درمان روماتیسم دیابت

درمان روماتیسم دیابت

درمان روماتیسم دیابت
درمان روماتیسم دیابت

در این نوشتار تصمیم داریم به شرح مفصل موضوع درمان روماتیسم دیابت بپردازیم. با ما همراه باشید.

روماتیسم یک عبارت غیر تخصصی در حوزه علم پزشکی می باشد، کارایی این وازه در خصوص برخی از بیماری ها و امراض می باشد که مفصل ها و بافت های بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

مقدمه

درمان روماتیسم دیابت
درمان روماتیسم دیابت

این بیماری به طور کلی شامل دو حالت می باشد که نوع آن را روماتیسم مفصل ها و یا اصطلاحا آرتریت روماتوئید و نوع دوم را روماتیسم مربوط به قلب یا تب روماتیسمی می نامند، همچنین دانشی در این زمینه وجود دارد که بررسی و تحقیق در خصوص انواع دوماتیسم می پردازد که به آن روماتولوژی می گویند.

روماتیسم

روماتیسم عنوان یک بیماری می باشد که دردهای موجود در اندام و اعضای متحرک بدن را وصف می نماید. عمده استفاده از این واژه توسط مردم عوام صورت می گیرد، البته در این بین پزشک های متخصص سعی می نمایند که از عناوینی که شرح دهنده شرایط ایجاد درد در بدن فرد می باشد، استفاده نمایند.

به طور کلی انواع مختلفی از این بیماری وجود دارد که تعداد آن ها به نزدیک 200 مورد نیز می رسد.

روماتیسم
روماتیسم

از مهم ترین انواع روماتیسم می توان به این موارد اشاره داشت:

  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • لوپوس
  • اسکلرودرمی و
  • درماتومیوزیت

در ادامه مقاله ی خود برای تشریح و بسط بهتر موضوع درمان روماتیسم دیابت به طرح و پاسخ برخی سوالات و توضیح تعدادی از تیترها خواهیم پرداخت.

درمان روماتیسم دیابت چگونه است؟

  1. استفاده از یک داروی مسکن
  2. یک مورد از داروهای NSAID
  3. یک مورد داروی DMARD
  4. فیزیوتراپی
  5. اوزون درمانی
  6. مصرف داروی لفلونامید

فهرست:

آیا با واژه روماتیسم آشنا هستید؟

آیا با آرتریت روماتوئید آشنا هستید؟

دیابت به صورتی ایجاد می شود و دارای چه انواعی می باشد؟

آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟

آیا با دیابت نوع دوم آشنا هستید؟

مهم ترین تفاوت ها در انواع دیابت 1 و 2 کدام موارد می باشند؟

آیا آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؟

آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد؟

آیا با سلولهای Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1 آشنایی دارید؟

آیا افراد بزرگسال مبتلا به آرتریت روماتوئید در ریسک کمتری به ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند؟

علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی

علت‌ها و عوامل روماتیسم مفصلی

عوارض ناشی از روماتیسم مفصلی

شیوه های نوین درمان روماتیسم دیابت

شیوه درمانی فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم دیابت

اوزون درمانی

آیا اقدام به اوزون تراپی مفید است؟

اقدام به کار درمانی به منظور بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به روماتیسم دیابت:

اقدام به عمل جراحی

آیا می توان دیابت نوع دوم را با کمک داروهای ضد روماتیسم درمان نمود؟

چه بیماری های بیشتر به سراغ افراد دیابتی می روند؟

آیا با واژه روماتیسم آشنا هستید؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی آشنایی با لغت روماتیسم خواهیم پرداخت.

آیا با واژه روماتیسم آشنا هستید؟
آیا با واژه روماتیسم آشنا هستید؟

این واژه یعنی روماتیسم در اغلب نقاط جهان و همچنین کشور ما ایران، به منظور شرح دادن برخی از دردهای عمدتا مفصلی و استخوانی و دیگر اندام های اطراف استخوان ها به کار برده می شود.

ریشه و اساس این کلمه واژی روما می باشد که از پایه، یک لغت یونانی است. از این کلمه نخستین بار در یک کتاب تحت عنوان Corpus استفاده شد. این کتاب مربوط به بقراط و قرن 4 ام قبل از میلاد مسیح می باشد.

مفهوم روما جاری بودن و داشتن جریان می باشد. یونانی های باستان دلیل احساس درد در مفاصل و استخوان های فرد بیمار را جاری بودن برخی از مایع های بیماری زا در حد فاصل بین مغز تا مفصل مربوطه تصویر می کردند،

البته ما در علم امروز اطلاع داریم که چنین تصوری اشتباه محض می باشد. پس از آن واژه روماتیسم به واسطه ی یک دکتر اهل فرانسه با نام بالونیوس به دانش پزشکی راه پیدا کرد و تا الان نیز از این واژه در امراض مربوط به مفصل ها و نیز استخوان ها استفاده میشود.

این واژه در حال حاضر نیز در میان عوام مردم و همچنین متن های نوشته شده تاریخی دیده شده و مورد کاربرد قرار می گیرد، اما در متون مربوط به دنیای پزشکی چندان جایگاهی نداشته و دیگر مورد کاربرد زیاد قرار نمیگیرد.

این لغت محدوده ی بسیار گسترده ای از بیماری ها را مورد پوشش خود قرار می دهد

این لغت محدوده ی بسیار گسترده ای از بیماری ها را مورد پوشش خود قرار می دهد که اگر ما در تشریح نشانه های یک بیمار از لغت روماتیسم استفاده نماییم، در واقع چیز ویژه و خاصی بیان نکرده ایم. به همه این احوالات منابع علمی که دارای این وازه می باشند،

به طور عمومی منظورشان آرتریت در بخش مفصل ها و استخوان های بدن می باشد. این نکته نیز قابل توجه است که نوع غیر مفصلی روماتیسم که دارای عنوان سندرم دردهای موضعی یا روماتیسم در بافتهای نرم می باشد، سبب ناراحتی ها و مسائل مهمی برای فرد بیمار می باشد.

آیا با آرتریت روماتوئید آشنا هستید؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی آرتریت روماتوئید خواهیم پرداخت.

آرتریت روماتوئید یکی از امراض التهابی و مزمن و در زمینه ی خود ایمنی هر فردی می باشد. مهم ترین تاثیر آرتریت روماتوئید بر روی مفصل های مختلف بدن می باشد.

در این نوع از بیماری های خود ایمنی، مکانیزم اصلی ایمنی بدن فرد به اعضای بدن خودش حمله ور می شود و اینت موضوع را تشخیص نمی دهد که آن ها اعضای بدن خود فرد می باشند.

هدف اصلی در این حمله، دست یابی به غشای سینوویال می باشد که این غشاء سطح استخوان ها را بر روی مفاصل مورد پوشش خود قرار می دهد. در این شرایط با ملتهب شدن این غشاء، بر حجم مفصل یا استخوان مربوطه افزوده می شود.

با این وضعیت به تدریج غضروف ها از بین می روند و حتی در شرایط بدتر سبب نابود شدن و از میان رفتن استخوان ها، تاندونها و یا رباط ها می شود.

از مهم ترین نشانه ها در مورد این ناراحتی می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • درد
  • تورم
  • سفت بودن شدید عضلات به ویژه در زمان بیدار شدن از خواب
  • از میان رفتن عملکرد مناسب مفصل ها

درد ایجاد شده و ناشی از این بیماری به صورت خود به خودی به وجود می آید و عمدتا دارای شدت نسبتا بالایی می باشد.

از مهم ترین نشانه های بارز آن، داشتن مفصل هایی دارای ورم و دردناک که گاهی مدت زمان این تورم و دردها تا 6 هفته نیز به درازا کشیده می شود. زمانی که فرد به آزمایش خون در این زمینه می پردازد، میزان و سطح فاکتور روماتوئید اون مورد سنجش قرار گرفته و از روی آن موضوع آرتریت روماتوئید مورد تایید پزشک های متخصص قرار می گیرد.

از دیگر اقدامات برای تشخیص این بیماری می توان به رادیوگرافی، سونوگرافی و در برخی شرایط به کار گیری عکس برداری با رزونانس مغناطیسی نیز اشاره نمود.

دیابت به چه صورتی ایجاد می شود و دارای چه انواعی می باشد؟

در این بخش از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی بیماری دیابت و انواع آن خواهیم پرداخت.

دیابت به چه صورتی ایجاد می شود و دارای چه انواعی می باشد؟
دیابت به چه صورتی ایجاد می شود و دارای چه انواعی می باشد؟

زمانی که کربوهیدرات ها به درون معده و سیستم گوارشی ورود پیدا می کنند، تبدیل به گلوکز می شوند. در واقع گلوکز یکی از انواع مواد قندی می باشد که برای بدن مورد نیاز است. علت نیاز بدن به این ماده، تبدیل مواد غذایی به انرژی می باشد. کربوهیدرات درون برخی از مواد مانند مواد دارای نشاسته، مواد قندی، لبنیات و. . وجود دارند.

گلوکزی که از این مواد تولید می شود، به درون خون ورود پیدا می کند و بدن انسان سطح کلوگز را در شرایطی که در حال افزایش می باشد، به خوبی تشخیص می دهد.

در این مورحله پانکراس ساخت و تولید انسولین را به صورت فوری آغاز می نماید. هنگامی که انسولین به مقدار مناسبی تولید شود، می تواند گلوکز را به کمک تبدیل شدن به انرژی کاهش دهد و به این گونه است که سطح گلوکز در خون فرد کاهش پیدا می کند.

جریان خون به همراه خودش گلوکز و انسولین را به همه ی سلول های بدن آدمی منتقل می نماید

در گام بعدی این اتفاق می افتد که جریان خون به همراه خودش گلوکز و انسولین را به همه ی سلول های بدن آدمی منتقل می نماید. برای نمونه انسولین قادر است که گلوکزها را در میان ماهیچه ها و عضلات افراد به انرژی تبدیل نماید.

در واقع ما می توانیم کارآیی انسولین را به یک کلید شبیه سازی نماییم. این کلید می تواند راه وارد شدن گلوکز به سلول ها را مورد گشایش قرار دهد.

در این بین این امکان وجود دارد که میزان گلوکز درون خون به شدت کم شود، ولی شما نباید اصلا از این موضوع نگران شوید، زیرا در این گام کبد شما می تواند شروع به فعالیت نماید و گلوکزهای از قبل ذخیره شده را رهاسازی نماید. به این گونه مقدار گلوکز خون شما دوباره به شرایط نرمال و طبیعی خود بر میگردد.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان دیابت جدید دیدن کنید.

در صورتی که پانکراس به حالت عای و نرمال خود بتواند به تولید انسولین بپردازد

در صورتی که پانکراس به حالت عای و نرمال خود بتواند به تولید انسولین بپردازد، این حلقه و چرخه به صورتی نرمال و طبیعی در بدن هر شخصی ادامه پیدا می کند. در این شرایط مقدار قند خون و انسولین به کارکرد کبد کمک می نمایند و هیچ گونه مسئله و عرضه ای در سطح بدن فرد ایجاد نخواهد شد.

حال ممکن است، در برخی از اشخاص این چرخه نتواند به شکل صحیح کار خود را انجام دهد و دچار یکی سری اختلالات شود. این جا است که فرد مورد نظر به عارضه و یا بیماری دیابت دچار می گردد.

همچنین همان طور که توضیح داده شد، دیابت ممکن است، به 2 شکل در بدن افراد ظاهر شود که دارای انواع 1 و 2 می باشد.

در ادامه مقاله نیز به بررسی و بیان دو نوع دیابت 1 و 2 خواهیم پرداخت.

آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی دیابت نوع 1 خواهیم پرداخت.

آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟

این بیماری نیز شبیه آرتریت روماتوئید یکی از بیماری های خود ایمنی در بدن انسان می باشد. در اثر این بیماری سلولهای بتا پانکراس تولید شده توسط انسولین مورد تخریب و نابودی قرار می گیرند.

انسولین هورمونی برای تنظیم نمودن متابولیسم گلوکز در بدن هر فردی می باشد.

این احتمال وجود دارد که تعدادی آنتی بادی از نوع خود ایمنی در افراد دارای شرایط و در جواب عامل های تحریک کننده ای که در محیط موجود هستند، ( نظیر ویروس ها و ماده های سمی) ایجاد می شوند. این بیماری در اغلب سنین از کودکان گرفته با نوجوانان و بزرگ سالان احتمال رخ دادن را دارد.

که در سنین مختلف میزان حمله خود ایمنی به سلول هایی که انسولین را تولید می کنند، متفاوت است و در همه سنین یکسان نمی باشد. هر چه زمان می گذرد، شرایط این بیماری خود ایمنی نیز پیشرفت می نماید

حتی ممکن است، نشانه های اصلی و اولیه آن در دوره های سنی عدی رویت شوند. در اغلب این بیماران تولید غیرطبیعی انسولین از راه تزریق نمودن، واجب می شود. چون بدن دیگر توانایی تولید و ساخت انسولین را ندارد.

به طور نمونه در کشور ایتالیا از بین بیمارانی که به بیماری دیابت متبلا هستند، 5 درصد از آن ها را مبتلایان به بیماری دیابت نوع اول تشکیل می دهد.

آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص دیابت نوع 1 اطلاعاتی دارید؟

آیا با دیابت نوع دوم آشنا هستید؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی دیابت نوع دوم خواهیم پرداخت.

این بیماری نیز از انواع بیماری های مزمن است که می تواند چندین عامل داشته باشد. علت اصلی این بیماری نیز کاهش پیدا نمودن ساخت و تولید انسولین به کمک سلول های موسوم به بتا لوزالمعده می باشد،

که البته این اتفاق به یک باره رخ نداده و طی چندین سال متمادی اتفاق می افتد. نمی توان گفت که این بیماری همواره به علت خود ایمنی است، این بیماری در اغلب موارد دارای شدت بیشتری نسبت به دیابت نوع اول می باشد.

این نوع از بیماری مرض قند با ترکیبی از مقابله و مقاومت نسبت به انسولین تعیین میشود، به این معنی که بافت به میزان کافی و کاملی نسبت به انسولین پاسخ نمی دهند و همچنین مقدار این هورمون نسبت به حد مورد نیاز کم تر می باشد. کمبود تولید و همچنین وجود مقاومت نسبت به انسولین می تواند علت های بسیار زیادی داشته باشد،

عمده این دلایل عبارت هستند، از:

  • تمایلات ژنتیکی در برخی از افراد
  • داشتن اضافه وزن و ابتلا به انواع چاقی به علت انواع رژیم های غذایی
  • عدم تحرک و نپرداختن به فعالیت های متنوع ورزشی

به صورت کلی این نوع از دیابت بعد از گذشت حدودا چهل سال خودش را نشان می دهد.

مهم ترین تفاوت ها در انواع دیابت 1 و 2 کدام موارد می باشند؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی مهم ترین تفاوت ها در انواع دیابت 1 و 2خواهیم پرداخت.

مهم ترین تفاوت ها در انواع دیابت 1 و 2 کدام موارد می باشند؟
مهم ترین تفاوت ها در انواع دیابت 1 و 2 کدام موارد می باشند؟

مهم ترین تفاوت های میان این دو نوع از دیابت را می توان در گزینه های ذیل بیان نمود:

  • دیابت نوع اول از انواع بیماری ها و عارضه های خود ایمنی می باشد، ولی دیابت نوع دوم به این شکل نیست.

همان طور که در بخش های قبل تر نیز ذکر نمودیم، علت به وجود آمدن دیابت مربوط به وقتی می باشد که بدن در خصوص ایجاد انسولین دچار یک سری مشکلات و اختلالات می شود. یعنی هورمونی که برای برای تبدیل نمودن قن خون به انرژی مورد نیاز است، در بدن وجود ندارد. در این شرایط گلوکز موجود در خون فرد تجمع بافته و ذخیره می شود و به تدریج فرد دچار بیماری قند خون می گردد.

  • دریافت نمودن مقدار و میزان مشخصی از انسولین در بیماران مبتلا به نوع اول دیابت واجب و ضروری می باشد، ولی در آن دسته از افرادی که دارای دیابت نوع 2 می باشند، اقدام به درمان های دیگری لازم است.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد را مطالعه کنید.

مهم ترین تفاوت های میان این دو نوع از دیابت را می توان در گزینه های ذیل بیان نمود:
مهم ترین تفاوت های میان این دو نوع از دیابت را می توان در گزینه های ذیل بیان نمود:

بدن اشخاصی که دارای دیابت نوع اول می باشند، دیگر توانایی تولید نمودن انسولین را ندارد، بنابراین این افراد به صورت روزانه نیاز است که انسولین تزریق نمایند. چون اگر نسبت به تزریق انسولین اقدامی نکنند خطر مرگ در کمین آن ها می باشد و آن ها نمی توانند بدون وجود انسولین به زندگی خود ادامه دهند.

  • پائین آمدن یا افت میزان قند خون در افرادی که دارای دیابت نوع 1 می باشند، بیشتر از نوع دوم می باشد.

بالا رفتن میزان قند خون دارای خطرات زیادی می باشد

بالا رفتن میزان قند خون دارای خطرات زیادی می باشد، البته افت قند خون نیز به نوبه خود می تواند برای هر فردی خطرناک باشد. از عوارض کم شدن ناگهانی میزان قند خون در افرا مختلف می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

بیمار دچار سرگیجه و حالت ضعف می شود، فرد بیمار زیاد عرق می کند و بدن او دچار حالت لرزش می شود و حتی در چنین حالاتی این امکان نیز وجود دارد که بیمار از هوش برود و در نهایت امکان ایجاد خظر برای زندگی وی نیز وجود دارد.

  • لازم است که افرادی که دچار نوع دوم دیابت می باشند، از مصرف نمودن مواد شیرین خودداری نمایند، زیرا این مهم برای آن ها خطر آفرین می باشد.

افرادی که به بیماری دیابت نوع اول دچار هستند، این اجازه را دارند که از انواع خوراکی ها مصرف نمایند، البته باید مقدار خوراکی که دارند، بر اساس میزان و دورز تزریق انسولین در بدن آن ها باشد.

  • عمدتا دیابت نوع 1 در کودکان بیشتر دیده می شود و دیابت نوع دوم در بزرگسالان بیشتر رخ می دهد.
بالا رفتن میزان قند خون دارای خطرات زیادی می باشد
بالا رفتن میزان قند خون دارای خطرات زیادی می باشد

آیا آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی این که آیا آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد خواهیم پرداخت.

تحقیقات متنوعی که در این زمینه توسط دانشمندان زیادی صورت گرفته است، نشان می دهد که این بیماری یعنی آرتریت روماتوئید ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دوم را حدودا 23 درصد بالاتر می برد.

یکی از دلایل مهم و اصلی در آغاز و پیشرفت این بیماری، انواع التهاب می باشد

یکی از دلایل مهم و اصلی در آغاز و پیشرفت این بیماری، انواع التهاب می باشد. این عارضه یعنی آرتریت روماتوئید یک عارضه ای التهابی و از نوع خود ایمنی می باشد، محقق ها بر این باور می باشند که التهاب های سیستمی که با این بیماری ارتباطی مستقیم دارند، ریسک مبتلا شدن به دیابت و به خصوص دیابت نوع دوم را افزایش می دهند.

جمعی از پژوهش گران نیز برای کشف رابطه های موجود میان این دو بیماری یعنی آرتریت روماتوئید و بیماری دیابت نوع دو مطالعات تازه ای را شروع نموده اند. آن به جهت دست یابی به اهداف خود در این زمینه، رخداد ابتلا به دیابت نوع دوم را در بین مردم عادی و آن هایی که دارای آرتریت روماتوئید بوده اند، مورد بررسی و تحقیق قرار داده اند.

آن ها با اقدام به تجربه و تحلیل های تخصصی به این مهم دست پیدا نموده اند که آن دسته از افرادی که به آرتریت روماتوئید مبتلا بوده اند حدودا 23 درصد بالاتر از دیگر افراد در معرض ریسک و خطر ابتلا به دیابت نوع دوم بوده اند.

نتایج به دست آمده

از نتایج به دست آمده از این تحقیق ها می توان این طور تفسیر نمود که مسیر های التهابی تاثیرات نسبتا مهمی را در مبتلا شدن افراد به دیابت نوع دوم دارند.

بنا برا اظهار محققین، عامل های پرخطر و ایجاد کننده ریسک در ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم در افرادی که دارای عارضه ی آرتریت روماتوئید بوده اند، باید مورد تحقیق و بررسی بیشتری قرار گیرند.

نتایج به دست آمده
نتایج به دست آمده

آن دسته از پارامترهایی که می توانند سطح و میزان التهاب را پایین بیاورند مطمئنا در کم نمودن ریسک ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم نیز موثر می باشند. پس این نکته دارای اهمیت زیادی می باشد که ما برای رفع کلی مسئله باید عمال های مختلف بروز این بیماری را حل نماییم.

آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی این که آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، خواهیم پرداخت.

آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد؟
آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد؟

کنترل نمودن التهاب هایی که با آرتریت روماتوئید ارتباط دارند، می تواند آلرژی و حساسیت های موجود نسبت به انسولین را کمتر نمایند. این کنترل ها معمولا به واسطه ی عاملی موسوم به آنتاگونیست TNF-α صورت می گیرد.

مخقق ها به این نتیجه دست یافته اند که آن دسته از بیمارانی که به آرتریت روماتوئید یا RA مبتلا هستند، دارای برخی فاکتورها می باشند که آن را نسبت به داشتن مقاومت در مقابل انسولین و نیز ابتلا به دیابت نوع دم، در معرض ریسک و خطر بیشتری قرار می دهد.

یک مورد از نتایج نیز به این صورت بیان می شود، که: ایشان بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و نیز ایجاد مقاومت در برابر انسولین هستند.

قابل کنترل بودن

التهاب هایی که در ارتریت روماتوئید وجود دارند، به شکلی سریع و مناسب توسط آنتاگونیست TNF-α قابل کنترل می باشند. شواهد بیان گر این مورد هستند که این داروها در امر بهبودی آلرژی و مقاومت در برابر انسولین و البته در دراز مدت، تاثیر گذار هستند.

پس به لحاظ کلی با مصرف نمودن این داروها می توان ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دوم و همچنین ابتلا به بیماری های مرتبط با قلب و عروق در افرادی مبتلا به RA کاهش پیدا می کند.

آن دسته از بیمار هایی که به ريال RA مبتلا هستند، در خصوص ابتلا به اختلالاتی معروف به متابولیسم گلوکز بیشتر در معرض ریسک قرار دارند. این اختلالات ذکر شده نیز سرانجام به بیماری دیابت و از نوع دوم ختم می شوند.

در بیمارانی که به آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، آن دسته ای که بیماری خود را به شکلی مناسب کنترل نموده اند، دارای وضعیت مناسب تری در خصوص مقاومت و آلرژی نسبت به انسولین می باشند. یعنی شرایط دوری از بیماری دیابت دوع دوم نیز در آن ها بهبود پیدا کرده است.

آیا با سلول های Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1 آشنایی دارید؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی سلولهای Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1خواهیم پرداخت.

آیا با سلول های Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1 آشنایی دارید؟
آیا با سلول های Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1 آشنایی دارید؟

در اواسط سال 2003 میلادی یک نوع تازه شناخته شده از سلول های موسوم به T مورد شناسایی واقع شده است که ارتباط بین آن ها با پاسخ های سیستم ایمنی در عارضه ی آرتریت روماتوئید مورد تایید قرار گرفته است.

این موضوع به عنوان یک سر نخ برای درک بهتر پاسخ های ایمنی که عامل تولید گننده دیابت نوع اول هستند، مورد کاربرد بیشتر محقق ها قرار گرفته است.

آیا افراد بزرگسال مبتلا به آرتریت روماتوئید در ریسک کمتری به ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی این که آیا افراد بزرگسال مبتلا به آرتریت روماتوئید در ریسک کمتری به ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند، خواهیم پرداخت.

طبق گزارش های به دست آمده از خبرگزاری علم و فناوری، پژوهش گران با انجام یک سری بررسی ها و تجزیه و تحلیل های تخصصی که در پایگاه داده ی بیمه ای آمریکا صورت گرفته است، ثابت نموده اند که بزرگسالانی که به عارضه ی آرتریت روماتوئید مبتلا بوده اند،

در مقایسه با سنین دیگر و دیگر افراد و همچنین نسبت به مبتلایان به سایر انواع آرتریت ها، از درصد ریسک کمتری برای دچار شدن به دیابت نوع 2 برخوردار بوده اند. این اختلاف درصد بین بزرگسالان مبتلا به آرتریت روماتوئید و سایر افراد ما بین 24 الی 35 درصد بوده است.

پژوهش های انجام شده

بر اساس این پژوهش ها که در یکی از مجله های حوزه مراقبت و پژوهش های آرتریت به انتشار رسیده است، این بزرگسالان که دارای عارضه ی آرتریت روماتوئید بوده اند با 4 دسته دیگر مورد قیاس و بررسی قرار گرفته اند، این 4 گروه شامل موارد ذیل می باشند:

پژوهش های انجام شده
پژوهش های انجام شده
  • یکی سری از افرادی عمومی که اصلا به آرتریت روماتوئید مبتلا نبوده اند.
  • مجموعه افرادی که دارای فشار خون بالا می باشند.
  • افرادی که به آرتروز مبتلا می باشند.
  • افرادی که به یک از انواع آرتریت تحت عنوان آرتریت پسوریاتیک مبتلا بوده اند.

مجموع آماری این تحقیقات نفرات با تعداد 449327 نفر را شامل می شده است.

در شرایطی که التهاب های سیستماتیک و منظم در آرتریت روماتوئید ریسک مبتلا شدن به ناراحتی های قلبی عروقی را بالا تر می برد، این بررسی ها و یافته ها نشان دادند که دارا بودن آرتریت روماتوئید به تنهایی سبب بالا رفتن خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در قیاس با 4 دسته ی نامبرده نمی باشد.

این تحقیق و مطالعه توانایی آزمایش در مورد رابطه ی بین درمان و ریسک دیابت نوع دوم را دارا نمی باشد.

در شرایطی که تمام بیماران دارای آرترتیت روماتوئید که در این تحقیقات قرار داشته اند با کمک یک مورد دارای ضد ویروس با خاصیت اصلاح کنندگی مورد درمان بوده اند، این تحقیق و مطالعه توانایی آزمایش در مورد رابطه ی بین درمان و ریسک دیابت نوع دوم را دارا نمی باشد.

بیماری روماتیسم مفصلی که در دنیای پزشکی به آرتریت روماتوئید مشهور می باشد، از شایع ترین بیماری های دارای التهاب های منظم و سیستماتیک می باشد و در زمره ی ناراحتی های مزمن و خود ایمنی قرار دارد.

میزان ابتلای آن در سطح جهانی چیزی حدود 1 درصد گزارش شده است. خانم ها، همچنین افرادی که به کشیدن سیگار عادت دارند و نیز آن هایی که دارای سوابق مثبت در سطح خانواده هستند، بیشتر در معرض و خطر ابتلا به این عارضه قرار دارند. ناتوانی در این عارضه مرسوم و قابل بیان می باشد.

آرتریت روماتوئید یک عارضه ی التهابی و مزمن می باش

این بیماری یعنی آرتریت روماتوئید یک عارضه ی التهابی و مزمن می باشد که عمدتا روی مفصل های وختلق بدن تاثیر خود را می گذارد.

آرتریت روماتوئید یک عارضه ی التهابی و مزمن می باش
آرتریت روماتوئید یک عارضه ی التهابی و مزمن می باش

البته این موضوع برای همیشه به همین صورت اتفاق نمی افتد و در برخی از موارد نیز این امکان وجود دارد که این بیماری بر مجموعه ی گسترده ای از مکانیزم ها و اندام بدن از جمله چشم، پوست، شش ها، سیستم قلبی عروقی و حتی رگ های خونی تاثیر گذار باشد و به این اندام ها صدمه بزند.

خلاصه ی شرایط این بیماری به این گونه می باشد که این بیماری یک عارضه خود و از نوع مزمن می باشد که به سیستم ایمنی بدن فرد حمله می نماید و در حقیقت این اتفاق اشتباها صورت می گیرد.

ایجاد حالت ورم دردناک

بر عکس آرتروز که سبب ساییده شدن و ایجاد فرسودگی در استخوان های مختلف بدن می شود، روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید با اثر گذاری مستقیم بر روی پوشش درونی مفصل ها، سبب ایجاد حالت ورمی دردناک در آن ها می شود. نهایتا این موضوع به فرسوده شدن استخوان و خارج شدن استخوان ها از فرم و حالت طبیعی خود می شود که به این وضعیت دفورمیتی نیز می گویند.

التهاب هایی که با آرتریت روماتوئید همراه می باشند، قادر هستند که به دیگر نواحی بدن انسان نیز صدمه هایی وارد نمایند. هرچند اخیرا نوعی تازه ای از داروها به صورت قابل توجهی سبب درمان های مناسبی شده اند، اما باز هم بیماری آرتریت روماتوئید قادر است که سبب از کار افتادن فرد بیمار شود.

علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی خواهیم پرداخت.

علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی
علائم و نشانه‌های روماتیسم مفصلی

نشانه های عمومی آرتریت روماتوئید به شرح ذیل می باشند:

  • ایجاد گرما، تورم و آلرژی مفصل های بدن نسبت به لمس شدن آن ها
  • مفصل ها دچار حالت خشکی می شوند که عمدتا در ابتدای روز و بعد از مدت زمانی که از عدم فعالیت فرد می گذرد بیشتر دیده می شود.
  • خستگی مداوم، مقداری تب و کم شدن وزن فرد

بیماری آرتریت روماتوئید در مرحله های ابتدایی

بیماری آرتریت روماتوئید در مرحل های ابتدای خود، اول مفصل های دارای سایز کمتر و به ویژه مفصل های ناحیه ی انگشتان و نیز مفصل های متصل کننده انگشت ها به دستان را مورد تاثیر خود قرار می دهد.

وقتی این بیماری بیشتر پیشرفت می نماید، علامت ها و نشانه هایی که دارد، در نواحی دست ها، زانو، آرنج، شانه ها و بخش لگن نیز توسعه پیدا می کند. در اغلب اوقات نیز علامت هایی که بیماری آرتریت روماتوئید دارد، در هر دو سمت بدن مشاهده می شوند.

نزدیک به 40 درصد از افرادی که دارای این بیماری یعنی آرتریت روماتوئید هستند، نشانه ها و علامت هایی غیر مفصلی را در بدن خود ملاحظه می نمایند.

پس این بیماری می تواند در نقاط دیگر بدن که غیر مفصلی می باشند، نیز اثر گذاری داشته باشد: از جمله در:

  • پوست
  • چشم ها
  • ریه ها
  • قلب
  • کلیه‌ها
  • غدد بزاقی
  • بافت عصبی
  • مغز استخوان
  • رگ‌های خونی

این امکان نیز وجود دارد که میزان سدید و ضعیف بودن این نشانه ها و علامت ها متفاوت باشد. حتی ممکن است که در برخی اوقات این علامت ها و نشانه ها به خودی خود دیده شوند و گاهی نیز به صورت خودکار رفع گردند.

هر زمانی که فعالیت های بیماری شدت پیدا کنند، وارد دوره ی عود بیماری شده ایم. معمولا این دروه یعنی دروه ی عود، به شکلی تناوبی و بعد از دوره های بهبود یافتن نسبی ظاهر می شود.

در دوره های بهبودی نسبی معمولا علامت های مربوط به بیماری به صورت موقتی ناپدید می شوند. هر چه بیماری رو به جلو تر رفته و زمان طی می شود، امکان ایجاد جابجایی در مفاصل و دفورمیتی شدن آن ها نیز بیشتر می شود.

علت‌ها و عوامل روماتیسم مفصلی

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی علت‌ها و عوامل روماتیسم مفصلی خواهیم پرداخت.

این عارضه زمانی رخ می دهد که سیستم و مکانیزم ایمنی بدن فرد به سینوویوم هجوم می آورد. سینوویم در واقع یک پوشش غشائی می باشد که اطراف مفصل را احاطه می نماید. بر اثر این التهاب ضخامت سینوویم افزایش پیدا می کند. در انتها این عارضه می تواند سبب از بین رفتن غضروف ها و همچنین استخوان ها شود.

علت‌ها و عوامل روماتیسم مفصلی
علت‌ها و عوامل روماتیسم مفصلی

تانودون ها و رباط های نگه دارنده ی مفاصل دچار ضعف شده و به تدریج قوای آن ها تحلیلی رفته و تدریجا ضعیف و ضعیف تر می شوند، همچنین اتفاقی که به تدریج می افتد این است که مفصل های شما شکل و فرم اصلی خود را از دست میدهند و ساختار چیدمانی آن را تغییر می نماید.

پزشک ها علت اصلی اتفاق افتادن این روند را نمی دانند، اما تاثیر یک سری از عوامل ژنتیکی نیز مورد تایید قرار گرفته است.

البته ژن ها نمی توانند به طور مستقیم سبب روماتیسم های مفصلی شوند، البته این توانایی را دارا هستند که بدن فرد را در معرض عامل های بیماری زای محیطی قرار دهند.

به عنوان مقال می توان عفونت های ناشی از برخی ویروس ها را نام برد که امکان دارد، شروع کننده ی این عارضه و بیماری باشند. کاهش میزان ویتامین دی، ابتلا به دیابت های متنوع و همچنین بارداری می توانند در ایجاد آرتریت روماتوئید موثر باشند.

عوارض ناشی از روماتیسم مفصلی

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی عوارض ناشی از روماتیسم مفصلی خواهیم پرداخت.

این بیماری می تواند ریسک و خظر مبتلا شدن به بیماری های زیر را افزایش دهد:

عوارض ناشی از روماتیسم مفصلی
عوارض ناشی از روماتیسم مفصلی

پوکی استخوان:

داشتن بیماری روماتیسم مفصلی و همراهی آن با مصرف نمودن تعدادی از داروهای کنترل کننده ی بیماری، می توانند بر پوک شدن استخوان های بدن فرد بیمار تاثیر گذار باشند. پوکی استخوان ها می تواند سبب ضعیف شدن استخوان ها شود، بنابراین استخوان های ضعیف شده در معرض و شرایط خطر شکستن قرار می گیرند.

خشک شدن ناحیه ی چشم ها و دهان:

آن دسته از بیماران دیابتی که به روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند، این امکان برایشان وجود دارد که راحت تر به سندروم شوگرن مبتلا شوند و در کل احتمال ابتلا به سندروم شوگرن در آن ها بسیار بیشتر می باشد.

انواع عفونت ها:

ابتلا به بیماری روماتیسم و همچنین همراهی آن با مصرف برخی از داروهای کنترل کننده بیماری، می توانند سیستم ایمنی بدن فرد را تضعیف نموده و سبب ابتلای ایشان به انواعی از عفونت ها شوند.

انواع عفونت ها:
انواع عفونت ها:

ترکیباتی غیر نرمال در بدن:

میزان تود ه های چربی در بدن افراد دارای روماتیسم مفصلی در قیاس با دیگران بیشتر می باشد. حتی این میزان در آن دسته از اشخاصی که دارای بی ام آی یا شاخص توده بدنی نرمالی نیز هستند، بالاتر می باشد.

ناراحتی های قلبی و عروقی:

این عارضه می تواند ریسک سفت شدن و مسدود شدن و همچنین ملتهب شدن پریکاردیوم را در بیمارانی که به روماتیسم مفصلی مبتلا هستند، افزایش دهد.

ناراحتی های ریوی و تنفسی:

در افرادی که به عارضه ی روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند، ریسک مبتلا شدن به التهاب و به وجود آمدن زخم های ریوی بالاتر می رود و این موضوع می تواند سبب به وجود آمدن حالت تنگ نفس شود.

لنفوم: عارضه آرتریت روماتوئید ریسک مبتلا شده به لنفوم را نیز بالاتر می ببرد. این بیماری یعنی لنفوم در گروه سرطان های خون قرار دارد که در مکانیزم لنفاوی رخ میدهد.

شیوه های نوین درمان روماتیسم دیابت

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی شیوه های نوین درمان روماتیسم دیابت خواهیم پرداخت.

شیوه های نوین درمان روماتیسم دیابت
شیوه های نوین درمان روماتیسم دیابت

مصرف داروهای مربوط به روماتیسم مفصلی:

3 دسته از داروها برای درمان برخی از روماتیسم های مفصلی از جمله زانو کاربرد دارند:

  • داروهای مسکن و کاهنده میزان درد و یک سری از داروها که خاصیت ضد التهابی و ضد استروئیدی دارند.
  • داروهای مهار کننده ی روماتیسمی که به عنوان اصلاح کننده ی عارضه به کار می روند.
  • آستروئید ها

اغلب افرادی که به این عارضه دچار می شوند، برای بهبودی و درمان مناسب و کامل خود به بیشتر از 1 مورد از داروها نیاز دارند. علت اصلی این موضوع نیز این می باشد که هر یک از داروهای متنوع و متفاوت به روش های گوناگونی تاثیر می گذارند و دارای عملکردهای مختلفی می باشند.

معمولا برای درمان این عارضه از یکی سری ترکیب های دارویی استفاده می شود که عمدتا دارای مواد دارویی ذیل هستند:

1-استفاده از یک داروی مسکن

2- یک مورد از داروهای NSAID

3- یک مورد داروی DMARD

معمولا برای درمان این عارضه از یکی سری ترکیب های دارویی استفاده می شود که عمدتا دارای مواد دارویی ذیل هستند:
معمولا برای درمان این عارضه از یکی سری ترکیب های دارویی استفاده می شود که عمدتا دارای مواد دارویی ذیل هستند:

معمولا به کار بردن دو نمونه از داروهای درمانی روماتیسم دارای اثر بیشتری نسبت به به کار گیری تنها یک نمونه هستند. معمولا اقدام نمودن به مصرف دو نمونه از این داروهای مهار کننده روماتیسم دارای عوارض جانبی خاصی نمی باشد.

این نکته را در ذهن داشته باشید که ب کار گیری داروهای گروه DMARD برای اثر گذاری مفیدتر، به مدت زمان نسبتا بیشتری نیاز دارد. این احتمال نیز وجود دارد که پزشک متخصص نسبت به تجویز یک مورد از داروهای آستروئیدی نیز اقدام نماید.

زمانی که این داروها یعنی داروهای آستروئیدی به طور هم زمان با داروهای DMARD به کار می روند، دارای تاثیر گذاری بهتری می باشند و سبب می شوند که التهاب های ایجاد شده به راحتی تکسین پیدا کنند و نشانه های بیماری به تدریج کاهش پیدا می کنند.

در برخی از اوقات و با توجه به بعضی از شرایط، درمان های دارویی امکان دارد، دارای تغییراتی باشند. مثلا اگر فرد مورد نظر به یک عمل جراحی برای درمان نیاز داشته باشد، این امکان وجود دارد که پزشکان متخصص به ایشان وصیه نمایند که مصرف یک مورد داروی ویژه را متوقف نماید.

شیوه درمانی فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم دیابت

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی شیوه درمانی فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم دیابت خواهیم پرداخت.

شیوه درمانی فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم دیابت
شیوه درمانی فیزیوتراپی برای درمان روماتیسم دیابت

فیزیوتراپی

این کار یعنی فیزیوتراپی می تواند سبب کاهش درد ها شده و همچنین به کاهش مقدار التهاب ها نیز کمک می نماید، همچنین فیزیوتراپی در محافظت از ساختمان و ساختار مفصل ها و بهبود در عملکرد آن ها تاثیر به سزایی دارد.

در کل این کار به بیماران مبتلا به روماتیسم های مفصلی و همچنین روماتیسم دیابت کمک می کند تا زود تر بهبودی یافته و درد احساس شده ی ایشان کاهش پیدا کند.

انواع متنوعی از شیوه های درمانی به کمک فیزیوتراپی برای این عارضه وجود دارند که مهم ترین آن ها به شرح ذیل می باشند:
  • به کارگیری گرما یا سرما می تواند سبب کاهش میزان درد در بخش مفصل ها شود.
  • به کار گیری امواج فراصوت و یا التراسوند برای یاری رساندن جهت کم نمودن التهاب های موجود در غلاف های حاشیه ی تاندون ها
  • تمریناتی از نوع اکتیو و یا غیر اکتیو برای بهبودی و نگه داشتن دامنه ی حرکتی مفصل ها
  • استراحت های موضعی ه منظور کم نمودن درد در ناحیه ی مفصل ها و ایجاد بهبودی در عملکرد آن ها
  • اسپلینت انگشت و دیگر تجهیزات کمکی به منظور ممانعت از دفورمه شدن مفاصل و استخوان ها و ایجاد بهبودی نسبی در عملکرد هر یک از دست ها
  • تکنیک های برای افزایش آرامش اعصاب به منظور کم نمودن اسپاسم عضلانی از نوع ثانویه
  • استفاده از طب سوزنی
  • کایروپراکتیک
  • الکتروتراپی
  • آب درمانی
  • ماساژ درمانی

اوزون درمانی

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی اوزون درمانی خواهیم پرداخت.

اوزون درمانی
اوزون درمانی

نام دیگر این شیوه اکسیژن درمانی نیز می باشد. این شیوه درمانی دارای کم ترین مقدار تهاجم برای بیماری روماتیسم مفصلی ناشی از دیابت می باشد. این روش از ویژگی های بیوشیمیایی ترکیب گاز اکسیژن با اوزون استفاده می نماید.

اوزون می تواند سبب بهبودی در گردش خون فرد شود. این اقدام به کمک بالا رفتن خاصیت سیال در جریان خون که حالتی مایع دارد، اتفاق می افتد.

بنابراین مقدار بیشتری از اکسیژنی که خودش حمل کننده ی هموگلوبین می باشد، به مویرگ ها منتقل می شود. در نهایت نیز سلول ها مقدار بالاتری اکسیژن را جذب خود می نمایند. بیشتر افرادی که به عارضه هایی التهابی از جمله روماتیسم مبتلا می باشند، در گردش خون نرمال و طبیعی خود دارای اختلال هایی هستند.

یکی از فایده های دیگر اوزون تراپی یا همان اکسیژن تراپی

یکی از فایده های دیگر اوزون تراپی یا همان اکسیژن تراپی در عارضه های روماتیسمی در شرایط اختلال های روحی و روانی و افسردگی ها دیده شده است.

اغلب این بیماران از خستگی های مزمن که همواره همراه ایشان می باشد، شکایت می نمایند. بخش زیاد و متنوعی از داروهای مربوط به روماتیسم دارای مقداری عوارض بر روی کبد و کلیه ها هستند، بنابراین با عنایت به تاثیرات ناشی داروهای مربوط به بیماری، می توان اثرات حفاظتی اوزون تراپی را تایید نمود.

اشخاصی که به نوعی به عارضه های روماتیسمی و از جمله روماتیسم مفصلیس مبتلا می باشند، می توانند در خصوص اقدام به اوزون تراپی به شکل تناوبی و دوره ای با پزشک متخصص خود مشورت داشته باشند.

یکی از فایده های دیگر اوزون تراپی یا همان اکسیژن تراپی
یکی از فایده های دیگر اوزون تراپی یا همان اکسیژن تراپی

آیا اقدام به اوزون تراپی مفید است؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی مفید بودن اوزون درمانی خواهیم پرداخت.

تصمیم نسبت به این اقدام یعنی اوزون تراپی معمولا توسط یک تیم و یا یک پزشک که در این زمینه دوره های لازم را دیده باشد، انجام می گیرد. برخی از عوارض پزشکی مثلا در بیماری های روماتیسمی بدون کمک گرفتن از دانش اوزون تراپی رفع نمی شوند، البته خیلی از امراض نیز هستند که بدون به کار گیری اوزون تراپی نیز قابل رفع شدن و درمان هستند.

این اقدام به دلیل خاصیت های درمانی بالایی که دارد، قادر است که به عنوان یک طرح به منظور رفع و بهبود تقریبا همه بیماری ها و امراض مورد کاربرد قرار بگیرد.

اقدام به کار درمانی به منظور بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به روماتیسم دیابت:

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی اقدام به کار درمانی به منظور بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به روماتیسم دیابت خواهیم پرداخت.

اقدام به کار درمانی به منظور بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به روماتیسم دیابت:
اقدام به کار درمانی به منظور بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا به روماتیسم دیابت:

یک فرد که دارای تخصص کار درمانگری می باشد، قادر است که در امر آموزش شیوه های نوین و موثر برای انجام وظیفه های روزمره به فرد مبتلا به روماتیسم دیابت یاری برساند. کمک های ایشان به فرد روماتیسمی به شکلی است که میزان و مقدار فشاری که به مفصل های دارای درد وارد می شود، به کم ترین میزان ممکن برسد.

به عنوان نمونه، اگر فرد بیمار در ناحیه بازوی خودش دارای دردهای روماتیسمی باشد و قصد داشته باشد که با مقداری فشار یک در را باز نماید، بهتر این است که به جای به کار گیری عضو بازو، با تکیه دادن بر در و وارد آوردن مقداری فشار، آن را باز نماید.

یا فرد بیماری که در قسمت انگشت هایش احساس درد را دارد، برای در دست گرفتن برخی از اشیاء می تواند از تجهیزات خاصی که به این منظور ساخته و تولید شده است، استفاده نماید.

اقدام به عمل جراحی

در زمانی که صدمه های ناشی از روماتیسم به شرایط سخت و حاد نزدیک شده باشد و یا، همچنین دردهای احساس شده توسط فرد بیمار به واسطه ی برخی داروهای معمول قابل کنترل نباشند، اقدام به عمل جراحی می تواند یکی از گزینه های پیش رو برای برگرداندن کارآیی و عملکرد مناسب به هر یک از مفصل های درگیر می باشد.

آیا می توان دیابت نوع دوم را با کمک داروهای ضد روماتیسم درمان نمود؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی این که آیا می توان دیابت نوع دوم را با کمک داروهای ضد روماتیسم درمان نمود خواهیم پرداخت.

نتایج به دست آمده از برخی از تحقیقات اخیر به این صورت بیان می شود که برخی از داروهایی که برای درمان و کاهش تاثیرات بیماری آرتریت روماتوئید مفید و دارای کاربرد هستند، می توانند در کم نمودن میزات گلوگز خون در بیمارانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند، موثر باشند.

نتایج این تحقیقات نشان داده است که یک داروی درمان گر روماتیسم که دارای خاصیت ضد التهابی می باشد، می تواند سبب کم شدن میزان گلوکز خون و برگش انسولین در مدل هایی از موش های آزمایشگاهی که به دیابت نوع 2 مبتلا بوده اند، شود.

آیا می توان دیابت نوع دوم را با کمک داروهای ضد روماتیسم درمان نمود؟
آیا می توان دیابت نوع دوم را با کمک داروهای ضد روماتیسم درمان نمود؟

این داروی ضد التهابی لفلونامید نام دارد

این داروی ضد التهابی لفلونامید نام دارد. طبق اظهار سرپرست این تیم تحقیق کننده، آن ها به این قضیه پی برده اند که این داروی ضد التهابی پروتئین هایی که در بی حس نمودن گیرنده های انسولین موثر و درگیر هستند، را مورد هجوم خود قرار می دهد. مسئولیت این گیرنده های انسولین آموزش و یاد دادن سلول ها برای آغاز نمودن جذب کردن قند از درون جریان خون فرد می باشد.

دارویی که در بالا به آن اشاره شد مدت زمان نسبتا زیادی است که به عنوان درمان کننده آتریت روماتوئید مورد تایید قرار گرفته است. در مطالعاتی که قبل از این صورت گرفته است، بیمارهایی که از این دارو به مقدار نرمالی دریافت نموده اند، دارای میزان پایین تری از گلوکز و قند خون بوده اند. در این بیماران مقداری از وزن و چاقی آن ها نیز کم شده، به شکلی که بیماران چاقی وزن نسبتا مناسبی کم نموده اند.

پزشکان متخصص می دانند که برخی از علت های ملتهب کننده می توانند دریافت کننده های انسولین را بدون حس نمایند و داروی که در بالا به آن اشاره نمودیم نیز یک مورد ضد التهاب می باشد که تا حدودی با خاصیت ضد التهابی که دارد، می تواند میزان گلوکز و قند خون ر پایین آورد.

مرحله ی بعدی این تحقیقات تست های بالینی آن بر روی انسان ها می باشد.

چه بیماری های بیشتر به سراغ افراد دیابتی می روند؟

در این قسمت از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به بررسی و بیان نکته هایی در زمینه ی این که چه بیماری های بیشتر به سراغ افراد دیابتی می روند، خواهیم پرداخت.

برخی از کارشناس های بهداشتی بر این باور می باشند که افراد میان سال دیابتی ممکن است که دچار برخی عارضه هات نظیر پوکی استخوان و یا آرتریت روماتوئید شوند.

نتیجه های به دست آمده از برخی تحقیقات بیانگر این مسئله می باشند که افراد میان سال دیابتی در معرض ابتلا به این 2 عارضه یعنی پوکی استخوان و آرتریت روماتوئید می باشند. بر طبق داده ها و آمارهای موجود مبتلا شدن به پوکی استخوان و عارضه ی آرتریت روماتوئید ( روماتیسم مفصلی ) در افراد دیابتی به میزان حدودا 70 درصد افزایش پیدا می کند.

بیماری پوکی استخوان نوعی اختلال در ساختار اسکلتی می باشد

طبق توضیحات سازمان جهانی بهداشت، بیماری پوکی استخوان نوعی اختلال در ساختار اسکلتی می باشد که عمدتا در دوران کهنسالی برای افراد مختلف پیش می آید. مشخصه اصلی در ذین بیماری کم شدن میزان استحکام استخوان ها در نواحی مختلف بدن می باشد و به این صورت فرد در شرایطی قرار می گیرد که امکان و احتمال شکستگی در برای از استخوان های او بیشتر می شود.

روماتیسم مفصلی نیز نوعی عارضه ی التهابی در بخش مفصل ها می باشد که ایجاد کننده درد و تورم و همچنین نوعی التهاب مخصوص در مفصل ها است. عمدتا روماتیسم به شکلی مزمن در بدن فرد وجود دارد و در مدت زمان زیاد می تواند سبب تخریب مفصل های فرد بیمار شود.

این تحقیق که توسط پژوهش گران دانمارکی صورت گرفته است، بیشتر از 109هزار نفر را مورد پوشش و آزمایش قرار داده است. در کشور آمریکا به صورت سالانه تعداد یک و نیم میلیون شکستگی استخوان که ناشی از پوکی می باشد، گزارش شده است.

بدترین و وخیم ترین عوارض ناشی از پوکی استخوان

طبق اظهار کارشناس های بهداشتی شکستگی هایی که در ناحیه ی لگن افراد کهنسال رخ می دهند، بدترین و وخیم ترین عوارض ناشی از پوکی استخوان می باشند،

همچنین در میان هر 100 نفر یک فرد ممکن است، در طول مدت زندگی خود به روماتیسم مفصلی دچار شود، همچنین متخصصین امر اظهار دارند که ابتلا به آرتریت روماتوئید می تواند دارای سابقه ها و زمینه های خانوادگی نیز باشد. احتمال رخ داد این عارضه در هر سنی ممکن می باشد، اما اغلب در سن ها میان 40 الی 60 سال بیشتر رویت میشود.

طبق آمارها و داده های موجود عارضه ی روماتیسم مفصلی یا همان آرتریت روماتوئید در خانم ها 3 برابر بیشتر از آقایان می باشد.

جمع بندی و نتیجه گیری

در ابتدای مقاله خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت به ذکر مقدماتی در خصوص روماتیسم و انواع آن و آشنایی مقدماتی با آرتریت روماتوئید پرداختیم، همچنین بیان نمودیم که تعداد متنوعی از این عرضه و بیماری در سطح جهان مورد شناسایی قرار گرفته است که این تعداد به حدود 200 مورد نیز می رسد.

مهم ترین انواع روماتیسم را بیان نمودیم که عبارت بودند از: اسپوندیلیت آنکیلوزان، لوپوس، اسکلرودرمی، درماتومیوزیت و روماتیسم در افراد دیابتی.

در ادامه تیترها و سوالات مهم مورد استفاده در مقاله درمان روماتیسم دیابت ذکر شدند.

بعد از آن در خصوص بحث لغوی واژه ی روماتیسم توضیحاتی بیان شد

بعد از آن در خصوص بحث لغوی واژه ی روماتیسم توضیحاتی بیان شد و بیان نمودیم که این واژه عمدتا در اقصی نقاط دنیا و کشور ایران به منظور شرح دادن برخی از دردهای عمدتا مفصلی و استخوانی و دیگر اندام های اطراف استخوان ها به کار برده می شود.

از نظر اصل و ریشه، این واژه به کلمه ی روما که یک واژه ی مورد کاربرد در کشور یونان می باشد، برمی گردد. اولین بار نیز این کلمه در کتابی تحت نام Corpus مورد استفاده قرار گرفت.

همچنین هم اکنون نیز در بین مردم عوام در سطح دنیا این واژه دارای کاربرد می باشد. منتهی در دنیای پزشکی معمولا برای این موضوع از واژه آرتریت روماتوئید استفاده می شود.

در ادامه مقاله به آشنایی با آرتریت روماتوئید پرداختیم. در بخش دیگری از نوشتار خود به صورت اجمالی با بیماری دیابت نوع اول آشنا شدیم، همچنین بیان نمودیم که این بیماری نیز شبیه آرتریت روماتوئید جزء عارضه های خود ایمنی در بدن انسان می باشد.

در قسمتی دیگر در نوشتار و مقاله ی خود به ذکر نکاتی در خصوص دیابت نوع دوم پرداختیم. بیتن شد که این عارضه نیز در گروه امراض مزمن بدن و دارای چندین عامل به وجودآورنده می باشد.

در خصوص اینکه آیا آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد نیز توضیحاتی بیان نمودیم

در خصوص این موضوع که آیا آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد نیز توضیحاتی بیان نمودیم. این مورد را نیز توضیح دادیم که بر اساس تحقیقات صورت گرفته، ثابت شده است که این عارضه یعنی آرتریت روماتوئید میزان خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم را حدودا 23 درصد بیشتر می نماید.

باور محققین این می باشد که التهاب های سیستمی که با این عارضه ارتباطی مستقیم دارند، ریسک ابتلا به دیابت و به خصوص دیابت نوع دوم را بالا تر می برند.

همچنین توضیح دادیم که آیا درمان آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، یا خیر؟

در ادامه با سلولهای Tمرتبط با آرتریت روماتوئید در تحقیقات دیابت نوع 1 آشنا شدیم.

بعد از ذکر مطالب فوق، به توضیحاتی در مورد این که آیا افراد بزرگسال مبتلا به آرتریت روماتوئید در ریسک کمتری به ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند، یا خیر پرداختیم.

بر اساس پژوهش های به عمل آمده در این خصوص، ثابت شده است که بزرگسالانی که به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا بوده اند، در قیاس با سن های دیگر و دیگر افراد و همچنین در مقایسه با مبتلایان به سایر انواع آرتریت ها، از درصد ریسک پائین تری برای دچار شدن به دیابت نوع 2 برخوردار بوده اند.

اختلاف میان بزرگسالان مبتلا به آرتریت روماتوئید و سایر اشخاص

این اختلاف میان بزرگسالان مبتلا به آرتریت روماتوئید و سایر اشخاص ما بین 24 الی 35 درصد بوده است.

در قسمتی دیگر از نوشتار خود با عنوان درمان روماتیسم دیابت، در خصوص علامت ها و نشانه های مرسوم در این بیماری توضیحاتی را ذکر نمودیم.

از مهم ترین علامت های این بیماری می توان به مواردی نظیر: ایجاد گرما، تورم و آلرژی مفصل های بدن نسبت به لمس شدن آن ها، ایجاد حالت خشکی در مفصل ها، خستگی های همیشگی و مداوم در فرد و. . . اشاره داشت.

در بخش های بعدی مقاله به بیان مواردی در خصوص دلایل و عمال های ایجاد کننده عارضه ی آرتریت روماتوئید پرداختیم، همچنین بیان نمودیم که مهم ترین علت ایجاد این عارضه زمانی می باشد که که سیستم و مکانیزم ایمنی بدن شخص به سینوویوم حمله ور می شود.

پیشنهاد می کنیم از پست داروی دیابت زیپتین دیدن کنید.

سینوویم در حقیقت یک پوشش غشائی می باشد

سینوویم در حقیقت یک پوشش غشائی می باشد که حاشیه های مفصل ها را احاطه می کند، همچنین بعضی از پشک ها عوامل ژنتیکی و خانوادگی را نیز در رخ دادن این عارضه دخیل می دانند.

در ادامه به بیان عوارض مختلف ناشی از بیماری روماتیسم و آرتریت روماتوئید پرداختیم. که مهم ترین آن ها عبارت بودند از: پوکی استخوان، ایجاد حالت خشکی در دهان و چشم ها، ابتلا به انواع عفونت ها.

در بخشی دیگر نیز شیوه های متنوع درمانی این ناراحتی را بیان نمودیم.

در این مقاله به بیان چند دسته از داروهای مهار کننده بیماری روماتیسم ناشی از دیابت نیز پرداختیم.

در این قسمت از نوشتار خود به پایان مقاله ی درمان روماتیسم دیابت رسیدیم و امید داریم که مطالب بیان شده ما در خصوص درمان روماتیسم دیابت برای همه شما مفید واقع شده باشند.

در انتهای این مقاله، از پستهای زیر:

  1.   لاغری بعد از عمل اسلیو
  2. محاسبه شاخص توده بدنی
  3. جراحی افراد دیابتی

دیدن کنید.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

یک پاسخ

  1. من حدود ۱۵‌سال است دیابت دارم انسولین میگیرم جدیدا پاهام سریع سرد میشه احساس خستگی و درد کف پا دارم چه کار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید