در این مقاله می خواهیم به موضوع ارتباط چاقی و تیروئید از زبان دکتر سلیمی جراح چاقی بپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
اضافه وزن و چاقی می تواند موجب بروز بیماری های زیادی برای افراد بشود. یکی از این بیماری ها تیروئید است. البته خود تیروئید در حالات پر کاری و کم کاری هم می تواند باعث افزایش وزن شود.
مقدمه
این ارتباط چاقی و تیروئید، موجب نگرانی بسیاری از افرادی است که حداقل یکی از این مشکلات را دارند. ما در این مقاله قصد داریم تا ارتباط چاقی و تیروئید را بررسی کنیم و در کنار آن، راهکارهای درمان و مطالب مفید دیگری نیز ارائه دهیم.
اینفوگرافیک ارتباط چاقی و تیروئید
در این زمینه می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید. دکتر سلیمی، یکی از بهترین متخصصین انواع جراحی چاقی می باشد. بنابراین توصیه می کنیم تا انتهای مقاله “ارتباط چاقی و تیروئید” همراه ما باشید.
حتما صفحه کسانی که کم کاری تیروئید دارند چگونه لاغر شوند را مشاهده کنید.
7 علامت ارتباط چاقی و تیروئید
آن چه در مقاله ارتباط چاقی و تیروئید خواهید خواند:
- چاقی به چه حالتی گفته می شود؟
- دلایل اصلی چاقی چیست؟
- رفتارهای چاق کننده را بشناسید.
- رابطه قند و چاقی
- مشکلات و بیماری هایی که با چاقی ارتباط دارند.
- ارتباط چاقی و تیروئید
- تیروئید در زنان
- شما در مورد کم کاری تیروئید و افزایش وزن چه کاری میتوانید انجام دهید؟
- غده تیروئید چیست؟
- کارکرد غده تیروئید در بدن انسان
- اختلال تیروئید
- اختلالات تیروئید در کودکان و نوجوانان
- علل پرکاری تیروئید
- دلایل کم کاری تیروئید
- علائم تیروئید
- تست عملکرد تیروئید
- درمان تیروئید
- درمان چاقی
- عمل جراحی چاقی چطور باعث لاغر شدن می شود؟
- هدف از جراحی چاقی چیست؟
- آشنایی با انواع جراحی چاقی
- آمادگی برای جراحی کاهش وزن
- مروری بر روند جراحی کاهش وزن
- چند مرحله اساسی برای آماده شدن برای روند لاغری
- چند نکته در رابطه با جراحی چاقی
- جمع بندی
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله ارتباط چاقی و سرطان و ارتباط چاقی و کبد چرب و ارتباط چاقی با کیست تخمدان را مطالعه کنید.
چاقی به چه حالتی گفته می شود؟
اگر بیش از حد غذا بخورید، تناسب بین کالری دریافتی و مصرف آن را از دست خواهید داد. در نتیجه چاق می شوید. به این ترتیب، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و سرطان فرصت وقوع می یابند.
در جهان و زمانی که ما در آن زندگی می کنیم، مشکل چاقی به مراتب بیشتر از گذشته دامن انسان ها را گرفته است. تعداد کسانی که از این مشکل رنج می برند، بسیار بیشتر از مبتلایان به لاغری است.
این مشکل به قدری پیش رفته که اکنون می توان آن را یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا دانست. می توان از اضافه وزن پیشگیری کرد، اما افراد معمولا به راه های لاغری توجهی نمی کنند. چاقی باعث کمبود ویتامین ها و ریزمغذی ها می شود و هر سه، راه حل مشترکی به نام تغذیه مناسب دارند.
دلایل اصلی چاقی چیست؟
به نظر متخصصان مجربی همچون دکتر سلیمی، بسیار اشتباه است که اگر تنها علت چاقی را در تغذیه و بی تحرکی بدانیم. آن ها معتقدند که این مشکل می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. مثل:
کمبود خواب
تا دیروقت بیدار ماندن شانس شما را برای ولع آخر شب افزایش می دهد. این امر، باعث افزایش کالری دریافتی شما می شود. از طرفی اگر میزان هورمون ها در این حالت تغییر کند، احساس گرسنگی و اشتها بیشتر می شود و دیرتر احساس سیری خواهید کرد.
پیشنهاد می کنیم از پست چاقی ثانویه چیست دیدن کنید.
تخمدان پلی کیستیک
تخمدان پلی کیستیک یک مشکل هورمونی شایع در زنان در سنین باروری است. در این بیماری، کیست های کوچک زیادی در تخمدان ها رشد می کنند.
این عارضه باعث از بین رفتن تعادل هورمونی شده و چرخه قاعدگی را تحت تاثیر قرار می دهد. آن دسته از بانوانی که به این بیماری مبتلا هستند، بدنی مقاوم دربرابر انسولین دارند که این به خودی خود منجر به افزایش وزن می شود.
چربی های اضافی حاصل از این بیماری معمولا و بیشتر در ناحیه شکم تجمع می بایند. این اتفاق موجب بروز بیماری های قلبی خطرناکی می شود.
ترک سیگار
وزن افرادی که سیگار را ترک می کنند، به طور متوسط کمتر از 4.5 کیلوگرم چاق تر می شوند. زیرا حذف نیکوتین عوارض زیر را دارد: فرد نیاز بیشتری به غذا حس می کند.
این احساس گرسنگی می تواند پس از چند هفته ناپدید شود. سوخت و ساز بدن کاهش می یابد اما کالری دریافتی تغییری نمی کند. غذا برای انسان خوشمزه به نظر می رسد و می تواند منجر به پرخوری شود.
کم کاری تیروئید
اگر غده تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نکند، احتمالا احساس خستگی، ضعف، سردی و افزایش وزن خواهید داشت.
اگر هورمون های تیروئید کافی نداشته باشید، متابولیسم بدنتان کند می شود و احتمال افزایش وزن شما بیشتر می شود. حتی کاهش بسیار کم در عملکرد آن می تواند منجر به افزایش وزن شود.
درمان کم کاری تیروئید معمولا وزن را به حالت عادی باز می گرداند. ما در ادامه مقاله درباره ارتباط چاقی و تیروئید بیشتر حرف خواهیم زد.
کورتون ها
داروهای کورتونی عامل اضافه وزن هستند. این داروها باعث جمع شدن بیش از اندازه آب در بدن می شوند و وزن را افزایش می دهند. شدت تاثیر این داروها بر وزن افراد به نوع دارو و دوز مصرفی آن ها وابسته است.
برای برخی از مصرف کنندگان استروئید، چربی بدن به طور موقت جابجا شده و در نواحی مانند صورت، پشت گردن و شکم تجمع می یابد.
کوشینگ
چاقی یکی از علائم شایع سندرم کوشینگ است. کوشینگ می تواند با مصرف استروئیدها برای علائمی مانند آسم، آرتریت و لوپوس ایجاد شود.
این سندرم به دلیل تولید بیش از حد هورمون کورتیزول توسط غدد فوق کلیوی ایجاد می شود. سندرم کوشینگ باعث تجمع چربی در صورت، گردن، قسمت بالایی پشت و پایین کمر می شود.
برخی از داروهای اعصاب
یکی از عوارض جانبی برخی از داروهای ضد افسردگی، افزایش وزن است. پس از مدتی مصرف داروهای ضد افسردگی، برخی از افراد به دلیل افزایش اشتها احساس بهتری پیدا می کنند و وزن اضافه می کنند.
گفتنی است که یکی از دلایل چاقی در بسیاری از افراد، افسردگی می باشد. در میان داروهای اعصاب و روان، برخی از داروهای دیگر نیز باعث افزایش وزن می شوند.
به عنوان مثال، داروهای ضد روان پریشی که برای درمان اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی استفاده می شود، و داروهای ضد میتیجینال، ضد تشنج، فشار خون و ضد دیابت، از این دست داروها می باشند.
استرس
در هنگام استرس، بدن برای افزایش اشتها، کورتیزول یا هورمون های استرس ترشح می کند. علاوه بر این، ممکن است بخواهید برای کاهش استرس، غذاهای پرکالری بخورید. ترکیب این دو، یکی از عوامل چاقی است.
رفتارهای چاق کننده را بشناسید
عدم مصرف فیبر کافی
کمبود فیبر می تواند منجر به افزایش وزن شود. این به این دلیل است که فیبر به کنترل اشتهای شما کمک می کند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف 14 گرم فیبر در روز می تواند کالری دریافتی روزانه شما را تا 10 درصد کاهش دهد. خوردن سبزیجات به خصوص لوبیا و عدس می تواند مصرف فیبر را افزایش دهد.
استفاده از آسانسور
اگر در محل کار بدون استفاده از پله، با آسانسور بالا بروید، یک ورزش ساده اما مفید را از دست خواهید داد. مطالعات نشان می دهد که هر 20 پله که صعود می کنید، 8 کالری می سوزانید.
هشت کالری ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، اما حرکت در چند طبقه در طول روز می تواند این عدد را بیشتر کند. از هر فرصتی برای افزایش فعالیت بدنی خود استفاده کنید. به جای ثابت ماندن در آسانسور، عضلات خود را روی پله ها به چالش بکشید.
میان وعده های سالم در دسترس شما نباشد
طبیعتا احساس گرسنگی و نیاز به غذا یکی از اصلی ترین دلایل چاقی می باشد. زمانی که افراد گرسنه هستند، احتمال افزایش میزان غذایی که می خورند، بیشتر است.
علاوه بر این، گرسنگی می تواند اشتها برای غذاهای ناسالم را افزایش دهد. خوردن غذاهای سالم می تواند به جلوگیری از گرسنگی و اشتها برای غذاهای ناسالم کمک کند.
پس یادتان باشد که همیشه یک میان وعده مناسب برای چنین اوقاتی همراه خود داشته باشید تا به سمت غذاهای ناسالم کشیده نشوید.
خوردن مقدار زیادی چربی سالم
چربی های سالم مانند روغن نارگیل و روغن زیتون بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند. متأسفانه بسیاری از غذاهای خوشمزه عوارض جانبی دارند.
مانند چربی سالم. این به این دلیل است که چربی های سالم نیز کالری بالایی دارند. به عنوان مثال، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی 119 کالری است.
افزودن چند قاشق غذاخوری به یک وعده غذایی می تواند به سرعت محتوای کالری یک وعده غذایی را افزایش دهد. چربی های سالم مغذی هستند اما کالری بالایی دارند.
این را فراموش نکنید. پس کنار گذاشتن کامل آن ها به هیچ وجه توصیه نمی شود. تنها کاری که می توانید بکنید این است که در انتخاب و ترکیب غذایی خود دقت نمایید.
به این معنی که باید سعی کنید از یک رژیم غذایی متعادل حاوی چربی های سالم، پروتئین، میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. این باعث متعادل شدن رژیم غذایی و کاهش کالری دریافتی روزانه شما می شود.
رفتن به خرید بدون لیست
رفتن به خرید بدون یک لیست از قبل تعیین شده، می تواند منجر به افزایش وزن شود. داشتن لیست خرید نه تنها به صرفه جویی در هزینه کمک می کند، بلکه شما را از خریدهای اضافی که اغلب غذاهای غیر ضروری و ناسالم هستند، باز می دارد.
مصرف مقدار زیادی قهوه با شیر
بسیاری از مردم هر روز قهوه می نوشند. این نوشیدنی محبوب بسیار انرژی زا و سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید است.
با این حال، بسیاری از ما مقدار زیادی خامه، شکر و شیر به نوشیدنی های خود اضافه می کنیم که می تواند بسیار ناسالم باشد. اگر جزو این گروه هستید، باید بگوییم که عادت به نوشیدن قهوه می تواند منجر به افزایش وزن شود.
نخوردن میوه و سبزیجات به اندازه کافی
در کمال تاسف اما حقیقت، تعداد کسانی که از میزان کم سبزیجات و میوه تغذیه می کنند، همین امر موجب افزایش وزن آن ها می شود.
میوه ها و سبزیجات نه تنها سرشار از مواد مغذی هستند، بلکه کالری بسیار کمی نیز دارند که به کاهش وزن کمک می کند. بسیاری از مطالعات نشان می دهد که افرادی که میوه و سبزیجات زیادی می خورند، نسبت به دیگران سالم تر هستند.
استفاده بیش از حد از سس
یک وعده سس سالاد می تواند کالری بیشتری نسبت به کل سالاد داشته باشد. به عنوان مثال، یک سس سالاد محبوب با سس مایونز و پنیر 130-180 کالری دارد. استفاده از این سس ها را تا حد امکان کاهش دهید و آن ها را با گزینه های کم کالری جایگزین کنید.
تغذیه نا منظم
گاهی اوقات تاخیر در یک وعده غذایی نمی تواند مضر باشد. با این حال، خوردن نا منظم در همه زمان ها می تواند بر سلامتی و وزن شما تأثیر منفی بگذارد. افرادی که به طور منظم غذا می خورند، کمتر احساس گرسنگی می کنند.
از طرف دیگر، وقتی شما در ساعات متفاوت و نا منظمی تغذیه می کنید، احساس گرسنگی شما افزایش پیدا می کند. اگر این کار را زیاد انجام دهید، به طوری که یک عادت شود، احتمال ابتلای شما به بیماری های مزمن افزایش خواهد یافت.
این بیماری ها شامل سندرم متابولیک، بیماری قلبی، مقاومت به انسولین و کنترل ضعیف قند خون است. رژیم های غذایی نا منظم بر ساعت بدن تاثیر می گذارد و این اثرات نامطلوب را افزایش می دهد.
این ساعت داخلی فرآیندهایی مانند اشتها، متابولیسم و هضم را کنترل می کند. بنابراین به هم ریختن آن ریتم این موارد را از بین می برد. برای آگاهی بیشتر، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
رابطه قند و چاقی
گلوکز برای زندگی بدن کاملا ضروری است و بخشی جدایی ناپذیر از متابولیسم است. تمام سلول های بدن می توانند از گلوکز به عنوان انرژی استفاده کنند.
چنان چه بدن نتواند از غذای دریافتی گلوکز لازم را استخراج کند، از پروتئین و چربی که در غذاها موجود است، آن را می سازد.
همچنین گونه دیگری از قندها فروکتوز نام دارد که می تواند موجب چاقی شود. ما در این بخش از مقاله ارتباط چاقی و تیروئید به بررسی چگونگی این امر خواهیم پرداخت.
فروکتوز باعث گرسنگی می شود
انسولین یکی از هورمون های مهمی است که متابولیسم انسان و مصرف انرژی را تنظیم می کند. انسولین توسط لوزالمعده ترشح می شود و همراه با خون به سلول های اطراف مانند سلول های ماهیچه ای می رسد.
اگر از رژیم غذایی که پر از کربوهیدرات است، پیروی کنید، در حقیقت باعث افزایش سطح گلوکز شده اید. این یک اتفاقو مضر است که در پی آن بدن، انسولین بیشتری تولید کرده و سعی می کند تا گلوکز را از خون خارج نماید.
اگر این مکانیسم از کار بیفتد، سلول ها در برابر اثرات انسولین مقاوم می شوند. در نتیجه پانکراس، انسولین بیشتری ترشح می کند و گلوکز را به سلول ها می رساند.
وقتی بدن در برابر انسولین مقاومت می کند، در جریان خون باقی می ماند. (این جایی است که بدن از دیابت نوع 2 رنج می برد.) مصرف بیش از حد فروکتوز یکی از دلایل اصلی مقاومت به انسولین و سطح بالای انسولین در خون است.
در این موارد، بدن در دسترسی به چربی ذخیره شده دچار مشکل می شود. این مشکل برای مغز انسان، گرسنگی تعبیر می شود. نتیجه آن، بیشتر خوردن و دیرتر سیر شدن می باشد.
قند، برخی افراد را معتاد می کند
تاثیر قند بر بدن درست مثل مواد مخدر است. یعنی همان گونه که مخدرها هورمون های دوپامین و آرامش را تحریک می کنند، قند نیز روی آن ها اثر می گذارد.
محققان سال ها به دنبال شباهت های این دو و تاثیر مشابه آن ها بر بدن بودند و روی آن تحقیق می کردند. این مطالعه روی موش ها که نمونه های مناسبی هستند، انجام شد.
شواهد نشان می دهد که مصرف هیپرگلیسمی باعث تغییرات رفتاری و عصبی می شود که اثرات اعتیادآور دارد. نتایج مطالعات روی اعتیاد به قند، به وضوح نشان می دهد که قند از طریق مسیرهای عصبی مثل مخدرها عمل می کند.
خوردن قند یک لذت است و در سیستم پاداش مغز دقیقاً همان قسمت هایی را تحت تأثیر قرار می دهد که نیکوتین و کوکائین بر آن تأثیر می گذارد. افرادی مستعد اعتیاد به قند هستند که میل شدید به آن دارند و کنترلی بر مصرف قند خود ندارند.
قند بر هورمون های چربی تأثیر می گذارد
فروکتوز با تاثیر بر هورمون لپتین باعث چاقی می شود. مشابه مقاومت به انسولین، بدن می تواند در برابر لپتین یا هورمون های چربی مقاوم شود.
چنان چه مغز در تشخیص لیپتین دچار مشکل شود، سلول های چربی را نیز شناسایی نکرده و متوجه سیری نمی شود.
بنابراین فرد فکر می کند که هنوز گرسنه است و مقدار بیشتری غذا می خورد. برای این که میل به غذا کاهش پیدا کند، ابتدا باید کاری کنید که مغز سیگنال های درستی به بدن ارسال کند و بدن را از سیری آگاه سازد.
مشکلات و بیماری هایی که با چاقی ارتباط دارند
چاقی و چربی خون بالا
طبق نظر دکتر سلیمی، مجموع عوامل چاقی و خود اضافه وزن با اثر گذاری روی کلسترول، نوع بد آن را افزایش داده و گونه ی خوب و مفید آن را به شدت کاهش می دهد. وقتی شما غذاهای مضر سرخ شده یا گوشت قرمز می خورید، شدت این عارضه را بسیار بیشتر از قبل می نمایید.
تری گلیسیرید حاوی بیشترین چربی در غذاها و بیشترین چربی در بدن است. در درازمدت، سطوح غیر طبیعی چربی خون به دلیل تجمع چربی اضافی در دیواره شریان، باعث تصلب شرایین می شود. این مشکل هم خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و سکته را نیز افزایش می دهد.
چاقی و بیماری عروق کرونر
بیماری عروق کرونر نوعی بیماری قلبی عروقی است که در اثر رسوب چربی روی دیواره عروق کرونر (شریان هایی که خونرسانی به قلب می کنند) ایجاد می شود.
پس از مدتی رسوب این چربی ها، دیواره های داخلی رگ ها را باریک می کند و خون کمتری به بافت قلب می رسد. کاهش جریان خون به قلب نیز باعث آنژین (درد قفسه سینه) می شود. انسداد کامل سیستم قلبی عروقی می تواند باعث سکته قلبی شود.
چاقی و اعتماد به نفس پایین
ترس های بی مورد و بدون دلیل و اعتماد به نفس پایین، از عوارضی هستند که بسیاری از افراد چاق را اذیت می کنند.
متخصصان مجرب همچون دکتر سلیمی معتقدند که گاهی فشار و آزاری که این آسیب های روانی به افراد می رساند، بسیار بیشتر از عوارض جسمانی است.
این مشکلات با تبعیض، ضعف در کار گروهی، محدود بودن فرصت های شغلی و مواردی از این دست، برای افراد چاق ایجاد می شود.
کمبود اعتماد به نفس در افراد چاق می تواند آن ها را افسرده کند. در باره این که افسردگی چگونه می تواند بر چاقی اثر بگذارد، دربخش های قبلی مقاله ارتباط چاقی و تیروئید حرف زدیم. به این ترتیب با تاثیر متقابلی که گفتیم، افراد روز به روز چاق تر و افسرده تر می شوند و حتی ممکن است به قدری پیش بروند که به خودکشی فکر کنند.
چاقی و تنگ شدن عروق مغزی
چاقی باعث سفت شدن رگ ها و رسوب چربی روی دیواره رگ ها می شود که می تواند عروق مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد و باعث تنگی رگ ها شود. اگر مراقب نباشید، لخته های خون در این رگ ها جمع شده و جریان خون را به مغز قطع می کنند. این می تواند موجب سکته مغزی شود.
چاقی و آرتروز
متخصصان، آرتروز را یکی دیگر از پیامدهای چاقی ذکر می کنند. مفاصل به ویژه مفصل زانو، ران ها، ستون فقرات کمری و غضروف مفصلی از بین رفته و باعث درد و سفتی می شود.
چاقی و آپنه خواب
مشکلات مربوط به خواب، به ویژه در افراد چاق که پرخوری می کنند، شایع است. کسانی که این مشکل را دارند، شب ها به دلیل انسداد مجاری تنفسی در ریه ها برای مدت کوتاهی نفس خود را متوقف می کنند و شب ها اغلب از خواب بیدار می شوند.
در نتیجه، این افراد نمی توانند خواب خوبی داشته باشند و در طول روز با اختلالات خواب شبانه گیج می شوند و به طور منظم چرت می زنند.
مطالعات نشان داده است که اکثر افراد مبتلا به آپنه خواب، دارای اضافه وزن، گردن بزرگ و راه هوایی باریک هستند.
چاقی و انواع سرطان
دکتر سلیمی عقیدهدارد که انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان کیسه صفرا، با اضافه وزن مرتبط هستند. مردان چاق همچنین در معرض خطر نسبتاً بالای سرطان روده و پروستات هستند.
چاقی و بیماری کیسه صفرا
جمع شدن بیش از حد چربی در کسانی که اضافه وزن دارند، باعث افزایش کلسترول در بدن می شود که می تواند در کیسه صفرا رسوب کرده و باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا شود. کاهش وزن سریع نیز باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا می شود.
ارتباط چاقی و تیروئید
چاقی می تواند باعث ابتلای افراد به مشکلات تیروئید شود. این موضوع اصلی مقاله ارتباط چاقی و تیروئید می باشد و ما در بخش بعدی، با کمک دکتر سلیمی، به طور مفصل در این باره حرف زده ایم.
غده تیروئید عملکردهای فیزیکی مهمی را انجام می دهد. غده تیروئید تولید انرژی سلولی را تحریک می کند، بنابراین کاهش سطح هورمون تیروئید به زیر سطح مورد نظر بر تولید تمام هورمون های دیگر تأثیر منفی می گذارد.
ارتباط بین هورمون تیروئید و شاخص توده بدن (BMI) یا چاقی در مطالعات جمعیت شناختی مقطعی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که عملکرد تیروئید (حتی در محدوده طبیعی) ممکن است یکی از چندین عامل دخیل در تعیین وزن باشد.
حتی افزایش جزئی در سطح سرمی TSH با افزایش بروز چاقی همراه است. در نتیجه، حفظ سطح آن در حد نرمال می تواند احتمال افزایش وزن به این دلیل را تا حد بسیار زیاد کمتر کند.
علل پنهان زیادی برای کم کاری تیروئید وجود دارد.
علل پنهان زیادی برای کم کاری تیروئید وجود دارد. اما یکی از موارد نادیده گرفته شده این است: نتایج مطالعات انجام شده حاکی از این است که رژیم غذایی اشتباه و ورزش بیش از حد می تواند باعث شود که بدن با مسدود کردن سطح هورمون تیروئید، متابولیسم تیروئید را مختل کند.
رژیم غذایی مزمن به معنای انتخاب رژیم غذایی نامناسب برای متابولیسم است. این به معنای نوع تغذیه تکراری است که بدن را از بسیاری از مواد مغذی که در واقع برای سالم ماندن به آن نیاز دارد، محروم می کند.
ورزش بیش از حد مانند رژیم غذایی اشتباه، می تواند مضر باشد. به طوری که برای سلامت فعلی شما خوب نیست و این فشار بر بدن شما حتی می تواند منجر به عدم تعادل شود.
در بدن تمام انسان ها، هورمونی به اسم T4 ترشح می شود که به T3 تبدیل می گردد. این یک ماده فعال می باشد که مسئول متابولیسم بدن شما است. اگر سطح آن پایین یا کمتر از حد مطلوب باشد، متابولیسم کاهش می یابد. سطح بالای هورمون باعث افزایش متابولیسم می شود.
ما انسان ها موجودات فوق العاده ای هستیم
ما انسان ها موجودات فوق العاده ای هستیم، زیرا می توانیم انرژی (چربی) را به طور موثر ذخیره کنیم و راه های زیادی هم برای ذخیره این انرژی وجود دارد.
بنابراین برای موفقیت طولانی مدت، پزشکان باید به عوامل متابولیک و غدد درون ریز که منجر به افزایش وزن می شوند، توجه داشته باشند و تصور نکنند که اراده به تنهایی برای کمتر خوردن و افزایش فعالیت بدنی کافی است.
کاهش متابولیسم پایه، یک یافته ثابت در افرادی است که رژیم غذایی مزمن دارند. در بسیاری از این افراد، میزان متابولیسم آن ها 20 تا 40 درصد کمتر از حد انتظار BMI است.
با این متابولیسم کاهش یافته، باید 500 تا 1000 کالری در روز کاهش دهید یا مقادیر زیادی کالری بسوزانید تا از افزایش وزن جلوگیری کنید. رژیم غذایی و ورزش، فاکتورهای کلیدی در کاهش وزن موفق هستند،
اما تضمینی برای موفقیت در درازمدت وجود ندارد مگر این که اختلالات متابولیک رخ دهد. اگر رژیم غذایی و ورزش در امر کاهش وزن کمکی نکرد، دکتر سلیمی با توجه به شرایط شما، جراحی چاقی مناسب شما را پیشنهاد می نماید. دکتر سلیمی بهترین جراح چاقی می باشد.
تیروئید در زنان
زنان بیشتر از مردان از این بیماری رنج می برند و وزن اضافه می کنند. بیشتر مشکلات در این زمینه، در خود غدد رخ می دهد و اغلب تا زمانی که الگوی گسترده تری از عدم تعادل هورمونی ایجاد نشود، ظاهر نمی شود. به همین دلیل است که بیماری های مرتبط با این غده، یائسگی و افزایش وزن اغلب با هم ترکیب می شوند.
چرا زنان تا این حد از مشکلات مربوط به چاقی یا تیروئید رنج می برند؟ دلایل مختلفی وجود دارد، اما اولین مورد این است:
زنان بیشتر به ظاهر خود حساس هستند. در نتیجه توجه زیادی به وزن خود می کنند. اما این همیشه خوب نیست. آن ها گاها رژیم های سخت می گیرند و می خواهند لاغر شوند، و گاهی برای چاق شدن، به پرخوری روی می آورند.
این امر متابولیسم شما را ضعیف می کند و آن را کاهش می دهد و عامل پیچیده ای برای غده تیروئید به خصوص در دوران یائسگی است.
زنان تمایل به تحمل استرس به تنهایی دارند که بر عملکرد غده فوق کلیوی، مغز و تیروئید تأثیر می گذارد و تشنگی آن ها برای شیرینی جات و کربوهیدرات های ساده برای انرژی فوری و احساس وضعیت بهینه هورمونی را افزایش می دهد.
زنان ماهانه نوسانات هورمونی را تجربه می کنند که بر بیوشیمی تأثیر می گذارد.
شما در مورد کم کاری تیروئید و افزایش وزن چه کاری میتوانید انجام دهید؟
اگر افزایش وزن مداوم دارید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که با دکتر سلیمی مشورت کنید. دکتر سلیمی می تواند آزمایش تیروئید یا اندازه گیری TSH (هورمون محرک تیروئید) را تجویز کند.
نکات کاهش وزن برای کم کاری تیروئید
برای کنترل شرایط کم کاری تیروئید، رژیم غذایی خود را مدیریت کنید و به طور منظم ورزش کنید. این موارد، عوامل مهمی در کاهش وزن هستند. موارد دیگری را نیز باید رعایت کنید که در ادامه مقاله “ارتباط چاقی و تیروئید” به آن ها اشاره کرده ایم:
خوردن غذاهای بدون گلوتن را در نظر بگیرید
خوردن غذاهای بدون گلوتن می تواند به کاهش وزن افراد مبتلا به کم کاری تیروئید کمک کند. گلوتن سرشار از گواتروژن است.
در جذب ید اختلال ایجاد می کند و عملکرد تیروئید را مهار می کند. ارتباط بین عدم تحمل گلوتن و اختلالات تیروئید مختص زمانی است که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، گلوتن را از رژیم غذایی خود حذف می کنند.
کربوهیدرات ها و قندهای ساده را حذف کنید
دکتر سلیمی یک رژیم غذایی با کربوهیدرات متوسط تا کم، با تمرکز بر کربوهیدرات های پیچیده (سبزیجات نشاسته ای و حبوبات) و اجتناب از مونوساکاریدها را توصیه می کنند.
از غذاهای ضد التهابی، بیشتر استفاده کنید
داروهای ضد التهابی به آرام کردن رگ به رگ شدن مفاصل، درد و افسردگی که می تواند ناشی از کم کاری تیروئید باشد و تسکین سیستم ایمنی، کمک می کند.
وعده های غذایی را کوچک و مداوم میل کنید
کم کاری تیروئید عملکرد دستگاه گوارش را آهسته می کند. خوردن وعده های غذایی کوچکتر و مکرر که حاوی بیشترین مواد مغذی مانند پروتئین با کیفیت بالا، کربوهیدرات های پیچیده و چربی های سالم است، سطح قند خون را متعادل می کند و از پرخوری جلوگیری می کند.
برنامه غذایی روزانه خود را یادداشت کنید
اگر همه چیزهایی که می خورید و می نوشید را پیگیری نکنید، کالری دریافتی روزانه شما می تواند افزایش یابد. همچنین می تواند به اطمینان از داشتن یک رژیم غذایی متعادل کمک کند. برای این کار به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.
بدن خود را فعال نگه دارید
ورزش یک مکمل مهم برای یک رژیم غذایی سالم است که به سوزاندن کالری کمک می کند. ورزش بیشتر می تواند کم کاری تیروئید را کاهش دهد. اگر فرد مدیریت و انرژی مناسبی برای کم کاری تیروئید داشته باشد، به ورزش تشویق می شود.
دستورالعمل دکتر سلیمی در خصوص مصرف داروی تیروئید را رعایت کنید
داروهای تیروئید را باید صبح به صورت ناشتا و با آب فراوان مصرف کرد. همراه با سایر داروها مصرف نشود. حداقل 30-60 دقیقه قبل از خوردن صبحانه دارو را بخورید.
اگر سطح هورمون تیروئید هنوز به سطح مورد نظر خود نرسیده باشد، زمانی که دارو را به درستی مصرف می کنید، می تواند بر توانایی شما در کاهش وزن تأثیر بگذارد.
غده تیروئید چیست؟
در بخش های قبلی این مقاله در خصوص ارتباط چاقی و تیروئید حرف زدیم. ممکن است سوالاتی درباره تیروئید برای شما پیش آمده باشد. به این دلیل می خواهیم در ادامه این مطلب، نکاتی را با همکاری دکتر سلیمی در این مورد به شما بگوییم.
این غده، یک غده ی پروانه ای شکل است که در جلوی گلو، در عرض حنجره، بالای نای قرار دارد و بزرگترین غده درون ریز بدن می باشد.
هورمون های تولید شده توسط این غده تیروکسین (T4)، تری یدوتیرونین (T3) و یدوتیرونین (RT3) نام دارند که برای کنترل متابولیسم بدن و عادی سازی تمام سلول های بدن در جریان خون ترشح می شوند و نقش مهمی در انواع مختلف دارد.
عملکرد تیروئید و میزان هورمون های موجود در جریان خون توسط غده هیپوفیز در مرکز جمجمه و زیر مغز کنترل و مدیریت می شود.
زمانی که غده هیپوفیز تغییرات هورمون تیروئید را احساس می کند، مقدار آن را با هورمون خود به نام هورمون محرک تیروئید (TSH) تنظیم می کند. TSHبه غده تیروئید فرستاده می شود تا به غده تیروئید بگوید که چه کاری باید انجام دهد تا بدن به حالت عادی بازگردد.
کارکرد غده تیروئید در بدن انسان
برخی از وظایف این غده کوچک عبارتند از: تنظیم انرژی و دمای بدن، تأثیر بر رشد اعصاب و بدن، کمک به عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، تنظیم پاسخ بدن به شرایط استرس زا و اشتها.
البته مهمترین وظیفه آن کنترل متابولیسم بدن است. متابولیسم فرآیندی است که طی آن غذایی که وارد بدن می شود، به انرژی تبدیل می شود. این انرژی برای کمک به عملکرد صحیح سیستم بدن در سراسر آن استفاده می شود.
اختلال تیروئید
عملکرد نامناسب و غیر طبیعی تیروئید، همان طور که دکتر سلیمی گفتند، باعث اختلال در عملکرد تمام سلول های بدن می شود. این غده به دلیل هورمون هایی که تولید می کند، تمام فرآیندهای متابولیک بدن را تحت تأثیر قرار می دهد.
طیف وسیعی از اختلالات تیروئید از گواتر کوچک و بی ضرر (هیپرتروفی غده تیروئید به دلیل کمبود ید) تا نیاز به درمان سرطان های بالقوه تهدید کننده زندگی می باشد. ترشح بیش از حد این هورمون ها منجر به پرکاری تیروئید و تولید ناکافی آن ها منجر به کم کاری تیروئید می شود.
اختلالات تیروئید در کودکان و نوجوانان
وجود مشکلات تیروئید باعث امتناع کودک از شیر خوردن، رشد آهسته، کوتاهی قد غیر طبیعی، کاهش وزن، اختلالات خواب، بی قراری، کج خلقی، زردی، تاخیر در رویش دندان دائمی، تاخیر در راه رفتن و … می شود.
دیر رسیدن به بلوغ (و گاهی زودرس)، تحریک پذیری، خشکی پوست، ضریب هوشی پایین، عقب ماندگی ذهنی، عدم تحمل دمای پایین، پرخوابی، خواب آلودگی، لرزش دست، تورم چشم ها و مشکلات بینایی از دیگر عوارض اختلالات تیروئید در کودکان و نوجوانان می باشد.
علل پرکاری تیروئید
همه انواع این بیماری این غده ناشی از تولید بیش از حد هورمون است. این موجب می گردد که بدن نیروی دریافتی خود را خیلی زود مصرف نماید. این بیماری می تواند به دلایل زیر باشد:
بیماری گریوز
این یک بیماری خودایمنی است که مستقیماً غده تیروئید را تحت تأثیر قرار می دهد و با بیرون زدگی کره چشم از مدار چشم ظاهر می شود. این بیماری یکی از شایع ترین علل پرکاری تیروئید است.
آدنوم یا تیروئید سمی
هنگامی که یک گره (یا توده) در این غده رشد می کند، غده بزرگ شده و هورمون اضافی تولید می کند. افزایش تولید هورمون از غدد لنفاوی آدنوم سمی نامیده می شود. تعداد زیادی از این گره ها باعث پرکاری غده می شوند.
تیروئیدیت تحت حاد
این یک بیماری التهابی سخت مربوط به این غده است که می تواند توسط ویروس ایجاد شود. این بیماری باعث ترشح بیش از حد هورمون می شود که منجر به پرکاری موقت می شود. این معمولا هفته ها طول می کشد، اما می تواند ماه ها نیز ادامه داشته باشد.
اختلال عملکرد هیپوفیز یا رشد سرطانی غده تیروئید
اگر چه نادر است، اما این دو عامل نیز می توانند در پرکاری تیروئید نقش داشته باشند.
چنان چه در زمینه ارتباط چاقی و تیروئید دچار ابهاماتی هستید، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
به ادامه مقاله ارتباط چاقی و تیروئید توجه کنید.
دلایل کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید به دلیل سطوح پایین هورمون تیروئید است. با توجه به این که تولید انرژی بدن به مقدار مشخصی از هورمون این غده نیاز دارد، کاهش تولید هورمون منجر به کاهش سطح انرژی می شود. اگر کم کاری تیروئید برای مدت طولانی درمان نشود، می تواند منجر به کما شود.
یک بیماری نادر اما بالقوه کشنده که نیاز به هورمون درمانی فوری دارد. کمبود هورمون این غده می تواند باعث کرتینیسم (عقب ماندگی ذهنی) و کوتولگی (تأخیر رشد) در سنین پایین شود. علل این بیماری عبارتند از:
تیروئیدیت هاشیموتو
این یک بیماری خود ایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن علیه این غده حمله ور می شود. بافت در نهایت می میرد و تولید هورمون متوقف می شود.
تیروئیدکتومی
غده تیروئید ممکن است به هر دلیلی از جمله سرطان تیروئید با جراحی برداشته شده باشد. در این صورت بیمار باید مادام العمر از جایگزینی هورمون تیروئید استفاده کند.
قرار گرفتن در معرض بیش از حد ید
داروهای سرماخوردگی، داروهای سینوزیت، داروهای آمیودارون قلب، یا مواد حاجب خاص که ممکن است قبل از اشعه ایکس تجویز شوند، می توانند فرد را در معرض ید اضافی قرار دهند. چنین افرادی در صورت داشتن سابقه بیماری تیروئید، در معرض خطر کم کاری تیروئید هستند.
لیتیوم
لیتیوم یکی از پرمصرف ترین داروها برای درمان اختلال دوقطبی و پیشگیری از افسردگی ناشی از آن است و یکی از عوامل کم کاری تیروئید است.
علائم تیروئید
افراد مبتلا به مشکلات تیروئید علائم مختلفی دارند. این علائم مشابه سایر مشکلات سلامتی است و تشخیص آن بسیار دشوار است.
با این حال، نشانه های مشکل پر کاری شامل استرس، حساسیت بیش از اندازه، عصبی بودن، مشکلات خواب، کاهش وزن، گواتر، ضعف و لرزش، حساسیت بیش از حد به گرما، مشکلات بینایی و تحریک چشم است.
کم کاری تیروئید با عوارض زیر قابل تشخیص است: احساس خستگی، فراموشی، موهای ضخیم و خشک، صدای تند و عدم تحمل سرما.
تست عملکرد تیروئید
تشخیص غده تیروئید دشوار است و می توان آن را با سایر بیماری ها اشتباه گرفت. در چنین مواردی آزمایشاتی وجود دارد که برای تشخیص مفید است، مانند آزمایش خون، آزمایش تصویربرداری و آزمایش های فیزیکی.
آزمایش خون یکی از مطمئن ترین راه ها برای تشخیص مشکلات تیروئید است و برای اندازه گیری میزان هورمون تیروئید در خون، برای تعیین عملکرد تیروئید انجام می شود.
این آزمایش اختلالات تیروئیدی مانند تیروئیدیت، بیماری Basedow، بیماری هاشیموتو، گواتر، ندول های تیروئید و سرطان تیروئید را تشخیص می دهد.
در بسیاری از موارد، با نگاه کردن به خود غده تیروئید می توانید به بسیاری از سوالات پاسخ دهید. این را می توان با یک آزمایش تصویربرداری به نام اسکن تیروئید انجام داد.
تست های تصویربرداری می توانند اندازه، شکل یا رشد بیش از حد غده تیروئید و گره های آن را بررسی کنند. این آزمایش را می توان با سونوگرافی نیز انجام داد.
یک روش تشخیصی که امواج صوتی با فرکانس بالا را که برای گوش انسان قابل شنیدن نیست، از طریق بافت های بدن منتقل می کند. اکو ضبط می شود و به یک تصویر ویدئویی یا عکاسی تبدیل می شود.
یکی دیگر از روش های معاینه سریع تیروئید، معاینه فیزیکی در کلینیک است. این یک آزمایش بسیار ساده و بدون درد است که در آن، دکتر سلیمی به دنبال رشد یا بزرگ شدن تیروئید در گردن بیمار خواهد بود.
درمان تیروئید
درمان این بیماری با بازگرداندن تمام سطوح هورمون ها به حالت اولیه قابل درمان و کنترل است. این کار بسته به نوع بیماری به روش های مختلفی انجام می شود.
برای مثال، اگر می خواهید مشکل پر کاری آن را درمان کنید، باید از داروهایی مانند متیمازول و پروپیل تیوراسیل برای توقف تولید هورمون استفاده نمایید. گزینه اصلی درمان کم کاری آن استفاده از داروی جایگزین برای افزودن هورمون به بدن است.
درمان چاقی
گفتیم که یکی از مواردی که منجر به مشکلات تیروئید می شود، چاقی و اضافه وزن است. بنابراین اگر به چاقی دچار هستید، باید دنبال راهی برای درمان آن باشید. در این بخش از مقاله ارتباط چاقی و تیروئید چند راهکار مهم برای خلاص شدن از چاقی را بررسی خواهیم کرد.
چیزی که باید توجه کنید، این است که علت چاقی می تواند یک عنصر کلیدی در درمان آن باشد. به این معنا که شما برای درمان و رهایی از اضافه وزن، ابتدا به دنبال دلیل آن بگردید.
علت چاقی را پیدا کنید و آن را درمان کنید تا به سلامت، تناسب اندام و وزن ایده آل برسید. به عنوان یک قاعده، دستیابی به سلامت و دور شدن از خطرات مرتبط با بیماری یکی از اهداف اصلی یافتن علت چاقی و درمان آن است.
درمان چاقی افراد دارای شاخص چاقی 25 تا 26.9 با رژیم غذایی، ورزش و رفتار درمانی امکانپذیر است. افرادی که دارای شاخص چاقی 27 تا 29.9 هستند، در صورت داشتن بیماری های دیگری در کنار موارد اشاره شده در بالا، می توانند داروهای مخصوص را هم امتحان کنند.
افراد با توده بدنی 30-34.9 تحت درمان دارویی، رژیم غذایی، ورزش و رفتار درمانی قرار می گیرند و در صورت وجود بیماری دیگری، می توانند به جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی نیز فکر کنند. صفحه کم کاری تیروئید و عمل اسلیو معده را مشاهده کنید.
همچنین کسانی که توده بدنی مثبت 40 دارند، با توجه به وضعیت خطرناک خود باید از جراحی های چاقی و ورزش و تغذیه و دارو به صورت همزمان استفاده کنند.
اما در کل برای رسیدن به وزن مناسب خود باید مواردی را رعایت کنید. مثلا:
رژیم غذایی خود را تغییر دهید
غذاهای سرخ شده پرچرب، پرکالری و بسیار شیرین مضر خواهند بود. برای همه واضح است که این غذاها باعث چاقی می شوند. بنابراین از آن ها دوری کنید و با تغییر نوع رژیم غذایی به غذاهای سالم، چاقی خود را درمان کنید.
انتخاب غذای سالم
برخی از غذاها می توانند شما را سیر کنند، اما در عین حال کالری زیادی به شما تزریق نکنند. غذاهایی مانند میوه ها، سبزیجات، غذاهای حاوی فیبر، غذاهای پروتئینی، غذاهای امگا 3 و 6، غذاهای کربوهیدراتی و روغن های طبیعی مصرف کنید.
سعی کنید که روزانه این مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانید. این غذاها بسیار سالم هستند و می توانند به رها شدن شما از اضافه وزن کمک کنند.
فعالیت بدنی را افزایش دهید
فعالیت بدنی و ورزش روزانه تاثیر عمیقی بر کاهش وزن دارد. در روند درمان چاقی اگر سایر روش های درمان چاقی با ورزش همراه باشد، بدون شک زودتر به وزن ایده آل خود خواهید رسید. ورزش همچنین به جلوگیری از افتادگی عضلات و پوست هنگام کاهش وزن کمک می کند.
زندگی گذشته را تغییر دهید
تغییر سبک زندگی، اساسی ترین راه برای کاهش وزن می باشد. فراموش نکنید که چیزی که شما را تا این اندازه چاق و در برابر بیماری های مختلف مانند تیروئید، آسیب پذیر کرده، سبک زندگی نادرست شما بوده است.
پس در اصلاح آن بکوشید. آب بنوشید. میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. یک برنامه ورزشی هفتگی منظم انجام دهید. بهترین زمان را برای غذا خوردن انتخاب کنید. برخی از بیماری های خود را درمان کنید و امید داشته باشید. همواره با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
عمل جراحی
در موارد بسیار حاد از چاقی، کسانی که نمی توانند سایر درمان های چاقی را امتحان کنند، به جراحی تکیه می کنند. در واقع این افراد دارای شاخص توده بدنی بالای 40 هستند.
در چنین شرایطی، دکتر سلیمی روش جراحی را به بیماران پیشنهاد می کنند. ما در ادامه مقاله ارتباط چاقی و تیروئید درباره عمل های لاغری بیشتر حرف خواهیم زد.
توصیه می کنیم ادامه مقاله ارتباط چاقی و تیروئید را از دست ندهید.
عمل جراحی چاقی چطور باعث لاغر شدن می شود؟
در جراحی چاقی که به آن جراحی لاغری نیز می گویند، اقداماتی برای افزایش کالری سوزی در دستگاه گوارش انسان، کاهش مواد غذایی جذب شده توسط بدن و احساس سیری سریع انجام می شود.
هدف از جراحی چاقی چیست؟
در شرایطی که با ورزش و رعایت رژیم غذایی درست، نتوانید از وزن خود کم کنید، پزشک شما احتمالا جراحی را تجویز می کند.
همچنین اگر مشکلات حاد و بیماری های دیگری مثل تیروئید که حاصل اضافه وزن است، داشته باشید، جراحی می تواند راه نجات شما باشد. نتیجه این عمل، می تواند تناسب اندام و افزایش اعتماد به نفس حاصل از آن باشد.
همچنین جراحی چاقی و رسیدن به وزن مناسب، کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد و شما را قادر می سازد که امور روزانه خود را راحتتراز همیشه انجام دهید. افرادی که تحت این روش قرار می گیرند، از نظر جسمی و روحی سالم هستند و احساس رضایت درونی می کنند.
علاوه بر موارد فوق، با انجام این عمل از بسیاری از بیماری ها مانند: فشار خون، سکته، بیماری قلبی، ریفلاکس معده و دیابت نوع 2 در امان خواهید بود.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت جدید دیدن کنید.
آشنایی با انواع جراحی چاقی
تا چند سال پیش در جراحی های شکم و لگن از روشی استفاده می شد که برش بزرگی به طول 15 تا 30 سانتیمتر در ناحیه مورد نظر ایجاد می شد.
اما در حال حاضر بیشتر جراحان از روش جدید لاپاراسکوپی استفاده می کنند. مزایای این روش نسبت به روش های کلاسیک، برش های کوچک تر، بهبودی سریع تر و عوارض ناچیز می باشد.
جراحان مجرب لاغری همچون دکتر سلیمی، از چندین روش جراحی برای رسیدن به وزن ایده آل شما استفاده می کنند. برخی از این روش ها عبارتند از: اسلیو گاسترکتومی، بای پس معده، بای پس با سوئیچ اثنی عشر و حلقه قابل تنظیم معده.
روش انتخابی جراحی برای هر فرد متفاوت است و با توجه به نظر دکتر سلیمی، انتخاب شما و شرایط هر بیمار متفاوت است. اما هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که قبل از اقدام باید بدانید. با ما در ادامه مقاله ارتباط چاقی و تیروئید همراه باشید تا با انواع جراحی چاقی بیشتر آشنا شوید.
جراحی چاقی به روش اسلیو
این عمل یکی از رایج ترین روش ها در سال های اخیر است. در این روش، قسمت بزرگی از معده شما برداشته می شود و تنها قسمت کوچکی باقی می ماند.
قسمت کوچک باقیمانده شبیه موز یا آستین است. از این رو نام این روش جراحی آستین یا اسلیو است. هورمون گرسنگی که در مواقع نیاز بدن به غذا ترشح می شود، در فرایند این عمل و با حذف قسمتی از معده، تغییر می کند.
در نتیجه شما زودتر احساس سیری می کنید و کمتر گرسنه می شوید. این جراحی بی بازگشت است. درست مثل وزنی که از دست می دهید. از مزایای این جراحی می توان به بهبود بیماری های دیگر مرتبط با چاقی نیز اشاره کرد.
همچنین می توانید با مطالعه جراحی معده برای لاغری اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید.
جراحی چاقی به روش بای پس معده
از این عمل هم می توان به عنوان یکی از عمل های متداول لاغری یاد کرد. این جراحی، در مقایسه با عمل آستین، پیچیده تر است. اما در این روش ها، بیمار از طریق خوردن غذای کمتر لاغر می شود. در طی این عمل، دکتر سلیمی معده را به دو بخش تبدیل می کند.
بخش کوچکتر و بخش بزرگتر. تمام مواد مغذی از طریق روده کوچک وارد قسمت کوچک معده می شوند. این عمل علاوه بر ویرایش معده، روده را نیز در بر می گیرد و این فرآیند زمان بیشتری می برد. این احتمال وجود دارد که شما بعد از انجام این عمل، دچار کمبود برخی از مواد معذی شوید.
به همین دلیل، پزشک، داروهایی به شما تجویز خواهد کرد که شما ملزم به استفاده از آن ها تا آخر عمر خواهید بود. نکته دیگر در رابطه با این عمل این است که برعکس عمل آستین، می توان آن را غیر فعال کرد.
یعنی می توانید با انجام عمل دیگری، تمام تغییرات حاصل از بای پس را از بین برده و شرایط قبلی را دوباره بر بدن خود برگردانید.
جراحی چاقی بای پس با سوئیچ اثنی عشر
در این روش ترکیبی، روش آستین نیز نقش دارد. در واقع، این سبک دارای مراحل بیشتری است. زیرا در مرحله اول، قسمت بزرگی از معده شما برداشته می شود.
در مرحله بعدی، تغییراتی که در معده شما ایجاد می شود، موجب عوض شدن مسیر غذا شده و استفاده و جذب آن توسط بدن شمارا کاهش می دهد. با توجه به این ترکیب، شما اشتهای کمتری داشته و وزن خود را به میزان زیادی از دست می دهید.
جراحی چاقی با روش حلقه گذاری
در این روش، حلقه ای دور قسمت کوچکی از معده شما قرار می گیرد. این حلقه به قسمت بالای معده شما متصل می شود و قسمت بالایی معده را از دیگری جدا می کند.
وقتی غذایی می خورید، آن غذا به این بخش کوچک می رود. نتیجه، پر شدن سریع تر معده و احساس سیری زود هنگام است. با این که این روش شما را به وزن دلخواهتان می رساند، اما ممکن است باعث بروز عوارضی هم بشود.
یکی از عوارض احتمالی، تورم مری می باشد. به این ترتیب ما در مقاله “ارتباط چاقی و تیروئید” توصیه می کنیم که تحت نظر دکتر سلیمی باشید تا با انتخاب یکی از روش های جراحی چاقی که در بالا معرفی کردیم، استفاده کنید و ریسک این روش را به جان نخرید.
شما در حال مطالعه مقاله ارتباط چاقی و تیروئید می باشید.
آمادگی برای جراحی کاهش وزن
رژیم غذایی و عادات دارویی خود را به حداقل برسانید. ممکن است از شما خواسته شود که یک برنامه ورزشی را شروع کنید و سیگار را ترک کنید. همچنین ممکن است لازم باشد تا از قبل برای بهبودی پس از جراحی آماده شوید.
مروری بر روند جراحی کاهش وزن
از بیهوشی عمومی برای آرامبخشی در حین جراحی استفاده می شود. نحوه انجام آن به شرایط شخص، نوع جراحی کاهش وزن و رفتار بیمار یا پزشک بستگی دارد. برخی از روش های چاقی از طریق یک برش سنتی بزرگ یا باز در شکم انجام می شود.
امروزه اکثر جراحی های کاهش وزن توسط لاپاراسکوپی انجام می شود. لاپاراسکوپی عملی است با یک ابزار کوچک و یک لوله حاوی دوربین. لاپاراسکوپ از طریق یک برش کوچک در شکم وارد می شود.
یک دوربین کوچک در انتهای آندوسکوپ به جراح اجازه می دهد تا داخل شکم را ببیند و بدون ایجاد یک برش بزرگ سنتی، عمل جراحی را انجام دهد. جراحی لاپاراسکوپی می تواند بهبودی شما را سریع تر و کوتاه تر کند، اما برای همه مناسب نیست.
این عمل معمولا چند ساعت طول می کشد. پس از جراحی، به اتاق ریکاوری باز می گردید، جایی که کادر پزشکی عوارض شما را زیر نظر خواهند گرفت. بسته به روش، ممکن است لازم باشد تا یک تا چند روز در بیمارستان بمانید.
چند مرحله اساسی برای آماده شدن برای روند لاغری
در بخش های قبلی مقاله ارتباط چاقی و تیروئید مطالبی را درباره جراحی چاقی گفتیم. همچنین کمی در رابطه با آمادگی قبل از جراحی نیز صحبت کردیم.
اما در این قسمت می خواهیم کمی این مبحث را بازتر کنیم. با مطالعه این قسمت خواهید فهمید که چگونه می توان شرایط ایده آل را برای آمادگی هر چه تمام تر برای جراحی چاقی فراهم نمود.
بنابراین فعالیت ها و اقداماتی وجود دارد که شما باید با انجام دادن آن ها خود را برای عمل آماده کنید.
در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
در مورد روش های جراحی بیشتر بدانید
می توانید از کتاب ها یا وب سایت های مربوط به این جراحی ها کمک بگیرید یا با افرادی که قبلاً این جراحی ها را انجام داده اند صحبت کنید تا در مورد روند، خطرات و تغییرات سبک زندگی اطلاعات کسب کنید. همچنین می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
به تاثیر بیمه توجه کنید
باید تحقیق کنید و ببینید که بیمه شما چه مقدار از هزینه عمل را تقبل می کند.
از نیکوتین و تنباکو استفاده نکنید
مطالعات نشان داده است که دخانیات، چه نیکوتین باشد و چه تنباکو، می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. افرادی که قصد انجام عمل جراحی را دارند، باید حداقل سه ماه قبل از آن مصرف دخانیات را کنار بگذارند.
تغییر در رژیم غذایی
سعی کنید رژیم غذایی خود را به سه غذای اصلی و دو میان وعده محدود کنید. حتماً صبحانه بخورید و بین آخرین وعده غذایی و زمان خواب باید 4 ساعت فاصله باشد.
رژیم غذایی شما باید سرشار از پروتئین، مغزها و دانه ها باشد. همچنین تا حد امکان از مصرف شیرینی جات، غذاهای پرچرب و فست فودها خودداری کرده یا آن ها را کاهش دهید.
رژیم غذایی خود را مدیریت کنید
بررسی غذایی که می خورید، به شما کمک می کند. عادات بد غذایی را شناسایی کرده و بهبود ببخشید. مقدار زیادی آب بنوشید و مایعات دیگر را کاهش دهید. سیگنال های تشنگی بدن را دریافت کنید. تمام انسان ها در حالت عادی نیاز به مصرف مقدار معینی آب در طول روز دارند.
بنابراین ما در مقاله ارتباط چاقی و تیروئید توصیه می کنیم که هرگز سعی نکنید از نوشیدنی هایی مثل الکل، نوشابه یا آب میوه، به عنوان جایگزینی برای آب استفاده کنید.
ورزش منظم را در برنامه روزانه خود بگنجانید
اگر ورزش نمی کنید، سعی کنید ورزش را حتی اگر کوتاه باشد، در برنامه روزانه خود قرار دهید و آن را ادامه دهید. مانند پیاده روی کوتاه، بازی های متناوب و هر فعالیتی که از آن لذت می برید. هر روز چند دقیقه به ورزش روزانه خود اضافه کنید. فقط به یاد داشته باشید که تداوم این فعالیت ها مهمتر از شدت آن هاست.
متعهد شوید که دیگر اضافه وزن نداشته باشید
سعی کنید پیش از عمل، کمی از وزن خود را کاهش دهید. این می تواند تمرینی برای شما باشد تا بعد از عمل، به سبک اشتباه زندگی خود برنگردید.
به پایان مقاله ارتباط چاقی و تیروئید نزدیک میشوید.
چند نکته در رابطه با جراحی چاقی
افراد چاق متابولیسم پایینی دارند (متابولیسم یک واکنش شیمیایی مرتبط با سوخت و ساز بدن است) بنابراین با کم خوردن، وزن کم نمی کنند. با این حال، جراحی مرتبط با چاقی می تواند منجر به تغییرات متابولیک شود.
افراد برای کاهش وزن (بعد از جراحی) غذای کمتری می خورند. خوردن کمتر غذا یکی از ویژگی های اصلی بعد از این عمل هاست. به دلیل تغییر در معده انسان، سیری او افزایش می یابد و کمتر غذا می خورد.
اکثر مردم می گویند که چنین عملی عوارض جانبی زیادی دارد. این عمل ها عوارضی هم دارند اما به عنوان یک فرد چاق باید بدانید که عوارض حفظ چاقی و افزایش وزن بسیار بیشتر از این عمل هاست.
در واقع، تمام این روش ها در شرایطی که متخصص توصیه می کند، مناسب است. این نشاندهنده اهمیت پزشکی است که به او مراجعه می کنید.
ما دکتر سلیمی را که یکی از بهترین ها در این زمینه می باشد، پیشنهاد می کنیم. افرادی که این عمل را انجام می دهند، احتمالا به حمایت روانشناختی خانواده و دوستان نیاز داشته باشند. به اعضای خانواده توصیه می شود که بعد از جراحی، برای جلوگیری از آسیب های روانی، توجه بیشتری داشته باشند.
کسانی که از بیماری دیابت نوع 2 رنج می برند، با انجام این جراحی دیگر نیاز به مصرف انسولین نخواهند داشت
کسانی که از بیماری دیابت نوع 2 رنج می برند، با انجام این جراحی دیگر نیاز به مصرف انسولین نخواهند داشت. همان طور که قبلا ذکر شد، این روش، بیماری های مرتبط با چاقی را از بین برده یا خطرات آن را کاهش می دهد و به این ترتیب فرد در سلامت کامل خواهد بود.
اکثر شرکت های بیمه، هزینه این نوع جراحی را پرداخت می کنند. بنابراین، لازم نیست تا برای این فرآیند، هزینه زیادی کنید. اکثر افراد فکر می کنند که جراحی چاقی یک عمل زیبایی است و تحت پوشش بیمه نیست، اما این تصور اشتباه است و جراحی چاقی ربطی به زیبایی ندارد.
جمع بندی
در این مقاله ما درباره ارتباط چاقی و تیروئید حرف زدیم و گفتیم که چاقی می تواند باعث بروز بیماری های مرتبط به تیروئید شود.
همچنین به سایر عوارض چاقی نیز پرداختیم تا با خطری که افراد را تهدید می کند، به طور کامل آشنا شوید. در ادامه مطلب سعی کردیم تا راهکارهایی را ارائه دهیم که با استفاده از آن ها می توانید از اضافه وزن خلاص شوید. یکی از این راهکارهای مهم، جراحی است.
درباره جراحی های لاغری هم صحبت کردیم و مزایای آن را ذکر نمودیم. همچنین گفتیم که تشخیص این که به این عمل ها نیاز دارید یا خی،ر کاملا به عهده پزشک است و نباید سر خود کاری انجام دهید.
در انتهای مقاله ارتباط چاقی و تیروئید کماکان توصیه می کنیم که در انتخاب پزشک دقت زیادی به خرج دهید تا نتیجه هر درمانی که او تجویز می کند، عالی و ضامن سلامتی شما باشد.
دکتر سلیمی می تواند گزینه خوبی برای بیمارانی باشد که از مشکلات مربوط به چاقی، به خصوص تیروئید، رنج می برند.
2 پاسخ
بسیار عالی و پر محتوا بود
بسیار پر محتوا و کاربردی بود