله دوم آزمایش تحمل گلوکز
در مرحله دوم برای انجام این نوع از آزمایش، نیاز نیست که فرد بیمار ناشتا باشد. دراینباره پزشک تصمیم میگیرد که بیمار، محلولی که دارای ۵۰ گرم قند میباشد را بنوشد.
بعد از گذشت ۱ ساعت، بررسیها و ارزیابیهای موجود بر روی میزان سطح قند خون فرد صورت میگیرد. حال اگر نتیجه به دست آمده برای میزان قند خون فرد باردار، بیشتر یا همسان با ۱۳۰ یا ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر دیده شود، نیاز است تا در روز دیگری مرحلهی بعدی آزمایش انجام بگیرد.
مهمترین نقش انجام این نوع آزمایش در مرحله بعدی این است که آستانه میزان قند خون برای تشخیص نوع بیماری تعیین شود و بر اساس نظریه پزشک میتوان دریافت که شرایط موجود بیمار در چه مرحلهای میباشد تا بتواند درمان را در این زمینه فراهم کند.
در هنگام انجام مرحله دوم، پزشک اندازهگیریهای لازم را بر روی میزان سطح قند خون ناشتای افراد انجام میدهد و در مرحله بعدی از او درخواست میکند تا محلولی که دارای ۱۰۰ گرم قند میباشد را بنوشد.
سپس بعد از نوشیدن این محلول در ۲ تا ۳ ساعت بعدی، اندازهگیریهایی روی میزان قند خون انجام میگیرد. در این شرایط اگر مواردی که در ادامه این مبحث ذکر میکنیم در نتیجه آزمایش بیمار ذکر شود، دکتر سلیمی شرایط بدنی فرد را به عنوان دیابت بارداری در سه ماهه اول میشناسد.
اگر حتی پزشک، ۲ گزینه از موارد زیر را در نتیجه آزمایش شما ببیند، به یقین میرسد که فرد درگیر دیابت بارداری میباشد. این موارد عبارتند از:
- اگر عددی بیشتر یا برابر با ۹۵ تا ۱۰۵ میلیگرم در دسیلیتر بهعنوان تعیین کننده میزان قند خون ناشتای فرد باشد، بهعنوان دیابت بارداری شناخته میشود.
- اگر با گذشت ۱ ساعت، میزان سطح قند خون فرد بیشتر یا همسان با ۱۸۰ یا ۱۹۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد، این موضوع به اثبات میرسد که فرد دچار دیابت بارداری است.
- اگر بعد از مدت زمان ۲ ساعت یا بیشتر از آن، بررسیهای معمول روی سطح قند خون با عددی بیشتر یا برابر ۱۵۵ یا ۱۶۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد، بیماری تشخیص داده میشود.
- با گذشت ۳ ساعت؛ اگر عدد مربوطه برای سطح قند خون بیشتر یا همسان با ۱۴۰ یا ۱۴۵ میلی گرم در دسی لیتر باشد، دیابت بارداری در بدن فرد حتمی است.
با این شرایط و انجام این آزمایشات میتوان دیابت بارداری در سه ماهه اول را به درستی تشخیص داد. حال اگر شما درگیر این نوع دیابت شدهاید، نیاز نیست تا نگرانی دراینباره داشته باشید. زیرا در اوایل دوره بارداری خود هستید و این به نوبهای به نفع شما میباشد.
هر چه زودتر متوجه بیماری خود شوید، شرایط کنترل آن را فراهم خواهید کرد
هر چه زودتر متوجه بیماری خود شوید، شرایط کنترل آن را فراهم خواهید کرد. در این زمینه دکتر سلیمی تخصص بسیاری برای کنترل کردن دیابت بارداری در سه ماهه اول دارد و به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت میتوان از او نام برد. اگر تحت نظر دکتر سلیمی اقدامات لازم را انجام بدهید، دیگر نگران دیابت بارداری در ماههای آینده نخواهید بود و میتوانید به آسانی و بدون هیچگونه دغدغهای نوزاد خود را سالم به دنیا بیاورید.
اندازه قند خون دیابت بارداری در سه ماهه اول
در اولین آزمایش خون بارداری، میزان قند خون مطابق با جدول زیر میباشد.
در افراد دیابتی که قند خون آنها بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ است
مهمترین توصیه برای این دسته از افراد، استفاده از رژیمهای غذایی مناسب و تحرک کافی بنا بر دستور دکتر سلیمی میباشد. بانوی باردار موظف است تا ۲ هفته بعد از انجام آزمایش اولیه قند خون ناشتا و قند ۲ ساعت بعد از آن را مجدداً تکرار کند.
حال اگر شرایط و نتیجه این نوع از آزمایش عادی باشد، نیاز اسخون بارداری، میزان قند خون مطابق با جدول ت که مراقبتهای صورت گرفته برای درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول به شیوه نرمال ادامهدار باشد. اما اگر نتیجه آزمایش نرمال نیست، فرد موظف است تا راهکارهای درمانی متخصص مربوطه یعنی دکتر سلیمی در این باره را مهم بشمارند.
افراد مبتلا به دیابت آشکار (قند خون بالاتر از ۱۲۶)
حدوداً ۷ روز بعد از انجام آزمایشات اولیه نیاز است که مجدداً تست قند خون بارداری انجام بگیرد. حال اگر نتیجه شکل گرفته شده با نتیجه قبلی یکسان باشد، این میتواند وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول را به صورت آشکار قطعی نشان بدهد.
در این حین، مادر موظف است تا مراقبتهای لازم را با استفاده از تخصصهای پزشک مربوطه دراینباره انجام بدهد. البته اگر مادر علائم دیابت را در بدن خود مشاهده کند، دیگر نیاز به انجام این نوع آزمایش و تکرار آن نمیباشد و میتوان قطع به یقین گفت که این فرد دچار دیابت بارداری در سه ماهه اول شده است.
افرادی که دارای قند خون بارداری نرمال هستند
افرادی که دارای این شرایط میباشند، نیاز دارند تا در سه ماهه دوم بارداری، از طریق تستهای غربالگری دو مرحلهای این نکته را به اثبات برسانند که قند خون آنها در سه ماهه دوم نیز همانند سه ماهه اول نرمال میباشد.
افرادی با قند خون بین ۹۲ تا 100
اگر شرایط آزمایش افراد بدین گونه باشد، آزمایش تحمل گلوکز و اختلال در آزمایش، عدم تحمل گلوکز را نشان میدهد. برای این افراد نیاز است که تحرک کافی و سبک غذایی درست در برنامه روزانه آنها استفاده شود.
سپس با گذشت یک ماه، آزمایشات مکرری از آنها گرفته میشود تا بتوان تعیین کرد که راهکارهای درمانی استفاده از تحرک مناسب و رژیمهای غذایی درست چه تأثیری بر روی قند خون ناشتای افراد دارد.
در حالت کلی دکتر سلیمی پیشنهاد میکند که راهکارهای ورزش و تحرک صحیح و همینطور استفاده از رژیم غذایی مناسب به مادران باردار کمک خواهد کرد تا دیابت بارداری در سه ماهه اول را کنترل کنند و از وقوع آن در ماههای بعدی نیز پیشگیری کنند.
دیابت بارداری از ماه چندم بارداری در بدن دیده میشود؟
در اغلب مواقع دیده شده که دیابت بارداری در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم ظهور کرده است. پزشکان بر این باورند که نیاز است تا در هفتههای ۲۴ و ۲۸، ارزیابیهای لازم بر روی سطح قند خون بانوی باردار انجام بگیرد.
اما به غیر از آن دیده شده که برخی از افراد، قبل از سه ماهه دوم یعنی در سه ماهه اول دچار دیابت بارداری شدهاند. اما به دلیل اینکه بارداری در هفته بیستم به بعد شایعتر میباشد، در بیشتر موارد پزشکان شرایط آغاز دیابت بارداری را در سه ماهه دوم میدانند. زیرا در هفتههای اول بارداری، دیده شدن دیابت بارداری بسیار نادر میباشد.
حال در ادامه این مبحث، موضوعات متعددی در رابطه با تمامی ماههای بارداری برای شما خواهیم داشت تا بتوانید در هنگام بارداری خود کنترل درستی بر روی سطح قند خون داشته باشید و از وجود دیابت بارداری جلوگیری کنید.
دیابت بارداری در سه ماهه اول
مشاهده شدن دیابت بارداری در سه ماهه اول بسیار نادر میباشد. همینطور اگر فردی در سه ماهه اول دچار دیابت بارداری شود، میزان افزایش یافتن سطح قند خون آن بسیار ناچیز و اندک میباشد.
زیرا در این مدت زمان، تغییرات چندانی بر روی میزان قند خون و ترشح انسولین مشاهده نمیگردد. البته ممکن است، برخی از افراد وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول را تجربه کنند، اما چیزی که بتواند سبب بر هم خوردن تعادل قند خون در بدن بیماران شود، در سه ماهه اول مشاهده نشده است.
اما اگر پیشگیریهای لازم در این مدت زمان انجام نگیرد، در نهایت شرایط منحصر به فرد میتواند عامل مؤثری برای منجر به شکلگیری دیابت بارداری باشد.
تغییرات ابتدائی که دیابت بارداری در سه ماهه اول در بدن افراد ایجاد میکند
تغییرات ابتدائی که دیابت بارداری در سه ماهه اول در بدن افراد ایجاد میکند، زمینهای را فراهم میکند تا فرد بهتر بتواند به دیابت بارداری در سه ماهه دوم و دیابت بارداری در سه ماهه سوم مبتلا گردد. به همین دلیل اهمیت دیابت بارداری در سه ماه اول بسیار زیاد است و اگر کنترلی بر روی آن انجام نگیرد، عامل مؤثری برای دیابتهای آینده میباشد.
حال اگر فرد عوامل موجودی که میتوانند در به وجود آوردن دیابت بارداری به خصوص در سه ماهه اول را دارا باشد، نقش بسیاری بر روی مبتلا شدن آن به این بیماری خواهند گذشت.
موارد و علائمی همچون اضافه وزن، سابقه دیابت بارداری، سابقه خانوادگی دیابت و دیگر موارد میتواند بدن افراد را برای مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول آمادهتر کند و به عنوان بیماریهای زمینهای، فرد مستعد مبتلا شدن به دیابت بارداری در سه ماهه اول میباشد.
عموماً هنگامیکه دیابت بارداری در سه ماهه اول صورت میگیرد، هیچگونه علائمی در بدن فرد مشاهده نمیشود و فقط فرد باردار موظف است تا پیشگیریهای لازم را انجام بدهد و با سنجیدن قند خون خود به صورت روزانه و مراجعه به پزشک در تلاش باشد تا مدیریت میزان قند خون را بر عهده بگیرد و در صورت افزایش آن فورا به دکتر سلیمی به منظور درمان دیابت مراجعه کند.
دیابت بارداری در سه ماهه دوم
در دوره سه ماهه دوم در بارداری به خصوص از هفته بیستم به بعد، شرایط بدن افراد تغییر میکند. پزشکان به صورت دقیقتر عنوان میکنند که هفته 24، بدن مادر با تولید انسولین مقاومت خواهد کرد.
به دلیل اینکه اختلالاتی در تعادل قند خون از طریق بیشتر شدن مقاومت بدن نسبت به انسولین صورت میگیرد، احتمال اتفاق افتادن دیابت بارداری در سه ماهه دوم را بیشتر میداند.
در حالت کلی به وجود آوردن بافت چربی از طریق جنین برای حفظ گرمای بیشتر در شکم مادر در ماههای سوم، چهارم و پنجم اتفاق میافتد. همین موضوع باعث میشود تا تعادل کافی برای تغذیه جنین صورت نگیرد و از طریق قند خون مادر و پدیده ای که باعث بزرگی جثه جنین میشود، دیده شود. زیرا تغذیه جنین از طریق مادر و جنین خون او میباشد و اگر میزان گلوکز در خون از این طریق افزایش بیابد، باعث بزرگی جثه جنین میگردد.
در مطالب فوق ذکر کردیم که علائم خاصی برای وجود دیابت بارداری در سه ماهه دوم دیده میشود، اما با وجود این نوع علائم نیز نیاز است که به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید تا شرایط درمانی دیابت بارداری فورا برای شما صورت بگیرد و بتوانید جنین خود را در صحت و سلامت به دنیا آورید.
در این باره دکتر سلیمی به بیمارانی که درگیر دیابت بارداری شدهاند، کمک خواهد کرد تا در سه ماهه اول و سه ماهه دوم، مدیریت قند خون خود را از طریق راهکارهای درمانی در دست بگیرند و سلامت خود را حفظ کنند.
دیابت بارداری در سه ماهه سوم
بهتر است بدانید که در سه ماهه سوم یعنی ماههای هفتم، هشتم و حتی دیده شده در ماه نهم، ترشحات جفتی و رحمی بسیار افزایش مییابد و این نکته عامل مؤثری است که بدن به نسبت انسولین بیشتر مقاوم میگردد و علائم و نشانههای دیابت بارداری را آشکارتر از دیابت در سه ماهه اول و دیابت در سه ماهه دوم خواهد کرد.
همین موضوع باعث میشود که علائم و نشانههای تشخیص آن بسیار مشخص باشند. نکته مؤثر و مفید برای افزایش دانش و آگاهی شما در این زمینه این است که تکرر ادرار در سه ماهه سوم دیابت بارداری امری طبیعی میباشد.
با توجه به اینکه بیمار دارای دیابت بارداری میباشد، نیاز بسیاری به آب در طول روز دارد و همینطور دفع کلیوی آن از طریق تکرر ادرار رو به افزایش میرود. به ویژه با آزمایشات مربوطه میتوان در این دوره دریافت که ادرار فرد، میزان زیادی گلوکز دارد و این باعث شیرین شدن ادرار میگردد.
در تمامی ماههای بارداری، وجود دیابت بارداری از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. اما این که فرد بتواند از دیابت بارداری در سه ماهه اول اطلاع پیدا کند، فوراً از روشهای درمانی که به واسطه دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت پیشنهاد میشوند، استفاده خواهد کرد و بیماری دیابت خود را در سه ماه دوم و سه ماهه سوم کنترل خواهد کرد. بنابراین هیچگاه این موضوع را کم اهمیت ندانید و در دورهی بارداری خود به کوچکترین علائم و نشانهها دقت کنید.
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول، با چه روشهایی امکانپذیر میباشد؟
همانطور که گفتیم، اگر کنترل درستی بر روی دیابت بارداری در سه ماهه اول صورت بگیرد، باعث میشود که فرد در ماههای بعدی، بارداری سختی را تجربه نکند. در این باره دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت، راهکارهای درمانی بسیاری را برای دیابت بارداری در سه ماهه اول ذکر میکند که با رعایت این نکات میتوانید با خیالی آسوده در تضمین سلامتی خود و کودک تلاش کنید.
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول با استفاده از انسولین
اگر در سه ماهه اول بارداری دچار دیابت بارداری شوید، ممکن است در خانواده شما شخصی سابقه این دیابت را داشته باشد و یا در زایمانهای قبلی، دیابت بارداری را تجربه کرده باشید.
بنابراین درمان شما به این وابسته میباشد که در طول روز، میزان قند خون خود را کنترل کنید. در این مواقع پزشک از شما درخواست میکند تا اندازهگیریهای معینی را قبل و بعد از استفاده غذا در دورهی بارداری سه ماهه اول انجام بدهید و شرایطی را برای شما مهیا خواهد کرد تا با استفاده از تغذیه درست و فعالیتهای خاص، در مدیریت تنظیم قند خون تلاش کنید.
اما اگر این شرایط پاسخگوی متعادلسازی سطح قند خون شما نباشد و شما از قبل دچار دیابت نوع ۱ بودهاید و در دورهی بارداری خود در سه ماهه اول نیز دیابت بارداری تجربه میکنید، پزشک حتما موارد تزریق انسولین را برای شما تجویز خواهد کرد.
اغلب بانوانی که دچار دیابت بارداری شدهاند، برای کنترل بیماریشان به انسولین نیاز داشتهاند
بر اساس تحقیقات متعدد دریافتیم، اغلب بانوانی که دچار دیابت بارداری شدهاند، برای کنترل بیماریشان به انسولین نیاز داشتهاند. طبق آمار گرفته شده، ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها درمان از طریق انسولین را انجام دادهاند.
برای این که از راهکارهای مناسب، اندازهگیری سطح قند خون را انجام بدهید، دستگاههایی را پزشک در اختیار شما قرار میدهد که در این باره میتوانید در طی دوران بارداری خود میزان قند خون را محاسبه کنید و این امکان نیز وجود دارد که تزریق انسولین تا هنگام زایمان و وزن هم ادامهدار باشد.
با شرایطی که دکتر سلیمی برای درمان با انسولین برای شما فراهم میکند و در کنار آن وعدههای غذایی و تمرینات ورزشی را تعیین میکند، نحوهی تزریق و زمان آن را به شما گوشزد خواهد کرد تا در طول این دوره هیچگاه دچار افت خون نشوید. دکتر سلیمی در این باره به شما خواهد گفت که در هنگام افزایش و یا افت شدید قند خون، چه فعالیتهایی را انجام بدهید تا به حالت نرمال و عادی برگردید.
تغذیهای مناسب برای درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول
کلید اصلی از نظر تشخیص دکتر سلیمی برای مدیریت دیابت بارداری در سه ماهه اول، رژیم غذایی متعادل میباشد. در واقع بانوانی که دچار دیابت بارداری شدهاند، نیاز است تا به غذاهای مصرفی روزانه خود دقت کافی داشته باشند و مهمترین نکته همانند میزان دریافت پروتئین، کربوهیدرات و چربیها را مهم بشمارند.
استفاده از یک تغذیه مناسب و منظم به صورت هر ۲ ساعت یک بار، این شرایط را برای بدن فرد فراهم میکند تا میزان قند خون او در حد کنترل شده باقی بماند.
رژیمهای غذایی که برای بانوان باردار مبتلا به دیابت بارداری در سه ماهه اول ذکر میشود، استفاده از کربوهیدرات فقط به مقدار ۴۰ تا ۵۰ درصد از تمامی کالری مصرفی در طول روز میباشد.
در کنار آن، فرد موظف است که ۲۰ تا ۲۵ درصد از کالری مورد نیاز خود را از طریق پروتئینها و همینطور 25 تا ۳۵ درصد از میزان کالریهای روزانه خود را از طریق چربیها به بدن تأمین کند تا تمامی مواد مفید و کاربردی برای بدن در طی این رژیم غذایی مهیا باشد.
کربوهیدراتها
میزان دریافت کربوهیدراتها برای بانوان باردار به صورت روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۹۵ گرم ذکر شده است. استفاده این میزان از کربوهیدراتها به واسطه ۳ وعده غذایی و ۲ میان وعده در طول روز به بدن آنها تامین میگردد. اگر فاصلهی مناسب بین غذاهای پر از کربوهیدرات رعایت گردد، این میتواند پیشگیری مناسبی از افزایش یافتن قند خون باشد.
دکتر سلیمی برای اینکه به شما کمک کند تا درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول را به سرانجام برسانید، میزان تعیین شدهای از کربوهیدراتها را برای کالریهای دریافتی شما ذکر خواهد کرد.
در برخی مواقع ممکن است دکتر سلیمی ترجیح دهد تا وعدههای غذایی گیاهی را جایگزین موارد دیگر کنید. البته تمامی این موارد بنا بر شرایط شخصی شما و دستورالعملهای پزشک صورت خواهد گرفت.
در ادامه این مبحث، از انواع کربوهیدراتهای سالم برای شما خواهیم گفت.
- غلات کامل
- برنج قهوهای
- لوبیا، عدس، نخود فرنگی و دیگر حبوبات
- از سبزیجات دارای نشاسته
- میوههایی با قند کم
- پروتئین
دکتر سلیمی ذکر میکند که یک بانوی باردار در حالت عادی نیاز دارد تا در طول روز ۶۰ گرم پروتئین دریافت کند. حال اگر بانوی باردار دچار دیابت نیز باشد، این امر از اهمیت ویژهای برای او برخوردار میباشد و میتواند از منابع غذایی مهمی همانند گوشت کمچرب، توف و یا خمیر سویا، مرغ، ماهی و دیگر موارد، پروتئین روزانه خود را دریافت کند تا بتواند کنترل مناسبی بر روی دیابت بارداری داشته باشد.
چربی
استفاده از چربیهای سالم در رژیمهای غذایی دیابت بارداری، بسیار مفید و تاثیرگذار میباشد. خوراکیهایی همانند آجیل بینمک، روغن زیتون، انواع دانهها، آواکادو و دیگر موارد میتوانند چربیهای سالمی را به بدن یک بانوی باردار برساند و کمک کنند که با استفاده از تغذیه مناسب، مدیریت قند خون خود را در طی دوره بارداری به درستی انجام دهد.
درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول از طریق راهکارهای اصولی
تمامی رژیمهای غذایی که دکتر سلیمی در راستای درمان دیابت بارداری در سه ماهه اول به بیماران پیشنهاد میدهد، شامل طیف متنوعی از غذاهای سالم میباشند.
رژیم غذایی میتواند در این موارد مهم و ضروری شناخته شود که از تمامی گروههای غذایی، مقدار مناسبی داشته باشد و از مواردی همچون سبزیجات، غلات، میوهها، لبنیات، پروتئینها و چربیهای سالم در آن استفاده شده باشد.
اینکه بتوان اقلام فیبردار را در رژیم غذایی ذکر کرد، در دوران بارداری بسیار مفید میباشد. توصیه پزشکان بر این است که به جای استفاده از منابع کربوهیدراتهای ساده، از انواع غلات سبوسدار استفاده داشته باشند.
به غیر از آن، بهتر است تا از وجود چربیها، شیرینیها، نمک در دوران بارداری برای کنترل دیابت بارداری پرهیز کنند و استفاده از این موارد را به حداقل برسانند.
بسیاری از خوراکیهای مفید برای بانوان باردار از طریق دکتر سلیمی پیشنهاد میشود
بسیاری از خوراکیهای مفید برای بانوان باردار از طریق دکتر سلیمی پیشنهاد میشود که مهمترین آنها شامل کاهو، سبزیجات، خیار، لیموترش، لیمو، سیب، نارنگی، تمشک، توتفرنگی میباشد.
البته برخی از میوههای مضر وجود دارند که استفاده از آنها در دوران دیابت بارداری پیشنهاد نمیشود. این میوهها شامل خربزه، طالبی، موز، انگور میشوند.
میوههایی که از طریق استفاده آن در رژیم غذایی بانوان باردار میتوان میزان زیادی از ویتامینهای خاص را دریافت کرد و به عنوان درمانهای مؤثری شناخته میشوند، میوههایی همچون گلابی، آواکادو، کیوی، پرتقال، گریپفروت، آلوچه و آلو سیاه میباشد.
بر اساس این دسته از موارد، کمک خواهید کرد تا کنترل دیابت بارداری در سه ماهه اول اتفاق بیفتد تا در ماههای بعدی بارداری، درگیر دیابت نباشید.
برای پیشگیری از وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول، چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
بر اساس تشخیص دکتر سلیمی، مواد غذایی بسیاری در دوره بارداری افراد مضر شناخته میشوند که فرد باردار موظف است که از استفاده آنها پرهیز کند.
به خصوص مواد غذایی که دارای اسانسهای شیمیایی میباشند، همانند نوشابههای گازدار، بستنیهای صنعتی، آبمیوه های شیمیایی، مواد قندی شیمیایی، شکر و شیرینیجات، قند قنادیها، غذاهای پرچرب، چربیهای ترانس بالا همانند روغن جامد، کیک خامهای، سرشیر، سرخکردنیها، جگر سیاه، کلهپاچه، خامه و دیگر موارد برای بدن یک بانوی باردار مضرر میباشد.
برای این که بتوانید پیشگیری لازم را از وجود دیابت بارداری در سه ماهه اول داشته باشید، باید از این دسته از موارد استفاده کنید. البته نیم ساعت پیاده روی به عنوان عامل مؤثری است که دکتر سلیمی همیشه در درمانهای دیابت آن را ذکر خواهد کرد.
او به بیماران خود در این باره توصیه میکند تا نیم ساعت پیاده روی داشته باشند. اگر فرد باردار سابقه سقط مکرر نداشته باشد، این نوع از درمان برای دیابت بارداری به او کمک خواهد کرد.
دیابت بارداری در سه ماهه اول، افراد را با چه عوارضی رو به رو خواهد کرد؟
اگر هیچگونه مدیریتی روی دیابت بارداری در سه ماهه اول صورت نگیرد، باعث شکلگیری بیماریهای دیگری نیز میگردد و امکان دارد تا فشار خون فرد باردار در دورهی بارداری نیز افزایش یابد. این شرایط، باعث شکلگیری اختلالات و خطرات بسیاری برای بدن فرد بیمار میگردد و میتواند آن را با مشکلاتی مواجه کند.
البته این دسته از مسائل نیز تاثیر بسیاری روی جنین خواهند گذاشت و ممکن است سلامت آینده او را به خطر بیندازند. به عنوان نمونه امکان دارد که کودک بعد از به دنیا آمدن، مشکلاتی همانند موارد زیر را تجربه کند.
- داشتن وزن بالا در هنگام تولد
- تنفس سخت
- کاهش یافتن قند خون
عوارض دیابت بارداری روی جنین
اگر در دوره بارداری، مادر دیابت را تجربه کرده باشد، بسیاری از خطرات ممکن است به جنین منتقل شوند. ماکروزومی شرایطی است که به دلیل افزایش یافتن میزان انسولین در بدن به جفت انتقال داده میشود و باعث رشد زیاد میشود و این میتواند جثه کودک را بسیار بزرگ کند.
حال تصور کنید که اگر جثه جنین بسیار بزرگتر از حد معمول شود، این میتواند خطراتی را در راستای زایمان به وجود بیاورد و شرایط زایمان طبیعی را دشوار میکند.
در این دسته از موارد، پزشک مجبور است از جراحی سزارین برای دنیا آوردن کودک استفاده کند تا احتمال سلامتی مادر و کودک را افزایش دهد.
در شرایطی که مادر با قند خون بالا مواجه است، ممکن است با ریسک زایمان زودرس مواجه باشد. البته به دلیل این که در برخی مواقع رشد جنین بسیار زودتر از حد ممکن اتفاق میافتد، پزشک تشخیص می دهد که نیاز است زایمان زودتر از حد ممکن انجام بگیرد.
در همین شرایط است که رشد نوزاد در بدن مادر تکمیل نشده است و امکان دارد که به دلیل شکل نگرفتن کامل ریهها، با مشکلات تنفسی مواجه شود. امکان دارد تا کمی بعد از به دنیا آمدن کودک، هیپوگلیسمی یا قند خون بسیار پایین به دلیل افزایش بسیار بالای انسولین خون صورت بگیرد.
کنترل دیابت بارداری در سه ماهه اول
اگر مادر باردار بتواند دیابت بارداری در سه ماهه اول را به درستی کنترل کند، شرایط مبتلا شدن به هیپوگلیسمی در نوزاد به کمترین حد ممکن خواهد رسید. برای همین موضوع نیاز دارید تا اقدامات درمانی را در این موارد مهم شمارید.
در برخی مواقع دیگر، پزشکان مشاهده کردند، بانویی که دچار دیابت بارداری بوده است، نوزادی با رنگ زرد دنیا آورده است و ممکن است زردی بسیاری در پوست و چشم و دیگر نواحی بدن او مشاهده شود. دلیل اصلی آن دیابت دوران بارداری شناخته میشود که بر جنین تاثیر گذار میباشد.
برای اینکه درمان این عارضه برای نوزادان تازه به دنیا آمده صورت بگیرد، پزشکان اطفال، راهکارهای مختلفی را پیشنهاد خواهند داد. اما برای اینکه بتوان از وجود دیابت بارداری جلوگیری کرد و یا در حین سه ماهه اول آن را درمان کرد، نیاز است تا به تخصص یک پزشک حاذق در این زمینه ایمان بیاورید.
دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت شناخته میشود و با راهکارهای اصولی و حرفهای که در این زمینه به بیماران خود ارائه میدهد، باعث جلوگیری از پیشرفت دیابت در بدن آنها میگردد و میتواند خطرات و عوارض ناشی از دیابت بارداری در سه ماهه اول را برطرف کند.
نکات مهم و مورد مراقبتی بعد از زایمان افراد دیابتی
نیاز است که کنترل و مدیریت گلوکز خون برای داشتن یک زایمان طبیعی و مطمئن در نزدیکیهای تاریخ زایمان انجام بگیرد. برای اینکه هیچگونه نگرانی برای به دنیا آوردن نوزاد خود نداشته باشید، پزشک مربوطه به شما راهنماییهای بسیاری خواهد داد و شما را مطمئن میسازد.
نکته حائز اهمیت این است که بعد از به دنیا آمدن کودک، در جدی گرفتن مراقبتهای بعد از زایمان تلاش کنید تا بتوانید به محدوده سالم وزن خود برسید.
برای این امر، به توصیه دکتر سلیمی میتوانید هر روز ورزش داشته باشید و رژیمهای غذایی مفیدی را پیش بگیرید. اگر به وضعیت بدن خود بعد از زایمان توجه کافی داشته باشید، باعث کنترل گلوکز خون میگردد و میتواند سلامتی را به بدن شما بازگرداند.
اگر هیچگونه توجهی برای مراقبت بعد از زایمان نداشته باشید
در غیر این صورت اگر هیچگونه توجهی برای مراقبت بعد از زایمان نداشته باشید، عامل مؤثری است که دیابت بارداری شما را به دیابت نوع ۲ تبدیل کند.
زمانیکه در هنگام بارداری برای شما در نظر گرفته میشود، کافی است تا بتوانید تحقیقات بسیاری در رابطه با تغذیه فرزند خود داشته باشید و در اینباره اطلاعات و دانش خود را بیشتر کنید.
نکات بسیار کلیدی که در این مطالعات و تحقیقات به دست میآورید، برای نگهداری از کودک به شما کمک خواهند کرد. برخی از مطالعات، این موضوع را به اثبات رسانده که شیر مادر باعث میشود تا نوزاد در آینده دچار مبتلا شدن به دیابت نشود.
البته دراینباره نیاز است که با استفاده از تخصص پزشک، تصمیم گیری دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت به شما راهکارهای اصولی و حرفهای را معرفی خواهد کرد تا بتوانید در دیابت بارداری در سه ماهه اول موفق باشید.
حرف آخر
مهمترین مطلب ذکر شده در این نوشتار، در رابطه با دیابت بارداری در سه ماهه اول بود. توانستیم با اطلاعات و آگاهی که در این زمینه برای شما فراهم کردیم، آشنایی مختصری در این باره داشته باشیم تا با کنترل به موقع آن، از آسیبها و عارضههای احتمالی جلوگیری کنید.
نکته حائز اهمیت این است که اغلب مواقع، دیابت بارداری بعد از زایمان از بین میرود، اما چیزی که نگران کننده میباشد، این است که اگر مراقبتهای لازم برای کودک صورت نگیرد، ممکن است که همانند مادر، به دیابت مبتلا شود و یا بعد از گذشت دوره زایمان، مادر نیز دیابت بارداری خود را تبدیل به دیابت نوع ۲ کند.
مهمترین نکتهای که برای آینده مبتلا شدن به دیابت بارداری باید ذکر کرد، این است که فرد باید سطح قند خون خود را همواره اندازهگیری کند تا بعد از زایمان، شرایط سطح قند خون به حالت طبیعی برگردد.
اگر این قند خون پیشرفت بیابد، احتمال مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ در بدن شما بسیار بالا می رود. در این باره نیاز است که با دکتر سلیمی مشورت داشته باشید تا به شما کمک کند چگونه از وجود این بیماری پیشگیری کنید و عوارض جانبی را که میتواند برای بدن شما به دنبال داشته باشد را کنترل کنید. به همین دلیل است که دکتر سلیمی به عنوان بهترین پزشک برای درمان دیابت در انواع مختلف نامبرده میشود.