قند خون کاذب چیست ، چه علائمی داشته و در چه شرایطی بروز می کند. این موضوعی است که در این مقاله به صحبت در مورد آن خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قند خون کاذب می توانید با ما در تماس باشید
قند خون کاذب، حالتی از سطح قند خون است که به دلایل مختلف از سطح نرمال بیشتر شده و فرد را دچار مشکلاتی می کند. البته قند خون ممکن است کمتر از حالت نرمال نیز باشد که این مسئله نیز مشکلاتی به دنبال خواهد داشت.
مقدمه
اینفوگرافیک قند خون کاذب
آشنایی با علائم، علل و درمان های قند خون کاذب یا پایین بودن بیش از حد قند خون، تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز مشکلات و درمان سریع آن ها دارد. در این مقاله قصد داریم تا به برخی از رایج ترین روش های درمانی قند خون کاذب بپردازیم.
اگر می خواهید بدانید که قند خون کاذب چیست ، به دکتر سلیمی بهترین پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. همچنین در مورد این که قند خون کاذب چیست و چه مسائلی احتمال بروز آن را افزایش می دهند، با پاسخ به سوالات زیر، توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.
قند خون کاذب چیست ؟
همان طور که در بخش قبل گفته شد، در برخی افراد به دلایل مختلف، قند خون بالاتر از حد نرمال و طبیعی می باشد. این حالت بسیار خطرناک است. چون احتمال بروز بیماری در فرد بالا می رود.
جدی ترین مشکلاتی که قند خون بالا باعث آن می شوند، نابینایی و اختلالات کلیوی است، همچنین بالا بودن بیش از اندازه سطح قند خون در برخی افراد می تواند به مرگ بیمار منجر شود. بنابراین بالا بودن قند خون معمولا هشداردهنده و خطرساز است اما هر بالا بودنی را نمی توان به معنی بیماری دانست.
قند خون کاذب چیست ؟
برخی افراد که مستعد ابتلای قند خون بالا بوده یا در نزدیکان آن ها افراد مبتلا به این بیماری وجود دارند، معمولا از تست های خانگی برای تشخیص میزان قند خون استفاده می کنند.
در مواردی ممکن است نتیجه این تست، بالا بودن قند خون را نشان دهد، در حالی که این طور نیست. به چنین شرایطی قند خون کاذب گفته می شود. در واقع قند خون بالاست اما دائمی نیست و گاها بعد از چند ساعت، کاهش پیدا کرده و نرمال می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید:
علل قند خون کاذب چیست ؟
پزشکان علت های مختلفی را برای قند خون کاذب و بالا رفتن بدون علت و بدون بیماری قند خون می دانند که از جمله آن ها می توان به نوسانات هورمونی اشاره کرد.
سطح هورمون ها در تمامی ساعات شبانه روز یکسان نیست و عوامل مختلفی موجب ترشح بیشتر یا کمتر هورمون ها می شوند که در چنین شرایطی، سطح قند خون نیز دچار تغییر می شود.
به عنوان مثال، سطح ترشح هورمون ها در شب، در بیشترین میزان خود قرار دارد. به عبارت دیگر بیشترین ترشح هورمونی در ساعات انتهایی شب تا اول صبح اتفاق می افتد.
زمانی که ترشح هورمون ها به هر دلیل دچار اختلال و تغییر شود، قند خون در ابتدای صبح بیشتر از میزان نرمال نشان داده می شود. این در حالی است که حتی در بیماران دیابتی نیز قند خون در زمان ناشتا و اول صبح در کمترین حالت و نزدیک به نرمال می باشد. گرسنگی شدید شبانه و اجبار به مصرف غذا در نیمه شب، کمبود انسولین در بدن به طور ناگهانی از دیگر دلایل بروز قند خون کاذب می باشند.
اگر با مشکل قند خون کاذب مواجه هستید، بهتر است فورا به پزشک مراجعه کرده و علت و درمان این مشکل را نیز تحت نظر پزشکی با تجربه پیگیری کنید. از پزشکان خوب در ارتباط با این مشکل می توان دکتر سلیمی را معرفی کرد. ایشان در خصوص این که قند خون کاذب چیست نیز اطلاعات کاربردی ارائه می دهند.
فهرست مطالب:
قند خون کاذب چیست؟
قند خون چیست و چند نوع دارد؟
علائم قند خون پایین چیست و چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
قند خون بالا یا هایپرگلیسمی چه علائم و مشکلاتی دارد؟
چه مسائلی باعث غیر عادی شدن قند خون و خروج آن از محدوده نرمال می شوند؟
برای تست قند خون، چه آزمایشاتی استفاده می شود؟
قند خون نرمال در حالت ناشتا چه میزانی دارد؟
کدام گروه از مواد غذایی باعث بالا رفتن کاذب قند خون می شوند؟
مواد خوراکی پایین آورنده قند خون کدامند؟
مراقبت هایی که می توان با استفاده از آن ها مانع بالا رفتن قند خون شد، چیست؟
فعالیت های بدنی چه تاثیری در کنترل قند خون دارند؟
برای کاهش قند خون کاذب چه داروهایی قابل استفاده می باشند؟
بهترین رژیم برای مبتلایان به دیابت نوع یک چیست؟
در صورت احتمال کاذب بودن نتیجه اولیه، رژیم مناسب تا زمان تست مجدد به چه صورت است؟
بهترین شیوه استفاده از انسولین برای درمان و کنترل قند خون بالا چیست؟
بالا رفتن قند خون در شرایط خاص مانند حاملگی به چه علت اتفاق می افتد؟
غربالگری قند خون و دیابت در حاملگی به چه صورت انجام می شود؟
آیا می توان با کاهش وزن، قند خون را کنترل کرد؟
درمان قند خون کاذب با چه روش هایی امکانپذیر است؟
در صورت نوسان ناگهانی قند خون، چه اقدامی باید انجام داد؟
آیا می توان به تست های خانگی قند خون اعتماد کرد؟
آیا می توان با وجود قند خون کاذب باردار شد؟
قند خون چیست و چند نوع دارد؟
قبل از دانستن این که قند خون کاذب چیست ، لازم است که ابتدا در مورد قند خون، اطلاعاتی کسب کنیم.
هنگامی که صحبت از قند خون می شود، بیشتر افراد، بیماری های وابسته به این ماده در بدن را تصور می کنند. البته این تصور اشتباه نیست اما واژه قند خون، صرفا به ماده شیرینی که در بدن وجود داشته و برای تامین انرژی بدن مورد استفاده قرار می گیرد، اطلاق می شود و بیماری های مرتبط با این ماده با نام های مختلف دیگری شناخته می شوند.
تعریف قند خون
گلوکز یا قند خون، یکی از عناصر اصلی موجود در خون است. قند منبع انرژی بدن است و تمام فعالیت های روزانه با سوزاندن قند قابل انجام می باشند.
این ماده انرژی لازم برای عملکرد اندام ها، عضلات و عملکرد صحیح سیستم عصبی را تامین می کند. این ماده در مسیر و فرآیند پیچیده ای از روده کوچک تا پانکراس، جذب شده و توسط سلول ها به مصرف می رسد.
گلوکز از مواد قندی و شیرینی جات، نشاسته ها و خوراکی های حاوی کربوهیدرات جذب گشته و به بدن می رسد. همان طور که گفته شد، یکی از اندام های درگیر در جذب و ذخیره سازی گلوکز، پانکراس است.
این اندام سلول هایی دارد که هورمون های مصرف کننده گلوکز را تولید می کنند. دو هورمون مهم تولید شده توسط این اندام گلوکاگون و انسولین می باشند که به متعادل سازی میزان قند در بدن کمک می کنند. قند خون در واقع، مجموع قندی است که بعد از مصرف توسط سلول ها در خون باقی می ماند.
انواع قند خون
در حالت عادی، بیشتر مقدار قند دریافتی از مواد خوراکی توسط سلول ها جذب و مصرف می شود و مقدار باقیمانده به حدی است که فرد قادر به انجام فعالیت های روزمره خود باشد.
البته سطح قند خون در طول روز و با مصرف مواد غذایی مختلف کم و زیاد می شود. اما در حالت کلی این ماده به سه نوع مختلف در بدن وجود دارد.
حالت اول میزان نرمال قند خون است که در افراد مختلف متفاوت می باشد. در این حالت فرد به خوبی قادر به انجام فعالیت ها بوده و به مشکلات ناشی از قند خون دچار نمی شود. نوع بعدی قند خون، پایین بودن آن است.
زمانی که سطح قند خون از مقدار مورد نیاز سلول ها کمتر باشد، این حالت ایجاد می شود. در نهایت، قند خون بالا که میزان قند بدن بیشتر از مصرف سلول ها بوده و مقدار زیادی از قند در بدن باقی می ماند.
در صورتی که جزو افراد مستعد به نوسانات قند خون بوده یا در خانواده خود بیماری مبتلا به این مشکلات دارید، باید زیر نظر یک پزشک مجرب قرار داشته باشید تا با بررسی وضعیت قند خون شما، از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند.
یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر سلیمی می باشند که اطلاعات مفیدی در این خصوص و این که قند خون کاذب چیست، در اختیار شما قرار می دهند.
علائم قند خون پایین چیست و چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
برخی افراد به دلیل سابقه خانوادگی و دیگر مشکلات، قند خون پایینی دارند. این حالت از اختلال قند خون که با نام هایپوگلیسمی نیز شناخته می شود، از جمله مشکلاتی است که منشا آن بیشتر مادرزادی و ژنتیکی بوده و فرد از ابتدای زندگی به آن دچار می باشد.
قند خون پایین در اصطلاح با نام دیابت نوع یک نیز شناخته می شود. این نوع از دیابت با علائم خاصی بروز می کند و مبتلایان به آن، مشکلات مختلفی را تجربه می کنند که در این بخش از مقاله قند خون کاذب چیست ، در مورد آن صحبت خواهد شد.
علائم قند خون پایین
قند خون پایین، بر خلاف قند خون کاذب یا بالا به عنوان بیماری شناخته نمی شود، بلکه بیشتر پزشکان معتقدند که این اختلال، مشکلی در سلامتی فرد است.
این حالت زمانی رخ می دهد که میزان قند خون در بدن از 70 میلی گرم در دسی لیتر کمتر باشد. در صورتی که فرد، این میزان از قند خون را دارا باشد، باید فورا اقدامات درمانی را انجام دهد و طبیعی ترین اقدامات مصرف غذاها و خوراکی هایی است که قند را به تدریج افزایش می دهند. از علائم این عارضه می توان به نامنظم شدن ضربان قلب اشاره کرد.
قلب نیز مانند سایر اندام های بدن برای عملکرد صحیح به جذب انرژی از قند احتیاج داشته و زمانی که سطح قند خون در بدن کاهش پیدا کند، عملکرد آن با اختلال مواجه می شود. به دنبال پایین آمدن ضربان قلب، بیمار دچار مشکلات دیگری نظیر عرق کردن، ضعف، رنگ پریدگی و … نیز می شود.
مشکلات ناشی از قند خون پایین
در اثر دیابت نوع یک یا پایین آمدن قند خون، قلب دچار نوسان ضربان که اغلب با ضعیف شدن ضربان همراه است، می شود. به دنبال این مشکل، گردش خون نیز در بدن ضعیف تر شده و بیمار دچار مشکلات پوستی متعدد می شود.
از جمله مشکلات پوستی که در اثر پایین آمدن قند خون بروز می کند، می توان به انواع عفونت های پوستی اشاره کرد. به خصوص عفونت قارچی در مبتلایان به این سطح از قند خون بیشتر دیده می شود.
از دیگر مشکلات ناشی از قند خون پایین می توان به تاری دید اشاره کرد. همچنین اغلب افرادی که سطح قند خون آن ها به طور ناگهانی افت پیدا می کند، دچار ضعف، بی حالی و گاها غش و بیهوشی می شوند که تنها راه درمان آن ها در چنین شرایطی رساندن قند و گلوکز به بدن است.
خطرناک ترین عارضه ناشی از قند خون پایین، کمای دیابتی است. به همین دلیل همانند قند خون کاذب، سطح پایین قند خون نیز باید جدی گرفته شده و درمان آن زیر نظر پزشکی خوب پیگیری شود.
به عنوان یکی از بهترین پزشکان در زمینه بیماری های مرتبط با قند خون، درمان و معالجه آن ها می توان از دکتر سلیمی نام برد.
چه مسائلی باعث غیر عادی شدن قند خون و خروج آن از محدوده نرمال می شوند؟
همان طور که گفته شد، گاهی اوقات در تست قند خون سطح قند به درستی نمایش داده نمی شود. به عبارتی زمانی که فرد در یک بازه زمانی کوتاه، قند خون خود را بررسی می کند، میزان آن نوسان زیادی داشته و نمی توان به طور دقیق مشخص کرد که بالا بودن سطح آن ناشی از قند خون کاذب است یا به علت بیماری، این مشکل به دلایل مختلفی رخ می دهد. برخی از دلایلی که به غیر عادی شدن سطح قند خون در بدن منجر می شوند، به شرح زیر می باشند.
عوامل موثر در نوسان سطح قند خون
مسائل مختلفی می توانند موجب بالا رفتن یا پایین آمدن غیر نرمال قند خون شوند. هر چند این دو مشکل در هر حالتی نرمال و عادی نیست و اختلالی در وضعیت سلامتی بدن محسوب می شود، اما در صورتی که ناگهانی و بدون علت باشد، باید عوامل بروز آن را بررسی کرد و با جلوگیری از تکرار آن ها، مانع نوسانات مجدد قند خون شد.
از جمله عواملی که در نوسان سطح قند خون تاثیر گذار می باشند، می توان به عدم انجام فعالیت های بدنی اشاره کرد. زمانی که فرد هیچ فعالیت بدنی نداشته باشد، سوخت و ساز بدن به شدت پایین می آید.
در نتیجه بدن نیاز به صرف انرژی نخواهد داشت و در نهایت قند به علت عدم مصرف توسط سلول ها در خون تجمع پیدا کرده و سطح آن افزایش پیدا می کند.
استرس و هیجان
همچنین مصرف برخی داروهای خاص یا عفونت که موجب مشکلات هورمونی می شوند، در بروز این عارضه بی تاثیر نمی باشند. از دیگر عوامل موثر در نوسان قند خون، به خصوص بروز قند خون کاذب می توان به استرس و هیجان اشاره کرد که در گردش خون تاثیر گذاشته و در نتیجه سطح قند خون را نیز تغییر می دهد.
زمانی که بیمار با مشکل قند خون کاذب یا نوسان سطح قند خون به پزشک مراجعه می کند، ابتدا عوامل گفته شده مورد بررسی قرار می گیرند.
در صورتی که پزشک، تجربه بالایی داشته باشد، می تواند قند خون کاذب را با توجه به وجود یا عدم وجود این عوامل از قند خون بالا در اثر بیماری تشخیص دهد. یکی از پزشکان با تجربه در این زمینه، دکتر سلیمی می باشند.
برای تست قند خون چه آزمایشاتی استفاده می شود؟
در صورتی که بیمار با عارضه افزایش ناگهانی و به علت سطح قند خون یا همان قند خون کاذب به پزشک مراجعه کند، ابتدا عوامل بروز مشکل بررسی می شوند.
در صورتی که شرایط زندگی فرد عادی بوده و عامل خارجی برای ابتلا به این مشکل تشخیص داده نشود، از طریق آزمایشات مختلف، سطح دقیق قند خون مشخص می شود تا در صورت تایید بالا بودن سطح قند، اقدامات درمانی برای کاهش و کنترل آن آغاز شود.
در ادامه نوشتار قند خون کاذب چیست ، برخی از رایج ترین آزمایشاتی که توسط پزشکان برای تشخیص دقیق قند خون مورد استفاده قرار می گیرند را بررسی می نماییم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه کنید:
معنی blood sugar در آزمایش خون
آزمایش تصادفی قند خون
یکی از آزمایشات رایج قند خون، آزمایش تصادفی قند است. همان طور که از نام این آزمایش مشخص است، این تست به صورت تصادفی گرفته می شود. در نتیجه نیازی به آمادگی قبلی برای انجام آن نیست.
البته تست تصادفی بیشتر برای تشخیص دیابت نوع یک استفاده می شود اما در مواردی برای دیابت نوع دو نیز کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. مسائلی مانند ناشتا بودن و … در این آزمایش مورد نیاز نمی باشد.
قند خون ناشتا
دیگر آزمایش استفاده شده توسط پزشکان برای تشخیص دقیق قند خون، آزمایش قند ناشتاست. از نام این آزمایش نیز پیداست که سطح قند خون در حالت ناشتا بررسی شده و وضعیت بالا یا پایین بودن قند مشخص می شود. به منظور انجام این آزمایش، بیمار باید حداقل 8 ساعت ناشتا باشد و تنها مجاز به مصرف آب می باشد.
این آزمایش معمولا در ابتدای صبح گرفته می شود و در صورتی که قند خون در نتیجه آن مقدار بالایی داشته باشد، بعد از اطمینان از کاذب نبودن، اقدامات درمانی برای بیمار آغاز می شود.
تست تحمل گلوکز خوراکی
بررسی تحمل بدن نسبت به دریافت گلوکز به صورت خوراکی از دیگر تست هایی است که با استفاده از آن می توان وضعیت سلامتی قند خون را مشخص کرد.
این تست که در اصطلاح، تست تحمل گلوکز نامیده می شود، به این صورت است که بعد از دریافت یک نمونه ناشتا و بررسی سطح قند خون به بیمار یک نوشیدنی حاوی گلوکز زیاد داده می شود.
دو ساعت بعد از مصرف این نوشیدنی، مجددا سطح قند خون اندازه گیری شده که نتایج آن نشاندهنده ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت است.
در افرادی که قند خون ناشتای آن ها احتمال کاذب بودن دارد، معمولا تست تحمل گلوکز بلافاصله بعد از تست ناشتا انجام می شود تا کاذب بودن یا نبودن قند به طوری قطعی مشخص شود.
تست HbA1c
دیگر آزمایشی که به طور مستقیم، سطح قند را مشخص نکرده اما نوسان سطح قند خون در نتایج آن تاثیرگذار است، تست HbA1c است. این تست سطح قند خون را در طول چند ماه (2-4 ماه) مشخص می کند و معمولا در صورتی که HbA1c در طول این مدت میزان بالایی داشته باشد، نشان از بالا بودن قند خون است.
قند خون نرمال در حالت ناشتا چه میزانی دارد؟
یکی از تست های رایج برای بررسی قند خون و تشخیص وضعیت بیمار در مورد این ماده در بدن، تست قند خون ناشتاست. در بخش قبل گفته شد که این تست زمانی گرفته می شود که بیمار حداقل 8 ساعت ناشتا بوده باشد. با گرفتن این تست، اعداد مختلفی در مورد وضعیت قند خون به دست می آیند که هر بازه عددی نشاندهنده سطح خاصی از قند خون است.
قند خون پایین
یکی از نتایج تست قند خون ناشتا می تواند قند خون پایین باشد. در این حالت، سطح قند خونی که در آزمایش نشان داده می شود، کمتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر است. البته این سطح از قند خون معمولا با علائمی مانند ضعف، بیحالی و … همراه است.
اما در صورتی که فرد به علت ابتلا به دیگر بیماری ها غالبا این علائم را داشته باشد، یا به علت سیستم بدنی قوی تر، علائم دیرتر بروز کند، ممکن است قند خون بدون علامت خاصی پایین تر از حالت نرمال باشد.
در چنین شرایطی، پزشک، مصرف گلوکز به صورت خوراکی و تزریق انسولین برای جذب گلوکز توسط سلول ها را برای بیمار تجویز می کند.
قند خون نرمال
دیگر حالت قند خون، قند خون نرمال است. سطح قند خون نرمال در اغلب افراد 80 تا 100 است که این اختلاف به مسائلی مانند جنسیت، سن و سال، چاقی و لاغری و … بستگی داشته و در برخی افراد ممکن است اندکی بالاتر نیز باشد. در حالت قند خون نرمال، بدن در حالت عادی قرار داشته و غدد مرتبط با تولید انسولین یا جذب گلوکز به درستی کار می کنند.
پیشنهاد می کنیم از پست علائم دیابت خاموش دیدن کنید.
قند خون کاذب و بالا
در نهایت تست قند خون ناشتا ممکن است قند خون بالا را نمایش دهد. البته قند خون بالا ممکن است کاذب بوده و بعد از چند ساعت با وجود مصرف مواد خوراکی کاهش پیدا کند.
به همین منظور پزشکان به افرادی که قند خون ناشتای بالایی داشته باشند، انجام آزمایش تحمل گلوکز را بلافاصله توصیه می کنند. قند خون بالا معمولا از سطح 101 تا 180 و 180 به بالا نشان داده می شود.
بررسی قند خون برای اطمینان از کاذب یا دیابت بودن قند خون تنها باید توسط پزشکان با تجربه و حاذق مانند دکتر سلیمی انجام شود. زیرا ایشان می دانند که قند خون کاذب چیست ، در غیراین صورت احتمال بروز خطا در نتیجه گیری وجود خواهد داشت.
کدام گروه از مواد غذایی باعث بالا رفتن کاذب قند خون می شوند؟
همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، قند خون کاذب بیشتر در تست های اول صبح مشخص می شود و یکی از علت های آن تغذیه نامناسب می باشد. در این بخش از مقاله قند خون کاذب چیست ، برخی از رایج ترین مواد خوراکی که در بروز این نوع از قند خون موثر می باشند را معرفی خواهیم کرد.
کافئین
یکی از مواد غذایی که می تواند در افزایش قند خون، به خصوص به صورت کاذب موثر باشد، کافئین است. معمولا بعد از مصرف قهوه، قند خون بالا می رود. حتی اگر کالری قهوه مصرفی صفر باشد نیز احتمال بالا رفتن قند به صورت ناگهانی بعد از مصرف این نوشیدنی وجود دارد.
به عبارت دیگر، قهوه تنها به علت داشتن کافئین باعث افزایش قند خون می شود. در نتیجه تمام نوشیدنی های دیگری که حاوی کافئین باشند نیز در افزایش قند خون موثر می باشند.
مواد غذایی بدون شکر
یکی دیگر از مواد غذایی که در بالا رفتن قند خون، به خصوص افزایش کاذب آن موثر می باشد، غذاهای بدون قند و شکر می باشند. مطابق تصور عموم، این مواد برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب بوده و تاثیری در افزایش قند ندارند اما چون اغلب آن ها دارای کربوهیدرات بالایی می باشند، مصرف بیش از حد مجاز آن ها نیز می تواند باعث بالا رفتن قند خون شود.
فست فودها
غذاهای دارای چربی زیاد یا فست فودها از دیگر مواد غذایی تاثیرگذار در بالا رفتن قند خون می باشند. چربی و روغن، سطح قند خون را به طور ناگهانی و به مقدار زیاد افزایش می دهند.
افرادی که به طور روزانه یا به مقدار زیاد از فست فودها و سایر مواد غذایی حاوی چربی استفاده می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار داشته و در صورت تست قند خون، احتمال بالا بودن قند خون برای آن ها وجود دارد.
نشاسته و کربوهیدرات
بسیاری از مواد غذایی که به طور روزمره در رژیم غذایی افراد مورد استفاده قرار می گیرند، حاوی مقادیر زیاد نشاسته و کربوهیدرات می باشند. رژیم غذایی ایرانیان بیش از هر چیز با برنج، نان و سیب زمینی اشباع شده است.
به همین دلیل مقدار نشاسته مصرفی روزانه نسبتا زیاد است. این مسئله در بالا رفتن قند خون تاثیر زیادی دارد. افراد مبتلا به دیابت، یا افرادی که تست قند در آن ها قند خون کاذب را نشان می دهد، در ابتدای درمان از مصرف مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات منع می شوند.
لطفا از پست درمان قطعی قند خون بالا دیدن کنید.
میوه خشک
دیگر ماده خوراکی که با وجود تصور افراد در مورد سالم بودن آن، تاثیر زیادی در بالا رفتن قند خون داشته و حتی می تواند باعث بروز قند خون کاذب شود، میوه خشک است.
بسیاری از بیماران دیابتی با تصور قند و کربوهیدرات پایین میوه خشک، این مواد را جایگزین قند و شیرینی جات کرده و در رژیم روزانه خود قرار می دهند. اما حقیقت این است که قند میوه خشک بیشتر از میوه تازه است و بیماران دیابتی باید مصرف این گروه از مواد خوراکی را به حداقل برسانند.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد مواد خوراکی مناسب برای جلوگیری از بروز قند خون کاذب و این که قند خون کاذب چیست ، باید روند درمانی را زیر نظر پزشکی مجرب پیگیری کنید. یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر سلیمی می باشند.
مواد خوراکی پایین آورنده قند خون کدامند؟
مبتلایان به دیابت و قند خون، بیش از هر گروه از بیماران نیازمند دقت در مواد غذایی مصرفی می باشند. این بیماران قادر به مصرف هر ماده غذایی نیستند، به خصوص در صورتی که قند خون از حد مشخصی بالاتر باشد. بیمار باید در رژیم روزانه خود بیشتر از مواد خوراکی کاهنده قند خون استفاده کند.
همچنین در صورتی که افراد به قند خون کاذب مبتلا بوده و نتیجه تست قند خون آن ها در یک دوره زمانی مشخص، نوسان زیادی داشته باشد نیز می توانند با مصرف خوراکی های کاهنده قند خون تا حد زیادی به رفع این مشکل کمک کنند. برخی از رایج ترین و در دسترس ترین مواد خوراکی که برای کاهش قند خون می توان از آن ها استفاده کرد، به شرح زیر می باشند.
سبزیجات
بیشتر سبزیجات می توانند به کاهش قند خون و تنظیم آن کمک کنند. اکثر سبزیجات، کربوهیدرات کم و قند پایینی دارند که هر دو ویژگی در کنترل قند موثر می باشد. البته در انتخاب سبزیجات نیز باید دقت به عمل آورد.
خوردن سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج و پیاز که کربوهیدرات نسبتا بالایی دارند، نه تنها باعث کاهش قند نمی شوند، بلکه به افزایش آن نیز منجر می شوند.
بهترین سبزیجات برای کاهش قند خون، گوجه فرنگی، بادنجان، قارچ، کلم پیچ و کدو می باشد. به منظور کنترل تغذیه و قند می توان این سبزیجات را به صورت سالاد و در حجم بالا به همراه وعده های غذایی خود مصرف کرد.
توت ها
دیگر گروه مواد غذایی برای کاهش قند خون که مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه می شود، توت ها می باشند. توت های قرمز مانند زغال اخته، توت فرنگی، تمشک، توت وحشی و … کربوهیدرات و قند پایینی دارند و مصرف آن ها در کنترل قند خون موثر است. این مواد را می توان جایگزین تنقلات مضر کرد و برای کاهش قند خون کاذب و کنترل دیابت نوع دو از آن ها استفاده کرد.
غلات کامل
غلاتی مانند نخود، لوبیا، عدس و دیگر حبوباتی از این دست، از جمله مواد خوراکی سالم برای کنترل قند خون می باشند. مبتلایان به قند خون بالا و افرادی که میزان قند خون آن ها نوسان زیادی دارد، می توانند با مصرف غلات کاملی مانند موارد گفته شده یا ذرت به کنترل بیماری خود کمک کنند.
پروتئین
در نهایت، آخرین گروه مواد غذایی که به مبتلایان دیابت نوع دو توصیه می شود، پروتئین است. انواع گوشت های قرمز و سفید برای بیماران دیابتی مناسب می باشند. البته هر چقدر پروتئین انتخابی چربی کمتری داشته باشد، سلامت آن برای مبتلایان به قند کاذب و … مناسب تر است.
هر چند مواد گفته شده در کنترل قند خون موثر بوده و در بسیاری از افراد باعث کاهش قند خون می شوند، اما مصرف بیش از اندازه آن ها ممکن است مشکلات مختلف دیگری را برای فرد ایجاد کند. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به مصرف هر ماده ای، ابتدا به پزشکی مجرب مانند دکتر سلیمی مراجعه کرد.
با ادامه مقاله قند خون کاذب چیست ، همراه شما هستیم.
مراقبت هایی که می توان با استفاده از آن ها مانع بالا رفتن قند خون شد، چیست؟
افرادی که دچار قند خون کاذب می شوند، نیاز به مراقبت بیشتری دارند. هر چند قند خون کاذب نشاندهنده دیابت نیست اما می تواند هشداری برای ابتلا باشد. به عبارت دیگر، فرد زمینه ابتلا به دیابت را دارد و در صورتی که اقدامات مراقبتی لازم را آغاز نکند، احتمال تبدیل قند خون کاذب، به قند خون حقیقی بالا وجود دارد.
از جمله مراقبت هایی که با استفاده از آن ها می توان از بروز دیابت پیشگیری کرد یا قند خون را در سطح نرمال نگه داشت، به شرح زیر می باشند.
احتیاط در مصرف دارو
داروها به منظور درمان و کنترل بیماری ها تجویز می شوند اما گاهی اوقات ممکن است با وجود درمان یک بیماری، عارضه های دیگری برای فرد ایجاد کنند. به عنوان مثال داروهای ضد بارداری می توانند قند خون را افزایش دهند.
استروژن موجود در داروهای ضد بارداری مانع اثر انسولین در سلول ها می شود. بنابراین افرادی که قند خون کاذب دارند، باید در انتخاب و مصرف این داروها احتیاط کنند.
احتیاط زمان خواب
دیگر مراقبت بیماران مبتلا به دیابت که بیشتر در بیماران مبتلا به نوع یک دیابت نیاز است، مراقبت زمان خواب است. در زمان خواب، سطح ترشح هورمون ها و … تنظیم می شود. به همین دلیل احتمال افت قند خون وجود دارد. در بیماران دیابت نوع یک، احتمال افت شدید قند خون وجود دارد.
به همین دلیل بهتر است تا آخرین وعده قبل از خواب، حاوی کربوهیدرات به میزان مناسب باشد. این مسئله در بیماران مبتلا یا مشکوک به دیابت نوع دو به صورت دیگری مشکل ساز می شود.
تست قند خون بلافاصله بعد از بیداری گاهی اوقات خطا دارد. به عبارت دیگر نتیجه حاصل از آن، قند خون کاذب است و بعد از چند ساعت، سطح قند به میزان نرمال باز می گردد.
فعالیت بدنی کافی
دیگر اقدام مراقبتی بیماران مبتلا به دیابت، فعالیت بدنی کافی است. در صورتی که بدن، قند خون اضافی را مصرف کرده و برای فعالیت سلول ها بسوزاند، سطح قند خون به میزان نرمال می رسد. پزشکان به بیشتر بیماران مبتلا یا مستعد به ابتلای دیابت، ورزش کردن به طور روزانه و منظم را برای جلوگیری از افزایش قند خون توصیه می کنند.
تعادل هورمونی
در صورتی که فرد، زمینه ابتلا به دیابت را داشته باشد، می تواند با تعادل هورمونی از ابتلا جلوگیری کرده یا در صورت ابتلا، عوارض بیماری را کاهش دهد. به این منظور می توان از داروهای مربوط به هورمون مورد نظر استفاده کرد. همچنین با متعادل نگه داشتن دمای بدن، از کم و زیاد شدن ترشح هورمونی جلوگیری کرد.
مراقبت های بیشتر و دقیق تر باید بسته به شرایط بیمار مشخص شوند و این کار نیز باید زیر نظر پزشک متخصص انجام گیرد. از بهترین پزشکان به منظور درمان این مشکل می توان دکتر سلیمی را نام برد.
فعالیت های بدنی چه تاثیری در کنترل قند خون دارند؟
اگر به تازگی به بیماری دیابت مبتلا شده اید یا در تست های خانگی و آزمایشگاهی دچار قند خون کاذب شده باشید، هنوز فرصت دارید که از شدت گیری بیماری و بروز عوارض جدی آن جلوگیری کنید.
پیشگیری از شدت گیری بیماری به شکل های مختلفی قابل انجام می باشد که یکی از آن ها افزایش فعالیت بدنی است. در این بخش از مقاله قند خون کاذب چیست ، در مورد تاثیر ورزش و فعالیت بدنی در کنترل قند خون صحبت خواهیم کرد.
رابطه ورزش و قند خون
فعالیت های بدنی عملکرد اندام ها را بهتر می کنند، ضربان قلب را منظم تر و شرایط بدن را در بهترین وضعیت نگه می دارند. از جمله فعالیت های بدنی مفید برای کنترل و پیشگیری از دیابت می توان به فعالیت های هوازی اشاره کرد. این فعالیت ها اکسیژن بدن را به خوبی تامین می کنند و وضعیت اندام ها را بهبود می بخشند.
پیاده روی، دویدن، شنا و دوچرخه سواری از جمله فعالیت های هوازی کاربردی برای بیماری دیابت می باشند. فعالیت های ورزشی، مقاومت به انسولین را کم کرده و قند خون را کاهش می دهند.
همچنین سلول ها در طول فعالیت های ورزشی برای تامین انرژی نیاز بیشتری به منبع تغذیه دارند و در صورتی که ورزش در کنار یک رژیم مناسب انجام شود، بدن انرژی مورد نیاز را از قند و گلوکز تامین می کند.
فعالیت های ورزشی نه فقط در درمان دیابت، بلکه در کنترل بسیاری از بیماری ها تاثیرگذار می باشند. البته درمان یا پیشگیری از دیابت نیاز به کنترل درمان توسط پزشکی مجرب دارد. از بهترین پزشکان در زمینه کنترل بیماری دیابت می توان دکتر سلیمی را نام برد.
برای کاهش قند خون کاذب چه داروهایی قابل استفاده می باشند؟
برای کاهش و کنترل قند خون داروهای مختلفی وجود دارد. به خصوص در صورتی که سطح قند خون مقدار بالایی داشته باشد یا قند خون به صورت کاذب بالا رفته و با کنترل اولیه بتوان آن را کاهش داده و از بروز دیابت جلوگیری کرد، مصرف داروها ضرورت بیشتری پیدا می کند. البته مصرف این داروها نباید خودسرانه انجام شود.
داروی انتخابی باید توسط پزشک تجویز شده و در دوز مناسب و کافی مورد استفاده قرار گیرد. برخی از داروهای کاهنده قند خون به شرح زیر می باشند.
متفورمین
یکی از داروهای رایج برای کنترل و کاهش قند خون، قرص متفورمین می باشد. این دارو مقاومت بدن به انسولین را کاهش داده و به فرآیند آزادسازی قند از کبد نیز کمک می کند.
مصرف این دارو نباید به صورت خودسرانه انجام شود. دوز بالای این دارو احتمال بروز مشکلاتی مانند حالت تهوع، مشکلات معده، سرگیجه و … را ایجاد می کند. همچنین قطع مصرف آن نیز باید با نظر پزشک انجام شود.
در بسیاری از افراد، این دارو به صورت دو دوز در روز و در صورتی که قند خون کنترل شود، یک دوز در انتهای شب تجویز می شود. متفورمین برای قند خون کاذب نیز مفید می باشد.
گلی کلازید
گلی کلازید از دیگر داروهای کنترل قند خون است که ترشح انسولین در بدن را افزایش می دهند. این دارو را باید نزدیک به مصرف وعده غذایی مورد استفاده قرار داد چون احتمال افت شدید قند خون بعد از آن وجود دارد. در صورتی که فرد در تست اولیه، قند خون بالایی داشته و با مصرف این دارو، سطح قند خون، نرمال یا پایین تر از نرمال شود، نشان از کاذب بودن قند خون است.
ریپاگلینید
این دارو نیز در افزایش ترشح انسولین نقش داشته و معمولا همراه یا کمی قبل از مصرف غذا توصیه می شود. افت قند خون در این دارو، کمتر از گلی کلازید است. با این حال دوز مصرف آن نباید از حد مشخصی بالاتر رود.
آکاربوز
دیگر داروی کاربردی برای کنترل قند خون، آکاربوز است. این دارو کربوهیدرات مواد غذایی را جذب نموده و در فرآیند دفع از بدن خارج می کند. در نتیجه کربوهیدرات کمتری در بدن باقی مانده و قند خون کنترل می شود. مصرف این دارو همراه با غذا توصیه می شود.
داروهای گفته شده، رایج ترین داروهایی هستند که در مبتلایان به دیابت یا افرادی که تست اولیه قند خون آن ها میزان بالایی داشته و در اصطلاح به قند خون کاذب دچار هستند، توصیه می شوند. برای اطلاع از سایر داروهای این بیماری می توان به پزشکان خوب و متخصص در این زمینه مانند دکتر سلیمی مراجعه کرد.
با ادامه مبحث قند خون کاذب چیست ، ما را دنبال نمایید.
بهترین رژیم برای مبتلایان به دیابت نوع یک چیست؟
کنترل سطح قند خون در مبتلایان به دیابت نوع یک به اندازه افراد با سطح قند خون بالا حائز اهمیت است. این افراد نیز می توانند با استفاده از رژیم غذایی تا حد زیادی بیماری خود را تسکین داده و از بروز عوارض جدی آن جلوگیری کنند. در این بخش از مقاله قند خون کاذب چیست ، در مورد رژیم مناسب برای مبتلایان سطح پایین قند خون صحبت خواهیم کرد.
رژیم مناسب در دیابت نوع یک
بر خلاف دیابت نوع دو که سطح قند خون بدن بسیار بالا بوده و فرد باید از مصرف غذاهایی که در بدن به گلوکز و قند تبدیل می شوند، جلوگیری کند، در دیابت نوع یک، سطح قند پایین تر از حد نرمال است. البته در انتخاب مواد غذایی باید دقت کرد که سطح قند خون در حد نرمال باقی مانده و به طور ناگهانی افزایش یا کاهش پیدا نکند.
به عبارت دیگر، مواد غذایی ارزشمند که هضم آن ها به سادگی انجام شده و جذب مواد آن ها در بدن پروسه ای ساده تر دارد، برای مبتلایان به سطح پایین قند خون مناسب تر می باشند.
بیماران مبتلا به دیابت نوع یک، می توانند از مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات استفاده کنند، اما به مقدار مناسب و با رعایت فاصله زمانی مصرف. در صورتی که سطح قند خون افت شدیدی پیدا کند، می توان با مصرف یک شیرینی کوچک یا میوه خشک، قند خون را بالاتر آورد.
در صورت احتمال کاذب بودن نتیجه اولیه، رژیم مناسب تا زمان تست مجدد به چه صورت است؟
اولین قدم برای کنترل قند خون، به خصوص در بیمارانی که قند خون بالایی دارند، کنترل تغذیه است. پزشکان معمولا به بیمارانی که قند خون کاذب دارند، کنترل تغذیه برای مدت زمانی مشخص را توصیه می کنند.
بعد از این زمان مجددا تست قند خون انجام می شود. در صورتی که در تست مجدد، سطح قند به میزان نرمال رسیده باشد، نشان کاذب بودن نتیجه اولیه اثبات شده و بیمار نیازی به درمان جدی نخواهد داشت.
اما در صورتی که تست مجدد باز هم مقداری بالاتر از نرمال داشته باشد، بیمار باید اقدامات درمانی را آغاز کند. رژیم غذایی مناسب برای فاصله تست اولیه تا تست مجدد به شرح زیر می باشد.
رژیم غذایی در شرایط قند خون کاذب
در طول مدت تست اولیه تا تست مجدد، مهم ترین نکته پرهیز از مصرف مواد خوراکی افزاینده قند خون است. مصرف مواد حاوی نشاسته و کربوهیدرات بالا باید در طول این دوره به حداقل برسد.
به عنوان مثال از مصرف غذاهایی مانند برنج، شیرینی، نان سفید و … باید پرهیز کرد. همچنین موادی که قند بالایی دارند نیز در این بازه زمانی ممنوع بوده و مصرف آن ها احتمال بروز مشکلات جدی را برای فرد ایجاد می کند.
از جمله این مواد نیز می توان به آب میوه ها و نوشیدنی های صنعتی اشاره کرد. همچنین خوراکی هایی مانند بستنی و شکلات نیز در مقدار کم، قند بالایی داشته و مصرف آن ها ممنوع است.
بهتر است در رژیم روزانه تا زمان تست مجدد، بیشتر از سبزیجات و پروتئین استفاده شود. همچنین استفاده از لبنیات به شرط کم چرب بودن بلامانع است.
با توجه به این که تست مجدد احتمال ابتلا به دیابت را قطعی می کند، بهتر است در این بازه زمانی از هیچ دارو یا ماده غذایی موثر در کاهش قند خون استفاده نشود. در صورتی که با تغییری جزئی در رژیم غذایی قند خون بدن به سطح نرمال برسد، نتیجه اولیه کاذب می باشد.
برای اطمینان از نتیجه تست قند خون، بهتر است نتیجه توسط پزشکی با تجربه بررسی شده تا در صورت نیاز به تست مجدد، اقدامات لازم، به موقع و به درستی انجام شوند. دکتر سلیمی را می توان به عنوان یکی از بهترین پزشکان در زمینه دیابت، تشخیص و درمان آن معرفی کرد.
در ادامه مقاله قند خون کاذب چیست شیوه استفاده از انسولین را بررسی می کنیم. با ما باشید.
بهترین شیوه استفاده از انسولین برای درمان و کنترل قند خون بالا چیست؟
در صورتی که بعد از چند تست و تغییر در رژیم غذایی، کماکان قند خون از حد نرمال بالاتر باشد، فرد به بیماری دیابت مبتلاست و برای کنترل بیماری و درمان سریع تر باید مصرف دارو را آغاز کند.
یکی از بهترین داروها برای کنترل قند خون، انسولین است. البته تزریق انسولین زمانی توصیه می شود که برای یک بازه زمانی طولانی، قند خون بیمار از طریق دیگر روش ها مانند رژیم غذایی یا داروهای دیگر کنترل نشود.
در چنین شرایطی، تزریق انسولین برای کنترل سطح قند خون بدن الزامی می باشد. البته انسولین به صورت خوراکی در بسیاری از داروهای دیابت نیز وجود دارد.
بسیاری از پزشکان برای درمان و کنترل دیابت نوع دو، ابتدا نوع خوراکی انسولین را برای بیمار تجویز می کنند و در صورتی که بعد از مصرف این دارو، قند خون همچنان خارج از کنترل باشد، تزریق انسولین برای قطعی کردن درمان انجام می گیرد.
دوز مورد نیاز تزریق در روزهای ابتدایی درمان به میزان قند خون بستگی دارد. برخی بیماران در روزهای ابتدایی باید قند خون خود را به طور روزانه چک کنند تا روند تغییرات آن را به پزشک خود گزارش دهند. همچنین برای استفاده ایمن از انسولین بهتر است این کار زمانی انجام شود که فردی به عنوان همراه و مراقب کنار بیمار حضور داشته باشد.
بالا رفتن قند خون در شرایط خاص مانند حاملگی به چه علت اتفاق می افتد؟
یکی از انواع بیماری دیابت، دیابت حاملگی است. دیابت حاملگی شکلی موقتی از دیابت نوع دو است. به عبارت دیگر این نوع از دیابت در دوران بارداری آغاز شده و بعد از زایمان به مرور درمان می شود
اما در این میان برخی از زنان بعد از زایمان نیز درمان نشده و بیماری آن ها به دیابت نوع دو تبدیل می شود. بالا رفتن قند خون در زنان باردار علل مختلفی دارد که در این بخش از مقاله قند خون کاذب چیست ، به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
قند خون حاملگی و علت بروز آن
دوران بارداری، یکی از دوران هایی است که فرد بیشترین تغییرات هورمونی را در طول آن تجربه می کند. افزایش وزن، تغییر میزان ترشح هورمون ها و … از جمله اتفاقاتی هستند که در طول بارداری رخ داده و تغییرات زیادی در وضعیت داخلی بدن ایجاد می کند.
در این دوران، عملکرد برخی از غدد نیز دچار مشکل و اختلال می شود که از نتایج آن می توان به بالا رفتن قند خون اشاره کرد. خطر ابتلا به دیابت بارداری در اکثر زنان باردار وجود دارد اما احتمال ابتلا به بیماری در برخی افراد بیشتر از سایرین است.
به عنوان مثال افرادی که یکی از والدین آن ها به دیابت مبتلا باشد، بیش از سایرین مستعد افزایش قند خون در دوران بارداری هستند یا زنانی که در سنین بیشتر از 25 سال باردار می شوند و زنانی که پیش از بارداری و حین آن به چاقی و اضافه وزن مبتلا باشند، احتمال دیابت در آن ها بیشتر است.
البته با توجه به تغییرات شدید هورمونی در دوران بارداری، این احتمال وجود دارد که تست های اولیه، قند خون کاذب را نشان دهند. به این منظور مراجعه به پزشک خوب و انجام تست های معتبر و قطعی الزامی می باشد.
در صورتی که قصد بارداری داشته و در خانواده خود بیمار دیابتی دارید، بهتر است پیش از اقدام، به پزشکی مناسب مراجعه کنید تا از بروز بیماری جلوگیری شود. یکی از پزشکان خوب و با تجربه برای درمان دیابت و پیشگیری از ابتلا به آن دکتر سلیمی می باشند.
غربالگری قند خون و دیابت در حاملگی به چه صورت انجام می شود؟
یکی از آزمایشات مهم در دوران بارداری تست غربالگری قند خون است. این آزمایش به منظور اطمینان از وضعیت مادر نسبت به بیماری دیابت انجام می شود.
تست غربالگری دیابت در دوران بارداری، در هفته های 24 تا 28 بارداری یا ماه های 6 و 7 انجام می شود. این تست با نام چالش گلوکز نیز شناخته می شود.
علت انجام تست غربالگری
در دوران بارداری، تغییراتی در بدن حاصل می شود که یکی از اثرات این تغییرات، بالا بردن مقاومت بدن نسبت به انسولین است. در نتیجه حتی زنانی که در سابقه خانوادگی آن ها بیماری دیابت وجود نداشته است، احتمال ابتلا به این بیماری را دارند.
دیابت در دوران بارداری مشکلات زیادی ایجاد می کند که از جمله آن ها می توان به افسردگی، زایمان به شکل سزارین و زایمان زودرس را نام برد. همچنین نوزادانی که مادر آن ها به دیابت مبتلا باشد، احتمال زردی یا ابتلا به دیابت در بزرگسالی در آن ها بیشتر خواهد بود.
تست غربالگری در مرحله اول نشاندهنده مقاومت بدن نسبت به انسولین است اما ممکن است در این مرحله، بیمار هنوز به دیابت مبتلا نشده باشد. در صورت مثبت بودن این آزمایش، تست تحمل گلوکز برای قطعی شدن نتیجه انجام می شود.
تست غربالگری زمانی ضرورت پیدا می کند که بیمار در تست های خانگی یا دیگر آزمایشاتی که سطح قند خون را نشان می دهند، قند بالایی داشته باشد. در چنین شرایطی برای تشخیص دقیق دیابت یا قند خون کاذب، تست غربالگری الزامی می باشد.
نحوه انجام تست غربالگری
به منظور انجام این تست، بیمار باید محلولی حاوی 50 گرم گلوکز که در نهایتا 300 میلی لیتر آب حل شده باشد را مصرف کند. این محلول که بسیار شیرین است، باید بدون وقفه خورده شود و یک ساعت بعد از مصرف آن سطح قند خون بررسی شود.
تست غربالگری اولیه نیازی به ناشتا بودن نداشته و در صورتی که مقدار قند نتیجه کمتر از 140 باشد، احتمال کاذب بودن نتیجه یا سلامت فرد وجود دارد. اما در صورتی که نتیجه آزمایش بیش از 140 باشد، بیمار باید مرحله دوم تست یا تست تحمل گلوکز از طریق دهان را انجام دهد.
با ادامه مقاله قند خون کاذب چیست ، همراه شما هستیم.
آیا می توان با کاهش وزن، قند خون را کنترل کرد؟
یکی از علل بروز قند خون و ایجاد اختلالاتی در بدن که به دیابت منجر می شوند، چاقی است. چاقی تعادل هورمون ها را به هم می زند، وجود سلول های چربی در خون و انتقال آن با جریان خون به قسمت های مختلف بدن باعث اختلال در عملکرد اندام ها می شود. همچنین چربی ها هضم و جذب غذا را با مشکل مواجه می کنند که تمام این مسائل در ابتلای به دیابت و بالا رفتن قند خون بی تاثیر نیستند.
حتی در صورتی که قند خون فرد به صورت کاذب بالا نشان داده شود نیز چاقی احتمال آن را افزایش می دهد. بنابراین، افرادی که قند خون آن ها سطح بالایی دارند، در اولین قدم برای درمان موظف به کاهش وزن می باشند.
هر چقدر وزن بیشتری کاسته شود، کنترل قند خون ساده تر می شود. به علاوه در زمان ابتلا به چاقی، ظرفیت معده بیشتر است و فرد، حجم بیشتری غذا مصرف می کند که این غذا بیشتر از مواد نامناسب و افزاینده قند خون تامین می شود که این مسئله نیز در افزایش دیابت تاثیرگذار می باشد.
رعایت یک رژیم غذایی مناسب برای افرادی که به چاقی مبتلا بوده و تست های قند خون در آن ها سطح بالای قند خون را نمایش می دهد، الزامی است. به خصوص اگر چاقی از حد اضافه وزن بیشتر بوده و فرد به چاقی مفرط مبتلا باشد، نیاز به کاهش وزن بیشتر می شود.
چون علاوه بر دیابت، احتمال بروز بیماری هایی مانند مشکلات قلبی نیز افزایش پیدا می کند. در چنین شرایطی، پزشکان به بیمار، جراحی چاقی را برای کاهش وزن سریع تر و درمان دیابت توصیه می کنند.
از بهترین پزشکان برای درمان چاقی و کنترل بیماری دیابت می توان دکتر سلیمی را معرفی کرد.
درمان قند خون کاذب با چه روش هایی امکانپذیر است؟
در صورتی که فرد بدون هیچ سابقه ای تست قند خون داده و سطح قند خون وی مقدار بالایی داشته باشد، اولین احتمال، قند خون کاذب خواهد بود.
همان طور که در بخش های ابتدایی مقاله گفته شد، قند خون کاذب حالتی است که تست نتیجه سطح قند را بیشتر از مقدار نرمال نشان داده در حالی که فرد به دیابت مبتلا نیست. برخلاف بیماری دیابت که درمان آن به سادگی ممکن است، با انجام برخی اقدامات می توان قند خون کاذب را درمان کرد.
تغییر رژیم غذایی
اولین اقدام بعد از مشاهده سطح قند خون بالا در آزمایش گلوکز و قند خون، تغییر رژیم غذایی است. به منظور تغییر در رژیم غذایی، ابتدا باید مصرف مواد خوراکی حاوی نشاسته و کربوهیدرات را حذف کرد. همچنین مصرف خوراکی های حاوی قند مصنوعی یا قندهای تصفیه شده را نیز باید به حداقل رساند.
البته این کار بدون داشتن یک رژیم غذایی مناسب، کار ساده ای نیست و رژیم اصولی نیز تنها از پزشک با تجربه قابل دریافت می باشد. هر فرد بسته به سطح قند خون و شرایط خود، نیاز به مقدار خاصی از غذاها در رژیم دارد.
مصرف دارو
دیگر اقدامی که برای کنترل قند خون قابل انجام است، مصرف برخی داروهای خاص است. داروهای کاهنده قند خون و در سطح بالای قند، انسولین برای کاهش قند خون مفید می باشند.
افرادی که قند خون کاذب دارند، می توانند با مصرف داروهای کاهش قند خون، سطح قند را به میزان نرمال برسانند. در صورتی که فرد بعد از مصرف داروها قند خون نرمال داشته باشد، می تواند مصرف دارو را متوقف کند. البته این اقدام نیز باید با تایید و نظر پزشک انجام شود.
افزایش فعالیت بدنی
در نهایت چه افرادی که برای کنترل قند خون کاذب از دارو استفاده می کنند یا بیمارانی که این مشکل را با تغییر رژیم غذایی درمان می کنند، برای نتیجه گیری سریع تر باید فعالیت های بدنی خود را افزایش دهند. ورزش هایی مانند پیاده روی و سایر ورزش های هوازی، تاثیر زیادی در بهبود گردش خون و کاهش سطح قند خون دارند.
همان طور که گفته شد، تمام اقداماتی که به منظور کاهش قند خون کاذب انجام می شوند، باید زیر نظر یک پزشک متخصص و مجرب صورت گیرند. یکی از متخصصین خوب در زمینه بیماری دیابت که درمان این بیماری توسط ایشان به سادگی انجام می شود، دکتر سلیمی می باشند.
در صورت نوسان ناگهانی قند خون، چه اقدامی باید انجام داد؟
قند خون کاذب، سطح قند را به صورت موقتی بالا نشان می دهد. اگر تست قند خون مجددا و بعد از گذشت چند روز تکرار شود، سطح قند به میزان نرمال می رسد.
برخی افراد با تصور ابتلا به دیابت یا پیش دیابت، بلافاصله بعد از مشاهده مقدار بالای قند خون از داروهای کاهش قند استفاده می کنند. این اقدام مشکلاتی در پی دارد. به عنوان مثال نوسان ناگهانی قند خون باعث ضعف شدید، بی حالی و کاهش ضربان قلب می شود.
در صورت افت ناگهانی قند، بهترین کار مراجعه فوری به پزشک یا تماس با پزشک است. مصرف هر ماده غذایی به منظور کنترل سطح قند خون و متعادل سازی آن باید بعد از صحبت با پزشک و مطابق با دستور وی انجام شود.
یکی از بهترین پزشکانی که در زمان بروز این مشکل می توان به ایشان مراجعه کرده و درمان را مطابق با دستور وی انجام داد، دکتر سلیمی می باشند.
آیا می توان به تست های خانگی قند خون اعتماد کرد؟
یکی از نگرانی های افرادی که به دیابت مبتلا بوده یا یکی از نزدیکان آن ها مبتلا به این بیماری است، بررسی منظم سطح قند خون است. طبیعتا امکان مراجعه روزانه به پزشک و آزمایشگاه ها برای انجام این کار وجود ندارد. بنابراین بسیاری از افراد، تست روزانه را در خانه و توسط تست های خانگی انجام می دهند.
نگرانی این گروه از افراد، اعتماد به نتیجه تست های خانگی است، به خصوص در مورد احتمال بروز قند خون کاذب که تشخیص آن به سادگی امکانپذیر نیست، این نگرانی افزایش پیدا می کند.
بسته به نوع تست، کیفیت و شرکت سازنده آن برخی تست ها دقت بالاتر و برخی دیگر دقت پایینی دارند. با این حال اغلب تست های خانگی با اختلاف کم، نتیجه را درست نشان می دهند.
در صورت نگرانی بابت کاذب بودن نتیجه می توان تست را در چند مرحله از روز تکرار کرد. برای تفسیر و بررسی نتایج تست های خانگی، جدول های مشخصی وجود دارد که معمولا در کاتالوگ تست برای بیمار ارائه می شوند.
آیا می توان با وجود قند خون کاذب، باردار شد؟
در نهایت و در آخرین بخش مقاله قند خون کاذب چیست ، در مورد یکی از رایج ترین سوالات بیماران مبتلا به این مشکل یا بارداری با وجود قند خون کاذب، صحبت خواهیم کرد. به طور کل بارداری در صورت ابتلا به دیابت باید زیر نظر پزشک و با درمان دارویی انجام شود.
اما در صورتی که بیمار قند خون کاذب یا پیش دیابت نیز داشته باشد، می توان پیش از اقدام به بارداری، درمان دارویی را آغاز کرد. این کار کمک می کند که سطح قند خون در طول بارداری نوسان زیادی نداشته باشد و مادر و جنین در سلامت کامل به سر ببرند. البته زنان بارداری که احتمال ابتلا به دیابت در آن ها بیشتر است، رعایت یک رژیم غذایی سالم و اصولی نیز الزامی می باشد.
بهترین اقدام در صورت سطح بالای قند خون در یکی از آزمایشات، مراجعه به پزشکی با تجربه مانند دکتر سلیمی است تا در صورت تصمیم برای اقدام به بارداری، از بروز هر مشکلی جلوگیری کرد.
در پاسخ به این که قند خون کاذب چیست ، مطابق مطالب گفته شده، قند خون کاذب دیابت نیست. در نتیجه عوارض و مشکلات دیابت را نیز نخواهد داشت. اما در صورت نادیده گرفتن و بی توجهی به انجام اقدامات درمانی، احتمال تبدیل آن به دیابت وجود خواهد داشت.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0