اکنون در این مقاله میخواهیم به بررسی موضوع علائم چاقی هورمونی بپردازیم.
چاقی هورمونی چیست؟
افزایش وزن مرتبط با عدم تعادل هورمونی را چاقی هورمونی می نامند.
برای مردان، افزایش وزن هورمونی می تواند ناشی از استرس زیاد یا سطح کورتیزول در بدن باشد.
سطوح بالای کورتیزول ممکن است بدن را به حالت بقا درآورد و باعث تولید سلول های چربی شود که باعث کاهش متابولیسم برای ذخیره مواد غذایی برای استفاده بعدی می شود.
برای زنان، هورمون استروژن خاصی به نام استرادیول در دوران یائسگی کاهش می یابد و به تنظیم متابولیسم و وزن بدن کمک می کند.
هر چه سطح استرادیول پایین تر باشد ممکن است باعث افزایش وزن شود.
در طول زندگی یک زن، ممکن است متوجه افزایش وزن در اطراف باسن و ران خود شود.
دلایل افزایش وزن هورمونی چیست؟
افزایش وزن هورمونی می تواند ناشی از شرایط یا مسائل زیر باشد:
- کمبود هورمون تیروئید
- تسلط استروژن
- عدم تعادل آندروژن
- مقاومت به انسولین
- سندرم متابولیک
- PCOS
- کمبود هورمون رشد
- کورتیزول بیش از حد
- مقاومت به لپتین
- پرولاکتین اضافی
- نارسایی هیپوفیز
علائم چاقی هورمونی چیست؟
با افزایش وزن هورمونی ممکن است هیچ کدام یا هیچ کدام از این موارد دیده نشود:
- گواتر تیروئید
- خستگی
- ضعف عضلانی پروگزیمال
- چهره های ماه
- چاقی مرکزی – افزایش چربی شکمی و احشایی
- استریاهای بنفش
- آکنه
- هیرسوتیسم
- آمنوره یا ناتوانی جنسی
- سردرد
- اختلالات بینایی
- گالاکتوره
افزایش وزن هورمونی چگونه تشخیص داده می شود؟
ارزیابی متخصص غدد می تواند به تعیین اینکه آیا یک بیماری هورمونی علت اصلی افزایش وزن است یا خیر، کمک کند.
کاهش استروژن، اختلالات آدرنال، مقاومت هورمونی، عدم تعادل تیروئید و چندین عدم تعادل هورمونی دیگر می تواند منجر به افزایش وزن شود.
تستهای آزمایشگاهی به متخصصان غدد بینشی در مورد عدم تعادل هورمونی میدهند که با علائم و تظاهرات شما ترکیب شود، اما همیشه تمام داستان را بیان نمیکند.
نتایج خون و ادرار می تواند تحت تأثیر عوامل زیادی باشد.
به همین دلیل، ما ارزیابیهای ویژهای را برای مشاهده ارتباط اطلاعات متابولیک با دادههای آزمایشگاهی پیشنهاد میکنیم.
درمان های ممکن برای افزایش وزن هورمونی چیست؟
- اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی، از جمله، اما نه محدود به ورزش و کاهش استرس
- جایگزینی هورمون تیروئید
- جایگزینی تستوسترون
- OCPs
- سایر داروهایی که بیش از حد یا مقاومت هورمونی را هدف قرار می دهند تا سطح را عادی کنند
- داروهایی برای کنترل اشتها و تعدیل سطح انسولین
- جراحی (برای برداشتن توموری که ممکن است باعث تولید هورمون های اضافی شود)
آیا اقدامات یا اقدامات پیشگیرانه ای برای جلوگیری از افزایش وزن هورمونی وجود دارد؟
جستجوی ارزیابی زودهنگام با یک متخصص غدد برای اینکه بتوان مداخلات مناسب را زودتر شروع کرد، به کاهش و احتمالاً معکوس کردن افزایش وزن هورمونی کمک می کند. علاوه بر این، بهبود انتخاب های غذایی، افزایش فعالیت بدنی، خواب بیشتر، مدیریت موثر سطوح استرس، ترک سیگار و محدود کردن الکل، همه راه هایی برای کاهش و جلوگیری از افزایش وزن هورمونی هستند.
اگر افزایش وزن هورمونی درمان نشود، چه خطراتی دارد؟
افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، ناباروری، اختلالات خلقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری قلبی (حملات قلبی)، سکته مغزی، آپنه خواب، آسم و سرطان. افزایش وزن هورمونی نیز می تواند طول عمر شما را کوتاه کند.
آیا شرایط مرتبط دیگری برای افزایش وزن هورمونی وجود دارد؟
- کم کاری تیروئید
- PCOS
- دیابت نوع 2
- یائسگی
- بیماری/سندرم کوشینگ
- هیپرپرولاکتینمی / پرولاکتینوما
چه زمانی برای افزایش وزن باید به متخصص غدد مراجعه کرد؟
طیف وسیعی از مسائل هورمونی وجود دارد که ممکن است باعث افزایش ناگهانی و غیرقابل توجیه وزن شود. اینها شامل کمبود تیروئید، کاهش استروژن (اغلب به دلیل یائسگی) و سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) است.
افزایش وزن ممکن است با علائم دیگری مانند سردرد، بی خوابی، نوسانات خلقی و پریودهای سنگین یا دردناک همراه باشد. اگر متوجه شدید که بدون هیچ توضیحی یا تغییری در رژیم غذایی یا ورزش وزن اضافه می کنید، باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. متخصص غدد می تواند با بررسی علائم شما و انجام تست های آزمایشگاهی در صورت لزوم، به شناسایی عدم تعادل هورمونی کمک کند.
آیا متخصص غدد می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
متخصص غدد اغلب می تواند به شما کمک کند افزایش وزن را که با عدم تعادل هورمونی مرتبط است، معکوس کنید.
مداخلات بالقوه مفید شامل تغییرات سبک زندگی مانند ورزش، اصلاح رژیم غذایی یا مدیریت استرس و همچنین درمان هایی مانند جایگزینی تستوسترون یا هورمون تیروئید است.
داروها ممکن است بتوانند به علائم مرتبط با افزایش وزن مانند افزایش اشتها یا تعدیل سطح بیش از حد هورمون کمک کنند.
فهرست مطالب:
آشنایی و معرفی چاقی هورمونی:
آشنایی با هورمون گرلین و تاثیر آن بر روی چاقی:
معرفی عوارض و علائم هورمون چاقی گرلین:
معرفی هورمون لپتین و تاثیر آن بر روی چاقی:
هورمون لپتین این هورمون چاقی دارای چه عوارض و علائمی میباشد؟
هورمون انسولین چیست و چه تأثیری بر روی چاقی و اضافه وزن میگذارد؟
اختلال در عملکرد هورمون انسولین دارای چه عوارضی میباشد؟
هورمون تیروئید چگونه باعث ایجاد چاقی میگردد؟
آشنایی با هورمون کورتیزول و تاثیر آن بر روی چاقی:
هورمون ملاتونین چیست؟
آشنایی با برخی دیگر از هورمونهای چاقی:
آشنایی با علائم چاقی هورمونی:
چه عواملی در تشدید چاقی هورمونی مؤثر میباشد؟
چه عواملی باعث ایجاد چاقی هورمونی میگردد؟
آشنایی با روشهای تشخیص افزایش وزن به دلیل هورمونهای چاقی:
چاقی هورمونی در فرد باعث ایجاد چه مشکلاتی خواهد بود؟
معرفی راهکارهایی جهت درمان چاقی هورمونی و کنترل آن:
آشنایی و معرفی انواع گوناگون جراحیهای لاغری:
سخن پایانی:
عوامل گوناگونی باعث اضافه وزن و چاقی در بین افراد میشود
عوامل گوناگونی باعث اضافه وزن و چاقی در بین افراد میشود از عوامل ژنتیکی گرفته تا ورزش نکردن و کم تحرکی و داشتن برنامه غذایی نامناسب و ناسالم و مصرف داروها و بیماریهای گوناگون
اما باید خاطر نشان کرد که عامل دیگری مانند چاقی هورمونی وجود دارد که بر اثر افزایش سطح برخی از هورمونها در بدن چاقی و اضافه وزن در بین افراد رخ میدهد.
البته گاهی بر اثر عوامل گوناگون در عملکرد این هورمونها اختلالاتی ایجاد شده و باعث اضافه وزن و چاقی میشوند و گاهی بروز بیماریها و مصرف غذاهای ناسالم و نداشتن ورزش و استفاده از برخی داروها باعث افزایش سطح این هورمونها در بدن میشود که در نتیجه افزایش وزن و درنهایت درگیری با بیماریها و مشکلات گوناگون را به همراه خواهد داشت.
پیشنهاد می کنیم از پست پرولاکتین بالا و چاقی و چرا چاق می شویم دیدن کنید.
تشخیص دلیل چاقی در درمان آن بسیار مؤثر خواهد بود
بنابراین تشخیص دلیل چاقی در درمان آن بسیار مؤثر خواهد بود به همین دلیل در این بخش از مقاله میخواهیم به بررسی موضوع علائم چاقی هورمونی بپردازیم
و دلایل و عواملی که باعث ایجاد چاقی در اثر هورمونهای چاقی میشود را مورد بررسی قرار دهیم تا افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی میباشند اطلاعاتی را در رابطه با انواع هورمونهایی که باعث چاقی میشود را کسب نمایند تا بتوانند آگاهانه برای درمان بیماریها و چاقی خود اقدام نمایند
که البته مراجعه و معاینه توسط یک پزشک متخصص مانند آقای دکتر سلیمی در درمان چاقی بسیار کمک کننده خواهد بود بنابراین جهت کسب آگاهی بیشتر در ادامه این مبحث لطفا با ما همراه باشید.
آشنایی و معرفی چاقی هورمونی:
همان طور که ذکر شد عوامل گوناگونی باعث چاقی میشود که یکی از آنها چاقی بخاطر هورمونها میباشد در واقع میتوان گفت چاقی هورمونی زمانی رخ میدهد که در عملکرد برخی از هورمونها اختلالات ایجاد شده و دچار عدم تعادل میشوند.
هورمونهای زیادی مانند هورمون گرلین، هورمون لپتین، هورمون کورتیزول، هورمون استروژن و هورمون تیروئید و… وجود دارند که وزن افراد را تحت تاثیر قرار میدهند که با افزایش آنها وزن فرد نیز افزایش پیدا میکند که در نتیجه مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.
در ادامه به بررسی و توضیح مختصری در رابطه با انواع گوناگون این هورمونها خواهیم پرداخت و علائم چاقی هورمونی و عواملی که باعث تشدید و ایجاد چاقی هورمونی میشود را مورد بررسی قرار میدهیم تا با شناخت این هورمونهای چاقی بتوانید با استفاده از روشهای گوناگون که در ادامه ذکر خواهد شد آنها را تحت کنترل قرار داده و به تعادل در وزن و تناسب اندام دست یابید پس لطفاً با ما همراه باشید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله هورمون چاقی و هورمون لاغری را مطالعه کنید.
آشنایی با هورمون گرلین و تاثیر آن بر روی چاقی:
هورمون گرلین از جمله هورمونهایی میباشد که با افزایش آن چاقی و افزایش وزن نیز رخ می دهد به همین دلیل جهت آگاهی بیشتر در این بخش از مبحث به بررسی هورمون گرسنگی با نام هورمون گرلین و علائم چاقی هورمونی گرلین میپردازیم.
لازم به ذکر است بدانید که وظیفه اصلی هورمون گرلین و یا همان هورمون گرسنگی افزایش اشتها در فرد میباشد به طوری که وقتی معده خالی باشد این هورمون در داخل معده تولید شده و توسط جریان خون به مغز سیگنالهایی را ارسال کرده و هشدار گرسنگی را میدهد و در نتیجه با افزایش سطح هورمون گرلین فرد نیازمند غذای بیشتری بوده و در طول روز بیشتر احساس گرسنگی میکند و بنابراین با افزایش میزان مصرف مواد غذایی چاقی و افزایش وزن نیز رخ میدهد.
در واقع میتوان گفت که هورمون گرلین که هورمون گرسنگی و هورمون لپتین که هورمون سیری میباشد بنابراین وقتی وزن فردی کاهش میابد هورمون لپتین کاهش پیدا کرده و برعکس سطح هورمون گرلین بیشتر میشود و کم کردن وزن فرد را دچار چالش می کند.
هورمون گرلین
البته باید خاطر نشان کرد که هورمون گرلین تاثیر بسیار زیادی بر روی رفتار و سلامت اعصاب و روان و عملکرد سیستم گوارشی و همچنین سیستم دفاعی بدن و در خوابیدن و بیدار شدن و همچنین عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد.
در واقع میتوان گفت که وقتی در تعادل سطح هورمونی گرلین مشکلاتی ایجاد میشود و افزایش پیدا میکند در نتیجه فرد در طول روز بیشتر احساس گرسنگی می کند و به پرخوری میپردازد که این اتفاق معمولاً در بین افراد چاق بیشتر مشاهده میشود که در نتیجه وقتی فردی دچار چاقی و افزایش وزن میشود
درگیر مشکلات و بیماریهای گوناگونی خواهد بود که سلامتی روحی و جسمی افراد را تحت تاثیر قرار داده و حتی باعث مرگ و میر در اثر ابتلا به بیماریهای خطرناک میگردد.
اما راهکارها و روشهای گوناگونی برای کاهش وزن و کاهش هورمون چاقی وجود دارد که در همین جهت در ادامه این مبحث به بررسی مسیرها و روشهایی که میتوان این هورمون چاقی را به تعادل رساند و سطح آن را کاهش داد، میپردازیم بنابراین لطفاً با ما همراه باشید.
معرفی عوارض و علائم هورمون چاقی گرلین:
همان طور که در بالا ذکر شد وقتی معده خالی باشد این هورمون ترشح میشود و در نتیجه فرد غذای بیشتری را میل خواهد کرد که خوردن غذای بیشتر به همراه خود اضافه وزن را خواهد داشت اما نگران این مسئله نباشید زیرا که راهکارهای گوناگونی برای کاهش آن و کاهش وزن وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم و علائم چاقی هورمونی گرلین را مورد بررسی قرار می دهیم.
در مرحله اول به تنظیم خواب خود بپردازید به طوری که وقتی بدن در ساعت منظمی دارای استراحت نباشد سطح هورمون گرلین افزایش پیدا میکند و در نتیجه فرد همیشه حس گرسنگی خواهد داشت بنابراین خواب کافی و استراحت مناسب و لازم میتواند بسیار مؤثر باشد.
به یک برنامه غذایی مناسب و اصولی پایبند باشید و حتما طبق آن عمل کنید به طوری که میزان مصرف سبزیجات و میوههای تازه که سرشار از فیبر بوده و ویتامینها و پروتئینها را در وعدههای صبحانه و ناهار و شام خود افزایش داده و همچنین از طرف دیگر به افزایش تعداد این وعدهها در طول روز بپردازید و از خوردن غذاهای آماده و کنسروی و قند دار و چربیهای اشباع شده و نوشیدنیهای مضر با شیرینی مصنوعی بپرهیزید.
ورزش کنید و تحرک کافی داشته باشید
ورزش کنید و تحرک کافی داشته باشید به طوری که با انجام ورزشهای مناسب در طول روز مانند پیادهروی و دیگر موارد میتوانید افزایش وزن خود را کنترل کرده و به حفظ تعادل و تناسب اندام بپردازید.
علاوه بر همه مواردی که در بالا ذکر شد گزینه دیگری با نام جراحی چاقی وجود دارد.
البته لازم به ذکر است بدانید که استفاده از عملهای جراحی چاقی بسیار مؤثرتر و سریعتر و با نتیجه تر از رژیمهای غذایی و دیگر موارد خواهد بود زیرا که این جراحیهای چاقی مخصوصاً جراحی چاقی اسلیو معده و یا بای پس معده هورمون لپتین و گرلین را تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه سطح آنها کاهش پیدا میکند
به طوری که با انجام این جراحیها اشتها کمتر شده و با کاهش میل به غذا خوردن در نتیجه کاهش وزن نیز رخ میدهد زیرا که مخصوصاً در عمل اسلیو معده در آن بخشی از معده که حذف میشود هورمون گرلین وجود دارد.
البته باید خاطر نشان کرد که مشاوره قبل از انتخاب عمل جراحیهای چاقی بسیار در نتیجهی عمل مؤثر میباشد که البته پیشنهاد ما آقای دکتر سلیمی میباشد
زیرا که ایشان دارای فوق تخصص در انواع جراحیهای چاقی بوده و میتوانند در ارائه اطلاعات در این زمینه کمک کننده باشند بنابراین با مراجعه به مطب ایشان میتوانید یک اقدام و انتخاب هوشمندانه در مسیر کاهش وزن خود داشته باشید و از بیماریها و عوارض چاقی در امان بمانید.
معرفی هورمون لپتین و تاثیر آن بر روی چاقی:
در این بخش از مبحث سعی به بررسی هورمون لپتین که یکی از هورمونهایی میباشد که با نام هورمون چاقی شناخته میشود و علائم چاقی هورمونی را مورد بررسی قرار میدهیم.
هورمون لپتین در بافتهای چربی یافت میشود در واقع میتوان گفت نقش اصلی هورمون لپتین این میباشد که انرژی وارد شده به بدن را تنظیم کرده و به آن تعادل میبخشد.
هر چه فردی دارای اضافه وزن بیشتری باشد میزان هورمون لپتین افزایش یافته و هرچه فرد در حال کاهش وزن باشد سطح هورمون لپتین نیز کاهش مییابد
لازم به ذکر است بدانید که هر چه فردی دارای اضافه وزن بیشتری باشد میزان هورمون لپتین افزایش یافته و هرچه فرد در حال کاهش وزن باشد سطح هورمون لپتین نیز کاهش مییابد در واقع میتوان گفت که بین چربی داخل بدن و سطح هورمون لپتین یک ارتباط تنگاتنگی وجود دارد زیرا که سلولهای چربی تولید کننده هورمون لپتین میباشند
و همچنین میتوان گفت که چربیهایی مانند غذاهای سرشار از چربی و لبنیات پرچرب و سسها و قندهایی مانند آبمیوهها و نوشیدنیهای غیر طبیعی و قنددار و روغنهایی مثل روغن نارگیل و کره و مارگارین نقش بسزایی در افزایش مقاومت بدن به هورمون لپتین دارند.
به طوری که وقتی فردی دچار اضافه وزن و چاقی میباشد هورمون لپتین هشدارهای گرسنگی را به طور مداوم به مغز ارسال کرده و شما در طول روز بیشتر میل و نیاز به غذا پیدا خواهید کرد و دیرتر سیر خواهید شد که این یعنی مبتلا شدن به اضافه وزن و چاقی.
اما نگران این مسئله نباشید زیرا مسیرها و روشهای گوناگونی وجود دارد که میتوانید این هورمون چاقی را تحت کنترل قرار دهید البته جهت آگاهی بیشتر شما عزیزان در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
هورمون لپتین این هورمون چاقی دارای چه عوارض و علائمی میباشد؟
البته باید خاطر نشان کرد که اگر سطح این هورمون چاقی در بدن افزایش پیدا کند دارای مشکلاتی برای فرد خواهد بود که در ادامه این مبحث به بررسی علائم چاقی هورمونی لپتین و روشهایی که میتوان سطح لپتین را در بدن کاهش داد و از عوارض ناشی از آن در امان بود را مورد بررسی قرار میدهیم لطفاً در ادامه این مبحث با ما همراه باشید.
از آن جایی که هورمون لپتین انرژی دریافتی بدن را تعادل بخشیده و آن را تنظیم میکند که در واقع حس سیر بودن و گرسنه بودن را تعادل بخشیده و تنظیم کنندهی آن میباشد
اگر دارای مشکلاتی باشد و سطح آن در بدن افزایش پیدا کند یعنی اگر فردی حتی اگر نیازمند غذا نباشد و سیر باشد باز هم حس گرسنه بودن خواهد کرد که همین امر باعث اضافه وزن و چاقی در فرد خواهد شد که به دنبال خود باعث ایجاد عوارض و مشکلاتی در فرد خواهد بود زیرا از آن جایی که فردی دچار وزن بالا و چاقی میباشد درگیر مشکلات و بیماریهای گوناگونی مانند سکته، دیابت، میگرن و سردردهای شدید، بیماریهای عروقی و قلبی و …. خواهد بود.
هورمون لپتین اگر در داخل بدن تعادل خود را از دست بدهد هشدارهای گرسنه بودن را به طور مداوم به مغز ارسال خواهد کرد و در نتیجه اگر این تعادل دچار مشکل شود مخصوصاً در افرادی که از اضافه وزن بالایی برخوردار بوده و یا این که بدن آنها در برابر لپتین دچار مقاومت شده باشد
فرد در طول روز بیشتر احساس گرسنگی کرده و دیرتر سیر خواهد شد
بنابراین فرد در طول روز بیشتر احساس گرسنگی کرده و دیرتر سیر خواهد شد که همین امر باعث ایجاد مشکلاتی در اندام و حفظ و کنترل تناسب آن و داشتن وزن ایدهآل و نرمال خواهد بود.
در واقع میتوان گفت که با استفاده از آزمایش خون میزان سطح هورمون لپتین موجود در بدن فرد مشخص میشود که البته لازم به ذکر است بدانید که روشهای گوناگونی وجود دارد که باعث میشود سطح لپتین در بدن کاهش پیدا کند و بتوانید با کنترل سطح لپتین یک وزن نرمال و یک تناسب اندام مناسب داشته باشید از جمله آن روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
ورزش کردن را در برنامه زندگی خود قرار داده و به طور منظم از آن استفاده کنید به طوری که اگر روزانه ۲۰ دقیقه به پیادهروی بپردازید به مرور زمان همین امر باعث میشود که سطح هورمون لپتین در بدن شما کاهش پیدا کند.
لازم به ذکر است بدانید که اگر روزانه از روغن ماهی و مکملهایی مانند اسید لیپوئیک و یا همچنین از بادام که سرشار از اسیدهای چرب ضروری میباشد، استفاده کنید همین امر باعث میشود که سطح هورمون لپتین در بدن شما کمتر شود که در نتیجه باعث کاهش وزن و لاغری خواهد شد.
برنامه غذایی روزانه و سبک زندگی خود را تغییر دهید
برنامه غذایی روزانه و سبک زندگی خود را تغییر دهید و یک برنامه مناسب برای خود تعیین کرده و از آن پیروی کنید به طوری که اگر در برنامه غذایی خود از میزان کمتری از غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات میباشند، مصرف کنید سطح هورمون لپتین در بدن شما کمتر شده و در نتیجه به کاهش وزن دست خواهید یافت.
در واقع میتوان گفت که استفاده از غذاهایی که دارای پروتئین مانند لوبیا و مرغ، سویا و ماهی و همچنین استفاده از سبزیجات و میوههای تازه که سرشار از فیبر بوده و غلات که سرشار از مواد مغذی میباشند مانند جو دو سر نقش بسزایی در کمتر شدن سطح هورمون لپتین در بدن داشته و در نتیجه باعث میشود که فرد به مرور زمان به کاهش وزن و لاغری دست یابد.
داشتن خواب مناسب و استراحت کافی میتواند از افزایش هورمون لپتین جلوگیری کند.
روش دیگری برای کاهش سطح هورمون لپتین در بدن وجود دارد
البته باید خاطر نشان کرد که روش دیگری برای کاهش سطح هورمون لپتین در بدن وجود دارد که میتوان به استفاده از جراحیهای چاقی اشاره کرد به طوری که با انجام این جراحی کاهش وزن اتفاق افتاده و در نتیجه میزان سطح هورمونهای چاقی در بدن کاهش یافته و همچنین از طرف دیگر باعث میشود که فرد در طول روز بیشتر احساس سیری کرده و کمتر غذا میل کند
که در نتیجه به کاهش وزن و کاهش سطح هورمون لپتین دست خواهید یافت که البته عمل جراحی بای پس معده و اسلیو معده از جمله انواع جراحیهای لاغری میباشند که تاثیر زیادی در کم شدن سطح هورمون لپتین میگذارند.
لازم به ذکر است بدانید که بهتر است با پزشک با تخصص و با مهارتی در این رابطه مشورتهای لازم را انجام دهید تا یک انتخاب مناسب داشته باشید که توصیه ما به شما مراجعه به مطب آقای دکتر سلیمی میباشد که میتواند گزینه بسیار مناسبی برای استفاده از تجربیات و مشاوره و مهارتهای ایشان در زمینه انجام انواع جراحیهای لاغری باشد.
هورمون انسولین چیست و چه تأثیری بر روی چاقی و اضافه وزن میگذارد؟
در این مبحث هورمون انسولین و علائم چاقی هورمونی انسولین را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهیم بنابراین جهت کسب آگاهی بیشتر در این زمینه در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
از جمله هورمونهای مهمی که در داخل بدن وجود دارد و کنترل کننده فرایندها و بهبودبخش عملکرد بخشهای مهمی از بدن میباشد هورمون انسولین است این هورمون در لوزالمعده تولید شده و وقتی در حالت نرمال باشد، باعث میشود که سطح قند خون در بدن کمتر شود و متابولیسم چربی و کربوهیدراتها و سنتز گلیکوژن و انرژی را متعادل کرده و آنها را تنظیم میکند.
زمانی که در عملکرد هورمون انسولین اشکالاتی ایجاد میشود
پس زمانی که در عملکرد هورمون انسولین اشکالاتی ایجاد میشود که این اتفاقات ممکن است در اثر خوردن نوشیدنیهای قند دار و مضر و مصنوعی و الکلی و غذاهای پرچرب و ناسالم و فرآوری شده و از این قبیل موارد باعث شود که میزان گلوکز در داخل خون بیشتر شود که به این شرایط مقاومت بدن در برابر انسولین گفته میشود که این اتفاق باعث بروز مشکلاتی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع دوم و چاقی و افزایش وزن در بین افراد میگردد.
البته باید خاطر نشان کرد که هورمون انسولین علاوه بر این که وظیفه کنترل کردن سطح قند خون را دارا میباشد میزان مواد مغذی موجود در جریان خون را تنظیم کرده و تأثیر فراوانی در چربی سوزی و سوختوساز پروتئین دارد.
اما میتوان گفت وقتی مواد غذایی وارد بدن میشود فرد دچار افزایش قند خون شده و هورمون انسولین تولید میشود این هورمون قندها را از داخل جریان خون برداشته و آنها را به سلولها میرساند و در نتیجه سطح قند خون کاهش پیدا کرده و همین چرخه ادامه دارد.
وقتی عملکرد هورمون انسولین دچار اشکالاتی شود
بنابراین وقتی عملکرد هورمون انسولین دچار اشکالاتی میشود این قند در داخل خون افزایش پیدا کرده و از طرف دیگر بدن در مقابل انسولین مقاومت کرده که در نتیجه باعث ایجاد مشکلاتی مانند دیابت نوع دو اضافه وزن و چاقی و در برخی وارد شدیدتر باعث مرگ و میر میگردد.
البته میتوان گفت افرادی که دچار بیامآی بالا هستند و دارای چاقی مفرط میباشند بیشتر در معرض این مشکلات قرار میگیرند اما خبر خوب این میباشد که روشهای مناسب زیادی وجود دارد که میتواند برای برطرف کردن این مشکلات کمک کننده باشد و این هورمون چاقی انسولین را تحت کنترل و تعادل قرار دهد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
اختلال در عملکرد هورمون انسولین دارای چه عوارضی میباشد؟
در قسمت بالا به معرفی هورمون انسولین پرداخته شد و علائم چاقی هورمونی انسولین نیز مورد بررسی قرار گرفت اما همان طور که گفته شد اگر در عملکرد هورمون انسولین اختلال و اشکالی ایجاد گردد و بدن دچار مقاومت و یا حساسیت در برابر هورمون انسولین شود فرد دچار عوارض و مشکلاتی خواهد بود که در ادامه به آن میپردازیم.
از مصرف سیگار و نوشیدنیهای الکلی دوری کرده و به تنظیم خواب و بهتر شدن کیفیت آن بپردازید و از مکملهایی مانند منیزیم استفاده کرده و استرس را در خود کاهش دهید همچنین اهدای خون نیز میتواند در کاهش هورمون انسولین بسیار مؤثر باشد.
چربیهای اضافی در ناحیه شکم و چاقی بیش از حد و خوردن غذاهای پر چرب و قند دار مصنوعی و نوشیدنیهای الکلی و از این قبیل موارد باعث افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین میشود
بنابراین استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و سالم میتواند بسیار مؤثر باشد به طوری که استفاده از سبزیجات و میوههای تازه که دارای فیبر و مواد مغذی و ویتامینها میباشند
و همچنین اسیدهای چرب امگا ۳ که کنترل کننده تری گلیسیرید خون هستند در تنظیم کردن سطح هورمون انسولین در بدن بسیار موثر و کمک کننده میباشند و به عملکرد آن بهبود می بخشند.
نداشتن تحرک و فعالیت بدنی در افزایش هورمون انسولین و افزایش مقاومت بدن در برابر آن مؤثر میباشد
نداشتن تحرک و فعالیت بدنی در افزایش هورمون انسولین و افزایش مقاومت بدن در برابر آن مؤثر میباشد بنابراین با پیروی از یک برنامه ورزشی مناسب در جهت کاهش وزن و چربیهای دور شکم میتواند تاثیر بسیار زیادی برای داشتن یک اندام زیبا و تنظیم سطح هورمون انسولین داشته باشد.
از غذاهایی که دارای کربوهیدرات کمی میباشند استفاده کنید زیرا که هر چه میزان کربوهیدرات در بدن کاهش یابد عملکرد انسولین نیز بهتر شده که در نتیجه با تغییر سبک و رویه زندگی به یک زندگی سالم و یک عمر طولانی دست خواهید یافت.
افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی مفرط میباشند و دارای بیامآی بالا هستند
البته باید خاطر نشان کرد افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی مفرط میباشند و دارای بیامآی بالا هستند و کاندید مناسبی برای لاغر شدن محسوب میگردند و درگیر دیابت نوع دو هستند و بدن آنها در برابر انسولین دچار مقاومت شده باشد استفاده از جراحیهای چاقی میتواند گزینه بسیار مناسبی برای این افراد به شمار آید
زیرا که جراحیهای چاقی از جمله موارد درمان کننده میباشند که دارای سرعت بهبودی بیشتری بوده و در نتیجه فردی که در معرض خطرات زیادی قرار دارد، میتواند با انجام یکی از انواع جراحیهای چاقی به سلامتی و کاهش وزن و یک اندام نرمال دست یابد.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین جراح اسلیو معده در رشت و درمان زخم دیابت دیدن کنید.
البته انجام این جراحیها توسط پزشکان و جراحان متخصص و با مهارت بسیار حائز اهمیت میباشد به همین دلیل آقای دکتر سلیمی میتواند گزینه بسیار خوبی برای بهرهگیری از تجربیات ایشان در زمینه انواع جراحیهای چاقی محسوب شود
زیرا که ایشان به انجام این جراحیها تسلط کافی داشته و میتواند با بررسی شرایط بدنی فرد و نتیجهگیری مثبت و کسب بهبودی یک راهحل مناسب را برای افرادی که دچار مشکلات میباشند، انتخاب نماید بنابراین با مراجعه به مطب ایشان میتوانید مشاورههای لازم را دریافت نمایید و به سلامتی دست یابید.
هورمون تیروئید چگونه باعث ایجاد چاقی میگردد؟
لازم به ذکر است بدانید که غدهای در بخش جلویی گلو وجود دارد که به آن غده تیروئید گفته میشود به طوری که این غده دارای وظایف مهمی بوده و نقش بسیار زیادی را در داخل بدن ایفا میکند یعنی میتوان گفت که به عملکرد قلب و مغز و حتی رشد جنین، متابولیسم و خواب، خلقوخو، حرارت بدن نظارت داشته و آنها را تنظیم و کنترل مینماید.
در واقع میتوان به این نکته اشاره کرد که چون متابولیسم یعنی سوختوساز بدن را تحت کنترل و تحت تاثیر قرار میدهد بنابراین وقتی فردی دچار کمکاری تیروئید میشود در نتیجه سرعت متابولیسم بدن کاهش یافته و برای سوخت و ساز آهستهتر عمل میکند و این یعنی افزایش وزن.
که البته میتوانید با استفاده از موارد زیر به درمان آن بپردازید و به کاهش وزن دست یابید.
- استفاده از برنامه غذایی متناسب با خود
- مصرف آجیلهایی که سرشار از امگا ۳ باشند.
- استفاده از برنامههای ورزشی هوازی مانند پیادهروی و شنا
- استفاده از داروهایی با تشخیص دکتر متخصص در این زمینه
آشنایی با هورمون کورتیزول و تاثیر آن بر روی چاقی:
از دیگر هورمونهایی که باعث چاقی در بین افراد میشود هورمون کورتیزول میباشد که با نام هورمون استرس نیز شناخته میشود یعنی وقتی فرد دچار استرس و اضطراب در طول روز میگردد
در نتیجه این هورمون در داخل بدن که توسط غده فوق کلیوی تولید میگردد، افزایش پیدا کرده و در نتیجه فرد در طول روز بیشتر احساس گرسنگی کرده و میل به غذا افزایش مییابد.
البته لازم به ذکر است بدانید که این هورمون کورتیزول دارای وظایف و نقش مؤثری مانند بهبود عملکرد سیستم ایمنی دفاعی بدن و بهبود عملکرد و تنظیم و تعادلبخشی به قند خون و فشارخون در داخل بدن نیز ایفا میکند.
در واقع میتوان به این نتیجه رسید که وقتی فردی به طور مداوم دچار استرس و نگرانی میباشد سطح هورمون کورتیزول نیز در بدن افزایش پیدا کرده که همین امر باعث تجمع چربی در بخش میان تنه بدن در قسمت دور شکم نیز میشود که باعث ایجاد چاقی در بین افراد نیز میگردد
تکنیکها و روشهایی نیز وجود دارد که میتوانید با استرس و نگرانی خود و افزایش سطح هورمون کورتیزول در بدن مقابله کنید که در زیر به آن میپردازیم.
- استرس و نگرانی و اضطراب خود را تحت کنترل قرار داده و آنها را مدیریت کنید.
- استفاده از برنامههای ورزشی مانند یوگا و تای چی در جهت کم کردن اضطراب و نگرانی بسیار مفید می باشد.
- از مصرف غذاهایی که پرچرب و مضر میباشند مانند فست فود و از نوشیدنیهای دارای کافئین و الکل و قند مصنوعی دوری کنید.
- از برنامهی خواب نامنظم و کم دوری کرده و یک برنامهی خواب مناسب و منظم برای خود تعیین کنید.
هورمون ملاتونین چیست؟
از دیگر هورمونهای چاقی میتوان به هورمون ملاتونین یا هورمون خواب اشاره کرد که این هورمون در مغز توسط یک غدهای به نام پینه آل تولید میشود که وظیفه این هورمون تنظیم عملکرد خواب و بیداری است.
بنابراین میتوان نتیجه گرفت اگر در عملکرد هورمون ملاتونین اختلال ایجاد شود و تعادل آن دچار مشکل شود در نتیجه باعث ایجاد نامنظمی در خواب شده و به همراه خود استرس و اضطراب را خواهد داشت که در نتیجه باعث افزایش وزن و چاقی میشود اما راهکارهایی وجود دارد که میتوانید سطح هورمون ملاتونین را در بدن تنظیم کنید که در زیر به آن میپردازیم.
- استفاده از برنامه ورزشی مناسب
- استفاده از یک اتاق خواب تاریک
- مصرف مغزها و میوههایی که سرشار از ملاتونین باشند مانند مغز بادام و تخمه آفتابگردان، آناناس و موز
- از وسیلههای مانند موبایل و تلویزیون کمتر استفاده کنید.
آشنایی با برخی دیگر از هورمونهای چاقی:
هورمونهای زیادی وجود دارد که بر روی افزایش و کاهش وزن تاثیر بسیار زیادی دارند که در قسمت بالا به توضیح برخی از آنها پرداخته شد اما از دیگر هورمونهای چاقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
هورمون استروژن
علاوه بر این که هورمون جنسی زنانه میباشد بر روی عملکرد قلب و مغز، پوست و کبد نیز اثر میگذارد.
هورمون پروژسترون
این هورمون از دیگر هورمونهای جنسی زنانه میباشد که باروری و عادات ماهیانه بانوان را تحت تاثیر قرار میدهد.
هورمون تستوسترون
هورمون تستوسترون هورمون جنسی مردانه میباشد که یکی از وظایف آن این است که بر روی رشد و عضله سازی تاثیر میگذارد.
آشنایی با علائم چاقی هورمونی:
در واقع میتوان گفت وقتی هورمونهای چاقی در بدن افزایش پیدا میکند و یا این که در عملکرد آنها اختلالاتی ایجاد میشود و تعادل این هورمونها با مشکلاتی مواجه میشود فرد دچار مشکلات و علائمی خواهد بود که جهت آگاهی شما عزیزان در این بخش از مبحث به بررسی علائم چاقی هورمونی میپردازیم که عبارتند از:
از جمله علائم شایع چاقی هورمونی افزایش وزن و چربی در بخش شکمی و پایین تنه اتفاق میافتد.
افرادی که در مرحله شیردهی و یا زایمان نمیباشند
افرادی که در مرحله شیردهی و یا زایمان نمیباشند دچار ریزش بیاختیاری شیر از پستان میشوند که نام دیگر آن گالاکتوره میباشد.
از علائم چاقی هورمونی میتوان به رنگ پریده شدن چهره اشاره کرد.
ضعف عضلانی پروگزیمال
فرد دچار خستگی و بی حالی میشود.
در پوست ترکهای بنفش به وجود میآید.
بر روی پوست بدن و صورت آکنه و جوشهای فراوانی ایجاد میشود.
موهای زائد بر روی پوست بدن و صورت رشد میکند.
عملکرد چشم و بینایی فرد دچار اختلالات و مشکلاتی میشود.
غده تیروئید بزرگتر میشود.
فرد دچار سردرد میشود.
اختلالات و ناتوانی جنسی و آمنوره
اختلالات و ناتوانی جنسی و آمنوره از جمله علائم چاقی هورمونی محسوب میگردد.
در واقع میتوان به این نکته اشاره کرد که این امکان وجود دارد که هیچ یک از این علائم و یا همه آنها در افرادی که دچار چاقی هورمونی میباشند، مشاهده شود که البته در صورتی که دچار چاقی هورمونی میباشید و هر یک از این علائم را مشاهده کرده باشید میتوانید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید
و به درمان مشکلات و بیماری خود که از مهمترین آنها افزایش وزن و چاقی میباشد، بپردازید و از سریع ترین و مطمئنترین مسیر که جراحی چاقی می باشد، استفاده کنید
که البته پزشک با تجربه و با مهارت با توجه به شرایط بیمار در صورت لزوم این جراحی را پیشنهاد خواهد داد و تنها هدف پزشک کاهش وزن و درمان بیماریهای ایجاد شده از مسیر درست خواهد بود که این درمان چه از روش جراحی و یا درمان از روش غیر جراحی باشد.
بنابراین جهت بهرهمند شدن از راهنمایی صحیح و مناسب میتوانید از آقای دکتر سلیمی در زمینه جراحیهای چاقی و رفع مشکلات اضافه وزن مشاورههای لازم را دریافت نمایید و بهرهمند شوید زیرا که ایشان دارای تجربه و مهارت بسیار بالایی در زمینه انجام انواع جراحیهای لاغری و کاهش وزن دارند.
چه عواملی در تشدید چاقی هورمونی مؤثر میباشد؟
عوامل زیادی باعث میشود که هورمونهای چاقی در بدن افزایش پیدا کنند بنابراین باعث ایجاد مشکلاتی در فرد میشوند البته باید خاطر نشان کرد که عواملی که در ادامه این مبحث ذکر خواهد شد به تنهایی باعث به وجود آمدن چاقی هورمونی نمیشوند اما در صورتی که فردی دچار چاقی هورمونی باشد آن را تشدید کرده و تأثیر فراوانی بر روی هورمونهای چاقی دارند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کهولت و بالا رفتن سن فرد
- به وجود آمدن غدههای سرطانی در هیپوفیز و یا هیپوتالاموس
- داشتن یک شیوه زندگی نادرست و کم تحرک و بدون ورزش
- مشکلات ژنتیکی
چه عواملی باعث ایجاد چاقی هورمونی میگردد؟
در این مقاله به بررسی علائم چاقی هورمونی پرداخته شد و عواملی که باعث تشدید میگردید نیز مورد بررسی قرار گرفت اما دلایل و شرایطی وجود دارد که باعث ایجاد چاقی هورمونی شده و فرد را دچار اضافه وزن کرده و در نتیجه فرد دچار مشکلات و بیماریهایی خواهد بود.
در واقع میتوان گفت افزایش وزن سلامتی روحی و جسمی فرد را در معرض خطر قرار داده که در شرایط حادتر باعث ایجاد مرگومیر در افرادی که دارای بیامآی بالا هستند و همچنین مبتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان و سکته قلبی، مشکلات عروقی و قلبی و از این قبیل موارد میباشند، می گردد.
بنابراین نکته حائز اهمیت این میباشد که حتما جهت معالجه و درمان به یک پزشک متخصص مراجعه کنید که پیشنهاد ما آقای دکتر سلیمی میباشد زیرا که ایشان دارای فوق تخصص جراحیهای چاقی بوده و با دریافت مشاوره و راهنماییهای لازم میتوانید در رسیدن به سلامتی و کاهش وزن قدم بردارید و به خود در امان ماندن از مشکلات خطرناک کمک کنید.
از جمله آن دلایل که در زیر به آن میپردازیم عبارتاند از:
- مقاومت بدن در برابر انسولین
- وقتی که هیپوفیز دچار نارسایی میگردد.
- پرولاکتین افزایش مییابد.
- زمانی که استروژن زیاد میشود.
- هورمون رشد کاهش مییابد.
- سطح هورمون کورتیزول افزایش مییابد.
- هورمون تیروئید کاهش مییابد.
- تعادل سطح آندروژن دچار اختلال میگردد.
- سطح هورمون لپتین افزایش مییابد.
- فردی که دچار تنبلی تخمدان پلی کیستیک میباشد.
آشنایی با روشهای تشخیص افزایش وزن به دلیل هورمونهای چاقی:
وقتی فردی دچار افزایش وزن و چاقی میگردد تشخیص این که آیا هورمونهای چاقی باعث افزایش وزن فرد شده است یا خیر و علائم چاقی هورمونی در جهت درمان چاقی بسیار حائز اهمیت میباشد زیرا که پزشک با تشخیص دلیل چاقی روش درمانی مناسبی نیز برای آن خواهد یافت.
بنابراین با انجام یک آزمایش ساده میتوانید دلیل اختلال در عملکرد هورمونهایی مانند تستوسترون و استروژن، انسولین و پروژسترون و تیروئید را پیدا کنید و به درمان چاقی خود بپردازید اما روشهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید دلیل اختلالات هورمونها را تشخیص دهید که در زیر به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت بنابراین جهت آگاهی بیشتر لطفاً در ادامه این مبحث با ما همراه باشید.
زمانی که هورمون گرلین در بدن افزایش پیدا کند
زمانی که هورمون گرلین در بدن افزایش پیدا میکند شخص به طور مداوم احساس گرسنگی خواهد کرد.
زمانی که عملکرد هورمون لپتین دچار اشکال و اختلالاتی میگردد فرد در طول روز دیرتر احساس سیری خواهد کرد بنابراین میل به غذا خوردن در فرد افزایش مییابد.
وقتی که فردی از نظر روحی و روانی دچار مشکل میگردد و دارای یک برنامه و سبک زندگی نادرست و ناسالم میباشد یعنی سطح هورمون کورتیزول در بدن آن فرد افزایش یافته است.
بنابراین میتوان به این نکته اشاره کرد که وقتی مشکلاتی در عملکرد هورمونهای چاقی ایجاد میگردد فرد دچار افزایش وزن و چاقی خواهد بود.
بنابراین افرادی که دارای دغدغهای در جهت سلامتی و داشتن یک وزن نرمال و ایدهآل هستند مراجعه به یک پزشک متخصص در این زمینه بسیار مفید خواهد بود به همین دلیل آقای دکتر سلیمی که از جمله بهترین جراحان فوق تخصص در زمینه جراحی لاغری میباشند، میتوانند برای رسیدن شما به یک اندامی زیبا و وزنی نرمال و کسب سلامتی کمک کننده باشند زیرا که ایشان از تجربه و مهارت و دانش بسیار بالایی در زمینه جراحیهای لاغری برخوردار میباشند.
چاقی هورمونی در فرد باعث ایجاد چه مشکلاتی خواهد بود؟
زمانیکه علائم چاقی هورمونی در فرد مشاهده میشود و فرد بر اثر آن عوامل و دلایل گفته شده دچار افزایش وزن و دچار اضافه وزن و چاقی میگردد بنابراین به مرور زمان دچار مشکلات و بیماریهایی خواهد بود که این مشکلات به نوبه خود میتوانند بسیار خطرناک و ریسکپذیر باشد.
پس میتوان گفت که درمان این بیماریها بسیار مهم میباشد زیرا که سلامتی روحی و جسمی فرد را مورد هدف قرار داده و کیفیت زندگی فرد و همچنین اعتمادبهنفس و انگیزه فرد برای ادامه زندگی کاهش مییابد در نتیجه درمان اضافه وزن بسیار مهم میباشد.
البته باید خاطر نشان کرد که برای درمان آن روشهای گوناگونی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت اما استفاده از جراحی برای لاغر شدن و کاهش وزن از جمله روشهای درمانی منطقی و مطمئن محسوب میگردند
زیرا که این جراحیها در جهت لاغری هورمونهای چاقی را مورد هدف قرار داده و از طرف دیگر باعث ایجاد کاهش اشتها در فرد میگردند که همین امر یک روش مطمئن و گزینه مناسبی برای افرادی که دچار اضافه وزن شدید و بیامآی بالا هستند و در معرض خطر قرار دارند، میباشد.
اما این که کدام جراح و پزشک این اتفاق مهم را رقم بزند بسیار حائز اهمیت است زیرا که حتما باید دارای تخصص و دانش کافی در این زمینه باشد تا بتواند یک جراحی و یا یک گزینه درمانی مناسب با نتیجه مثبت با کمترین عوارض را برای بیمار خود انجام دهد
به همین دلیل توصیه میشود که حتما به مطب آقای دکتر سلیمی جهت مشاوره و معاینه و در نتیجه درمان مناسب مراجعه کنید و برای به دست آوردن سلامتی روحی و جسمی و افزایش سطح کیفی زندگی خود و داشتن یک زندگی زیبا قدم بردارید.
از جمله آن بیماریها که در اثر افزایش وزن هورمونی ایجاد میگردند عبارتاند از:
- افسردگی روحی و کم شدن اعتماد به نفس و امید به آینده
- کبد چرب و رفلاکس معده و ایجاد اختلال در عملکرد سیستم گوارشی
- به وجود آمدن مشکل در تنفس مانند آسم و تنگی نفس
- دیابت نوع دو
- مشکلات پوستی
- ابتلا به سرطانهایی مثل سرطان کیسه صفرا، روده بزرگ، پروستات، پستان، آندومتر، لوزالمعده، مثانه
- آپنه
- ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن
- بروز بیماریهای قلبی و عروقی، فشارخون بالا، سکته مغزی
- ایجاد آرتروز
- عدم توانایی و قدرت جنسی
- کم شدن تحرک و چاقی مفرط
- کم شدن باروری و تنبلی تخمدان
معرفی راهکارهایی جهت درمان چاقی هورمونی و کنترل آن:
برای درمان اضافه وزن هورمونی و رفع مشکلات و بیماریهای ناشی از آن و کنترل این هورمونهای چاقی راهکارها و روشهای گوناگونی وجود دارد که میتوانید با پیروی از آنها به کنترل و درمان چاقی هورمونی بپردازید اما لازم به ذکر است بدانید که مشورت با پزشک متخصص در این زمینه بسیار مهم میباشد
و توصیه میشود که حتما قبل از هر اقدامی و ایجاد تغییراتی در رویه زندگی خود حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و مشاورههای لازم و دقیق را دریافت نمایید.
اما در این بخش به معرفی راهکارهایی خواهیم پرداخت که میتواند در درمان چاقی هورمونی و علائم ناشی از آن مؤثر باشد که از جمله این راهکارها که میتوان به موارد ذیل اشاره کرد عبارتاند از:
از یک برنامه غذایی سالم و مناسب پیروی کنید.
لازم به ذکر است بدانید که داشتن یک برنامه غذایی سالم که سرشار از پروتئینها و چربیهای سالم مانند عدس، حبوبات، لوبیا، روغن زیتون می باشد بسیار مفید بوده و از طرف دیگر به کاهش مصرف غذاهای پرچرب و فستفود و غذاهای قند دار مصنوعی و شیرین و فرآوری شده و نوشیدنیهای ناسالم مانند نوشیدنیهای الکلی و آبمیوههای غیرطبیعی بپردازید و از غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات مانند برنج میباشند، دوری کنید.
به دنبال یک خواب پر از آرامش و در زمان مناسب و کافی باشید.
وقتی فردی برای خواب خود دارای یک برنامه نامناسب و بدون نظم میباشد بنابراین همین امر هورمون چاقی را تحت تاثیر قرار داده که در نتیجه چاقی را به همراه خواهد داشت.
انجام ورزش و دوری از کم تحرکی
ورزش یک گزینه عالی برای افراد چاق محسوب میگردد مخصوصاً انجام ورزشهایی مثل شنا و پیادهروی و ایروبیک و یوگا. در واقع میتوان گفت وقتی فردی دارای یک برنامه ورزشی مناسب باشد
و از آن پیروی کند هورمونهای چاقی مانند تیروئید و انسولین را تحت تاثیر قرار داده و سطح آنها را در بدن تنظیم کرده و به تعادل میرساند که در نتیجه با افزایش سوختوساز بدن چربی سوزی رخ داده و از طرف دیگر از ایجاد بیماریهایی مانند سرطان و دیابت و بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و به درمان آنها می پردازد.
اضطراب و استرس خود را کنترل کنید.
زیرا وقتی استرس در فرد افزایش پیدا میکند نیاز و میل به غذا خوردن نیز بیشتر شده و همه این عوامل باعث افزایش سطح هورمون کورتیزول شده که این یعنی اضافه وزن.
مصرف دارو
لازم به ذکر است بدانید که از مصرف دارو بدون تجویز پزشک جداً خودداری کنید زیرا که باعث ایجاد مشکلات و عوارض شدیدتری خواهد بود بنابراین حتما قبل از مصرف هر گونه دارو در جهت درمان چاقی هورمونی و کاهش وزن حتما با پزشک متخصص در این زمینه مشورتهای لازم را انجام دهید زیرا که این داروها فقط باید زیر نظر دکتر متخصص تجویز شود.
جراحیهای چاقی
یکی دیگر از روشهایی که باعث درمان عوارض و مشکلات چاقیهای ناشی از اختلالات هورمونی و کاهش علائم چاقی هورمونی میگردد استفاده از جراحیهای چاقی میباشد.
البته باید خاطر نشان کرد که این روش در مرحله آخر و یا با خواست خود فرد برای بیمار تجویز میگردد به طوری که وقتی سایر روشهای درمانی مانند مواردی که در بالا ذکر شد برای بیمار در جهت لاغر شدن و درمان بیماریهای گوناگونی که ممکن است به آن مبتلا شده باشد بیتاثیر و بینتیجه مانده باشد.
بنابراین میتوان گفت این روش درمانی یک روش سریع و تقریباً مطمئن محسوب میگردد زیرا که افرادی که دارای وزن بسیار بالایی میباشند و دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند در نتیجه برای این افراد استفاده از روشهایی مانند ورزش کردن و یا پیروی از رژیمهای غذایی گوناگون بسیار سخت و پرفشار خواهد بود که در نتیجه باعث از بین رفتن انگیزه فرد در جهت کاهش وزن میگردد.
از طرف دیگر چون این افراد در معرض بیماریهای خطرناکی قرار دارند بنابراین مشکل چاقی این افراد باید هر چه سریعتر درمان شود پس بنابراین استفاده از جراحیهای چاقی میتواند یک مورد مناسب محسوب گردد.
افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالا هستند و درگیر مشکلات و بیماریهای گوناگونی میباشند، میتوانند تحت نظر یک پزشک متخصص به انجام جراحی چاقی بپردازند
به همین دلیل افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالا هستند و درگیر مشکلات و بیماریهای گوناگونی میباشند، میتوانند تحت نظر یک پزشک متخصص به انجام جراحی چاقی بپردازند و از نتیجه مثبت آن بهرهمند شوند که برخی از این روشها از کمترین عوارض و کمترین دوره نقاهت برخوردار بوده و حتی به روشهای نوین لاپاراسکوپی صورت میگیرد.
بنابراین با مراجعه به پزشک متخصصی مانند آقای دکتر سلیمی میتوانید به معاینه و تشخیص دلیل چاقی خود بپردازید و در صورت لزوم و با توجه به دادههای موجود میتوانید تحت نظر این پزشک متخصص و باتجربه یک جراحی در جهت لاغر شدن و رسیدن به سلامتی و تناسب اندام انجام دهید.
در ادامه جهت آگاهی بیشتر از انواع گوناگون جراحیهای چاقی به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت تا با دانش کافی اقدام نمایید.
آشنایی و معرفی انواع گوناگون جراحیهای لاغری:
افرادی که دارای بیامآی بالا میباشند و کاندیدای مناسبی برای انجام جراحیهای لاغری هستند و همچنین در معرض مشکلات و بیماریهای خطرناک و گوناگونی قرار دارند و به آنها مبتلا میباشند میتوانند از انواع گوناگون جراحیهای لاغری در جهت کاهش وزن و رسیدن به سلامتی استفاده کنند
که البته انجام این جراحی توسط یک جراح فوق تخصص بسیار مهم میباشد به طوری که پزشک متخصص به آناتومی بدن آشنایی کامل داشته باشد و بتواند یک روش درمانی مناسب را برای بیمار خود با توجه به شرایط بدنی و همه عوامل موثر انتخاب کند که در نتیجه کاهش وزن و لاغری را به همراه داشته باشد
و به سلامتی دست یابد به همین دلیل توصیه میشود که از دانش و راهنماییهای آقای دکتر سلیمی بهرهمند شوید زیرا که ایشان یک فوق تخصص بامهارت و باتجربه میباشند که با صبر و حوصله میتوانند پاسخگوی سوالات شما در زمینه انواع جراحیهای لاغری باشند.
جهت افزایش دانش بیمارانی که قصد انجام جراحیهای لاغری را دارند در ادامه به بررسی انواع این جراحیها میپردازیم که از جمله انواع عملهای لاغری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عمل بالون معده
عمل کانتورینگ یا لیپوساکشن
عمل حلقه گذاری یا باندینگ معده
عمل پیکر تراشی
عمل بادی جت
عمل لیپوماتیک
سخن پایانی:
در واقع میتوان نتیجه گرفت که به دست آوردن لاغری و کم کردن وزن کار ساده و آسانی نمیباشد اما دانستن این مسئله که چه عاملی باعث این اضافه وزن و چاقی شده است بسیار مهم بوده و به همین دلیل در این مبحث به بررسی موضوع چاقی هورمونی پرداخته شد و علائم چاقی هورمونی نیز مورد بررسی قرار گرفت تا افرادی که از مشکلات چاقی و وزن زیاد در رنج میباشند با آگاهی بیشتر برای رسیدن به لاغری و درمان بیماری چاقی خود اقدام نمایند.
البته میتوان به این نکته اشاره کرد که روشهایی در جهت لاغر شدن مانند ورزش و رژیمهای غذایی بسیار مؤثر میباشند اما این نکته را باید در نظر گرفت که عملهای لاغری مثل عمل بای پس معده و عمل اسلیو معده هورمونهایی مانند لپتین و گرلین را تحت تاثیر قرار میدهند زیرا که این دو هورمون تاثیر زیادی بر روی افزایش وزن دارد.
همان طور که گفته شد هورمون گرلین هورمون گرسنگی و هورمون لپتین هورمون سیری نامیده میشود به طوری که وقتی سطح گرلین در بدن افزایش مییابد فرد در طول روز به شدت احساس گرسنگی کرده و وقتی هورمون لپتین در بدن افزایش مییابد فرد در طول روز دیرتر احساس سیری خواهد کرد
که این یعنی اضافه وزن و چاقی که در نتیجه با مشکلات گوناگونی که گفته شد مانند دیابت، سرطان و سکته و از این قبیل موارد فرد مواجه خواهد شد و همچنین افرادی که دارای بیامآی بالا هستند را در معرض خطر قرار خواهد داد.
معالجه و معاینه توسط یک پزشک متخصص در این زمینه نقش بسزایی خواهد داشت
بنابراین معالجه و معاینه توسط یک پزشک متخصص در این زمینه نقش بسزایی خواهد داشت زیرا که این نوع عملها نیازمند یک جراح متخصصی میباشد که از مهارت و دانش زیادی برخوردار باشد تا بتواند سریعترین و بهترین درمان را برای بیمار خود انتخاب نماید از همین جهت پیشنهاد ما آقای دکتر سلیمی میباشد
زیرا که ایشان هم دارای فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته میباشند و هم به انواع جراحیهای لاغری نوین دنیا تسلط کافی داشته و همچنین از مهارت و تعداد عملهای موفقیتآمیز در طول سال نیز برخوردار میباشند
و شما با مراجعه به مطب ایشان میتوانید مشاوره و راهنماییهای لازم را دریافت کرده و در نتیجه به درمان بیماری و چاقی و اضافه وزن خود بپردازید که در نهایت به سلامتی و یک تناسب اندام نرمال و ایدهآل دست خواهید یافت. امیدواریم که مطالب این مقاله برای عزیزانی که قصد لاغری و کاهش وزن دارند مؤثر و مفید واقع شده باشد.