با ما همراه شوید تا بیشتر با قند سه ماه باید چند باشد؟ آشنا شوید.
اما قبل از هر چیز از شما می پرسیم که آیا می دانید a1c نرمال چند است ؟
همچنین آیا می دانید 2hpp در آزمایش خون چیست؟
در این مقاله سعی داریم در مورد قند سه ماه باید چند باشد؟ توضیحات کاملی را برای شما ارائه نمایم. همچنین در خصوص آزمایش هموگلوبین A1C، صحت میزان اندازه گیری، برآورده نتیجه تست، عوامل تاثیرگذار در افزایش میزان هموگلوبین خون، دیابت، دیابت بارداری و سایر سوالات دیگری که ممکن است برای شما پیش آید اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار می دهیم.
مقدمه
قند سه ماه باید چند باشد؟
پایین تر از هشت و نیم درصد است.
فهرست عناوین:
تست هموگلوبین HbA1c چیست؟
صحت اندازه گیری میزان هموگلوبین ای وان سی در بیماران دیابتی بر چه اساسی است؟
ارزیابی میزان هموگلوبین ای وان سی خون به چه صورت است؟
پایه و اساس آزمایش هموگلوبین خون بر چه مبنای است؟
در رده های سنی مختلف میزان هموگلوبین خون باید به چه اندازه باشد توضیح دهید؟
تفسیر نتیجه تست هموگلوبین خون را بیان کنید؟
هموگلوبین ( Hgb) در تست خون چیست؟
عوامل تاثیرگذار در افزایش میزان سطح هموگلوبین خون را نام ببرید؟
پایین بودن میزان سطح هموگلوبین خون در فرد سبب بروز چه مشکلات می شود؟
وضعیت هموگلوبین ای وان سی به چه صورت است؟
شیوه های کاهش دهنده میزان گلوکز خون در سه ماه (A1c) را نام ببرید؟
آزمایش ای وان سی (A1c) چیست؟
نکاتی که برای پایین آوردن میزان ای وان سی باید رعایت نمایم را ذکر کنید؟
دیابت چیست و انواع آن را نام ببرید؟
نشانه های بیماری دیابت را ذکر کنید؟
چه مواد غذایی سبب افزایش میزان گلوکز خون میشود نام ببرید؟
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرند؟
متخصصین برای درمان بیماری دیابت چه روشهای را متذکر می شوند نام ببرید؟
تاثیر دیابت بر روی انواع بیماری ها را توضیح دهید؟
مزیت های انجام تست A1c را نام ببرید؟
بهترین تجویز تست A1C در بیماران دیابتی چه زمانی است؟
اندازه گلوکز خون در دوران بارداری باید به چه میزان باشد شرح دهید؟
دیابت بارداری چیست؟
به چه صورت میتوان در دوران بارداری میزان گلوکز خون را کنترل نمایم؟
دیابت بارداری بر روی نوزادان چه تاثیری بر جای می گذارد؟
مصرف بیش از حد انسولین در دوران بارداری برروی جنین چه تاثیری می گذارد؟
متخصصین چه هفته های را برای تشخیص گلوکز دوران بارداری مناسب می دانند؟
آیا اضافه وزن بالا بر روی بیماری دیابت نیز تاثیرگذار است؟
تست هموگلوبین ای وان سی (HbA1C)
امروزه یکی از متداول ترین آزمایشات خون که بیشتر متخصصین به منظور برآورد میزان قند خون در بیماران تجویز می نمایند تست هموگلوبین « ای وان سی» است. این آزمایش به منظور غربالگری افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند بسیار کاربردی بوده است.
نتیجه حاصل از این تست نشان میدهد که آیا فرد دیابتی در میزان کنترل و نظارت بیماری خود توانسته است در یک بازه زمانی کوتاه(سه ماهه) موفق باشد یا خیر.
متخصصین با اعمال تست HbA1C میزان قند یا همان گلوکز به همراه هموگلوبین خون و همچنین حد وسط گلوکز خون فرد را در طی دو الی سه ماه گذشته را برآورد می نمایند.
در مواقعی که این مقدار یعنی میزان گلوکز خون در این مدت ( سه ماه) روند افزایشی داشته باشد
به این ترتیب در مواقعی که این مقدار یعنی میزان گلوکز خون در این مدت ( سه ماه) روند افزایشی داشته باشد نتیجه حاصله نشانه این است که شخص بیمار کنترل و نظارت مناسبی به منظور مهار بیماری خود نداشته است و در نتیجه با مشکلات و اختلالات بیشتری از بیماری نیز همراه می شود.
به طور مثال باید گفت که میزان هموگلوبین(A1C) شش درصد بیانگر گلوکز( 120mg/dc) ، هموگلوبین هفت درصد ( 150mg/dc ) و همچنین هموگلوبین هشت درصد نیز نزدیک به ( 180mg/dc) در طی سه ماه قبل است که نشان دهنده قند سه ماه چند باید باشد است.
متخصصین به تمامی بیماران دیابتی توصیه می کنند که حتماً در سال سه الی چهار بار این آزمایش یعنی تست ( Hb A1C) به منظور حفظ سلامتی و همچنین جلوگیری از بروز سایر بیماریها که بر اثر دیابت ممکن است ایجاد شود را انجام دهند تا از این طریق اقدامات لازم را به منظور بهبود وضعیت جسمی خود اعمال نمایند.
صحت اندازه گیری (HbA1C)
بر مبنای تحقیقات صورت گرفته در مورد سنجش و اندازه گیری هموگلوبین( A1C)، یکی از دقیق ترین تست ها به منظور بررسی احتمالی مشکلات دیابتی مانند عارضه های آسیب عصبی، چشمی، سکته، بیماری قلبی و همچنین کلیوی به حساب می آید.
باید متذکر شد که میزان هموگلوبین (A1C) که با قند موجود در خون مخلوط شده است در افراد سالم که مشکل خاصی ندارند پایین تر از شش درصد بوده است.
اما این درصد در افراد مبتلا به دیابت بر مبنای شیوه کنترل دیابت و گلوکز خون نیز متغیر بوده است. براین اساس میزان هموگلوبین(A1C) که در جواب آزمایش پایین تر از هفت درصد است نشان دهنده ی کنترل و نظارت گلوکز خون و همچنین دیابت است.
علاوه براین اگر این میزان بالای هشت درصد باشد بیانگر این است که بیمار باید از یک شیوه درمانی دیگر برای کنترل میزان قند خون خود استفاده نماید.
هدف کلی از انتخاب بهترین درمان در بیماران دیابتی
هدف کلی از انتخاب بهترین درمان در بیماران دیابتی این است که میزان هموگلوبین A1C طبق مطالب ارائه شده پایین تر از هفت درصد باشد. نکته حائز اهمیت این است که هر چقدر میزان هموگلوبین A1C در بدن فرد کاهش پیدا کند این امر به تدریج سبب شده که از بروز مشکلات و بیماری های که ممکن است فرد به مرور به آن مبتلا شود نیز جلوگیری نماید.
باید گفت که شیوه های سنجش و اندازه گیری هموگلوبین A1C که در آزمایشگاه های متعدد انجام می گیرد متغیر بوده است که این امر منجر به تغییر در نتیجه تست انجام گرفته نیز می شود.
به طور مثال باید گفت که در یک آزمایشگاه نتیجه حاصل از میزان هموگلوبین A1C ، شش درصد است که نشان دهنده بهترین و مطلوبترین نتیجه برای افراد دیابتی محسوب می شود که این ممکن است از نظر یک آزمایشگاه دیگر بیانگر میزان قند خون بالا باشد.
مشورت با پزشک متخصص و مجرب
برهمین اساس است که توصیه میشود بعد از دریافت نتیجه آزمایش برای دستیابی به روند کنترل میزان قندخون با یک پزشک متخصص و مجرب مشورت نماید.
البته باید متذکر شد که اگر فرد از نتیجه آزمایش احساس نارضایتی کرد میتواند به آزمایشگاه دیگری مراجعه کرده و تست قند را مجدداً اندازه گیری نمایند. پس بهتر است که بیماران دیابتی به منظور دستیابی به قند سه ماه باید چند باشد؟ به یک آزمایشگاه دقیق و مشخص مراجعه نمایند.
نکته در مورد تست هموگلوبین A1C
بهتر است که متذکر شویم بیماران دیابتی در هر ساعت از روز میتوانند برای انجام این تست به آزمایشگاه مراجعه نمایند زیرا به دلیل پیروی این گروه از بیماران از رژیم غذایی مناسب نیازی به اینکه ناشتا به آزمایشگاه مراجعه نمایند نیست.
علاوه براین باید متذکر شویم که نتیجه حاصل از این تست قند ارتباطی با وضعیت روحی، نوع تغذیه و همچنین انجام فعالیت های ورزشی ندارد اما در صورتیکه شخص کسالتی و یا اینکه بیماری دارد بهتر است که این تست را به زمان دیگری موکول نمایید زیرا درصد اینکه جواب آزمایش قند به صورت صعودی افزایش پیدا کند نیز بسیار زیاد بوده است.
بازبینی اندازه هموگلوبین (Hba1c )
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه پزشکی افراد با بهره مندی از دستگاه های مجهز تست گلوکز خون قادرند که در هر زمان از شبانه روز که مایل هستند میزان گلوکز خون را اندازه گیری نمایند.
اما باید گفت که بیماران با استفاده از این دستگاه ها نمی توانند به درستی تشخیص دهند که در ماههای گذشته میزان گلوکز خون آنها طبیعی بوده و یا اینکه روند صعودی داشته است.
که ما به این گروه از بیماران بهترین شیوه که میتواند در این راستا به آنها کمک بسزایی نماید را تست هموگلوبین A1C معرفی می نمایم زیرا این آزمایش دقیقاً نتیجه عملکرد بیمار را در طی سه ماه گذشته بیان می کند.
بطور کلی انجام این تست برای بیماران دیابتی به عنوان یکی از بهترین و مناسب ترین شیوه درمانی به منظور دستیابی دراز مدت گلوکز خون در سه ماه گذشته است که نشان دهنده قند سه ماه باید چند باشد؟ است.
همانطور که توضیح دادیم این تست به بیمار و همچنین پزشک متخصص کمک می کند که روند درمانی بیمار و علاوه براین نظارت فرد بر روی بیماری تا چه میزان نتیجه بخش بوده است.
یکی دیگر از مزیت های این تست مخصوص بیماران دیابتی را میتوان به این موضوع اشاره کرد که سختی های گلوکز خون بالا بعد از مصرف مواد غذایی و یا اینکه در طی شبانه روز که بیماران با کمک دستگاه های تست گلوکز خون انجام می دهند را نداشته و بهترین و دقیق ترین نتیجه را بیان می کند.
پایه تست هموگلوبین A1C
بهتر است بدانید که هموگلوبین موجود در خون به عنوان یکی از پروتئین های درون گلبول های قرمز خون است که یکی از وظایف اصلی آنها جابجایی اکسیژن در این بخش است.
مانند کلیه پروتئین های موجود در بدن، هموگلوبین هم نیز با گلوکز مخلوط می شوند که این مخلوط تا مدتی که گلبول های قرمز موجود در خون زنده هستند تا مدت سه ماه یا همان صد و بیست روز پایدار باقی می مانند، که این مبنای تست هموگلوبین A1C را برپا می سازد که به هر مقدار اندازه گلوکز خون در مدت سه الی چهار ماه قبل بیشتر از حد نرمال و استاندارد باشد، درصد این پروتئین با قند موجود در خون نیز به مراتب بیشتر می شود. باید گفت که میزان هموگلوبین (A1C) در بیماران دیابتی طبق نتایج بدست آمده باید پایین تر از شش درصد باشد.
میزان مناسب هموگلوبین A1C در رده های سنی مختلف
از نظر متخصصین میزان استاندارد و ایده آل این پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون در رده های سنی مختلف متعدد بوده است. به طور مثال هر چقدر که میزان این پروتئین(هموگلوبین) کمتر باشد، احتمال اینکه حملات هیپوگلیسمی در بیماران یا همان افت میزان گلوکز خون نیز به مراتب افزایش می یابد.
بهتر است بدانید که در رده سنی کودکان (یعنی کودکان قبل از سن رفتن به دبستان یا همان سن زیر شش سال) وجود گلوکز خون کم برای سلولهای مغزی که در حال نمو و رشد هستند بسیار خطرناک و در عین حال مضر است.
میزان مناسب هموگلوبین (A1C) در این رده سنی نسبت به افراد بزرگسال نیز به مراتب بیشتر بوده است.
بطور کلی میزان استاندارد و مناسب هموگلوبین A1C در رده سنی مختلف عبارتند از:
رده سنی بالای هجده سال : پایین تر از هفت درصد
رده سنی بین سیزده تا هجده سال : پایین تر از هفت و نیم درصد
رده سنی بین شش تا دوازده سال : پایین تر از هشت درصد
رده سنی شش سال : پایین تر از هشت و نیم درصد است.
موارد ذکر شده از میزان نرمال پروتئین داخل گلبول های قرمز خون در رده های سنی متعدد است.
تعبیر نتایج آزمایش
سطح هموگلوبین A1C بالاتر و یا اینکه مساوی شش و نیم درصد که باید میزان گلوکز خون بین صد و بیست و شش میلی گرم دردسی لیترباشد. گلوکز خون دو ساعت بعد از مصرف مواد غذایی بیشتر و یا اینکه مساوی دو است که در طی انجام آزمایش تحمل قند خون، و یا گلوکز خون اتفاقی بیشتر از حد نرمال باشد نشانه بالا بودن میزان گلوکز خون است.
باید متذکر شد در صورتی که هموگلوبین A1C بین شش و چهار دهم تا پنج و هفت دهم درصد باشد باید متخصصین به عنوان یک نشانه برای بالا رفتن خطر دیابت در بیماران در نظر بگیرند. که این اندازه گیری در بیمارانی که تحت نظر درمان هستند باید حدالمقدور دو بار در سال مورد سنجش و اندازه گیری قرار بگیرد.
نکته در مورد نتیجه آزمایش هموگلوبین A1C
بهتر است بدانید که نتیجه این تست در بیمارانی که:
1) با مشکلات کم خونی 2) کلسترول بالا 3) بیماری کبدی و همچنین افرادی که از سایر ترکیبات ویتامینی نظیر ویتامین E و همچنین C را مصرف می نمایند، متغیر بوده است که قبل از انجام تست باید در مورد نوع بیماری خود با پزشک متخصص مشورت نمایند.
هموگلوبین ( Hgb) در تست خون
متخصصین هموگلوبین خون را با حروف مخفف اختصاری ( Hgb ) ذکر می نمایند. همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم در داخل گلبول های قرمز خون پروتئین های وجود دارد که به آنها هموگلوبین می گویند که متشکل از آهن است.
آهن موجود در آن وظیفه جابجایی مولکولهای اکسیژن را دارد به همین منظور است که این پروتئین ها به عنوان یکی از مهمترین و اساسی ترین اجزای تشکیل دهنده در خون به حساب می آیند.
در مواقعی که خون بدن فرد فاقد از این پروتئین های مهم باشد سبب شده که سلولهای بدن نتوانند اکسیژن کافی را بدست آورند. امروزه متخصصین با تفکیک و تحلیل نمونه ی خون آزمایش شده میتوانند میزان سطح هموگلوبین خون را دربدن فرد مشخص نمایند.
طبق مطالعات انجام شده متخصصین به این نتیجه رسیده اند که عوامل مختلفی بر روی میزان سطح این پروتئین موجود در خون تاثیرگذار است که عبارتند از:
1) سن فرد 2جنسه 3) سابقه پزشکی
از مواردی به حساب می آیند که بر روی میزان سطح خون نیز دخیل هستند. بهتر است بدانید که میزان Hgb در حالت وضعیت معمول در افراد بالغ متغیر بوده است.
به این صورت که در آقایان بزرگسال میزان هموگلوبین موجود در خون به طور متوسط کمی بالاتر از بانوان رده سنی بزرگسال است. ( هموگلوبین برمبنای g/DL در خون مورد سنجش و اندازه گیری قرار می گیرد).
البته باید متذکر شد که میزان هموگلوبین خون در بانوان باید از دوازده گرم در دسی لیتر بیشتر باشد و همچنین در آقایان نیز از سیزده گرم در دسی لیتر نیز بیشتر باشد. شایان ذکر است که در افراد رده سنی بالا میزان غلظت هموگلوبین خون به مراتب نسبت به افراد جوان در حد کمتری قرار دارد.
علل های متعددی در میزان غلظت هموگلوبین خون تاثیرگذار است که شامل عوارض دارویی، فقر آهن به علت التهابات مزمن و یا اینکه نبود تغذیه مناسب، شدت بیماریهای ریشه دار و مزمن مانند بیماری کلیوی از مواردی هستند که در مقدار این پروتئین در داخل گلبول های قرمز خون نیز تاثیرگذار است.
عوامل اثرگذار در افزایش میزان هموگلوبین خون
بهتر است بدانید که افزایش میزان سطح هموگلوبین، به طور معمول با افزایش اندازه گلبول های قرمز خون مرتبط است. همانطور که در مطالب بالا ارائه نمودیم هموگلوبین ها در گلبول های قرمز خون موجود هستند که به هر میزان تعداد این گلبول های قرمز بالاتر باشد به همان میزان هم تعداد هموگلوبین خون در بدن فرد هم نیز افزایش می یابد.
که عکس این موضوع هم صدق می نماید که یعنی هر چه تعداد گلبول های قرمز کمتر باشد میزان تعداد هموگلوبین ها هم نیز به مراتب کمتر می شود. از نظر علم پزشکی بالا بودن مقدار گلبول های قرمز موجود در خون و همچنین هموگلوبین در بدن هر فرد بیانگر نکات زیر است. که عبارتند از:
بیماری قلبی مادرزادی
این بیماری مادرزادی، وظیفه قلب را به منظور جابجایی اکسیژن و همچنین پمپاژ موثرخون به سایر بخش های متعدد بدن را سخت و دشوار می نماید. بدن فرد در رویارویی با این وضعیت، در بعضی از موارد گلبول های قرمز زیادتری را تولید و فرآوری می نماید.
دی هیدراته شدن
فقدان هستی سیالات کافی در بدن هر فرد، به این معناست که اندازه گلبول های قرمز خون در نهایت بیشتری قرار دارند. یا به عبارتی باید گفت که اندازه سیال کافی و بایسته وجود نداشته تا از این طریق نسبت به « گلبول قرمز خون» اعتدال برقرار نماید.
تومورهای کلیوی
بعضی از تومورهای کلیوی سبب شده که کلیه « اریتروپویتین» زیادتری را تولید نماید. زیرا این هورمون نقش برانگیزاننده ی به منظور فرآوری شدن گلبول های قرمز خون برعهده دارد.
بیماری ریوی
در مواقعی که ریه ها به شکل صحیح و درستی کار نکنند، بدن سعی میکند که گلبول های قرمز زیادتری را فرآوری نماید تا از این طریق انجام جابجایی خون به شکل بهتری صورت پذیرد.
پلی سیتمی ورا
بیماری ذکر شده سبب می گردد که بدن فرد گلبول های قرمز زیادتری را تولید و فرآوری نماید.
کلیه بیماری های ذکر شده از مواردی هستند که در اثر افزایش میزان گلبول های قرمز و همچنین سطح هموگلوبین خون در بدن فرد به تدریج روی میدهد. در این بین برخی از بیماران هستند که با توجه به موارد ذکر شده با میزان هموگلوبین خون بیشتری نیز مواجه می شوند که عبارتند از:
- یکی از مواردی که سبب بالا رفتن میزان هموگلوبین خون می شود سابقه خانوادگی از مشکلات تاثیرگذار در میزان گلبول های قرمز من جمله اختلال در تشخیص و تعیین اکسیژن.
- در ارتفاعات بالا زندگی کردن یکی دیگر از مواردی است که سبب افزایش میزان هموگلوبین خون در فرد میشود.
- گرفتن خون از راه انتقال در یک بازه زمانی نزدیک از موارد دیگری است که سبب بیشتر شدن میزان هموگلوبین خون می شود.
- یکی از مهمترین عواملی که در افزایش میزان هموگلوبین خون در بدن فرد تاثیرگذار است را میتوان به مصرف سیگار در افراد متذکر شد.
کلیه موارد عنوان شده از عوامل تاثیرگذار در افزایش میزان سطح هموگلوبین خون در بدن فرد است.
پایین بودن سطح هموگلوبین خون
بهتر است بدانید که کم بودن میزان سطح هموگلوبین خون به طور معمول با کم بودن اندازه گلبول های قرمز خون ارتباط دارد که این امر منجر به بروز بعضی از بیماریها در بدن فرد می شود که شامل:
بیماری مغز استخوان
یکی از بیماریهای که بر اثر پایین بودن میزان هموگلوبین خون در بدن فرد ایجاد می شود را میتوان به بیماری های مغز استخوان اشاره کرد. علاوه براین بیماریهای مانند لمفوما، کم خونی آپلاستیک و همچنین لوکمیا از مواردی هستند که بر اثر پایین بودن میزان سطح گلبولهای قرمز در بدن فرد روی میدهد.
آسیب کلیوی
همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم زماینکه کلیه به طور صحیح کار نکند قادر به تولید هورمون
« اریتروپویتین» در بدن نیست زیرا این هورمون به عنوان یک محرک در فرآوری و تولید گلبولهای قرمز است. به این ترتیب می توان گفت به عنوان یکی دیگر از بیماری های است که در اثر پایین بودن میزان گلبولهای قرمز بیماران با آن همراه می شوند.
فیبروئیدهای رحمی
این سری از تومورها دارای ماهیت غیرسرطانی بوده اند اما در صورت بروز در بدن، فرد با خونریزی های شدیدی همراه می شود که در این مواقع میزان تعداد گلبولهای قرمز نیز به مراتب کمتر می شود.
بیماریهای که سبب تخریب گلبولهای قرمز میشود
مانند تالاسمی، اسفروسیتوز ارثی، کم خونی داسی شکل، کمبود G6PD
به این ترتیب در صورت روبرو شدن فرد به هریک از موارد ذکر شده، درصد پایین بودن میزان هموگلوبین خون نیز به مراتب بیشتر می شود نظیر:
- بروز بیماریهای که سبب خونریزی های مزمن و ریشه دار در بدن فرد می شود همچون پولیپ های روده، دوره های قاعدگی و همچنین زخم های معده از این سری از بیماری های محسوب می شوند.
- در اثر فقدان مواد معدنی و همچنین بنیادی مانند ویتامین B12، فولات و آهن.
- بارداری در بانوان.
- قرار گرفتن در بروز حوادث غیر مترقبه مانند تصادف خودرو که منجر به ضربه جدی به بدن فرد می شود.
کلیه موارد ذکر شده از نشانه های و علائمی هستند که در اثر پایین بودن میزان سطح هموگلوبین خون در بدن فرد روی می دهد.
چگونگی هموگلوبین A1c
بعد از کامل شدن تست خون، احیاناً با نتایجی به منظور هموگلوبین« A1c » یا « Hba1c» نیز همراه می شوید. متخصصین از این هموگلوبین با نام « هموگلوبین گلیکات» هم نیز عنوان می گردد.
امروزه متخصصین به منظور دستیابی به قند سه ماه باید چند باشد؟ با تجویز تست Hba1c اندازه گیری و سنجش میزان هموگلوبین گلیکات را ارزیابی می نمایند. بهتر است بدانید که این ماده به عنوان هموگلوبینی شناخته شده است که قندخون به آن وصل است.
اکثر متخصصین به طور معمول برای بیمارانی که با مشکل دیابت همراه هستند به منظور کنترل و نظارت بر میزان گلوکز خون این تست را تجویز می نمایند. با انجام این تست خون به طور متوسط میزان قند خون در بدن فرد در یک دوره دو الی چهار ماه مشخص می گردد. گلوکز یا همان قندخون در تمام خون بدن در حال گردش و جریان است و به هموگلوبین نیز وصل می شود.
به هر میزان که تعداد قند خون افزایش یابد، زیاد بودن هموگلوبین گلیکات امکان پذیر تر خواهد بود
به این ترتیب به هر میزان که تعداد قند خون افزایش یابد، زیاد بودن هموگلوبین گلیکات امکان پذیر تر خواهد بود. قند به منظور سه ماه به هموگلوبین پیوسته باقی می ماند. زیاد بودن میزان Hb A1c بیانگر این است که میزان سطح گلوکز خون حداکثر برای چند ماه در حد بالایی قرار دارد.
متخصصین به بیماران دیابتی توصیه می کنند که میزان هموگلوبین خون بدن آنها باید به میزان هفت درصد و یا اینکه کمتر از آن باشد و همچنین برای افراد دیگر نیز تقریباً در حدود پنج و هفت دهم درصد نیز است.
در این صورت اگر بعد از جواب آزمایش افراد دیابتی این میزان هموگلوبین در بدن آنها بیشتر بود فرد باید طبق نظر پزشک متخصص از داروهای مناسبی برای کاهش میزان سطح هموگلوبین خون استفاده نمایند.
روشهای پایین آوردن میزان قند خون سه ماه (A1c)
امروزه متخصصین به منظور کنترل و نظارت بیماری دیابت در بیماران از آزمایش های متعددی استفاده می نمایند تا از این طریق میزان گلوکز خون را مورد ارزیابی قرار دهند. یکی از مهمترین تست های که اخیراً بیشتر متخصصین آن را برای بیماران دیابتی تجویز می نمایند، تست گلوکز خون سه ماهه و یا اینکه A1c است.
متخصصین با انجام این آزمایش می توانند قند سه ماه باید چند باشد؟ را برآورد نمایند و از این طریق روشهای مناسب به منظور پایین آوردن میزان A1c را به بیماران متذکر می شوند.
تست A1c
اگر فردی با عارضه ی دیابت همراه است و گلوکز موجود در خون به خوبی نظارت و کنترل می شود، انجمن دیابت آمریکا متذکر می شود که انجام این تست (A1c) دو بار در سال بیشتر نیاز نیست.
بهتر است بدانید که آزمایش (A1c) همان تست خون ساده است که در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته این آزمایش در مطب پزشک و تحت نظر وی انجام می گیرد که نتیجه ی این آزمایش نیز کمتر از ده دقیقه حاضر می شود. تست A1c بیانگر این است که طرح این برنامه درمانی تا چه حد پیروز و موفق بوده است.
در مواقعی که پزشک متخصص از جواب آزمایش بدست آمده به این نتیجه برسد که گلوکز فرد دیابتی به طور کامل کنترل و نظارت نشده است، با تغییر در داروهای تجویزی و همچنین توصیه تست A1c که هر سه ماه باید انجام گیرد را به این گروه از بیماران متذکر می شوند تا از این طریق به منظور پیشگیری از روند بیماری به نتیجه مطلوب تری دست پیدا کنند.
نکاتی به منظور پایین آوردن میزان A1c
تست A1c میتواند معلومات خوبی را در خصوص کنترل بیماری دیابت به فرد ارائه دهد، اما باید متذکر شد که این تست تنها مشخصه ارزیابی چگونگی سلامتی به حساب نمی آید.
بیماران دیابتی که میزان گلوکز خون آنها به شدت نوسان دارد ( باید متذکر شد که این نوسانات در بیمارانی که در طی روز انسولین تزریق می نمایند نیز بسیار رایج است) احتمال دارد که میزان سطح A1c آنها در جواب آزمایش خوب باشد زیرا این تست میانگین سه ماه را مورد محاسبه و ارزیابی قرار می دهد و قادر نیست که نوسانات تعیین نماید.
پایین آوردن کیفیت زندگی
بنابراین تغییرات زیاد گلوکز خون علاوه بر اینکه کیفیت زندگی فرد را به مراتب پایین می آورد سبب شده که کارکرد روزانه شخص هم نیز به شدت دچار اختلال گردد و همچنین مشکلات مهمی را برای سلامتی فرد نیز به همراه آورد.
البته باید متذکر شد که نظارت و کنترل بیماری دیابت به سادگی امکان پذیر نیست و برای بعضی از این بیماران با سختی ها و دشواری های زیادی نیز همراه است.
متخصصین براین باورند بیمارانی که با مشکلات دیابتی همراه هستند باید به منظور نظارت بیشتر بر روی بیماری خود این عارضه را همانند یک شغل مهم مشاهده نمایند و به صورت جدی سعی در پایین آوردن میزان گلوکز خون نیز داشته باشند.
مسلماً نظارت بر روی بیماری دیابت برای افرادی که با این عارضه همراه هستند کاری سخت و در عین حال زمان بر است. اما باید گفت که نتیجه حاصل از پیروی از دستورالعمل های پزشکی و همچنین رعایت از یک رژیم غذایی مناسب میتواند بهبود کیفیت یک زندگی سالم و مطلوبی را به همراه آورد.
طبق مطالعات انجام شده متخصصین به این نتیجه رسیده اند که کلید اصلی کنترل و نظارت بر روی بیماری دیابت « تغییر در سبک زندگی سالم» است زیرا کنترل این بیماری علاوه برداشتن ارزش سلامتی از بروز بیماریهای متعدد در فرد هم نیز جلوگیری می نماید. بیماران دیابتی با پیروی از چند تغییر راحت و ساده در شیوه زندگی میتواند سطح A1c خون را تا حد امکان کاهش دهند.
افزایش میزان تحرک بدن
یکی از مهمترین عواملی که بر روی کنترل دیابت تاثیرگذار است بالا بردن میزان تحرک و همچنین انجام فعالیتهای ورزشی مناسب است. برای این امر بهتر است که بیماران حداقل در هفته پنج روز به مدت نیم ساعت را به ورزش بپردازند.
بیماران دیابتی بهتر است که فعالیتهای ورزشی را انتخاب نمایند که به آن علاقه داشته و با انجام آن نهایت لذت را میبرند. این گروه از بیماران میتوانند در هر ساعت از شبانه روز که مایل هستند به نزدیک ترین پارک محل خود بروند و پیاده روی نمایند.
علاوه براین دوچرخه سواری چه به صورت ثابت و یا اینکه معمولی هم نیز در این راستا به بیماران کمک بسزایی می نماید. یکی از سالم ترین و در عین حال شادی بخش ترین فعالیتهای که به بیماران دیابتی در این امر کمک می نماید رفتن به استخر و همچنین شنا کردن است که بیماران می توانند در برنامه فعالیتهای ورزشی خود قرار دهند.
مصرف مواد غذایی سالم و مناسب
بیماران دیابتی میتوانند در برنامه غذایی خود به هر میزانی که می خواهند از سبزیجات بدون نشاسته نیز استفاده نمایند. و از خوردن مواد غذایی نظیر:
1) پروتئین های گیاهی 2) چربیها 3) میوه ها 4) کربوهیدرات ها همچون نان و سیب زمینی
و همچنین سایر مواد غذایی دیگر که حاوی مقادیر زیادی نشاسته هستند نیز این گروه از بیماران باید در مصرف آنها زیاده روی ننمایید زیرا بر روی میزان گلوکز خون تاثیر می گذارد.
متخصصین به این بیماران متذکر می شوند که قبل از سرو وعده های غذایی بهتر است که از انواع سالادهای مختلف که در آنها حاوی سبزیجات متعدد است نیز استفاده نمایند تا از این طریق جلوی پرخوری بیش از حد آنها گرفته شود.
بیماران دیابتی باید از خوردن مواد غذایی فرآوری شده نیز پرهیز نمایند و علاوه براین از مصرف آبمیوه های غیرطبیعی و همچنین نوشابه های گازدار نیز خودداری نمایند.
این گروه از بیماران با مراجعه به پزشک متخصص تغذیه میتواند در مورد بهترین مواد غذایی مصرفی در طی روز و همچنین اندازه مصرف آن با توجه به میزان اندازه گیری سطح هموگلوبین خون که هر سه ماه باید انجام شود از مناسب ترین رژیم غذایی استفاده نمایند.
پایبند بودن به رژیم غذایی
بهتر است بدانید که حذف کردن وعده های غذایی، مصرف بیش از حد وعده های موادغذایی و همچنین فاصله انداختن بسیار زیاد بین هر وعده می تواند سبب تغییرات بسیار زیادی در گلوکز خون نیز گردد. بیماران باید براساس برنامه غذایی که پزشک متخصص تغذیه برای آنها تنظیم کرده است پیروی نمایند و به تمامی اصول آن نیز پایبند باشند.
پیروی کردن از پلن درمانی
درمان بیماری دیابت بسته به فرد بیمار دارد و یا هر بیمار موظف به پیروی از دستورالعمل های پزشکی به منظور کاهش میزان گلوکز خون است. متخصصین با تجویز داروهای مخصوص بیماران دیابتی و همچنین کم و یا زیاد کردن دوز این داروها و بعد از بدست آوردن قند سه ماه باید چند باشد؟ تغییر در داروها میتوانند بیماری دیابت را در فرد به نحو احسن کنترل نمایند.
این گروه از بیماران باید به تمامی نکات پزشکی که پزشک مربوط به آنها متذکر می شوند گوش کرده و از مصرف خودسرانه دارو و یا اینکه تغییر دوز آنها نیز خودداری نمایند.
چک کردن منظم میزان گلوکز خون
بیماران دیابتی به منظور دستیابی از کنترل روند درمانی باید هر چند وقت میزان گلوکز خون را اندازه گیری نمایند. آگاهی از میزان A1c نقش بسزایی در کنترل و نظارت بیماری دیابت دارد.
پس بهتر است که در این خصوص حتماً با پزشک متخصص خود مشورت نماید و در صورت تایید وی به شکل منظم این تست را به راحتی انجام دهید. البته باید متذکر شد که سنجش گلوکز خون ناشتا و دو ساعته و علاوه براین رندوم نیز باید به شکل مرتب و در فواصل زمانی مشخص با تجویز پزشک متخصص صورت بگیرد.
کلیه موارد ذکر شده از شیوه های است که به درمان بیماران دیابتی در میزان کنترل سطح هموگلوبین خون کمک بسزایی می نماید.
دیابت
در ادامه قند سه ماه باید چند باشد؟ بهتر است که در خصوص بیماری دیابت اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. بهتر است بدانید که بیماری مزمن و در عین حال ریشه دار که بدن قادر به استفاده از گلوکز و یا ذخیره آن نیست را « دیابت » می گویند.
قندی که در خون تجمع می یابد را گلوکز می گویند که سبب افزایش میزان سطح قند خون نیز می گردد. بیماری دیابت به دو نوع اصلی دسته بندی می شود که عبارتند از:
دیابت نوع یک و دیابت نوع دو
که علاوه بر این دو نوع اصلی و مهم دیابت بارداری و همچنین پیش دیابت هم نیز از انواع این بیماری است که بر روی میزان سطح هموگلوبین خون در بدن نیز تاثیر می گذارد.
دیابت نوع یک
در این دیابت بدن فرد بیمار به شکل کامل فرآوری و تولید هر نوع از انسولین را متوقف میسازد. باید گفت که هورمونی که بدن را قادر و توانا می سازد تا اینکه از قند موجود در مواد غذایی به منظور تولید انرژی استفاده نماید « انسولین» نام دارد.
بیمارانی که براساس نتیجه آزمایش خون بدست آمده مشخص شد که به بیماری دیابت نوع یک مبتلا هستند باید به منظور ادامه حیات از تزریق روزانه انسولین استفاده نمایند.
بیماری دیابت نوع یک بیشتر در بین رده سنی کودکان و همچنین نوجوانان بسیار رایج بوده است. اما باید متذکر شویم که این نوع بیماری در هر رده سنی نیز ممکن است روی دهد.
دیابت نوع دو
در این نوع از بیماری دیابت بدن شخص بیمار به اندازه کافی قادر به تولید انسولین نیست و یا اینکه نمی تواند به شکل صحیح و مناسب از آن استفاده نماید.
این نوع از بیماری به طور معمول بیشتر در افرادی روی میدهد که بالای رده سنی چهل سال به بالا بوده و یا اینکه دارای اضافه وزن و همچنین سوابق خانوادگی به بیماری دیابت نیز هستند. در حال حاضر این نوع دیابت در بین جوانان روند صعودی به خود گرفته است.
البته باید متذکر شد که یکی دیگر از انواع بیماری دیابت که امروزه در بین بیماران بسیار شایع شده است
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله میزان قند خون در دیابت نوع 2 را مطالعه کنید.
تاثیر بر روی رشد جنین در دوران بارداری
« دیابت بارداری» است. این نوع از بیماری دیابت در دوران حاملگی و بدون اینکه فرد دارای سابقه بیماری باشد در بیماران نمایان می شود. این نوع از بیماری دیابت بر روی رشد جنین در دوران بارداری تاثیر می گذارد. علاوه براین مشکلات تنفسی، زایمان زودرس و همچنین ناهنجاری های مادرزادی را نیز بر روی جنین ایجاد می کند.
در مواردی که مادران باردار در این دوره بیماری خود را کنترل نکنند ممکن است که در آینده با مشکلات جدی تر از نوع بیماری دیابت یعنی دیابت نوع دو نیز مبتلا شوند.
که در این مواقع پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم میزان قند سه ماه باید چند باشد؟ را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهند و روشهای پیشگیرانه را به این گروه از بیماران توصیه می نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله آیا چاقی مانع بارداری میشود را مطالعه کنید.
علائم بیماری دیابت
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و به شکل مداوم و پیوسته نشانه های خاصی را در خود مشاهده می نمایند با علائم زیر همراه میشوندکه شامل:
1) تشنگی شدید 2) تکرر ادرار 3) کاهش وزن 4) گرسنگی بیش از حد 5) عدم تحرک 6) تاری دید 7) سوزن سوزن شدن و یا اینکه بی حسی در ناحیه دست و پا 8) تاول زدن مداوم پوست 9) عفونت لثه 10) خستگی های بی دلیل و شدید
از نشانه های بیماری دیابت است که متخصصین با مشاهده هر یک از این علائم آزمایش تست خون و یا اینکه آزمایش هموگلوبین (Hba1c) را برای بیماران تجویز می نمایند. علاوه براین در بعضی از موارد نشانه های وجود نداشته که به طور معمول در « دیابت نوع دو » روی میدهد.
در این موارد احتمال این وجود دارد که شخص بیمار ماه ها و یا اینکه سالها از بروز بیماری در بدن بی اطلاع باشد. نشانه های بیماری در این گروه از بیماران بقدری به آرامی در حال رشد است که تشخیص آنها مقدور نیست.
موادغذایی افزایش دهنده میزان گلوکز خون
طبق مطالعات انجام شده بر روی بیماران مبتلا به دیابت و همچنین با انجام قند سه ماه باید چند باشد؟ متخصصین به این نتیجه رسیده اند که یکی از اصلی ترین عوامل در بیماری دیابت نوع دو « برنامه غذایی» این گروه از بیماران است.
مشخصه های غذایی که معمولاً به منظور صرفه مواد غذایی در هر وعده انتخاب می نمایم نظیر شیرین بودن و یا اینکه چرب بودن بیش از حد مواد غذایی در مبتلا شدن فرد به بیماری دیابت نیز اثرگذار بوده است.
برهمین اساس بیماران با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و سالم می توانند از افزایش میزان سطح هموگلوبین خون در بدن جلوگیری نمایند. علاوه براین بیماران با بررسی مواد غذایی نامطلوب می توانند از مصرف غذاهایی که باعث افزایش گلوکز خون در آنها می شود نظیر میوه های خشک، برنج، نوشیدنی های انرژی زا، نان سفید و همچنین نوشیدنی های ورزشی نیز خودداری نمایند و به طور منظم آزمایش هموگلوبین خون
Hba1c را به منظور بدست آوردن میزان قند سه ماه باید چند باشد؟ را نیز انجام دهند.
افرادی که کاندیدای ابتلا به دیابت هستند
در این بین افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند اما در مجموع باید بیان کرد که اشخاصی که بیشتر دارای سابقه خانوادگی بیماری دیابت هستند نیز بیشتر نسبت به سایر افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند. از مشخصه های دیگر که سبب بالا رفتن خطر ابتلا به دیابت در بیماران می شود را میتوان به :
1) اضافه وزن بالا 2) کلسترول بالا 3) فشارخون بالا 4) نداشتن فعالیتهای بدنی
اشاره کرد. طبق مطالعات انجام شده ابتلا به بیماری دیابت در افراد با افزایش سن روند صعودی داشته است. بطوریکه افراد رده سنی بالای چهل سال که دارای اضافه وزن بالا هستند بیشتر نسبت به سایر افراد دیگر که از رده سنی پایین تری برخوردار هستند به بیماری دیابت مبتلا میشوند.
به این ترتیب باید متذکر شد که به دلیل رعایت نکردن افراد از یک برنامه غذایی مناسب و مصرف مواد غذایی که دارای کالری بالای نیز هستند ابتلا به دیابت نوع دو در رده سنی پایین تر نیز روند صعودی به خود گرفته است که بتدریج مشکلات متعددی را برای بیماران به همراه می آورد.
درمان دیابت
طبق نظر متخصصین بیمارانی که به یکی از انواع بیماری دیابت مبتلا شده اند به منظور حفظ سلامتی بدن و همچنین کنترل بیماری میتوانند از دستورالعمل های خاصی پیروی نمایند که مهمترین و اصلی ترین این امور اختصاص به داشتن « رژیم غذایی سالم» دارد.
علاوه بر این بیماران باید به این نکته نیز توجه داشته باشند که در طی روز باید به چه اندازه از فعالیت های فیزیکی استفاده نمایند زیرا داشتن فعالیت فیزیکی به سایر اندام های بدن کمک می کند که از این طریق بهترین استفاده را از انسولین داشته باشد. به این ترتیب بدن میتواند قند را برای سایر سلولهای بدن به انرژی تبدیل نماید.
متخصصین به منظور کنترل بیماری دیابت برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک و همچنین بعضی از بیماران مبتلا به نوع دو این بیماری از قرص های خوراکی با نام «oral agents» را توصیه می نمایند تا از این طریق بدن این بیماران قادر به تولید انسولین بیشتری باشد.
بعضی از بیماران دیابتی نوع دو نیز میتوانند بدون مصرف دارو برای بیماری کنترل داشته باشند که این امر مستلزم پیروی از « رژیم غذایی» مناسب و همچنین داشتن فعالیتهای فیزیکی منظم است.
باید به طور پیوسته هر شش ماه یکبار از سوی پزشک متخصص خود مورد بررسی و معاینه قرار بگیرند
کلیه بیماران دیابتی باید به طور پیوسته هر شش ماه یکبار از سوی پزشک متخصص خود مورد بررسی و معاینه قرار بگیرند و علاوه براین با انجام آزمایش HbA1c قند سه ماه باید چند باشد؟ را اندازه گیری نمایند تا از این طریق از روند کنترل بیماری اطلاعات لازم را بدست آورند.
بیماران میتوانند با داشتن یک رژیم غذایی سالم و پرفیبر تحت نظر مجرب ترین متخصصین تغذیه به درمان بیماری نیز کمک نمایند. یکی دیگر از مواردی که به درمان بیماران دیابتی کمک بسزایی می نماید مشورت و مساعدت از یک مربی ورزشی متبحر و همچنین مشاور به منظور نظارت بر روی استرس و فشارهای متحمل بر زندگی است.
بیماران دیابتی باید آموزشهای لازم را ببینند تا از این طریق بتوانند با توجه به مواد غذایی مصرفی بر روی میزان قند خون نظارت کافی را داشته باشند.
تاثیر دیابت بر روی انواع بیماری
در مواردی که بیماران مبتلا به دیابت می تواند بیماری خود را کنترل کنند با مشکلات و بیماری های متعددی به تدریج همراه می شوند که عبارتند از:
کلسترول و فشار خون بالا
یکی از بیماریهای که بر اثر کنترل نداشتن بر روی بیماری دیابت در فرد بروز می کند فشار خون بالا و همچنین کلسترول خون است. همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم زمانی که فرد به دیابت نوع دو مبتلا است بدن به خوبی قادر به تولید انسولین نیست که این امر سبب شده سطح میزان کلسترول خون نیز به تدریج کاهش پیدا کند
و در نهایت اندازه چربی های مضر در بدن نیز به مراتب بیشتر شود. در صورت مقاومت بدن به میزان انسولین خون، رگها و شریان ها به تدریج باریک تر و همچنین سخت تر می شوند که این امر منجر به فشار خون بالا نیز در این گروه از بیماران می گردد.
طبق مطالعات انجام شده هفتاد درصد از بیمارانی که به دیابت دچار هستند به مرور با « فشارخون بالا» نیز همراه می شوند. فشار خون بالا سبب بروز مشکلاتی مانند بیماری قلبی و همچنین سکته مغزی و علاوه براین مشکلاتی بر روی حافظه فرد می گردد. متخصصین به این گروه از بیماران نیز توصیه می نمایند که با پیروی از یک رژیم غذایی مناسب میزان کلسترول خون را هم نیز به مراتب کاهش دهند.
مشکلات سلامتی مغز
در افراد مبتلا به دیابت خونرسانی به مغز نسبت به سایر افراد دیگر کمی غیرطبیعی بوده است که با افزایش سن و ادامه داشتن این فرایند سبب می شود که آسیب های وارده به مغز نیز به مراتب بیشتر شود.
طبق تحقیقات انجام شده بر روی بیماران دیابتی باید گفت که این عارضه در پایین آوردن قدرت ذهن و همچنین برنامه ریزی، اولویت بندی، شروع و دقت وظایف و علاوه براین برای حفظیات نیز اختلال ایجاد می کند.
بنابراین بیماران دیابتی با کنترل و نظارت داشتن بر روی بیماری و همچنین آزمایشات لازم که هر سه ماه باید برای دستیابی به میزان قند سه ماه باید چند باشد؟ بر روی روند درمانی خود کنترل داشته باشند.
بیماری لثه
یکی دیگر از بیماری های که براثرقندخون بالا فرد به آن مبتلا می شود بیماری های لثه است زیرا این عارضه سبب تغییر در کلاژن ها در کلیه بافت های بدن می گردد. باید متذکر شد که تغییر کلاژن بر روی بافت بدن سبب خراب شدن دندان و همچنین عفونت های لثه را نیز به همراه می آورد.
البته باید گفت که نه تنها این بیماری، لثه فرد را بیشتر تخریب می کند بلکه باید متذکر شد که بیماری و مشکلات لثه نیز سبب بالا رفتن میزان گلوکز خون و همچنین سخت تر شدن نظارت و کنترل بر روی بیماری دیابت را نیز برعهده دارد.
مشکل در داشتن روابط جنسی
بیش از هفتاد و پنج درصد از آقایانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند مخصوصاً افرادی که دارای اضافه وزن بالا هستند، در زندگی خود برخی از مشکلات نعوظ را تجربه کرده اند.
این اختلال در آقایان میتواند به علت مشکلات روانی و یا اینکه کاهش میزان هورمون تستوسترون نیز باشد. علاوه براین باید گفت که بانوان میانسالی که به بیماری دیابت مبتلا هستند هم نیز با مشکلات رابطه جنسی همراه هستند.
مشکلات شنوایی
یکی از پیامدهای دیگر بیماری دیابت را میتوان به از دست دادن شنوایی در افراد اشاره کرد. البته باید گفت که تمامی افراد با افزایش سن به مرور ممکن است که بخشی از شنوایی خود را از دست دهند که این امر در بیماران مبتلا به دیابت دو برابر افراد معمولی صدق می کند.
نکته حائز اهمیت این است که بیماران پیش دیابتی هم نیز نسبت به سایر افراد دیگر سی درصد از شنوایی خود را به تدریج از دست میدهند. طبق تحقیقات انجام شده بیماری دیابت می تواند با آسیب رساندن به رگ های خونی کوچک بخش درونی گوش خیلی سریع مشکلات و اختلالات شنوایی را برای بیماران به همراه آورد.
عفونت های پوستی
یکی دیگر از مشکلاتی که در اثر نظارت داشتن بر روی بیماری دیابت و یا اینکه توجه نداشتن به انجام تست های قند سه ماهه مانند آزمایش HbA1c را میتوان به آن متذکر شد عفونت های پوستی در بیماران است. دیابت بیماری های پوستی مانند عفونت قارچی، عفونت باکتریایی، خارش پوست و همچنین عفونت مجاری ادراری را به مراتب افزایش می دهد.
البته باید متذکر شد که عفونت های قارچی در بین مبتلایان به دیابت بسیار رایج است و در بعضی از مواقع هم میتوان از علائم ابتدایی بیماری دیابت در افراد به آن اشاره کرد.
متاسفانه امروزه بعضی از داروهای جدیدی که مخصوص بیماران دیابتی است سبب بالا رفتن خطر ابتلا به عفونت های قارچی در بین بیماران شده است که علت آن بالا رفتن دفع قند خون از طریق ادرار است که منجر به رسیدن مواد غذایی به قارچ و همچنین باکتری ها در این بخش می شود.
نظارت و کنترل بر روی بیماری دیابت و انجام آزمایشات خونی لازم به بیماران کمک می کند که قند سه ماه باید چند باشد؟ تا از این طریق از بروز بیماری های عفونی پوستی نیز در این بیماران جلوگیری نمایم.
گرفتگی تنفس و آپنه خواب
یکی از جدی ترین مشکلات در زمان خواب اختصاص به آپنه خواب دارد که در آن عضلات گردن به شکل متناوب به استراحت رفته و در مدت زمان خواب سبب مسدود شدن راه هوا در بیماران می شود.
این عارضه بیش از پنجاه درصد از بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند مخصوصاً بیمارانی که با اضافه وزن بالا همراه هستند روی میدهد. به طور مثال یکی از روشن و واضح ترین علائم آپنه خواب را میتوانیم به خروپف با صدای زیاد در زمان خواب اشاره نمایم.
داشتن آپنه خواب در این گروه از بیماران کنترل و نظارت داشتن بر روی بیماری را سخت تر می نماید. طبق مطالعات انجام شده بیمارانی که با آپنه خواب شدید همراه هستند خطر ابتلا به بیماری دیابت را به مراتب تا سی درصد افزایش می دهند.
مشکل در بینایی
بالا بودن میزان گلوکز خون در بیماران دیابتی سبب آسیب رسیدن به عروق نازک چشمی می شود که در نتیجه این امر باعث مشکلات بینایی در فرد نیز می شود. این بیماری در مراحل نخست نشانه های نداشته اما هرچه روند بیماری بیشتر شود فرد دیابتی تصویر روبرو را تیره و تاریک تر مشاهده می کند.
طبق مطالعات انجام شده بر روی بیماران دیابتی هرچه میزان گلوکز خون بیشتر باشد احتمال اینکه مشکلات بینایی در این افراد بدتر شود نیز وجود دارد.
از دست دادن کلیه ها
بهتر است بدانید که بالا بودن میزان قند خون در طولانی مدت سبب زخمی شدن و همچنین ضخامت رگ های خونی موجود در کلیه ها که نفرون ها نام دارد می شود.
نفرون ها دارای اسکلت بندی بسیار ریزی و کوچکی در بخش درونی کلیه هستند که وظیفه آنها تصفیه کردن خون است که با قطور شدن نفرون ها، هفت درصد از پروتئین درون ادرار شخص شده که یکی از علائم زود هنگام بیماری کلیوی در افراد است.
بیش از نیمی از بیمارانی که به منظور کنترل بیماری دیابت خود اقدامات لازم را انجام نمی دهند در طی ده سال آینده با مشکلات کلیوی همراه می شوند و به تدریج بیش از چهل درصد از کلیه های خود را از دست میدهند.
به همین منظور است که متخصصین به بیماران توصیه می کنند که با پیروی از دستورالعمل های پزشکی و انجام آزمایشات منظم مخصوص از میزان گلوکز خون در بدن اطلاع یافته و نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهند.
کلیه موارد ذکر شده از علائمی هستند که در صورت کنترل نداشتن بر روی بیماری دیابت فرد به مرور زمان به آن مبتلا می شود به همین دلیل است که متخصصین انجام آزمایش HbA1c را به منظور دستیابی به قند سه ماه باید چند باشد؟ را به بیماران دیابتی توصیه می نمایند.
نکته در مورد آزمایش هموگلوبین A1c
بهتر است بدانید که این تست به هیچ عنوان گزینه ی مناسبی برای جایگزین کردن تست های روزانه گلوکز خون نیست و همچنین نمی توان آن را پایه و اساس کم و یا افزودن میزان تزریق انسولین روزانه قرار داد.
بطور کلی به منظور کنترل و نظارت اثرگذار بر روی بیماری دیابت، اعمال منظم و مرتب تست های گلوکز خون و همچنین آزمایشات هموگلوبین ( HbA1c ) که هر سه ماه یک بار باید انجام شود به یک اندازه در درمان بیماری حائز اهمیت است.
مزیت انجام تست A1c
یکی از مزیت ها و همچنین امتیازاتی که این تست برای بیماران دیابتی دارد را میتوان به ناشتا بودن بیماران و همچنین انجام آزمایش در هر ساعت از روز اشاره کرد.
زیرا هدف کلی از انجام این آزمایش این است که غلظت میزان گلوکز خون در گستره طبیعی و یا اینکه نزدیک به آن نیز محفوظ باشد که در نهایت از بروز مشکلات دیابت نیز جلوگیری می کند.
کنترل میزان گلوکز خون از بروز آسیب های جدی به سیستم قلبی عروقی و همچنین اعصاب و از همه مهمتر بیماری های کلیوی نیز پیشگیری می نماید.
انجام این تست بیانگر گلوکز خون در طی سه ماه گذشته است که به بیمار و پزشک متخصص کمک می نماید غلظت گلوکز خون را به راحتی و در یک بازه زمانی کوتاه نظارت داشته باشند که از مزیت های بارز این تست محسوب می شود.
یکی دیگر از مزیت های این تست را میتوان به این مورد اشاره کرد که سختی و مشکلاتی من جمله گلوکز خون قبل و بعد از هر وعده غذایی و یا اینکه در طول شبانه روز که به وسیله گلوکومتر به درستی تعیین نمی گردد قادر است به آسانی تشخیص دهد.
پایه و اساس این تست معمولاً هموگلوبین یعنی یکی از پروتئین های موجود در درون گلبول قرمز است که متعهد بر جابجایی و انتقال اکسیژن در خون است.
زمان تجویز تست A1C
متخصصین با توجه به نوع بیماری دیابت و علاوه بر این میزان کنترل فرد این تست را بین دو الی چهار بار در سال برای بیماران تجویز می نمایند. انجمن دیابت آمریکا برای بیماران مبتلا به دیابت انجام این تست را سالی دو بار توصیه کرده اند تا از این طریق از روند مراحل درمانی و کنترل گلوکز خون فرد اطلاعات کامل را بدست آورد.
میزان گلوکز خون در بارداری
نظارت و کنترل میزان گلوکز خون به عنوان یکی دیگر از مهمترین عوامل در بارداری است. بانوان باردار با انجام آزمایشات لازم میتواند میزان قند سه ماه چند باشد را اندازه گیری نمایند. کنترل نداشتن بر روی میزان گلوکز خون در این دوره حساس از زندگی به داشتن یک بارداری موفقیت آمیز و همچنین داشتن جنین سالم نیز کمک بسزایی می نماید.
متخصصین به بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند و مایلند که باردار شوند و یا اینکه در دوران بارداری به دیابت مبتلا می شوند، کنترل و نظارت داشتن بیمار برروی میزان گلوکز خون براساس دستورالعمل های پزشکی و همچنین پیروی از یک رژیم غذایی مناسب از اهمیت بسیار بالای برخوردار است که در این راستا به آنها کمک بسزایی می نماید.
دیابت بارداری
به طور میانگین بین دو الی چهار درصد از بانوان مبتلا شده با این عارضه در این دوران با دیابت موقت همراه هستند که از آن به « دیابت بارداری » نیز یاد می شود.
به علت اینکه بانوان باردار در این دوره نمی توانند انسولین بیشتری را در بدن تولید نمایند این مشکل در آنها روی میدهد. بهتر است که متذکر شویم در دیابت بارداری، از علائم بیرونی که فرد بتواند آن را به طور معمول از شاخص های بیماری بشناسد وجود ندارد
مانند افزایش ادرار و یا اینکه تشنگی بیش از حد، در این مواقع است که پزشک متخصص به منظور دستیابی به وضعیت جسمی بیمار و همچنین سلامتی جنین آزمایشات لازم را در هفته های مشخص از بارداری برای این بیماران تجویز می نمایند تا از این طریق از وضعیت بدنی بیماران اطلاعات کاملی را کسب نمایند.
کنترل گلوکز خون در بارداری
بهتر است بدانید که کنترل و نظارت بر روی گلوکز خون خوب، خطر مشکلات در حال رشد جنین و همچنین مادر را به مراتب کاهش می دهد. هدف از نتیجه جواب آزمایش Hb A1c برای مادران، قبل و یا اینکه در دوران بارداری بین شش و یک دهم درصد (6.1%) است.
متخصصین به بانوان مبتلا به دیابت قبل از بارداری متذکر می شوند که سطح گلوکز خون را قبل از بارداری و همچنین در طول مدت بارداری، به نحوه احسن و به شکل صحیح کنترل نمایند.
باید متذکر شد که هشت هفته بارداری یا همان دو ماه نخست از دوره های بسیار حساس و حیاتی برای بانوان به حساب می آیند به همین دلیل است که متخصصین متذکر می شوند بارداری را با کنترل دقیق تر و بهتر با پیروی از تمامی دستورالعمل های پزشکی به انجام برسانند.
بانوان بارداری که به دیابت مبتلا می شوند
بانوان بارداری که به دیابت مبتلا می شوند در ابتدا با فعالیت های ورزشی مناسب و همچنین پیروی از یک رژیم غذایی مفید مراحل درمانی را پشت سر می گذارنند.
اما در مواردی که متخصصین، قند سه ماه باید چند باشد؟ را از طریق آزمایشات لازم انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که میزان گلوکز خون از حد نرمال و طبیعی آن بیشتر است، پزشک قرص و یا اینکه تزریق انسولین را توصیه می نمایند تا از این طریق بتواند از روند بیماری در این دوره حساس جلوگیری نمایند.
به منظور مدیریت بهتر در خصوص دیابت بارداری، متخصصین به بانوان توصیه می کنند که قبل از هر وعده غذایی و همچنین یک ساعت بعد از مصرف مواد غذایی در منزل با کمک دستگاه های تست خانگی میزان گلوکز خون را اندازه گیری نمایند.
البته باید متذکر شد بیمارانی که از انسولین به منظور کنترل دیابت استفاده می نمایند، باید بصورت منظم هر دفعه قبل از خواب میزان سطح گلوکز خون را تست نمایند.
این دستگاه برای نظارت کنترل گلوکز خون تاثیر بسزایی ندارد
شایان ذکر است که این دستگاه برای نظارت کنترل گلوکز خون تاثیر بسزایی ندارد بلکه بیماران با انجام تست های منظم که هر سه باید انجام دهند می توانند کنترل بیشتری بر روی میزان قند خون داشته باشند.
به منظور تحت نظارت قرار دادن بیماری در این دوره، پزشک متخصص در فاصله زمانی مشخص آزمایشات خون را برای بیماران تجویز می نمایند تا از این طریق بیمار بارداری مطمئن تر و سالم تری را پشت سر بگذراند.
تاثیر دیابت بارداری بر روی نوزادان
طبق مطالعات انجام شده دیابت در این دوران سبب بالا رفتن احتمال بزرگ بودن نوزاد بیش از حد معمول و همچنین کاستی ها و نقایص مادرزادی در نوزادان می شود. به همین دلیل است که متخصصین کنترل دیابت را در این دوران بسیار مهم و ضروری می دانند.
علاوه براین مرگ نوزادان و همچنین کاستی های مادرزادی در مادران مبتلا به دیابت نسبت به سایر بانوان باردار دیگر به مراتب بیشتر بوده است. به این ترتیب متخصصین با نظارت بر روی بیماران و اعمال مراقبت های لازم و همچنین انجام آزمایش A1c میتوانند این مشکلات را در مادران باردار تا حد زیادی کاهش دهند.
مصرف انسولین بیش از حد
بهتر است بدانید که نوزاد یک خانم مبتلا به بیماری دیابت مسلماً انسولین بیشتری در پاسخ به سطوح افزایش گلوکز خون در بدن مادر تولید می نماید. همانطور که توضیح دادیم در دیابت نوع یک ، هیچ انسولین مازادی از سوی بدن بیمار تولید نمیگردد، به این ترتیب احتمال دارد که نیاز به انسولین در این بیماران به مراتب بیشتر شود.
در این مواقع پزشک متخصص بهترین و مناسب ترین شیوه های درمانی را برای بدست آوردن قند سه ماه باید چند باشد؟ را به بیماران ارائه می نمایند. طبق تحقیقات انجام شده دیابت در بانوان باردار سبب بروز اختلالات متعددی من جمله نقص مادرزادی و یا اینکه ناتوانی مادرزادی در نوزادان می شود که احتمال این عوارض در این نوزادان نسبت به سایر نوزادان دیگر به مراتب بیشتر است.
مخصوصاً در مواردی که میزان سطح قند خون از طریق آزمایش HbA1C برای هفتاد روز اول بارداری یا همان ده هفته نخست کنترل و نظارت نشود.
گلوکز بالا در بدن مادران باردار سبب میشود که جنین از حد نرمال و طبیعی خود نیز بیشتر رشد کند که این امر منجر به :
1) درد زایمان 2) احتمال شکستگی نوزاد 3) آسیب رسیدن به بافت عصبی
نیز به مراتب بیشتر شود. که در این مواقع پزشک متخصص برای زایمان این مادران به دلیل بزرگ بودن نوزادان از سزارین استفاده می نمایند. نکته حائز اهمیت این است که نوزادانی که از مادران دیابتی متولد می شوند با مشکلاتی مانند کمبود کلسیم، کمبود گلوکز خون، زردی و همچنین سختی در تنفس همراه هستند.
به همین دلیل است که متخصصین به منظور جلوگیری از بروز این مشکلات در بانوان باردار یک رژیم غذایی مناسب و همچنین آزمایشات خون A1C را هر سه ماه تجویز می نمایند.
تشخیص گلوکز بارداری
در دیابت بارداری زمانی که گلوکز خون شما بیشتر از حد تعیین شده در دو آزمایش قند خون باشد از نظر متخصصین مورد ارزیابی و تشخیص داده می شود. پزشک متخصص اولین آزمایش گلوکز خون را به طور معمول در بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم حاملگی تجویز می نمایند.
که در این تست نیاز است بیمار یک نوشیدنی که در آن حاوی پنجاه گرم محلول گلوکز است را برای چک کردن مجدد میزان سطح گلوکز خون مصرف نمایند و بعد از یک ساعت مجدداً از بیمار نمونه گیری انجام شود.
درصورتیکه میزان گلوکز خون بیشتر از صد و سی mg/dl باشد، پزشک مربوطه انجام دوم آزمایش قند خون را تنظیم می نماید که گلوکز خون شما به صورت ناشتا و همچنین بعد از مدت دو الی سه ساعت بعد از زمان آزمایش نخست مورد اندازه گیری قرار می گیرد.
در مواردی که قند خون ناشتا بیش از نود و پنج میلی گرم در دسی لیتر باشد و تست مجدد آن یک ساعت بعد صد و هشتاد میلی گرم در دسی لیتر باشد و به این ترتیب دو ساعت بعد از که بیمار نوشیدنی حاوی گلوکز را مصرف کرد بیشتر از صد و پنجاه mg/dl و یا اینکه بعد از سه ساعت بیش از صد و چهل باشد، پزشک متخصص از نتیجه حاصل از آزمایش A1c دیابت بارداری را در بانوان تشخیص می دهند.
تاثیر اضافه وزن بر روی دیابت
افرادی که دارای اضافه وزن بالای هستند نسبت به سایر افراد دیگر بیشتر در معرض خطر ابتلا بیماری دیابت قرار می گیرند به خصوص دیابت نوع دو، که متخصصین از نام های دیگری مانند « دیابت مقاوم به انسولین» یا « دیابت بزرگسالان» نیز یاد می کنند.
طبق تحقیقات انجام شده اندازه سطح گلوکز خون آزمایش A1c در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو به مراتب نیز بیشتر بوده است. همانطور که توضیح دادیم رژیم غذایی مناسب و همچنین فعالیت های ورزشی منظم در ابتلای فرد به بیماری دیابت تاثیر بسزایی دارد.
افزایش وزن
طبق نظر متخصصین هرچه افراد با افزایش وزن بالاتری همراه باشند، سلولهای بافت و همچنین مقاومت عضله ها در مقابل هورمون های انسولین نیز به مراتب افزایش می یابد. باید بدانید که بیش از نود درصد از بیمارانی که با مشکل دیابت همراه هستند از اضافه وزن بالا و یا اینکه چاقی مفرط رنج می برند.
پزشک متخصص در اولین اقدامی که برای بیماران دارای اضافه وزن بالا انجام میدهند انجام تست A1C است تا از این طریق میزان گلوکز خون را مورد ارزیابی قرار دهند. متخصصین علاوه بر اضافه وزن بالا مشکلات دیگری را هم نیز در بروز بیماری دیابت دخیل می دانند مانند:
1) کم تحرکی و نداشتن فعالیتهای مناسب 2) تغذیه ناسالم مانند مصرف موادغذایی چرب و کربوهیدرات ها 3) پیشینه خانوادگی و یا اینکه ژنتیک 4) بالا رفتن سن 5) کلسترول بالا 6) تری گلیسرید بالا 7) فشار خون بالا 8) سابقه دیابت بارداری
از مواردی هستند که در بروز بیماری دیابت و افزایش میزان سطح هموگلوبین خون نیز تاثیرگذار هستند. متخصصین برای پیشگیری از روند بیماری در بیماران مبتلا به دیابت آزمایش A1C را تجویز می نمایند تا از این طریق میزان قند سه ماه باید چند باشد؟ را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند.
سوالات رایج در مورد قند سه ماه باید چند باشد؟
تست هموگلوبین( A1c ) چیست؟
آزمایش هموگلوبین ای وان سی به عنوان یک آزمایش ساده برای بیماران دیابتی شناخته شده است که حد متوسط گلوکز موجود در خون در سه ماه گذشته در بیماران مشخص می شود.
جواب این تست نشان دهنده این است که میزان گلوکز خون در این گروه از بیماران در طول سه ماه گذشته به حد نرمال و طبیعی خود نزدیک بوده است یا اینکه از میزان استاندارد خود نیز افزایش پیدا کرده است. به این ترتیب پزشک متخصص با کمک این آزمایش می تواند قند سه ماه باید چند باشد؟ را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهد.
یکی از سوالات رایج در خصوص انجام آزمایش این است که در چه شرایطی نیاز به اعمال این تست است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که کلیه بیماران مبتلا به بیماری دیابت، طبق نظر پزشک متخصص باید سالی دو بار این آزمایش را به منظور روند بهبودی کنترل بیماری دیابت انجام دهند.
در مواقعی که شیوه ی مراحل درمانی از سوی پزشک متخصص تغییر یابد و یا اینکه برای زمان طولانی میزان سطح گلوکز خون بیشتر باشد تکرار اعمال آزمایش HbA1c هم نیز به مراتب بیشتر می شود.
بهتر است متذکر شویم که انجام اندازه گیری تست خون توسط دستگاه های پزشکی نظیر قندسنج که بوسیله بیماران انجام می گیرد، سطح گلوکز خون در همان ساعات تست را نمایان میسازد که این مسئله کمک شایانی به منظور انتخاب نوع و همچنین اندازه غذا، مصرف دارو و علاوه براین انجام حرکات ورزشی در بیماران را نشان می دهد.
بیماران با کمک این دستگاه ها میتوانند متوجه شوند که در چه ساعاتی از روز با میزان گلوکز خون بیشتری همراه هستند که این امر می تواند به منظور تنظیم داروهای مصرفی بیمار از سوی پزشک متخصص بسیار حائز اهمیت باشد.
البته باید متذکر شد که سنجش گلوکز خون با کمک این دستگاه ها فقط میزان سطح قند خون را در همان لحظه بیان می کند این در حالی است که بیماران با انجام آزمایش A1c میتوانند میزان کنترل و نظارت گلوکز خون را در سه ماه قبل مورد بررسی قرار دهند.
نتیجه تست هموگلوبین A1c دارای چه مفهومی است توضیح دهید؟
در خصوص نتیجه تست هموگلوبین A1C باید گفت که، نتیجه حاصل در بیمارانی که با مشکل دیابت همراه نیستند و یا افراد سالم باید کمتر از شش درصد باشد. که این عدد در بیماران دیابتی با توجه به شیوه کنترل بیماری و همچنین گلوکز خون نیز متغیر بوده است.
میزان هموگلوبین ای وان سی پایین تر از هفت درصد نشان دهنده میزان گلوکز خون و کنترل بیماری است که اگر این مقادیر بیش از هشت درصد باشد بیانگر این است که بیمار باید از یک شیوه درمانی دیگر به منظور نظارت و کنترل بیشتر روند بیماری طبق نظر پزشک متخصص استفاده نماید.
هدف کلی از درمان بیماری دیابت در بیماران این است که میزان سطح هموگلوبین ای وان سی را پایین تر از هفت درصد باشد تا از بروز بیماری های متعدد که در اثر گلوکز خون بالا در بدن فرد ایجاد می شود جلوگیری شود.
طبق مطالعات انجام شده پایین آمدن میزان سطح هموگلوبین خون به هر اندازه که باشد از بروز بیماری های دراز مدت که ممکن است فرد به آن مبتلا شود نیز کاسته می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست دیابتیها صبحانه چه بخورند دیدن کنید.
هموگلوبین ای وان سی بالا سبب بروز چه مشکلاتی در بیماران می شود؟
همانطور که توضیح دادم بالا بودن میزان سطح A1C در بیماران دیابتی بیانگر این است که بیماری دیابت در این گروه از بیماران دیابت نشده است. این موضوع می تواند پیش زمینه بیماری های مختلف در بیماران شوند مانند:
1) انواع بیماریهای قلب و عروق نظیر حملات قلبی و همچنین سکته
2) یکی از مهمترین مشکلاتی که بر اثر میزان سطح هموگلوبین خون در بیماران ایجاد میشود اختصاص به بیماری کلیوی دارد.
3) آسیب های عصبی یکی دیگر از عواملی است که بر اثر بالا بودن میزان هموگلوبین خون در بیماران روی می دهد.
4) کنترل نشدن بیماری دیابت و همچنین تلاش نداشتن برای کاهش میزان سطح هموگلوبین خون سبب بروز آسیب های جدی چشمی در بیماران و در نهایت کوری دید در آنها می گردد.
5) کرختی در ناحیه پا، بی حسی دست و پا و علاوه براین مور مور شدن اندام های حرکتی بدن به علت آسیب رسیدن به سلولهای عصبی یکی دیگر از عواملی است که بر اثر بالا بودن میزان سطح هموگلوبین خون در بیماران رخ می دهد.
6) بروز عفونت های پوستی و همچنین طولانی بودن زمان زخم ها نیز از موارد بالا بودن میزان سطح هموگلوبین موجود در خون است.
کلیه موارد ذکر شده از مشکلاتی است که در بیماران بر اثر بالا بودن میزان سطح هموگلوبین A1C روی میدهد.
نتیجه گیری
امروزه اضافه وزن بالا سبب بروز مشکلات متعدد در بیماران می شود که یکی از این بیماری ها اختصاص به بیماری دیابت دارد. متخصصین با انجام تست هموگلوبین A1C که به عنوان یکی از شایع ترین آزمایشات خون برای بیماران محسوب می شود میزان سطح گلوکز خون را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند.
متخصصین با کمک این آزمایش از روند درمانی بیماران در طی سه ماه گذشته اطلاعات کاملی را کسب می نمایند. اگر میزان نتیجه حاصل از این تست بیشتر از هشت درصد باشد پزشک متخصص از شیوه درمانی دیگری برای میزان کاهش گلوکز خون در بیماران استفاده می نمایند تا از این طریق از بروز بیماریهای متعدد و همچنین روند بیماری جلوگیری نمایند.
در پایان توصیه می کنیم مقاله مهم و جذاب 30 کیلو کاهش وزن در 2 ماه و هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نیکان را مطالعه کنید.
خیلی عالی
سلام قند ناشتا نرمالش باید چند باشه؟
رفتم آزمایش خون قند ناشتا من 105 بود 105 خوبه ؟؟؟؟