عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی

عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی آن بپردازیم. اضافه وزن تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، عوامل رفتاری و فرهنگی به وجود می­ آید که می­تواند تاثیرات منفی بسیار زیادی را بر سلامت جسم و روان انسان ­ها بگذارد.

حتما جهت اطلاع از بی ام ای مناسب جهت شمول بیمه با ما تماس بگیرید.

هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­باشد:

در اصل ایران دارای دو گروه بیمه ­های درمانی است که از جمله آن شامل بیمه پایه (تامین اجتماعی و خدمات درمانی) و بیمه های تکمیلی (ایران، دانا، سامان، آسیا، آتیه سازان و … ) می­باشد. در اصل بیمه ­های پایه بخش ­های دولتی و تامین اجتماعی را در بر می­گیرند و عمل­ هایی که تحت نظر این نوع پوشش ­ها صورت می­گیرد در مناطق ذکر شده پوشش خواهد پذیرفت.

هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­باشد:
هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­باشد:

اما در بیمه ­های تکمیلی شرایط کمی متفاوت­تر است به این صورت که بیمه ­های تکمیلی بخش خصوصی را بر اساس سقف و فرانشیز آن پوشش خواهند داد. سطح پوشش می­تواند بر اساس نوع بیمه و اندازه حق بیمه­ ای که شخص پرداخت کردهمتفاوت باشد.

به عنوان مثال هزینه عمل جراحی فردی که معادل 10 میلیون تومان بوده را بیمه تا سقف 10 میلیون تومان پوشش می­دهد و اگر فرانشیز آن را حساب کنیم بیمار باید معادل 30 درصد آن یعنی 3 میلیون تومان را باید پرداخت کند و بیمه 70 درصد باقی مانده را یعنی 7 میلیون تومان تقبل خواهد کرد.

هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­باشد:
هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­باشد:

چنانچه بیماران فاقد هر نوع بیمه­ای باشند باید تمامی هزینه­ های درمان را به صورت آزاد پرداخت کنند که هزینه عمل جراحی بای پس معده برای بیماران در دو مرحله خلاصه می­شود.

اولین مرحله از آن هزینه ­ای است که بیمار باید به بیمارستان پرداخت کند که شامل هزینه ­های مختلفی اعم از بیهوشی، اتاق عمل، دستمزد جراح و … می­باشد که میزان آن بر اساس آخرین تعرفه ­ها توسط وزارت بهداشت و درمان مشخص می­گردد. در صورتی که نیاز به بستری در آی­سی­یو و سی­سی­یو وجود داشته باشد هزینه ­های این بخش تا حدودی بالاتر خواهد رفت.

دومین مرحله که پرداخت هزینه در قبال وسایل تخصصی که مورد نیاز این عمل خواهد بود. این هزینه­ ها بر اساس شرایط ارزی می­تواند متغییر باشد.

شما در حال مطالعه مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی هستید

میزان هزینه­ ها برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی هستند چگونه است:

بیمه­ های تکمیلی که امروزه مورد استفاده ما قرار می­گیرد بسیار گسترده­اند که بر اساس عملکرد آن­ها هنگام مواجهه با چنین شرایطی و البته سطح پوشش می­تواند به صورت­ های مختلفی عمل کند.

در حالت کلی دستورالعمل بیمه­ ها می­تواند مرتبا تغییر کند که این شرایط برای بیمه شده خوب نیست اما امروزه تمامی بیمه ­های تکمیلی با آن مواجه ­اند. به همین منظور برای آگاه شدن از میزان پوشش بیمه بهترین گزینه پرسیدن از مسئول بیمه بیمارستان است.

میزان هزینه­ ها برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی هستند چگونه است:
میزان هزینه­ ها برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی هستند چگونه است:

طبق اطلاعات به دست آمده از بیماران امروزه بیمه­ های تکمیلی افرادی که BMI آن­ها بالاتر از 40 باشد را خواهند پذیرفت. هنگامی که باید از مرکز بیمه تاییدیه بگیرند

حظور خود بیمار بر اساس قوائد آن ها واجب است چون پزشکانی که معتمد بیمه ­ها هستند شرایط بیمار را سنجیده و BMI آن را تعیین می­کنند. بعد از این که بیمار این مراحل را پشت سر گذاشت برای دریافت عدد تقریبی از عمل جراحی خود باید ابتدا سقف تعهدات و فرانشیز بیمه را محاسبه نماید.

مثلا اگر هزینه عمل جراحی بیمار بر اساس فهرستی که وزارت بهداشت اعلام نموده معادل 25 میلیون تومان باشد و بیمه تکمیلی که فرد به آن مراجعه نموده دارای بالاترین حد 10 میلیون تومان و فرانشیز 10 درصد باشد

پس از عمل جراحی بیمار باید حدود 16 میلیون تومان از هزینه­ ها را خود پرداخت نماید و چیزی حدود 9 میلیون تومان باقی مانده را از بیمه دریافت خواهد کرد.

در چنین شرایطی اصولا 11 میلیون تومان از 16 میلیون پرداختی تنها هزینه لوازم تخصصی بوده و بعد از این که عمل بای پس معده انجام پذیرفت در شرایطی که بیمار دارای بیمه پایه باشد

و قبل از انجام عمل جراحی تاییدیه آن را گرفته باشد می­تواند مدارکی را دال بر پوشش تحت نظر بیمه به بیمارستان ارائه نماید و با دریافت فاکتور خرید وسایل به بیمه مربوطه چیزی حدود 5 تا 10 میلیون تومان از آن را بعد از عمل دریافت نماید.

BMI معادل 40

امروزه برای تحت پوشش قرار دادن بیماران جهت انجام عمل جراحی بای پس معده و اسلیو معده با هر دو روش جراحی باز و لاپاراسکوپی حتما بیمار باید BMI معادل 40 را داشته باشد

تا بیمه آن را برای انجام این عمل تحت پوشش قرار دهد اما در افرادی که دچار دیابت هستند میزان BMI تا حدودی متفاوت است و در چنین افرادی BMI بالای 35 را نیز خواهند پذیرفت.

با این وجود تمام هزینه ­هایی که مشاوران به افراد برای انجام عمل جراحی بای پس معده می­دهند تا اندازه ­ای می­توان گفت که تقریبی است چون این هزینه­ ها بنا به عوامل مختلفی از جمله بستری در اتاق­ های خصوصی، کاهش یا افزایش طول مدت بستری و … متغییر خواهد بود.

برای عمل­ هایی همچون لاپاراسکوپی معده تهیه تمامی لوازم تخصصی مورد نیاز جهت انجام عمل بر عهده خود بیمار است و افرادی که بیمه تکمیلی دارند می­توانند بعد از انجام عمل درصدی از هزینه­ ها را دریافت نمایند.

قرارداد بیمه­ های مکمل در چند نوع خلاصه می­شود:

قراردادهای صورت گرفته توسط بیمه­ های مکمل به دو صورت مختلف می­باشد. اولین حالت زمانی است که مستقیماً قرارداد با بیمارستانی که پزشک معالج شما در آن حضور دارد بسته می­شود که در این شرایط بیمار به شکل مستقیم دستور بستری را از پزشک خود خواهد گرفت

و سپس با مراجعه به سازمان بیمه نامه ­ای را برای بستری به عنوان معرفی نامه دریافت می­کند که نهایتا تمام چیزی که بیمار نهایتا از این عمل پرداخت می­کند میزان فرانشیز می­باشد.

در دومین حالت شرایطی است که قراردادها به شکل غیر مستقیم با بیمارستان محل فعالیت پزشک بسته می­شود. در چنین حالتی سازمانی که شخص در آن خود را بیمه کرده این اطمینان را به فرد می­دهد تا با ارائه مدارک لازم هزینه ­های پرداختی در حد سقف پوشش و فرانشیز به بیمار پرداخته شود.

در این حالت بیمار باید تمامی هزینه­ ها را خود متحمل شود و بعد از انجام عمل با دریافت صورت حساب از بیمارستان و ارائه آن به سازمان بیمه گر بر اساس نوع بیمه تمام هزینه­ ها یا بخشی از آن را دریافت نماید.

 

همچنین می توانید صفحه هزینه عمل اسلیو معده با بیمه تکمیلی را مشاهده کنید.

اگر تحت پوشش بیمه البرز هستید، بیمه تکمیلی البرز برای اسلیو معده را مشاهده کنید.

 

عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی
عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی

به سوالات زیر باید پاسخ دهیم:

  • چرا جراحی بای پس معده انجام می­ شود
  • مزایای جراحی بای پس معده را عنوان کنید
  • نحوه جراحی بای پس معده به چه صورت است
  • آمادگی­ های پیش از عمل جراحی بای پس معده کدامند
  • اقدامات پس از جراحی بای پس معده را عنوان کنید
  • هزینه­ های عمل جراحی بای پس معده و پوشش بیمه به چه صورتی می­ باشد
  • میزان هزینه­ ها برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی هستند چگونه است
  • قرارداد بیمه­ های مکمل در چند نوع خلاصه می­ شود

 

عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی
عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی

چرا جراحی بای پس معده انجام می­شود:

عمل جراحی بای پس معده موجب می­شود تا با اعمال تغییراتی بر روی سیستم گوارش، کمک بسیار زیادی برای کاهش وزن به فرد بیمار انجام شود.

در این روش مصرف کالری را به حداقل رسانده و اختلالات سو جذبی را کم می کند و در نتیجه باعث جذب کمتر کالری می شود. نخستین عمل بای پس معده توسط میسون و ایتو انجام شده و پس از گذشت مدتی با دیدن نتایج مثبت آن این رویکرد جهانی شد.

چرا جراحی بای پس معده انجام می­شود:
چرا جراحی بای پس معده انجام می­شود:

سازوکار این عمل تنها با روش های سو جذب پایان نمی ­یابد بلکه با استفاده از تکنیک ­های ویژه محدود کننده در بدن موجب می­شود تا یک معده کوچکتر در بدن فرد ایجاد شود که نهایتا منجر به کاهش وزن و لاغری فرد خواهد شد.

متخصصانی که این عمل را انجام می­دهند قسمت کوچکی از روده باریک و بخش بزرگی از معده را دور می­زنند و نتایج فوق ­العاده ­ای را شامل می­شوند.

در اصل عمل جراحی بای پس معده توسط جراحان و متخصصان در این زمینه با دو روش مختلف برای بیمار انجام خواهد شد روش اول عمل به صورت برش باز می­باشد و روش دوم لاپاراسکوپی است که با بهره گیری از برشی بسیار کوچک­تر موجب می­شود تا بیمار بعد از عمل درد کمتری را احساس کند و سرعت بهبودی در فرد تا اندازه ­ای بیشتر شود.

تا کنون روش ­های مختلف بسیار زیادی برای درمان چاقی افراد کشف و استفاده شده اما با توجه به نتایجی که از این عمل­ ها به دست آمده شاهد تغییرات چندانی در بیماران نبوده ­ایم.

جراحی بای پس معده با توجه به ایمن بودن و عمده نتایج آن یکی از بهترین و شناخته شده ­ترین روش­ها برای درمان چاقی مفرط به شمار می­ آید. امروزه به دلیل توجه بیش از حد بیماران به این عمل تعداد جراحی بای پس معده با استفاده از روش لاپاراسکوپی در سال چیزی حدود هزاران نوبت به انجام خواهد رسید.

در سال­ های اخیر به دلیل بالا رفتن تعداد دفعات این عمل اغلب اوقات با استفاده از بیمه ­ها آن را پوشش می­دهند. بسیاری از افراد به دلیل اضافه وزن زیاد در طی زمان دچار مشکلات بسیار زیادی خواهند شد.

 

کاهش سریع وزن

در حالت کلی باید گفت بای پس معده یکی از راه ­های کاهش سریع وزن برای افراد مختلف است و گزینه بسیار مناسبی برای بیمارانی است که قصد کاهش وزن خود را دارند.

کاهش سریع وزن
کاهش سریع وزن

تمامی جراحی­ های لاغری که امروزه برای کاهش وزن صورت می­گیرد عوارض جانبی مختلفی دارد اما در میان این عمل ها جراحی بای پس معده به دلیل داشتن کمترین میزان عوارض به نسبت سایر شیوه­ ها در طی چندین سال به ویژه سال­ های اخیر به یکی از رایج­ترین عمل­ های جراحی زیبایی تبدیل شده است.

مزایای جراحی بای پس معده را عنوان کنید:

اگر به تاریخ نه چندان دور نگاهی بیاندازیم می­بینیم که عمل بای پس معده یکی از محبوب­ترین شیوه ­ها برای درمان صدرصد چاقی در افراد مختلف است که در سال ­های 2011 بین افراد مختلف محبوب شد و در سال 2015 شهرت جهانی را به خود اختصاص داد و به عنوان بهترین گزینه درمان برای چاقی بیماران شناخته شد.

مزایای جراحی بای پس معده را عنوان کنید:
مزایای جراحی بای پس معده را عنوان کنید:

شاخص ­ترین دلایلی که موجب شد عمل بای پس معده مورد توجه افراد مختلف قرار گیرد شامل:

پس از انجام این عمل بیماری که تحت درمان قرار گرفته به شکل متوسط چیزی حدود هفتاد درصد از وزن خود را در هجده ماه ابتدایی به شکل کامل از دست خواهد داد و شاهد به دست آوردن وزن مطلوبی خواهد بود.

بعد از این که عمل انجام شود اندازه طبیعی معده در نتیجه جراحی کوچک­تر خواهد شد. همین موضوع سبب می­شود که شخص بیمار توانایی خوردن میزان زیادی از غذا را در طی روز نخواهد داشت که در نتیجه آن وزن تا اندازه­ای پایین خواهد آمد.

شاخص ­ترین دلایلی که موجب شد عمل بای پس معده مورد توجه افراد مختلف قرار گیرد شامل:
شاخص ­ترین دلایلی که موجب شد عمل بای پس معده مورد توجه افراد مختلف قرار گیرد شامل:

به دلیل پایین آمدن اشتهای فرد و ولع کمتر بدن وی میزان کمتری از کالری ­ها را دریافت می­کند.

افرادی که به بیماری نوع دو دچارند پس از انجام این عمل جراحی به شکل کامل بهبود می­یابند یا میزان آن در بدن کاهش می­یابد.

همان طور که می­دانید تعداد زیادی از افرادی که از بیماری چاقی مفرط رنج می­برند به کلسترول بالا و یا فشار خون بالا دچارند که برای کنترل آن به ناچار باید داروهای مختلفی را مصرف نمایند. انجام این عمل می­تواند تا اندازه­ای نیاز به مصرف دارو را در این افراد کاهش دهد.

در نتیجه کاهش وزن در افراد مختلف هورمون­ های اساسی بدن از جمله تستوسترون تنظیم شده و موجب می­شود که سوخت و ساز بدن بهبود بیابد.

بر اساس تحقیقات و مطالعات صورت گرفته بر بیمارانی که این عمل را انجام داده ­اند دیده شده که بیش از 90 درصد اشخاصی که جراحی بای پس معده را انجام داده ­اند بعد از زمان کوتاهی 50 درصد از وزن اضافی بدن خود را از دست می­دهند.

بعد از این که بیمار تا حدودی وزن کم کرد و داروهای تجویز شده توسط پزشک برای وی کاهش یافت، می­تواند روزانه چند ساعت از زمان خود را به ورزش کردن اختصاص دهد. چنانچه فرد بیمار قصد دارد وزن بیشتری را کم کند باید رژیم غذایی صحیح و ورزش روزانه و منظم را در برنامه هفتگی خود قرار دهد.

اضافه وزن علاوه بر تاثیرات مخربی که بر بدن می­گذارد می­تواند موجب شود که فرد اعتماد بنفس خود را از دست داده و غلاوه بر بدن وی تاثیرات مخربی را بر زندگی شخصی او داشته باشد.

بر اساس مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته 95 درصد افرادی که عمل جراحی بای پس معده را انجام داده ­اند در نتیجه کاهش وزن پس از گذشت یک سال شاهد بهبود کیفیت زندگی خود نیز بوده ­اند.

شما در حال مطالعه مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی هستید

نحوه جراحی بای پس معده به چه صورت است:

همانطور که اشاره کردیم جراحی بای پس معده به دو روش انجام می­شود در روش اول که عمل به شکل برش باز می­باشد به صورت زیر است:

پس از این که اقدامات قبل از جراحی به شکل کامل انجام پذیرفت شخص بیمار را به اتاق عمل انتقال می­دهند و برای این که ضربان قلب وی را به صورت کامل چک کنند پد چسبنده­ای را بر روی قفسه سینه او قرار می­ دهند.

سپس دستگاه کوچک دیگری را به اسم الکترود بر روی انگشت وی نصب می­کنند تا نبض وی و اندازه اکسیژن موجود در خون او را به صورت دقیق کنترل نمایند.

بیهوشی

روی صورت فرد داوطلب برای عمل جراحی ماسک اکسیژن را قرار داده و برای آمادگی وی ماده بیهوش کننده ­ای را با استفاده از تزریق وریدی به بدن وی منتقل می­کنند. پس از تزریق شخص مورد نظر بعد از شمارش ده عدد به صورت کامل بیهوش شده و برای مدت مشخصی به خواب می­رود.

برای این که جراحی بای پس معده صورت گیرد باید بخشی از معده را جداسازی کرده تا حجم غذای مورد نیاز برای فرد بیمار کاهش یابد.

برای این کار بخش بزرگتر معده و قسمت ابتدایی روده کوچک را از مسیر گوارشی اندام­های وی تفکیک خواهند کرد. زمانی که مواد غذایی از اندام ­های ذکر شده عبور نکند موجب می­شود تا آنزیم­های ترشحی این قسمت بر روی آن تاثیر نگذارد که نتیجه این عمل موجب می­شود تاتجزیه صورت نپذیرد و مواد جذب بدن نشوند.

(Roux – en – y (RYGP)

در دومین روش که آن را لاپاراسکوپی معده (Roux – en – y (RYGP) می­خوانند که امروزه در بین جراحان به نسبت شیوه برش باز متداول­تر است که در آن معده و مسیر گوارشی بدن شخص بیمار به صورت دیگری کوتاه خواهد شد.

نخست برای انجام عمل کیسه ­ای را در قسمت ابتدایی معده درست می­کنند که این کار موجب کوچک­تر شدن آن خواهد شد پس از آن قسمت پایینی روده کوچک را به بخش پایانی کیسه درست شده متصل می کنند

پس از این کار بخش انتهایی معده و قسمت ابتدایی روده کوچک را به یکدیگر متصل خواهند کرد. علت این کار ورود تمامی ترشحات و موکوس موجود در معده و روده کوچک به مسیر گوارشی است

. با این روش مواد غذایی که فرد از آن استفاده می­کند مسیر قبلی خود را طی نخواهد کرد و از مسیر جدید عبور می­کند و به دلیل این که شخص معده بزرگ و پر حجمی ندارد نمی­تواند همچون گذشته از مواد غذایی به میزان زیاد استفاده کند.

 

آمادگی­ های پیش از عمل جراحی بای پس معده کدامند:

قبل از این که پزشک متخصص برای عمل فرد مورد نظر هرگونه اقدامی انجام دهد ابتدا وی را مورد ارزیابی قرار می­دهد به این صورت که فرد باید تحت مشاوره­ های لازم قرار گرفته و آزمایش ­های کنترلی را برای اطمینان کامل از بدن وی بگیرند و زمانی که از سلامت جسمانی وی مطمئن شدند تصمیم به جراحی خواهند گرفت.

دکتر متخصص تغذیه حدود 15 روز قبل از انجام عمل از بیمار خود می­خواهد که یک رژیم غذایی را طبق روند مورد نظر وی پیش بگیرد تا جراحان بتوانند پس از این مدت عمل خود را آغاز کنند.

آمادگی­ های پیش از عمل جراحی بای پس معده کدامند:
آمادگی­ های پیش از عمل جراحی بای پس معده کدامند:

رژیم غذایی که پزشک به بیمار می­دهد به این صورت است که وی باید روزانه 5 الی 7 وعده از مایعات را به عنوان وعده غذایی جایگزین مواد پروتئینی و پر کربوهیدرات کند به علاوه بیمار باید حتما در روز 2 لیتر آب مصرف کند.

بسیاری از پزشکان معتقدند که در این مدت زمان 15 روزه فرد بیمار باید علاوه بر مایعاتی که مصرف می­کند از سبزیجات تازه نیز استفاده کند.

در اصل هدف پزشکان از این رژیم غذایی که برای بیمار خود در نظر می ­گیرند تنها کوچک کردن کبد است به نحوی که بتوانند راحت­ تر به معده دسترسی داشته باشند و عملیات جداسازی را بر روی آن به انجام برسانند.

هرچند رژیم غذایی که قبل از عمل به بیمار می­دهند دشوار است اما فرد باید حتما طبق آن پیش برود به نوعی می­توان گفت رعایت این رژیم برای بیمار حیاتی است.

رعایت رژیم غذایی

زمانی که فرد این رژیم را رعایت می­کند ممکن است در اوایل رژیم چند روزی احساس گرسنگی و سرگیجه باعث آزار و اذیت وی شود اما بعد از گذشت 3 روز بدن چربی­ های اضافی خود را میسوزاند تا به جای کربوهیدرات بتواند انرژی خود را از آن تامین کند که با این روند بخشی از علائم آزار دهنده در بدن وی از بین خواهد رفت یا حداقل به میزان قابل توجهی کم می­شود.

بیمار باید حتما شب قبل از عمل مصرف مواد غذایی را به صورت کامل قطع کند به بیان ساده­تر وی باید ناشتا بماند و به بدن خود استراحت کوتاهی بدهد. بیمار با دوش گرفتن و تمرکز بر دلایلی که موجب تصمیم وی شده باید ذهن خود را از افکار منفی به دور کند و خود را برای جراحی آماده نماید.

بعد از این که وی در بیمارستان بستری شد باید رضایت نامه­ ای را مبنی بر اطلاع وی از نتایج عمل و تمام حاشیه­ های احتمالی امضا کند.

رعایت رژیم غذایی
رعایت رژیم غذایی

جوراب واریس

زمانی که بیمار برای عمل آماده می­شود و لباس­های مختص به آن را بر تن می­کند گاهاً پزشک متخصص تشخیص می­دهد که علاوه بر لباس ­ها باید جوراب واریس نیز به تن کند تا از هر نوع لخته شدن خون در قسمت پایین بدن یعنی پاها جلوگیری شود.

در انتها برای این که حین عمل تزریق به راحتی انجام شود و داروهای ضد درد، بیهوش کننده، آنتی بیوتیک و مایعاتی که باید به شکل وریدی وارد اندام­ها شود را راحت­تر به بدن وی تزریق کنند، عملیات رگ گیری بر روی دست او انجام خواهد پذیرفت.

اقدامات پس از جراحی بای پس معده را عنوان کنید:

در اصل مدت زمانی که بیمار بعد از انجام عمل جراحی بای پس معده بهبودی خود را به دست می­ آورد به میزان برشی که در اندام­ها ایجاد شده اعم از معده و روده ارتباط دارد.

چنانچه پزشک متخصص عمل را با استفاده از شیوه لاپاراسکوپی انجام دهد فرد بیمار بنا به نظر متخصص بین 2 الی 3 روز باید در بیمارستان تحت نظر باشد.

اما اگر انجام عمل بای پس معده به شیوه برش باز انجام شود احتمال دارد زمان بستری مریض در بیمارستان به نسبت روش لاپاراسکوپی تا حدودی بیشتر باشد.

بعد از عمل درد ناشی از جداسازی به سادگی توسط داروهای تجویز شده و آنتی بیوتیک قابل کنترل است اما در هر صورت بیمار ممکن است متحمل درد خفیفی در این ناحیه باشد.

بسیاری از جراحان توصیه می­کنند که در روزهای اول پس از عمل جراحی بیمار حداقل روزانه سه بار بایستد و یا راه برود. بعد از این که بیمار از بیمارستان ترخیص می­شود دستورالعملی توسط پزشک به وی در کنار نسخه دارویی داده می­شود تا بیمار بر اساس آن عمل کند که سریع­تر بهبودی خود را باز یابد.

 

پیاده روی

بیمار باید حتما در طی روز به اندازه ­ای که توانایی داشته باشد پیاده روی کند. این امکان وجود دارد که کنترل درد توسط بیمار با استفاده از داروهای تجویز شده در منزل تا اندازه­ای مشکل باشد و استفاده از آن باعث به وجود آمدن یبوست در فرد شود.

انجام پیاده روی می­تواند تا اندازه­ای به بیمار کمک کند که به این درد دچار نشود. برای این که بدن بیمار با مشکل کم آبی مواجه نشود باید در طی روز حتما به میزان کافی آب و مایعات مختلف را مصرف نماید.

آب رابه صورت جرعه جرعه بنوشید

زمانی که بیمار آب می­ نوشد باید برای جلوگیری از ورود هوا به داخل معده آن را به یکباره نخورد چنانچه نوشیدن آب به صورت جرعه جرعه صورت نگیرد ممکن است با ورود هوا به داخل اندام ­ها معده آسیب ببیند.

پس از انجام عمل در هفته ­های اول بیمار باید مراقب خود باشد و استراحت کند. فعالیت­ های بدنی هرچند به میزان اندک ممکن است موجب آسیب و طولانی ­تر شدن دوران نقاهت در بدن وی شود به همین دلیل انجام فعالیت ­های مختلفی اعم از امور منزل، فعالیت­های ورزشی و انجام­ کارهای مختلف به صورت کامل برای بیمار ممنوع است.

هنگامی که بیمار به صورت خوابیده به سر می­برد باید از چند بالش برای بالا بردن بخش ­های مختلفی از بدن همچون کتف و سر استفاده کند این امر موجب می­شود تا بیمار با مشکلاتی همچون سوزش سر دل و درد شکم کمتر مواجه شود.

سرفه کردن بعد از عمل

در حالت عادی سرفه زدن می­تواند موجب تخلیه مواد اضافی از ریه ­ها شود اما زمانی که فرد عمل بای پس معده را انجام داده ممکن است با هر سرفه احتمال آسیب به ناحیه برش خورده را بالا ببرد.

به همین منظور بسیاری از پزشکان برای این که فرد با تکان­ های شدید روبرو نشود به بیمار خود توصیه می­کنند که یک بالش را هنگام سرفه زدن جلوی شکم خود بگیرند تا با کمک فشار بالش بر روی شکم از به وجود آمد حرکات شدید در این ناحیه جلوگیری کنند.

پس از انجام عمل بیمار باید حدود دوماه از برداشتن هرگونه اشیا سنگین خودداری کند و زمانی که از پله بالا می­رود یا هر فعالیتی را انجام می­دهد باید از زور زدن خودداری کند.

بهتر است بیمار تا مدتی قسمتی از بدن که برش خورده را خیس نکند و زمان استحمام آن را پوشانده تا از نفوذ آب به این ناحیه جلوگیری کند اگر آب به زخم دسترسی پیدا کند روند بهبود به تعویق خواهد افتاد.

شما در حال مطالعه مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی هستید

خروج چرک و مایعات بد بو

چنانچه بعد از عمل متوجه خروج چرک و مایعات بد بو در اطراف زخم شدید باید حتما پیگیری کرده و به پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید اما وجود قرمزی­ های اطراف آن جای نگرانی ندارد و به نوعی مشاهده آن طبیعی است. اما در هر صورت باید پانسمان به صورت مداوم تعویض شود تا از وجود عفونت در این ناحیه جلوگیری کند.

بیمار بعد از گذشت یک هفته الی ده روز از عمل جراحی بنا به نظر پزشک باید برای معاینه و پیگیری نزد پزشک خود رفته و تحت درمان باشد. دومین معاینه حدودا یک ماه بعد از عمل و سومین معاینه چیزی حدود سه ماه بعد باید انجام شود.

پس از گذشت یک سال و بهبودی کامل فرد اکثر پزشکان بیمار را تشویق به معاینه هر ساله می­کنند تا فرد مورد نظر برای انجام آزمایش­ و کنترل تغذیه از سوی وی راهنمایی شود و نسخه جدیدی را از داروهای مورد نیاز دریافت نماید.

بعد از این که عمل بای پس معده انجام شد پزشک رژیم غذایی سختی را به بیمار می­دهد که دلایل مختلفی دارد. معده فرد بیمار بعد از عمل جراحی تا حدی کوچک­تر شده و در حال بهبودی است.

معده ­هایی که از حساسیت بالایی برخوردارند ممکن است با دریافت نوشابه گازدار، غذای پر فیبر و وعده های غذایی بسیار بزرگ آسیب جدی ببینند. رژیم غذایی که متخصص به بیمار خود می­دهد بسته به افراد مختلف متفاوت است که 4 مورد از آن شامل:

مایعات صاف شده:

معمولا در اولین دهه بعد از عمل پزشک به بیمار خود توصیه می­کند از مایعات صاف شده استفاده کند که این مواد شامل ژله بدون قند، آبگوشت بدون چربی و شیر کم چرب می­باشند.

غذاهای پودر شده­ای که حاوی پروتئین باشند:

پزشک متخصص پس از معاینه بین یک هفته تا ده روز بعد از عمل به بیمار خود توصیه می­کند تا غذاهایی که پروتئین دارند را به صورت پودر شده در حجم کمی به نسبت قبل و طی تعداد دفعات بیشتر مصرف کند.

بیمار باید حتما غذا را با آرامش و سرعت پایین مصرف کند به صورتی که گاهی مدت زمان مورد نیاز برای خوردن قسمت کوچکی از غذا ممکن است تا 30 دقیقه به طول بی­انجامد.

پزشک به بیمار خود توصیه می­کند که در این مرحله که حتما به صورت میانگین 65 گرم پروتئین پودر شده را با 1.5 لیتر آب هر روزه مصرف نماید. مایعات را نباید همزمان با آب مصرف کرد و چیزی حدود نیم ساعت فاصله بین خوردن غذا و نوشیدن آب باید در نظر گرفت. اما باید از مصرف موادی چون چربی، شکر، نوشابه گازدار و کافئین خودداری کند.

غذاهای نرم:

پس از دهه سوم پزشک اجازه خوردن مواد غذایی نرم را به بیمار خود داده و می­تواند به تدریج شروع به خوردن چنین غذاهایی کند. این مرحله از دوره نقاهت معمولا زمان بیشتری به طول می­انجامد و ممکن است بین یک تا سه هفته در افراد مختلف متفاوت باشد. بسته به توصیه­ ای که متخصص در این زمینه می­کند ممکن است فرد بتواند گوشت و سبزیجات تازه را به صورت له شده استفاده نماید.

در این مرحله از بهبود بیمار می­تواند در کنار غذاهای نرمی که استفاده می­کند به میزان اندکی هم از روغن در غذاها بهره ببرد. این دسته از غذاهای نرمی که پزشک معالج توصیه می­کند شامل: سفیده تخم مرغ، ماهی، سویا، کنسرو ماهی تن، پنیر فاقد چربی، مرغ خرد شده یا کنسروی و سبزیجات مختلفی اعم از: لوبیا سبز له شده، کدو و هویج پخار پز شده و آووکادو می­باشد.

 

غذاهای جامد:

پس از گذشت مدتی از جراحی بیمار می­تواند مواد غذایی جامد را نیز وارد رژیم غذایی خود کرده اما خوردن چنین غذاهایی باید به آرامی صورت بگیرد چون با خوردن بیش از اندازه غذا و با سرعت می­تواند موجب به وجود آمدن عوامل مختلفی نظیر نفخ، درد شکم و سوزش سر دل شود.

زمانی که قرار است از مواد جامد نیز در وعده ­های غذایی استفاده شود باید بین هر بار استفاده از این مواد یک روز فاصله در نظر گرفت.

در اصل هدف از خوردن مواد جامد به این صورت برگشت شخص به دوران عادی زندگی خود می­باشد. در این مرحله هرچند فرد مجاز به خوردن مواد جامد است اما باید از غذاهایی استفاده کند که سالم باشند.

در اولین مراحل بهتر است با غذاهای نرم شروع کرد و کم­کم به سمت غذاهای پر فیبر و جویدنی رو کرد. در مرحله چهارم حتما باید بیمار سه وعده اصلی را با مکمل­ های غذایی مصرف کند.

در این مرحله میزان کالری که باید مصرف شود چیزی حدود 1000 تا 1500 به صورت روزانه می­باشد.

در این دوره بیمار می­تواند غذاهایی همچون: ذرت، گوشت گاو، گوشت خوک، آجیل ، لوبیا سبز، انگور و گوشت سخت پوستان را به آرامی استفاده کند.

 

در واقع مواد غذایی که انسان مصرف می­کند پس از خوردن وارد معده شده و در بخش پیلور معده با استفاده از یک شیره­ای که بدن ترشح می­کند تجزیه خواهد شد و نهایتا وارد روده می­شود. بعد از عمل مربوطه غذای مصرفی بدون این که از پیلور معده عبور کنند کاملا مستقیم و بدون تجزیه شدن وارد روده خواهد شد.

در چنین حالتی است که بیمار ممکن است با عوامل مختلفی از جمله درد شکمی، اسهال، سرگیجه و ضربان قلب روبرو شود.

چنانچه وعده­ های غذایی مصرف شده به آهستگی و در حجم کم مورد استفاده قرار بگیرد و یا این که کربوهیدرات و قند را از وعده­ های غذایی حذف یا کاهش داد می­تواند به میزان قابل توجهی علائم مختص به سندرم دامپینگ را کاهش داد.

در اصل این نوع از سندرم پس از گشت 25 تا 30 دقیقه بعد از صرف غذا به وجود می ­آید که در دو نوع مختلف ظاهر می­شود که در نوع اول ممکن است علائم مختلفی از جمله حالت تهوع و استفراق، اسهال، نفخ، عرق کردن، گرفتگی عضلات و سرگیجه را به دنبال داشته باشد.

نوع دوم این سندرم ممکن است پس از گذشت یک ساعت در فرد به وجود بیاید که علائم مختلفی از جمله گرسنگی شدید و غش را به دنبال خواهد داشت.

کمبود ویتامین

پس از این که جراحی بای پس معده انجام شد به این دلیل که نمی­توان از تمام مواد غذایی و خوراکی استفاده کرد ممکن است فرد بیمار با کمبود تعدادی از ویتامین­ ها و مواد معدنی روبرو شود که برای جبران آن پزشک معالج وی مکمل­های مخصوصی را برای بیمار تجویز می­کند.

بیمار باید توجه داشته باشد که مکمل ­های تجویز شده را نباید همزمان با مولتی ویتامین­ ها مصرف کند چون در این شرایط ممکن است آهن موجود در ویتامی­ن ها مقارن با دریافت کلسیم جذب بدن فرد نشود.

در اصل مولتی ویتامین باید همزمان با صرف غذا مصرف شود و استفاه از آن معمولا تا پایان عمر ادامه خواهد داشت. انواع ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن شامل موارد زیر است:

 

سیترات کلسیم:

در اصل سیترات کلسیم یکی از اصلی­ترین مکمل­ های غذایی مورد نیاز بدن افراد است که باید با صرف وعده­ های غذایی استفاده شود.

در هنگام استفاده از این مکمل باید حتما توجه داشته باشید که نباید همزمان با مولتی ویتامین مصرف شود چون همانگونه که گفته شد آهن موجود در مولتی ویتامین ­ها در تداخل با کلسیم ­ها هستند.

بسیاری از متخصصان استفاده از سیترات کلسیم را در مرحله دوم یا مرحله سوم از دوران نقاهت تجویز می­کنند. استفاده از سیترات کلسیم بعد از عمل بای پس معده تا حد بسیار زیادی بهتر از کربنات کلسیم است.

سیترات کلسیم:
سیترات کلسیم:

ویتامین D3:

معمولا در مرحله دوم (دهه دوم دوران نقاهت) بیمار باید از این ویتامین استفاده کند. این نوع از ویتامین باید روزانه دو بار و هر دفعه 500 واحد از آن استفاده شود.

ویتامین D3:
ویتامین D3:

شما در حال مطالعه مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی هستید

ویتامین B12:

پس از این که بیمار تحت عمل جراحی بای پس معده قرار گرفت ممکن است دستگاه گوارش آن همچون گذشته توانایی تجذیه مواد غذایی و جذب ویتامین B12 را نذاشته باشد به همین منظور است که پزشک روزانه چیزی حدود 500 تا 1200 میکروگرم از این ویتامین را برای بیمار تجویز می­کند که به شکل زیر زبانی باید از آن استفاده کرد.

ویتامین B12:
ویتامین B12:

زمانی که این ویتامین به شکل زیر زبانی استفاده می­شود به شکل کاملا مستقیم جذب جریان خون خواهد شد و نیازی نیست که آن را به شکل مستقیم وارد دستگاه گوارش کردو چنانچه فردی با استفاده این ویتامین به شکل زیر زبانی مشکل داشت می­تواند با نظر پزشک متخصص آن را به صورت تزریقی نیز استفاده کند.

آهن:

آهن موجود در مواد غذایی توسط مسیر گوارشی و قسمت کوچکی از روده که به اثنی عشر معروف است جذب می­گردد زمانی که عمل بای پس معده صورت می­گیرد به دلیل حذف مسیر گوارشی میزان کاملی از آهن توسط بدن جذب نخواهد شد.

با خوردن مولتی ویتامین مقادیری از آهن جذب بدن می­شود اما ممکن است این میزان کافی نباشد به همین منظور پزشک به صورت جدا برای افراد خاصی به خصوص بانوان میزان مشخصی از آهن را تجویز خواهد کرد.

آهن:
آهن:

معمولا برای این که آهن موجود در داروهای مصرفی بهتر جذب بدن شوند پزشک به بیمار خود توصیه می­کند تا این دارو را با ویتامین C مصرف نماید.

در حالت کلی میزان تجویز شده آهن 500 تا 1000 میلی گرم به صورت روزانه می­باشد. بیمار باید به این موضوع توجه داشته باشد که مصرف همزمان آهن و کلسیم اشتباه رایج بسیاری از افراد است.

 

از اینکه تا انتهای مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی ما را همراهی کردید سپاسگزاریم و امیدواریم از خواندن مقاله عمل بای پس معده با بیمه تکمیلی نهایت بهره را برده باشید

drsalimi

drsalimi

دکتر سلیمی متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاروسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی و متابولیک. عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی(IFSO) شماره نظام پزشکی 100674 دکتر مهدی سلیمی جراح چاقی با سال ها تجربه در کنار شماست تا به راحتی به وزن دلخواه خود برسید. توجه داشته باشید تلاش شما در جراحی های چاقی نیز بسیار موثر است.

8 پاسخ

  1. با سلام و خسته نباشید
    با توجه به اینکه در عمل بای پس معده با روش لاپاراسکوپی ،عمده هزینه بیمار خرید دستگاههای مربوط به اتاق عمل می باشد لطفا بفرمایید که پوشش بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی چند درصد از این هزینه ها را شامل می شود.

    بنده مورخ 400.09.27 هزینه خرید لوازمم در حدود 36 میلیون تومان شد که در زمان ترخیص حدود 29 میلیون تومان را پرداخت کردم.بیمه بنده تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی هم ایران می باشد.

    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید

٠٩١٢٠١٧٤٥١٠

آخرین مقالات

تو اینستاگرام منتظرتونیم.

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید