علائم بیماری دیابت عصبی چیست

علائم بیماری دیابت عصبی چیست

علائم بیماری دیابت عصبی چیست
علائم بیماری دیابت عصبی چیست

در این مقاله قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که علائم بیماری دیابت عصبی چیست . همراه شما هستیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیابت عصبی می توانید با ما در تماس باشید

09120174510

قند عصبی یا دیابت عصبی اصطلاحی است که در بین بیماران دیابتی رایج می باشد. سوالاتی که ذهن اغلب افراد را درگیر می کند این است که آیا دیابت عصبی نوعی دیابت می باشد؟ علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟

ویدئو افت قند خون عصبی

چه کنیم که به دیابت عصبی مبتلا نشویم؟ راه درمان دیابت عصبی چیست؟ و بسیاری از سوالات دیگر که در این نوشتار به بررسی آن ها می پردازیم و توضیحات کاملی را پیرامون دیابت عصبی در اختیار شما قرار می دهیم. اصلی ترین دغدغه افراد دیابتی این است که چگونه باید دیابت عصبی را درمان کنند.

اینفوگرافیک علائم بیماری دیابت عصبی

اینفوگرافیک علائم بیماری دیابت عصبی
اینفوگرافیک علائم بیماری دیابت عصبی

دکتر سلیمی بهترین دکتر در زمینه درمان بیماری دیابت، روش های درمانی این بیماری را معرفی کرده است که در بخش های بعدی به آن ها اشاره خواهیم داشت.

علائم بیماری دیابت عصبی چیست

  1. تاری دید
  2. سر درد
  3. حالت تهوع
  4. تکرر ادرار
  5. استفراغ
  6. درد شکم

عناوین مقاله:

قند خون عصبی یا دیابت عصبی چیست؟

دیابت عصبی در کدام دسته از انواع دیابت قرار دارد؟

با افزایش استرس، بدن چه تغییراتی می کند؟

علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟

تاثیر استرس بر بیماران دیابتی چیست؟

درمان دیابت عصبی چیست؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

موارد ایجاد استرس و ابتلا به بیماری دیابت عصبی چیست؟

روش های مقابله با استرس

توصیه های تغذیه ای برای افراد دارای استرس

استرس اکسیداتیو و دیابت

جلوگیری از استرس اکسیداتیو

رابطه استرس و تغذیه

مصرف کافئین چگونه سبب ایجاد استرس می گردد؟

مصرف قند چگونه باعث ایجاد استرس می گردد؟

بهترین جایگزین قند و شیرینی

روش های کنترل دیابت

عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟

جلوگیری از بروز عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟

سخن پایانی

لطفا از پستچاقی عصبی چیست دیدن کنید.

قند خون عصبی یا دیابت عصبی چیست؟

قبل از این که ببینیم تا علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، باید با دیابت عصبی آشنا شویم. در این نوع بیماری با افزایش استرس و اضطراب در بیماران دیابتی، شاهد افزایش قند خون کنترل نشده می باشیم. نمی توان گفت که استرس و اضطراب عامل به وجود آورنده دیابت است اما در تشدید علائم آن نقش مهمی دارد.

پیشنهاد می کنیم از پست آیا استرس باعث لاغری میشود و چاقی ناشی از استرس دیدن کنید.

قند خون عصبی یا دیابت عصبی چیست؟
قند خون عصبی یا دیابت عصبی چیست؟

هورمون های کورتیزول و آدرنالین روی عملکرد انسولین تاثیر منفی می گذارند. زمانی که بیمار دیابتی دچار استرس و اضطراب می شود، با ترشح هورمون های کورتیزول و آدرنالین، قدرت انسولین برای جذب قند کاهش می یابد. به همین دلیل میزان قند خون افزایش می یابد. هیچ توجیه علمی برای این مسئله وجود ندارد.

افزایش قند خون در بدن در مواقع استرس زا، به دلیل عملکرد سیستم دفاعی بدن می باشد

افزایش قند خون در بدن در مواقع استرس زا، به دلیل عملکرد سیستم دفاعی بدن می باشد. در شرایط استرس زا، مغز تصور می کند که در شرایط خطرناکی قرار گرفته است.

بنابراین برای افزایش انرژی بدن برای مقابله با خطرات به بدن دستور می دهد تا میزان قند خون در بدن افزایش یابد. در نتیجه با افزایش چشمگیر قند خون در بیماران دیابتی روبرو خواهیم شد.

گاهی بیماری دیابت در بیماران خفیف است و زمانی که استرس افزایش می یابد، بیماری اوج می گیرد و بیمار از بیماری خود مطلع می شود. این موضوع برای افراد دیابتی بسیار خطرناک است و عوارض بدی را برای بدن به وجود می آورد. البته باید گفت که روش های درمانی و کنترل کننده ای برای این بیماری وجود دارد که در بخش های بعدی به آن ها اشاره خواهیم داشت.

مهم ترین موضوع در مورد این بیماری این است که علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟ از جمله علائم این بیماری می توان به تاری دید و عطش زیاد اشاره کرد.

در صورتی که افراد با علائم دیابت عصبی مواجه شدند، باید فورا به پزشک مراجعه نمایند تا درمان آغاز گردد. مهم ترین اصل در کنترل و درمان دیابت عصبی، نداشتن استرس و اضطراب می باشد.

افزایش قند خون در بدن در مواقع استرس زا، به دلیل عملکرد سیستم دفاعی بدن می باشد
افزایش قند خون در بدن در مواقع استرس زا، به دلیل عملکرد سیستم دفاعی بدن می باشد

پیشنهاد می کنیم از پست علائم دیابت خاموش دیدن کنید.

دیابت عصبی در کدام دسته از انواع دیابت قرار دارد؟

به صورت کلی دیابت به 4 نوع دیابت نوع 1، دیابت نوع 2، پیش دیابت و دیابت بارداری تقسیم بندی می شود. دیابت نوع 1 یک نوع بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بیماران به سلول های پانکراس حمله می کنند و آن را از بین می برند.

پانکراس منبع تولید هورمون انسولین می باشد. با از بین رفتن پانکراس، کنترل قند خون در بدن دچار اختلال می گردد. حمله سیستم ایمنی بدن به پانکراس مشخص نیست اما حدود 10 درصد از بیماران دیابتی، به دیابت نوع 1 مبتلا می باشند که بیشتر در نوجوانان و کودکان نیز شایع است.

دیابت عصبی در کدام دسته از انواع دیابت قرار دارد؟
دیابت عصبی در کدام دسته از انواع دیابت قرار دارد؟

در دیابت نوع 2، بدن به عملکرد انسولین مقاومت نشان می دهد. به همین دلیل انسولین نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد. در این نوع دیابت، پانکراس به میزان کافی انسولین ترشح نمی کند.

آن مقداری هم که ترشح می شود، توسط سلول های بدن دفع می گردد. یعنی سلول ها به انسولین واکنش ضعیفی نشان داده و قند کمتری دریافت می کنند.

در این شرایط میزان گلوکز در بدن افزایش می یابد. یعنی بیمار هر چقدر قند مصرف می کند، جذب خون نمی شود و آزادانه در بدن می چرخند. از این رو عوارضی در بدن ایجاد می گردد و علائم بیماری بروز پیدا می کنند.

در نوع پیش دیابت، میزان سطح قند خون در بدن از حالت نرمال خارج می گردد

در نوع پیش دیابت، میزان سطح قند خون در بدن از حالت نرمال خارج می گردد اما با این حال به مرحله ای نمی رسد که در دسته دیابت نوع 1 و 2 قرار بگیرد. پیش دیابت معمولا علائمی ندارد و با عدم رعایت تغذیه سالم، تشدید شده و به دیابت نوع 1 و 2 تبدیل می شود.

دیابت بارداری نیز در دوره بارداری اتفاق می افتد و بعد از این دوره، بیماری از بین می رود. در این نوع دیابت، هورمون های انسداد انسولین توسط جنین تولید می شوند و سبب تجمع قند خون در بدن می گردند. با زایمان و از بین رفتن هورمون های انسداد انسولین، میزان قند خون در بدن نرمال می شود.

سوالی که برای بسیاری از بیماران پیش می آید، این است که دیابت عصبی در کدام گروه از انواع دیابت قرار دارد؟ در واقع باید گفت که دیابت عصبی یک اصطلاح در بیماری دیابت است و خود، نوعی دیابت محسوب نمی شود.

دیابت عصبی در واقع عاملی برای تشدید علائم دیابت در بدن می باشد و خود عامل به وجود آورنده آن نیست. استرس یک حالت دفاعی را در بدن ایجاد می کند.

بدن برای مقابله با شرایط خطرناک، قند خون درخواست می کند

بدن برای مقابله با شرایط خطرناک، قند خون درخواست می کند. به همین دلیل میزان قند خون در بیماران دیابتی به صورت کنترل نشده ای افزایش می یابد که خود عوارضی برای بدن ایجاد می کند.

اگر چه بعد از اتمام استرس، قند خون بدن دوباره به حالت نرمال برمی گردد، اما باید دانست که این افزایش های مکرر قند خون برای بدن مضر است. در این مواقع یا باید میزان انسولین در بدن کنترل گردد یا از بروز استرس خودداری نمود.

انواع استرس ها در زندگی روزمره افراد وجود دارد و بیماران دیابتی نیز به صورت مکرر دچار افزایش قند خون در بدن می گردند. به همین دلیل نیاز دارند تا از روش های درمانی دیابت استفاده نمایند.

در ادامه مبحث علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، باید گفت که تاثیر استرس بر دیابت نوع 1 کمتر از دیابت نوع 2 می باشد. با این حال میزان اثر گذاری استرس در افراد مختلف متفاوت می باشد و در هر فردی علائم مخصوص به خود را دارد.

مطالعات نشان داده است که استرس سبب افزایش سطح قند خون در بیماران دیابت نوع 2 و گاهی در بیماران دیابت نوع 1 شده است. این در حالی است که گاهی استرس سبب افت شدید قند خون در بیماران دیابت نوع 1 نیز می گردد.

بدن برای مقابله با شرایط خطرناک، قند خون درخواست می کند
بدن برای مقابله با شرایط خطرناک، قند خون درخواست می کند

با افزایش استرس، بدن چه تغییراتی می کند؟

در شرایط استرسی، بدن از خود هورمون هایی را ترشح می کند که اصلی ترین و مهم ترین این هورمون ها، هورمون آدرنالین و کورتیزول می باشد. ترشح این هورمون ها یک فرایند کاملا طبیعی بوده و بدن برای مقابله با شرایط خطرناک، دچار تغییرات زیر می گردد:

با افزایش استرس، بدن چه تغییراتی می کند؟
با افزایش استرس، بدن چه تغییراتی می کند؟
  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش فشارخون
  • بالارفتن قند خون
  • تعریق

استرس در افراد مختلف علائم متفاوتی را دارد. علاوه بر تغییرات بالا در هر فردی شاهد بروز دیگر علائمی مانند تنگی نفس نیز خواهیم بود که در برخی افراد دیگر این مورد یافت نمی شود.

در صورتی که شرایط استرس زا ادامه دار باشد و به صورت مکرر تکرار گردد، بعد از گذشت مدتی مشکلات زیر برای فرد به وجود می آید:

  • فشار خون بالا به صورت دائمی
  • اضطراب مزمن
  • بیماری های قلبی
  • افسردگی
  • مشکلات خواب
  • سر درد
  • آسیب دیدگی اعصاب

آیا دیابت عصبی خطرناک است؟

باید گفت که تجربه استرس و اضطراب به صورت مکرر در افراد غیر دیابتی خطرات جدی را در سطح قند خون آن ها به وجود می آورد. به همین دلیل افراد سالم نیز دیابت عصبی را تجربه می کنند و با افزایش موقتی قند خون مواجه می گردند.

اما برای بیماران دیابتی وضعیت کمی بحرانی تر است. احتمال خطر افت قند خون برای این بیماران در شرایط استرس مزمن، بسیار زیاد است.

علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟

زمانی که بیمار دیابتی دچار استرس و اضطراب می شود، علائم زیر در او نمایان خواهد شد:

  • تاری دید
  • سردرد
  • تکرر ادرار
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد شکم

در صورتی که بیمار بعد از استرس و اضطراب با علائم بالا روبرو شد، باید فورا به پزشک مراجعه کند تا اقدامات اورژانسی برای کاهش قند خون انجام گیرد.

تاثیر استرس بر بیماران دیابتی چیست؟

با وجود استرس و افزایش قند خون در بدن، بیمار دیابتی دچار مشکلاتی نظیر مشکلات زیر می گردد:

تغییر در رفتار

استرس در بیماران دیابتی سبب می شود تا تغییراتی در رفتار آن ها ایجاد گردد. بیماران در این شرایط زودرنج و بیقرار شده و خیلی زود خشمگین می شوند. پرخاشگری، فشردن دندان ها و اختلالات جنسی از دیگر عوارض افزایش استرس در دیابتی ها می باشد.

اختلال شناختی

این افراد با افزایش استرس دچار حملات افکار منفی شده و در حافظه آن ها اختلال ایجاد می گردد.

تغییرات فیزیکی

تنگی نفس، اختلالات گوارشی، عرق کردن و سردرد از جمله تغییرات فیزیکی در بدن می باشد که بیمار دیابتی در صورت عدم کنترل استرس، آن ها را به صورت مکرر تجربه خواهد کرد.

تغییرات فیزیکی
تغییرات فیزیکی

درمان دیابت عصبی چیست؟

در بخش قبلی به سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، پاسخ دادیم. برای درمان دیابت عصبی و از بین بردن علائم این بیماری، باید به پزشک مراجعه کنید. دکتر سلیمی در زمینه درمان بیماری دیابت، مهارت و تجربه بالایی دارد و شما برای کنترل میزان قند خون و افزایش ترشح انسولین می توانید به این پزشک مراجعه نمایید.

تا اینجا فهمیدیم که قند خون و استرس رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند. قبل از هر اقدامی برای درمان دیابت عصبی شما باید از موارد استرس زا دوری کنید. برای جلوگیری از دیابت عصبی باید فشارهای عصبی را از روی خود کاهش دهید.

لازم است در مورد بیماری دیابت عصبی اطلاعات کاملی داشته باشید و علائم آن را به خاطر بسپارید تا در صورت بروز بتوانید آن ها را شناسایی کرده و بیماری را کنترل نمایید.

پیشنهاد می کنیم از پست های زیر دیدن کنید:

  1. سریعترین راه درمان دیابت
  2. درمان دیابت جدید

بعد از کنترل استرس در مرحله بعد، باید داروهای شیمیایی مصرف نمایید

بعد از کنترل استرس در مرحله بعد، باید داروهای شیمیایی مصرف نمایید. در صورتی که شما سابقه ابتلا به دیابت عصبی را داشته باشید، پزشک به شما آموزش می دهد که در صورت بروز علائم، چه اقداماتی انجام دهید و چه داروهایی را مصرف نمایید. ممکن است پزشک، داروهای ضد استرس را نیز برای شما تجویز کند.

با این حال برای درمان دارویی باید به پزشک مراجعه نمایید و از مصرف خودسرانه دارو حتی داروهای ضد استرس پرهیز کنید. دیابت در صورتی که کنترل نشود یا به اشتباه کنترل شود، می تواند برای انسان ها خطر آفرین باشد. بنابراین تاکید می گردد که قبل از اقدام به هر کاری به پزشک مراجعه کنید.

پزشک اغلب برای درمان دیابت و از بین رفتن علائم، داروهای زیر را تجویز می کند:

  • انسولین
  • متفورمین
  • گروه سولفونیل اوره
  • گروه مگلتنیدها
  • گروه بی‌گوانیدها
  • گروه تیازولیدندیون‌ها
  • گروه مهارکننده‌های آلفا- گلکوسیداز
  • گروه مهارکننده‌های DPP-4

بسیاری از افراد دیابتی با بروز استرس، علائمی را تجربه می کنند

بسیاری از افراد دیابتی با بروز استرس، علائمی را تجربه می کنند. بنابراین به سرعت به دنبال پاسخ سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، می گردند. این افراد بعد از شناسایی علائم دیابت عصبی و وجود این علائم در خود، باید فورا به پزشک مراجعه کنند تا تمهیدات لازم صورت گیرد.

دکتر سلیمی به بیمار آموزش می دهد که در صورت بروز چنین علائمی، چه اقداماتی انجام دهد. داروی خاصی برای این بیماری وجود ندارد و پزشک اغلب همان داروهای دیابت را تجویز می کند.

بسیاری از افراد دیابتی با بروز استرس، علائمی را تجربه می کنند
بسیاری از افراد دیابتی با بروز استرس، علائمی را تجربه می کنند

پزشک با توجه به میزان قند خون، میزان انسولین تزریقی یا دوز قرص را تعیین می کند تا بیمار در صورت مواجهه با علائم دیابت عصبی بتواند دارو مصرف نماید. بیماران لازم است که دستگاه تست قند خون در منزل داشته باشند تا به راحتی بتوانند میزان گلوکز در بدن خود را در شرایط استرس زا چک کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که به دیابت مبتلا هستید و با هر یک از علائم دیابت یا دیابت عصبی مواجه شدید، باید به پزشک مراجعه نمایید. علاوه بر علائمی که در بخش های قبلی ذکر کردیم، علائم زیر نیز می تواند هشداری برای وجود دیابت عصبی باشد:

  • هوس خوردن زیاد شیرینی، نان و انواع کیک
  • از بین نرفتن هوس خوردن شیرینی یا مصرف شیرینی جات
  • عصبی شدن در صورت دیر غذا خوردن
  • خستگی و خواب آلودگی زیاد
  • مشکل در کاهش وزن
  • احساس دائمی ضعف و عصبانیت
  • افزایش تعداد دفعات ادرار
  • مضطرب شدن زیاد
  • از دست دادن تمرکز و کاهش قدرت حافظه
  • کاهش میل جنسی
  • احساس تشنگی زیاد
  • دیگر عوامل بالا رفتن قند خون در بدن

علاوه بر استرس، موارد دیگری نیز در افزایش قند خون بدن موثر هستند که شامل موارد زیر می باشند:

  • چاقی
  • ژنتیک
  • عفونت در بدن
  • آسیب بدنی
  • سندروم کوشینگ
  • آسیب دیدگی پانکراس
  • سندروم تخمدان پلی کیستیک
  • عوارض جانبی داروهای شیمیایی
  • عدم تحرک بدن

موارد ایجاد استرس و ابتلا به بیماری دیابت عصبی چیست؟

همه افراد در طول زندگی خود بر اثر اتفاقات مختلف استرس را تجربه می کنند. به صورت کلی استرس می تواند بر اثر عوامل زیر به وجود آید:

  • مرگ عزیزان
  • از دست دادن چیز ارزشمند در زندگی
  • ابتلا به انواع بیماری ها
  • تغییر شغل
  • اخراج شدن از محل کار
  • مهاجرت به شهر یا کشور دیگر
  • مشکلات جنسی
  • ورشکستگی مالی یا افزایش بدهی ها
  • تعارض در منزل با اعضای خانواده
  • خستگی دائم ناشی از کار زیاد
  • استرس ناشی از نوع شغل
موارد ایجاد استرس و ابتلا به بیماری دیابت عصبی چیست؟
موارد ایجاد استرس و ابتلا به بیماری دیابت عصبی چیست؟

روش های مقابله با استرس

برای بسیاری از بیماران دیابتی که در معرض استرس و اضطراب قرار دارند، سوال پیش می آید که علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟ این بیماران قبل از اقدام به درمان دیابت عصبی ابتدا باید استرس و اضطراب خود را کنترل کنند.

باید تا حد توان از محیط های استرس زا دوری کنند. همچنین اقداماتی را برای کاهش استرس انجام دهند. برای کاهش استرس در زندگی خود و جلوگیری از بروز دیابت عصبی به موارد زیر دقت داشته باشید:

طراحی برنامه روزانه

بیماران دیابتی بهتر است برای دوری از استرس روزانه، یک برنامه برای خود طراحی کنند. می توانید صبح که از خواب بیدار می شوید، کارهای روزمره خود را بنویسید تا بتوانید کنترل بهتری روی آن ها داشته باشید.

جایگذاری فعالیت های آرامش بخش در برنامه روزانه

در برنامه روزانه خود فعالیت هایی که سبب افزایش آرامش در شما می گردد را جایگذاری نمایید. فعالیت های آرامش بخش در هر فردی متفاوت است اما می تواند خواندن یک کتاب، گوش دادن به موسیقی، ورزش، طبیعت گردی یا دیدن دوستان باشد. این کار سبب کاهش چشمگیر هورمون کورتیزول در بدن می گردد.

انجام به موقع کارها

بهتر است فعالیت های روزانه خود را طبق زمان بندی پیش ببرید. به تعویق افتادن کارها سبب افزایش استرس در بدن می گردد. معمولا قبل از انجام هر کاری، افراد، استرس در عدم توانایی انجام آن را دارند و تا قبل از انجام دادن آن دائم نگران هستند. به همین دلیل توصیه می شود که هر کاری را در زمان خودش انجام دهید. مهم نیست که نتیجه کار چه می شود. مهم حذف استرسی است که قبل از انجام آن کار دارید.

انجام به موقع کارها
انجام به موقع کارها

به همراه داشتن کاغذ و قلم

ممکن است گاهی چیزی را فراموش کنید که به یاد آوردن آن دیگر دیر شده است. به همین دلیل نگرانی و استرس در شما ایجاد می شود. اگر فراموش کردن امور در شما افزایش یافته است، همیشه یک قلم و خودکار به همراه داشته باشید تا کارهای روزمره خود را فراموش نکنید.

کنار گذاشتن بازی ها

بسیای از بازی های کامپیوتری یا بازی های جمعی استرس زیادی را برای شما به وجود می آورد. در صورتی که بتوانید از این بازی ها لذت ببرید، آن ها را ادامه دهید اما اگر احساس می کنید که در شما استرس و اضطراب ایجاد می کند، از بازی کردن بپرهیزید.

دسته بندی اهداف 

اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را دسته بندی کنید و روی کاغذ بنویسید. مسائل بی اهمیت را کنار بگذارید تا فشار عصبی تان کمتر شود. این کار سبب کاهش نگرانی ها از آینده خواهد شد.

کاهش انتظارات

قرار نیست در زندگی همه چیز طبق میل ما پیش برود. بنابراین باید انتظارات خود را از زندگی کاهش دهید. استرس رسیدن به هدف های کوچک و بی ارزش خود دلیلی بر فشار عصبی خواهد بود.

عدم بحث کردن

بحث کردن در مورد مسائل پوچ و بی ارزش با افرادی که شما را درک نمی کنند، سبب افزایش فشار روحی خواهد شد. بنابراین در این شرایط، فورا صحنه را ترک کنید یا موضوع صحبت را عوض نمایید.

شناسایی علائم اضطراب

بنشینید و عواملی که سبب ایجاد استرس و اضطراب شما می شوند را لیست کنید. بسیاری از دوستان یا آشنایان کنار شما هستند که ناخواسته سبب افزایش استرس در شما می شوند. همه عوامل را بررسی کنید و سعی کنید آن ها را از زندگی خود حذف نمایید. به دنبال آرامش و نشاط باشید تا سلامتیتان حفظ گردد.

تغذیه مناسب

دریافت روزانه ویتامین و پروتئین به میزان کافی سبب می شود مقاومت بدن در برابر آسیب های استرس افزایش یابد. از این رو متخصصان توصیه می کنند که برای داشتن بدنی سالم، حتما از یک برنامه غذایی سالم پیروی کنید.

کاهش فعالیت های روزانه

اگر مسئول کارهای سخت هستید، تا جایی که ممکن است کمی از آن ها را به دیگران واگذار کنید. استرس برای انجام دادن تمام کارهای سخت، روزانه فشار عصبی زیادی را وارد می کند. بیش از حد توان خود کار کردن سبب ایجاد فشارهای روحی می گردد.

لذت بردن از زیبایی های محیط

فعالیت های روزانه خود را با آرامش انجام دهید تا زیبایی های اطراف خود را بیشتر ببینید. به طور مثال وقت بیشتری را برای مسیر منزل تا محل کار اختصاص دهید و این مسیر را با آرامش قدم بزنید تا از زیبایی ها به طور مثال باران یا فضای سبز بیشتر لذت ببرید.

وقت استراحت

بین فعالیت های روزمره خود وقتی را برای استراحت در نظر بگیرید. بهتر است این تایم های استراحت برنامه ریزی شده باشد تا استرس انجام کارها در شما به وجود نیاید.

برنامه ریزی برای کارهای غیر منتظره

در برنامه روزانه خود زمانی را به کارهای غیر منتظره اختصاص دهید. برای رفتن به سرکار یا قرار ملاقات، زودتر از منزل خارج شوید تا اگر در ترافیک گیر کردید، استرس دیر رسیدن در شما به وجود نیاید.

رها کردن شرایط سخت

در صورتی که می توانید، شرایط سختی که تحمل آن مشکل و استرس آور است را رها کنید. شما مجبور نیستید در محیطی باشید که رفتارهای پر فشار را تحمل کنید.

به طور مثال در برخی از مشاغل، کارفرماها استرس زیادی را به کارمندان وارد می کنند. در صورت توان از این نوع محیط ها دوری کنید زیرا سلامتی ما از همه چیز مهم تر است.

معاشرت با خانواده و دوستان

حتما در برنامه هفتگی خود ملاقات با دوستان و خانواده را لحاظ کنید. دیدن افرادی که دوستشان دارید، آرامش روانی زیادی را به شما القا می کند.

معاشرت با خانواده و دوستان
معاشرت با خانواده و دوستان

بیان مشکلات و ناراحتی ها

از مشکلات و ناراحتی های خود با دوستان و خانواده صحبت کنید. این کار سبب کاهش استرس شما می شود. ممکن است آن ها نیز نتوانند چاره ای برای مشکلات شما داشته باشند، با این حال باعث می شود فشار عصبی از روی شما کاسته شود.

محبت کردن

محبت کردن به خود و دیگران حس خوب و آرامش بخشی را القا می کند. مسلما محبت به خود شما برمی گردد. با این حال توقع خود را از محبت دیگران کمتر کنید.

مواجهه با فرصت های جدید

گاهی روبرو شدن با فرصت های جدید شغلی سبب افزایش استرس می گردد. بهتر است در این مواقع به خود تلقین کنید که از پس موقعیت ها و فرصت های جدید به خوبی برمی آیید و با آرامش با آن ها برخورد کنید.

کنار گذاشتن کارهای طولانی مدت

تا حد توان کارها و پروژه هایی را که وقت طولانی و زیادی را به آن اختصاص می دهید، کنار بگذارید. در طول مدت کار ممکن است برای ترس از رسیدن به نتیجه نهایی، استرس در شما به وجود بیاید.

خطا کردن در کارها

در صورتی که در انجام کاری موفق نشدید یا نتیجه کار با شکست مواجه شد، به خود بگویید که انسان جایزالخطا است و در تجربه های بعدی حتما موفق خواهید شد. قرار نیست در همه امور، پیروز میدان باشید.

استراحت کافی

در طی روز استراحت کافی داشته باشید و در تایم ظهر، کارهای سبک تری انجام دهید تا از فشارهای عصبیتان کاسته شود.

عدم تماشای فیلم ها و مسابقات استرس آور

در صورتی که با تماشای فیلم ها و مسابقات مختلف دچار استرس می شوید، بهتر است تلویزیون را خاموش کنید. سلامتی شما از دیدن این نوع برنامه ها مهم تر است. می توانید نتایج مسابقات را برای کاهش استرس، نتایج مسابقات را بررسی کنید.

عدم تماشای فیلم ها و مسابقات استرس آور
عدم تماشای فیلم ها و مسابقات استرس آور

شما در حال مطالعه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست می باشید.

توصیه های تغذیه ای برای افراد دارای استرس

  • استفاده از انواع میوه ها و سبزیجات
  • نوشیدن روزانه 3 لیوان شیر به همراه 2 عدد خرما که در حفظ آرامش موثر است.
  • بهتر است مصرف غذاهای ناسالم نظیر سوسیس، کالباس، غذاهای چرب و غذاهای پر کالری قطع گردد.
  • متخصصان تغذیه، مصرف غذاهای کم چرب با حجم کم ولی تعداد وعده های بیشتر را توصیه می کنند.
  • استفاده از لبنیات کم چرب برای دریافت انواع ویتامین ها بسیار ضروری است. ماست، اسید لاکتیک دارد. به همین دلیل توصیه می شود قبل از خواب حتما میل شود.
  • مواد غذایی سرشار از کلسیم را در برنامه غذایی خود جایگذاری نمایید. وجود این ویتامین برای انتقال پیام های عصبی به عضلات بسیار مهم است.
  • مصرف آب میوه های طبیعی که قند کمی دارند، توصیه می شود.
  • برای وعده صبحانه از مواد غذایی پر فیبر نظیر ماست یا پنیر کم چرب به همراه نان کامل استفاده نمایید.
  • مصرف شیرینی جات را به حداقل برسانید.
  • قهوه استرس آور است، بنابراین مصرف آن را به 1 فنجان در روز کاهش دهید.
  • برای میان وعده از انواع مغزیجات و کیک خانگی استفاده نمایید.
  • آب مورد نیاز بدن را تامین کنید و روزانه و حداقل 8 لیوان آب میل نمایید.
  • در مواقع استرس زا از دمنوش های مختلف نظیر گل گاوزبان و لیموعمانی برای کاهش استرس استفاده نمایید.
  • بهتر است برای افزایش سیستم ایمنی بدن، تمام ویتامین ها را در طی هفته دریافت کنید.
توصیه های تغذیه ای برای افراد دارای استرس
توصیه های تغذیه ای برای افراد دارای استرس

به ادامه نوشتار علائم بیماری دیابت عصبی چیست توجه نمایید.

موادغذایی کاهنده استرس

برای جلوگیری از بروز علائم دیابت، باید بیماران از تمام گروه های غذایی سالم استفاده کنند. برخی از مواد غذایی نیز در کاهش استرس و ایجاد آرامش موثر عمل می کنند. این مواد غذایی شامل موارد زیر می باشد:

کربوهیدارت ها

کربوهیدارت ها سبب افزایش ترشح سروتونین در مغز می شوند. مصرف کربوهیدارت های کمپلکس برای بالا ماندن سروتونین در خون ضروری است. کربوهیدارت هایی مانند حبوبات، نان، جو دوسر و پاستا به کندی هضم می شوند و در احساس سیری طولانی مدت موثر هستند.

مرکبات

سطح هورمون کورتیزول با ویتامین C پایین می آید. علاوه بر این ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. با تقویت سیستم ایمنی بدن، از بروز عوارض استرس جلوگیری می گردد.

اسفناج

استفناج به دلیل داشتن میزان زیادی منیزیم، هورمون های کورتیزول را از بین می برند. بیماران دیابتی بهتر است برای تامین منیزیم و جلوگیری از عوارضی نظیر سردرد و خستگی، اسفناج را در برنامه غذایی خود جایگذاری نمایند.

روغن ماهی

روغن ماهی و اسید چرب امگا 3 موجود در آن از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. روغن ماهی از ترشح زیاد هورمون کورتیزول جلوگیری به عمل می آورد. از این رو در کاهش استرس و عوارض ناشی از آن موثر می باشد.

چای

چای نوشیدنی آرامش بخشی است و میزان کورتیزول را در بدن کاهش می دهد. بهتر است چای را جایگزین قهوه کنید. قهوه میزان استرس را افزایش می دهد. بنابراین از نوشیدنی های سالم تری مانند چای استفاده نمایید.

پسته

پسته در کنترل میزان ترشح آدرنالین موثر است. افزایش این هورمون سبب افزایش فشار خون و ضربان قلب می گردد. از طرفی احتمال ایجاد بیماری دیابت عصبی را افزایش می دهد. از این رو برای کنترل این هورمون، پسته را وارد برنامه غذایی خود کنید.

بادام

بادام مواد مغذی فراوانی دارد که ویتامین E موجود درآن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. همچنین ویتامین B موجود در آن بدن را برای مواجهه با هورمون استرس تقویت می کند.

سبزیجات خام

استفاده از سبزیجات خام در شرایط استرس زا، مغز را آرام می کند. فرد به جای به هم فشردن دندان ها یا مصرف شیرینی جات در مواقع استرس زا، می تواند با خوردن سبزیجات خام نظیر هویج خود را سرگرم کند.

سبزیجات خام
سبزیجات خام

مصرف ویتامین های ضد استرس

برای کاهش استرس باید ویتامین های موثر برای هورمون کورتیزول را بشناسید. آنتی اکسیدان، رادیکال های آزاد در بدن را از بین می برد. از این رو تا حد زیادی به از بین بردن استرس های محیطی و روانی کمک می کند. شما با دریافت ویتامین E و C ترشح آنتی اکسیدان را در بدن افزایش می دهید.

ویتامین E نقش اساسی را در درمان استرس ایفا می کند. ویتامین E مزایای بسیار زیادی دارد و به دلیل خاصیت ضد سقط جنین بودن و محلول در چربی، در میان متخصصان به شهرت رسیده است. ویتامین E در عملکرد صحیح کلیه ها نیز موثر است. بنابراین وجود آن برای بدن الزامی می باشد.

این ویتامین از تخریب دیواره سلول جلوگیری می کند

این ویتامین از تخریب دیواره سلول جلوگیری می کند و دلیل آن خاصیت محلول شدن با لایه چربی دیواره سلول و وارد شدن به داخل سلول می باشد.

به همین دلیل از ویتامین E به عنوان عاملی برای جلوگیری از سکته های قلبی و عدم تخریب عروق یاد می شود. از این رو کمبود این ویتامین در بدن، سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی می گردد.

لازم است افراد در روز حدود 7 تا 9 گرم ویتامین E دریافت نمایند تا نیاز بدن به این ویتامین برطرف گردد و از بروز استرس جلوگیری شود. ویتامین E را می توانید در موادی مانند تخمه آفتابگردان، بادام، روغن سبوس گندم، ذرت، زیتون و انواع آجیل بیابد. اگر روزی 2 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان میل کنید، نیاز شما به این ویتامین برطرف خواهد شد.

شما در حال مطالعه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست هستید.

استرس اکسیداتیو و دیابت

استرس اکسیداتیو به دلیل عدم تعادل بین آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد بدن به وجود می آید. در رادیکال های آزاد، الکترون های ناموزونی وجود دارند که این الکترون ها به رادیکال های آزاد اجازه می دهند تا به راحتی با سایر مولکول ها ترکیب شده و واکنش نشان دهند.

از این رو واکنش های شیمیایی با زنجیره بزرگ در بدن اتفاق می افتد. این واکنش های شیمیایی، اکسیداسیون نامیده می شوند که گاهی برای بدن مضر و گاهی نیز مفید می باشند. استرس سبب تداخل در این واکنش ها می شود که در نتیجه برای بدن مضر می باشد.

رادیکال های آزادی که در واکنش های شیمیایی با آنتی اکسیدان ها دچار اختلال شده اند، روی برخی از بافت ها و سلول های بدن تاثیر منفی می گذارند.

این رادیکال ها روی پروتئین ها، لیپیدها و DNA ها تاثیر گذاشته و سبب آسیب این بافت ها می شوند

این رادیکال ها روی پروتئین ها، لیپیدها و DNA ها تاثیر گذاشته و سبب آسیب این بافت ها می شوند. در نهایت فرد به بیماری هایی نظیر سرطان، آلزایمر و دیابت مبتلا خواهد شد. همه افراد در زندگی خود استرس اکسیداتیو را تجربه می کنند. این نوع استرس علاوه بر ایجاد دیابت عصبی و سرطان، روی روند پیری افراد نیز نقش دارد.

به صورت کلی سلول های بدن در حال تولید رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. در نتیجه می توان گفت که بدن می تواند بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها تعادل برقرار کند.

این رادیکال ها روی پروتئین ها، لیپیدها و DNA ها تاثیر گذاشته و سبب آسیب این بافت ها می شوند
این رادیکال ها روی پروتئین ها، لیپیدها و DNA ها تاثیر گذاشته و سبب آسیب این بافت ها می شوند

اما عواملی نظیر استرس، تغذیه نامناسب و عوامل محیطی سبب بر هم زدن این تعادل می شوند که عوارضی نظیر افزایش قند خون در بدن را به وجود می آورند.

از این رو افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، باید به دنبال پاسخ سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، باشند تا در صورت مواجهه با هر یک از علائم، بتوانند بیماری را کنترل کنند و به پزشک مراجعه کنند.

جلوگیری از استرس اکسیداتیو

به این نکته باید توجه داشت که بدن برای سوخت و ساز به رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها نیاز دارد. بنابراین وجود هردوی آن ها برای بدن ضروری می باشد. افزایش یا کاهش این دو مولکول سبب ایجاد اختلال در سلامتی می گردد.

برای تولید و برقراری تعادل میان این دو مولکول لازم است که بدن انواع ویتامین ها را دریافت کند. آنتی اکسیدان ها با الکترون هایی که دارند، رادیکال های آزاد را خنثی می کنند.

این امر سبب جلوگیری از بروز عوارض استرس اکسیداتیو می گردد. برای تامین نیروی آنتی اکسیدان ها برای خنثی سازی رادیکال های آزاد، لازم است تا ویتامین های A، C و E را دریافت کنید.

خیلی کم پیش می آید که بدن با کمبود رادیکال ها و آنتی اکسیدان ها مواجه گردد. اما برای ایجاد تعادل بین این دو مولکول، باید از استرس و اضطراب دوری کنید.

برای جلوگیری از بروز استرس اکسیداتیو باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

·       پیروی از یک رژیم غذایی سالم و سرشار از ویتامین و پروتئین

·       کاهش مصرف غذاهای آماده و ناسالم به ویژه غذاهای قندی و چربی دار

·       فعالیت فیزیکی منظم

·       عدم مصرف دخانیات

·       کاهش استرس و اضطراب

·       دوری از محیط های آلوده یا مواد شیمیایی

·       داشتن وزن نرمال و حفظ آن

برای جلوگیری از بروز استرس اکسیداتیو باید به موارد زیر دقت داشته باشید:
برای جلوگیری از بروز استرس اکسیداتیو باید به موارد زیر دقت داشته باشید:

رابطه استرس و تغذیه

در ادامه مقاله علائم بیماری دیابت چیست، باید گفت که استرس و تغذیه رابطه مستقیمی با هم دارند و روی بیماری دیابت موثر هستند. تغذیه نامناسب و ناسالم می تواند سبب بروز استرس در افراد شود.

در غذاهای ناسالم مقادیر زیادی قند، نمک، چربی و کافئین وجود دارد که با ورود بیش از حد این مواد به بدن، استرس ایجاد می گردد. عدم پیروی از یک برنامه غذایی سالم، سبب می شود تعادل مواد غذایی در بدن به هم بخورد. در این صورت زمینه برای ایجاد انواع بیماری ها به وجود می آید. با بروز بیماری ها، بدن به مواد مغذی بیشتری نیاز پیدا می کند.

استرس های محیطی و روحی روی وضعیت جسمانی افراد تاثیر منفی می گذارد که در صورت ادامه دار بودن، سلامتی بدن را به خطر می اندازد. گرفتن رژیم های لاغری سخت نیز در ایجاد استرس در افراد دیابتی موثر است.

اغلب پزشکان برای درمان دیابت به بیماران چاق توصیه می کنند تا وزن خود را کاهش دهند. استفاده از رژیم های لاغری سخت و ناصحیح، عاملی بر ایجاد استرس و بروز بیماری دیابت عصبی می باشد.

مصرف کافئین چگونه سبب ایجاد استرس می گردد؟

در ادامه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، به بررسی عوامل موثر بر استرس در بیماران دیابتی می پردازیم و بررسی می کنیم که چه عواملی استرس را در این بیماران تشدید می کند که در نهایت باعث ایجاد بیماری دیابت عصبی می گردد.

مصرف کافئین مزایای زیادی برای بدن دارد. با این حال سبب تحریک دستگاه اعصاب مرکزی می گردد. کافئین در انواع نوشیدنی ها مانند چای، قهوه، کاکائو، شکلات و برخی از داروها یافت می شود.

کافئین به سرعت جذب بدن شده و سبب سرحالی و نشاط در افراد می شود. به همین دلیل در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. اما مصرف بیش از حد کافئین، مشکلاتی را در بدن به وجود می آورد.

کافئین سبب تولید هورمون کورتیزول در بدن می گردد

کافئین سبب تولید هورمون کورتیزول در بدن می گردد و علائمی مانند ضربان قب بالا و افزایش فشار خون را در بر دارد. مصرف زیاد این ماده همچنین سبب تخریب دیواره معده و روده می گردد.

از دیگر عوارض مصرف زیاد این ماده می توان به بی قراری، پریشانی، اختلال در خواب و افزایش استرس و اضطراب اشاره کرد. علاوه بر این سبب دفع ویتامین های B و C در بدن می شود.

این ماده محرک می تواند ورم های دردناکی را در سینه ایجاد کند و خطر بروز سرطان های مثانه، روده بزرگ و لوزالمعده را افزایش دهد. افرادی که با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می کنند، می توانند از قهوه های فاقد کافئین یا با کافئین کم استفاده نمایند و مصرف آن را 1 بار در روز کاهش دهند.

کافئین سبب تولید هورمون کورتیزول در بدن می گردد
کافئین سبب تولید هورمون کورتیزول در بدن می گردد

مصرف قند چگونه باعث ایجاد استرس می گردد؟

متخصصان تغذیه همیشه گفته اند که مصرف زیاد قند، آسیب های جدی به بدن وارد می کند. شایع ترین عارضه مصرف زیاد قند، بیماری دیابت و چاقی می باشد. مصرف قند و استرس رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند.

بهتر است افرادی که به دنبال پاسخ سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، هستند، در این بخش با ما همراه باشند تا به تاثیر مصرف زیاد قند بر استرس و دیابت عصبی پی ببرند. قطع ناگهانی مصرف قند نیز خطراتی دارد که در ادامه بیان خواهیم کرد.

عوارض مصرف زیاد قند در بدن

بسیاری از افراد در مواقعی که دچار استرس و اضطراب می شوند، به سراغ تنقلات و شیرینی جات می روند.  آنان معتقدند که این خوراکی ها آن ها را آرام می کند و به آن ها انرژی می دهد.

این تفکر درست است زیرا مغز در شرایط استرس زا تصور می کند که برای مقابله با خطرات احتمالی باید انرژی بدن را افزایش دهد. به همین دلیل دستور می دهد تا بدن کالری دریافت کند. با دریافت کالری و قند، بدن نیاز به انرژی را تامین می کند.

برای سوزاندن کالری اضافی بدن، فرد باید فعالیت فیزیکی داشته باشد.در صورتی که این انرژی آزاد نگردد، به صورت چربی و قند در بدن ذخیره می گردد.

بسیاری از افراد با دریافت کالری و قند اضافی، آن را به انرژی تبدیل می کنند اما افرادی نیز هستند که بابت مصرف زیاد قند، آسیب های جدی به بدن وارد می کنند. مصرف زیاد قند و عدم تبدیل آن به انرژی سبب می شود که افراد احساس نگرانی و استرس داشته باشند. این امر در افرادی که دچار افسردگی هستند، بیشتر است.

با مصرف قند، پانکراس شروع به ترشح هورمون انسولین می کند

با مصرف قند، پانکراس شروع به ترشح هورمون انسولین می کند تا قند وارد شده به بدن، جذب خون گردد. با دریافت قند به میزان کافی، ترشح انسولین نیز طبیعی بوده و هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی گردد. اما با وارد شدن زیاد قند به بدن، پانکراس نیز سعی می کند ترشح انسولین را افزایش دهد.

با ترشح زیاد انسولین، تعادل بین قند موجود در بدن و انسولین دچار اختلال می گردد و انرژی در بدن دچار افت می شود. از این رو فرد علائمی مانند استرس، اضطراب، نگرانی و بی قراری را تجربه خواهد کرد.

بنابراین در صورتی که افراد بعد از خوردن مقدار زیادی شیرینی احساس ضعف و خستگی می کنند، باید بدانند که مصرف دوباره شیرینی جات علائم آن ها را تشدید می کند.

با مصرف قند، پانکراس شروع به ترشح هورمون انسولین می کند
با مصرف قند، پانکراس شروع به ترشح هورمون انسولین می کند

بیمار دیابتی با افزایش استرس و بی قراری ناشی از مصرف زیاد قند، دیابت عصبی را تجربه خواهد کرد. قند مقاومت بدن را در برابر استرس کاهش می دهد و این امر سبب می شود تا اضطراب و استرس شما دو چندان گردد.

اکثر افراد بعد از گذراندن یک روز پر کار به سراغ خوردن شیرینی جات می روند. بسیاری از افراد نیز برای رسیدن به آرامش، شیرینی جات را مصرف می کنند.

اما مصرف شیرینی و قند برای از بین بردن فشارهای عصبی اشتباه است و فقط سبب ایجاد علائمی مانند بی قراری و اضطراب می گردد. مصرف زیاد قند با تاثیر گذاشتن روی فعالیت های شیمیایی مغز، سبب ایجاد افسردگی می گردد.

شما در حال مطالعه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست هستید.

عوارض ترک ناگهانی قند

در صورتی که افراد مبتلا به بیماری وحشت زدگی یا حمله عصبی، مصرف قند را به صورت ناگهانی قطع کنند، ممکن است عوارض خطرناکی برای بدن ایجاد گردد.

مصرف ناگهانی قند نیز عوارضی مانند اضطراب، احساس گیجی، خستگی و زودرنجی را به دنبال دارد. برخی از دانشمندان در تحقیقات خود به بررسی شباهت علائم ترک مواد مخدر با ترک ناگهانی قند می پردازند.

زیرا دانشمندان معتقدند افرادی که قند زیادی در طی روز مصرف می کنند، در صورت توقف ناگهانی این ماده، اثرات روانی مانند ترک مواد مخدر را تجربه خواهند کرد. به همین دلیل توصیه می شود که میزان مصرف قند و شیرینی جات را به تدریج کاهش دهید.

تاثیر قند بر مغز

مصرف زیاد قند علاوه بر ایجاد استرس و ایجاد بیماری دیابت عصبی، سبب اختلال در عملکرد مغز نیز می گردد. دانشمندان معتقدند مصرف غذاهایی که دارای مقدار زیادی قند هستند، باعث اختلال در عملکرد مغز می شوند. مواد قندی حافظه و عملکرد ذهن را دچار اختلال می کند. این امر به دلیل آسیب زدن فروکتوز به ژن های مغز می باشد. این امر می تواند سبب بروز بیماری آلزایمر گردد.

تاثیر قند بر مغز
تاثیر قند بر مغز

شما در حال مطالعه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست هستید.

بهترین جایگزین قند و شیرینی

برای بسیاری از افراد، کنار گذاشتن قند و شیرینی کار بسیار سختی است. این افراد می توانند از جایگزین های سالم مواد قندی کمک بگیرند تا میل آن ها به مصرف شیرینی جات کاهش یابد. این جایگزین ها شامل موارد زیر می باشد:

خرما

خرما دارای مقادیر بسیار زیادی از انواع ویتامین می باشد. خرما در کاهش میل به خوردن شیرینی جات کمک زیادی می کند.

عسل

عسل نیز در کاهش میل به خوردن مواد قندی موثر است. علاوه بر این، مواد مغذی زیادی را وارد بدن خود می کنید.

زیلیتول

این نوع ماده یک الکل قند می باشد و میزان قند خون را در بدن افزایش نمی دهد. همچنین ترشح انسولین در بدن را دچار اختلال نمی کند. در هر گرم این ماده، حدود 2.4 کیلو کالری وجود دارد.

استویا

استویا نوعی شیرین کننده طبیعی است که فاقد کالری می باشد. این نوع ماده نسبت به شکر بسیار شیرین تر است و از جمله مواد بی خطر برای بدن می باشد.

اریترول

اریترول نیز نوعی از الکل قندها بوده و کالری بسیار کمی در حد 0.24 کیلو در هر گرم دارد. این ماده نیز ماده ای بی خطر است و برای شیرین کردن موادغذایی به کار می رود. این ماده برخلاف قند و شکر، قند خون و انسولین را در بدن افزایش نمی دهد.

اریترول
اریترول

روش های کنترل دیابت

بسیاری از افرادی که به دنبال پاسخ سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، هستند باید توجه داشته باشند که در صورت بروز علائم دیابت عصبی باید بتوانند اقدامات مهمی را انجام دهند.

پزشکان اغلب اقداماتی را در این شرایط توصیه می کنند که شامل اقدامات کنترل دیابت می باشد. یعنی افراد باید به موارد زیر برای کنترل بیماری دیابت عصبی دقت داشته باشند:

کنترل قند خون

مهم ترین نکته در مورد بیماری دیابت و دیابت عصبی، چک کردن منظم قند خون می باشد. به خصوص افرادی که در شرایط و محیط های استرس زایی هستند، باید فواصل زمانی کوتاه قند خون خود را دائم چک کنند.

با کنترل دائمی قند خون از بروز بسیاری از عوارض دیابت عصبی جلوگیری خواهد شد. با مراجعه به دکتر سلیمی بهترین دکتر درمان دیابت، آموزش های لازم را در زمان مواجهه با قند خون بالا فرا می گیرید.

آگاهی از علائم

شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید با علائم دیابت و دیابت عصبی آشنایی کامل داشته باشید تا در صورت بروز علائم بتوانید آن را برای پزشک شرح داده و اقدامات لازم را انجام دهید.

بسیاری از بیماران دیابتی که زیاد استرس را تجربه می کنند، با مراجعه به دکتر سلیمی سوال می کنند که علائم بیماری دیابت عصبی چیست ؟ دکتر سلیمی راهنمایی های کاملی را در این خصوص در اختیار بیماران قرار می دهد.

چک کردن زخم ها

یکی از موارد خطرناک در بیماری دیابت، زخم شدن پاها می باشد. وجود قند خون زیاد در بدن باعث می شود تا میزان فشار خون در بدن کاهش یابد. از این رو زخم ها در بیماران دیابتی خیلی دیر التیام می یابند.

به همین دلیل است که پزشکان به بیماران دیابتی توصیه می کنند تا در صورت وجود هر گونه زخم یا آسیب دیدگی پاها فورا آن را درمان کنند تا از احتمال شیوع عفونت به بافت های داخلی جلوگیری گردد.

در افردی که به بیماری دیابت عصبی مبتلا می شوند، خطرات ناشی از زخم پاها بیشتر خواهد بود. این افراد باید دقت داشته باشند که کوچک ترین زخم یا خراش در پاها نباید ندیده گرفته شود.

شست و شوی پاها

برای جلوگیری از بروز عفونت یا زخم در پاها، این بیماران بایدبه صورت منظم پاهای خود را شست و شو دهند. بعد از شست و شو نیز باید پاها به خصوص لای انگشتان به خوبی خشک گردد. می توانید برای جلوگیری از آسیب های ناشی از کفش، از کرم های ویتامینه و مرطوب کننده استفاده نمایید. بیماران دیابتی باید توجه ویژه ای به سلامت پاهای خود داشته باشند.

انتخاب کفش مناسب

انتخاب کفش مناسب برای بیماران دیابتی مسئله بسیار مهمی است. این افراد باید از پوشیدن کفش های پاشنه بلند، جلوباز و پلاستیکی خودداری نمایند و کفش های لغزنده را انتخاب نکنند. باید سعی کنید تا در منزل نیز از دمپایی های استاندارد استفاده نمایید و هرگز پا برهنه راه نروید.

اطلاع در مورد روش های درمانی

روش درمانی بیماری دیابت شما با توجه به نوع آن تعیین می گردد. پزشک، درمان دیابت را با هدف کاهش قند خون و به تعادل رساندن ترشح انسولین انجام می دهد.

میزان دوز مصرفی داروها در دیابت بسیار مهم است. زیرا در صورت افزایش انسولین، با افت شدید قند خون مواجه می شویم که خود عوارض دیگری را برای بدن در بر دارد. شناسایی روش درمانی و میزان دوز مصرفی دارو را پزشک تعیین می کند و شما را در جریان روند درمان قرار می دهد.

گاهی پزشک برای کاهش علائم دیابت عصبی نیز داروهای ضد استرس و ضد افسردگی تجویز می کند که اثرات خوبی در کنترل قند خون خواهند داشت. گاهی نیز پزشک برای بهبود وضعیت اندام ها و ماهیچه ها، فیزیوتراپی را برای بیمار تجویز می کند.

ترک مصرف سیگار

مصرف سیگار برای بیماران دیابتی و دیابت عصبی بسیار خطرناک است و سبب تشدید علائم و عوارض می گردد. سیگار روی سیستم گردش خون اثر گذاشته و زخم های پاها را تشدید می کند. مصرف سیگار در افزایش استرس نیز موثر است و عاملی برای ایجاد بیماری دیابت عصبی می باشد.

ترک مصرف سیگار
ترک مصرف سیگار

با ادامه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست همراه شما هستیم.

عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟

در بخش های قبلی به بیان پاسخ سوال علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، پرداختیم. حال عوارض عدم توجه و عدم کنترل بیماری را بررسی خواهیم کرد. دیابت به بیماری خاموش معروف است.

علائم آن نیز به گونه ای است که افراد به راحتی از آن ها چشم پوشی می کنند و تصور می کنند که علائمی گذرا و خفیف در اثر عملکرد دستگاه گوارش است. از این رو بسیاری از افرادی که علائم دیابت عصبی را تجربه می کنند، هنوز نمی دانند که به بیماری دیابت مبتلا شده اند.

عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟
عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟

عدم تشخیص و درمان دیابت و دیابت عصبی، عوارض جبران ناپذیری را برای بدن دارد و سبب آسیب به قلب، کلیه، چشم ها، پاها و پوست می گردد و حتی در دوران بارداری، عوارضی را برای مادر و جنین به وجود می آورد.

جلوگیری از بروز عوارض دیابت و دیابت عصبی چیست؟

در این بخش از مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست ، به موضوع عوارض دیابت عصبی می پردازیم. آگاهی از علائم دیابت سبب می شود تا تشخیص بیماری زودتر انجام گیرد.

افرادی که سابقه بیماری دیابت در خانواده دارند، بهتر است در صورت عدم وجود علائم نیز برای بررسی به پزشک مراجعه کنند. ممکن است این افراد به پیش دیابت مبتلا شده باشند که در صورت تشخیص زود هنگام و شروع درمان، از جدی شدن بیماری جلوگیری می گردد.

شناسایی علائم در تشخیص و آغاز سریع تر درمان کمک خواهد کرد. این علائم شامل موارد زیر می باشد:

تکرر ادرار

یکی از شایع ترین علائم بیماری دیابت تکرر ادرار می باشد که برای هر دو نوع دیابت 1 و 2 صدق می کند. با افزایش قند خون در بدن و عدم جذب آن به خون، کار کلیه ها سخت می شود.

زیرا باید قند اضافی در بدن را فیلتر کنند تا از بدن خارج گردد. از این رو فعالیت آن بیشتر شده و سبب ایجاد تکرر ادرار می گردد. از این رو اگر بی دلیل دچار تکرر ادرار شده اید، به پزشک مراجعه کنید.

احساس عطش دائمی

با افزایش کارکرد کلیه ها و دفع مقدار زیادی آب از بدن، فرد احساس تشنگی زیادی خواهد داشت. در این صورت بیمار با خوردن مقدار زیادی آب باز هم احساس تشنگی خواهد کرد. بنابراین در صورت مواجهه شدن با احساس تشنگی زیاد به دنبال علت آن باشید.

احساس گرسنگی زیاد

در بیماری دیابت، بدن نمی تواند قند را به انرژی تبدیل کند. به همین دلیل بدن برای تامین انرژی، کالری درخواست می کند. در حالی که در بدن مقدار زیادی قند اضافه موجود است. از این رو فرد خیلی زود بعد از وعده های غذایی احساس گرسنگی می کند و با خوردن غذای زیاد نیز این احساس برطرف نمی شود.

در صورتی که به طور غیر طبیعی احساس گرسنگی بیش از حد می کنید، به پزشک برای بررسی علت مراجعه نمایید. عواملی مانند استرس و اضطراب نیز در ایجاد احساس گرسنگی و در نهایت دیابت عصبی موثر هستند.

احساس گرسنگی زیاد
احساس گرسنگی زیاد

مشکل در التیام زخم ها

هر فردی در طول عمر خود زخم ها و خراش های ریز و درشتی را روی نواحی مختلف بدن خود تجربه می کند. زخم ها در بیماران دیابتی به دلیل کاهش فشار و اکسیژن رسانی خون، دیرتر التیام می یابند. در صورتی که متوجه شدید که روند التیام زخم ها در بدن به خصوص پاها بسیار کند است، هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

در صورت عدم توجه به زخم ها، عفونت به دیگر نقاط بدن مانند استخوان ها سرایت می کنند که در این صورت پزشک چاره ای جز قطع عضو ندارد.

وجود عفونت های مختلف در بدن

بالا بودن قند خون در بدن سبب افزایش برخی از عفونت ها مانند عفونت نواحی مختلف پوست و مجاری ادرار می گردد. دیابتی ها عفونت های زیاد و مکرری را تجربه می کنند.

زیرا سیستم دفاعی بدنشان ضعیف شده و توان مقابله با میکروب ها را ندارد. از این رو اگر شاهد عفونت های مکرر در بخش های مختلف بدن شدید، به پزشک مراجعه نمایید.

کاهش وزن شدید

بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا می شوند، شاهد کاهش وزن ناگهانی در خود می باشند. اگر چه دیابت اغلب در افراد چاق بروز پیدا می کند. با این حال اگر در این افراد کاهش وزن بی دلیل اتفاق بیفتد، نگران کننده می باشد. دلیل کاهش وزن در بیماران دیابتی ناشی از دفع زیاد آب و بی آبی بدن می باشد.

از طرفی به دلیل این که گلوکز تبدیل به انرژی نمی شود، سلول ها برای تامین انرژی، پروتئین موجود در ماهیچه را شکسته و از آن ها تغذیه می کنند. در این شرایط فرد در مدت کوتاهی وزن زیادی را از دست می دهد.

کاهش وزن شدید
کاهش وزن شدید

خستگی

یکی دیگر از علائم بیماری دیابت، خستگی و ضعف به دلیل عدم تبدیل قند به انرژی می باشد. در این شرایط بدن انرژی کافی برای انجام فعالیت ها را نداشته و خسته و بی حال می شود. همچنین به دلیل اختلال در سیستم گردش خون، اکسیژن و مواد کافی به بخش های مختلف بدن نمی رسد. از این رو بیمار توان انجام فعالیت های روزمره خود را ندارد.

بی حسی

بی حسی یکی دیگر از علائم دیابت می باشد که بیمار در دستان و انگشت های پا و دست، بی حسی را تجربه می کند. این امر به دلیل اختلال در گردش خون و عدم اکسیژن رسانی منظم می باشد که به عصب ها آسیب وارد می کند.

این بی حسی ها از عوارض نوروپاتی دیابتی می باشد. در نتیجه این بی حسی ها و آسیب های عصبی، مشکلات عروقی برای بیمار به وجود می آید. بنابراین اگر در انگشتان پا یا دست خود بی حسی را تجربه کردید، به پزشک مراجعه نمایید.

خشکی و خارش پوست

خشکی و خارش پوست در افراد دیابتی به دلیل اختلال در گردش خون می باشد. از این رو غده های تعریق دچار اختلال در عملکرد خواهند شد و بیمار، خشکی پوست را تجربه می کند. در اثر خشکی پوست، التهاب باکتریایی ایجاد می گردد که عارضه خارش پوستی را در پی دارد.

تاری دید

تاری دید و ضعف در بینایی از شایع ترین عارضه دیابت می باشد. در اثر افزایش قند خون در بدن، عنبیه چشم ها ملتهب می گردند که این امر به دلیل تغییرات الکترولیتی در بدن می باشد. در صورت بروز تاری دید، به پزشک مراجعه کنید. با کنترل قند خون، التهاب عنبیه ها از بین رفته و تاری دید درمان می گردد.

تاری دید
تاری دید

شما در حال مطالعه مقاله علائم بیماری دیابت عصبی چیست هستید.

سخن پایانی

امروزه استرس با وجود مشکلات اجتماعی و شخصی در زندگی ما نقش پررنگی پیدا کرده است و در محیط ها و شرایط مختلف، آن را تجربه می کنیم. میزان ایجاد استرس در بدن متفاوت است و بستگی به شرایط محیط دارد. برخی از استرس ها گذرا بوده و از بین می روند.

برخی نیز دائما همراه ما هستند. وجود چنین استرس هایی در بدن عوارض زیادی را به وجود می آورند. بیماران دیابتی، بیشترین گروه  افراد جامعه هستند که در معرض خطر استرس می باشند.

زیرا با ترشح هورمون کورتیزول، شاهد افزایش قند خون در این افراد می باشیم. دیابت عصبی بیماری است که در صورت شناسایی آن به راحتی کنترل می گردد. با کنترل دیابت عصبی ممکن است عوارضی برای بیمار به وجود نیاید اما اگر بر اثر استرس، میزان قند خون در بدن دائم بالا و پایین شود، در دراز مدت روی بخش های دیگر بدن اثر منفی می گذارد.

بنابراین در درجه اول بهتر است که برای استرس خود چاره ای بیندیشید و در مرحله بعد به یک پزشک ماهر و با تجربه برای درمان و کنترل دیابت مراجعه کنید.

دکتر سلیمی بهترین دکتر در زمینه درمان بیماری دیابت، شما را در خصوص دیابت عصبی به صورت کامل راهنمایی خواهد کرد و اقدامات لازم را برای مواجهه با علائم آن معرفی خواهد کرد تا بتوانید در مواقع بحرانی، بیماری را کنترل نمایید.

https://cutt.ly/yUq3pYh

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

3 پاسخ

  1. سلام
    من مرد هستم و ۵۵ سالمه ، دیابت نوع دو دارم ، مطالب علمی بسیار مفید و ارزنده ای در این سایت مطالعه کردم .
    با تقدیر و تشکر از مدیریت محترم و همکاران محترم که در این زمینه تلاش میکنند . تندرست و شاد باشید 🌺🙏🙏

  2. ۴۹سالمه مرد، دیابت نوع۲دارم، دیابت بنده عصبی و حاصل اختلاف خانوادگی می باشد.
    ۷۸کیلو بودم، طی یکسال شدم ۷۳کیلو!
    چکار کنم چاق بشم؟قندم با دارو کنترل شده، مشکلم درد سمت چپ شکم و گهگاهی شبها زمان خواب درد شدیدی از کشاله ران سمت راست شروع و تا زانو ادامه داره!!نمیدونم اینم از قند خونه؟ از مطالبتون استفاده کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید