در این مقاله به این موضوع می پردازیم که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم . لطفا تا انتها با ما بمانید.
در مقالات قبلی به دو پرسش چگونه ۴۰ کیلو وزن کم کنیم و اینکه آیا 15 کیلو لاغری در دو ماه ممکن است پاسخ دادیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ؟ این پرسش و دیگر پرسشهایی از این دست، جزو متداولترین سوالات بیمارانی هستند که به چاقی مبتلا بوده و قصد کاهش وزن دارند.
پروسه کاهش وزن به خصوص در وزنهای بالا کار سادهای نیست و فرد برای کاهش یک کیلوگرم از وزن اضافه، نیاز به رژیمهای سخت و طولانی دارد.
در این قسمت می توانید جدول bmi در سنین مختلف را مشاهده کنید و مطلع شوید که احتمالا چقدر چاق هستید.
مقدمه
روشهای مختلفی برای کاهش وزن و لاغری وجود دارد. رژیم غذایی، ورزش کردن، مصرف داروهای لاغری و در نهایت جراحی چاقی که در هر کدام از روشها میزان کاهش وزن روزانه متفاوت است.
در این مقاله علاوه بر توضیح رایجترین روشهای لاغری، برای آشنایی بیشتر و توضیح چاقی و انواع آن، به این پرسش که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم نیز پاسخ خواهیم داد.
چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم
برای کاهش وزن یک کیلویی روزانه غذای ساده در طول روز میل کنید و از مصرف غذاهای چرب و کالری زیاد پرهیز نمایید.
در طول شب از خوردن غذاهای شیرین و حاوی نشاسته اجتناب کنید.
یکی از راه های کاهش مصرف بیش از حد غذا استفاده کردن از ظرف های کوچک برای شام است.
فهرست:
چاقی چگونه مشکلی است؟
علت ابتلا به چاقی چیست؟
آمار ابتلا به چاقی در جهان به چه صورت است؟
کدام گروه از مواد غذایی تاثیر بیشتری در ابتلا به چاقی دارند؟
افزایش چاقی و اضافه وزن چه مشکلاتی به دنبال دارد؟
مزایای کاهش وزن چیست؟
چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ؟
آیا می توان تنها از طریق رژیم غذایی روزی یک کیلو وزن کم کرد؟
چه مسائلی مانع کاهش وزن یا توقف روند کاهش وزن می شوند؟
کاهش روزانه یک کیلو وزن بدون نظارت پزشک چه مشکلاتی به همراه دارد؟
بهترین روش برای کاهش یک کیلو وزن، به طور روزانه چیست؟
عمل جراحی به منظور لاغری روزانه یک کیلو، چه مزایایی دارد؟
برای کاهش وزن به میزان یک کیلو در روز از طریق عمل جراحی، نیاز به چه آمادگی هایی می باشد؟
بعد از عمل جراحی، چه مراقبت هایی به کاهش وزن سریع تر کمک می کنند؟
رژیم مناسب بعد از عمل جراحی چاقی، به منظور کاهش روزی یک کیلو وزن به چه صورت است؟
کدام نوع از جراحی ها، برای کاهش روزی یک کیلو وزن مناسب تر می باشند؟
آیا جراحی لاغری با هدف کاهش وزن سریع عوارضی دارد؟
آیا کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در شبانه روز امکانپذیر است؟
چه ورزش هایی بعد از جراحی به کاهش یک کیلو وزن در روز کمک می کنند؟
مهم ترین نکات مراقبتی برای این که روزی یک کیلو وزن کنیم، چه مواردی هستند؟
چه افرادی به کاهش وزن یک کیلوگرم در روز نیاز دارند؟
احتمال بازگشت وزن، بعد از کاهش روزی یک کیلو وزن چه میزان است و چه راه هایی برای جلوگیری از آن وجود دارد؟
پیشنهاد می کنیم از پست رژیم لاغری برای 25 کیلو اضافه وزن و چگونه در یک هفته 10 کیلو لاغر شویم دیدن کنید.
کاهش وزن روزی یک کیلو
تقریبا می توان گفت جز با روش های تهاجمی مثل اسلیو معده و یا بای پس معده کاهش وزن روزی یک کلیوگرم غیر ممکن است.
اما با این حال افرادی مدعی هستند که با رژیم های غذایی می توان به این مهم دست یافت. البته هنوز مستنداتی در این زمینه در اختیار ما نیست.
روزی یک کیلو کاهش وزن با کم کردن آب بدن
برخی معتقدند با کم کردن آب بدن می توان تا روزی یک کلیوگرم وزن کم کرد.
اما باید بدانید لاغری از این طریق به سرعت برگشت پذیر بوده و در واقع کار بی هوده ای است.
چاقی چگونه مشکلی است؟
قبل از پرداختن به این موضوع که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، ابتدا بایستی مشکل چاقر را بررسی نمایم. وزن متناسب هر فرد، با توجه به قد و استخوان بندی وی مشخص میشود.
در صورتی که با در نظر گرفتن این پارامترها مقدار وزن، بیشتر از حد متناسب باشد، فرد به اضافه وزن دچار بوده و افزایش مقدار اضافه وزن به عارضه چاقی منتهی میشود. چاقی یک عارضه یا بیماری است که سبک زندگی دنیای امروزی موجب ابتلای تعداد زیادی از افراد به آن شده و این آمار در کل دنیا همه ساله در حال افزایش است.
تغییرات چاقی در بدن
بدن انسان ز متشکل از بافت های مختلفی مانند استخوان، ماهیچه، چربی و … می باشد. چربی ها، سوخت اصلی بدن برای تامین انرژی هستند و تمام افراد دارای مقدار مناسب آن هستند. چربی مورد نیاز بدن برای تامین انرژی سلول ها با مصرف مواد خوراکی تامین می شود. زمانی که به هر دلیل دریافت چربی از مواد غذایی بیشتر از میزان مورد نیاز بدن شود، چربی به صورت مازاد ذخیره شده و به جای مصرف به صورت سوخت سلولی، در قالب توده چربی تجمع پیدا می کنند.
ذخیره سازی توده چربی در بدن، عامل اصلی ابتلا به چاقی است. این توده در ابتدا بافت کوچکی است که حتی ممکن است در ظاهر بدن فرد تاثیری نداشته باشد اما به مرور و با بی توجهی به آن، این بافت، چربی های مواد غذایی را به خود جذب کرده و افزایش حجم پیدا می کند. اولین قسمت از بدن در بیشتر افراد که توده چربی در آن نمایان می شود، شکم است.
تشخیص اضافه وزن و چاقی
البته چاقی به یکباره و بدون علامت اتفاق نمی افتد. همان طور که در ابتدای این بخش گفته شد، هر فرد بسته به آناتومی بدن خود وزن مشخصی دارد. در حالتی که چربی های جذب شده از مواد غذایی تماما صرف سوخت و ساز سلولی شوند، وزن ثابت و در محدوده متناسب باقی می ماند. اما زمانی که چربی مازاد به صورت توده ذخیره می شود، وزن افزایش پیدا می کند.
تشخیص مقدار وزن مناسب و ابتلا به چاقی با استفاده از روشی به نام شاخص توده بدنی انجام می شود. این شاخص با استفاده از پارامترهای قد، جنسیت، استخوان بندی، سن و وزن فعلی، محدوده مناسب وزنی را مشخص کرده و زمانی که میزان شاخص از محدوده نرمال فراتر رود، ابتدا فرد به اضافه وزن و سپس به چاقی دچار می شود.
علت ابتلا به چاقی چیست؟
در بخش قبل از مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، گفته شد که چاقی با ذخیره چربی اتفاق می افتد و چربی از مواد غذایی دریافت می شود. بنابراین تغذیه را می توان اصلی ترین عامل ابتلا به چاقی دانست.
اما تغذیه به هر شکل عامل چاقی نیست و علاوه بر تغذیه از مواد ناسالم و اشتباه، ابتلا به چاقی علل دیگری نیز دارد. در این بخش از مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، در مورد علت های بروز چاقی صحبت خواهیم کرد.
تغذیه و مشکلات آن
از اصلی ترین علت های چاقی و ورود چربی مازاد به بدن می توان تغذیه و مشکلات آن را نام برد. هنگامی که صحبت از چاقی می شود، بیشتر افراد مصرف غذا بیشتر از حد نیاز را تصور می کنند که کاملا صحیح بوده و هر فرد بسته به فعالیت های بدنی و میزان سوخت و ساز، نیاز به مقدار مشخصی غذا در طول روز دارد که مصرف میزان بیشتر آن موجب چربی سازی در بدن می شود. اما استفاده از مواد غذایی ناسالم در حجم کم یا مصرف مواد سالم در حجم زیاد نیز می توانند عامل چاقی باشند.
به عنوان مثال، برخی افراد با تصور این که سبزیجات، غذایی سالم برای تناسب اندام هستند، بیش از میزان سوخت و ساز بدن از این مواد استفاده می کنند که به هرحال به علت برخورداری از کالری، میزان زیاد این مواد نیز می تواند عامل چاقی شود. دیر یا تند غذا خوردن، حذف وعده های غذایی، عدم تنوع در رژیم روزانه و … از دیگر مشکلات تغذیه هستند که به چاقی منجر می شوند.
تحرک کم
چربی موجود در بدن صرف انرژی و سوخت و ساز سلول ها می شود. زمانی که فرد فعالیت بدنی بیشتری داشته باشد، سوخت و ساز سلولها نیز افزایش خواهد یافت. در نتیجه چربی مازاد دریافتی از مواد غذایی صرف تامین انرژی سلول ها شده و در بدن ذخیره نمی شود.
افرادی که تحرک کمتری داشته یا نسبت به غذای مصرفی تحرک کافی نداشته باشند، بیش از سایرین به چاقی مبتلا می شوند. روند اضافه وزن در این افراد سریع تر اتفاق می افتد و مشکلات ناشی از چاقی نیز در آن ها بیشتر دیده می شود.
ژنتیک و اختلالات هورمونی
ژنتیک دیگر عاملی است که موجب چاقی می شود. البته چاقی ژنتیکی نوع نسبتا نادری از چاقی است و در بسیاری از افراد با کنترل تغذیه و رعایت دریافت کالری می توان مانع چاقی ژنتیکی شد. افرادی که به این نوع چاقی مبتلا هستند، معمولا از سنین پایین دچار اضافه وزن می شوند.
اختلالات هورمونی دیگر عاملی است که در ابتلای به چاقی تاثیر دارد. زمانی که تعادل هورمون ها در بدن به هم می ریزد، سلول ها به جای مصرف چربی به عنوان منبع انرژی از سایر مواد استفاده می کنند. در نتیجه چربی ذخیره شده و به صورت بافتی در بدن تجمع پیدا می کند.
آمار ابتلا به چاقی در جهان به چه صورت است؟
چاقی مشکل جهانی است. به خصوص در دنیای امروز این بیماری در کشورهای پیشرفته و صنعتی بیشتر از سایر نقاط مشاهده می شود که علت آن سبک زندگی نامناسب می باشد که این مسئله موجب شده تا در بسیاری از این کشورها، برای مبارزه با چاقی از راهکارهایی مثل اضافه حقوق برای تشویق کارمندان به کاهش وزن و … استفاده شود.
پیش از توضیح روش های درمان چاقی و پاسخ به این پرسش که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، بد نیست از آمار این بیماری اطلاع پیدا کنید.
آمار و اقدامات مبارزه با چاقی در جهان
براساس دسته بندی های ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی، زمانی که شاخص توده بدنی فرد بین 25 تا 29 باشد، نشاندهنده اضافه وزن و زمانی که بیشتر از 30 باشد، فرد دچار چاقی است و هر قدر که این میزان افزایش پیدا کند، چاقی فرد خطرناک تر می شود. مطابق آخرین آمارهایی که در مورد چاقی در جهان انجام شده، تقریبا 2 میلیارد نفر از بزرگسالان به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند که این مقدار سالانه رو به افزایش است.
همچنین چیزی حدود 1 میلیون کودک زیر پنج سال نیز به این مشکل مبتلا می باشند که آمار آن در کشورهای پیشرفته بیشتر می باشد. البته در بسیاری از کشورها مانند چین و ژاپن، امروزه برنامه های مختلفی برای مبارزه با چاقی اجرا می شود. به عنوان مثال در کشور چین، دانش آموزان موظف به پیروی از رژیم سالم و فعالیت بدنی می باشند یا در بسیاری از کشورهای اروپایی، کارمندانی که به چاقی مبتلا هستند، به شرط کاهش وزن، اضافه حقوق یا تشویقی دریافت می کنند.
آمار و اقدامات مبارزه با چاقی در ایران
متاسفانه در کشور ما نیز آمار چاقی به شکل خطرناکی بالا و رو به افزایش است. در آخرین آمارهایی که از چاقی در ایران جمع آوری شده است، چیزی حدود 30 میلیون از مردم ایران به این مشکل مبتلا هستند که در این میان نزدیک به 15 درصد، از کودکان و نوجوانان تشکیل شده است.
البته در ایران نیز برنامه هایی مانند ورزش اجباری در مدارس، آگاهی رسانی های عمومی در مورد عوارض چاقی و دیگر فعالیت هایی از این دست برای مبارزه با این مشکل انجام می شود.
با ادامه نوشتار چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، همراه شما هستیم.
کدام گروه از مواد غذایی تاثیر بیشتری در ابتلا به چاقی دارند؟
اگر تا این قسمت از مقاله را برای دریافت پاسخ این پرسش که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، مطالعه کرده باشید، با علل بروز چاقی آشنا شده اید. چاقی عارضه ای جدی است که تغذیه از مهم ترین علت های بروز آن است.
بنابراین تمام افرادی که نیاز به کاهش وزن داشته و حتی بیمارانی که از جراحی لاغری استفاده می کنند نیز باید تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند. اما برای این که بعد از کاهش وزن مانع بازگشت وزن شد، نیاز است که با خوراکی هایی که بیش از همه در ابتلا به چاقی تاثیر دارند، آشنا شوید.
غذاهای نیمه آماده و فست فودی
از جمله غذاهایی که بیشترین تاثیر در ابتلا به چاقی را دارند، غذاهای نیمه آماده و فست فودی هستند. متاسفانه نسل امروز علاقه کمتری به آشپزی و وقت گذاشتن برای این کار داشته و استفاده از غذاهای نیمه آماده، رستورانی و فست فودی بیش از قبل شده است.
این غذاها اغلب با روغن زیاد آماده می شوند. همچنین در تولید آن ها از انواع افزودنی ها و مواد نگهدارنده استفاده می شود که اکثرا باعث چاقی و اضافه وزن می شوند.
کربوهیدرات
کربوهیدرات ها دیگر گروه مواد غذایی موثر در چاقی می باشند که بخش زیادی از رژیم غذایی روزانه افراد را تشکیل می دهند. به طور کلی می توان گفت که بیشتر مواد غذایی حاوی مقادیر مختلفی از کربوهیدرات ها می باشند.
اما گروهی که در چاقی تاثیر بیشتری دارد، کربوهیدرات های سفید نظیر برنج، ماکارونی، نان سفید و … هستند که اثر بالاتری در چاقی کنندگی دارد.
نوشیدنی های با قند بالا
هنگامی که صحبت از اثر غذا در چاقی می شود، بیشتر افراد تصور می کنند که تنها مواد خوراکی جامد باعث تجمع چربی در بدن می شوند، در حالی که مایعات حاوی قند بالا نیز در چاقی تاثیر گذار هستند.
با مصرف این نوشیدنی ها، بدن به جای مصرف چربی از قند استفاده می کند. در نتیجه چربی دریافتی از سایر مواد غذایی تجمع پیدا کرده و باعث چاقی می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست 30 کیلو کاهش وزن در 2 ماه دیدن کنید.
مواد حاوی نشاسته
آخرین گروه مواد غذایی موثر در چاقی، غذاهای حاوی نشاسته بالا هستند که از مهم ترین انواع آن می توان سیب زمینی را نام برد. البته در صورتی که این ماده غذایی به صورت آبپز یا بخارپز آماده سازی شود، می توان به مقادیر مناسب در رژیم غذایی استفاده کرد.
افزایش چاقی و اضافه وزن چه مشکلاتی به دنبال دارد؟
پیش از توضیح روش هایی که به وسیله آن می توانیم ببینیم که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، قصد داریم در مورد مشکلات چاقی و اضافه وزن صحبت کنیم.
بسیاری از افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند، بعد از گذشت مدتی، دچار بازگشت وزن می شوند که میزان آن گاها بیشتر از وزن اولیه فرد است. آشنایی با عوارض چاقی در بلند مدت می تواند انگیزه ای خوب برای حفظ وزن باشد.
بیماری های قلبی
بیماری های قلبی رایج ترین عارضه ابتلا به چاقی می باشند. با افزایش وزن، فشار خون و کلسترول بدن نیز افزایش پیدا می کند که هر دو از عوامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی می باشند، چاقی به صورت تجمع چربی در اطراف قلب و تاثیر در علمکرد آن نیز موجب ضعیف شدن قلب و در نتیجه آن اختلالات خونرسانی در بدن می شود.
بیشتر افرادی که به چاقی مبتلا هستند، در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند که خطرناک ترین مرحله آن سکته قلبی است. اما با هر یک کیلو کاهش وزن در روز می توان 1 درصد از خطر این بیماری را کاهش داد.
مشکلات معده
مشکلات معده از دیگر عوارض ابتلا به چاقی هستند. چاقی و اضافه وزن، فشار زیادی به معده وارد می کند که این فشار اغلب باعث مشکل در عملکرد آن می شود. رفلاکس معده از رایج ترین عوارض چاقی در معده است که حتی بر مری و گلو نیز تاثیر می گذارد.
سرطان
افرادی که به چاقی مبتلا هستند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. چاقی به طور کل موجب اختلال در عملکرد کل هورمون های بدن می شود. اختلالات هورمونی موجب افزایش رشد سلول های سرطانی و جهش در آن ها می شود. از رایج ترین شکل های سرطان در افراد مبتلا به چاقی می توان به سرطان معده، کبد، سینه و پروستات اشاره کرد.
مشکلات مفصلی
در نهایت عارضه ای که تمام افراد مبتلا به چاقی و حتی بیشتر افرادی که به اضافه وزن دچار هستند، به آن مبتلا بوده و تنها روش درمان کاهش وزن و لاغری است، مشکلات مفصلی می باشد.
چاقی و اضافه وزن موجب فشار به محل مفاصل و از بین رفتن غضروف ها در ناحیه مفصل می شود. این عارضه باعث سایش استخوان ها در محل مفصل و درد ناشی از این مشکل می گردد.
مزایای کاهش وزن چیست؟
چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ؟ افرادی که به دنبال پاسخ به این سوال هستند، از عوارض و مشکلات چاقی خسته شده و به دنبال کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل می باشند.
هر چند هدف بیشتر این افراد دوری از بیماری هایی است که چاقی منجر به آن ها شده و رسیدن به تناسب اندام است. اما این موارد تنها مزایای کاهش وزن نیستند. لاغری مزایای زیادی دارد که برخی از آن ها به شرح زیر می باشد.
افزایش انرژی
یکی از مزایای کاهش وزن و لاغری، افزایش انرژی است. در ابتدای مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، گفته شد که سوخت اصلی سلول ها چربی است و برای فعالیت های بدن چربی سوزانده می شود. در روند کاهش وزن، سلول های چربی سوزانده شده و از بین می روند و سوختن سلول های چربی باعث افزایش انرژی بدن می شود. بنابراین با کاهش هر یک کیلوگرم از وزن اضافه، فرد انرژی بیشتری احساس می کند.
افزایش توان بدنی
دیگر مزیت کاهش وزن، افزایش توانایی بدنی است. برخلاف تصور عموم که هر چقدر فرد از وزن بیشتری برخوردار باشد قدرت بدنی بیشتری نیز دارد، زمانی که فرد به اضافه وزن یا چاقی مبتلا باشد، انرژی بیشتری برای فعالیت بدنی نیاز دارد و چون این انرژی زودتر به اتمام می رسد، طبیعتا فرد زودتر خسته می شود.
همچنین در زمان ابتلا به چاقی، برای انجام ساده ترین فعالیت ها مانند راه رفتن نیز فرد باید وزن زیادی را حمل کرده و این وزن فشار زیادی به مفاصل و استخوان ها وارد می کند. با کاهش وزن، این فشار از استخوان ها برداشته شده و فرد راحت تر از قبل قادر به انجام فعالیت ها خواهد بود.
افزایش هوش
افزایش هوش دیگر مزیت کاهش وزن و لاغری است. در زمان چاقی، اکسیژن رسانی به سلول های مغزی با مشکل مواجه می شود. اختلال در عملکرد قلب و خونرسانی به بدن، موجب اختلال در خونرسانی شده و این مسئله رسیدن اکسیژن به مغز را دچار مشکل می کند.
دریافت اکسیژن کافی و توانایی بیشتر بدن برای خونرسانی موجب می شود که حافظه و یادسپاری بهتر شود. این مسئله در یادگیری و یادآوری مطالب نیز تاثیر داشته و تمام این عملکردها بهبود پیدا می کنند.
درمان و تسکین بیماری ها
دیگر مزیت لاغری و کاهش وزن، درمان بیماری هاست. همان طور که در بخش قبل گفته شد، بسیاری از بیماری ها در اثر چاقی پدید آمده یا شدت پیدا می کنند. این بیماری ها با کاهش وزن کنترل می شوند. به عنوان مثال دردهای مفصلی از جمله بیماری هایی است که با یک کیلو کاهش وزن در روز، تا حد زیادی از شدت آن کاسته می شود.
بهبود اعتماد به نفس
در نهایت کاهش وزن و لاغری موجب بهبود اعتماد به نفس می شود. زمانی که فرد تناسب اندام پیدا می کند، حس بهتری نسبت به ظاهر خود پیدا کرده و این مسئله در اعتماد به نفس وی تاثیر زیادی می گذارد.
چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ؟
زمانی که صحبت از لاغری و کاهش وزن می شود، افراد روش هایی را ترجیح می دهند که در طول مدت زمان کم، بیشتری میزان لاغری را تجربه کنند. لاغری به این صورت معایب و مزایای مختلفی داشته و به سادگی امکانپذیر نیست.
لاغری اصولی که توسط پزشکان برای مبتلایان به چاقی توصیه می شود، 4-6 کیلوگرم در ماه است، با این حال بهترین میزان کاهش وزن برای هر فرد مقداری متفاوت است که در این بخش به توضیح آن می پردازیم.
تعیین بهترین میزان کاهش وزن
بهترین میزان کاهش وزن هر فرد در ماه به مسائل مختلفی بستگی دارد. شدت و مقدار فعالیت های بدنی در طول شبانه روز، تغذیه، بیماری ها و شرایط بدنی فرد از جمله مسائلی هستند که میزان مناسب کاهش وزن را تعیین می کنند.
این میزان تحت عنوان کالری مشخص شده و هر فرد بسته به کالری مصرفی، برای کاهش وزن باید کالری دریافتی را محدود کند. به عنوان مثال با کاهش 1000 کالری در روز نسبت به سابق، یا سوزاندن آن با روش های مختلف می توان در طول یک هفته چیزی حدود 2-3 کیلوگرم کاهش وزن تجربه کرد.
شاخص توده بدنی، یکی دیگر از موارد مشخص کننده کالری مورد نیاز برای کاهش وزن و لاغری است. بسته به مقدار اضافه وزن که در محاسبه این شاخص تعیین می شود، فرد باید مقداری از کالری را برای لاغری کاهش داده یا از طریق فعالیت های بدنی بسوزاند.
کاهش روزی یک کیلوگرم از وزن اضافه
همان طور که گفته شد، برای کاهش یک کیلوگرم از وزن در روز باید کالری دریافتی را تا حد زیادی کم کرد و کالری مصرفی را افزایش داد. به عبارتی فرد باید سوء جذب کالری داشته باشد تا بتواند روزانه یک کیلوگرم از وزن اضافه خود را کاهش دهد.
این فرآیند ساده نیست و گاها موجب آسیب های جدی به معده، کبد و سایر اعضای داخلی می شود. به همین دلیل تنها باید زیر نظر پزشک و با توجه به تشخیص وی انجام شود.
آیا می توان تنها از طریق رژیم غذایی روزی یک کیلو وزن کم کرد؟
یکی از روش های کنترل کالری دریافتی، رژیم غذایی است. رژیم غذایی انواع مختلفی دارد و بسته به موادی که در آن مورد استفاده قرار می گیرند، فرد کاهش وزن متفاوتی خواهد داشت.
بسیاری از افراد که به دنبال کاهش وزن روزی یک کیلوگرم می باشند، ابتدا به سراغ رژیم غذایی می روند. هر چند رژیم برای لاغری مفید و موثر است، اما در کاهش وزن به این میزان تاثیر چندانی نداشته و تنها با انجام رژیم های بسیار سخت و یا جراحی چاقی می توان به این هدف دست پیدا کرد.
رژیم مناسب برای کاهش یک کیلو وزن در روز
برای کاهش وزن یک کیلوگرم در روز، فرد نباید هیچ گونه کالری دریافت کرده، بلکه باید کالری سوزی نیز داشته باشد. چنین حالتی تنها زمانی اتفاق می افتد که فرد با غذاهای کالری صفر یا بدون کالری تغذیه کرده یا بیش از کالری مصرفی در طول روز، کالری مصرف کند که در این حالت باید کالری منفی داشته باشد.
تنها ماده خوراکی که کالری آن صفر می باشد، آب است و با توجه به این که بدن به مواد خوراکی دیگر نیز نیاز دارد، برای لاغری به میزان یک کیلو در روز تنها مجاز به غذاهایی با کالری نزدیک به صفر و سوزاندن دو برابر این کالری از طریق بالا بردن فعالیت های بدنی دارد.
معایب رژیم های سخت و غیر اصولی
رژیم هایی که می توانند روزانه یک کیلو وزن را کم کنند، جزو رژیم های غیر اصولی محسوب می شوند. این رژیم ها به حدی سخت هستند که گاهی اوقات معایب آن ها بیشتر از مزایای آن بوده و در صورت اجرای آن، فرد دچار مشکلات دیگری می شود.
از جمله مشکلات چنین رژیم هایی با سطح سختی بالا و محدودیت بیش از حد دریافت مواد غذایی مجاز برای بدن، می توان به ریزش شدید مو اشاره کرد. ضعیف شدن کلی بدن مانند شکنندگی ناخن ها، تاثیر بر اعصاب به دلیل نرسیدن مواد مغذی به مغز، درد شدید معده، مشکلات دفع و … از جمله عوارض چنین رژیم هایی می باشند.
چه مسائلی مانع کاهش وزن یا توقف روند کاهش وزن می شوند؟
در این بخش از مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، قصد پاسخگویی به یکی از رایج ترین سوالات افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند را داریم و این پرسش، مشکلاتی است که در مسیر کاهش وزن وجود دارد و یکی از آن ها توقف یا استپ وزنی است.
این مشکل به خصوص در افرادی که به دنبال کاهش وزن روزانه هستند، بیشتر دیده می شود و گاهی اتفاق می افتد که فرد چند روز پشت هم کاهش وزن نداشته باشد. این مسئله خوشایند نیست و در برخی افراد موجب بی انگیزگی برای ادامه مسیر می شود. استپ وزنی علل مختلفی دارد.
کاهش فعالیت بدنی
یکی از دلایل استپ وزنی، کاهش فعالیت های بدنی است. کاهش وزن علاوه بر مصرف غذا، به فعالیت بدنی نیز بستگی دارد. زمانی که فرد فعالیت های بدنی خود را از حد نرمال نیز کمتر می کند، کالری بدن ثابت مانده و سوزانده نمی شود. در چنین شرایطی با وجود پیروی از رژیم غذایی یا عمل جراحی به منظور کاهش وزن، باز هم فرد کاهش وزنی را تجربه نمی کند.
تغییر خودسرانه در رژیم
علاوه بر کاهش فعالیت های بدنی، تغییرات خودسرانه در رژیم غذایی نیز می تواند باعث توقف وزنی شود. به عنوان مثال افراد با تصور این که خوراکی هایی مانند سبزیجات کالری کمی دارند، این مواد را جایگزین غذاهای اصلی کرده و با حجم بیشتر از آن ها استفاده می کنند که این مسئله موجب دریافت کالری بیشتر و عدم کاهش وزن می شود.
همچنین برخی افراد با گرفتن رژیم های یکنواخت، باعث عادی شدن روند مصرف غذا و کالری برای بدن شده که این مسئله نیز موجب توقف روند لاغری و کاهش وزن می شود.
حبس مایعات در بدن
در نهایت عاملی که باعث توقف وزنی در روند لاغری می شود، حبس شدن مایعات در بدن است. عامل این مشکل، هورمون کورتیزول است که به علت مصرف زیاد نمک، مصرف کربوهیدرات به مقدار زیاد و ناگهانی، اختلالات قاعدگی و … رخ داده و با احتساب آب در سلول ها، موجب توقف کاهش وزن و در مواردی حتی افزایش چند کیلو وزن می شود.
در ادامه مبحث چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، مشکلات کاهش وزن خودسرانه را بررسی می نماییم. با ما باشید.
کاهش روزانه یک کیلو وزن بدون نظارت پزشک چه مشکلاتی به همراه دارد؟
زمانی که این سوال مطرح می شود که چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، بسیاری از افراد، رژیم غذایی را پیشنهاد کرده و اکثریت این افراد نیز به دنبال رژیم های خودسرانه و بسیار سخت می روند.
این گونه رژیم ها توسط پزشک توصیه نمی شوند. به همین دلیل نمی توان آن ها را زیر نظر پزشک انجام داد. برای کاهش وزن به این شکل، توصیه بیشتر پزشکان جراحی لاغری است، در غیر این صورت فرد دچار مشکلات مختلف می شود.
مشکلات گوارشی
مشکلات گوارشی شایع ترین عارضه رژیم های خودسرانه به قصد کاهش یک کیلو وزن در روز می باشند. در این رژیم ها معمولا بیشتر مواد غذایی محدود می شوند که در نتیجه آن مشکلات گوارشی رخ می دهد. از جمله مشکلات گوارشی که به علت این گونه رژیم ها رخ می دهد، می توان به یبوست، اسهال، مشکلات معده مانند رفلاکس های ناگهانی، ضعف معده برای پذیرش مواد غذایی و … اشاره کرد.
افت انرژی
دیگر عارضه ناشی از رژیم های خودسرانه، افت انرژی است. کاهش دریافت کالری، موجب افت شدید انرژی می شود، خستگی، بیحالی، ضعف، خواب آلودگی در طول روز با وجود خواب کافی شبانه و … از رایج ترین عوارض افت انرژی ناشی از کاهش وزن با رژیم های خودسرانه می باشند.
مشکلات هورمونی
مشکلات هورمونی دیگر عارضه ای است که رژیم های سخت و غیر اصولی به منظور کاهش وزن سریع در حد یک کیلوگرم در روز باعث آن می شوند. عملکرد اندام هایی که در ترشح هورمون ها نقش دارند، با اجرای چنین رژیم هایی دچار مشکل شده که در نتیجه آن اختلالات هورمونی رخ می دهد.
اختلالات روحی
پیروی از یک رژیم سخت به منظور کاهش وزن بسیار زیاد در کوتاه مدت، بیش از هر چیز سبب ضعف عصبی و ناراحتی های روحی می شود. خستگی زودرس، کمبود سطح انرژی، نرسیدن قند و مواد خوراکی انرژی زا به بدن و … همگی باعث بد خلقی و تاثیر در روحیات فرد می شوند تا جایی که برخی از افراد به مشکلاتی مانند افسردگی دچار می شوند.
بهترین روش برای کاهش یک کیلو وزن، به طور روزانه چیست؟
برای این که بدانیم چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، باید کالری دریافتی بدن را به حداقل برسانیم و این کار به جز کنترل تغذیه با هیچ روشی امکانپذیر نخواهد بود. اما کاهش تغذیه به این منظور، با رژیم های معمولی نیز امکانپذیر نخواهد بود.
بدن با توجه به ظرفیت معده نیاز به مصرف غذا داشته و زمانی که حجم معده پر نباشد، پیغام سیری به مغز ارسال نمی شود. همچنین هورمون گرلین که در گرسنگی تاثیر دارد، با خالی شدن بخشی از معده شروع به ترشح می کند، بنابراین به منظور جلوگیری از ترشح این هورمون و به تعویق انداختن گرسنگی، باید حجم معده را کاهش داد که این کار تنها با جراحی لاغری امکانپذیر است.
جراحی لاغری، سریعترین روش کاهش وزن
یکی از سریع ترین راه ها برای دستیابی به وزن ایده آل، جراحی لاغری است. جراحی های لاغری انواع مختلفی دارند که بهترین آن ها، انواعی است که باعث کاهش حجم معده می شوند.
این دست جراحی ها به دو صورت حذف بخشی از معده یا کوچک تر کردن معده با ابزار خارجی، حجم دریافت غذا را کاهش داده و موجب کاهش نیاز به غذا و احساس سیری طولانی مدت می شوند.
از جمله این جراحی ها می توان به اسلیو معده، بای پس، رینگ معده و بالن معده اشاره کرد. جراحی های لاغری بهترین و قطعی ترین روش برای کاهش وزن نیز می باشند.
تمام افرادی که قصد کاهش وزن سریع را دارند، باید از جراحی های لاغری استفاده کنند. همچنین این روش لاغری، بهترین شیوه برای افرادی است که شاخص توده بدنی آن ها اعداد بسیار بالایی را نمایش داده و در نتیجه به چاقی مفرط مبتلا هستند.
با توجه به این که این افراد در معرض ابتلا به بیماری های خطرناک قرار داشته یا به این گونه بیماری ها مبتلا هستند، جراحی لاغری روش بسیار خوبی است تا از خطر ابتلا به بیماری ها جلوگیری کنند.
عمل جراحی به منظور لاغری روزانه یک کیلو، چه مزایایی دارد؟
امروزه به بیشتر افرادی که با چاقی مفرط به پزشک مراجعه می کنند، جراحی چاقی به منظور کاهش وزن و لاغری توصیه می شود اما ممکن است این سوال برای بیماران ایجاد شود که به چه علت جراحی لاغری بهترین روش کاهش وزن است و چرا بیمار نباید پیش از امتحان کردن جراحی از روش های دیگر مانند رژیم غذایی یا ورزش کردن استفاده کند.
در این بخش از مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، به بررسی مزایای جراحی لاغری، به خصوص برای این میزان کاهش وزن خواهیم پرداخت.
کاهش وزن سریع
کاهش وزن سریع یکی از مهم ترین مزایای جراحی چاقی است. می توان با اطمینان گفت که هیچ روش دیگری به اندازه جراحی چاقی در کاهش وزن و لاغری سریع تاثیرگذار نبوده و علاوه بر کاهش وزن سریع، روند لاغری با این روش ادامه دار نیز هست.
به عبارت دیگر در رژیم لاغری یا ورزش کردن، بعد از کاهش مقداری از وزن، کاهش وزن متوقف شده و برای ادامه آن نیاز به اقدامات مختلف مانند افزایش فعالیت بدنی یا شدت دادن به رژیم غذایی است، در حالی که در جراحی چاقی، روند لاغری بدون توقف ادامه پیدا می کند. به خصوص برای افرادی که به کاهش وزن روزانه یک کیلو نیاز دارند، جراحی لاغری تنها راه دستیابی به هدف است.
بهبود کیفیت زندگی
بهبود کیفیت زندگی دیگر مزیت جراحی لاغری است. همان طور که گفته شد، با کاهش هر یک کیلوگرم از وزن اضافه، فرد توانایی بیشتری برای انجام فعالیت های روزمره پیدا می کند. عملکرد ذهن بهتر شده و در نتیجه تمام این مزایا، کیفیت زندگی نیز بهبود پیدا می کند. بهبود وضعیت روحی ناشی از افزایش اعتماد به نفس، دیگر مزیتی است که کاهش وزن از طریق جراحی لاغری به همراه دارد.
صرفه جویی در هزینه
افرادی که نیاز به کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم دارند، برای دستیابی به هدف خود از طریق دیگر روش ها معمولا هزینه زیادی را صرف خرید دارو، دریافت رژیم های مختلف و خرید مواد غذایی بدون کالری و ورزش کردن می کنند که گاها این هزینه با ابتلا به بیماری های مختلف بی تاثیر می شود.
در حالی که در جراحی چاقی، هزینه ها به یکباره انجام شده و حتی بخش زیادی از آن ها توسط بیمه فرد پرداخت می شوند که این مسئله از مزایای مهم جراحی چاقی نسبت به دیگر روش ها برای کاهش وزن در کوتاه مدت می باشد.
برای کاهش وزن به میزان یک کیلو در روز از طریق عمل جراحی، نیاز به چه آمادگی هایی می باشد؟
تا اینجای مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، مشخص شد که بهترین روش برای کاهش این میزان وزن در روز، عمل جراحی است.
البته عمل جراحی پروسه ای به خصوص داشته و برای انجام آن نیاز به آمادگی هایی پیش از عمل است که به انجام بهتر و سریع تر عمل کمک کرده و عوارض عمل را نیز تا حد زیادی کاهش می دهد. از جمله آمادگی های لازم برای انجام جراحی چاقی با هدف کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
تکمیل اطلاعات در مورد عمل
با وجودی که با جراحی چاقی، فرد می تواند کاهش وزن زیادی را در مدت زمان کم تجربه کند، اما بسیاری از افراد به دلیل عدم آشنایی با این روش، در مورد انجام آن تردید دارند.
بنابراین در اولین قدم برای انجام چنین عملی، بهتر است که اطلاعات خود در این زمینه را تکمیل کرد. مشاوره با پزشک بهترین اقدام برای تکمیل اطلاعات و رفع تمام ابهامات در مورد جراحی چاقی است. همچنین در مشاوره با پزشک می توان با انواع روش های جراحی چاقی آشنا شده و بهترین روش را بسته به نیاز و شرایط خود انتخاب کرد.
برنامه ریزی هزینه ها
برنامه ریزی بابت هزینه های جراحی دیگر مسئله ای است که پیش از عمل جراحی باید برای آن آمادگی کسب کرد. هزینه های جراحی پیش از عمل پرداخت می شوند، بنابراین بسته به نوع بیمه خود می توان پزشک و بیمارستانی را برای جراحی چاقی انتخاب کرد که بیمه بیمار را تحت پوشش قرار دهند.
انجام اقدامات اولیه
در نهایت، به منظور انجام جراحی چاقی با هدف کاهش وزن یک کیلوگرم در روز، بیمار باید آزمایشاتی را برای تعیین وضعیت دقیق بدن انجام دهد. آزمایش خون، رادیولوژی، آزمایش غدد، نوار قلب و … از جمله آزمایشات مهمی هستند که پیش از عمل جراحی باید انجام شوند.
همچنین پیش از عمل چاقی، بیمار باید به متخصصین مختلفی به منظور تایید سلامت و آمادگی برای عمل مراجعه کند که از جمله آن ها می توان به متخصص قلب، غدد، روانشناسی و … اشاره کرد.
بعد از عمل جراحی، چه مراقبت هایی به کاهش وزن سریع تر کمک می کنند؟
هدف از انجام عمل جراحی برای کاهش وزن، لاغری سریع در کوتاه مدت است. بسیاری از افرادی که به دنبال روشی برای کاهش وزن روزی یک کیلو هستند، از جراحی چاقی استفاده می کنند.
جراحی بهترین روش برای رسیدن به چنین کاهش وزنی است اما به شرطی که مراقبت های بعد از عمل به طور دقیق رعایت شوند. به عبارت دیگر، بخش زیادی از نتیجه گیری جراحی چاقی به مراقبت هایی که بعد از عمل انجام می شوند، بستگی دارد.
رعایت رژیم مناسب
بعد از تمام عمل هایی که باعث کوچک شدن معده می شوند، حجم مصرف غذا به طور ناگهانیه کاهش پیدا می کند اما برای کاهش وزن سریع بعد از این جراحی ها، بیمار نیاز به برنامه ای مشخص در دوران نقاهت بعد از عمل دارد.
در رژیم بعد از عمل، مواد غذایی به مرور در برنامه بیمار اضافه می شوند که همین مسئله موجب کاهش وزن زیاد در کوتاه مدت می شود. رژیم غذایی در روزهای ابتدایی فشرده تر و محدودتر است و بیشترین میزان کاهش وزن نیز در همین دوران اتفاق می افتد تا جایی که کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم در نخستین روزهای بعد از جراحی، دور از ذهن نیست.
مصرف داروها مطابق با تجویز پزشک
همانند تمام جراحی ها، بعد از انجام جراحی چاقی نیز نیاز به مصرف داروهای مختلف برای بهبودی سریع تر است. همچنین برخی داروها برای افرادی که توقع و نیاز به کاهش وزن روزانه دارند نیز مورد نیاز است که در اولین معاینه پزشک بعد از عمل، تجویز شده و بیمار موظف است که مصرف آن ها را مطابق دستورالعمل پزشک به طور دقیق انجام دهد.
افزایش فعالیت بدنی به مرور
در نهایت، اقدامی که بعد از عمل جراحی چاقی به کاهش روزی یک کیلو وزن کمک می کند، افزایش فعالیت های بدنی است. البته در این مورد احتیاط هایی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در هفته های ابتدایی که بدن هنوز عوارض جراحی را دارا می باشد، باید از فعالیت های شدید و طولانی مدت پرهیز کرد.
در بخش بعدی نوشتار چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، رژیم مناسب بعد از جراحی لاغری را بررسی می نماییم. با شما هستیم.
رژیم مناسب بعد از عمل جراحی چاقی، به منظور کاهش روزی یک کیلو وزن به چه صورت است؟
تصور اشتباهی که اغلب متقاضیان جراحی چاقی به منظور کم کردن روزی یک کیلو وزن از این عمل ها دارند، کاهش وزن خود به خودی و بدون نیاز به تلاش یا اقدام به خصوصی بعد از عمل است.
این بیماران با فرض این که بعد از عمل می توان به شکل قبل از مواد غذایی استفاده کرده و تنها تغییرات معده موجب لاغری می شوند، عمل جراحی را انتخاب کرده و بعد از انجام آن با مشکلات زیادی مواجه می شوند. در حالی که اصلی ترین مراقبت بعد از جراحی چاقی، رعایت رژیم غذایی مناسب است.
رژیم مناسب بعد از جراحی چاقی
رژیم غذایی بعد از جراحی چاقی اصول به خصوصی دارد که مهم ترین آن افزایش حجم و تنوع غذای مصرفی به مرور است. در روزهای اول بعد از عمل که فرد بیشترین کاهش وزن روزانه را تجربه می کند، بیمار تنها مجاز به مصرف برخی مایعات خاص است.
آب، آبمیوه طبیعی رقیق شده، دوغ و شیر رقیق و بدون نمک، چای بدون قند، آب گوشت و سبزیجات رقیق شده موادی هستند که در دو هفته ابتدایی بعد از جراحی، بیمار مجاز به مصرف آن ها می باشد. در این مدت، بیمار تا روزی یک کیلوگرم وزن کم خواهد کرد.
بعد از دو هفته اول، در صورتی که کاهش وزن بیمار مقدار مناسبی داشته و عارضه خاصی در طول این مدت مشاهده نشود، پزشک مواد غذایی جامد البته به صورت پوره و نرم شده را به برنامه غذایی اضافه می کند. فرنی، میوه پوره شده، سبزیجات پخته و پوره شده، سوپ رقیق و … از جمله خوراکی های مجاز در این دوره هستند.
البته در دوران پوره خواری نیز کاهش وزن نسبتا بالا بوده اما نه به میزان دو هفته ابتدایی. در نهایت با سپری کردن ماه اول، بیمار قادر به مصرف غذا به شکل عادی و با مقدار کم خواهد بود. البته غذاهای سرخ کردنی، نوشابه ها و دیگر خوراکی هایی از این دست تا مدت ها بعد از عمل ممنوع می باشند.
کدام نوع از جراحی ها، برای کاهش روزی یک کیلو وزن مناسب تر می باشند؟
در ادامه مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، به یکی از مهم ترین سوالات بیماران که در مورد انتخاب نوع مناسب جراحی است، پاسخ خواهیم داد. جراحی های چاقی انواع مختلفی دارند و در بیشتر آن ها فرد در مدت زمان کوتاه، کاهش وزن خوبی را تجربه می کند.
اما این که کدام نوع برای کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم مناسب می باشد، بعد از بررسی شرایط فرد و با توجه به وضعیت وی مشخص می شود. در ادامه برخی از انواع جراحی ها با کاهش وزن زیاد در کوتاه مدت معرفی خواهند شد.
اسلیو معده
از بهترین جراحی های چاقی برای کاهش وزن روزانه و به مقدار زیاد را می توان از عمل اسلیو نام برد. اسلیو با حذف بخشی از معده موجب کاهش وزن و لاغری می شود. در این عمل چیزی حدود 80 درصد از حجم معده بیمار برداشته می شود. البته مقدار خارج شده از معده به شرایط فرد مانند وزن اولیه و … بستگی دارد.
با برداشتن این حجم از معده و همچنین بخش ترشح کننده هورمون گرلین، بیمار دیرتر احساس گرسنگی کرده و زودتر سیر می شود. در نتیجه حجم غذا تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
نسبت به سایر جراحی های لاغری، اسلیو بیشترین مقدار کاهش وزن در روزهای ابتدایی بعد از عمل را داشته و برای افرادی که به دنبال کاهش روزی یک کیلو وزن هستند، انتخاب مناسب تری می باشد.
بای پس معده
دیگر جراحی لاغری با هدف کاهش وزن زیاد در کوتاه مدت، بای پس معده است. بای پس تا حد زیادی مشابه عمل اسلیو بوده با این تفاوت که در آن به جای خارج کردن معده، معده به دو بخش تقسیم می شود که بخشی از آن مستقیما به روده کوچک متصل بوده و مواد غذایی زودتر دفع می شوند.
در نتیجه موادی مانند چربی ها که نیاز به زمان بیشتری برای جذب دارند، در فرآیند دفع از بدن خارج شده و فرد کاهش وزن خواهد داشت. در جراحی بای پس معده نیز بیمار کاهش وزن روزانه خواهد داشت.
رینگ معده
یکی دیگر از جراحی های مناسب برای کاهش وزن به میزان بالا، رینگ معده است. بر خلاف دو جراحی قبلی که معده مستقیما تحت جراحی قرار گرفته و تغییرات لازم برای کاهش وزن به صورت مستقیم اعمال می شدند، در جراحی به سبک رینگ معده، از یک ابزار خارجی برای کاهش حجم معده استفاده می شود.
در رینگ معده، حلقه ای سیلیکونی دور تا دور معده قرار می گیرد و با تنگ و گشاد کردن این حلقه، حجم معده تغییر می کند. رینگ معده نیز برای کاهش وزن سریع مناسب است اما مقدار آن کمتر از اسلیو و بای پس می باشد. با این حال به علت عدم تغییر در وضعیت معده، بسیاری از افراد این جراحی را نسبت به دو روش گفته شده ترجیح می دهند.
آیا جراحی لاغری با هدف کاهش وزن سریع، عوارضی دارد؟
کاهش وزن سریع، بازگشت وزن سریعی نیز خواهد داشت. به عبارت دیگر افرادی که در مدت زمان کوتاه مقدار زیادی از وزن اضافه خود را از دست می دهند، در یک بازه زمانی کوتاه افزایش وزن خواهند داشت و جلوگیری از این موضوع تنها با رعایت رژیم های غذایی سخت امکانپذیر خواهد بود.
البته این در صورتی است که کاهش وزن با رژیم غذایی اتفاق افتاده باشد، در صورتی که این فرآیند طی عمل جراحی اتفاق بیفتد، بازگشت وزن بسیار ناچیز خواهد بود.
عوارض احتمالی کاهش وزن سریع با جراحی لاغری
کاهش وزن سریع و در مدت زمان کوتاه در حالت عادی، مشکلات زیادی به همراه دارد. در بخش های قبل در مورد عوارض و مشکلاتی که لاغری با رژیم های خودسرانه و غیر اصولی به وجود می آورد، صحبت شد. اما در جراحی چاقی با وجود کاهش وزن سریع، عوارض بسیار نادر است و تنها در برخی بیماران اتفاق می افتد.
از جمله عوارض جراحی چاقی می توان به ضعف در روزهای ابتدایی، به خصوص در دوران مایعات اشاره کرد. سطح انرژی بیمار با ورود به دوران پوره خواری افزایش پیدا می کند.
دیگر عارضه ای که در برخی بیماران ممکن است بعد از عمل جراحی رخ دهد، بی میلی به مصرف غذاست. با کاهش حجم معده به هر روشی، فرد مدت زمان بیشتری احساس سیری می کند.
در نتیجه میلی برای مصرف غذا نخواهد داشت. البته این عارضه چندان مشکل ساز نیست و همین عدم مصرف غذا موجب کاهش وزن سریع به صورت روزانه یک کیلوگرم می شود.
آیا کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در شبانه روز امکانپذیر است؟
همان طور که در بخش های قبلی مقاله گفته شد، میزان استاندارد کاهش وزن برای افرادی که به وسیله رژیم غذایی و دیگر روش های طبیعی اقدام به کاهش وزن می کنند، هفته ای 1 تا 2 کیلوگرم و ماهانه 4 تا 8 کیلوگرم است.
هر فرد به طور روزانه نیازمند 5 تا 7 هزار کالری می باشد که برای کاهش 1 کیلوگرم در هفته باید هزار کالری از مصرف روزانه را کاهش داده یا روزانه هزار کالری بیشتر از سابق بسوزاند. بنابراین برای کاهش روزانه یک کیلو، فرد نباید هیچ کالری در طول هفته دریافت کند که این امکانپذیر نیست.
بنابراین، کاهش وزن روزانه بیشتر از یک کیلوگرم امکانپذیر نمی باشد اما در صورتی که کاهش وزن در مدت کوتاه برای فرد الزامی باشد، به عنوان مثال افرادی که علاوه بر چاقی به بیماری هایی نظیر مشکلات قلبی، دیابت و … مبتلا هستند؛ تنها روشی که می توان با انجام آن روزی یک کیلو وزن را بدون بروز مشکل و عارضه کم کرد، جراحی چاقی است.
در دوران مصرف مایعات بعد از انجام جراحی لاغری، برخی بیماران که اضافه وزن آن ها بسیار زیاد است، در برخی روزها بیشتر از 1 کیلو در روز نیز کاهش وزن خواهند داشت.
چه ورزش هایی بعد از جراحی به کاهش یک کیلو وزن در روز کمک می کنند؟
در بخش های قبلی مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، گفته شد که تنها راه رسیدن به این هدف، سوزاندن بیشتر کالری نسبت به کالری دریافتی است و این پروسه در جراحی چاقی ساده تر اتفاق می افتد.
یکی از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی برای دستیابی به کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم، رژیم غذایی مناسب است. اما با وجود تغییر در حجم و نوع غذای دریافتی نیز بسیاری از افراد این میزان کاهش وزن را تجربه نخواهند کرد.
در چنین شرایطی، در کنار رژیم غذایی نیاز است که فعالیت های بدنی را نیز افزایش داد. به عبارت دیگر کالری مصرفی را بیشتر از کالری دریافتی کرد تا چربی مصرفی توسط سلول ها به کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم منجر شود. از جمله فعالیت های ورزشی که کالری سوزی در آن ها بیشتر است، می توان به پیاده روی اشاره کرد.
یکی از مزایای پیاده روی، عضله سازی در کنار چربی سوزی است. در نتیجه بدن دچار افتادگی نمی شود. ورزش در باشگاه نیز می تواند کالری لازم برای کاهش روزانه یک کیلوگرم را بسوزاند. البته انجام آن باید با نظر و اجازه پزشک انجام شود در غیر این صورت احتمال آسیب به بدن وجود دارد.
مهم ترین نکات مراقبتی برای این که روزی یک کیلو وزن کنیم، چه مواردی هستند؟
در این بخش از مقاله چگونه روزی یک کیلو وزن کم کنیم ، در مورد نکات مهم مراقبتی در کاهش وزن به این صورت صحبت خواهیم کرد. طبیعتا، لاغری به این مقدار بدون عارضه نیست و به راحتی نیز اتفاق نمی افتد. هر چقدر اضافه وزن فرد بیشتر باشد، کاهش وزن و لاغری طولانی تر خواهد شد.
در افرادی که شاخص توده بدنی آن ها 40 و بیشتر باشد، رسیدن به وزن ایده آل چیزی حدود 1 سال زمان می برد. در طول این یک سال، نکات مهم مراقبتی به شرح زیر می باشند.
حفظ انگیزه
از زمان شروع رژیم غذایی بعد از عمل جراحی تا زمان رسیدن به وزن ایده آل، مهم ترین عاملی که به کنترل تغذیه و تغییراتی که در طول این مدت اتفاق می افتد کمک می کند، حفظ انگیزه است.
انگیزه مهم ترین عاملی است که برای کاهش وزن زیاد در مدت زمان به آن نیاز است. تصویرسازی آینده و تناسب اندام و فکر کردن به مشکلات چاقی از مهم ترین مواردی هستند که برای کاهش وزن روزی یک کیلو و سختی های این مسیر، به فرد انگیزه می دهند.
حمایت خانواده
چه برای حفظ انگیزه و چه برای مبارزه با مشکلاتی که کاهش وزن به این میزان به همراه دارد، حمایت خانواده بسیار ضروری است. در طول کاهش وزن، بیمار نیاز به مصرف دارو یا خرید مواد غذایی خاص خواهد داشت که همراهی یکی از اعضای خانواده در این مسیر برای چنین مسائلی کمک کننده می باشد.
ارتباط منظم با پزشک
از مهم ترین مسائلی که به کاهش وزن سریع اما سالم و دائمی در کوتاه مدت کمک می کند، ارتباط منظم با پزشک است. بیمار باید هر چند وقت یک بار به پزشک مراجعه کرده و روند کاهش وزن را زیر نظر وی بررسی کند.
توجه به تغییرات
در صورت بروز مشکل یا هر گونه عارضه ناشی از کاهش وزن روزانه یک کیلو، این عوارض با تغییرات جسمی و ظاهری نشان داده می شوند.
به عنوان مثال ضعف شدید، سرگیجه، سردرد و … از جمله مشکلاتی هستند که در کاهش وزن سریع رخ می دهند. در صورتی که این مشکلات به شدت و به صورت مداوم بروز کنند، باید فورا به پزشک مراجعه کرد تا اقدامات درمانی لازم به موقع انجام شوند.
عدم وزن کشی
در نهایت، عاملی که به عدم توقف در روند کاهش وزن و کاهش استرس و نگرانی بیمار کمک می کند، عدم وزن کشی است. برخی بیماران به طور روزانه تغییرات وزنی خود را بررسی می کنند که این کار درست نیست.
کاهش وزن شیب ثابتی نداشته و بسته به نوع غذای مصرفی، ساعت خواب، میزان فعالیت ها و … ممکن است فرد روزی یک کیلو کاهش وزن داشته یا به طور کل کاهش وزنی نداشته باشد.
چه افرادی به کاهش وزن یک کیلوگرم در روز نیاز دارند؟
حتی افرادی که تنها چند کیلو اضافه وزن دارند نیز تمایل دارند که وزن اضافه خود را در مدت زمان کوتاهی کاهش دهند. کاهش وزن روزانه یک کیلوگرم هدف بسیاری از بیماران مبتلا به چاقی است اما این شدت کاهش وزن به تمام افراد توصیه نمی شود.
برخی از بیماران این امکان را دارند که کاهش وزن را به مرور و با سرعت کمتری انجام دهند، اما برخی بیماران باید وزن خود را در مدت زمان کوتاه کاهش دهند که از جمله آن ها می توان به مبتلایان به بیماری قلبی، به خصوص بیمارانی که سابقه سکته قلبی دارند، اشاره کرد.
چاقی احتمال سکته را افزایش می دهد بنابراین بیمارانی که یک بار این مشکل را تجربه کرده اند، باید وزن خود را زودتر از سایرین کاهش دهند. افراد با شاخص توده بدنی بالا که قصد بارداری داشته نیز به منظور تسریع روند این موضوع نیاز به کاهش وزن سریع دارند.
بیمارانی که دچار دردهای شدید مفصلی شده یا افرادی که چاقی موجب آسیب به روابط و روند زندگی آن ها شده نیز باید وزن خود را در کوتاه ترین زمان ممکن کاهش دهند.
احتمال بازگشت وزن بعد از کاهش روزی یک کیلو وزن، چه میزان است و چه راه هایی برای جلوگیری از آن وجود دارد؟
یکی از مشکلات کاهش وزن سریع، بازگشت وزن از دست رفته به همان سرعت است. در غیر این صورت فرد باید تا آخر عمر از رژیمی سخت و محدود پیروی کند.
در صورتی که کاهش وزن روزانه یک کیلو با عمل جراحی اتفاق افتاده باشد، به علت تغییراتی که در حجم معده ایجاد می شود، بازگشت وزن بسیار ناچیز خواهد بود و بسیاری از افراد به طور کل این موضوع را تجربه نمی کنند. اما برای پیشگیری کامل از این مشکل راهکارهایی وجود دارد. از جمله این راهکارها می توان به کالری شماری اشاره کرد.
بعد از رسیدن به وزن ایده آل، بیمار می تواند با مراجعه به پزشک، کالری مناسب برای تثبیت وزن را دریافت کند و با تنظیم حجم یا نوع غذاهای مصرفی برای تامین این میزان کالری، از دریافت مقادیر بیشتر جلوگیری کند. انجام یک برنامه روتین ورزشی، دیگر اقدامی است که از بازگشت وزن بعد از رسیدن به مقدار ایده آل جلوگیری می کند.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0
4 پاسخ
من دنبال لاغری خیلی سریع هستم چون من چند ماه ورزش کردم و سودی نداشت
سلام من میخوام لاغر بشم ولی بخاطر داشتن تیروئید عملا ورزش کردنم هم سودی نداره
من همیشه آرزو داشتم لاغر بشم چون اضافه وزن بالایی داشتم در حدود 32 کیلو اضافه وزن داشتم که به کمک اقای دکتر موفق شدم
من قدم ۱۵۴ هست و وزنم ۴۳ چطوری بشم ۳۸ کیلو؟