در این مقاله به این موضوع می پردازیم که کالری چیست . لطفا تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.
کالری، با نام لاتین Calorie شناخته می شود.
شاید با دانستن همین مفاهیم باشد که رژیم لاغری برای 25 کیلو اضافه وزن میسر می شود.
البته کماکان بهترین روش لاغری از نظر پزشکان روش جراحی چاقی است.
برای مثال در اسلیو معده کاهش وزن تا بیش از 90 کیلو در یک سال نیز میسر است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
کالری چیست ؟ این اولین سوالی است که افراد متقاضی رژیم غذایی، چه برای چاقی و چه برای کاهش وزن و لاغری به دنبال پاسخ آن هستند. انرژی دریافتی از مواد غذایی کالری نامیده می شود و چاقی و لاغری افراد وابسته به میزان کالری مصرفی در طول روز است.
مقدمه
با توجه به اهمیت کالری در کنترل وزن و تناسب اندام، افرادی که به هر دلیل از شرایط بدنی خود رضایت ندارند، ابتدا باید با مفهوم دقیق کالری، تاثیر آن در رژیم های غذایی، کالری هر ماده غذایی و … آشنا باشند.
ویدئو کالری چیست
اگر به دنبال کاهش یا افزایش وزن هستید، باید از این نکته مطلع باشید که هر روشی را که برای چاقی یا لاغری انتخاب کنید، وابسته به کالری بوده و میزان مصرف کالری در نتیجه گیری از آن تاثیر دارد.
اینفوگرافیک کالری چیست
در این راستا می توانید از تجربیات دکتر سلیمی به عنوان معتبرتری متخصص در این زمینه بهره مند شوید. با این مقاله همراه باشید تا به این پرسش که کالری چیست و چه عملکردی در بدن دارد، پاسخ دهیم.
کالری چیست
عناوین مقاله:
کالری چیست ؟
کالری چگونه مورد استفاده سلول های بدن قرار می گیرد؟
دریافت کالری از مواد غذایی چه ارتباطی با سلامت بدن دارد؟
مقدار کالری مورد نیاز بدن به چه صورت محاسبه می شود؟
کالری دریافتی چیست و چه تفاوتی با کالری مصرفی دارد؟
به چه صورت می توان میان کالری دریافتی و مصرفی تعادل ایجاد کرد؟
تنظیم کالری برای کاهش وزن باید به چه صورت انجام شود؟
افرادی که نیاز به اضافه وزن دارند، روزانه به چه میزان کالری نیاز دارند؟
کالری، چگونه موجب استپ وزنی در لاغری می شود؟
بعد از رسیدن به وزن ایده آل، تنظیم کالری مصرفی چه اهمیتی دارد؟
چه روش هایی برای سوزاندن کالری وجود دارد؟
کالری منفی چیست و به چه صورت قابل دریافت است؟
غذاهای کم کالری و در دسترس کدامند؟
پر کالری ترین غذاهای رایج، کدام موارد می باشند؟
در صورت مصرف کالری بیش از حد مجاز، چه اقدامی باید انجام شود؟
مصرف بیشتر از حد نیاز بدن کالری، چه عواقبی دارد؟
آیا می توان تنها با استفاده از رژیم کالری شماری، وزن اضافه را کاهش داد؟
خطاهای محاسبه در کالری چیست ؟
تعادل کالری در جراحی لاغری به چه صورت انجام می شود؟
بهترین راه برای فهمیدن کالری مواد خوراکی چیست؟
در میان سبزیجات، کدام یک کالری بیشتری دارند؟
نوشیدنی های کم کالری و قابل استفاده در رژیم غذایی و بعد از جراحی کدامند؟
کم کالری ترین شیرینی جات کدامند؟
جمع بندی
پیشنهاد می کنیم از پست لاغری در دو روز و لاپاراسکوپی معده چیست دیدن کنید.
کالری چیست ؟
تمام مواد غذایی مصرفی دارای انرژی مشخصی هستند که این انرژی در اصطلاح کالری نامیده می شود. انجام هر فعالیتی در طول روز، وابسته به انرژی دریافتی از کالری مواد غذایی است.
بنابراین آشنایی با این مبحث برای افرادی که به فعالیت های خاص مشغول بوده و نیاز به کسب و تامین انرژی دارند، الزامی می باشد. به عبارت دیگر کالری واحدی از انرژی است.
تاریخچه کالری
اصطلاح کالری در تغذیه نخستین بار در سال 1863 مطرح شد. در آن زمان کالری شکلی از انرژی حرارتی تعریف می شد. به این صورت که برای افزایش دمای ماده ای مانند آب، به مقدار یک کیلوگرم از دمای 0 به 1 نیاز به مقدار مشخصی از حرارت است که این حرارت با عنوان کالری مطرح شد.
حدودا 60 سال بعد این تعریف شکل دقیق تری به خود گرفت و کالری، کار لازم برای حرکت دادن جسمی به وزن یک نیوتون به اندازه یک متر تعریف شد.
این میزان مطابق تعریف 1 کالری است و مجموع 1000 کالری، 1 کیلو کالری را تشکیل می دهد. کیلوکالری در زبان عامیانه امروزی به شکل ساده تری مانند کالری غذایی یا کالری تغذیه نیز گفته می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست جدول کامل کالری مواد غذایی دیدن کنید.
تعریف امروزی کالری چیست ؟
کالری امروزه به عنوان واحدی از انرژی تعریف می شود که می توان عملکرد هر ماده غذایی مصرفی در بدن را براساس آن تخمین زد. به عبارت دیگر با مصرف هر ماده غذایی، مقداری انرژی به بدن وارد می شود که برای تعریف دقیق تر، میزان این انرژی از واژه کالری استفاده می شود.
البته کالری صرفا انرژی دریافتی از غذاها نیست و حتی به انرژی سوزانده شده توسط سلول ها نیز گفته می شود. بنابراین در یک تعریف کلی، کالری را می توان میزان انرژی دریافتی از مواد غذایی برای فعالیت سلول ها دانست که بخش زیادی از آن برای عملکرد آن ها استفاده می شود.
با هربار مصرف غذا، میزان مشخصی از انرژی وارد بدن می شود که تا صرف وعده بعدی، بخشی از آن سوزانده شده و مقداری دیگر به شکل های مختلف در بدن ذخیره سازی می شود.
برای آشنایی دقیق تر با مفهوم کالری، به خصوص افرادی که به دنبال کاهش وزن از طریق روش هایی مانند جراحی لاغری بوده و نیاز به محاسبه کالری های روزانه دارند، باید به پزشکی مجرب مراجعه کرد. از بهترین پزشکان در این زمینه می توان دکتر سلیمی را نام برد.
کالری چگونه مورد استفاده سلول های بدن قرار می گیرد؟
بیشترین کالری دریافتی بدن از موادی است که حاوی درشت مغذی ها هستند. این مواد شامل پروتئین، چربی ها، کربوهیدرات و تا حدی گلوکز هستند. هر گرم از کربوهیدرات دریافتی توسط مواد غذایی چیزی حدود 4 کالری انرژی تولید می کند.
انرژی تولید شده توسط پروتئین و چربی نیز به ترتیب 4 و 9 کالری در هر گرم می باشد. اما برای مصرف انرژی کالری های دریافتی، مواد غذایی باید پروسه هضم و جذب غذا را در سیستم گوارش تکمیل کنند.
جذب انرژی از مواد غذایی
هر ماده غذایی، حاوی مواد معدنی و درشت مغذی های مختلفی است. بخش زیادی از غذاهای روزمره تشکیل شده از کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند. بسته به نوع ماده غذایی ممکن است در یک خوراکی، کربوهیدرات بیشتر و چربی کمتر باشد و بالعکس. بعد از مصرف غذا، فعالیت سیستم گوارش آغاز می شود.
بعد از عبور غذا از دهان، در هر مرحله از گوارش غذا تا ورود به رکتوم و آماده سازی برای دفع باقیمانده مواد غذایی، بخشی از درشت مغذی ها از ماده مصرفی جدا و از طریق جذب در اندام ها وارد جریان خون می شود. کربوهیدرات، پروتئین و چربی ها بیشتر توسط دیواره روده کوچک جذب شده و از این طریق به جریان خون وارد می شوند.
ورود انرژی به سلول ها
بعد از این که هرکدام از مواد مغذی در خون جریان پیدا کردند، از طریق آن به سلول های بدن در بخش های مختلف ارسال می شوند. واکنش سلول ها در هر بخش نسبت به این مواد متفاوت است.
به عنوان مثال کربوهیدرات زیاد در کبد تحت واکنش انسولین قرار گرفته و اثر آن خنثی می شود. تمام سلول های بدن برای زنده ماندن و انجام وظایف خود به انرژی نیاز دارند. انرژی هر ماده غذایی تحت عنوان کالری آن غذا شناخته می شود.
برای آشنایی بیشتر با مصرف کالری توسط سلول ها و به تعادل رساندن میزان مصرف و دریافت کالری، و پاسخ با این سوال که کالری چیست ، می توانید با پزشکان خوبی مانند دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
یک فرد سالم در طول روز به چه میزان کالری نیاز دارد؟
کالری یا انرژی مورد نیاز برای هر فرد میزان متفاوتی دارد. این مسئله به پارامترهای مختلفی مانند ویژگی های فرد، میزان فعالیت ها و … بستگی دارد.
البته روش های مختلفی برای تشخیص مقدار کالری مورد نیاز وجود دارد که این مسئله نیز به مسائلی مانند اضافه وزن یا کمبود وزن فرد بستگی دارد. به عبارت دیگر، پیش از محاسبه مقدار کالری مورد نیاز در روز، باید از وضعیت بدنی آگاه بود.
تشخیص وضعیت بدنی افراد
همان طور که گفته شد، برای تعیین میزان کالری روزانه پیش از هرچیز باید وضعیت بدنی فرد مشخص شود. هر فرد از نظر تناسب اندام و وضعیت بدنی ممکن است یکی از شرایط کمبود وزن، تناسب وزن، اضافه وزن یا چاقی را داشته باشد. کمبود وزن زمانی است که نسبت به قد، فرد وزن بسیار کمی داشته باشد.
اضافه وزن و چاقی حالتی است که نسبت به قد و استخوان بندی، فرد وزن بیشتری داشته و تناسب و تعادل زمانی است که قد و وزن در تناسب باشند. وضعیت های بدنی توسط فرمول و روش محاسبه ای به نام شاخص توده بدنی مشخص می شوند.
شاخص توده بدنی با تقسیم وزن به مجذور قد محاسبه شده و مسائلی مانند استخوان بندی و جنسیت نیز در آن تاثیرگذار هستند.
عوامل موثر در تعیین میزان کالری مورد نیاز
در ابتدای این بخش گفته شد که کالری مورد نیاز برای عملکرد صحیح سلول ها در هر فرد متفاوت است. یکی از فاکتورهای تعیین میزان کالری، شاخص توده بدنی است.
به عنوان مثال افرادی که از کمبود وزن رنج می برند، نیاز به دریافت کالری بیشتری دارند تا وزن خود را به محدوده نرمال برسانند یا بیمارانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، باید کالری مصرفی خود را از میزان نیاز روزانه کمتر کنند تا به تناسب اندام برسند.
دیگر عامل موثر برای تعیین کالری روزانه، میزان فعالیت هاست. هر کدام از فعالیت های انجام شده در طول روز، کالری مصرف می کنند و هرچقدر شدت فعالیت بیشتر باشد، مقدار کالری مصرفی نیز بیشتر خواهد شد.
ورزشکاران، افرادی که شغل آن ها به گونه ای است که کالری مصرفی آن ها زیاد است و دیگر افرادی از این دست ،باید با بالا بردن مقدار کالری دریافتی، نیاز روزانه خود را تامین کنند.
برای تعیین دقیق میزان کالری مورد نیاز، بهتر است بررسی وضعیت بدنی توسط پزشکی با تجربه انجام شود. از پزشکان خوب در این حوزه می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.
دریافت کالری از مواد غذایی چه ارتباطی با سلامت بدن دارد؟
در بخش قبلی نوشتار کالری چیست ، گفته شد که پارامترهای مختلفی برای تعیین کالری روزانه مورد نیاز هر فرد در نظر گرفته می شوند.
سلامت عمومی بدن، فعالیت بدنی، وزن، قد و … از جمله این پارامترها هستند. در صورتی که کالری مورد نیاز بدن به مقدار کافی تامین شود، فرد در سلامت کامل به سرخواهد برد.
کالری مورد نیاز برای سلامت بدن مطابق اعلام سازمان بهداشت جهانی
مطابق نظر سازمان بهداشت جهانی و با توجه به تحقیقات این سازمان در مورد مقدار کالری مورد نیاز در روز، برای حفظ سلامت بدن مردان در صورتی که در محدوده وزنی نرمال قرار داشته و فعالیت بدنی آن ها میزان متوسط داشته باشد، نیاز به 2700 کالری در روز و زنان به چیزی حدود 2200 تا 2300 کالری در روز نیاز دارند.
البته این میزان با توجه به پارامترهای گفته شده در هر فرد متفاوت است. در صورتی که انرژی و کالری به مقدار کافی وارد بدن شود، فرد در سلامت کامل به سر می برد.
در غیر این صورت و زمانی که کالری وارد شده به بدن بیشتر از حد نیاز باشد، بخش زیادی از انرژی و کالری به چربی تبدیل شده و در بدن ذخیره می شود که این مسئله باعث بروز مشکلاتی مانند چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
تنظیم مقدار کالری
در بخش ابتدایی مقاله گفته شد که کربوهیدرات و پروتئین در هر گرم 4 کیلوکالری و چربی ها حدود 9 کیلو کالری دارند. هر ماده غذایی حاوی مجموعه ای از مواد مغذی شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی، قند و … است.
به منظور تنظیم کالری دریافتی و تناسب آن در بدن، نیاز است که با مقدار کالری دقیق هر ماده خوراکی آشنا بود. جداول کالری مواد خوراکی را می توان از منابعی مانند اینترنت دریافت کرد.
همچنین مواد خوراکی بسته بندی شده اغلب دارای جدول ارزش غذایی هستند که کالری موجود در آن ها، در جدول قید شده است.
کالری دریافتی چیست و چه تفاوتی با کالری مصرفی دارد؟
در بخش قبلی مطلب کالری چیست ، در مورد عملکرد کالری ها در بدن گفته شد که تمام مواد غذایی مصرفی در طول روز مقداری انرژی به بدن وارد می کنند که صرف سلول ها شده و از طریق این انرژی، سلول ها به فعالیت های روزانه می پردازند.
اصطلاح علمی این فرآیند، سوخت و ساز است و فاکتورهای موثر در آن کالری دریافتی و کالری مصرفی نامیده می شوند.
کالری دریافتی
برای سوخت و ساز بدن، نیاز است که کالری از طریق مواد غذایی وارد بدن شود. این کالری، کالری دریافتی نامیده می شود. به عبارت دیگر، هر مقدار کالری که از طریق مصرف مواد غذایی جذب سلول ها شود را کالری دریافتی می گویند. هر ماده غذایی کالری مشخصی دارد.
کالری مواد طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، گوشت و فرآورده های حیوانی کمتر از کالری مواد مصنوعی و ساخت دسته بشر است و این به علت تفاوت مواد اولیه آن هاست.
تقریبا بخش زیادی از کالری دریافتی روزانه از کربوهیدرات ها تامین می شود که این میزان بسته به رژیم غذایی فرد، چیزی حدود 45 تا 65 درصد است.
چربی ها حدود 25 درصد و پروتئین نیز از 10 تا 35 درصد کالری دریافتی در روز هستند که نوع مواد غذایی مصرفی، روزانه تاثیر زیادی در تغییر این درصدها دارد. به عنوان مثال افراد خام گیاهخوار، پروتئین کمتری دریافت می کنند.
کالری مصرفی
در مقابل کالری دریافتی، کالری مصرفی قرار دارد. کالری استفاده شده توسط سلول ها و بدن که غالبا در فعالیت ها سوزانده می شود، کالری مصرفی نام دارد. کالری مصرفی در هر فعالیت متفاوت است و هر فعالیتی که در طول روز انجام می شود، کالری صرف می کند.
جالب است بدانید که ساده ترین فعالیت ها مانند خوابیدن یا تماشای تلویزیون نیز نیاز به انرژی داشته و کالری مصرف می کنند. انرژی در زمان خواب صرف عملکرد صحیح اندام ها مانند قلب و مغز و در زمان تماشای تلویزیون و فعالیت های اینچنینی صرف عملکرد مغز و تحلیل داده های دریافتی است. هر چقدر اندام های درگیر شده در انجام یک فعالیت بیشتر باشند، انرژی مصرفی نیز بیشتر خواهد شد.
به عنوان مثال در فعالیت های ورزشی مانند دویدن، دوچرخه سواری و … که تقریبا تمام اندام های بدن درگیر انجام آن فعالیت می باشند، بیشترین کالری مصرف شده و هر چقدر این فعالیت نیاز به تلاش بیشتری داشته باشد، کالری مصرفی افزایش خواهد یافت.
فرآیند مصرف کالری ها در شبانه روز و دریافت مجدد آن ها از مواد غذایی سوخت و ساز نامیده شده و اساس سلامت بدن بر پایه سوخت و ساز طبیعی و مناسب می باشد.
برای آشنایی دقیق تر با فرآیند سوخت و ساز و مصرف کالری ها به میزان درست، همچنین پاسخ به این سوال که کالری چیست ، می توانید به دکتر سلیمی مراجعه کنید.
به چه صورت می توان میان کالری دریافتی و مصرفی تعادل ایجاد کرد؟
سوخت و ساز بدن زمانی به بهترین شکل ممکن انجام می شود که کالری دریافتی و کالری مصرفی در تعادل باشند. اما چگونگی برقراری این تعادل کار ساده ای نیست.
برای این که مقدار کالری دریافتی از کالری مصرفی بیشتر نشود، فرد باید دائما کالری های مواد غذایی و فعالیت ها را محاسبه کند که این کار ساده ای نیست و نیاز به دانش تغذیه دارد.
تعیین شاخص توده بدنی
اولین قدم برای ایجاد تعادل میان کالری دریافتی و مصرفی، مشخص کردن شاخص توده بدنی است. هر محدوده وزنی مقدار متفاوتی از کالری را نیاز دارد.
در صورتی که محدوده وزنی فرد نشاندهنده کمبود وزن باشد، فرد باید کالری دریافتی روزانه را افزایش داده و کالری مصرفی را کاهش دهد تا بعد از رسیدن به محدوده نرمال، این مقادیر را برابر کند. طبیعتاً در محدوده اضافه وزن و چاقی، این کار باید به صورت بالعکس انجام شود.
افزایش فعالیت ها
دیگر اقدامی که برای تعادل کالری ها قابل انجام است، افزایش فعالیت بدنی در افرادی است که مصرف غذای روزانه آن ها مقدار زیادی دارد.
نکته مهمی که در این میان باید به آن توجه کرد، استثناء کالری و حجم غذا در برخی مواد غذایی است. به عنوان مثال کالری یک تکه کوچک از شکلات، بسیار بیشتر از یک بشقاب پر از سبزیجات است.
بنابراین در صورتی که مواد غذایی روزمره فرد، کالری بالایی داشته باشند، برای سوزاندن کالری اضافه باید فعالیتهای بدنی افزایش داده شوند.
رژیم غذایی
رعایت رژیم غذایی یکی دیگر از اقداماتی است که از طریق آن می توان مقدار کالری مصرفی و دریافتی را متعادل کرد. این روش همچنین ساده ترین راه برای به تعادل رساندن کالری بدن است.
به منظور انجام این کار ابتدا باید میزان فعالیتهای فرد در هفته مشخص شود. افراد شاغل به خصوص افرادی که مشاغل آن ها به گونه ای است که کمترین فعالیت بدنی را دارند، باید کالری دریافتی از مواد غذایی را به حداقل برسانند. به این منظور استفاده از غذاهایی که در حجم زیاد، کالری کمتری دارند، کاربردی است.
مصرف داروها
برخی از افراد نیز برای به تعادل رساندن میزان دریافت و سوزاندن کالری بدن خود از داروهای کنترل کننده اشتها یا کالری سوز استفاده می کنند. در صورتی که این داروها زیر نظر پزشک استفاده نشوند، احتمال بروز مشکلات زیادی مانند زخم معده برای فرد وجود دارد.
تفاوتی ندارد که چه راهی را برای به تعادل رساندن دریافت و مصرف کالری انتخاب کنید. در هر روش نیازمند راهنمایی یک پزشک ماهر و با تجربه هستید. از معتبرترین پزشکان در این زمینه، می توان دکتر سلیمی را نام برد.
تنظیم کالری برای کاهش وزن، باید به چه صورت انجام شود؟
زمانی که فرد نسبت به قد خود وزن بیشتری داشته باشد، به اضافه وزن یا چاقی مبتلا است. این مقدار برای دچار شدن به اضافه وزن چیزی حدود ۱۹ درصد بیشتر از حالت نرمال است و هر چقدر این درصد افزایش پیدا کند، چاقی فرد بیشتر و طبیهتا خطرناک تر می شود. در چنین شرایطی، کنترل کالری برای کاهش وزن به افراد توصیه می شود.
چاقی و اضافه وزن چیست؟
چاقی حالتی از بدن است که در آن توده های چربی در قسمت های مختلف بدن تجمع پیدا کرده و باعث تغییرات ظاهری در فرد میشوند. همان طور که گفته شد، چاقی در اثر تجمع توده های چربی ایجاد می شود.
تجمع چربی در بدن نیز زمانی اتفاق می افتد که کالری دریافتی از مواد غذایی بیشتر از کالری مصرفی باشد. به عبارت دیگر زمانی که بیشتر غذای مصرفی به جای جذب شدن توسط سلول ها در بدن باقی بماند، تبدیل به سلول های چربی شده و این سلول ها بافت و توده چربی را ایجاد می کنند که عامل ابتلا به چاقی هستند.
علل چاقی
مصرف بیش از حد غذاهای پر کالری در شرایطی که فعالیت بدنی کم بوده یا مصرف غذاهایی که با وجود کالری زیاد، انرژی کمی برای بدن تامین می کنند، عامل اصلی چاقی هستند. همچنین چاقی در برخی افراد عامل ژنتیکی یا تحت تاثیر بیماری های مختلف مانند کم کاری تیروئید و … می باشد.
تنظیم کالری برای کاهش وزن
به منظور کاهش وزن و لاغری در افرادی که به چاقی مبتلا هستند، باید کالری مصرفی را کاهش داد. البته این در صورتی است که فرد امکان افزایش فعالیتهای بدنی را نداشته باشد.
زمانی که بیشتر کالری دریافتی از مواد غذایی از طریق روشهای مختلف سوزانده شده یا میزان دریافت کالری کاهش پیدا کند، بدن برای تامین انرژی ناچار به مصرف چربی ها خواهد شد که در این حالت فرد به مرور، کاهش وزن پیدا میکند.
کاهش وزن به خصوص برای افرادی که اضافه وزن بالایی دارند، کار ساده ای نیست. بهترین کار برای تنظیم کالری و کم کردن وزن، مراجعه به یک پزشک ماهر مانند دکتر سلیمی است.
افرادی که نیاز به اضافه وزن دارند، روزانه به چه میزان کالری نیاز دارند؟
در بخش های قبلب مبحث کالری چیست ، گفته شد که یکی دیگر از محدوده های وزنی که توسط فرمول شاخص توده بدنی مشخص می شود، کمبود وزن است.
چاقی یکی از مشکلات خطرناک بدن است که ابتلا به آن باعث بروز بیماری های مختلف دیگر در بدن می شود اما کمبود وزن و لاغری بیش از حد نیز به همان اندازه خطرناک بوده و عوارض زیادی برای بدن دارد.
کمبود وزن
زمانی که شاخص توده بدنی فرد از 18 کمتر باشد، نشاندهنده کمبود وزن و لاغری بیش از حد است. لاغری بیش از حد نیز به اندازه اضافه وزن و چاقی خطرناک بوده و باید برای درمان آن اقدام کرد. برای درمان این مشکل نیاز است که از طریق افزایش مصرف کالری، حجم چربی و عضله بدن را افزایش داد.
علل کمبود وزن
کمبود شدید و بیمارگونه وزن دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل این موضوع کم اشتهایی است. کم اشتهایی عصبی یا آنورکسیا یکی از بیماری های مهمی است که در زمان ابتلا به آن، فرد دائما تصور اضافه وزن و چاقی دارد در حالی که گاهی کمبود وزن شدید دارد. در این شرایط فرد برای کاهش وزن، حجم مصرف غذا را تا حد زیادی کاهش می دهد.
تا حدی که گاها باعث بیماری های کشنده می شود. مشکلات تیروئید، دیابت، سرطان و عفونت، دیگر دلایل کمبود وزن شدید هستند که در صورت عدم کنترل و درمان، باعث بیماری فرد می شوند.
عوارض لاغری شدید
در زمان کمبود وزن شدید، مواد معدنی و مورد نیاز بدن نیز غالبا با فقر و کمبود روبرو هستند که باعث عارضه های مختلف می شوند. از جمله عوارض کمبود وزن می توان به ضعف شدید استخوان ها اشاره کرد.
شکستن استخوان ها رایج ترین عارضه لاغری بیمارگونه است. آرتروز و بیماری های قلبی نیز در شرایط کمبود وزن شدید، احتمال بروز بیشتری دارند.
مردانی که به لاغری بیش از حد مبتلا هستند، عموما دچار ناباروری می شوند و زنانی که این عارضه را دارند نیز در صورت بارداری دچار سقط جنین می شوند. دیگر عارضه شایع ناشی از این مشکل، افسردگی فرد در اثر ظاهر نامناسب است.
درمان کمبود وزن با کالری
برای درمان کمبود وزن شدید نیز می توان از کنترل کالری استفاده کرد. برای حل این مشکل باید کالری دریافتی را افزایش داد. اشتباه بسیاری از افراد برای اضافه وزن و چاقی، مصرف چربی ها و کربوهیدرات زیاد است. در حالی که بهتر است افزایش کالری با افزایش مصرف پروتئین انجام شود.
کالری چگونه موجب استپ وزنی در لاغری می شود؟
هنگامی که صحبت از کالری می شود، بیشتر افراد چاقی و اضافه وزن را تصور می کنند. البته این تصور تا حدی درست است و بیشتر افرادی که نیاز به کنترل کالری دارند، به چاقی مبتلا هستند.
چاقی امروزه شایع ترین عارضه به خصوص در کشورهای پیشرفته است اما یکی از مشکلاتی که لاغری از طریق کالری شماری به همراه دارد، عدم کاهش وزن برای مقطعی خاص است که به این حالت استپ وزنی گفته می شود.
استپ وزنی و اثر کالری در آن
بدن انسان خیلی زود با شرایط مختلف سازگار می شود. زمانی که فرد برای کاهش وزن و لاغری از رژیم غذایی کاهش کالری استفاده می کند، بعد از مدتی سوخت و ساز بدن با کالری دریافتی هماهنگ شده و بدن بدون سوزاندن چربی ها از همان میزان کالری دریافت شده از مواد غذایی، انرژی لازم برای انجام فعالیت ها را تامین می کند.
این مشکل به خصوص در افرادی که برای کاهش وزن تنها از کاهش کالری بدون ورزش استفاده می کنند، بیشتر مشاهده می شود. برای حل این مشکل، معمولا پزشکان به بیمارانی که به چاقی دچار هستند، اجرای رژیم های متنوع را توصیه می کنند.
تغییر دوره ای مواد موجود در رژیم غذایی و حجم آن ها یکی از روش هایی است که می توان با استپ وزنی حین کاهش وزن مبارزه کرد. در شرایط استپ وزنی، بدن به کاهش کالری سازگاری پیدا کرده و نیازی به سوخت و ساز چربی برای تامین انرژی نمی بیند.
این حالت ممکن است به علت تامین کالری از مواد غذایی غیر مغذی اتفاق بیفتد. به عنوان مثال زمانی که رژیم حاوی کربوهیدرات بالا یا قند زیادی باشد، بدن به جای مصرف چربی از کالری قند و کربوهیدرات که در دسترس بوده و هضم ساده تری دارد، به جای سوزاندن چربی استفاده می کند.
زمانی که بیمار کنترل کالری را زیر نظر یک پزشک متخصص انجام می دهد، احتمال استپ وزنی کمتر می شود. یکی از بهترین پزشکان برای مراجعه و درمان این مشکل و نیز درک مطلب کالری چیست ، دکتر سلیمی می باشند.
بعد از رسیدن به وزن ایده آل، تنظیم کالری مصرفی چه اهمیتی دارد؟
چه در کاهش وزن و چه در افزایش وزن، بعد از این که بیمار به وزن مناسب و ایده آل برسد، نیاز به حفظ وزن و تناسب بدنی دارد. ساده ترین روش برای حفظ وزن بعد از درمان تنظیم، مصرف کالری هاست. در این بخش از مقاله کالری چیست ، در مورد روش های تنظیم کالری به منظور ثبات وزن صحبت خواهیم کرد.
مصرف مقدار مناسب کالری در وعده صبحانه
برای حفظ وزن، بهترین کار مصرف مقدار مناسب کالری در وعده صبحانه است. مصرف صبحانه کامل بهترین راه برای تعادل وزن و جلوگیری از افزایش یا کاهش وزن است.
البته به شرطی که در سایر وعده های غذایی نیز به درستی مورد استفاده قرار گیرند. علت تاکید بر مصرف صبحانه، پروسه نسبتا طولانی هضم غذا در بدن است. زمانی که صبحانه به مقدار کافی مصرف شود، معده برای مصرف غذا در وعده های بعدی گنجایش کمتری دارد.
افزایش مصرف پروتئین
دیگر راهکار مناسب برای کنترل کالری های بدن، افزایش مصرف پروتئین است. پروتئین دیر هضم است. در نتیجه سلول ها برای تامین انرژی کمتر، از این ماده استفاده می کنند. زمانی که رژیم کالری سرشار از پروتئین باشد، بدن بیشتر از چربی ها و سایر مواد استفاده کرده و جذب چربی در بدن کاهش پیدا می کند.
کنترل منظم وزن
دیگر راهکار برای حفظ وزن بعد از دستیابی به شرایط ایده آل، کنترل وزن است. به منظور اطمینان از میزان کالری دریافتی، بهتر است وزن کشی هفته ای یک مرتبه و با شرایط ثابت انجام شود.
کاهش مصرف کربوهیدرات
کربوهیدرات یکی از مواد مناسب برای مصرف توسط سلول هاست. بیشتر افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی می شوند، مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی آن ها میزان بیشتری نسبت به سایر مواد دارد.
بنابراین در صورتی که به وزن ایده آل و مناسب خود رسیده اید، بهتر است که مصرف کربوهیدرات را در حد متعادل نگه داشته و نسبت به پروتئین بسیار کمتر کنید.
سوزاندن کالری متناسب با میزان دریافت
در نهایت برای تناسب وزن، کالری دریافتی نباید از کالری مصرفی بیشتر باشد. به این منظور می توان فعالیت های ورزشی را متناسب با نوع رژیم غذایی افزایش داد یا در صورتی که فعالیت بدنی زیادی ندارد، رژیم غذایی خود را کم کالری تر کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست تنقلات کم کالری دیدن کنید.
چه روش هایی برای سوزاندن کالری وجود دارد؟
سوزاندن کالری باعث لاغری می شود و برای انجام این کار روش های مختلفی وجود دارد. بهترین راه برای سوزاندن کالری، کاهش مصرف خوراکی ها و تغییر رژیم غذایی است اما کاهش کالری به تنهایی باعث چربی سوزی نمی شود.
تحرک
یکی از روش ها برای افزایش چربی سوزی، افزایش تحرک است. به منظور افزایش تحرک، راه های مختلفی وجود دارد. به عبارت دیگر تنها راه افزایش تحرک و چربی سوزی از این طریق، ورزش کردن نیست.
افزایش هر تحرکی در کارهای روزمره باعث تحرک و چربی سوزی می شود. به عنوان مثال راه رفتن حین صحبت کردن با تلفن یا پیاده روی به جای رانندگی در مسافت های کوتاه.
خواب کافی
دیگر روش کمک به افزایش چربی سوزی و سوزاندن بیشتر کالری ها، خواب کافی است. این روش به دو صورت به مصرف کالری کمک می کند. اولا در زمان خواب، بدن در آرام ترین حالت خود به سر می برد.
بنابراین ترشح هورمون ها و عملکرد اندام ها به بهترین شکل انجام می شود و کالری سوزی نیز به مقدار مناسب اتفاق می افتد. دوما مزیت خواب شبانه کافی عدم نیاز به مصرف غذا و دریافت کالری برای بیدار ماندن است که این مسئله نیز به کالری سوزی کمک می کند.
افزایش میان وعده
میان وعده ها، وعده های سبک غذایی هستند که با مصرف در بین وعده های اصلی از خالی شدن بیش از اندازه معده و نیاز به مصرف غذا با حجم بالا کمک می کنند.
زمانی که تعداد میان وعده ها در روز افزایش پیدا کند، چربی و کالری سوزی نیز بیشتر می شود. البته به شرطی که میان وعده ها از مواد پرکالری نباشند.
داروهای چربی سوز
در نهایت می توان از برخی داروهای گیاهی یا شیمیایی که به کالری سوزی بیشتر بدن کمک می کنند، استفاده کرد. بعضی از داروها سوخت و ساز بدن را افزایش می دهند که به منظور کالری سازی می توان از آن ها استفاده کرد.
بهترین کار برای چربی سوزی اصولی، استفاده از توصیه ها و دستورالعمل های یک پزشک مجرب است. یکی از پزشکان خوب و با تجربه برای مراجعه و رسیدگی به منظور کالری سوزی، دکتر سلیمی می باشند.
کالری منفی چیست و به چه صورت قابل دریافت است؟
یکی از مباحث مطرح در مورد کالری ها، کالری منفی است. تمام مواد غذایی دارای کالری و انرژی مشخص می باشند اما نسبت انرژی دریافتی از برخی مواد خوراکی به حدی پایین است که انرژی مصرف شده توسط سلول ها برای هضم و جذب آن ماده غذایی بیشتر از انرژی دریافت شده از آن است.
برای افرادی که به دنبال کاهش وزن از طریق کنترل کالری دریافتی هستند، استفاده از مواد غذایی کالری منفی انتخاب بسیار مناسبی است.
ویژگی مواد کالری منفی
مواد غذایی کالری منفی همانند سایر مواد از ویتامین ها، مواد مغذی و … برخوردار هستند اما همان طور که گفته شد، انرژی دریافتی از آن ها بسیار پایین تر از انرژی مصرفی است.
این مسئله به علت فرآیند سخت تجزیه مواد تشکیل دهنده این غذاهاست. تمام خوراکی های کالری منفی از گروه سبزیجات و میوه هستند.
میوه و سبزیجات آب فراوانی دارند، همچنین سلولز موجود در آن ها جذب بدن نشده و در فرآیند دفع از بدن خارج می شوند اما تا زمان دفع، در معده باقی مانده و باعث پر شدن حجم آن می شوند. در نتیجه فرد دیرتر احساس گرسنگی کرده و کمتر نیاز به مصرف غذاهای دیگر پیدا می کند.
انواع مواد با کالری منفی
برخی از مواد غذایی با کالری منفی شامل سبزیجات سبز و قرمز هستند. کدو، کاهو، گل کلم، لوبیا سبز، اسفناج، کرفس و خیار از مهم ترین سبزیجات با کالری منفی هستند.
همچنین سبزیجاتی مانند هویج، شلغم، فلفل قرمز و … نیز دارای کالری منفی هستند. میوه هایی مانند سیب، گریپ فروت، لیمو، پرتقال، مانگو و آلو از مهم ترین خوراکی های با کالری منفی در گروه میوه جات هستند.
اما به عنوان بهترین ماده خوراکی در گروه مواد کالری منفی، می توان نودل اشنه را معرفی کرد. این نودل یک نوع جلبک بزرگ است که سرشار از نشاسته اما با جذب پایین توسط بدن است که مصرف آن توسط سلول ها انرژی زیادی نیاز دارد اما به علت سرشار بودن از آب، با مصرف مقداری از آن، حجم زیادی از معده پر می شود.
هرچند مواد کالری منفی انتخابی مناسب برای کاهش وزن هستند اما قرار دادن آن ها در رژیم غذایی باید توسط پزشک انجام شود تا بیمار دچار مشکلات معده نشود. از بهترین پزشکان برای مراجعه و استفاده صحیح از مواد خوراکی کالری منفی را می توان از دکتر سلیمی نام برد.
غذاهای در دسترس و کم کالری چیست ؟
بهترین روش تغذیه چه برای کاهش وزن و چه برای ثبات وزن بعد از رسیدن به وزن ایده آل، حتی برای افرادی که پیشتر دچار کمبود وزن بوده اند، مصرف غذاهای کم کالری است.
گاهی اوقات مواد تشکیل دهنده یک غذا به تنهایی جزو خوراکی های کم کالری محسوب می شوند اما زمانی که با یکدیگر ترکیب شده و برای آماده سازی غذا پخته می شوند، کالری آن ها افزایش پیدا می کند.
به عنوان مثال کالری میوه ها در اثر حرارت افزایش پیدا می کند. در نتیجه میوه خشک یا کمپوت شده، کالری بیشتری نسبت به میوه تازه دارد.
استیک
یکی از غذاهای خوب و کم کالری برای کنترل میزان کالری دریافتی، استیک است. استیک از گوشت خالص و بدون استخوان گوشت قرمز تهیه می شود اما بسته به سلیقه می توان آن را از گوشت مرغ نیز تهیه کرد.
ویژگی استیک، پخت بدون روغن یا کم روغن آن است. به همین دلیل برای مصرف در رژیم های غذایی، انتخاب بسیار مناسبی می باشد. مصرف استیک با سبزیجاتی مانند سس قارچ برای سیری کامل در وعده ناهار یا شام، باعث حفظ وزن مناسب می شود.
خوراک سبزیجات
دیگر غذای مناسب و کم کالری، خوراک سبزیجات است. بسته به سلیقه فرد می توان انواع سبزیجات را برای این خوراک استفاده کرد.
برای این که خوراک سبزیجات به یک وعده غذایی کامل تبدیل شود، می توان در آن از سیب زمینی و گوشت مرغ نیز استفاده کرد. به این صورت که تمام سبزیجات مورد نظر را به همراه گوشت قرمز در ظرفی مخصوص بخارپز یا آب پز کرد.
سالاد بدون سس
سالاد بدون سس و با طعم دهنده هایی مانند سرکه یا لیموی تازه، دیگر انتخاب مناسب به عنوان یک غذای کم کالری است. برای آماده کردن سالاد می توان از انواع سبزیجات مانند کاهو، کلم، هویج، فلفل و … استفاده کرد. برای تبدیل کردن این خوراکی به یک وعده غذایی نیز می توان از گوشت ریش شده یا پنیر در تهیه آن استفاده کرد.
سوپ رژیمی
سوپ یکی از غذاهای ثابت در تمام رژیم های غذایی است. با وجود شکل نسبتا ساده این غذا، موادی که در این غذا به کار می رود، انتخابی خوب برای یک وعده غذایی کامل هستند. به عنوان مثال در بیشتر سوپ ها از گندم یا جو استفاده می شود که هر دو سیرکننده و کاهنده اشتها هستند.
غذاهای حاوی بادنجان
در نهایت بادنجان یک ماده خوراکی پر کننده معده اما بسیار کم کالری است. بنابراین غذاهای تهیه شده از آن مانند میرزاقاسمی یا کشک بادنجان انتخابی خوب برای یک رژیم کم کالری هستند.
پرکالری ترین غذاهای رایج کدام موارد می باشند؟
در مقابل غذاهای کم کالری، برخی غذاها نیز بسیار پرکالری هستند. مصرف این مواد غذایی باعث جذب کالری اضافه می شود. این غذاها همچنین ارزش غذایی پایین تری داشته و کمتر احساس سیری را برای فرد ایجاد می کنند. در نتیجه کالری دریافتی از آن ها تبدیل به چربی شده و در بدن باقی می مانند. برخی از غذاهای پرکالری به شرح زیر می باشند.
آب میوه و نوشیدنی های صنعتی
از پرکالری ترین موادی که بیشتر افراد به طور روزانه از آن استفاده می کنند، می توان به نوشیدنی ها و آب میوه های صنعتی اشاره کرد.
آب میوه های صنعتی حاوی قند بالایی هستند و با مصرف آن ها بدن به جای سوخت و ساز چربی ها، از قند دریافتی از نوشیدنی استفاده می کند. همچنین هضم مایعات سریع تر از مواد غذایی انجام می شود. بنابراین ماندگاری کمی در معده داشته و حتی با مصرف حجم زیادی از آن ها نیز احساس سیری ایجاد نمی شود.
میوه خشک شده
میوه خشک شده دیگر خوراکی پر کالری است. زمانی که آب موجود در میوه ها در اثر حرارت و برای خشک کردن از آن ها خارج می شود، بیشتر حجم میوه از کربوهیدرات و قند تشکیل می شود. این مسئله باعث می شود که به جای احساس سیری، فرد بیشتر احساس گرسنگی کرده و به چاقی دچار شود.
غذاهای فست فودی
دیگر غذای پرکالری که متاسفانه امروزه توسط افراد به مقدار زیاد مصرف می شود، غذاهای فست فودی هستند. این غذاها اغلب از مواد خوراکی کم ارزش اما پر کالری تهیه می شوند. همچنین برای آماده سازی آن ها از روغن زیادی استفاده می شود که همین چربی باعث چاقی و جذب بالای کاری از خوراکی های فست فودی می شود.
پلو
برنج سفید که در رژیم غذایی روزمره افراد به صورت پلو آماده می شود، دیگر غذای پر کالری است. برنج بعد از پخت، به خصوص به صورت آبکش بخش زیادی از مواد معدنی خود را از دست می دهد و مواد باقیمانده در آن بیشتر مضر و چاق کننده هستند.
بستنی
در نهایت ماده غذایی پر مصرف به خصوص در فصل بهار و تابستان و در میان کودکان، بستنی است. بستنی از شیر پرچرب، خامه، شکر و … تهیه می شود. تمام این مواد کالری بالایی دارند و در عین حال همانند آب میوه هضم آن بسیار ساده است. بنابراین ارزش غذایی چندانی نداشته و احساس سیری ایجاد نمی کند.
البته غذاهای گفته شده، به شرط استفاده در مقدار مناسب می توانند در رژیم غذایی فرد قرار گیرند. برای تعیین حجم مناسب این غذاها باید به پزشک متخصص مراجعه کرد، از متخصصین خوب آشنا به ارزش مواد غذایی می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.
با ادامه مقاله کالری چیست ، همراه شما هستیم.
در صورت مصرف کالری بیش از حد مجاز، چه اقدامی باید انجام شود؟
یکی از دغدغه های مهم بیماران، احتمال مصرف کالری بیش از حد مجاز در شرایط خاص است. به عنوان مثال در مهمانی یا سفر، امکان محاسبه کالری مصرفی کار ساده ای نیست و اغلب افراد بدون در نظر گرفتن این مسئله از غذاهای در دسترس استفاده می کنند.
در چنین شرایطی برنامه غذایی فرد دچار به هم ریختگی شده و فرد کالری اضافی دریافت می کند. برای جلوگیری از این مشکل، راهکارهای مختلفی وجود دارد.
مصرف غذاهای سالم
یکی از راهکارهای حفظ کالری در شرایطی که مواد مجاز در دسترس نیست، استفاده از غذاهای سالم موجود است. در صورتی که هیچ کدام از غذاهای مجاز برای مصرف فرد در دسترس نباشد، بهتر است از میوه و سبزیجات استفاده کرد. البته حجم مصرف میوه نیز باید متعادل باشد و در استفاده از آن زیاده روی نکرد.
در صورتی که میوه و سبزیجات نیز در دسترس نباشد، پروتئین ها ارجحیت بیشتری نسبت به کربوهیدرات، و کربوهیدرات ارزش غذایی بیشتر نسبت به چربی ها دارند.
افزایش فعالیت بدنی
افزایش فعالیت بدنی دیگر راهکاری است که به جبران مصرف کالری مازاد کمک می کند. در صورتی که بلافاصله بعد از مصرف غذا امکان انجام فعالیت های بدنی نباشد، بهتر است در اولین فرصت با ورزش های ساده به سوزاندن کالری مصرف شده کمک کرد.
مصرف نوشیدنی
در صورتی که در موقعیتی قرار دارید که امکان مصرف غذاهای مجاز وجود نداشته و احتمال مصرف کالری مازاد دارید، بهتر است بیش از هر ماده غذایی از نوشیدنی ها استفاده کنید.
در میان نوشیدنی ها نیز برخی نسبت به انواع دیگر اولویت دارند. آب، بهترین نوشیدنی برای کاهش مصرف غذاهای نامناسب است. چای، دوغ و نوشیدنی های بدون قند بعد از آب، بهترین نوشیدنی ها برای پر کردن معده و ایجاد احساس سیری می باشند.
با مراجعه به پزشکانی مانند دکتر سلیمی که تجربه بالایی در درمان بیماران دارند، می توانید علاوه بر درک این مطلب که کالری چیست ، با بهترین راهکارها برای جبران مصرف کالری مازاد آشنایی پیدا کنید.
مصرف بیشتر از حد نیاز بدن کالری، چه عواقبی دارد؟
شایع ترین عارضه مصرف کالری بیش از حد نیاز، چاقی و اضافه وزن است. این عارضه مشکلات زیادی به همراه دارد. افرادی که به چاقی دچار می شوند، نسبت به ابتلای بسیاری از بیماری ها استعداد بیشتری داشته و در صورت ابتلا یا وجود زمینه بیماری های دیگر، احتمال حاد شدن بیماری در مدت زمان کوتاه، امری دور از ذهن نیست.
اما عواقب بیش از حد کالری چیست . برخی از رایج ترین مشکلاتی که مصرف کالری زیاد و به دنبال آن چاقی به همراه دارد، به شرح زیر می باشند.
مشکلات قلبی
مشکلات قلبی، رایج ترین عارضه افراد مبتلا به چاقی است. این مشکل در اثر وجود چربی در جریان خون و اختلال عملکرد قند و اندام ها ایجاد می شود. همچنین لایه چربی قابل گسترش است و می تواند در قسمت های مختلف بدن تجمع پیدا کند.
در زمان چاقی یکی از اندام هایی که از تجمع چربی بی نصیب نمی ماند، قلب است. با پوشانده شدن اطراف قلب با یک لایه چربی، عملکرد این عضو دچار اختلال شده و در پمپاژ و خونرسانی با مشکل مواجه می شود. نوسان فشار در کنار مشکلات قلبی از دیگر مشکلات چاقی است.
مشکلات مفصلی
از دیگر مشکلات چاقی می توان به مشکلات مفصلی اشاره کرد که این عارضه نیز بسیار رایج است. البته مشکلات مفصلی ممکن است برای افراد با وزن متعادل نیز رخ دهد. اما احتمال بروز آن در افراد چاق بیشتر است.
این مشکلات به علت از بین رفتن غضروف در میان مفاصل و سایش مستقیم استخوان ها به یکدیگر ایجاد می شود و در زمان بروز آن ها، بیمار دچار درد شدید در ناحیه مفصل می شود. مفصل زانو و کمر نسبت به این عارضه آسیب پذیرتر هستند و هر چقدر وزن بدن بیشتر شود، این مشکلات نیز بیشتر می شوند.
مشکلات گوارشی
دیگر مشکل رایج در میان افراد مبتلا به چاقی، مشکلات گوارشی است. معده در افراد مبتلا به چاقی حساس تر است، همچنین عملکرد اندام هایی مانند روده و مری نیز دچار اختلال می شود که مشکلات گوارشی را باعث می شوند. رفلاکس معده و بازگشت اسید معده به مری شایع ترین مشکلات گوارشی در افراد چاق هستند.
برای درمان مشکلات رایج در چاقی باید به پزشکان مجرب همچون دکتر سلیمی مراجعه کرد. در نتیجه افزایش مشکل، جدی شده و زمینه ساز عارضه های جدی می شود. از بهترین پزشکان در زمینه کنترل کالری و درمان عارضه های ناشی از چاقی می توان دکتر سلیمی را نام برد.
آیا می توان تنها با استفاده از رژیم کالری شماری، وزن اضافه را کاهش داد؟
بیشتر بیمارانی که به چاقی و اضافه وزن دچار هستند، ابتدا برای لاغری از رژیم غذایی استفاده می کنند و اولین رژیم انتخابی تمام افراد رژیم کالری شماری است. به طور کلی کالری شماری تاثیر زیادی در کاهش وزن و لاغری دارد اما هرچقدر اضافه وزن بیشتر باشد، کاهش وزن از این طریق سخت تر می شود.
در افرادی که چاقی آن ها بیشتر از 50 کیلوگرم باشد، لاغری از طریق رژیم کالری شماری چیزی حدود یک سال تا یک سال و نیم زمان می برد که در این مدت بسیاری از افراد از ادامه رژیم ناامید شده یا با کوچک ترین تغییر در روند رژیم غذایی خود دچار اضافه وزن مجدد می شوند.
بنابراین به طور کلی کاهش وزن در مقادیر زیاد با استفاده از رژیم کالری شماری توصیه نمی شود. پزشکان به بیمارانی که این میزان اضافه دارند، عمل جراحی را توصیه می کنند که در مدت زمان کوتاه، با حفظ کالری مناسب برای بدن، وزن اضافه را کاهش داده و باعث لاغری فرد می شود.
از بهترین پزشکان برای مشاوره و انجام جراحی های لاغری، می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.
خطاهای محاسبه در کالری چیست ؟
شمارش کالری دریافتی و تناسب آن با میزان مصرف کالری و فعالیت ها یکی از روش های رایج و قدیمی در حفظ تناسب اندام و کاهش وزن است، اما امروزه اثبات شده که این روش به تنهایی کافی نیست و تنها با شمارش کالری ها نمی توان به مدیریت وزن کمک کرد. محاسبه کالری گاهی اوقات با خطاهایی مواجه می شود.
خطاهای محاسبه کالری چیست ؟
یکی از خطاهای محاسبه کالری، در نظر نگرفتن واکنش بدن نسبت به کالری دریافتی است. به عنوان مثال در مصرف میوه ها، اولین ماده ای که از آن ها جذب بدن می شود، قند میوه یا فروکتوز است.
این قند هضم راحت تری داشته و بدن به جای مصرف کربوهیدرات و … ابتدا قند را مورد استفاده قرار می دهد. برخی افراد بدون در نظر گرفتن این موضوع، با تصور این که قند در تمام میوه ها طبیعی بوده و قندهای طبیعی آسیبی برای بدن ندارند، در حجم زیاد از این مواد استفاده می کنند.
در حالی که میوه هایی مانند انگور، خربزه یا موز نسبت به کالری و انرژی وارد شده به بدن قند بالاتری دارند و بیش از تاثیر در تناسب وزن، موجب چاقی می شوند.
دیگر خطای محاسبه کالری، در نظر نگرفتن شرایط پخت در وزن ماده غذایی است. وزن برخی از مواد غذایی بعد از پخت با حفظ کالری کاهش پیدا می کند.
افرادی که وزن مواد غذایی را بعد از پخت محاسبه می کنند، معمولا کالری بیشتری نسبت به میزان نیاز بدن دریافت می کنند. در حالیک ه در مورد بیشتر خوراکی ها مانند گوشت و … باید وزن کشی بیش از پخت انجام شود.
تعادل کالری در جراحی لاغری به چه صورت انجام می شود؟
یکی از روش های بسیار مناسب برای کاهش وزن و لاغری، که در آن از کالری شماری نیز استفاده می شود، جراحی لاغری است. جراحی امروزه روشی بسیار محبوب و پرطرفدار است و بیشتر افراد مبتلا به چاقی، به خصوص در مقادیر بالای اضافه وزن، این روش را برای لاغری انتخاب می کنند. جراحی لاغری تاثیر زیادی در تعادل کالری ها نیز دارد.
تمام مواد غذایی مصرفی برای اصلی ترین مرحله هضم و جذب، در معده ذخیره می شوند. در جراحی لاغری، حجم معده کاهش پیدا می کند، در نتیجه نیاز به مصرف غذا نیز کمتر می شود و بدن به مرور با همان حجم کم ،تامین انرژی را انجام می دهد.
این مسئله کمک می کند که فرد در کنار حجم کم غذا، مقدار کمتری کالری نیز دریافت کند و به مرور دچار کاهش وزن و لاغری شود.
در بیشتر انواع جراحی های لاغری، کالری دریافتی بعد از عمل، به طور ناگهانی به نصف و کمتر کاهش پیدا می کند که این مسئله در کاهش وزن سریع تاثیر زیادی دارد.
جراحی لاغری روشی پرطرفدار است اما برای دریافت بهترین نتیجه از آن، باید توسط پزشکی حاذق انجام شود. دکتر سلیمی از پزشکان باتجربه در زمینه انواع جراحی های لاغری می باشند که می توان با مراجعه به دکتر سلیمی، روند کالری سوزی و کاهش وزن از طریق جراحی را به بهترین شکل ممکن انجام داد.
بهترین راه برای فهمیدن کالری مواد خوراکی چیست؟
تا اینجای مقاله کالری چیست ، گفتیم که کالری شماری یکی از مهم ترین مسائل برای کنترل وزن، چه به منظور چاقی و چه به منظور لاغری است و این روش حتی در جراحی های لاغری نیز مورد توجه قرار گرفته و به عنوان مکمل جراحی استفاده می شود. حال ممکن است این سوال برای بیماران ایجاد شود که بهترین روش برای فهمیدن میزان انرژی هر غذا و کالری چیست .
در دنیای امروز، اینترنت ابزاری در دسترس و کاربردی است که بسیاری از افراد برای پاسخگویی به سوالات خود ابتدا به این ابزار مراجعه می کنند.
برای فهمیدن میزان کالری مواد خوراکی نیز جداول مختلفی در اینترنت وجود دارند که می توان مقدار کالری نسبت به حجم هر ماده غذایی را در آن مشاهده کرده و در مصرف مواد به تعادل رسید.
اما در صورتی که اینترنت موجود نباشد، به عنوان مثال در زمان خرید مواد خوراکی از فروشگاه ها می توان از جداول ارزش غذایی که در بسیاری از مواد مشخص است، استفاده کرد.
در این جدول ها، میزان هر ماده نسبت به هر گرم از خوراکی مشخص می شود. به عنوان مثال مقدار قند در هر گرم شیرینی یا کالری در هر گرم از آن که با مشاهده آن ها و بررسی میزان کالری می توان خرید را به بهترین شکل انجام داد.
در نهایت، با مراجعه به دکتر سلیمی و دریافت جدولی از کالری های مورد نیاز برای مصرف روزانه، می توان مصرف مواد خوراکی را طبق رژیمی مشخص انجام داد.
در میان سبزیجات کدام یک کالری بیشتری دارند؟
از جمله خوراکی هایی که در بیشتر رژیم های غذایی مصرف آن ها توصیه می شود، می توان به سبزیجات اشاره کرد. تا اینجای مقاله کالری چیست نیز گفته شد که سبزیجات بهترین انتخاب برای کنترل کالری و حفظ تناسب وزن و اندام هستند
اما در این بخش در مورد برخی از سبزیجات که کالری بالایی داشته و مصرف آن ها در رژیم های روزمره باید به حداقل برسد، صحبت خواهیم کرد.
سبزیجات پرکالری چیست؟
سیب زمینی یکی از صیفی جات بسیار پرکالری است. مصرف این ماده در رژیم های غذایی در حداقل مقدار ممکن توصیه می شود، این خوراکی به شیوه های مختلف قابل آماده سازی و مصرف است و در تمام رژیم ها بهترین نوع آماده سازی آن پخته یا بخارپز است.
علت پرکالری بودن سیب زمینی، نشاسته بالای آن است که به دلیل عدم جذب و تجزیه توسط سلول ها، در صورت مصرف زیاد از حد به صورت چربی در بدن ذخیره سازی می شود. هویج از دیگر سبزیجاتی است که هر چند مصرف آن در بسیاری از رژیم ها رایج است،
اما به علت وجود قند بالا در میان سبزیجات، باید با احتیاط بیشتری مورد استفاده قرار گیرند. چغندر و لبو یکی دیگر از سبزیجات دارای قند زیاد است که مصرف آن برای افرادی که به دنبال کالری سوزی هستند، ممنوع می باشد.
نوشیدنی های کم کالری و قابل استفاده در رژیم غذایی و بعد از جراحی کدامند؟
از جمله موادی که در رژیم های غذایی عادی یا رژیم بعد از جراحی مصرف آن ها توصیه می شود، نوشیدنی ها هستند. نوشیدنی ها با وجود هضم ساده، انتخابی بسیار مناسب برای پر کردن سریع حجم معده هستند. بنابراین در بیشتر رژیم ها مصرف روزانه 8 لیوان آب و چای کمرنگ به بیماران توصیه می شود.
در میان نوشیدنی ها، برخی دارای کالری بسیار پایینی هستند که برای مصرف در طول رژیم انتخاب بهتری می باشند. آب سبزیجات، قهوه تلخ بدون خامه و شیر، شیر کم چرب و آب مزه دار شده با میوه های طبیعی، از بهترین نوشیدنی هایی هستند که در طول رژیم غذایی باعث افزایش احساس سیری و عدم نیاز به مصرف غذا می شوند.
کم کالری ترین شیرینی جات کدامند؟
شیرینی جات از خوراکی های همواره محبوب در تمام سنین هستند که بدن نیز برای حفظ انرژی به مقدار مناسب آن ها در روز نیاز دارد. برای تامین این ماده در رژیم غذایی می توان از نوع کم کالری آن ها استفاده کرد.
رایج ترین مواد خوراکی با قند طبیعی که مصرف آن ها نیاز بدن به شیرینی جات را تامین می کند، عسل و خرما هستند. در بیشتر رژیم های غذایی، این دو ماده به عنوان شیرین کننده طبیعی در زمان مصرف چای یا شیر به بیماران توصیه می شوند اما مصرف آن ها را باید در میزان مناسب انجام داد.
یکی دیگر از موادی که قند و کالری کمی داشته اما به عنوان شیرین کننده قابل استفاده می باشد، گیاه استویا است. این گیاه به صورت شیرین کننده مصنوعی نیز قابل استفاده می باشد.
پیشنهاد می کنیم از پست حلقه گذاشتن معده دیدن کنید.
جمع بندی
کالری، اساس تامین انرژی بدن است اما در صورتی که کمتر یا بیشتر از حد مجاز بدن استفاده شود، می تواند زمینه ساز مشکلاتی مانند چاقی یا لاغری بیش از حد شود.
آشنایی با ارزش غذایی و کالری هر ماده خوراکی کار ساده ای نیست. بنابراین افرادی که به دنبال تعادل کالری در برنامه غذایی خود هستند، باید زیر نظر متخصصین مجرب همچون دکتر سلیمی قرار بگیرند.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0