داروی دیابت زیپتین

داروی دیابت زیپتین

داروی دیابت زیپتین
داروی دیابت زیپتین

در این نوشتار به بررسی سوژه ی داروی دیابت زیپتین خواهیم پرداخت.

امروزه همه ما کلمه دیابت یا مرض قند را حداقل یک بار شنیده ایم و یا دوستان و آشنایانی داشته ایم که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند و به طور مداوم رژیم غذایی خود را کنترل می کنند و تحت درمان قرار گرفته اند. حال ما در این جا به بررسی مفصل دیابت برای شناسایی به موقع، نکات مربوطه و داروی دیابت زیپتین می پردازیم که به کنترل قند خون در افراد دارای دیابت نوع دو کمک می کند.

داروی دیابت زیپتین چیست؟

قرص زیپتین ۵۰ میلی گرم یک داروی مناسب و کاربردی برای کنترل و کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است. این دارو با نام ژنریک سیتاگلیپتین، در کنار تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم، کیفیت زندگی بیماران دیابتی را افزایش می‌دهد. تجویز این دارو توسط پزشک صورت می‌گیرد و مصرف خودسرانه آن توصیه نمی‌شود.

در ادامه برای بسط بهتر موضوع داروی دیابت زیپتین به طرح و بررسی تیترهای ذیل خواهیم پرداخت.

  1. دیابت
  2. عوارض و عواقب ابتلا به دیابت
  3. زخم های دیابتی
  4. علائم کلی دیابت
  5. انسولین چیست و چه کاری انجام می دهد؟
  6. انواع دیابت
  7. دیابت نوع 1
  8. علائم دیابت نوع 1
  9. دیابت نوع 2
  10. علائم دیابت نوع 2
  11. دیابت بارداری
  12. دیابت های متفرقه
  13. داروی زیپتین
  14. عملکرد داروی زیپتین
  15. نحوه مصرف دارو
  16. روش نگهداری دارو زیپتین
  17. مزایای مصرف داروی زیپتین

دیابت

در این بخش از نوشتار داروی دیابت زیپتین به بررسی موضوع دیابت خواهیم پرداخت.

دیابت یا مرض قند به شرایطی اطلاق می شود که به علت زیاد بودن مقدار قند خون ( قند خون بیشتر 96 تا 112 میلی گرم در دسی لیتر ) به وجود می آید. این بیماری در اکثر مواقع یک بیماری ساکت و بی سر و صدا می باشد که ممکن است، علائم آن بعد از مدت طولانی بروز دهند و فرد در بلند مدت متوجه آن شود. این بیماری جزو بیماری هایی می باشد که در صورت عدم پیشگیری و یا عدم رعایت و درمان آن با آسیب های جدی در اندام ها و ارگان های مختلف بروز می دهد که بعضی از آن ها جبران ناپذیر می باشند.

دیابت
دیابت

عوارض و عواقب ابتلا به دیابت

در این بخش از نوشتار داروی دیابت زیپتین به بررسی موضوع عوارض و عواقب ابتلا به دیابت خواهیم پرداخت.

به طور کلی دیابت اندام هایی مانند کلیه ها، چشم ها، اعصاب و… را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند سبب صدمات بینایی ( حتی از دست دادن بینایی )، سکته مغزی، سکته قلبی، آسیب ها و نارسایی های کلیوی، مشکل در دفع ادرار و… شود.

در یک مطالعه بین المللی مشخص شده که نیمی از افراد مبتلا به بیماری دیابت ( 50% بیماران دیابتی ) بر اثر بیماری های قلبی و عروقی می میرند.

عوارض و عواقب ابتلا به دیابت
عوارض و عواقب ابتلا به دیابت

در صورت عدم توجه و یا دیر متوجه شدن دیابت، در صورت بروز عفونت، آسیب های عصبی و زخم دیابتی در اندام های انتهایی نظیر پا احتمال نیاز به قطع عضو وجود دارد.

یک درصد از کوری در دنیا به دیلی دیابت می باشد و به این صورت عمل می کند که عروق خونی در شبکیه در بلند مدت می توانند باعث کوری شوند.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت جدید دیدن کنید.

زخم های دیابتی

در این بخش از نوشتار داروی دیابت زیپتین به بررسی موضوع زخم های دیابتی خواهیم پرداخت.

زخم های دیابتی یکی از عوارض دیابت می باشند که بیشترین مقدار زخم ها را قسمت پا در بر می گیرد، به صورتی که حدود 15 درصد از افراد مبتلا به دیابت دچار زخم پای دیابتی شده اند که حدود 15 درصد از آن ها دچار قطع عضو شده اند.

زخم های دیابتی
زخم های دیابتی

به طور کلی افراد دارای دیابتی که دارای چاقی، فشار خون و چربی خون نامناسب، تاری دید، بی حسی در ناحیه پا، نارسایی عروق پا می باشند و یا به استعمال دخانیات مخصوصا سیگار می پردازند و بهداشت پا را رعایت نمی کنند، بیشتر در معرض خطر زخم پای دیابتی می باشند.

علائم کلی دیابت

علائم دیابت می تواند تشنگی بیش از حد، کم شدن وزن بدون دلیل، بروز مشکلات بینایی و تاری دید،دفعات بالای ادرار، حالت خستگی همیشگی و… باشد که در هر نوع دیابت این علائم می تواند متفاوت باشد.

علائم کلی دیابت
علائم کلی دیابت

در تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که ریسک ابتلا به سکته مغزی و مرگ و میر مربوط به نارسایی های قلبی و عروقی، اضطراب و افسردگی در اشخاص دارای بیماری دیابت بالاتر از 2 برابر می باشد.

حال علت ابتلا به این بیماری می تواند به دلیل عدم قدرت برای ساخت هورمون انسولین در بدن توسط لوزالمعده یا عدم پذیرش و مقاومت بدن در برابر انسولین باشد که در بلند مدت می تواند موجب امراض مختلف شود.

لطفا از پست داروی دیابت خارجی دیدن کنید.

انسولین چیست و چه کاری انجام می دهد؟

هورمون انسولین به مثابه ی هسته ای برای کنترل متابولیسم بدن می باشد، به شکلی که وظیفه جابجایی قند خون به سلول ها را بر عهده داشته و به نوعی سبب می شود، قند یا انرژی به دست آمده از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

انسولین چیست و چه کاری انجام می دهد؟
انسولین چیست و چه کاری انجام می دهد؟

ناحیه تولید آن در بدن، لوزالمعده می باشد که در حالت نرمال و عادی در 24 ساعت شبانه روز میزان زیادی انسولین ترشح می کند که این هورمون ترشح شده نقس بسزایی در تنظیم قند خون در بدن دارد که در صورت عدم تولید انسولین و یا عدم پذیرش آن توسط بدن فرد، قند جذب سلول های فرد نمی شود و بدن دیگر قادر به تولید انرژی از قند نیست و این گونه بدن به بیماری قند خون دچار می شود.

برای مقایسه یک فرد دارای بیماری دیابت با یک فرد که به بیماری مبتلا نیست، می توان این طور بیان کرد که در بدن هر دو مورد کربو هیدرات ها به گلوکز و یا قندهای ساده تبدیل می شود

و سپس وارد جریان خون می شوند، اما تفاوت ها در این جا پدید می آیند که بدن فرد سالم قند های موجود در خون را جذب کرده، سپس به مصرف و ذخیره آن می پردازد، اما در فرد دارای بیماری دیابت این قند موجود در جریان خون جذب نمی شود، پس مشکل در اینجا عدم توانایی بدن بیمار در استفاده از این مواد برای تولید انرژی می باشد.

چگونه می توان از دیابت جلوگیری کرد یا به مقابله با آن پرداخت؟

استفاده از رژیم غذایی صحیح

می توان با حذف قند و چربی های اشباع و جایگزین کردن آن ها با میوه و سبزی ها گام بزرگی در پیشگیری از دیابت و یا کنترل این بیماری در این مسیر برداشت.

با اجتناب کردن از مصرف دخانیات

بر اساس مطالعات انجام شده افراد سیگاری 30 الی 40 درصد بیش تر از افراد عادی احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را دارند، به دلیل آن که نیکوتین مقابله با انسولین را تحریک کرده و همین امر احتمال ابتلا را افزایش می دهد

با اجتناب کردن از مصرف دخانیات
با اجتناب کردن از مصرف دخانیات

همچنین در صورت ابتلا به دیابت و ادامه دادن به مصرف دخانیات، کنترل بیماری را سخت تر کرده و می تواند عوارضی همچون آسیب های عصبی، آسیب به چشم ها به دلیل ترکیبات موجود در سیگار، سکته مغزی به دلیل بالا رفتن فشار خون به دلیل استعمال نیکوتین ، همچنین حمله قلبی به همان دلیل، سفت شدن عروق مخصوصا در اندام های انتهایی مخصوصا پا ها که به دلیل کاهش جریان خون به واسطه سیگار کشیدن پدید می آید.

فرد دارای بیماری دیابت می تواند به 2 صورت قند خون خود را مورد پایش قرار دهد

  1. به واسطه ی خود فرد مریض با به کارگیری دستگاه های تست قند خون
  2. توسط پزشک معالج
فرد دارای بیماری دیابت می تواند به 2 صورت قند خون خود را مورد پایش قرار دهد
فرد دارای بیماری دیابت می تواند به 2 صورت قند خون خود را مورد پایش قرار دهد

در بیماری دیابت مورد نیاز است که فرد بیمار خود به شخصه باید با استفاده از دستگاه های اندازه گیری و تست قند خون، میزان قند خون خود را در کوتاه مدت مورد پایش قرار دهد، همچنین پزشک با استفاده از آزمایش هموگلوبین A1C قند خون بیمار را در بلند مدت ارزیابی می کند که بعدا با بررسی هر دو ارزیابی ( کوتاه مدت و دراز مدت ) که مکمل هم می باشند، می تواند تصمیماتی در جهت بهبودی و کنترل بیماری اتخاذ کند.

تشخیص به موقع دیابت چه مقدار اهمیت دارد؟

با توجه به زندگی شهری و عدم تحرک به میزان لازم و همچنین پر خوری، آمار ابتلای افراد به دیابت روز به روز افزایش می یابد، به طوری که امروزه حدود 150 میلیون نفر در کل دنیا مبتلا به بیماری دیابت می باشند که طبق بررسی ها این عدد می تواند تا 15 سال دیگر به 300 میلیون نفر برسد. در ایران نیز طبق اسناد از هر سه فرد یک نفر مبتلا به بیماری دیابت می باشد، به طوری که حدود 2 میلیون نفر مبتلا به دیابت داریم و هر ساله 200 هزار نفر به این تعداد اضافه می شود.

دیابت نوع 2، دیابتی کم سر و صدا و در ابتدا بدون علائم بوده، لذا فرد امکان دارد تا مدت طولانی متوجه دیابت خود نشود که این عدم آگاهی از بیماری می تواند سبب بروز مشکلات حاد از جمله صدماتی به ناحیه کلیه ها، چشم ها، عروق قلب و مغز و سایر ارگان های بدن بشود.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان پیش دیابت را مطالعه کنید.

انواع دیابت

دیابت به چهار دسته زیر تقسیم می شود

  1. دیابت نوع 1
  2. دیابت نوع 2
  3. دیابت بارداری
  4. دیابت به دلایل دیگر

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله داروی ضد دیابت جدید را مطالعه کنید.

انواع دیابت
انواع دیابت

دیابت نوع 1

این نوع دیابت که بیشتر در زمان کودکی و نوجوانی بروز می دهد، ( امکان ابتلا در بزرگسالی نیز وجود دارد، ) زمانی اتفاق می افتد که لوزالمعده انسولین تولید نکند یا مقدار تولیدی انسولین کمتر از میزان مورد نیاز باشد. در واقع در دیابت نوع 1 یک نوع بیماری خود ایمنی می باشد، به این صورت که سیستم ایمنی بدن به سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله می کند و آن ها را از بین می برد.

این نوع دیابت 5 تا 10 درصد از سهم ابتلا به انواع مختلف دیابت ها را دارد. در این نوع دیابت، وراثت بیماری احتمال خیلی کمی دارد، به طوری که طبق مطالعات انجام شده 75 درصد افراد دارای دیابت نوع 1 هیچ فامیل و خویشاوند مبتلا یه دیابت نداشته اند.

این نوع دیابت بر خلاف دیابت های دیگر پر سر و صدا تر بوده و فرد با کاهش وزن چشم گیر، افزایش میل به نوشیدن مایعات و افزایش دفعات ادرار می تواند متوجه آن شود، به طوری که پی بردن به این بیماری در مراحل اولیه به فرد کمک می کند تا از عوارض این بیماری همچون ناراحتی قلبی، اختلالات عصبیف فشارخون بالا و… در امان بماند که برای کنترل این نوع دیابت فرد نیاز به کنترل وعده های غذایی خود، انجام حرکات ورزشی و تزریق انسولین ( به دلیل این که بدن نمی تواند از قند و سوخت مواد غذایی استفاده کند و یا به نوعی توانایی تولید انسولین را ندارد، ) برای کنترل قند خون دارد.

دیابت نوع 1
دیابت نوع 1

یک نوع دیابت نوع یک دیگر وجود دارد، به نام ایدیوپاتیک که دلیل خاصی برای بروز آن یافت نشده و اکثرا در نژادهای آفریقایی و آسیایی وجود دارد که بعضی از این بیماران دچار کمبود انسولین دائمی هستند.

علائم دیابت نوع 1

  • کاهش وزن بیش از حد و غیر عادی
  • تاری دید
  • افزایش نیاز به نوشیدن مایعات و تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار یا افزایش تعداد دفعات دفع ادرار
  • خستگی و کاهش توان
  • بی حسی در ناحیه پا و یا ایجاد حالت سوزن سوزن و گز گز شدن پا

دیابت نوع 2

این نوع دیابت بر خلاف دیابت نوع 1 در سنین بالا تر نمایان می شود. این نوع دیابت شایع ترین نوع دیابت است، به طوری که بین 90 تا 95 درصد دیابت را دیابت نوع 2 بین بیماران دیابتی شامل می شود.

دیابت نوع 2
دیابت نوع 2

در دیابت نوع 2 بر خلاف دیابت نوع 1 لوزالمعده توانایی ساخت انسولین را دارد، اما یا مقدار آن کافی نمی باشد، یا بدن در برابر انسولین دچار مقاومت شده، لذا این نوع دیابت قابل درمان می باشد.

از علت های آن می توان به اضافه وزن و چاقی مخصوصا پخش شده در اطراف شکم، مبتلا شدن به صورت وراثتی، مصرف داروهایی که سبب بروز دیابت می شوند، اشاره کرد.

این نوع دیابت با آرامی و آهستگی و یا به نوعی بدون سر و صدا بروز می دهد، پس نسبت به دیابت نوع 1 فرد دیرتر متوجه بیماری خود می شود، پس توصیه می شود، افراد با چاقی اطراف شکم، با فشار خون و چربی خون بالا و افراد بالای 45 سال و مخصوصا کسانی که دارای خویشاوند دارای دیابت می باشند که در معرض خطر می باشند، در فاصله حداکثر هر 3 سال یک بار آزمایش قند خون بدهند تا در صورت ابتلا، برای درمان و جلوگیری از عوارض آن اقدام کنند.

همان طور که گفته شد این نوع دیابت قابلیت درمان دارد و فرد می تواند با مراجعه به دکتر متخصص با استفاده از تنظیم رژیم غذایی، ورزش و تجویز دارو به مقابله با آن بپردازد.

علائم دیابت نوع 2

  • افزایش نیاز به نوشیدن مایعات و تشنگی بیش از حد
  • خستگی زیاد
  • تکرر ادرار
  • تاری دید
  • عفونت دهان و لثه
  • عفونت مثانه و عفونت های ادراری
  • احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن در انتهای دست و پا
  • تاخیر در بهبودی زخم ها
  • ناتوانی جنسی

 

دیابت بارداری

این نوع دیابت در هنگام بارداری بانوان به خصوص در نیمه دوم بارداری یعنی بعد از ماه پنجم یا هفته بیستم پدید می آید. در هنگام بارداری در بدن زنان هورمون هایی جهت مهار انسولین ترشح می یابند که به همین دلیل امکان ابتلا به دیابت در دوران بارداری به وجود می آید.( در یک بازه ی زمانی میزان قند خون بالاتر از حد عادی و پایین تر از مقدار تشخیص دیابت می باشد. )

دیابت بارداری
دیابت بارداری

پس خانم ها باید در هنگام بارداری تحت کنترل دکتر متخصص ( به این دلیل که داروهای بیماران دیابت در دوران بارداری ممنوع می باشد و لازم است که طبق تجویز دکتر متخصص خود عمل کنند. ) قرار بگیرند تا به این نوع دیابت دچار نشوند.

در ادامه نیز خانم هایی که به این دیابت مبتلا شدند بعد از دوره بارداری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشند که باید تحت کنترل پزشک قرار بگیرند.

در دوره بارداری دیابت دارای علامت های خاصی نمی باشد و برای تشخیص آن اغلب تست قند خون بین ماه ششم تا هفتم یا هفته 24 تا 28 گرفته می شود، البته در موارد خیلی کمی این نوع دیابت می تواند خود را با تشنگی زیاد و تکرر ادرار خود را نشان دهد.

دیابت های متفرقه

انواع دیگری دیابت وجود دارند که نسبت به دیابت های دیگر نادر و کمیاب تر می باشندکه به دسته های زیر تقسیم می شوند.

دیابت های متفرقه
دیابت های متفرقه

دیابت بر اثر مصرف بعضی داروها یا مواد شیمیایی

بعضی دارو ها و مواد شیمیایی می توانند باعث از بین رفتن سلول بتا شده و یا عملکرد انسولین را مختل کنند

بیماری های پانکراس برون ریز

پانکراتیت مزمن یکی از دلیل های ایجاد دیابت می باشد. فرقی که در این مدل از دیابت موجود است، خراب شدن همه ی غدد درون‌ریز پانکراس می باشد که در نتیجه در این بیماران دیابتی احتمال بروز افت قند خون یا هایپوگلاسمی در مدت درمان برای بیماران افزایش می یابد.

اختلال ژنتیکی عمیکرد انسولین

این اختلالات ژنتیکی عملکرد انسولین یکی از موردهای بروز غیر معمول دیابت می باشد. این اختلالات می توانند حتی باعث بروز دیابت شدید شوند.

اختلالات غدد درون ریز

چند مورد هورمون موجود هستند که قادر می باشند نسبت به عملکرد انسولین مقاومت نشان دهند که ترشح بیش از اندازه ی هر یک می تواند سبب به وجود آمدن دیابت شود.

نواقص ژنتیکی سلول های بتا 2

به واسطه یک مدل تحول ژنتیکی به وجود می آید و با بی نظمی ترشح انسولین معین می‌شود. به شکلی تخمینی می توان بیان نمود که 5 درصد از دیابت ها از این تحول ها می باشند.

داروی زیپتین

در این جا به بیان مطالبی در خصوص داروی دیابت زیپتین می پردازیم که جهت کنترل نمودن قند خون در دیابت مدل دوم به کار می روند که معمولا در کنار ورزش منظم و رژیم غذایی مناسب استفاده می شوند.

داروی سیتا گلیپتین با عنوان تجاری زیپتین که در گروه دارو های خوراکی کم کننده ی قند خون قرار دارد، برای درمان دیابت نوع 2 به کار می رود که عضو کلاس داروهایی به نام بازدارنده DPP-4 است، به این صورت که آنزیم دی پیتیدیل پیتیداز 4 را مهار می کند که سبب کاهش قند خون در بیماران دارای دیابت نوع 2 می شود. این دارو به 3 نوع 25، 50 و 100 میلی گرمی تقسیم می شود که بسته به نظر پزشک تجویز می شود.

داروی زیپتین
داروی زیپتین

عملکرد داروی زیپتین

این دارو به کنترل قند خون و دیابت به وسیله افزایش دو هورمون که به مصرف غذا واکنش نشان می دهد، می پردازد. این هورمون ها مدت زمان عبور غذا از معده به روده را کاهش می دهد و به نوعی در جریان خون میزان جذب گلوکز را کاهش می دهد.

این دارو به افراد دارای دیابت نوع 2 کمک می کند بعد از یک وعده غذایی سطح انسولین تولید شده افزایش و میزان قند ساخته شده توسط بدنشان کاهش یابد.

این قرص به دلیل مکانیزم خود باعث می شود که فرد احساس سیری کند پس این امر سبب کاهش مصرف غذا و همچنین در مواردی موجب کاهش وزن می شود، همچنین بر اساس بررسی ها، مشخص شده است که داروی زیپتین سبب می شود تا وضعیت بالا رفتن وزن توقف کرده که این موضوع، خبر دلچسبی برای افراد مبتلا به دیابت مدل 2 با اضافه وزن می باشد.

زیپتین  سبب پایین آمدن ناگهانی قند خون نمی شود

این دارو یعنی زیپتین، به علت آن که سبب پایین آمدن ناگهانی قند خون نمی شود، برای بیماران دیابتی که سن بالایی دارند یا اشخاصی که دیابتی از نوع ملایم دارند، بسیار سودمند و قابل استفاده می باشد. این دارو مهار کننده آنزیم هایی می باشد که هورمونی به نام جی ال پی 1 را از بین میبرد، لذا از این طریق باعث افزایش ترشح انسولین در بدن شده و در جت درمان دیابت بسیار کارآمد است.

این دارو که تا چند وقت پیش انحصارا در دست یک شرکت آلمانی بود با ساخت آن در ایران حالت انحصاریش شکست که با بررسی ها و تحقیقات انجام شده مشخص شد این دارو با مشابه خارجیش کیفیت مشابه دارد. تنها تفاوت این دارو با نمونه خارجیش اختلاف قیمت زیاد می باشد که نمونه ایرانی یه نسبت نمونه خارجی خود بسیار مقرون به صرفه تر می باشد.

نحوه مصرف دارو

چه مقدار از دارو و به چه صورت باید مصرف شود؟

این دارو باید مطابق با تجویز دکتر و به مقدار یک قرص در روز مصرف شود، میزان مصرف این دارو با بررسی آزمایش ها و بررسی نحوه کارکرد کلیه شروع و تغییر پیدا می کند. نحوه مصرف آن می تواند با معده خالی یا به هنگام صرف غذا باشد،

داروی زیپتین را به چه صورت باید استفاده کرد؟

از خرد کردن، شکستن و یا جویدن قرص پرهیز نمایید و آن را به صورت کامل مصرف کنید.

آیا در دوره مصرف داروی زیپتین انجام آزمایشات جهت قند خون نیاز می باشد؟

بله – آزمایشات قند خون را به صورت منظم و با نظر دکتر انجام دهید تا میزان قند خون شما تحت کنترل قرار بگیرد.

آیا بیماری های دیگر و یا بیماری های زمینه ای بر روند درمان تاثیر گذار است؟

بله – اگر دارای بیماری خاصی یا بیماری زمینه ای دیگری می باشید، با دکتر خود در میان بگذارید. ( در صورت داشتن بیماری کلیوی ممکن است، میزان کمتری از دارو تجویز شود، )

در صورت فراموش کردن نوبت مصرف دارو چه کاری باید انجام دهیم؟

در صورتی که یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به هنگام یادآوری فورا دارو را مصرف کنید، اما اگر تقریبا به زمان مصرف نوبت بعد نزدیک بودید نوبتی که فراموش کرده بودید را مصرف نکرده و به صورت عادی به ادامه دادن مصرف دارو ادامه دهید. ( از مصرف دو قرص در یک نوبت خودداری کنید. )

در صورت مصرف بیش از حد دارو چه کار هایی باید انجام دهیم؟

در صورتی که مقدار بیش از حد تجویز شده مصرف کردید فورا به دکتر مراجعه کرده و وی را مطلع کنید.

  1. آیا نیاز می باشد تا دز شرایط اضطراری نظیر عمل جراحی، به کادر پزشکی اطلاع دهیم؟

در شرایط غیر عادی و اضطراری مانند زمان جراحی کردن، عفونت، تصادفات رانندگی و داشتن تب امکان دارد، میزان مصرف دارو بر اساس تجویز دکتر تغییر کند، لذا در هنگام شرایط غیر عادی مانند شرایط بالا فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

لطفا پست جراحی افراد دیابتی را مطالعه کنید.

آیا مصرف دارو به تنهایی موثر می باشد؟

بله، اما طبق توصیه های پزشک جهت تسریع در بهبودی نیاز است تا رژیم غذایی و فعالیت های بدنی توصیه شده نیز رعایت شوند تا به عنوان مکمل به بهبود کمک کنند.

آیا می توانیم مصرف دارو را بدون اطلاع به پزشک قطع کرده یا دوز مصرف آن را کم یا زیاد کنیم؟

خیر – مصرف داروی زیپتین را تا زمانی که دکتر تجویز کرده است، باید ادامه دهید و مصرف دارو را به هیچ عنوان به صورت خود سر قطع نکنید و هم چنین نباید به صورت خود سر و بدون اطلاع به پزشک دوز و مقدار مصرفی داروی خود را تغییر دهید. حتما قبل از انجام این کارها و یا به هنگام بروز سوالات دیگر در رابطه با دارو با دکتر خود مشورت کنید و طبق توصیه های وی عمل کنید.

مواردی که بیمار در صورت داشتن هر یک از آن ها باید دکتر خود را از آن مطلع کند

  • دیابت نوع 1
  • مشکلات کلیوی در گذشته و یا رخداد آن ها در زمان حال ( در صورت ابتلا به بیماری های کلیوی امکان دارد، پزشک دوز کمتری از دارو را تجویز کند مانند 25 میلی گرمی یا 50 میلی گرمی )
  • بیماری های لوز المعده ( التهاب معده )
  • تری گلیسرید بالا ( نوعی چربی خون )
  • وابستگی به الکل
  • سنگ کیسه صفرا
  • کتواسیدوز دیابتی ( افزایش کتون در ادرار و یا خون )
  • آلرژی داشتن به سیتاگلیپتین
  • در صورت بارداری یا تصمیم به باردار شدن فرد باید با پزشک خود بارداری را در میان بگذارد و با توجه به نظر و تجویز وی عمل کند.

روش نگهداری دارو زیپتین

  • دارو را دور از دید و دستیابی کودکان نگه دارید.
  • از استعمال دارو بعد از منقضی شدن تاریخ اعتبار آن خودداری کنید.
  • برای نگه داری از داروی زیپتین احتیاج نیست وضعیت ها و شرایط ویژه ای را برآورده نمایید.
  • از دور انداختن دارو از طریق فاضلاب و زباله های خانگی خودداری کنید.

مزایای مصرف داروی زیپتین

  • کنترل قند خون در بیماران دارای دیابت نوع 2
  • استفاده به عنوان تک درمانی
  • کاهش ریسک افت قند خون ( هایپوگلیسمی )
  • امکان اضافه شدن به انسولین
  • عدم اثر گذاری بر بالا رفتن وزن ( بر اساس پژوهش های به عمل آمده، در فرد مبتلا به دیابت مدل 2 داروی زیپتین سبب بالا رفتن وزن نمی شود و این خبر خوشایندی برای افراد دارای دیابت مدل 2 با وزن بالا می باشد. )
  • استفاده یک بار در روز
  • کاهش اساسی هموگلوبین A1C در گروه های هدف

اثرات و عوارض جانبی احتمالی داروی زیپتین

داروی زیپتین نیز مانند همه دارو های دیگر می تواند دارای عوارض جانبی باشد که ممکن است، در مواردی بروز دهند، در صورتی که هر یک از علائم را داشتید سریعا مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

درد شدید و مداوم در ناحیه شکم و به خصوص معده که ممکن است، بدون حالت تهوع به پشت شما برسد و حالت تیر کشیدن به شما دست بدهد که این امر می تواند نشان دهنده پانکراتیت یا التهاب لوزالمعده باشد.

در ادامه نیز می تواند باعث اسهال، دست دادن حالت تهوع، سردرد و سرگیجه، کاهش اشتها، گرفتگی بینی و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بشود.

امکان دارد، بعد از مصرف زیپتین در برخی بیماران درد های مفصلی به وجود بیاید که در صورت شدید شدن آن، فرد باید با دکتر خود مشورت کند.

واکنش آلرژیک نسبت به دارو

اگر نسبت به دارو واکنشی آلرژیک داشتید، نظیر کهیر، جوش زدن، تاول زدن بر روی پوست، جوش، تورم لب ها و صورت، تورم گلو و زبان که باعث مشکلات تنفسی یا بلعیدنی شوند، باید فورا به پزشک مراجعه نمایید تا پزشک نسبت به آلرژی و نحوه ادامه دادن دارو نظر بدهد.

علاوه بر عوارض جانبی بالا ممکن است، عارضه جانبی خاص دیگری برای شما اتفاق بیفتد که در بالا ذکر نشده باشد.

در این قسمت مقاله ی داروی دیابت زیپتین به پایان رسید. امیدواریم نکات بیان شده در خصوص داروی دیابت زیپتین برای شما مفید بوده باشند.

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید