در این مقاله به بررسی و معرفی رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها خواهیم پرداخت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها می توانید با ما در تماس باشید
به طور کلی اشخاص مزاج های متفاوتی دارند که هر یک از این طبع ها مشخصه های خاص خود را دارد. اشخاص بایستی بر اساس مزاج خود به منظور حفظ سلامتی بیشتر از یک رژیم لاغری و یا انواع متعدد برنامه غذایی استفاده کنند.
افرادی که دارای مزاج بلغم هستند، در واقع طبیعت سرد و مرطوبی دارند که این امر سبب افزایش حجم و ایجاد رطوبت در آن ها و بالا رفتن bmi میشود.
به همین منظور در این مقاله سعی داریم تا در مورد رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم.
توصیه می کنیم قبل از مطالعه این مقاله بدانید، چاقی لحمی یعنی چه ؟
مقدمه
تا انتهای مقاله رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها با ما همراه باشید تا در خصوص این که بلغمی ها از چه گروه های غذایی در رژیم لاغری خود استفاده کنند تا با کاهش وزن روبرو شوند، توضیحات لازم را ارائه دهیم.
اینفوگرافیک رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها
برای دریافت بهترین روش لاغری برای بلغمی مزاج ها می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
دکتر سلیمی، بهترین متخصص در زمینه جراحی چاقی به شمار می آید.
رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها چیست؟
خوراکی های سازگار:
- گوشت ها: شتر، گوسفند، پرندگان کوچک
- آجیل و میوه: خرما، گردو، فندق، سیب شیرین، به، انجیر.
- غلات و حبوبات: نخود و کنجد
- ادویه: هل، زنجبیل، دارچین، زعفران، زیره.
- سبزیجات: ترب، نعناع، سیر، پیاز، ترخون، مرزه
- دیگر خوراکی ها: شیره خرما، عسل، ارده.
خوراکی های ناسازگار:
- سبزیجات: گشنیز، خیار، کدو ، چغندر، کاهو، اسفناج.
- ادویه و چاشنی: لیمو عمانی، سماق، غوره، سس گوجه.
- میوه: هندوانه، توت فرنگی، هلو، کیوی، مرکبات.
- غلات و حبوبات: برنج سفید، جو، تخم کدو.
- گوشت ها: گاو، گوساله، ماهی، مرغ های پرورشی.
- دیگر خوراکی ها: زیاده روی در مصرف لبنیات بدون مصلح، نوشابه.
فهرست مطالب
رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها دارای چه ویژگی هایی است؟
بلغمی ها مجاز به مصرف چه گروه های غذایی هستند؟
آیا رژیم غذایی و داشتن فعالیت های ورزشی به کاهش وزن بلغمی ها کمک می کند؟
چه گروه های غذایی بایستی از رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها حذف شود؟
جراحی گاسترکتومی آستینی چیست؟
جراحی پلیسه معده چیست؟
نتیجه گیری
مزاج شناسی
قبل از پرداختن به موضوع رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها، بایستی در خصوص مزاج افراد اشاره ای داشته باشیم. ممکن است در دانش شناختن مزاج اشخاص به طور طبیعی یکی از طبع های سودا، بلغم، صفرا و یا دم وجود داشته باشد.
اما بر اثر استفاده از بعضی محصولات غذایی و یا به علت شیوه زندگی، احتمال دارد در شخص یکی از خلط های نامبرده بیشتر باشد و در نهایت موقعیت سلامت شخص تغییر یابد.
به طور مثال شاید با افزایش صفرای شخص، بدن با تجمع بلغم و یا سودا مواجه شود. همان طور که بیان کردیم؛ اغلب افراد، دارای مزاج بلغم و یا طبیعت سرد و یا مرطوب هستند که یکی از مشخصه های بارز این مزاج، داشتن پوست روشن و موی نازک است.
از نظر مشخصه ظاهری هم این گروه از افراد دارای اندامی گلابی شکل هستند که اغلب در ناحیه پهلوها و یا شکم با تجمع چربی های انباشته همراه هستند.
گفتنی است که این افراد نفخ بسیاری دارند و به همین علت برای تقلیل درد معده، به مصرف گرمیجات نیاز دارند.
از دیگر نشانه هایی که بیانگر غلبه بلغم در شخص است می توان به موراد زیر اشاره کرد:
1) سردی دست و پا 2) خواب آلودگی 3) ترشی دهن 4) گوارش دیر و بد غذاها 5) پوست شل 6) ریختن آب از دهان در زمان خواب 7) دفع ادرار بسیار و یا با فشار زیاد 8) زانو درد 9) پا درد 10) کاهش کواس 11) تپش قلب 12) قولنج در ناحیه شانه ها، گردن و یا کمر 13) ضعف و سستی 14) تنگی نفس 15) وجود لکه های قهوه ی در داخل چشم نام برد.
دقت داشته باشید بعضی از نشانه های نامبرده سریعتر و بعضی دیگر بر اثر بی توجهی به خلط بیشتر و در دراز مدت در شخص نمایان می شود.
با توجه به موارد مزبور و افزایش شاخص توده بدنی و تجمع چربی ها در بدن، این گروه از اشخاص بایستی از یک برنامه غذایی مناسب به منظور دستیابی به وزن طبیعی استفاده کنند که در ادامه درباره رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان چاقی بلغمی دیدن کنید.
رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها
در بخش قبلی متذکر شدیم که افزایش وزن و یا بالا بودن شاخص توده بدنی یکی از مهمترین مشخصه های بلغمی مزاج ها است که می توان با استفاده از راهکارهای کاربردی به لاغری و رسیدن به وزن ایده آل کمک بسیار کرد. برای لاغری سریع بلغمی مزاج ها چند مورد را متذکر می شویم:
جایگزین کردن مصرف چربی های گیاهی به جای حیوانی:
با وجود این که میزان چربی بلغمی ها نسبت به سایر افراد بسیار است، اما به این مفهوم نیست که به استفاده از گروه های غذایی چرب احتیاجی ندارند. بلغمی ها باید به این مورد توجه داشته باشند که به هیچ عنوان از چربی های حیوانی در رژیم غذایی خود استفاده نکنند و چربی های گیاهی مانند روغن های کنجد، سویا، زیتون و یا آفتابگردان را به منظور حفظ سلامتی بیشتر بدن جایگزین کنند.
مصرف مایعات به میزان کافی:
بلغمی ها به مصرف مایعات تمایلی ندارند و در طی روز کمتر با حس تشنگی همراه خواهند شد. به طور معمول این گروه از افراد در هنگام تشنگی بیشتر از نوشیدنی های غیر طبیعی و صنعتی مانند نوشابه ها استفاده می کنند که همین مورد عامل اصلی افزایش وزن آن ها محسوب می شود.
برای تسریع در امر لاغری و حذف چربی های انباشته در ناحیه پهلو و شکم، مصرف آب به میزان کافی توصیه می شود.
لذا، بلغمی ها بایستی در برنامه رژیم غذایی خود آب فراوان میل کنند تا از این طریق میزان سوخت و ساز بدن با مصرف این نوشیدنی سالم و مفید بهبود یافته و به دفع مواد سمی از بدن هم کمک بسیار می کند. به طور کلی بایستی متذکر شد که مصرف آب برای لاغری بسیار مفید است.
داشتن خواب مناسب:
دقت داشته باشید که خواب سحرگاه برای بلغمی مزاج ها سبب افزایش وزن می شود. لذا، مناسب ترین و در عین حال ساده ترین راهکار برای کاهش وزن این گروه از افراد این است که پیش از طلوع خورشید به منظور کاهش نشانه های طبع خود و از دست دادن وزن از خواب بیدار شوند.
نخوردن ناهار:
ممکن است حذف وعده ناهار از برنامه غذایی برای شخص امری سخت و انجام نشدنی باشد، اما در صورتی که اشخاص دارای طبع بلغمی هستند و بتوانند این وعده را از برنامه رژیم غذایی خود حذف کنند، در واقع به تسریع در روند لاغری خود کمک بسیار می کنند.
در رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها توصیه میشود که وعده صبحانه را کاملاً مصرف نموده و با حذف وعده ناهار، سعی کنند تا بین ساعات هفت الی نه شب وعده شام خود را میل کنند.
برای کسب آگاهی بیشتر، به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.
گروه های غذایی مفید برای بلغمی مزاج ها
در ابتدا بایستی متذکر شویم که کاهش وزن سریع برای این گروه از افراد فقط در مواردی امکانپذیر است که گروه های غذایی سالم و مضر برای طبع بلغمی ها به بهترین شکل شناخته شود و در اصل استفاده از یک برنامه رژیم غذایی مناسب رعایت شود.
مصرف مواد غذایی که دارای طبع گرم و خشک هستند، برای بلغمی ها از مناسب ترین گروه غذایی به شمار می آید که البته با استفاده از مصلحات بایستی میان مصرف گروه های غذایی اعتدال برقرار کرد.
به طور مثال طبع گردو، گرم و خشک است پس شما می توانید آن را به همراه پنیر در وعده صبحانه میل کنید. در ادامه و با مشورت دکتر سلیمی، فهرستی از مفیدترین گروه های غذایی را که می تواند در لاغری بلغمی ها موثر باشد را متذکر می شویم:
آبگوشت با ( دنبه کم+ گوشت گوسفند)، غذاهای کبابی، انواع سوپ و آش ها و مصرف انواع خورش ها جزء گروه های غذایی سالم است که برای بلغمی مزاج ها مناسب است.
از بین میوه ها می توان به مویز، کشمش، انجیر، خرمای خشک، انگور، توت، به، سیب و انبه اشاره کرد.
سبزیجات مفیدی که در رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها توصیه می شود، مرزه، ترخون، کلم، مارچوبه، کرفس، ریحان و نعناع است.
بلغمی ها می توانند در برنامه رژیم غذایی خود از گندم، نخود، لیموترش، گردو، کدو حلوایی و قدومه شیرازی نیز استفاده کنند.
ادویه هایی مانند موسیر، هل، خردل، دارچین، سیر، زیره، زنیان، زنجبیل و زعفران به عنوان مفیدترین خوراکی ها محسوب می شود.
مصرف روغن های مفید
مصرف روغن های مفید نظیر روغن زیتون طبیعی و یا ارده کنجد علاوه بر تسریع در کاهش وزن، به افزایش میزان سلامت بلغمی مزاج ها کمک بسیار می کند.
تخم مرغ عسلی، مصرف شیر گرم به همراه کمی گلاب و یا عسل (به مقدار کم)، عدم استفاده از نان جو و مصرف انواع نان مانند سنگک از دیگر گروه های غذایی سالم برای بلغمی ها است که می توانند در برنامه رژیم لاغری خود از آن ها به میزان اندک و براساس کالری مورد نیاز بدن استفاده کنند.
استفاده از سرشیر گاوی و یا خامه به میزان بسیار اندک که بهتر است همراه با مربای سیب، عسل و یا زنجبیل در وعده صبحانه میل شود.
بلغمی ها می توانند از ارده کنجد به همراه شیره انگور و یا عسل به عنوان یک وعده غذایی سالم و مفید استفاده کنند.
در رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها به منظور غلبه سردی برنج بر بدن، بهتر است از کمی گردو و یا زیره استفاده شود.
دقت داشته باشید بغلمی مزاج ها به هیچ عنوان آب یخ میل نکنند
دقت داشته باشید بغلمی مزاج ها به هیچ عنوان آب یخ میل نکنند زیرا این امر به تدریج سبب بروز کبد چرب در آن ها می شود. لذا توصیه می شود از آب جوشیده سرد و یا آب ولرم در طی روز استفاده کنید.
زیره، آویشن، نعناع و پونه از بهترین چاشنی های گرم محسوب می شوند که می توانید به ماست خود اضافه کنید.
توصیه می شود اشخاصی که دارای طبع بلغم هستند، قبل از خواب عسل میل کنند.
بلغمی ها مجاز به مصرف گوشت بز و یا گوسفند در رژیم غذایی خود هستند که بهتر است در زمان طبخ آن ها از چاشنی های گرم مانند دارچین و یا زیره همراه با پیاز استفاده شود.
بلغمی ها با مصرف تمامی این گروه های غذایی مفید در برنامه رژیم لاغری خود در کنار فعالیت های ورزشی منظم می توانند وزن قابل توجهی را از دست دهند. به خصوص چربی هایی که در ناحیه شکم و یا پهلوی آن ها انباشته شده است، با رعایت مصرف این دستورالعمل ها کاهش یافته و در نتیجه وضعیت سلامت شخص بهبود می یابد.
غذاهای مضر برای بلغمی ها
بلغمی ها با پرهیز از برخی مواد غذایی و یا محدود کردن آن ها می توانند بر بلغم خود که سبب افزایش وزن آن ها شده است غلبه کنند و طبع خود را متعادل سازند. خوراکی های نامناسب برای افراد دارای مزاج بلغم عبارتند از:
– در مجموع خوراکی های دارای مزاج سرد و تر به هیچ عنوان به این گروه از افراد پیشنهاد نمی شود.
– بلغمی ها بایستی از مصرف سوپ جو، آب یخ، قهوه، نوشابه های گازدار، برنج سفید، چای، عدس، گوشت گاو، سرکه، میوه های نارس و ترش، انواع ترشیجات، گوشت سفید و لبنیات مانند دوغ، ماست و شیر در برنامه رژیم غذایی خود بپرهیزند.
– فست فودها، کالباس، سوسیس، گوشت گوساله و گاو، عدس، ترشی شور و لیته، نسکافه، قارچ و سیب زمینی جزء مواد غذایی است که مصرف آن ها به افراد دارای طبع بلغمی توصیه نمی شود.
– اگر از لبنیات در وعده شام استفاده می کنید، بهتر است به میزان اندک و به همراه مصلحات آن مانند زردچوبه، زعفران و یا خرما مصرف شود.
بهتر است بدانید که آب از نوشیدنی های مفید و سالمی است که دارای طبع سرد و تر است و شخصی که دارای مزاج بلغمی است، با مصرف آب می تواند به راحتی چاق شود. این گروه از افراد فقط برای رفع تشنگی مجاز به مصرف آب هستند.
نکات کاربردی برای کاهش وزن سریع بلغمی مزاج ها
بلغمی مزاج ها به سختی می توانند گوارش وعده ناهار خود را انجام دهند. لذا توصیه می شود این گروه از افراد تا حد امکان وعده ناهار خود را از رژیم غذایی حذف نموده و با جایگزین کردن وعده عصرانه، به کاهش وزن سریع خود کمک کنند.
برای تسریع در امر کاهش وزن این افراد، بایستی وعده صبحانه خود را که می تواند ارده کنجد، شیره و یا خرما باشد را به طور کامل مصرف کنند.
بایستی در ساعات نخست شب بین (9-7) وعده شام را میل کنید.
بلغمی ها بایستی 2 وعده غذا که در آن سالم ترین گروه های غذایی نامبرده قرار دارد را در وعده صبحانه و شام مصرف کنند. به این علت که سیستم گوارش این افراد از توانایی کمتری برای گوارش مواد غذایی برخوردار است.
در صورتی که با حس گرسنگی در بین وعده های اصلی غذایی همراه هستید
در صورتی که با حس گرسنگی در بین وعده های اصلی غذایی همراه هستید، می توانید از سالاد و یا میوه هایی که متناسب با طبع شما است، استفاده کنید.
پیاده روی بعد از وعده شام به مدت پانزده دقیقه می تواند بسیار مفید باشد.
به منظور پیشگیری از ایجاد بلغم اضافی در بدن توصیه می شود پیش از طلوع خورشید بیدار شوید.
از محیط و هوای مرطوب، استراحت و خواب بسیار که سبب افزایش تجمع بافت های چربی انباشته در بدن و سردی می شود، بپرهیزید.
رعایت تمامی این موارد می تواند به لاغری سریع در بلغمی ها کمک بسیار کند.
کاهش وزن بلغمی مزاج ها با فعالیت های ورزشی
داشتن تحرک و انجام تمرینات فیزیکی مناسب یکی از مهمترین مواردی است که می تواند به تناسب اندام و از دست دادن وزن به افراد به خصوص بلغمی ها کمک بسیار کند.
در این راستا انجام فعالیت های هوازی برای کاهش وزن سریع بلغمی ها که به علت مزاج سرد با افزایش وزن همراه شده اند، گزینه مناسبی به شمار می آید.
اما باید متذکر شویم که تمرینات استقامتی مناسب این گروه از افراد نیست شاید دلیل اصلی آن نداشتن توان لازم برای انجام این نوع تمرینات است.
لذا توصیه می شود تا هنگامی که الزامات لازم را برای اعتدال طبع خود و یا غلبه بر مزاج خود انجام نداده اید، بایستی تنها ورزش های هوازی را به عنوان یکی از کاربردی ترین تمرینات انجام دهید و از انجام ورزش های استقامتی بپرهیزید.
همان طور که انجام فعالیت های ورزشی برای این گروه از افراد می تواند بسیار حائز اهمیت تلقی شود، بایستی متذکر شویم زمان مناسب انجام آن هم به همان میزان ضروری است. با ذکر یک مثال، توضیح دقیق تری را در خصوص زمان انجام تمرینات ورزشی بیان خواهیم کرد:
در صورتی که طبع شما گرم و تر است، بهتر است در بهار زمانی که هوا خنک تر است، یعنی نزدیک ظهر به انجام فعالیت های ورزشی بپردازید.
اما در فصل تابستان که گرمای هوا غیر قابل تحمل است، بهتر است انجام تمرینات فیزیکی خود را به اول وقت (صبح) موکول کنید. علاوه براین در فصل پاییز و یا زمستان که هوا در زمان ظهر خنک تر می شود و یا بعدازظهر می توانید تمرینات خود را آغاز کنید.
زمان مناسب برای تمرینات ورزشی
مواردی را که در بخش قبلی بیان کردیم بایستی توسط اشخاصی که بلغمی مزاج هستند، رعایت گردد. به بیان دیگر بایستی در فصول متعدد سال زمان مناسبی را برای انجام فعالیت های ورزشی (تمرینات هوازی) انتخاب کنند.
بلغمی ها باید نزدیک و یا پیش از ظهر که هوا گرم است را به انجام تمرینات هوازی خود اختصاص دهند. انجام تمرینات فیزیکی در هوای بسیار گرم و یا سرد سبب از بین رفتن اعتدال دمایی میان محیط پیرامون و بدن شخص می شود و در نهایت سبب بروز افزایش وزن و یا اختلالات متابولیسمی در فرد می شود.
علاوه بر این بایستی به این مورد دقت داشته باشید که بعضی از تمرینات فیزیکی نظیر دویدن و یا پیاده روی برای تمامی مزاج ها گزینه مناسبی است. زیرا باعث افزایش گردش خون و همچنین دفع سموم بدن می شود.
شما می توانید در هر زمان بدون این که به تجهیزات به خصوصی برای انجام تمرینات فیزیکی احتیاج داشته باشید، آن ها را انجام دهید.
گفتنی است بلغمی ها می توانند سونای خشک را جایگزین شنا کردن بسیار کنند تا در کاهش وزن به نتیجه قابل قبولی دست یابند.
اطلاعات تکمیلی را از دکتر سلیمی دریافت نمایید.
رژیم غذایی و لاغری
به منظور داشتن برنامه غذایی لاغری، افزون بر تشخیص طبع و رعایت تمامی مقررات علم مزاج شناسی، بهتر است از متخصصین مجرب و حاذق در امر تغذیه برای وصول بهترین و اصولی ترین برنامه رژیم غذایی مساعدت و یاری بگیرید.
برنامه غذایی اصولی از جمله رژیم هایی است که با مشخصه های فردی شخص تناسب بسیار دارد و می تواند به جذب انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک بسیار کند.
حال که با علم مزاج شناسی و بایدها و نبایدهای مصرف مواد غذایی برای افراد بلغمی مزاج آشنا شدید، بهتر است متذکر شویم که هر چند استفاده از گروه های غذایی گرم و یا مصلحات مواد غذایی سرد می تواند در کاهش وزن و حذف چربی های شکمی موثر باشد،
اما باید گفت که تمامی این دستورالعمل های پزشکی ممکن است موقتی باشد و اثرات پایدار و ماندگاری را به همراه نداشته باشد.
به این ترتیب با توجه به عنوان مقاله نیاز است تا در مورد جراحی چاقی و موثرترین آن ها که می تواند در کاهش وزن دائمی به شما بیماران عزیز کمک بسیار کند، توضیحات لازم را ارائه دهیم.
جراحی چاقی اسلیو معده (Sleeve Gastrectomy)
یکی از جراحی های لاغری که دکتر مهدی سلیمی به عنوان بهترین جراح چاقی و متابولیک به بیماران دارای اضافه وزن بالا که بیشتر بر اثر مزاج بلغمی با افزایش شاخص توده بدنی بالا همراه شده اند، گزینه مناسبی توصیه می کند، جراحی اسلیو معده است.
در طی این پروسه جراحی، بخش اعظمی از معده شخص بیمار که عامل اصلی اضافه وزن وی بوده است، حذف می شود.
در واقع جراحی لاغری فوق نوعی عمل محدود کننده محسوب می شود که تقریباً هفتاد و پنج درصد از ظرفیت معده طی جراحی حذف خواهد شد و در نهایت شخص بعد از مصرف اندکی مواد غذایی با حس سیری مضاعف همراه خواهد شد.
دکتر سلیمی در مسیر مجاری روده کوچک (دوازدهه) تغییری ایجاد نمی کند
در این تکنیک از جراحی لاغری، دکتر سلیمی در مسیر مجاری روده کوچک (دوازدهه) تغییری ایجاد نمی کند. همچنین اسلیو معده سبب می گردد که شخص با حس گرسنگی کمتری در طول روز همراه شود.
به این دلیل که با کوچکتر شدن معده، هورمون ghrelin یا همان هورمون گرسنگی کمتر ترشح می شود و در نهایت بیمار زمان بیشتری را با بی اشتهایی همراه است.
اگر چه این متد جراحی، لاغری قابل توجهی را برای شخص به دنبال دارد، اما بایستی متذکر شویم که رعایت یک برنامه رژیم غذایی مطلوب و یا به عبارتی داشتن رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها می تواند پیامدهای حاصل از جراحی را تا حد بسیار کاهش دهد.
پیش از انجام جراحی چاقی گاسترکتومی معده، لازم است با دکتر سلیمی در رابطه با انجام این متد جراحی مشاوره های لازم را انجام دهید.
دقت داشته باشید که Gastric Sleeve Surgery از جمله جراحی های چاقی است که مزایای بسیاری را برای فرد مبتلا به اضافه وزن بالا به همراه دارد.
انواع جراحی گاسترکتومی معده
معمولا این عمل جراحی لاغری به دو شیوه Laparoscopy و endoscopy روی بیماران کاندیدای این متد جراحی انجام می شود.
دکتر مهدی سلیمی پیش از انجام جراحی باریاتریک در خصوص شیوه های متد جراحی، توضیحات لازم را ارائه خواهند کرد و با رسیدگی به موقعیت شما مناسب ترین و بهترین شیوه جراحی را توصیه می کنند.
گاسترکتومی معده از طریق endoscopy:
در این روش جراحی بر خلاف عمل های کلاسیک، بخش معینی از معده بیمار به شیوه فوق و بدون این که شکافی در ناحیه تحت درمان ایجاد شود، از بدن شخص خارج می شود.
پس از انجام جراحی به روش آندوسکوپی، بیمار وارد مرحله بهبودی حاصل از لاغری می شود و در یک بازه زمانی کوتاه می تواند به راندمان همیشگی و پایدارتری در کاهش وزن دست یابد.
در پایان سال نخست پس از جراحی چاقی از طریق endoscopy، فرد به شکل متوسط لاغری هفده الی بیست درصدی را تجربه خواهد کرد.
بنابراین، شخص به تناسب اندام دلخواه خود که سال ها آرزو داشته است، دست می یابد که در طی این پروسه، دکتر سلیمی اقدام به منقبض کردن معده برای حس گرسنگی و دریافت مواد غذایی کمتر می کند.
گفتنی است با انجام این جراحی، از روند اغلب اختلالات جدی حاصل از اضافه وزن بالا در فرد پیشگیری می شود. باید بدانید که در این متد جراحی، لوله های مخصوص endoscopy از راه دهان وارد معده می شوند و در نتیجه هیچ شکافی روی شکم بیمار برای انجام پروسه جراحی ایجاد نخواهد شد.
گاسترکتومی معده از طریق Laparoscopy:
از سوی دیگر جراحی اسلیو معده به روش فوق، فرایند جراحی است که به تسریع در روند بهبودی و درد کمتر به بیمار کمک بسیار می کند.
در این تکنیک درمانی، جراح چاقی از چندین شکاف کوچک به منظور انجام جراحی استفاده می کند و همین موضوع سبب گردیده که بیمار به نسبت جراحی باز، دوران بازیابی و بهبودی خود را سریعتر دنبال کند.
Laparoscopy به عنوان یک متد جراحی کمتر تهاجمی و آسان شناخته می شود که اغلب جراحان متخصص، این روش درمانی را به بیماران برای گذراندن دوران بازیابی توصیه می کنند.
بهبودی در این روش بسیار سریع است و بیمار بعد از یک دوره کوتاه می تواند مجدداً به امور روزانه و شغلی خود بپردازد.
گفتنی است که لاپاراسکوپی از جمله متدهای جراحی است که در کوتاهترین زمان روی بیمار انجام می شود و مزیت های بسیاری دارد.
نکات کلیدی قبل از انجام Sleeve Gastrectomy
گاسترکتومی اسلیو برای بیمارانی که بر اثر مزاج بلغمی با چاقی مفرط و یا اضافه وزن بالا همراه هستند، متد درمانی مناسبی به شمار می آید.
این گروه از بیماران در پی رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها می توانند از جراحی کوچک کردن معده توسط دکتر سلیمی به منظور از دست دادن وزن استفاده کنند.
در اصل شاخص توده بدنی (bmi) عددی است که از محاسبه وزن (برحسب kg) بر مجذور قد (برحسب m)، مقدار وزن اضافی شخص به دست می آید.
در صورتی که اندازه گیری عدد بی ام ای بالغ بر 35kg باشد، ممکن است طبق نظر جراح متخصص و ارزیابی های اولیه انجام شده، شخص برای دستیابی به وزن نرمال به انجام جراحی اسلیو معده احتیاج داشته باشد.
بایستی متذکر شویم که این متد جراحی در اشخاصی که دارای bmi کمتر از 35 kg هستند، پیشنهاد نمی شود و این گروه از بیماران بایستی برای رفع بلغم خود از سایر رژیم های غذایی و یا دیگر متدهای جراحی استفاده کنند.
گفتنی است به شاخص توده بدنی بیش از 35 kg، چاقی شدید و به BMI بالاتر از 40 kg، چاقی مفرط می گویند. بنابراین جراحی فوق گزینه درمانی کارآمد و اثربخش برای رسیدن به وزن ایده آل و شروع کاهش وزن به شمار می آید.
جراحی اسلیو معده برای کاهش وزن و جراحی های زیبایی مانند لیپوساکشن برای کاهش سایز، گزینه مناسبی است.
براساس مطالعات انجام شده، اشخاصی که با بی ام ای بالغ بر 35kg همراه هستند، به تعداد بسیار تحت عمل های تقلیل سایز مانند Liposuction، Abdominoplasty و یا سایر جراحی های کاهش وزن قرار می گیرند.
احتمال دارد افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالغ بر سی و پنج کیلوگرم هستند، بدون شناخت از عمل های لاغری مانند جراحی اسلیو معده (گاسترکتومی آستینی) و یا Gastric bypass تحت جراحی های کاهش سایز
و یا جراحی پلاستیک قرار بگیرند که تحقیقات پزشکی بیانگر این است که بیماران فوق، همواره با بازگشت وزن روبرو خواهند شد.
جراحی گاسترکتومی آستینی فقط بایستی توسط فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته انجام شود.
انجام این جراحی های چاقی فوق تخصصی بوده و تحت نظر فلوشیپ های فوق تخصص عضو انجمن (IFSO) انجام می شود.
به علت روش های علمی و دقیق و برخی ریزه کاری ها که در روند جراحی چاقی بایستی انجام شود، نیاز است که برای بهره مندی از مزایای این متد جراحی از جراحان چاقی همچون دکتر سلیمی که به روند جراحی، مهارت و تخصص کافی دارند
و در عین حال با توانایی و تسلطی که برای انجام جراحی دارند، پیامدهای جانبی پس از عمل را تا حد قابل ملاحظه ای تقلیل می دهند، کمک بگیرید.
توجه داشته باشید که تنها جراحان عضو انجمن بین المللی (IFSO) توانایی انجام جراحی اسلیو معده و رعایت تمامی دستورالعمل های پزشکی در زمان جراحی فوق را دارند که در این راستا ما به شما دکتر مهدی سلیمی، از معتبرترین جراحان چاقی و متابولیک را معرفی می کنیم.
Sleeve Gastrectomy فقط برای افراد حجیم خوار که به چاقی مفرط دچار هستند، گزینه کارامد و مطلوبی در نظر گرفته می شود.
طبق تحقیقات پزشکی صورت گرفته، افرادی که به ریزه خواری عادت دارند و جراحی فوق را به جراحی بای پس معده ترجیح داده اند، باید به این مورد توجه داشته باشند که عدم رعایت نکات پزشکی و انجام ریزه خواری بعد از جراحی باعث بازگشت وزن و استپ وزن بسیار می شود.
لذا یکی از اساسی ترین اقداماتی که توسط دکتر سلیمی باید به شکل دقیق به مبتلایان کاندیدای این جراحی در ملاقات های قبل از عمل به طور کامل ارائه شود، تعیین درست ترین و دقیق ترین نوع Bariatric Surgery است که فرایند دقیقی را در پی دارد.
پیشنهاد می کنیم از پست جراحی معده برای لاغری دیدن کنید.
افراد کاندیدای Sleeve Gastrectomy
انجام جراحی چاقی همچون عمل کوچک کردن معده (اسلیو معده) تنها در مواردی گزینه درمانی مناسبی محسوب می شود که فرد به روش رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها، فعالیت های فیزیکی پیوسته و منظم و یا استفاده از مکمل های کاهش وزن نتوانسته اند وزن قابل توجهی را از دست دهند و به وزن طبیعی برسند.
در چنین شرایطی است که برای لاغری می توانند از فواید این متد جراحی بهره مند شوند. البته بیمار بایستی از ملاک های ویژه ای برخوردار باشد تا به منظور انجام عمل گاسترکتومی آستینی، کاندیدای مناسبی در نظر گرفته شود.
لازم به ذکر است که این معیارها براساس شاخص توده بدنی فرد و وضعیت پزشکی وی مورد بازبینی و براورد قرار می گیرد.
عمل لاغری فوق زمانی گزینه مناسبی برای معالجه بیماران لحاظ می شود که:
Bmi فرد بالغ بر 40 kg باشد و یا به بیان دیگر فرد مبتلا به چاقی مفرط و یا شدید است
– Bmi فرد بالغ بر 40 kg باشد و یا به بیان دیگر فرد مبتلا به چاقی مفرط و یا شدید است و قادر به انجام امور شخصی خود نیست.
– اشخاصی که بی ام ای آن ها تقریباً بین (35 – 39.9 kg) است و از اختلالات جدی مرتبط به اضافه وزن بالا مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، انواع سرطان ها، آپنه خواب و یا سایر بیماری ها رنج می برند، واجد شرایط انجام این عمل چاقی هستند.
– البته در برخی شرایط، چنانچه bmi شخص بین (30 – 34 kg) باشد و با بیماری های مرتبط به اضافه وزن بالا همراه باشند، ممکن است طبق تجویز پزشک، انجام جراحی فوق گزینه درمانی مناسبی برای معالجه و پیشگیری از روند بیماری ها پیشنهاد شود.
کلیه افراد رده سنی بین (65-18) سال
– کلیه افراد رده سنی بین (65-18) سال هم می توانند به منظور دستیابی به وزن ایده آل و پیشگیری از اختلالات جدی سلامتی از مزایای جراحی گاسترکتومی آستینی بهره مند شوند.
همچنین باید برای بهره مندی از مزایای جراحی چاقی فوق، از سبک زندگی سالم که به منظور رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها توصیه می شود، تحت نظر متخصص تغذیه استفاده کنید.
ممکن است از فرد درخواست شود که برنامه های پیگیری طولانی مدت را برای حفظ تناسب اندام و کاهش وزن دنبال کند که در آن وضعیت پزشکی، روش زندگی، رفتار فرد، نظارت بر تغذیه کاملاً مورد بازبینی قرار می گیرد.
لازم به ذکر است در ملاقات های پزشکی قبل از عمل لاغری که با جراح چاقی دکتر مهدی سلیمی انجام می شود، تمامی شرایط شخص بیمار به منظور محدود کردن معده شخص که عامل اصلی اضافه وزن وی بوده است، کاملاً مورد رسیدگی قرار می گیرد
و در نهایت در این قرارهای ملاقات، بهترین روش جراحی چاقی برای فرد انتخاب میشود تا به وسیله آن در یک دوره کوتاه مدت، شخص با پیروی از رژیم غذایی مناسب که در آن بایدها و نبایدهای رژیم بلغمی ها عنوان شده است، می تواند به وزن طبیعی و ایده آل خود دست یابد.
چه افرادی کاندیدای Sleeve Gastrectomy نیستند؟
وضعیت کلی بدن بیمار و عادات غذایی و endoscopy برای انجام جراحی چاقی فوق امری بسیار مهم است. در مجموع بیمارانی که علاقه بسیار به استفاده از شیرینی جات دارند و یا به عبارتی ریزه خوار هستند
و همچنین افرادی که با بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس معده) روبرو هستند، برای بهره مندی از مزیت های جراحی گاسترکتومی آستینی کاندیدای مناسبی به شمار نمی آیند
و بایستی برای حذف تجمع چربی های انباشته و یا کاهش وزن از دیگر متدهای جراحی چاقی و یا رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها استفاده کنند تا به نتیجه قابل قبولی دست یابند.
شاید افراد مبتلا به ریزه خواری، در صورتی که دارای اختلالات رفلاکس معده نباشند، برای درمان و جلوگیری از بیماری های جدی سلامتی بتوانند از Gastric Bypass تحت نظر حاذق ترین جراحان چاقی و متابولیک مانند دکتر سلیمی عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی IFSO قرار بگیرند.
ریزه خواری:
در قسمت قبلی بیان کردیم اشخاصی که دچار ریزه خواری هستند، واجد شرایط انجام جراحی گاسترکتومی آستینی نیستند. حال به همین منظور قصد داریم در این بخش از مقاله در مورد ریزه خواری توضیحاتی را ارائه دهیم:
در اصل اشخاصی که در بین وعده های اصلی غذایی به خوراکی های فراوری شده و یا دیگر مواد غذایی که کالری بسیار بالایی دارند، ناخنک می زنند، از لحاظ متخصصین تغذیه این افراد دچار ریزه خواری هستند.
بایستی متذکر شد که یکی از مهمترین اختلالات کاهش وزن، ریزه خواری است که فرد گرفتار به آن نه از طریق رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها، نه تمرینات ورزشی و یا به جرات می توان گفت که به روش جراحی چاقی قادر نیستند وزن چشمگیری را از دست بدهند.
این گروه از افراد معتقدند که به علت این که در طی روز وعده های کمتری را مصرف می کنند و از مصرف غذاها در حجم زیاد صرف نظر می کنند، با جذب کمترین کالری با افزایش وزن همراه نخواهند شد.
این اشخاص در اصل خوراکی هایی را مصرف می کنند که افزون بر این که سرشار از قند و نمک هستند، فاقد ارزش غذایی بوده که تمامی این موارد در کنار هم سبب بروز اختلالات مربوط به اضافه وزن بالا می شود.
یکی از پیامدها و یا عادات نادرست افراد ریزه خوار که کم کم می تواند به اعتیاد و یا بیماری وسواس فکری در فرد منجر شود و در نتیجه کنترل ناپذیر باشد، بیماری دیابت است. (پیشنهاد می کنیم از پست میزان قند خون در دیابت نوع 2 دیدن کنید.)
مزایای جراحی اسلیو معده
این متد جراحی چاقی با کاهش وزنی که در پی دارد، مزایای متعددی را برای اشخاص واجد شرایط این روش جراحی به همراه دارد که در ادامه توضیحات بیشتری را بیان خواهیم کرد:
کاهش وزن زیاد:
اشخاص کاندیدای جراحی گاسترکتومی آستینی تقریباً پس از دوازده الی بیست و چهار ماه از جراحی چاقی بین (83-50%) از وزن اضافی خود را کم کم با پیروی از کلیه دستورالعمل های پزشکی و استفاده از یک رژیم لاغری مفید با توجه به حذف مواد غذایی که برای بلغمی مزاج ها مهم است، از دست خواهند داد. انجام این جراحی در دستیابی به وزن ایده آل امری کارآمد و تاثیرگذار محسوب می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست اسلیو معده مناسب چه کسانی است دیدن کنید.
خطر کمتر به نسبت جراحی بای پس معده:
براساس این که طی این عمل جراحی تغییری در روده ها ایجاد نمی شود و در عین حال معده به عملکرد عادی خود همچون قبل ادامه می دهد، این روش برخی از عوامل مربوط به Gastric bypass را که شاید در فرد نمایان شود را در پی نخواهد داشت.
بی اشتهایی و ترشح کمتر هورمون گرلین:
در فرایند جراحی اسلیو معده، بخش بسیاری از حجم معده برداشته می شود. ترشح هورمون گرلین که محرک اصلی اشتها در معده است، با انجام این جراحی تا حد بسیار کاهش می یابد.
بنابراین با تغییرات ایجاد شده در معده و تقلیل ظرفیت آن، بیمار با خوردن اندکی غذا با حس سیری مضاعف همراه خواهد شد و در نتیجه به نسبت قبل کمتر با حس گرسنگی همراه می شود و در پی آن به تدریج با کاهش وزن و لاغری که یکی از مهمترین مزایای این عمل جراحی است، همراه خواهد شد.
روشی ایمن:
جراحی کوچک کردن معده متدی مطلوب برای اشخاصی است که به علت مشکلات و بیماری های مختلف امکان بهره مندی از سایر عمل های لاغری را ندارند.
یا به عبارتی این جراحی برای افرادی که از رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها استفاده می کنند و به نتیجه قابل قبولی دست یافته اند، تکنیک جراحی ایمن و موثری به شمار می آید.
پیشگیری از برخی بیماری های مزمن:
اضافه وزن شدید یا چاقی مفرط باعث بروز بیماری های مختلف در فرد می شود. جراحی اسلیو معده با برطرف کردن این بیماری ها از بروز مشکلات مربوط به چاقی پیشگیری می کند و یا سبب تقلیل شدت بیماری می شود.
سکته مغزی، کلسترول بالا، ناباروری، آپنه خواب، انواع سرطان ها و یا سایر بیماری های مرتبط به اضافه وزن بالا از رایج ترین بیماری ها محسوب می شوند که با انجام این جراحی تا حد قابل ملاحظه ای بهبود می یابد.
لازم به توضیح است که پس از جراحی، هضم غذاها به طور عادی انجام می شود. زیرا در روند جراحی، پزشک به هیچ قسمت از دستگاه گوارش دست نخواهد زد.
در Sleeve Gastrectomy به دلیل این که روده کوچک یا همان دوازدهه بسته و یا حذف نمی شود، بیمار با سوء جذب و یا کمبود تغذیه روبرو نخواهد شد.
بایستی متذکر شویم که احتمال صدمه در مقایسه با جراحی بای پس معده در این متد جراحی تا حد قابل توجهی کاهش می یابد که این مورد یکی از مهمترین مزایای جراحی چاقی فوق محسوب می شود.
اقدامات پیش از Sleeve Gastrectomy
اصلی ترین و نخستین اقدام پیش از انجام جراحی گاسترکتومی آستینی انجام مشاوره های لازم با دکتر سلیمی فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته در خصوص مراحل جراحی تا عملکرد قطعی این تکنیک درمانی در کاهش وزن است.
پس از انتخاب بهترین و مجرب ترین جراح چاقی، متخصصین به منظور انجام مشاوره های مورد نیاز، قرارهای ملاقاتی را تنظیم خواهد کرد و در این راستا وضعیت بدنی و نیازهای شما را از انجام جراحی چاقی کاملاً مورد رسیدگی و تفحص قرار می دهد.
پیش از جراحی، دکتر سلیمی بررسی های فیزیکی از بیمار را انجام می دهد و آزمایشاتی مانند تست خون، انعقاد خون و تست وارسی کارکرد کبد را تجویز می کند.
شاید جراح متخصص از بیمار بخواهید تا با یک متخصص تغذیه در ارتباط باشد تا از یک رژیم لاغری مناسب قبل و بعد از جراحی بهره مند شوید.
همچنین مشاوره با متخصص زنان و زایمان برای بانوان و رسیدگی به موضوعات مرتبط به حاملگی نیز می تواند در این راستا امری مهم باشد.
انجام مشاوره های لازم با روانشناس قبل از جراحی اسلیو معده هم امری حائز اهمیت است تا از این طریق شرایط بیمار بعد از کاهش مصرف مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گیرد.
اشخاصی که به عارضه چاقی مفرط مبتلا هستند شاید با بعضی از اختلالات عاطفی و یا روانی همراه باشند
زیرا اشخاصی که به عارضه چاقی مفرط مبتلا هستند شاید با بعضی از اختلالات عاطفی و یا روانی همراه باشند. اشخاص پس از جراحی چاقی بایستی تغییرات بسیاری را در شیوه زندگی و حتی فرم بدنی خود ایجاد کنند و در این راستا راهنمایی های لازم را به منظور مدیریت استرس دریافت کنند.
پیش از جراحی با توجه به شرایط جسمی بیمار، احتمال دارد جراح چاقی از بیمار بخواهد تا بخشی از اضافه وزن خود را از طریق برنامه غذایی مانند رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها و یا فعالیت های ورزشی کاهش دهند
تا بدین وسیله با معیارهای جراحی بیشتر همخوانی داشته باشند و از همه مهمتر از خطراتی که ممکن است در زمان جراحی برای وی پیش بیاید، جلوگیری کنند.
جراح معالج در مورد تغییراتی که بایستی از چندین هفته و یا حتی روز پیش از جراحی اسلیو معده در برنامه غذایی و یا مصرف داروها انجام دهید را به شما متذکر می شوند. بایستی شب پیش از عمل از هیچ نوشیدنی و یا خوراکی استفاده نکنید.
دوران بازیابی
مورد مهمی که می تواند بیانگر عملکرد جراحی نسبت به رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها باشد، دوران نقاهت و یا بازیابی بعد از جراحی است.
در اصل، در طی چندین روز شما بایستی بتوانید به روال عادی شغلی و یا روزانه خود بازگردید. البته معده جراحی شده شما همچنان دوران بهبودی بعد از عمل را سپری می کند.
به طور میانگین بین چهارده تا بیست و یک روز زمان نیاز است تا شکاف های ایجاد شده در ناحیه معده بهبودی کامل خود را به دست آورد.
همچنین باید بدانید که بهبودی خط منگنه ایجاد شده در معده هم بین شش تا هشت هفته به طول می انجامد. بعد از گذشت سی روز از جراحی، بیشتر بیمارانی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته اند، با اجازه جراح معالج می توانند تمرینات فیزیکی خود را آغاز کنند و روند بهبودی را بهتر دنبال کنند.
به این ترتیب در هفته های نخست بعد از عمل گاسترکتومی آستینی، بایستی این فرصت را به معده خود بدهید تا بهبودی کامل خود را به دست آورد و مجدداً تنظیم گردد. در این بازه زمانی، شما فقط مجاز به مصرف مایعات شفاف به میزان بسیار اندک هستید.
هر چند به مقدار محدود می توانید از مکمل های پروتئینی و یا شیک ها هم در این مدت استفاده کنید. دقت داشته باشید نوشیدن آب به میزان کافی در این دوران، بسیار حائز اهمیت است.
جراحی چاقی پلیسه معده
با توجه به عنوان مقاله رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها، نیاز است تا یکی دیگر از متدهای جراحی چاقی را که می تواند اثرات دائمی روی کاهش وزن به همراه داشته باشد را برای شناخت بیشتر شما معرفی کنیم.
جراحی پلیکاسیون معده از جمله عمل های کاهش وزن است که از طریق لاپاراسکوپی برای بیماران کاندیدای انجام این متد جراحی انجام می شود. در طی فرایند عمل، نخست جراح معالج در ناحیه تحت درمان چهار شکاف کوچک را به منظور ورود تجهیزات پزشکی و لاپاراسکوپ به داخل بدن بیمار ایجاد می کند.
پس از رسیدن به معده، کلیه عصب ها و عروق متصل به معده را که نیاز است در این جراحی کاملاً تا بخورند را تفکیک نموده و پس از آن، بخشی که خم بزرگ معده نام دارد را به سمت درون تا می زنند و با کمک بخیه های متصل، این بخش ها را می دوزند.
در واقع با انجام جراحی پلیسه معده، ظرفیت معده و غذایی که در هر وعده میل می کنید، تا هفتاد درصد تقلیل می یابد و در نتیجه بیمار بین چهل تا هفتاد درصد از وزن اضافی خود را طی دوازده ماه پس از جراحی به تدریج از دست می دهد که این می تواند برای وی از داشتن رژیم های لاغری موثرتر و مفیدتر باشد.
ظرفیت معده هم تا 10g تقلیل می یابد
باید بدانید که ظرفیت معده هم تا 10g تقلیل می یابد و شخص با محدودیت های غذایی همراه می شود اما در پی این جراحی، مشکل فقدان آنزیم ها و یا ویتامین ها ایجاد نخواهد شد.
شیوه فوق یکی از بهترین و در عین حال ارزان ترین متدهای جراحی چاقی است که اغلب متخصصین گوارش به بیماران دارای اضافه وزن بالا توصیه می کنند. به این علت که احتیاجی به قرارگیری ابزاری در معده برای کاهش حجم معده نیست و جراحی برگشت پذیر محسوب می شود.
عمل فوق از به روزترین متدهای جراحی چاقی به شمار می آید که پیامدهای کمتری را به دنبال دارد و به نسبت جراحی های پرخطر یکی از مناسب ترین متدهای جراحی کاهش وزن انتخاب می شود.
همان طور که بیان کردیم، به دلیل این که در معده بیمار همچون سایر جراحی های چاقی شکافی ایجاد نمی شود. این جراحی برگشت پذیر بوده که این مسئله می تواند برای اغلب بیماران بسیار مهم باشد.
الزامات پیش از جراحی پلیسه معده
نخست بیمار بایستی متخصص گوارش را که در زمینه جراحی های چاقی از تخصص و مهارت کافی برخوردار است را انتخاب نموده و برای انجام مشاوره های پیش از جراحی و معاینه های فیزیکی به وی مراجعه کند که در این زمینه ما به شما دکتر مهدی سلیمی جراح چاقی و متابولیک را معرفی می کنیم.
در این جلسات، دکتر سلیمی تمامی موقعیت جسمانی بیمار را براساس bmi و تست های انجام شده و دیگر موارد درخواستی را مورد بررسی و ارزیابی بیشتر برای انجام جراحی قرار می دهد.
طبق اطلاعات به دست آمده از شرایط کلی بیمار، مناسب ترین و بهترین جراحی که موقعیت شخص را شامل می شود، انتخاب نموده و در صورتی که این متد جراحی از سوی جراح متخصص تعیین شود، پزشک بایستی تمامی شرایط جراحی و مراقبت های پیش و پس از جراحی را به شخص بیمار توضیح دهد و او را از مزیت های این تکنیک جراحی مطلع کند.
از مهمترین توصیه های پیش از جراحی می توان به:
نشان دادن سابقه پزشکی 2) مصرف داروها 3) انجام تست های مرتبط در معتبرترین مراکز آزمایشگاهی 4) ناشتا بودن قبل از جراحی و عدم مصرف مواد غذایی و یا آشامیدنی چندین ساعت پیش از جراحی 5) پرهیز از مصرف دخانیات و عدم مصرف برخی داروها بدون تجویز جراح معالج اشاره کرد.
شیوه انجام و مراحل جراحی پلیسه معده
برای انجام جراحی پلیکاسیون معده، بیمار بایستی تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. دکتر سلیمی شکاف های کوچکی را در ناحیه تحت درمان به منظور وارد کردن لاپاراسکوپ و دیگر وسایل مخصوص جراحی لاپاراسکوپی به بدن بیمار ایجاد می کند تا در حین انجام جراحی، نظارت کافی انجام شود.
در پروسه جراحی، پزشک بخشی از معده را که دارای انحنا است را به درون معده تا می زنند و با کمک بخیه ثابت می کند.
با انجام جراحی پلیکاسیون، بین هفتاد تا هفتاد و پنج درصد از ظرفیت معده تقلیل می یابد و در نتیجه شخص، مواد غذایی سالم و مفید کمتری را میل خواهد کرد که این موضوع سبب تقلیل وزن و آغاز روند لاغری در شخص است که می تواند برای وی بسیار حائز اهمیت باشد.
بعد از اتمام جراحی با موفقیت، تمامی وسایل مخصوص جراحی از بدن شخص بیمار خارج شده و نواحی که برش ایجاد شده است، بخیه می شود.
بیمارانی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند، بایستی طبق تشخیص جراح معالج به مدت دو روز در بیمارستان برای قرار گرفتن تحت مراقبت های ویژه بستری شوند.
به دلیل برگشت پذیر بودن جراحی، شما هر زمان که با کاهش وزن طبیعی و نرمال همراه شدید، می توانید بخیه ها را باز و معده را به شکل طبیعی خود بازگردانید
به دلیل برگشت پذیر بودن جراحی، شما هر زمان که با کاهش وزن طبیعی و نرمال همراه شدید، می توانید بخیه ها را باز و معده را به شکل طبیعی خود بازگردانید. انجام جراحی به روش Laparoscopy سبب تسریع روند بهبودی و حس درد کمتر در شخص می شود.
باید بدانید که هیچ بخش از معده شما در طی این پروسه جراحی برداشته می شود و همین طور ترشح آنزیم ها و یا هورمون های مورد نیاز بدن همچون قبل انجام می شود.
جراحی فوق، دوران بازیابی کوتاه تری نسبت به سایر جراحی های چاقی دارد، طوری که پس از گذشت هفت روز، شخص می تواند همچون گذشته به امور روزانه و یا شغلی خود بازگردد.
افراد کاندیدای عمل جراحی پلیسه معده
جراحی فوق به اشخاصی توصیه می شود که دارای بی ام ای بین سی و پنج تا چهل کیلوگرم هستند. لازم به توضیح است که انجام این متد جراحی، کاهش وزن به اشخاصی که به چاقی مفرط مبتلا هستند، به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود،
اما مبتلایانی که به عارضه پرفشاری خون، دیابت نوع 2، مشکلات قلبی عروقی و یا کلسترول بالا همراه هستند، می تواند گزینه درمانی موثر و کارآمدی توصیه شود.
برای بانوانی که مایلند در آینده بارداری را تجربه کنند هم بسیار اثربخش است، به این دلیل که این امکان را دارند که پیش از حاملگی توسط جراح متخصص تحت جراحی قرار گرفته و با باز کردن بخیه های معده آن را مجدداً به شکل عادی خود بازگردانند.
در پلیسه معده به علت این که بخش اشتها یا همان بخشی که هورمون گرلین ترشح می شود، در زمان جراحی حذف نخواهد شد، شخصی که مایل است از طریق این متد جراحی وزن قابل توجهی را از دست دهد، بایستی برای تغییر شیوه زندگی اراده قوی داشته باشد و بتواند با کمک متخصص تغذیه از یک رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها استفاده کند.
غیر از آن، ممکن است به دلیل برداشت شدن بخشی از هورمون اشتها، شخص همچون قبل به مصرف مواد غذایی و یا مصرف نوشیدنی های غیر طبیعی میل داشته باشد.
ظرفیت معده تقلیل یافته و شخص با مشکلات عصبی در اثر عدم مصرف غذاها همراه خواهد شد
در مجموع ظرفیت معده تقلیل یافته و شخص با مشکلات عصبی در اثر عدم مصرف غذاها همراه خواهد شد. لذا در صورتی که تصمیم دارید که تغییرات بسیاری را در شیوه زندگی خود ایجاد کنید و به سلامتی و کاهش وزن خود برای حذف بافت های چربی مصمم هستید، جراحی پلیسه معده از ارزان ترین، کم ریسک ترین و در عین حال موفقیت آمیزترین جراحی های چاقی محسوب می شود که شما می توانید از مزایای آن توسط دکتر سلیمی بهره مند شوید.
در صورتی که از شرایط زیر برخوردار هستید، جراحی فوق می تواند گزینه مناسبی برای درمان باشد:
1) مبتلایان با بی ام ای بالای سی و پنج کیلوگرم 2) مبتلایان به آرتروز 3) اشخاصی که دچار سکته مغزی شده اند. 4) مبتلایان به اختلالات قلبی عروقی 5) اشخاص مبتلا به عارضه کیسه صفرا و یا کبد چرب 6) مبتلایان به اختلالات تنفسی 7) دیابتی ها
برنامه رژیم غذایی پس از جراحی پلیکاسیون معده
برنامه غذایی بیمار بعد از عمل، علاوه بر این که سبب ارتقای میزان اثرات جراحی چاقی فوق می شود، به پروسه بهبود بیمارانی که تحت این متد جراحی قرار گرفته اند هم کمک بسیار می کند و می توان گفت که یکی از مهمترین الزامات پس از جراحی به شمار می آید.
برنامه غذایی این گروه از بیماران در هفته های نخست بعد از جراحی به این گونه است که بیمار به دلیل تغییرات ایجاد شده در معده تنها مجاز به مصرف مایعات و نوشیدنی ها نظیر آبمیوه های طبیعی، آب و غیره است.
اما از هفته 3 و 4 بیمار می تواند از انواع سوپ های سبزیجات خیلی سبک و یا مواد غذایی پوره شده در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کند. دقت داشته باشید که در این زمان به هیچ عنوان از غذاهای سنگین و یا سخت استفاده نکنید.
مصرف سوپ
بعد از گذشت چهل روز از جراحی لاغری، می توانید از سوپ های رقیق که مواد غذایی سالم و مفید بیشتری را شامل می شود، به میزان اندک مصرف کنید.
با توجه به این که بلغمی ها به دلیل مزاج سرد و مرطوبی که دارند، با افزایش وزن و چربی های شکمی همراه هستند، باید به این مورد توجه داشته باشند که پس از این مدت بایستی برنامه رژیم غذایی خود را طبق برنامه ای که دکتر سلیمی و یا پزشک تغذیه برای وی در نظر گرفته است، پیش ببرند.
مصرف غذاهای معمولی به تدریج در برنامه غذایی گنجانده می شود و بایستی در وعده های محدودتر، آن ها را مصرف کنید.
پس از سی روز از جراحی، می توانید با آغاز تمرینات فیزیکی سبک و طبق تجویز جراح، فعالیت های سنگین تر را که به اثربخشی جراحی کمک بسیار می کند را انجام دهید. رعایت این موارد در تقلیل وزن و رسیدن به وزن طبیعی و ایده آل موثر است.
نکات کاربردی پس از جراحی پلیسه معده
مبتلایانی که تحت این متد جراحی کاهش وزن قرار می گیرند، بایستی به این مورد توجه داشته باشند که تا چهارده روز برنامه غذایی آن ها بر مبنای مصرف مایعات است و پس از آن، کم کم خوراکی های جامد به برنامه رژیم غذایی آن ها افزوده می شود.
مصرف غذاها پس از چهارده روز بایستی در حجم بسیار کوچک استفاده شود. دقت داشته باشید که در این بازه شما بایستی خیلی آرام غذا میل کنید و سعی کنید هر لقمه را کاملاً بجوید و از مصرف مایعات به همراه غذا هم بپرهیزید.
طبق تجویز متخصص تغذیه، در رژیم غذایی خود از مواد پروتئینی نظیر گوشت و یا لبنیات به میزان کافی استفاده کنید.
گفتنی است که مناسب ترین برنامه غذایی توسط حاذق ترین متخصصین تغذیه برای این گروه از بیماران مشخص می شود.
لذا پیروی از رژیم های لاغری برای اشخاصی که تحت این متد جراحی کاهش وزن قرار گرفته اند، به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود. تا چهارده روز پیش از جراحی بایستی مصرف دخانیات را متوقف کنید.
علاوه بر این ویتامین ها و داروهای مسکنی که جراح و یا پزشک تغذیه به شما تجویز نموده اند را به طور پیوسته استفاده کنید.
مزیت های عمل پلیکاسیون معده
جراحی فوق که به عنوان یکی از عمل های کاهش وزن به مبتلایان به اضافه وزن بالا توصیه می شود، به کاهش وزن و داشتن اندام متناسب و ایده آل و از همه مهمتر سلامت روحی کمک بسیار می کند.
شما با بهره مندی از این متد جراحی می توانید اختلالات مرتبط به چاقی را درمان نموده و از روند آن ها پیشگیری کنید.
با توجه به اینک ه جراحی فوق به روش لاپاراسکوپی برای بیماران انجام می شود، این امر سبب تسریع وضعیت سلامت شخص و در نهایت بازگشت سریع به امور روزانه می شود.
در شیوه فوق بر خلاف گاسترکتومی آستینی و یا Gastric bypass جراح متخصص تغییری در مسیر روده ایجاد نمی کند و یا شیء اضافی را برای تقلیل ظرفیت معده به کار نمی برد.
یکی از مهمترین مزایای این روش جراحی، حذف نشدن هیچ بخشی از معده است. لذا Plication Surgery به عنوان یکی از عمل های لاغری برگشت پذیر به شمار می آید.
در انتها بایستی متذکر شد که شما با کمک این روش نوین از جراحی چاقی بعد از گذشت چهار سال از جراحی تقریباً شصت و هشت درصد از اضافه وزن خود را با رعایت یک رژیم غذایی سالم و کم کالری به همراه فعالیت های ورزشی مداوم از دست خواهید داد که این مسئله برای شخص مبتلا به شاخص توده بدنی بالا امری حائز اهمیت تلقی می شود.
توصیه های پزشکی بعد از جراحی پلیسه معده
معمولاً در پی این متد جراحی، بیمار درد و ناراحتی کمتری را احساس خواهد کرد. به این دلیل که دکتر سلیمی از جراحی لاپاراسکوپی برای انجام این تکنیک درمانی استفاده می کند.
دیگر مشکلات ذکر شده بعد از جراحی مانند حالت تهوع، استفراغ و یا درد در ناحیه معده در بیماران تحت این عمل جراحی امری کاملاً طبیعی است.
این بیماران باید به این مورد توجه داشته باشند که رعایت یک رژیم غذایی سالم و کم کالری مهمترین اصل بعد از جراحی فوق است که فرد بایستی به آن پایبند باشد.
پیاده روی به عنوان یک فعالیت ورزشی سبک در نظر گرفته می شود که سی روز بعد از جراحی، شما مجاز به انجام آن هستید. پس برای حفظ تناسب اندام بهتر است به شکل پیوسته ورزش کنید.
به منظور گوارش راحت تر، سعی کنید خیلی آهسته غذا میل کنید و کاملاً بجوید. از مسکن های تجویزی طبق دستور پزشک در زمان معین خود برای تسکین درد استفاده کنید.
به دلیل کیفیت بسیار بالای جراحی، بیمار به مصرف دارو، ویتامین و یا مکمل های غذایی نیاز ندارد. در این خصوص بهتر است با جراح معالج مشاوره های لازم را انجام دهید.
لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست چگونه لاغر شویم بدون رژیم دیدن کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا در مورد رژیم لاغری برای بلغمی مزاج ها توضیحات لازم را ارائه دهیم.
بلغمی ها دارای مشخصه های خاصی هستند که با اصلاح طبع و رفع مزاج سرد و مرطوب خود می توانند مشکل اضافه وزن بالا را برطرف کنند. این گروه از افراد بایستی برخی از گروه های غذایی را از برنامه رژیم لاغری خود حذف کنند.
با این که پیروی از این رژیم لاغری می تواند اثرات مثبتی را به همراه داشته باشد، اما دو نوع از رایج ترین متدهای جراحی چاقی را در این مقاله متذکر شدیم که در کنار رژیم غذایی و داشتن فعالیت های ورزشی منظم می تواند لاغری دائمی و پایدارتری را به همراه داشته باشد.
در پایان توصیه می کنیم صفحات قرص لاغری اسلیم کوئیک و عوارض قرص لاغری را مطالعه نمایید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0
2 پاسخ
سلام
بسیار عالی وباتخصص کافی مطالب خیلی خوب
به نکات خیلی خوبی اشاره کردن که تاحالا جایی نخونده بودم
خیلی ممنون
کاملترین مقاله ای بود که تاحالا خونده بودم.بسیار عالی سپاسگذارم.خیلیییی مفید بود برام