چاقی لحمی یعنی چه

فهرست مطالب

چاقی لحمی یعنی چه اگر خود شما یا یکی از نزدیکان به مشکل چاقی دچار هستید، احتمالا این واژه را زیاد شنیده اید. چاقی لحمی یکی از انواع چاقی در دسته بندی های چاقی طب سنتی است که ویژگی های به خصوصی داشته و درمان آن با توجه به ویژگی های خاص این نوع از چاقی انجام می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چاقی لحمی می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

مقدمه

چاقی لحمی یعنی چه
چاقی لحمی یعنی چه

با توجه به معضل چاقی در دنیای امروز و تنوع وضعیت بدنی افراد در ابتلا به چاقی که در درمان آن تاثیر می گذارد نیاز است که با انواع چاقی و روش هایی که برای درمان هر نوع از چاقی نیاز است آشنا بود.

اینفوگرافیک چاقی لحمی یعنی چه

اینفوگرافیک چاقی لحمی یعنی چه
اینفوگرافیک چاقی لحمی یعنی چه

در این مقاله قصد داریم به تعریف این موضوع که چاقی لحمی یعنی چه بپردازیم و با پاسخ به سوالات زیر به طور کامل در مورد این چاقی توضیح داده و روش های درمان آن را بررسی کنیم بنابراین اگر به مشکل چاقی، به خصوص چاقی لحمی دچار هستید با ما همراه باشید.

چاقی لحمی یعنی چه

چاقی که ناشی از تولید و تکثیر گوشت و عضله است: به اصطلاح به آن لحم  می گویند.

که بیمار دارای استخوان بندی درشت است.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

  • چاقی چه وضعیتی از بدن است؟
  • علل چاقی چه مواردی هستند؟
  • آمارهای سازمان بهداشت جهانی در مورد چاقی به چه صورت است؟
  • چاقی چه خطراتی دارد؟
  • برای پیشگیری از چاقی چه روش هایی وجود دارد؟
  • میزان چاقی با چه روش هایی تشخیص داده می شود و آیا در تشخیص چاقی لحمی نیز موثر است؟
  • چاقی چند نوع دارد و چاقی لحمی در کدام دسته بندی چاقی قرار می گیرد؟
  • موانع لاغری در چاقی لحمی کدامند؟
  • روش های کلی لاغری و کاهش وزن در تمام انواع چاقی چیست؟
  • چاقی چه محدودیت هایی برای فرد ایجاد می کند؟
  • چاقی از دیدگاه طب سنتی به چه صورت است؟
  • در دسته بندی های انجام شده در طب سنتی چاقی چند نوع دارد؟
  • بدن در چاقی لحمی چه تغییراتی می کند؟
  • چه افرادی بیشتر در معرض چاقی لحمی قرار دارند؟
  • چگونه می توان چاقی لحمی را درمان کرد؟
  • خصوصیات و ویژگی های مزاجی مبتلایان به چاقی لحمی چیست؟
  • به منظور نتیجه گیری بهتر از روش های درمان چاقی لحمی چه عاملی تاثیر بیشتری دارد؟
  • پزشک برای تشخیص و درمان چاقی لحمی چه اقداماتی انجام می دهد؟
  • غذاهای مناسب چاقی لحمی کدامند؟
  • افراد مبتلا به چاقی لحمی باید از مصرف کدام مواد غذایی پرهیز کنند؟
  • برای کاهش وزن در چاقی لحمی، تعادل بدن باید به چه صورت حفظ شود؟
  • آیا ابتلا به چاقی لحمی سن خاصی دارد؟

چاقی چه وضعیتی از بدن است؟

اضافه وزن، مصرف غذاهای ناسالم، کم تحرکی، خستگی زودرس، بیماری های مختلف، درد مفاصل و… همگی یادآور واژه ای به نام چاقی هستند. البته این واژه ها چاقی را تعریف نمی کنند اما به طور مستقیم یا غیر مستقیم با آن در ارتباط بوده و می توانند وضعیتی که فرد بعد از ابتلا به چاقی به آن درگیر می شود را مشخص کنند.

تعریف چاقی

هر فرد نسبت به قد و استخوان بندی باید وزن مشخصی داشته باشد تا در محدوده سالم وزنی قرار داشته و از تناسب اندام برخوردار باشد اما گاهی اوقات به دلایل مختلف وزن فرد نسبت به قد و استخوان بندی افزایش پیدا کرده یا کمتر می شود که در این شرایط کمبود وزن یا اضافه وزن اتفاق می افتد.

اضافه وزن اولین مرحله ورود به چاقی است که در آن فرد تنها کمی از مقدار نرمال و متناسب وزنی بالاتر است، اما به مرور و با عدم کنترل و رسیدگی به اضافه وزن، فرد به مرحله چاقی وارد می شود. چاقی شرایطی است که فرد بیشترین وزن نسبت به قد را دارا می باشد. تعیین کننده وزن در حالت چاقی چربی های بدن هستند.

به عبارت دیگر با افزوده شدن حجم و تعداد سلول های چربی وزن بالاتر رفته و فرد از مرحله سلامت وزن به ترتیب به سلامت وزن و چاقی وارد می شود.

مخاطب گرامی شما در حال مشاهده مقاله چاقی لحمی یعنی چه هستید.

چاقی در علوم مختلف

در هر کدام از انواع طب و علوم مختلف چاقی معنای مشخصی دارد اما وجه اشتراک تمام آن ها، مصرف نادرست مواد غذایی و افزایش چربی در بدن است. چاقی، در دو طب سنتی و کلاسیک به طور جدی تری بررسی می شود. در طب کلاسیک چاقی با مصرف و سوزاندن کالری ها تعریف می شود.

به عبارتی، در این طب به هر ماده غذایی کالری مشخصی نسبت داده می شود که هر فرد، با توجه به اضافه وزن و مقدار مورد نیاز تا رسیدن به وزن سالم باید مقدار مشخصی از آن را دریافت کند.

در صورت بیشتر شدن کالری، باقیمانده آن به چربی تبدیل شده و فرد به چاقی مبتلا می شود. اما مطابق اطلاعات طب سنتی چاقی زمانی ایجاد می شود که مواد غذایی مصرفی با طبیعت بدنی فرد هماهنگی نداشته باشند، در مورد چاقی در طب سنتی و انواع آن در ادامه بیشتر صحبت خواهد شد.

چاقی در علوم مختلف
چاقی در علوم مختلف

علل چاقی چه مواردی هستند؟

همان طور که گفته شد، هر کدام از انواع طب، علت ابتلا به چاقی را با توجه به حوزه دانش خود بررسی می کنند، در نتیجه نتایج بررسی متفاوت خواهد بود اما برخی از نکات و عللی که باعث ابتلای افراد به چاقی می شوند، در تمام دانش ها و انواع طب های مختلف یکسان می باشند که به شرح زیر هستند.

پیشنهاد می کنیم از پست چاقی عصبی چیست دیدن کنید.

تغذیه

یکی از علل ابتلا به چاقی، که مهم ترین و تاثیرگذارترین آن ها نیز می باشد تغذیه است. تمام مواد غذایی مصرفی دارای کالری مشخصی می باشند که این کالری باید متناسب با فعالیت بدنی، سوخت و ساز و… مصرف شود.

در صورت دریافت کالری بیشتر از حد سوخت و ساز، مقدار اضافه به چربی تبدیل شده و به صورت توده چربی در نقاط مختلف تجمع پیدا می کند. تغذیه به دو صورت می تواند عامل چاقی باشد، زمانی که مصرف غذا بیش از حد نیاز بوده و زمانی که مواد غذایی مصرفی عمدتا از مواد غذایی ناسالم و نامناسب انتخاب شوند.

شما در حال خواندن پست چاقی لحمی یعنی چه هستید.

تحرک بدنی

در افزایش سوخت و ساز کالری های بدن، تحرک بدنی نقش زیادی دارد و در این میان ورزش کردن بیشترین تاثیر را دارد، البته برخی افراد به دلایل مختلف امکان انجام فعالیت های ورزشی را ندارند که در این صورت یا باید مصرف غذا را کاهش داده و یا دیگر فعالیت ها را به مقدار بیشتری انجام داد.

تا اینجا با مبحث تحرک بدنی آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

وضعیت سلامتی بدن

دیگر عامل موثر در ابتلای به چاقی سلامت بدن است، برخی مشکلات بدنی می توانند موجب اضافه وزن و به دنبال آن چاقی شوند. از جمله این مشکلات می توان به بیماری هایی نظیر کم کاری تیروئید اشاره کرد که در ترشح هورمون ها و سوخت و ساز سلول ها اثر گذاشته و در نتیجه آن فرد به چاقی و اضافه وزن مبتلا می شود.

ژنتیک

دیگر عامل موثر در ابتلای به چاقی که در این بخش از مقاله چاقی لحمی یعنی چه بررسی خواهد شد ژنتیک است. افرادی که سابقه انواع چاقی در خانواده آن ها وجود داشته باشد احتمال بیشتری در ابتلا به این مشکل دارند.

ژنتیک
ژنتیک

آمارهای سازمان بهداشت جهانی در مورد چاقی به چه صورت است؟

علی رغم آگاهی رسانی زیاد در مورد چاقی و مشکلات مربوط به آن، چاقی روز به روز در حال افزایش است و افراد زیادی در سطح جهان به آن مبتلا می شوند.

چاقی باعث ابتلای فرد به مشکلات و بیماری های مختلفی می شود به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی در تلاش است که از هر روشی این اپیدمی را کنترل کند. در این میان بعد از طب کلاسیک، طب سنتی با بررسی انواع چاقی مانند چاقی شحمی و لحمی بیشترین نقش را دارد.

آمار چاقی در جهان

آخرین آماری در که در مورد چاقی و گسترش آن در سطح جهان در دسترس است نشان دهنده این مطلب می باشد که چاقی روند رشد صعودی دارد، میزان ابتلا به چاقی امروزه حتی در کودکان نیز بسیار زیاد است تا جایی که می توان گفت تقریبا 20 میلیون کودک به این مشکل مبتلا می باشند.

روند ابتلا به چاقی در کشورهای صنعتی که توجه آن ها به طب سنتی کمتر از دیگر کشورهاست بیشتر است، در کشورهای اروپایی رشد و شیوع چاقی به حدی است که یکی از شروط استخدام یا افزایش حقوق کارمندان کاهش وزن و لاغری است و شرکت های مختلف برای رسیدن کارمندان خود به تناسب اندام امتیازات ویژه ای را برای آن ها در نظر می گیرند.

تا اینجا با مبحث آمار چاقی در جهان آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

آمار چاقی در ایران

در ایران نیز چاقی آماری چشمگیر دارد. مطابق این آمار تقریبا 15 درصد از جمعیت کشور از مشکل چاقی رنج می برند که در این میان سهم زنان، کودکان و جوانان بیشتر از سایر گروه هاست.

به خصوص چاقی در کودکان با توجه به تغییر سبک زندگی و جایگزین شدن آپارتمان ها با خانه های حیاط دار و کاهش تحرک کودکان به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است.

البته در کشور ما به دلیل جدی تر گرفته شدن طب سنتی و آموزش های آن راه های بیشتری برای مقابله با چاقی وجود دارد اما با این حال هنوز هم بسیاری از افراد با مشکلات چاقی آشنایی نداشته و تلاشی برای برطرف شدن آن نمی کنند.

آمار چاقی در ایران
آمار چاقی در ایران

چاقی چه خطراتی دارد؟

همان طور که در بخش قبلی مقاله چاقی لحمی یعنی چه گفته شد، ابتلای به چاقی و روند رو به رشد ابتلای به آن مشکلات زیادی دارد اما با وجود این مشکلات بسیاری از افراد این عارضه را جدی نگرفته و تلاشی برای برطرف کردن آن نمی کنند.

در این بخش در مورد رایج ترین عوارض چاقی صحبت خواهیم کرد، در صورتی که به هرکدام از این مشکلات مبتلا هستید و دارای چاقی یا اضافه وزن می باشید، به احتمال زیاد مشکل شما ناشی از چاقی است و ابتدا باید برای درمان آن تلاش کنید.

درد و مشکلات مفصلی

یکی از رایج ترین مشکلات در مبتلایان به انواع چاقی، درد و مشکلات مفصلی است. به خصوص در افرادی که شدت چاقی در آن ها زیاد است مشکلات مفصلی بیشتر از سایر افراد چاقی مشاهده می شود.

رایج ترین مشکل مفصلی درد در محل مفاصل زانو و کمر است که ناشی از سایش استخوان ها در محل مفاصل می باشد. گاهی اوقات دردهای مفصلی ناشی از چاقی به حدی زیاد می شوند که فرد کم کم توانایی راه رفتن را از دست خواهد داد.

تا اینجا با مبحث چاقی چه خطراتی دارد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

نقرس

دیگر مشکلی که در اثر چاقی احتمال بروز آن افزایش پیدا می کند، نقرس است. نقرس یک بیماری التهابی است. نقرس را نوعی از آرتروز نیز می دانند که معمولا با علائمی مانند تورم و قرمزی محل عارضه، درد شدید، حساسیت به لمس و… همراه بوده و در اکثر افراد محل بروز آن انگشت شست پا می باشد.

مشکلات قلبی

دیگر مشکلی که در افراد مبتلا به چاقی با احتمالی بیشتری بروز می کند بیماری های قلبی ناشی از چاقی هستند که معمولا با گرفتگی عروق همراه هستند یا گرفتگی عروق عامل آن می باشند.

گرفتگی عروق، در اثر جریان یافتن چربی در خون اتفاق می افتد، زمانی که حجم سلول های چربی در بدن زیاد شود بخشی از آن ها با خون همراه شده و مسیر عبور و مرور خون را تنگ می کنند که این مسئله خونرسانی به قلب را دچار مشکل کرده و در عملکرد آن اختلال ایجاد می کند.

ناباروری

دیگر مشکل ناشی از چاقی که بیشتر زنان چاق به آن مبتلا می باشند ناباروری است. معمولا زمانی که زنان با مشکل ناباروری به پزشک مراجعه می کنند ابتدا کاهش وزن اضافه توصیه می شود. تاثیر چاقی در ناباروری ناشی از اختلالاتی است که در اثر چاقی و اضافه وزن در ترشح هورمون ها ایجاد می شود.

همچنین زمانی که فرد به چاقی مبتلا باشد، عملکرد اندام های داخلی نیز با مشکل مواجه شده که این مسئله می تواند قدرت باروری فرد را کاهش دهد.

تا اینجا با مبحث ناباروری آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

مشکلات حین خواب

در نهایت آخرین مشکلی که در این مقاله در مورد چاقی به آن اشاره خواهیم کرد، مشکلاتی است که افراد چاق با فرآیند خواب دارند. رایج ترین عارضه خوابی افراد چاق خر و پف کردن است، این عارضه گاهی اوقات به حدی شدید می شود که فرد از صدای خود از خواب بیدار شده و دچار بی خوابی می شود.

همچنین گرفتگی تنفس حین خواب نیز مشکلی است که بیشتر افراد چاق به آن مبتلا می باشند. این مسئله به علت فشاری است که وزن زیاد به ریه ها و اندام های تنفسی وارد کرده و زمانی که فرد در حالت دراز کشیده قرار دارد موجب سنگینی تنفس می شود.

مشکلات حین خواب
مشکلات حین خواب

برای پیشگیری از چاقی چه روش هایی وجود دارد؟

احتمالا این جمله معروف را شنیده اید که پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله در مورد ابتلا به چاقی نیز صدق می کند، تفاوتی ندارد که چاقی از دیدگاه کدام نوع طب بررسی شود، در تمام شاخه های علوم طب و پزشکی، همان طور که درمانی برای چاقی وجود دارد روش هایی برای پیشگیری از آن نیز توصیه می شود.

به عنوان مثال در صورتی که بیمار با احتمال ابتلا به چاقی لحمی به پزشک مراجعه کند روش هایی برای پیشگیری از ابتلا به وی پیشنهاد می شود، برخی از رایج ترین روش های پیشگیری از ابتلا به چاقی به شرح زیر می باشند.

کنترل وزن

اولین اصلی که در پیشگیری از ابتلای به چاقی باید به آن توجه کرد کنترل وزن است. وزن ایده آل و مناسب برای هر فرد مشخص است و با توجه به آن می توان تلاش کرد که وزن اضافه نشده یا کاهش پیدا نکند. البته نگه داشتن وزن در محدوده نرمال کار ساده ای نیست، به این منظور حتما باید از تجربیات و دستورات یک پزشک پیروی کرد.

مصرف غذا مطابق با وضعیت بدنی

دیگر راهی که برای پیشگیری از چاقی توصیه می شود مصرف مواد غذایی متناسب با وضعیت بدنی است، مطابق طب سنتی که شاخه ای از علم پزشکی است هر بدن وضعیت خاص خود از نظر مزاج و… دارا می باشد که با توجه به آن مصرف برخی از غذاها مناسب بوده و برخی از مواد غذایی ممنوع می باشند.

البته در طب کلاسیک نیز این مسئله به نوع دیگری مطرح می شود و مطابق با بیماری ها و سوخت و ساز بدن، مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید مواد غذایی مناسب برای مصرف مشخص می شوند.

تا اینجا با مبحث برای پیشگیری از چاقی چه روش هایی وجود دارد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

چکاپ دوره ای

دیگر روشی که برای کنترل وزن و حفظ وزن سالم می توان از آن استفاده کرد مراجعه مرتب به پزشک و چکاپ دوره ای است. نه تنها برای کنترل وزن بلکه برای سلامت کلی بدن نیز مراجعه دوره ای به پزشک و بررسی سلامتی از اهمیت زیادی برخوردار است.

خواب کافی

یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در کنترل وزن خواب کافی است. خواب کافی به ترشح منظم تر هورمون ها کمک می کند و ترشح منظم هورمون ها، به سوخت و ساز بهتر بدن کمک می کند، همچنین افرادی که خواب شبانه منظمی ندارند یا بیشتر ساعات پایانی شب را بیدار می مانند برای حفظ انرژی ناچار به مصرف غذا می باشند که این کار در نهایت به اضافه وزن و چاقی منجر می شود.

دوری از تنش و استرس

دوری از استرس غیر مستیم اما تاثیرگذار در ابتلای به چاقی است. افرادی که به افسردگی یا استرس دچار هستند در شرایط تنش زا به مصرف غذا روی می آورند که این کار موجب دریافت یکباره کالری به مقدار زیاد یا مصرف مواد غذایی ناسازگار با وضعیت بدن می شود که در نهایت باعث چاقی و اضافه وزن بیش از حد بیمار می گردد.

دوری از تنش و استرس
دوری از تنش و استرس

میزان چاقی با چه روش هایی تشخیص داده می شود و آیا در تشخیص چاقی لحمی نیز موثر است؟

در هر شاخه ای از پزشکی که وزن سالم و متناسب یکی از فاکتورهای درمان یا سلامت فرد باشد، از روش های مختلف رای تشخیص وزن سالم استفاده می شود. این روش ها، میزان چاقی و اضافه وزن را مشخص می کنند. در هر شاخه پزشکی بعد از تعیین اضافه وزن یا کمبود وزن بیمار، اقدامات درمانی آغاز می شود،

به عنوان مثال در علم غدد بعد از اینکه پزشک با روش های تشخیص وزن، چاقی و اضافه وزن را تایید کرد سلامت غدد بررسی شده یا در طب سنتی، مزاج بیمار و مطابقت رژیم روزمره با آن مورد بررسی قرار می گیرد. در این بخش از مقاله چاقی لحمی یعنی چه در مورد رایج ترین روش های تشخیص چاقی صحبت خواهیم کرد.

وزن کشی

یکی از روش های بررسی میزان وزن، وزش کشی در زمان های مختلف است. البته این کار زمانی نتیجه بخش خواهد بود که بیمار از وزن سالم خود اطلاع داشته باشد و سپس با بررسی وزن در فاصله های زمانی مشخص، کاهش یا افزایش وزن را بررسی کند.

تا اینجا با مبحث میزان چاقی با چه روش هایی تشخیص داده می شود و آیا در تشخیص چاقی لحمی نیز موثر است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

ابزاری که می توان مقدار وزن را با آن مشاهده کرد وزنه یا ترازو نام دارد که امروزه انواع مختلف دیجیتالی یا ساده برای استفاده در مطب های پزشکی یا منازل وجود دارد.

تغییر سایز

دیگر روشی که از طریق آن می توان متوجه چاقی شد، توجه به تغییرات سایزی است. یکی از اولین نشانه های افزایش وزن تغییر اندازه دور کمر است چون شکم اولین قسمتی است که توده های چربی در آن تجمع پیدا می کنند.

معمولا تنگ شدن لباس ها یا افزایش اندازه دور کمر برای یک مدت طولانی و در صورت عدم حضور بیمار در شرایط خاص مانند بارداری یا دوران یائسگی که به طور موقت باعث تغییر سایز بدن می شوند، نشان دهنده چاقی است.

شاخص توده بدنی

اما دقیق ترین روشی که برای بررسی وزن مناسب می توان از آن استفاده کرد شاخص توده بدنی است. این روش با دو فاکتور قد و وزن و تقسیم آن ها به یکدیگر وضعیت توده بدنی فعلی بیمار را مشخص می کند، همچنین جداولی که برای بررسی دقیق تر این شاخص وجود دارند وزن سالم را نیز برای بیمار تعیین می کنند.

شاخص توده بدنی دقیق ترین فاکتور برای تعیین اضافه وزن و وزن سالم است زیرا پارامترهای مختلفی برای محاسبه آن لحاظ می شوند که از جمله آن ها می توان به استخوان بندی، سن و جنسیت بیمار علاوه بر قد و وزن اشاره کرد.

با توجه به اینکه در این روش تشخیص چاقی، استخوان بندی نیز یکی از معیارها می باشد، چاقی لحمی که چاقی مرتبط با استخوان بندی می باشد را نیز می توان با شاخص توده بدنی بررسی کرد.

شاخص توده بدنی
شاخص توده بدنی

چاقی چند نوع دارد و چاقی لحمی در کدام دسته بندی چاقی قرار می گیرد؟

دسته بندی های مختلفی برای چاقی وجود دارد، برخی از دسته بندی ها به طور کلی و عمومی انواع چاقی را تقسیم می کنند و برخی از دسته بندی ها با توجه به محدودیت های یک شاخه خاص پزشکی انواع چاقی را مشخص می کنند.

رایج ترین دسته بندی هایی که امروزه برای چاقی در نظر گرفته می شوند مواردی نظیر چاقی با توجه به موقعیت چربی، چاقی براساس وجود بیماری، چاقی با توجه به تعداد سلول های چربی و تقسیم بندی چاقی در طب سنتی می باشند.

موقعیت چربی ها و دسته بندی چاقی

یکی از تقسیم بندی های چاقی براساس موقعیت چربی ها در بدن است. مطابق این تقسیم بندی چاقی دارای سه نوع محیطی، مرکزی و ترکیبی باشد.

در چاقی محیطی بیشترین محل تجمع توده چربی محیط یا اطراف بدن مانند باسن، پهلو و ران است. در این نوع از چاقی فرد به ظاهر شکم تختی دارد اما با بررسی شاخص توده بدنی می توان متوجه اضافه وزن و چاقی وی شد.

نوع بعدی یا چاقی مرکزی، نوعی از چاقی است که تجمع چربی ها بیشتر در مرکز آن رخ می دهد، شکم و پهلو ها محل اصلی تجمع چربی در این نوع می باشند و در نوع آخر تمام بدن به طور یکسان با چربی اشباع می شود که از نظر شکل ظاهری فرم بدن مانند سیب می شود.

تا اینجا با مبحث چاقی چند نوع دارد و چاقی لحمی در کدام دسته بندی چاقی قرار می گیرد آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

جاقی بر اساس وجود بیماری

دیگر تقسیم بندی چاقی، ارتباط و وجود بیماری است. برخی از چاقی ها به علت ابتلای فرد به یک بیماری خاص ایجاد می شوند که ازجمله آن ها می توان به انواع سندروم ها مانند سندروم متابولیک، کم کاری تیروئید و… اشاره کرد. در این تقسیم بندی چاقی مرتبط با بیماری یا غیر مرتبط معرفی می شود.

تعداد سلول های چربی و انواع چاقی

تعداد سلول های چربی دیگر عاملی است که براساس آن می توان چاقی را به انواع مختلف تقسیم کرد. البته این نوع از چاقی تا حدودی به سن و سال بیمار نیز بستگی دارد.

به عنوان مثال در کودکان به علت سوخت و ساز بیشتر تعداد سلول های چربی کمتر است به همین دلیل تنها در موارد خاص و به علت حجم سلول ها چاقی مشاهده می شود اما در بزرگسالان تعداد بالاتر سلول های چربی موجب چاقی شده که این مسئله موجب سخت تر شدن روند کاهش وزن نیز می شود.

چاقی در طب سنتی

در نهایت، آخرین دسته بندی چاقی، دسته بندی مطابق دیدگاه های طب سنتی است. در دیدگاه طب سنتی انواع چاقی به علت مزاج فرد به وجود می آیند و برخی مزاج ها نسبت به سایرین استعداد بیشتری در ابتلای به چاقی دارند، رایج ترین نوع چاقی در طب سنتی چاقی لحمی و شحمی می باشد.

چاقی در طب سنتی
چاقی در طب سنتی

موانع لاغری در چاقی لحمی کدامند؟

یکی از انواع چاقی در طب سنتی چاقی لحمی است. همانند تمام چاقی ها، این نوع از چاقی نیز نیاز به اقداماتی برای کاهش وزن دارد اما گاهی اوقات این اقدامات با شکست مواجه می شوند. شکست در کاهش وزن و درمان چاقی لحمی دلایل مختلفی دارد. برخی از مهمترین موانع لاغری افراد مبتلا به این نوع چاقی به شرح زیر می باشند.

پرخوری مواد غذایی سالم

همان طور که در بخش های قبل گفته شد یکی از عواملی که باعث چاقی فرد می شود مصرف مواد غذایی ناسالم مانند چربی ها، قند و شکر و… است.

قطع مصرف این مواد و جایگزین کردن آن ها با مواد غذایی سالم یکی از روش هایی است که از طریق آن می توان وزن اضافه را کاهش داد اما برخی از افراد با تصور اینکه می توان غذای سالم را به هر میزان در برنامه غذایی جای داد در مصرف این گروه از مواد غذایی نیز زیاده روی می کنند.

باید توجه کرد که به اندازه مواد غذایی ناسالم، مواد غذایی سالم در حجم زیاد نیز کالری زیادی به بدن وارد کرده و موجب چاقی می شوند.

تا اینجا با مبحث موانع لاغری در چاقی لحمی کدامند آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

تغذیه بدون توجه به مزاج

در تمام انواع چاقی مطابق با طب سنتی بیمار تنها مجاز به مصرف برخی از مواد غذایی است. این مواد با توجه به نوع چاقی و مزاج بیمار تشخیص داده می شوند که در بخش های بعدی به طور مفصل در مورد آن ها صحبت خواهد شد اما زمانی که بیمار بدون توجه به مزاج خود از مواد غذایی مختلف در حجم کم استفاده کند، در صورت عدم ابتلای به چاقی، لاغری نیز اتفاق نخواهد افتاد.

کاهش فعالیت و رژیم به تنهایی

دیگر اقدامی که می تواند به عنوان مانعی برای کاهش وزن و لاغری محسوب می شود عدم فعالیت بدنی و استفاده از رژیم غذایی به تنهایی است. در طب سنتی، حداقل فعالیت بدنی یکی از الزامات است و در صورتی که فعالیت بدنی به کلی متوقف شود سخت ترین رژیم های غذایی نیز نتیجه بخش نخواهند بود.

عدم تغییر سبک زندگی

یکی از توصیه های مهم در طب سنتی به بیمارانی که به چاقی لحمی مبتلا هستند تغییر سبک زندگی است، اما گاهی اوقات بیمار به این توصیه بی توجه است که در این شرایط احتمال عدم نتیجه گیری از رژیم غذایی وجود دارد.

عدم تغییر سبک زندگی
عدم تغییر سبک زندگی

روش های کلی لاغری و کاهش وزن در تمام انواع چاقی چیست؟

چه در چاقی های دسته بندی شده در طب سنتی و چه در سایر دسته بندی های چاقی برای درمان از روش هایی مشخص استفاده می شود. روش های درمان چاقی و اضافه وزن را می توان به چند دسته تقسیم کرد که هر کدام با توجه به حوزه طبی که در آن قرار گرفته یا نوع چاقی جزئیات متفاوتی خواهند داشت.

رژیم لاغری

یکی از روش های رایج برای کاهش وزن و لاغری رژیم لاغری است. علاوه بر اینکه این روش، اولین روشی است که توسط پزشکان مورد استفاده قرار می گیرد، متنوع ترین جزئیات و نحوه انجام نیز متعلق به آن می باشد.

به عنوان مثال رژیم غذایی را می توان به صورت تک گروهی یعنی رژیم سبزیجات، رژیم پروتئین و… اجرا کرد، همچنین امکان اجرای رژیمی با تمام گروه های غذایی اما با حجم کمتر نیز وجود دارد. در طب سنتی و در درمان چاقی های لحمی یا شحمی نیز این روش لاغری کاربرد دارد و براساس علت چاقی و مزاج فرد مواد غذایی مناسب مصرف تعیین می شوند.

فعالیت بدنی

در کنار رژیم غذایی، فعالیت بدنی نیز برای کاهش وزن و درمان چاقی الزامی است. البته در مواردی ممکن است افراد تنها فعالیت بدنی را برای کاهش وزن انتخاب کنند اما در هر حالت ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی برای کاهش وزن و سوزانده شدن چربی ها الزامی می باشد.

البته فعالیت بدنی و ورزش کردن به منظور لاغری با فعالیت های روزمره یا ورزش حرفه ای متفاوت می باشند. هرچند ورزشکاران حرفه ای نیز جز برخی رشته های خاص مانند وزنه برداری اغلب از تناسب اندام برخوردار هستند اما ورزش به منظور لاغری باید مطابق با دستور پزشک و زیر نظر یک متخصص انجام شود.

تا اینجا با مبحث روش های کلی لاغری و کاهش وزن در تمام انواع چاقی چیست آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه باشید.

جراحی لاغری

گاهی اوقات فرد امکان اجرای رژیم غذایی را ندارد یا بارها و بارها این روش و دیگر روش ها را امتحان کرده و بی نتیجه باقی مانده است، در این شرایط یکی از روش هایی که می توان با آن وزن اضافه را به شکلی قطعی کاهش داد جراحی لاغری می باشد.

جراحی لاغری نیز مانند رژیم انواع مختلفی دارد اما نکته مهمی که در مورد آن وجود دارد این است که برای تمام افراد قابل اجرا نیست. همچنین در بسیاری از شاخه های پزشکی این روش توصیه نمی شود. جراحی معمولا در افرادی استفاده می شود که چاقی در آن ها بسیار زیاد است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله جراحی معده برای لاغری و  کوچک کردن معده را مطالعه کنید.

مصرف دارو

دیگر روشی که امروزه برای کاهش وزن و لاغری بسیار مورد توجه قرار می گیرد، داروهای لاغری می باشند. این داروها که در قالب داروی گیاهی مانند دمنوش ها عرضه شده یا از داروهای شیمیایی افزایش متابولیسم و… تشکیل می شوند معمولا به سوخت و ساز بیشتر بدن کمک می کنند.

اما به خصوص در نوع داروهای شیمیایی باید دقت زیادی به عمل آورد چون انتخاب ماده اشتباه می تواند به مشکلات جدی مانند زخم معده منجر شود.

مصرف دارو
مصرف دارو

چاقی چه محدودیت هایی برای فرد ایجاد می کند؟

چاقی معمولا با تغییرات ظاهری شناخته می شود، معمولا زمانی که از این عارضه صحبت می شود بسیاری از افراد تصور می کنند که تنها مشکل چاقی، ظاهر نامناسب فرد و پیدا نشدن لباس های مناسب و مورد علاقه است در حالیکه این شاید ساده  ترین عارضه ای باشد که چاقی برای افراد ایجاد می کند. چه چاقی لحمی و چه سایر انواع چاقی محدودیت های زیادی برای زندگی افراد ایجاد می کنند که از جمله آن ها میتوان موارد زیر را مثال زد.

کاهش راندمان کاری

اولین مشکلی که چاقی به خصوص در دنیای امروز ایجاد می کند کاهش راندمان کاری است. چاقی افراد در گذشته به شکل امروز نبود، مواد غذایی مصرفی در گذشته سالم و خانگی بودند و اغلب از ارزش غذایی بالایی برخوردار، به این معنی که حتی در صورت چاقی فرد نیز، انرژی و توان بدنی او بالا بود،

اما امروزه رژیم روزمره اغلب افراد از خوراکی هایی با ارزش غذایی پایین و غالبا سرخ کرده و نیمه آماده تشکیل شده است که موجب می شود انرژی و توانایی کاهش پیدا کرده و به دنبال آن راندمان کاری فرد نیز کم شود.

اختلال در روابط

دیگر محدودیت هایی که تمام انواع چاقی، به خصوص چاقی لحمی برای مبتلایان به این عارضه ایجاد می کند اختلال در روابط است. ظاهر نا مناسبی که فرد در اثر چاقی پیدا می کند موجب کاهش اعتماد به نفس او می شود و این مشکل نیز سبب می شود که فرد در ایجاد رابطه به خصوص با افراد جدید موفق نباشد.

لطفا از پست لاغری در دو روز دیدن کنید.

تاخیر در روند بهبودی بیماری ها

معمولا زمانی که یک بیمار به چاقی مبتلا باشد روند بهبودی و درمان وی با سرعت کمتری نسبت به سایرین طی می شود. یکی از اصول درمان در بیشتر بیماری ها کاهش و کنترل وزن است.

ساده ترین علت این امر نیز بهبود گردش خون در بدن می باشد. به خصوص در بیماری هایی نظیر دیابت، بیماری قلبی، مشکلات کلیوی و دردهای مفصلی چاقی هم در روند بهبودی و هم در افزایش درد و مشکلات تاثیر دارد و با درمان آن میتوان تا حد زیادی به بهبودی سریعتر کمک کرد.

اگر می خواهید درباره دیابت بدانید، مقالات زیر را مطالعه کنید:

افزایش احتمال ناباروری

در بخش های قبلی نیز گفته شد به دلایل زیادی زنانی که به چاقی مبتلا هستند توانایی بارداری نخواهند داشت. علت های این مشکل نیز گفته شد که افزایش اختلالات هورمونی در افراد چاق موجب آن می شود اما به غیر از این مسئله تا زمانی که فرد رابطه جنسی منظمی نداشته باشد امکان بارداری وجود ندارد و در افراد چاق به دلیل اعتماد به نفس کمتر معمولا رابطه زناشویی نیز منظم نخواهد بود.

تاثیر در فعالیت های روزمره

در نهایت، چاقی به خصوص چاقی لحمی که در ادامه در مورد عوارض و ویژگی های آن صحبت خواهیم کرد تاثیر زیادی در انرژی و توانایی فرد برای انجام فعالیت های روزمره دارد. افرادی که به این نوع چاقی به خصوص به شکل مفرط یا شدید مبتلا هستند حتی در ساده ترین امور مانند پایین و بالا رفتن از پله ها نیز دچار مشکل شده و با تنگی نفس مواجه می شوند.

تاثیر در فعالیت های روزمره
تاثیر در فعالیت های روزمره

چاقی از دیدگاه طب سنتی به چه صورت است؟

چاقی مشکلی است که امروزه بسیار فراگیر شده است، تغذیه نامناسب اصلی ترین عامل ابتلای به چاقی است، اما برخلاف تصور عمومی، تغذیه نامناسب تنها به معنی پرخوری نیست. گاهی اوقات مواد غذایی مصرفی متناسب با وضعیت بدن نیستند در این شرایط نیز چاقی اتفاق می افتد اما اینکه فرد با توجه به وضعیت بدنی خود باید کدام مواد را مصرف می کند مسئله ای است که در ادامه مقاله، با توضیح چاقی در دیدگاه طب سنتی به آن خواهیم پرداخت.

چاقی در دیدگاه طب سنتی

در سایر شاخه های پزشکی زمانی که بیمار با افزایش حجم و تغییرات سایزی به پزشک مراجعه می کند، آزمایشات و بررسی های مختلفی انجام می شود تا تایید شود مشکل بیمار ابتلای به چاقی است و سپس اقدامات درمانی انجام شود.

اما در طب سنتی زمانی که بیمار با چنین عارضه ای به پزشک مراجعه می کند، تنها وزن نسبت به قد و افزایش حجم بیمار بررسی می شود و در صورتی که این دو عامل وجود داشته باشند چاقی تایید شده و سپس براساس دیگه فاکتورها، نوع آن و روش درمانی مشخص می شود.

طب سنتی چاقی را به دسته بندی های مختلفی تقسیم می کند، چاقی لحمی که موضوع این مقاله است، چاقی شحمی، چاقی بالاتنه، چاقی براساس مزاج و… از انواع چاقی هایی هستند که در این طب بررسی شده و درمان می شوند. نکته مثبت طب سنتی استفاده حداقلی از داروهای شیمیایی است،

به همین دلیل برای افرادی که به هر دلیل تمایل یا توانایی مصرف داروهای شیمیایی را ندارند بهترین انتخاب بوده و از ایجاد عوارض و مشکلات دیگر برای آن ها جلوگیری می شود. در این طب تلاش می شود که ابتدا سبک تغذیه بیمار مطابق با محدودیت های بدنی وی اصلاح شده و سپس در صورت چاقی و اضافه وزن اقدامات درمانی مشخص شود.

در دسته بندی های انجام شده در طب سنتی چاقی چند نوع دارد؟

طب سنتی، یکی از شاخه های تایید شده پزشکی توسط سازمان بهداشت جهانی است. مطابق تعریف این سازمان، طب سنتی نوعی از علم پزشکی است که در آن بجای مصرف داروهای شیمیایی، افراد آشنا به دانش استفاده از گیاهان و مواد بومی منطقه، با مواد خوراکی در دسترس به درمان بیماران می پردازند.

طب سنتی در حوزه تشخیص بیماری و درمان فعالیت می کند با این تفاوت که تمام درمان ها مطابق با فرهنگ بومی همان منطقه و مناطق اطراف انجام می شوند. یکی از مشکلات قابل درمان در طب سنتی چاقی است، البته بعد از مشخص شدن نوع آن. دسته بندی طب سنتی در مورد چاقی به شرح زیر است.

چاقی صحی

چاقی صحی یا تندرستانه، یکی از انواع چاقی در طب سنتی است. در این نوع از چاقی اگرچه فرد مقداری اضافه وزن دارد اما این اضافه وزن در عملکرد طبیعی بدن تاثیری نداشته و اختلالی در سلامتی ایجاد نمی کند.

به عبارت دیگر با وجود اضافه وزن و حتی وجود توده چربی در بدن، فرد در محدوده سلامت وزن قرار دارد. این نوع از چاقی بیشتر در افرادی دیده می شود که به طور مادرزادی دچار اضافه وزن می باشند.

به عبارت دیگر از زمان تولید سنگین تر از سایر نوزادان بوده اند. این افراد معمولا نمی توانند از یک رژیم غذایی خاص پیروی کنند و گرسنگی برای مدت طولانی برای آن ها کار ساده ای نیست.

چاقی مرضی

دیگر نوع چاقی در طب سنتی چاقی مرضی است. این نوع چاقی دقیقا مقابل چاقی صحی قرار می گیرد و در آن فرد به مشکلات و بیماری های مختلفی دچار می شود.

در چاقی مرضی نه تنها بیمار دارای اضافه وزن است بلکه این میزان از حد مفرط نیز فراتر رفته و به چاقی خطرناک بدل می شود. در چاقی مرضی بخش زیادی از مشکل اضافه وزن به علت مزاج فرد است.

البته نکته مهمی که در این نوع از چاقی وجود دارد این است که چاقی مرضی لزوما فراتر رفتن از محدوده چاقی مفرط نیست و گاهی ممکن است فرد اضافه وزن چندانی نداشته باشد اما همان میزان اندک نیز باعث ابتلا به بیماری شود که در این صورت نیز چاقی، چاقی مرضی است.

چاقی لحمی

نوع بعدی چاقی که در تشخیص و درمان ممکن است گمراه کننده به نظر برسد چاقی لحمی است. در این نوع از چاقی، اصلی ترین علت اضافه وزن استخوان بندی درشت بیمار است. به عبارت دیگر بیشتر وزن و درشت هیکل به نظر رسیدن ناشی از این مشکل است و در برخی افراد حتی ممکن است توده چربی نیز در بدن وجود نداشته باشد اما به علت استخوان بندی، چاق تر از سایر افراد با شرایط یکسان به نظر برسند.

چاقی شحمی

نوع بعدی چاقی و اضافه وزن، چاقی شحمی است که علت اضافه وزن و درشتی بدن توده های چربی است. اغلب افرادی که به این نوع چاقی مبتلا هستند بدنی پف دار و چاقی سیب یا پرتقالی شکل دارند.

چاقی شحمی
چاقی شحمی

بدن در چاقی لحمی چه تغییراتی می کند؟

همان طور که گفته شد چاقی لحمی نوعی از چاقی است که بر خلاف بیشتر انواع رایج چاقی که با چربی و تعداد و حجم سلول های آن شناخته می شوند، ارتباط چندانی به چربی ها نداشته و حتی ممکن است در افرادی با میزان چربی کم یا نرمال نیز تشخیص داده شود.

به عنوان مثال افرادی که علی رغم نداشتن توده چربی زیاد در بدن نسبت به سایر افراد با شرایط مشابه مانند قد، جنسیت و… دارای وزن بیشتری بوده و در تعریف کلی، چاق محسوب می شوند جز مبتلایان به چاقی لحمی می باشند. در این بخش از مقاله چاقی لحمی یعنی چه به برخی از رایج ترین تغییرات در این نوع چاقی اشاره خواهیم کرد.

درشت هیکلی

یکی از تغییرات ناشی از چاقی لحمی در بدن، درشت هیکل دیده شدن فرد است، مبتلایان به این نوع چاقی به علت استخوان بندی درشت تر، بلند قدتر و تنومندتر از سایر افراد دیده می شوند.

به خصوص در زنانی که به این نوع از چاقی مبتلا می باشند، چاقی بدنی مردانه برای آن ها ایجاد می کند. اگر بخواهیم شکل این چاقی و فرم ظاهری ایجاد شده برای بدن را توضیح دهیم، می توانیم فرم بدنی مستطیل را مثال بزنیم.

افرادی که این فرم بدنی را دارا هستند معمولا دارای استخوان بندی درشتی می باشند، مگر در موارد خاص که تنها فرم اسکلت بدنی مستطیلی شکل است.

وزن بیشتر نسبت به وضعیت بدن

استخوان بندی درشت، نمره 16 به بالا در استخوان بندی را شامل می شود. همان طور که گفته شد برای بررسی محدوده سالم وزنی روشی به نام شاخص توده بدنی مورد استفاده قرار می گیرد که در آن از قد، وزن و برخی پارامترهای دیگر استفاده می شود.

بدون در نظر گرفته پارامتر استخوان بندی، در صورت استفاده از این فرمول وزن افرادی که دارای استخوان بندی درشت تری می باشند بیشتر از افرادی است که استخوان بندی کوچک تری دارند، در شرایط کاملا یکسان.

از بین رفتن برجستگی های بدن

همان طور که گفته شد، مبتلایان به چاقی لحمی معمولا بدنی مردانه پیدا می کنند. در زنانی که به این نوع از چاقی مبتلا می باشند برجستگی های باسن و گودی کمر تقریبا به صفر می رسد و سینه ها نیز برجستگی کمتری نسبت به سایرین دارند و هر چقدر میزان چاقی بیشتر بوده یعنی علاوه بر استخوان بندی فرد دارای چربی بدنی بالایی نیز باشد، این برجستگی ها محوتر می شوند.

از بین رفتن برجستگی های بدن
از بین رفتن برجستگی های بدن

چه افرادی بیشتر در معرض چاقی لحمی قرار دارند؟

با توجه به اینکه در چاقی لحمی بیشترین علت اضافه وزن استخوان بندی فرد است تقریبا می توان گفت عمده ترین گروهی که در معرض این نوع چاقی قرار دارند افرادی هستند که به صورت مادرزادی استخوان بندی درشتی دارند.

به عبارت دیگر استخوان بندی مسئله ای نیست که در طول عمر بتوان با تزریق دارو آن را افزایش یا کاهش داد اما شرایطی نیز وجود دارند که می توانند استخوان بندی را تحت تاثیر قرار دهند. از جمله این شرایط می توان به دوره پیری اشاره کرد.

در این دوره بخش زیادی از استخوان ها تحلیل می روند، پوکی استخوان و… موجب می شود که مهره ها روی هم فشرده شده و به شدت جمع شود. این مشکل موجب کوتاهی قد بیمار و در نتیجه تغییری جزئی در استخوان بندی می شود،

همچنین گاهی اوقات فرد به علت  عارضه ای یکی از اعضای بدن را از دست می دهد که در این شرایط نیز فرد احتمال بیشتری برای ابتلا به چاقی لحمی دارد. بنابراین می توان گفت بخش زیادی از مبتلایان به این نوع چاقی نشانه های آن را از سنین پایین داشته اند.

چه افرادی بیشتر در معرض چاقی لحمی قرار دارند؟
چه افرادی بیشتر در معرض چاقی لحمی قرار دارند؟

چگونه می توان چاقی لحمی را درمان کرد؟

عارضه چاقی در صورت عدم درمان می تواند خیلی زود جدی شده و مشکلات زیادی برای فرد ایجاد کند، مطالعاتی که در مورد چاقی انجام شده نشان دهنده این است که افراد مبتلا به این مشکل که تلاشی برای درمان خود نمی کنند علاوه بر اختلالات زندگی روزمره، طول عمر کوتاه تری داشته و بیشتر از سایرین در معرض مرگ زودرس قرار دارند. چاقی لحمی نیز به عنوان یکی از انواع چاقی نیاز به درمان دارد که در این بخش از مقاله چاقی لحمی یعنی چه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

وضعیت بدن در چاقی لحمی

در بخش های قبل و در توضیح چاقی لحمی گفته شد که این نوع از چاقی بیشتر به علت استخوان بندی است اما همان طور که میدانید در طب سنتی یکی از مسائل مهم برای تجویز دارو و درمان بیماری مزاج شناسی است، بنابراین در مورد چاقی لحمی نیز علاوه بر استخوان بندی تاثیر مزاج نیز در نظر گرفته می شود.

تحقیقات در مورد این نوع از چاقی در طب سنتی نشان دهنده این است که چاقی لحمی بیشتر در افرادی ایجاد می شود که مزاج تر دارند، به خصوص مزاج گرم و تر بیشتر از مزاج سرد و تر در ابتلای به این نوع چاقی موثر است.

مطابق اطلاعاتی که در مورد مزاج گرم و تر وجود دارد افراد دارای این طبع بدنی درشت اندام، دارای موهای پر، علاقه مند به مصرف غذا به خصوص شیرینی جات، دارای انرژی زیاد در ابتدای انجام کارها و خستگی زودرس بلافاصله بعد از شروع فعالیت می باشند که همگی از عللی هستند که در ابتلای به چاقی موثر می باشند.

درمان چاقی لحمی

با توجه به گفته های پاراگراف قبل، بهترین کار برای درمان چاقی لحمی تعیین دقیق مزاج و طبع فرد است. در صورتی که فرد طبع گرم یا سرد داشته باشد اقدامات درمانی برای کاهش وزن و لاغری مطابق با ویژگی های همان طبع انجام می شود.

به عنوان مثال در افراد دارای طبع گرم مصرف شیرینی جات به حداقل رسیده و مصرف سبزیجاتی با طبع سرد افزایش پیدا می کند. بنابراین اولین درمان چاقی لحمی تغییر در رژیم غذایی است،

در صورتی که چاقی بیمار بیشتر به علت استخوان بندی بوده و چربی ها میزان کمی داشته باشند نیز تلاش می شود تا با حذف کامل چربی ها و ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از ایجاد چربی در بدن، وزن فرد را در محدوده سالم نگه داشت.

درمان چاقی لحمی
درمان چاقی لحمی

خصوصیات و ویژگی های مزاجی مبتلایان به چاقی لحمی چیست؟

با توجه به نزدیکی علائم انواع چاقی، تشخیص اینکه چاقی فرد از کدام دسته است کار ساده ای نیست. به خصوص در تقسیم بندی های طب سنتی این کار تنها باید توسط متخصص این طب انجام شود و بدون آشنایی با جزئیات آن نباید اقدامی برای درمان چاقی انجام داد.

تفاوت اصلی چاقی لحمی و شحمی که از نظر فرم ظاهری بدن بسیار نزدیک به هم هستند در استخوان بندی و مزاج فرد است. با توجه به اینکه استخوان بندی مسئله ای ثابت و غیر قابل درمان می باشد تمام درمان های چاقی لحمی با کنترل مزاج انجام می شوند. برخی از ویژگی های اصلی مزاج مبتلایان به چاقی لحمی به شرح زیر می باشد.

مزاج تر، عامل چاقی لحمی

افرادی که دارای مزاج تر، به خصوص گرم و تر می باشند معمولا درشت هیکل تر بوده و زودتر از سایر مزاج ها به چاقی مبتلا می شوند. این افراد معمولا با مشکلاتی مانند قرمزی زبان و پوست بدون علت خاصی مواجه می شوند و بافت بدنی آن ها نرم تر از سایر افراد است. از نظر خلق و خو این افراد اجتماعی تر بوده و مهربان تر از سایر مزاج ها برخورد می کنند.

البته ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و خطر سکته مغزی نیز در افراد دارای این مزاج بیشتر از سایرین است که به علت غلظت خون بیشتر نسبت به سایر طبع های بدنی می باشد. این افراد تعرق بیشتری دارند به همین دلیل موظف به مصرف آب زیاد به طور روزانه می باشند تا آب از دسته رفته از تعریق در بدن آن ها جبران شود. پر پشتی، تیرگی و ضخامت موی سر و بدن از دیگر ویژگی های این مزاج است.

مزاج تر، عامل چاقی لحمی
مزاج تر، عامل چاقی لحمی

به منظور نتیجه گیری بهتر از روش های درمان چاقی لحمی چه عاملی تاثیر بیشتری دارد؟

اصلی ترین روشی که برای درمان چاقی لحمی وجود دارد رژیم غذایی است، بنابراین به منظور درمان چاقی با این روش باید از یک رژیم غذایی اصولی پیروی کرد.

به منظور نتیجه گیری سریع تر، بیمارانی که این نوع چاقی در آن ها تشخیص داده می شود باید زیر نظر یک متخصص طب سنتی، یا متخصص تغذیه آشنا به طب سنتی قرار گیرند تا نوع مواد خوراکی مجاز برای مصرف روزانه و زمان و نحوه استفاده از آن ها به طور دقیق مشخص شود. همچنین افزایش فعالیت بدنی در کنار رعایت رژیم غذایی نیز در نتیجه گیری سریع تر تاثیر زیادی دارد.

مبتلایان به چاقی لحمی، به خصوص در مزاج گرم و تر زودتر از سایر افراد خسته می شوند بنابراین فعالیت برای آن ها باید به گونه ای انتخاب شود که در کوتاه ترین زمان انجام بیشترین کالری را سوزانده و وزن بیشتری کم کنند.

به منظور نتیجه گیری بهتر از روش های درمان چاقی لحمی چه عاملی تاثیر بیشتری دارد؟
به منظور نتیجه گیری بهتر از روش های درمان چاقی لحمی چه عاملی تاثیر بیشتری دارد؟

پزشک برای تشخیص و درمان چاقی لحمی چه اقداماتی انجام می دهد؟

در صورتی که بیمار تمایلی به مصرف داروهای شیمیایی یا استفاده از روش هایی مانند جراحی معده نداشته و به چاقی مبتلا باشد بهترین راه برای درمان و کاهش وزن مراجعه به متخصص طب سنتی است. در طب سنتی تلاش می شود که با تنظیم و سالم سازی تغذیه بیمار به کاهش وزن وی کمک شود، همچنین در صورت نیاز به تجویز دارو، از انواع گیاهی که خطری برای فرد ایجاد نمی شود استفاده می کنند.

مراحل تشخیص و درمان چاقی لحمی

در اولین قدم بعد از مراجعه بیمار به متخصص طب سنتی ابتدا سابقه پزشکی بیمار بررسی می شود، در صورتی که مشکلی در غدد و… وجود نداشته باشد، مرحله دوم پیش از درمان یعنی مزاج شناسی انجام می شود.

هر فرد بسته به طبع و مزاج خود تنها قادر به مصرف گروه های خاصی از مواد غذایی است و برای حفظ سلامت بدن باید مواد غذایی ناسالم را به حداقل برساند، البته فاکتورهای دیگری نیز در کنار مزاج برای ارائه رژیم موثر است، به عنوان مثال استخوان بندی، در چاقی لحمی و شحمی مزاج تر تاثیرگذار است اما با این تفاوت که استخوان بندی نیز در چاقی لحمی تاثیر زیادی در وزن بیمار دارد.

در صورتی که پزشک در این معاینات تشخیص مشکلاتی در معده یا سیستم گوارشی بیمار را داشته باشد پیش از ارائه رژیم غذایی مناسب، ابتدا با داروهای گیاهی خاص مشکلی که عامل چاقی بوده یا در روند کاهش وزن تاثیرگذار است را درمان کرده و سپس با ارائه رژیم غذایی به کاهش وزن بیمار کمک می کنند.

مراحل تشخیص و درمان چاقی لحمی
مراحل تشخیص و درمان چاقی لحمی

غذاهای مناسب چاقی لحمی کدامند؟

همان طور که گفته شد اکثر افرادی که به چاقی لحمی مبتلا می باشند دارای مزاج گرم و تر هستند. این افراد تنها می توانند از گروه خاصی از مواد غذایی استفاده کنند،

البته این بدان معنا نیست که مصرف سایر غذاها برای آن ها به طور کامل ممنوع باشد، بلکه تنها باید در رژیم روزانه بیشترین وعده و حجم غذایی از مواد غذایی سالم و مطابق با مزاج تشکیل شده باشد تا فرد دچار اضافه وزن و چاقی نشده و در صورت ابتلا نیز درمان شود. در این بخش در مورد غذاهای سالم و مناسب برای مصرف مبتلایان به چاقی لحمی صحبت خواهیم کرد.

خوراکی های مجاز برای درمان چاقی لحمی

مبتلایان به چاقی لحمی باید تا حد امکان مصرف نشاسته را به حداقل برسانند. خوراکی هایی مانند خاکشیر، تخم ریحان، فرآورده های تشکیل شده از آرد جو مانند نان یا بیسکوئیت، میوهایی مانند آلبالو، انار، ازگیل، زردآلو، زرشک، هلو، سنجد، نارنج، زیتون و… برای این افراد مناسب هستند و می توانند به مقدار مناسب در برنامه روزانه خود از آن ها استفاده کنند.

همچنین مصرف لبنیاتی نظیر کشک و قره قروت یا حبوباتی مانند ذرت، عدس و ماش نیز برای این گروه مفید می باشد. در مورد فرآورده های حیوانی یا گوشت، بهترین نوع برای مصرف این بیماران گوشت گاو یا سیرابی است، همچنین این بیماران مجاز به مصرف قهوه و سرکه نیز می باشند.

خوراکی های مجاز برای درمان چاقی لحمی
خوراکی های مجاز برای درمان چاقی لحمی

افراد مبتلا به چاقی لحمی باید از مصرف کدام مواد غذایی پرهیز کنند؟

در بخش قبل مقاله چاقی لحمی یعنی چه در مورد غذاهایی که مبتلایان این نوع چاقی مجاز به مصرف آن ها هستند صحبت شد. اما برخی از مواد غذایی نیز برای این گروه باید به حداقل برسند و تا حد امکان از مصرف آن ها جلوگیری شود.

این مواد غذایی غالبا طبع گرمی داشته و مصرف آن ها با توجه به مزاج گرم و تر در چاقی لحمی، ایجاد عارضه می کند. خوراکی هایی که در چاقی لحمی باید حدالامکان از مصرف آن ها خودداری کرد به شرح زیر می باشند.

غذاهای ممنوع در چاقی لحمی

مبتلایان به چاقی لحمی بهتر است در وعده های اصلی غذایی خود ترجیحا از سیب زمینی، ماکارونی، گوشت مرغ و اردک و… استفاده نکنند. همچنین مصرف محصولات تولید شده با شیرین کننده های طبیعی مانند کیک و شیرینی نیز برای این افراد مضر و ممنوع می باشد.

سبزیجاتی مانند پیاز، زنجبیل و نعنا برای این گروه مشکل ساز است و تا حد امکان باید از مصرف خرما، انبه، پسته، موز، فندق و انگور جلوگیری کنند. همان طور که گفته شد بهترین دانه ها برای مصرف این گروه جو می باشد اما بهتر است از مصرف گندم و محصولات تولید شده از آرد گندم نیز جلوگیری کنند. در مورد ادویه ها نیز در این نوع از چاقی باید ادویه هایی استفاده شود که با طبع گرم سازگاری داشته باشند و مصرف نمک، شکر، دارچین کاهش پیدا کند.

غذاهای ممنوع در چاقی لحمی
غذاهای ممنوع در چاقی لحمی

برای کاهش وزن در چاقی لحمی، تعادل بدن باید به چه صورت حفظ شود؟

حفظ تعادل بدن با توجه به نوع مزاج برای علمکرد بهتر اندام ها نکته مهمی است که در کاهش وزن بیماران مبتلا به چاقی لحمی و عدم بازگشت وزن آن ها موثر است.

این افراد باید در کنار مصرف مواد غذایی سالم با ورزش کردن به خصوص ورزش های هوازی در هوای خنک به تعادل مزاج خود کمک کنند. زمان استحمام این افراد نباید طولانی باشد و بهتر است بجای آب گرم از آب خنک برای دوش گرفتن استفاده شود.

مصرف غذاهای سرخ کردنی و پرکالری برای این افراد ممنوع است و بهترین نوع طبخ غذا برای حفظ تعادل بدن و حفظ سلامت وزن بخار پز یا آب پز کردن غذاهاست. همچنین بهتر است میوه و سبزیجات را به طور روزانه تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهند.

برای کاهش وزن در چاقی لحمی، تعادل بدن باید به چه صورت حفظ شود؟
برای کاهش وزن در چاقی لحمی، تعادل بدن باید به چه صورت حفظ شود؟

آیا ابتلا به چاقی لحمی سن خاصی دارد؟

مزاج و استخوان بندی که دو عامل اثر گذار در ابتلا به چاقی لحمی می باشند دو فاکتور ارثی هستند. به عبارت دیگر هر فرد از زمان تولد دارای استخوان بندی مشخص و مزاجی از پیش تعیین شده است که از پدر و مادر به ارث می برد.

بنابراین در صورتی که کودک نیز مبتلا به چاقی باشد احتمال لحمی بودن چاقی وجود داشته و می توان درمان ها را براساس روش درمانی این چاقی انجام داد. بنابراین کودکانی که والدین آن ها به چاقی لحمی مبتلا می باشند بهتر است از همان سنین پایین که بدن هنوز دچار تجمع چربی نشده، زیر نظر یک متخصص طب سنتی قرار گیرند تا از چاقی مفرط در آن ها جلوگیری گردد.

در این مقاله نوع دیگری از چاقی که شاید برای بسیاری از افراد شناخته شده نباشد یا همان چاقی لحمی صحبت شد، این چاقی که جز دسته بندی های چاقی در طب سنتی قرار دارد سخت ترین نوع چاقی است و درمان آن تنها باید زیر نظر متخصص طب سنتی و بعد از تعیین دقیق مزاج و وضعیت بدنی فرد مشخص شود.

آیا ابتلا به چاقی لحمی سن خاصی دارد؟
آیا ابتلا به چاقی لحمی سن خاصی دارد؟

از اینکه تا انتهای پست چاقی لحمی یعنی چه با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن پست چاقی لحمی یعنی چه اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پشتیبانی و سئو سایت توسط آلمانت

با یک کلیک تماس بگیرید