در این مقاله قصد داریم با بررسی موضوع، عمل جراحی ساسی بای پس معده خدمت شما عزیزان باشیم.
این جراحی،جراحی حساسی به شمار می رود.حتما قبل از هر چیز با ما تماس بگیرید.
این جراحی به عنوان پر طرفدار ترین جراحی های چاقی مطرح گشته شده است. جراحی بای پس معده با ترکیبی ازعمل جراحی اسلیو انجام می شود. در چنین روشی، ظرفیت معده را پایین می آورد و اندازه روده را به غیر از 200 تا 250 سانتی متر قسمت پایانی، بای پس می کنند یا میانبر می زنند. به این شکل قسمت بزرگ روده توانایی جذب کردن مواد غذایی را ندارد.
با توجه به اینکه عمل جراحی ساسی بای پس معده، وزن را کاهش می دهد و به برطرف کردن بیماری های چاقی مانند دیابت می پردازد دارای مشکلاتی از قبیل سوء جذب مواد غذایی و کاهش جذب ویتامین ها می باشد که طی مدتی فرد مجبور می شود از مکمل ها و داروهایی که برای جبران کمبود این موارد هستند استفاده کند.
ممکن است سؤال هایی در رابطه با موضوع عمل جراحی ساسی بای پس معده برای شما به وجود بیاید که ما به آن ها پاسخ می دهیم.
– جراحی ساسی بای پس معده چیست؟
– چرا از عمل بای پس معده استفاده می شود؟
– ساسی بای پس چگونه می تواند به بیماری دیابت کمک کند؟
– آیا با انواع روش های عمل لاغری بای پس معده آشنایی دارید؟
– چه کسانی می توانند جراحی ساسی بای پس را انجام دهند؟
– منظور از bmi چیست و چه کاربردی دارد؟
– شاخص توده بدن را چگونه می توان کاهش داد؟
– جراحی ساسی بای پس چه فایده ای دارد؟
– هزینه عمل جراحی ساسی بای پس چه قدر می باشد؟
– کدام یک از روش های اسلیو معده یا ساسی بای پس معده بهتر می باشند؟
– میزان موفقیت جراحی با روش بای پس معده چه قدر است؟
– چگونه خود را برای عمل جراحی ساسی بای پس معده آماده کنیم؟
– مراقبت های بعد از عمل بای پس چه چیزهایی هستند؟
– رژیم غذایی بعد از عمل جراحی ساسی بای پس معده باید به چه شکلی باشد؟
جراحی ساسی بای پس معده چیست؟
این نوع جراحی یکی از تازه ترین راه هایی می باشد که برای رفع بیماری دیابت و چاقی مورد استفاده قرار می گیرد. ساسی به معنای اسلیو و بای پس بلند روده به همراه یک آناستوموز است.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
سیر جراحی ساسی بای پس
در مسیر جراحی ساسی بای بعد از جدایی قسمتی از معده که اسلیو معده هم نام دارد خروجی کیسه معده ای که جدید است به قسمت وسط روده اتصال پیدا می کند. همه ی این کارها بدون اینکه خروجی معده را از معده جدا کنیم صورت می گیرد بنابراین در چنین روشی از دوطریق می توان غذا ها را عبور داد.
توجه داشته باشید که 30 درصد از منابع غذایی از طریق مسیر معمولی، خود را طی می کنند به این دلیل ویتامین ها و مواد معدنی به طور صحیح در بدن جذب می شوند. همچنین 70 درصد از منابع غذایی از راه بای پس گذر خواهند کرد که باعث جلوگیری از جذب شدن اندازه زیادی از مواد غذایی و قند ها می شوند. در پایان، این جراحی سبب پایین آمدن چشم گیر وزن افراد می شود.
چرا از عمل بای پس معده استفاده می شود؟
برای اینکه از بیماری هایی مانند: بیماری ریفلاکس معده به مری، بیماری قلبی، افزایش فشار خون، آپنه خواب مزمن، دیابت نوع 2 و سکته مغزی جلوگیری شود. هنگامی شما می توانید از این روش برای کاهش وزن خود استفاده کنید که رژیم های غذایی و فعالیت های ورزشی جواب گوی از بین بردن وزن اضافی نباشند.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
ساسی بای پس چگونه می تواند به بیماری دیابت کمک کند؟
این جراحی باعث بالا رفتن میزان ترشح انسولین در پانکراس می شود و توانایی بدن در قبال انسولین پایین می آید و درمان کردن دیابت را انجام می دهد. علاوه بر این، به سبب اینکه سایز معده کوچک می شود بدن کالری خیلی کمی را جذب می کند.
آیا با انواع روش های عمل لاغری بای پس معده آشنایی دارید؟
در زندگی امروزه از انواع عمل لاغری، به منظور برطرف کردن افزایش وزن و انواع بیماری های مرتبط با چاقی استفاده می شود.
همچنین بعضی از افراد به جای ورزش کردن و برنامه رژیم غذایی مناسب سریع به سمت جراحی می روند. با انجام عمل جراحی لاغری ممکن است مشکلاتی بر سر راهتان قرار گیرد که از جمله: قابل باز گشت بودن بعد از مدتی یا کاهش ویتامین ها و افسردگی و اسید معده و سوزش گرفتن شکم خواهد شد.
1-عمل لاغری بای پس معده به روش Roux-en-Y:
این روش به عنوان نوعی از عمل بای پس معده در نظر گرفته می شود و رایج ترین نوع آن به شمار می رود. این روش جراحی اکثرأ غیر قابل بازگشت هستند و با بریده شدن بخش بالای معده و بستن قسمت باقی مانده معده که سبب می شود
اشتهای شما کاهش پیدا کند وغذا هایی که می خورید جذب کمتری داشته باشند. بخشی که از معده باقی مانده است اندازه ای در حد یک گردو دارد و فقط می تواند 28 گرم از غذا را در خود ذخیره کند. به طور معمولی معده قابلیت این را دارد که مقدار خیلی زیادی از غذا را ذر خود نگهداری کند.
در این روش جراح روده کوچک را برش می دهند و آن را به معده هدایت می کنند سپس غذا وارد معده (کیسه کوچک) می شود و پس از آن به روده کوچک عبور می کند. بیشتر غذاهای معده به داخل بخش میانی روده کوچک می رود.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
عوارض این روش:
– سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی
– جلوگیری از جذب شدن ویتامین ها که سبب می شوند به طور غیر طبیعی ویتامین های D، B12 در بدن کاهش پیدا کنند.
– در صورتی که فرد دچار سندروم دامپینگ شود باید دوباره جراحی شود.
– مبتلا شدن به فتق و جامد شدن مایعات در صفرا که موجب سنگ صفرا می شود.
2-عمل لاغری بای پس معده از طریق تکنیک بلیو پانکراتیک توسط duodenal switch :
این روش یکی دیگر از انواع روش های عمل بای پس معده می باشد که به عنوان پیچیده ترین نوع عمل شناخته شده است زیرا تقریبأ 80 درصد معده ازبین می رود. در چنین عملی لوله ای وجود دارد که غذا را در روده کوچک خارج می کند
زیرا قسمت محدودی از روده کوچک که به طور معمول به معده متصل می باشد باقی می ماند. همچنین این روش در عمل لاغری بای پس معده، بخش زیادی از دستگاه گوارش را به بخش پایانی روده متصل می کند و توسط روده اثنی عشری که به معده نزدیک می باشد دور می زنند.
با انجام چنین جراحی اندازه غذا هایی که خورده می شود به شدت کم می شود و باعث کاهش جذب شدن غذا خواهند شد. هرچند این جراحی تأثیر فراوانی دارد ولی مشکلات زیادی مانند سوء تغذیه و کمبود ویتامین را در پی دارد. این جراحی مختص افرادی است که bmi آن ها بالای 50 می باشد.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
عوارض ناشی از این روش:
-خون ریزی خیلی شدید
-عفونت
-به وجود آمدن مشکلات تنفسی و ریوی
-واکنش های غیر نرمال نسبت به بیهوشی
-استفراغ
-سوءتغذیه
-پایین آمدن قند خون
-فتق
3-عمل لاغری لاپاراسکوپی باندینگ شکمی قابل تنظیم:
در این عمل جراحی لاغری، جراح به کمک باندی که در آن باد می باشد به دور قسمت بالای معده بیمارقرار می دهد. هنگامی که این باند از باد پر می شود به شکل یک کمربند دور معده قرار می گیرد و آن را می فشارد.
با این کار معده به دو بخش تقسیم بندی می شود. در یک بخش از این معده پاکتی کوچک وجود دارد که می تواند مقدار غذایی که فرد می خورد را محدود کند. این باند قابلیت تنظیم شدن را دارد و با کمک آن می توانیم محدودیت غذایی را مشخص کنیم.
به دلیل اینکه این عمل بسیار ساده می باشد مورد محبوبیت زیادی قرار گرفته است همچنین در مقایسه با روش های دیگر هزینه کمتری دارد ولی در این روش فرد مجبور است طی یک دوره باند را دوباره تنظیم کند.
عوارضی که توسط این عمل به وجود می آید:
-اگر افراد شیرینی زیادی را مصرف کنند چاقی آن ها دوباره برمی گردد.
-عفونتی که در حلقه به وجود می آید؛در صورتی که این عفونت بروز پیدا کند باید حلقه توسط لاپاروسکوپ بیرون آید.
-لغزش و جلوگیری از عملکرد حلقه
-در صورتی که فرد در خوردن غذا زیاده روی کند منجر به استفراغ و حالت تهوع می شود.
-مشکلاتی که در محل تنظیم باند زیر پوست ایجاد می شود.
4-عمل لاغری گاسترکتومی:
این عمل جزء روش های جدید برای کاهش وزن افراد می باشد. گاستر کتومی اسلیو در حقیقت قسمت نخست فرآیند جراحی بای پس معده از طریق انحراف بلیو پانکراتیک توسط duodenal switch می باشد.
با توجه به این موضوع، قسمت گاسترکتومی اسلیو می تواند جزء همه ی مواردی که برای کاهش وزن احتیاج است باشد. طبق جراحی گاسترکتومی اسلیو، ساختار معده به صورت تیوپی عوض می شود و مقدار کالری که وارد بدن می شود را کاهش می دهد.
برای بررسی اینکه کدام یک از روش های عمل برای یک فرد واجب می باشد باید شرایط شخصی بیمار را مورد ارزیابی قرار داد. جراح باید همه ی مواردی مانند: bmi، عادت های غذایی، مشکلات سلامتی و…را مورد بررسی قرار دهد.
طبق یکسری تحقیقات، هنوز اندازه عوارض عمل برای بیماران مشخص نشده است و این امر سبب می شود شکاف بحرانی به وجود آید که باعث شود علت بازگشت وزن افراد مشخص نشود و مجدد مشکل دیابتشان برگردد.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
5-جراحی لاغری پلیکاسیون معده:
در طول عمل جراحی لاغری به شیوه لاپروسکی درازای معده را به شکل دامن بر روی همدیگر بخیه می کنند تا سایز معده کوچک شود. سپس معده بیمار کوچک می شود و قادر به خوردن غذای زیاد نخواهد بود. افرادی که دارای bmi 35 تا 40 هستند باید توسط این عمل به کاهش بیماری خود بپردازند.
عوارضی که با انجام این عمل بروز می کنند:
– در این نوع جراحی هیچ قسمتی از معده حذف نمی شود و امکان به جود آمدن نشت درون شکم و خون ریزی خیلی کم است. در صورت وجود مشکل می توان پلیسه هارا باز کرد و مشکل حل شود.
– جراحی لاغری پلیسه شیوه ای می باشد که به صورت مادام در بدن وجود دارد.
– به طور میانگین بین 10 تا 15 درصد افراد بعد از انجام این عمل به مدت 5 سال دراثر زیاده روی در خوردن در بین پلیسه ها فاصله می افتد و باعث بزرگ شدن معده می شود در نتیجه افزایش وزن دوباره به سراغ فرد می آید.
6-عمل جراحی بای پس روده ( جا به جا شدن دوازدهه):
پس از اینکه عمل جراحی اسلیو معده انجام شد دوازدهه (لوله ای توخالی می باشد که مانند لوله ای خمیده است و معده را به آخر روده متصل می کند) و چیزی در حد سه چهارم از روده حذف می شود
همچنین در قسمت بالایی روده کوچک که در آن آنزیم پانکراس و صفرا قابل حمل هستند به قسمت پایانی اتصال پیدا می کنند. در چنین شرایطی غذای کمی مصرف می شود زیرا سوراخ معده توانایی ندارد که غذای زیادی را در خود جای دهد و با توجه به اینکه در پایان روده کوچک آنزیم های پانکراس و صفرا با هم آمیخته می شوند بدن کالری کمی را به خود جذب می کند.
شما در حال مطالعه مقاله عمل جراحی ساسی بای پس معده هستید
7- عمل جراحی لاغری پیکر تراشی یا لیپوماتیک:
از این روش برای بیرون آوردن چربی های اضافی در بدن استفاده می شود. با تخلیه این چربی ها فرد هیچ گونه درد و خون ریزی نخواهد داشت. ازاین روش به منظور پایین آمدن سایز استفاده می شود و نسبت به روش لیپوساکشن صحیح تر عمل می کند.
8- عمل جراحی لاغری لیپوساکشن یا لیپو پلاستی:
این روش چربی های اضافی بدن را از بین می برد و به فرم دادن قسمت های خاصی از بدن می پردازد وسیله مورد استفاده در این روش لوله کوچکی به نام کانول می باشد که جنس آن استیل است.
9-عمل جراحی لاغری ابدومینوپلاستی:
با کمک این روش همه ی چربی ها و پوست های زاید در شکم از بین می روند و عضله های بخش شکم را تنگ و هموار می کند. افرادی که قابلیت بازگشت به پوست اولیه خود را از دست داده اند یا پس از بارداری پوست شکم آن ها حالت افتاده پیدا کرده است با کمک این عمل می توانند مشکل خود را حل کنند.
چه کسانی می توانند جراحی ساسی بای پس را انجام دهند؟
کسانی توانایی این جراحی را دارند که bmi یا شاخص توده بدنی در آن ها بیشتر از 35 باشد؛ علاوه بر این، کسانی که bmi بیشتراز 30 دارند و دارای مریضی هایی که به چاقی ربط دارد (دیابت و افزایش فشار خون)، می توانند بهترین انتخاب برای جراحی ساسی بای پس باشند. همچنین در این جراحی رنج سنی وجود ندارد و افرادی که سن آن ها از 18 تا 65 سال است قابلیت استفاده از آن را دارند.
البته توجه داشته باشید که این عمل برای همه افرادی که دارای اضافه وزن هستند مناسب نمی باشد. برای فهمیدن اینکه به جراحی نیاز دارید یا نه، باید همه مراحل پزشکی گوناگون را انجام دهید. علاوه بر این، بعد از چنین جراحی شیوه زندگی کردن به صورت کلی دچار تغییر و تحولات می شود.
منظور از bmi چیست و چه کاربردی دارد؟
ممکن است با واژه bmi قبلا آشنا شده باشید و یا در مطب های پزشکان با کمک ماشین حساب و فرمول های آماده محاسبات آن را انجام داده باشید. این کلمه در واقع مخفف body mass index می باشد و در زبان فارسی به معنای شاخص توده بدنی است.
Bmi یک روش برای اندازه گرفتن و بررسی چربی های بدن هر فرد طبق میانگین های قد و وزن می باشد و نشان دهنده مقدار بافت چربی در قسمت های گوناگون بدن است.
طبق معنی bmi، شاخص توده بدنی به عنوان روشی برای اندازه گیری استفاده می شود که دارای یک فرمول آسان ریاضی است وکارایی های گوناگونی در علم ورزش و پزشکی دارد و با کمک آن می توان میزان اضافه وزن یا کاهش وزن و محدوده ی سالمی از وزن در اشخاص گوناگون را حساب کنیم همچنین اکثرأ کسانی که دارای اضافه وزن و چاقی می باشند برای مشخص کردن مقدار وزن اضافه خود آن را مورد استفاده قرار می دهند.
فرمول محاسبه شاخص توده بدنی و به دست آوردن bmi:
برای محاسبه شاخص توده بدنی باید مقدار قد و وزن را داشته باشیم البته جنسیت و سن هم تأثیر گذار هستند. در مرحله اول باید به شکل بسیار دقیقی با کمک ترازو و سانتی متر مقدار وزن و قد خود را حساب کنید. بعد از آن اندازه های به دست آمده را در فرمول شاخص توده بدنی= قد (به توان 2) / وزن ، قرار دهید.
با جای گذاری میزان قد و وزن خود در فرمول بالا مقدار bmi شما مشخص می شود در ضمن میانگین طبیعی در این شاخص بین 18.5 تا 24.5 می باشد اما هرکسی می تواند طبق مقدارهای پایین که مشخص شده است محدوده bmi خود را به دست آورد؛
الف- کمتر از 18.5 باشد:
اگر مقدار به دست آمده در فرمول بالا کمتر از 18.5 بود نشان دهنده این است که محدوده وزنی سالمی ندارید و دارای وزن پایینی هستید و برای داشتن بدنی سالم باید افزایش وزن داشته باشید.
ب- میان 18.5 تا 24.9:
در صورتی که جواب به دست آمده عددی ما بین 18.5 تا 24.9 باشد نشان دهنده یک بدن سالم می باشد و احتیاجی به کاهش و افزایش وزن ندارید.
ج- در بین 25 تا 29.9 باشد:
اگر پاسخی که به دست آورده اید عددی در این محدوده بود شما دارای اضافه وزن هستید، بنابراین باید با کمک ورزش و رژیم های غذایی به رنج وزنی سالم برگردید.
د- مابین 30 تا 39.9:
عدد به دست آمده در این محدوده تقریبا خطرناک می باشد و بیان گر چاقی بیش از حد و مریضی است، در صورتی که وزن خودتان را کم نکنید بیماری های قلبی وعروقی ، دیابت ، افزایش کلسترول خون و… شما را تهدید می کنند و باید هرچه سریع از متخصصان این زمینه مشاوره گرفته و اگر لازم بود عمل جراحی لاغری مانند اسلیو معده را انجام دهید.
دانستن نکاتی درمورد bmi:
-با کمک این شاخص شما می توانید فقط اندازه و سطح چربی های خود را بررسی کنید و دیگر توانایی تشخیص سالم بودن و مریضی شما را ندارد.
– شما از این طریق نمی توانید به طور دقیق اندازه چاقی و لاغری خود را محاسبه کنید زیرا این روش فقط یک محدوده منطقی و قابل قبول از اندازه کمبود وزن و افزایش وزن مشخص می کند.
– در دو نکته فوق خواهیم فهمید که برای بررسی چاقی و لاغری زیاد خود به پزشک متخصص تغذیه رجوع کنیم.
شاخص توده بدن را چگونه می توان کاهش داد؟
همانطور که گفته شد برای حساب کردن شاخص توده بدن، قد و وزن و جنس و سن مورد ارزیابی قرار می گیرد. برای به وجود آوردن تحولات در شاخص توده بدن باید فاکتور هایی که گفته شد را جا به جا کنیم ولی قابل ذکر است که فقط می توان در وزن تغییرات ایجاد کرد. بنابراین برای اینکه اندازه bmi را پایین بیاورید باید وزن خودتان را کاهش بدهید.
موارد زیر نکاتی هستند که برای کاهش وزن می توان مورد استفاده قرار داد؛
الف- داشتن رژیم غذایی مناسب:
برای اینکه وزن خودتان را پایین بیاورید و به یک وزن نرمال برسید اولین مرحله انتخاب کردن رژیم غذایی مناسبی است. در رژیم غذایی شما می توانید از میوه جات ها و سبزیجات و فیبر ها استفاده کنید در این منابع غذایی میزان کالری کم می باشد و برای سلامت بدن و به وجود آوردن انرژی در بدن مفید است. با جلوگیری از مصرف مواردی مانند: شکر، نمک و چربی های مضر می توانید کاهش وزن مناسبی را داشته باشید.
ب- ورزش کردن:
با توجه به گفته متخصصین درباره داشتن بدنی سالم و داشتن وزن نرمال می توانید از موارد زیر کمک بگیرید:
-در طول هفته به صورت میانگین 150 دقیقه را برای انجام دادن ورزش هایی مانند پیاده روی کردن و تنیس و بدمینتون و… در نظر بگیرید.
– همچنین می توانید 75 دقیقه به طور فشرده و خیلی زیاد به ورزش کردن مواردی مانند دوچرخه سواری و استخر بپردازید.
ج- به اندازه مناسب بخوابید:
خواب کم به هر شکلی می تواند مضر باشد و بر روی سلامتی بدن و وزن افراد و شاخص توده بدن اثر می گذارد. خواب کافی 7 تا 9 ساعت در شبانه روز می باشد و اگر چنین نباشد دچار فشار خون بالا و مبتلا شدن به مریضی های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی می شوید. در نتیجه برای اینکه چاقی مفرط نداشته باشید باید به اندازه کافی بخوابید.
د- کاهش استرس و اضطراب:
جلوگیری از استرس و اضطراب کار راحتی نیست ولی برای داشتن بدنی سالم و بهداشت روان باید بتوانید استرس خود را کاهش یا از بین ببرید. برای از بین بردن استرس با کمک ورزش هایی همچون یوگا و مدیتیشن می توانید روان خود را آرامش دهید.
و- عمل جراحی لاغری:
در صورتی که موارد ذکر شده به شما نتیجه لازم را ندادند می توانید به جراحی کردن لاغری که غیر قابل برگشت است روی بیاورید برای چنین جراحی به یک متخصص و جراح لاغری احتیاج دارید که از طریق گوناگونی مانند: اسلیو معده، بای پس معده، بالون و غیره می تواند فرد را به وزن مناسبی برساند.
جراحی ساسی بای پس چه فایده ای دارد؟
جراحی ساسی بای پس می تواند فایده هایی هم داشته باشد که از جمله آن جلوگیری از کمبود ویتامین و مواد معدنی می باشد و این گزینه در بقیه جراحی ها ممکن است وجود نداشته باشد. بنابراین، افرادی که این جراحی را انجام داده اند لازم به مصرف کردن مدام مکمل های ویتامین و مواد معدنی نیستند.
دیگر فایده جراحی ساسی بای پس برطرف کردن 90 درصد از بیماری دیابت که از نوع دو می باشد است. در این جراحی عوارضی که در چاقی زیاد به وجود می آید مثل افزایش فشار خون و بیماری های استخوان را به صورت مؤثر برطرف می کند.
هزینه عمل جراحی ساسی بای پس چه قدر می باشد؟
در واقع هزینه عمل جراحی چاقی بستگی به موارد زیر دارد؛
الف- با چه روشی عمل می کنید و چه تکنیک هایی در جراحی شما به کار رفته است.
ب- جراح لاغری چه میزان هزینه ای از شما می گیرد.
پ- در چه مکانی عمل انجام می شود.
ت- ملاحظات بیمه ای
ج- در چه حد عمل پیچیده می باشد و بیمار تا چه زمانی بستری می شود.
منظور از تکنیک جراحی:
با توجه به مسائلی که درباره روش های گوناگون برای لاغر شدن گفتیم تنها هدف، یک روش جراحی نمی باشد بلکه جراحان لاغری از راه های مختلفی برای کاهش وزن افراد استفاده می کنند. در موارد زیر به بعضی از روش های جراحی که در هرکدام هزینه متفاوت است می پردازیم؛
-اسلیو معده
-جراحی ساسی بای پس معده
-اسلیو معده به همراه سوئییچ دئودنال ( اثنی عشر یا دوازدهه)
-حلقه معده که می تواند قابل تنظیم باشد.
-بالون معده
-ایمپلنت های الکتریکی ( ابزار الکتریکی کاشتنی)
هزینه عمل جراحی لاغری به تقاضای جراح:
به غیر از روش هایی که در هزینه لاغری بیمار اثر دارد، نقش جراحی که قرار است برای شما عمل را انجام دهد در هزینه ی پایانی بسیار مهم است. موارد زیر در هزینه عمل جراحی جراح تأثیر بسزایی دارند:
-جراح در چه حد تخصص دارد.
-دوره هایی که توسط آن گذرانده شده است چه قدر می باشد.
-سابقه جراح و تعداد عمل هایی که به صورت موفقیت آمیز انجام داده است.
-شهر و موقعیت جغرافیایی که جراح در آن قرار دارد.
محل انجام دادن عمل:
بدون شک یکی از اموری که روی هزینه های عمل تأثیر می گذارد محلی است که عمل در آن انجام می شود. زیرا هزینه های عمل در هرکدام از این مکا ن ها تفاوت دارد: کلینیک، مطب، بیمارستان.
حتی ممکن است نوع بیمارستانی که شخص در آن عمل می کند نسبت به دیگر بیمارستان ها هزینه های مختلفی داشته باشد به طور معمول در بیمارستان های دولتی هزینه ها کم تر می باشد.
شرایط بیمه:
با توجه به موارد بالا که هرکدام به نوبه خود در هزینه ها تأثیر می گذارند، مهم ترین آن ها بیمه می باشد و می تواند به طور قابل توجهی هزینه های عمل را پایین بیاورد.
همچنین سوال های متداولی از طرف کسانی که چاقی مفرط دارند در رابطه با بیمه و شرایط آن وجود دارد در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که بیمه انواع زیادی دارد و می تواند اشخاص زیادی را زیر پوشش و حمایت خود قرار دهد کسانی که دارای بیمه هستند با توجه به نوع بیمه خود هزینه ی متفاوتی را پرداخت می کنند مثلا با بیمه های تکمیلی بیماران هزینه های کمی را پرداخت می کنند.
اثر پیچیدگی های عمل و موارد پیش بینی نشده در هزینه های عمل جراحی لاغری:
در صورتی که عمل با موفقیت انجام شود هزینه های حدودی آن تغییری نمی کند ولی ممکن است همه ی عمل ها آسان نباشند و تحت تأثیر یکسری پیچیدگی ها قرار بگیرند
یعنی احتمال دارد مشکلاتی برای بیمار در حین عمل یا پس از آن به وجود آید که جبران ناپذیر خواهد بود. در کل این پیچیدگی ها سبب می شود بیمار طی مدت زمانی در بیمارستان بستری شود و تحت مراقبت قرار بگیرد که در چنین شرایطی بیمار ناچار به پرداخت بالای هزینه در بیمارستان خواهد بود.
به عنوان مثال اگر شخصی برای عمل جراحی لاغری به بیمارستان خصوصی رجوع کند و با داشتن بیمه، هیچ مشکلی در قبال پرداخت هزینه عمل نداشته باشد ولی اگر در حین جراحی دچار پیچیدگی عمل شود و ناگزیر به بستری طولانی مدت در بیمارستان بود دیگر بیمه تعهدی در قبال پرداخت روز های اضافی بیمار ندارد و خود شخص باید هزینه ی آن را پرداخت کند همچنین باید توجه داشت که بیمارستان خصوصی هزینه زیادی را بابت بستری شدن دریافت می کند.
بستری شدن در بیمارستان های دولتی که پرداخت هزینه ها در آن کمتر است:
همان گونه که گفتیم مشکلاتی که ممکن است در حین عمل برای بیمار به وجود آید و دچار بستری در بیمارستان شود نقش تأثیر گذاری در بالا رفتن هزینه ها به وجود می آورد. به عنوان مثال اگر شخصی هزینه عملش 20 میلیون تومان باشد ولی در هنگام عمل با مشکلاتی مواجه شود که منجر به بستری شدنش بشود ممکن است هزینه آن از 20 میلیون بالا برود. برای جلوگیری از چنین شرایطی باید در بیمارستان هایی که دولتی هستند عمل جراحی چاقی را انجام دهید.
البته به این نکته توجه داشته باشید که شاید هزینه عمل لاغری بالا باشد ولی عوارضی که بر اثر چاقی زیاد به سراغ اشخاص می آیند هزینه ای بیشتر از عمل را دارند. بنابرین تنها با یک بار هزینه عمل جراحی برای همیشه از بیماری هایی که در اثر چاقی مفرط به وجود می آیند نجات پیدا می کنید.
کدام یک از روش های اسلیو معده یا ساسی بای پس معده بهتر می باشند؟
برخی از افراد برای درمان کردن چاقی زیاد خود از رژیم های غذایی و فعالیت های ورزشی استفاده می کنند ولی نتیجه مطلوب را نمیبینند بنابراین اقدام به جراحی چاقی می کنند.
در حال حاضر دو روش جراحی اسلیو معده و جراحی بای پس معده از جراحی های دیگر چاقی محبوب تر هستند.
در روش جراحی اسلیو، معده بریده می شود و اندازه آن را کوچک می کنند. از طریق این جراحی وزن به دو صورت کاهش پیدا می کند؛
1-تقریبأ 85 درصد از حجم معده را برای مصرف غذا پایین می آورد.
2-به اندازه قابل توجهی ترشح هورمون های مربوط به گرسنگی را کاهش می دهد.
جراحی به روش بای پس معده شامل دو مرحله می باشد؛
1-در مرحله نخست معده را به دو بخش تقسیم می کنند، در قسمت بالا که کوچک تر است کیسه ای قرار دارد که تقریبأ 28 گرم از مواد غذایی درون آن قرار می گیرد.
2-در مرحله ی بعدی بخشی از روده کوچک را به یک سوراخ کوچک که در کیسه است وصل می کنند و غذا توسط کیسه به روده کوچک عبور می کند در نتیجه میزان جذب کالری در بدن کاهش پیدا می کند.
میزان موفقیت جراحی با روش بای پس معده چه قدر است؟
با توجه به تحقیقات، کسانی که با این روش جراحی می کنند قابلیت کاهش وزن از 75 درصد تا 80 درصد را خواهند داشت. البته لازم به ذکر است که تقریبا 10 سال بعد از این عمل، 20 تا 25 درصد از وزن اشخاص باز می گردد.
میزان کاهش وزن و درمان کردن بیماری های مربوط به چاقی:
بعد از انجام دادن عمل جراحی ساسی بای پس معده هر بیماری نتیجه مختلفی را مشاهده می کند، بیشتر اشخاص بعد از عمل 70 تا 80 درصد وزن خود را از دست داده اند. به علاوه، در این عمل دیابت نوع دو تا 98درصد از بین می رود و آپنه خواب تا 92 درصد و هیپرلیپیدمی تا 99 درصد و افزایش فشار خون تا 83 درصد کاهش پیدا می کنند.
مطالب کلی درباره عمل بای پس معده:
همه ی جراحی هایی که به عنوان کاهش وزن انجام می شوند در سیستم گوارشی بدن تحولاتی را ایجاد می کنند و خوردن غذا ها را محدود و جذب کردن منابع مغذی را کاهش می دهد.
در بسیاری از اوقات این تأثیرات با هم صورت می گیرد و کاهش وزن چشم گیری را به وجود می آورد. این جراحی تنها هنگامی برای افراد مورد استفاده قرار می گیرد که دیگر هیچ ورزشی جواب گو نباشد و با چاقی بیش از اندازه، فرد دچار بیماری هایی بشود. با کمک جراحی بای پس بیماران عوارض کمتری را خواهند داشت.
محل انجام عمل بای پس و بقیه عمل های مربوط به کاهش وزن در بیمارستان می باشد. برای انجام دادن عمل جراحی بای پس در بیماران، بیهوشی عمومی را به کار می گیرند بیهوشی عمومی به معنای این است که بیمار در مدت عمل خود به هیچ عنوان هوشیاری ندارد.
همچنین ارائه خدمات جراحی به عواملی مانند:
شرایط بیمار، نوع جراحی که برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد و جراح و بیمارستانی که بیمار در آن قرار دارد بستگی دارد. بعضی از جراحی هایی که برای کاهش وزن انجام می شود به صورت سنتی می باشد در روش سنتی برش های بزرگ و بازی بر روی شکم بیمار به وجود می آید.
در حال حاضر، جراحی کاهش وزن به طور لاپاروسکوپی صورت می گیرد. لاپاروسکوپی یک وسیله ای به شکل لوله می باشد که کوچک است و در ابتدای آن دوربینی قرار دارد.
با روش لاپاراسکوپی برش های کوچکی در روی شکم برای عبور آن ایجاد می شود. با کمک دوربینی که در ابتدای لوله واقع است جراح دیگر نیازی ندارد که برش های بزرگی روی شکم ایجاد کند و خیلی راحت می تواند روی جراحی کنترل داشته باشد.
با استفاده از لاپاراسکوپی مدت بهبودی فرد بعد از جراحی خیلی کوتاه و سریع می باشد. فراموش نکنید که این روش برای همه اشخاص مناسب نخواهد بود.
بعد از اینکه جراحی انجام شد بیمار در اتاق ریکاوری به هوش خواهد آمد اتاق ریکاوری مکانی است که تیم های پزشکی روی بیمار نظارت دارند تا مشکلی به وجود نیاید. معمولأ بیماران سه تا پنج روز در بیمارستان بستری می شوند.
چگونه خود را برای عمل جراحی ساسی بای پس معده آماده کنیم؟
اگر جزء افرادی باشید که عمل جراحی بای پس معده بر شما واجب باشد باید توسط تیم های پزشکی برنامه ای را برای آماده شدن جراحی دریافت کنید. البته قبل از عمل جراحی باید چندین تست را انجام دهید و درغذا خوردن و نوشیدنتان نظارت داشته باشید و از خوردن دارو ها جلوگیری کنید. همچنین اگر مصرف تنباکو یا …را دارید باید یک برنامه فیزیکی برای قطع مصرف آن داشته باشید.
مراقبت های بعد از عمل بای پس چه چیزهایی هستند؟
پس از اینکه جراحی انجام شد بیمار تا دو روز نمی تواند چیزی بخورد به دلیل اینکه سیستم گوارش و معده آن باید بهبود پیدا کند. بعد از آن تا 12 هفته بیمار بر اساس یک رژیم غذایی بخصوص پیش می رود.
در این رژیم غذایی، مایعات در مرحله اول قرار دارند و در مرحله دوم غذا باید کامل خرد و نرم شود سپس می توان از غذاهای عادی مثل گذشته استفاده کرد. ولی باز هم بیمار برای خوردن و نوشیدن دارای محدودیت هایی است.
بعد از جراحی در ماه اول باید به طور منظم تحت نظر متخصص باشید تا مشکلی به وجود نیاید و در این مدت پزشک آزمایش های گوناگونی را تجویز می کند زیرا ممکن است بدن شما در سه ماه یا شش ماه اول عکس العمل هایی مانند زیر نشان دهد:
-درد گرفتن بدن
-احساس کردن خستگی مثل کسی که مبتلا به آنفولانزا است
-احساس سرما
-خشک شدن پوست
-ریزش گرفتن مو و نازک شدن تارهای آن
-تغییر در اخلاق و رفتار
رژیم غذایی بعد از عمل جراحی ساسی بای پس معده باید به چه شکلی باشد؟
بعد از اینکه بیمار از بیمارستان مرخص شود طی دو هفته حتما باید از مایعات استفاده کند، سپس مایعات را بعد از این دو هفته به شکل غلیظ مصرف کند. مایعات مورد استفاده طی این دو هفته شامل موارد زیر می باشد؛
-نوشیدن آب
-آب گوشت قرمز یا مرغ، گوشت را با مقداری نمک و ساقه ی کرفس یا هویج بپزید و مواد را از آب جدا کنید و آب آن را مصرف کنید.
-نوشیدن چای خیلی کم رنگ یا چای سبز البته توجه داشته باشید که بیشتر از دو فنجان استفاده نکنید زیرا در چای کافئین وجود دارد.
-مصرف شیرهای کم چرب، شیر سویا یا بدون لاکتوز
-نوشیدن دوغ های خانگی که باید گاز نداشته باشد و به شکل رقیق باشد.
-نوشیدن آب میوه طبیعی مانند: آب کرفس، سیب، پرتقال، هویج.
دستور مصرف مایعات:
بعد از مرخص شدن از بیمارستان در طول روز به میزان 2 لیتر مایعات استفاده کنید توجه داشته باشید که مایعات را به کلی و سریع سر نکشید زیرا سبب دل درد و حالت تهوع می شود.
در این مدت شما در روز باید 60 گرم مواد پروتئینی استفاده کنید. در روز های اول نباید از این مورد استفاده کنید اما بعد از مدتی با مصرف آب گوشت و شیر و دوغ می توایند پروتئین بدن خود را تأمین کنید. همچنین برای اطمینان خاطر از تأمین مواد پروتئینی بدن لازم است از پودر های پروتئینی که دکتر به شما معرفی کرده است استفاده کنید.
فراموش نکنید که در روز های اول از مصرف مایعات شیرین دوری کنید زیرا سبب سرگیجه و عرق کردن و بالا رفتن ضربان قلب می شود.
از نوشابه هایی که گازدار هستند خود داری کنید زیرا ممکن است مشکلات گوارشی را به وجود آورد.
از کشیدن سیگار و دخانیات پرهیز کنید زیرا باعث می شود غذا از معده به دهان باز گردد و خون ریزی را در گوارش افزایش دهد.
اگر طی 6 ماه اول از نوشیدنی های الکلی استفاده کنید ممکن است دچار مرگ یا شوک شوید.
نمونه ای از یک برنامه غذایی برای روز اول تا دوم بعد از عمل:
-ساعت 8 صبح یک فنجان آب بنوشید.
-ساعت 9 صبح یک فنجان چای کم رنگ بدون هیچ گونه شیرینی
-ساعت 10 صبح یک فنجان شیر یا دوغی که رقیق شده است.
-ساعت 11 صبح نیمه فنجان آب میوه رقیق شده را میل کنید.
-ساعت 12 ظهر یک فنجان آب گوشت بدون چربی و ادویه و فلفل و…
-ساعت 1 بعداز ظهر نصف فنجان آب میوه طبیعی رقیق شده
-ساعت 2 بعد از ظهر نوشیدن یک فنجان آب
-ساعت 3 بعد از ظهر یک فنجان آب
-ساعت 4 بعد از ظهر یک فنجان شیر رقیق شده
-ساعت 5 بعد از ظهر یک فنجان آب هندوانه
-ساعت 6 بعد از ظهر یک فنجان آب گوشت
-ساعت 7 بعد از ظهر یک فنجان چای کم رنگ و بدون شیرینی را میل کنید.
دستور غذایی برای روز های دوم تا چهارم بعد از عمل جراحی:
در این برنامه غذایی، مصرف مایعات با غلظت بیشتری استفاده می شود.
– ساعت 8 صبح یک فنجان آب بنوشید.
– ساعت 9 صبح یک لیوان شیر کم چرب که به صورت رقیق شده باشد را مصرف کنید
– ساعت 10 صبح یک فنجان دوغی که رقیق شده است.
– ساعت 11 صبح یک فنجان چای کم رنگ را میل کنید.
– ساعت 12 ظهر یک فنجان عصاره مرغ مصرف کنید.
– ساعت 1 بعداز ظهر نوشیدن یک فنجان آب میوه طبیعی رقیق شده
– ساعت 2 بعد از ظهر نوشیدن یک فنجان آب
– ساعت 3 بعد از ظهر مصرف یک فنجان آب
– ساعت 4 بعد از ظهر میل کردن یک فنجان شیر رقیق شده
– ساعت 5 بعد از ظهر یک فنجان آب سبزیجات به طور مخلوط مانند کرفس و گوجه فرنگی
– ساعت 6 بعد از ظهر یک فنجان آب گوشت
-ساعت 7 بعد از ظهر یک فنجان چای کم رنگ و بدون شیرینی را میل کنید.
موارد زیر را به هیچ وجه مصرف نکنید:
-مصرف آب میوه ای که رقیق نشده باشد.
-آب میوه هایی که طبیعی نیستند.
-پرهیز از هرگونه نوشابه ی معمولی و رژیمی و انرژی زا
دستور غذایی مربوط به 3 تا 7 هفته اول بعد از عمل جراحی:
بعد از گذشت هفته سوم اول جراحی شما می توانید غذاهایی که به شکل نیمه جامد یا پوره هستند مصرف کنید.
انواعی ازغذاهای پوره ای به شکل زیر می باشند:
-تخم مرغی را آب پز کنید باید کامل سفت شده باشد آن را رنده کنید و با مقداری شیر یا روغن زیتون مصرف کنید.
-سوپ های مرغ یا گوشت یا سویا که یک هویج و مقداری برنج یا عدس داخل آن است را با کمک مخلوط کن میکس کنید یا می توانید آن ها را از صافی عبور دهید.
-تن ماهی که کامل له شده باشد.
-ماستی که چربی یک درصد داشته باشد.
-ماهی که به صورت کبابی یا آب پز و له شده باشد.
-پوره های سیب زمینی یا هویج یا گل کلم
-میوه هایی که پوست آن ها گرفته شده و پخته و له شده باشد همچنین بدون شکر باشد.
-خوردن فرنی که با آرد برنج آماده شده باشد و شکر در آن نباشد.
-مصرف حلیمی که روغن و شکر نداشته باشد.
در پایان از تمامی عزیزانی که با ما بودند و این مقاله را مطاله کرده اند نهایت قدر دانی را داریم.
2 پاسخ
روز بخیر لطفا درباره عمل ساسی بای پس معده توضیح دهید.
من 32 کیلو اضافه وزن دارم و متاسفانه تیروئید کم کار دارم الان باید چکار کنم؟