در این مقاله، سعی داریم تا به بررسی موضوع رژیم غذایی پروتئین بپردازیم.
قبل تر در مورد بهترین پروتئین برای لاغری، صحبت کردیم.
رژیم غذایی پروتئینی رژیمی است که بر مصرف زیاد غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و محصولات لبنی تاکید دارد.
این نوع رژیم اغلب برای کاهش وزن و عضله سازی استفاده می شود.
چنان چه شما از علاقه مندان به حفظ تناسب اندام می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
مقدمه
رژیم غذایی پروتئین
دسترسی به سایر رژیم های مرتبط
رژیم شوک
پیشنهاد می کنیم از پست رژیم جراحی چاقی دکتر سلیمی و لاغری در دو روز دیدن کنید.
در این مقاله به بررسی موضوعات ذیل، پرداخته ایم:
چربی سوزی با رژیم غذایی پروتئین
چاقی و درجات آن
آشنایی با دکتر سلیمی
پروتئین و اهمیت آن برای بدن
تاثیر رژیم غذایی پروتئین بر کاهش وزن
بالا رفتن سوخت و ساز بدن به کمک رژیم غذایی پروتئین
کاهش چربی به کمک رژیم غذایی پروتئین
عدم تحلیل عضلات در نتیجه رژیم غذایی پروتئین
مزایای مصرف پروتئین
معرفی رژیم هفت روزه پروتئین
حداقل میزان لازم مصرف پروتئین
میزان مصرف پروتئین در رژیم غذایی پروتئین
روش تهیه یک رژیم غذایی پروتئین استاندارد
غذاهایی که باید در رژیم غذایی پروتئین مصرف کنیم.
مواد مغذی موجود در رژیم غذایی پروتئین
عوارض پیروی از رژیم غذایی پروتئین
سخن پایانی
یکی از انواع مهم و در واقع پایه ای ترین نوع از ترکیبات غذایی شناخته شده در طبیعت، پروتئین ها می باشند
یکی از انواع مهم و در واقع پایه ای ترین نوع از ترکیبات غذایی شناخته شده در طبیعت، پروتئین ها می باشند. مصرف پروتئین به صورت روزانه، اهمیت بسیاری در تامین انرژی و نیازهای بدن دارد.
لازم است بدانیم که هر فرد برای تامین نیازهای بدن خود، به ازای هر کیلوگرم از وزن خود می بایست حداقل 8/0 گرم پروتئین مصرف نماید. امروزه، رژیم غذایی پروتئین، یکی از محبوب ترین انواع رژیم های لاغری می باشد.
به همین دلیل، اگر فرد تصمیم داشته باشد که از یک رژیم غذایی پروتئین به منظور کاهش وزن خود استفاده نماید، می بایست میزان بیشتری از پروتئین را مصرف نماید. گوشت، پنیر و انواع غذاهای حاوی پروتئین، گزینه های بسیار مناسبی برای از بین بردن گرسنگی و ایجاد سیری طولانی مدت در بدن می باشند.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین زمان مصرف پروتئین وی دیدن کنید.
رژیم غذایی پروتئین دارای فواید بسیار زیادی برای فرد می باشد
رژیم غذایی پروتئین دارای فواید بسیار زیادی برای فرد می باشد. اما برای وزن های بالا و افرادی که به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار می باشند، نمی تواند تاثیر چندانی در کاهش وزن داشته باشد.
در افرادی که اضافه وزن ایشان در حد قابل کنترل می باشد، به طوری که شاخص توده وزنی ایشان یا همان BMI هنوز به درجه چاقی نرسیده باشد، انواع رژیم های لاغری نظیر رژیم غذایی پروتئین ، می تواند بسیار مفید عمل کند.
این در حالی است که در وزن های بالا که شاخص BMI نشانگر چاقی مفرط می باشد، این رژیم های لاغری نمی توانند مفید واقع گردند.
دکتر سلیمی، معتبرترین جراح متخصص در انجام جراحی های لاغری و لاپاراسکوپی، بهترین گزینه برای رهایی از مشکل چاقی را در این افراد، انجام عمل جراحی چاقی بیان می کنند. در این مقاله، در تلاشیم تا اطلاعات مفیدی را در ارتباط با رژیم غذایی پروتئین در اختیار علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم.
مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین نگاشته شده است. از تمامی علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب که به دنبال یک رژیم لاغری مناسب می باشند، توصیه می کنیم، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
چربی سوزی با رژیم غذایی پروتئین
رژیم های لاغری که بر اساس مصرف پروتئین بنا شده اند، موافق با افزایش میزان مصرف پروتئین و کاهش مصرف کربوهیدرات می باشند. بدین ترتیب که ابتدا و به تدریج، مصرف کربوهیدرات در بدن کاهش پیدا می کند و به تدریج، به صورت کلی مصرف آن حذف می گردد.
به کمک این رژیم لاغری، با کاهش و قطع میزان مصرف کربوهیدرات ها، بدن برای سوخت و ساز خود، از چربی های انباشته شده در بدن استفاده می کند و شروع به چربی سوزی می کند. با افزایش سوخت و ساز بدن و سوختن چربی های بدن به خصوص در نواحی شکمی و پهلوها، وزن فرد کاهش می یابد.
همچنین به سبب آن که چربی سوزی در نواحی که چربی انباشته شده است انجام می شود، به صورت تدریجی، فرد به تناسب اندام مورد نظر خود دست می یابد. البته ذکر این نکته اساسی است که رژیم غذایی پروتئین، مزایا و معایبی را برای بدن به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگر، این رژیم غذایی، تنها در شرایطی که شاخص توده بدنی فرد به درجه چاقی نرسیده باشد، می تواند در تناسب اندام تاثیرگذار باشد.
با توجه به این امر که چاقی درجات مختلفی دارد که در تاثیر پذیری یک رژیم غذایی بسیار مؤثر می باشد، در بخش بعد، به بررسی درجات گوناگونی که چاقی دارد، خواهیم پرداخت.
در این مقاله، موضوع رژیم غذایی پروتئین مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
چاقی و درجات آن
مشکل چاقی، نه تنها باعث به وجود آمدن بسیاری از انواع مشکلات جسمی و روحی می باشد، بلکه در درجات حاد آن، می تواند باعث بروز بیماری های دیگری که ارتباط مستقیمی با چاقی دارند نیز بشوند.
از جمله بیماری هایی که ارتباط نزدیکی با مشکل چاقی دارند، دیابت نوع 2، فشار خون، انواع بیماری های قلبی و عروقی و نیز مشکل آپنه خواب می باشد. علاوه بر این، به سبب اضافه وزن، بدن مجبور به تحمل فشار بیشتری روی مفاصل و استخوان ها می شود.
این امر سبب بروز درد در ناحیه مفاصل، کمر و زانو می شود. از جمله مشکلات روحی که به دلیل چاقی به وجود می آید، از دست دادن اعتماد به نفس و بروز افسردگی و گوشه گیری می باشد.
میزان چاقی در همه یکسان نمی باشد و دارای درجات متفاوتی می باشد. هر فردی که چاق به شمار می رود، می بایست با توجه به درجه چاقی خود، اقدام به رفع مشکل خود بنماید.
افرادی که دارای اضافه وزن می باشند و هنوز به مرحله چاقی نرسیده اند
به عنوان نمونه افرادی که دارای اضافه وزن می باشند و هنوز به مرحله چاقی نرسیده اند، می توانند با یک رژیم لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی منظم و متناوب، به تناسب اندام دست یابند.
این در حالی است که افرادی که اضافه وزن ایشان به درجات چاقی و یا چاقی مفرط و مرگبار رسیده باشد، دیگر نمی توانند با بهره گیری از این روش ها، سلامت جسمی خود را به دست آورند.
در این رابطه، پزشکان متخصص، شاخصی را به عنوان BMI معرفی نموده اند. بر اساس این شاخص، فرد می تواند از میزان چاقی خود مطلع گردد. BMI یک شاخص معتبر و استاندارد برای تعیین میزان اضافه وزن فرد، بر اساس اندازه گیری قد و وزن فرد می باشد.
البته شاخص BMI بیشتر مناسب برای افراد بزرگسال می باشد و در کودکان، برای تشخیص میزان اضافه وزن ایشان، از شاخص های مرتبط با سن ایشان استفاده می شود. BMI نشاندهنده درجه چاقی فرد می باشد.
در مقاله ای که پیش روی شماست به بررسی موضوع رژیم غذایی پروتئین پرداخته ایم. از تمامی علاقه مندان به این موضوع، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
در زیر به بررسی ارتباط میان BMI و درجات چاقی در افراد اشاره نموده ایم:
BMI کمتر از 5/18
در مواردی که شاخص توده بدنی فرد، کمتر از عدد 5/18 را نشان دهد، این موضوع نشانگر آن است که فرد دارای کاهش وزن می باشد. به این افراد عموماً لاغر گفته می شود. در این موارد، قد و وزن فرد با یکدیگر هماهنگی ندارد.
در این موارد، دکتر سلیمی به عنوان بهترین جراح متخصص لاپاراسکوپی، توصیه می کند که برای رسیدن به وزن متناسب، با یک متخصص تغذیه مشورت نموده و از وی یک برنامه غذایی مناسب و مغذی، متناسب با وزن و قد ایشان دریافت کنند.
این امر سبب می شود که فرد بتواند به تناسب اندام و وزنی متعادل دست یابد.
BMI بین 5/18 الی 9/24
در صورتی که شاخص توده بدنی یک شخص، بین دو عدد 5/18 الی 9/24 باشد، فرد دارای یک تعادل نرمال بین قد و وزن خود می باشد. در ارتباط با مباحث وزنی، چنان چه شاخص توده بدنی فرد در این بازه قرار داشته باشد، فرد در شرایط ایده آل قرار دارد.
در حقیقت هدف اصلی از پیروی از انواع رژیم های لاغری و ورزش و انجام جراحی های لاغری، از آن جهت است که شاخص توده بدنی فرد در این بازه قرار گیرد.
BMI بین 25 الی 9/29
افرادی که شاخص توده بدنی ایشان بین دو میزان 25 تا 9/29 قرار داشته باشد، نشانگر آن است که این افراد، دارای اضافه وزن می باشند.
دکتر سلیمی، متخصص در انجام کلیه روش های جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، این حد از BMI را مرحله ای بسیار حساس بیان می کنند. زیرا که با افزایش سن و عدم رعایت رژیم های غذایی مناسب و استاندارد، امکان افزایش این میزان و رسیدن به مرز چاقی و فراتر از آن، وجود خواهد داشت.
به همین دلیل، دکتر سلیمی به عزیزانی که در این مرحله از چاقی قرار دارند، توصیه می نماید که برای رسیدن به وزن متعادل و از دست ندادن سلامتی خود، شروع به گرفتن رژیم های لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی منظم کنند.
در این مقاله، سعی داریم در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین اطلاعاتی را در اختیار علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب قرار دهیم. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
با رعایت این توصیه از جانب دکتر سلیمی، فرد نه تنها به تناسب اندام خواهد رسید، بلکه احتمال رسیدن به مرحله چاقی و یا چاقی مفرط را از بین می برد. در این زمینه، لازم به ذکر است که کاهش وزنی که به وسیله رژیم های لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی ایجاد می شود، بسیار کند است.
پیروی از این دو روش، می بایست به صورت همیشگی باشد
همچنین باید دقت شود که پیروی از این دو روش، می بایست به صورت همیشگی باشد. به طوری که فرد تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کرده و آن را ادامه دهد. به همین دلیل، بسیار مهم است که رژیم لاغری انتخابی به گونه ای باشد که سختگیرانه نبوده و امکان ادامه دار بودن آن وجود داشته باشد.
یک رژیم لاغری نامناسب و استاندارد، باعث خستگی شده و با حذف آن و بازگشت به سبک عادی زندگی، مجدداً وزن از دست رفته، افزایش یافته و چه بسا در مواردی، وزن فرد از مقدار اولیه نیز بیشتر خواهد شد.
به همین سبب، دکتر سلیمی به این افراد توصیه اکید می کند که برای شروع یک رژیم غذایی استاندارد، با یک متخصص تغذیه با تجربه مشورت نموده و وی را از حالات روحی و روانی خود، مطلع سازند تا نتیجه بهتری بگیرند.
دکتر سلیمی، اضافه می کند، که در مورد این افراد، نیازی به انجام جراحی چاقی وجود ندارد و می توان با رژیم غذایی، روند افزایش وزن را کنترل نمود.
BMI بین 30 الی 5/34
این افراد در دسته افراد چاق قرار می گیرند. چاقی بدین معناست که فرد دارای اضافه وزن بالایی می باشد. در این مرحله، فرد در مرحله چاقی درجه یک قرار دارد. این افراد به دو دسته تقسیم می شوند:
دارای اضافه وزن همراه با بیماری های جانبی
در بسیاری از موارد دیده می شود که هنگامی که BMI فرد در این بازه از شاخص توده بدنی قرار دارد، از دیگر بیماری های جانبی مرتبط با چاقی نیز رنج می برد. از بیماری هایی که ارتباط نزدیکی با چاقی و اضافه وزن دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیابت نوع 2
- فشار خون
- آپنه خواب
- انواع بیماری های قلبی-عروقی
و …
دکتر سلیمی به این افراد، انجام عمل جراحی چاقی را توصیه می نماید. این افراد به سبب آن که دارای بیماری های خطرناکی که ارتباط نزدیکی با چاقی دارند، دچار می باشند، هر لحظه می تواند در سلامت و زندگی ایشان تاثیرگذار باشد.
مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، در مورد موضوع رژیم غذایی پروتئین می باشد. چنان چه شما نیز علاقه مند به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مطلب، همراه شوید.
از آنجا که رژیم های لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی، روندی بسیار کند در کاهش وزن دارند و زمان، نقشی اساسی در زندگی این افراد را ایفا می نماید، نمی توان برای کاهش وزن، به این روش ها روی آورد.
از طرفی، پیروی از رژیم های لاغری سریع و غیر استاندارد، می توانند عوارض سوء و ناخوشایندی را برای فرد به همراه داشته باشند. دکتر سلیمی، فوق تخصص در زمینه انواع جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، بهترین گزینه را برای این افراد، انجام جراحی چاقی بیان می کنند.
جراحی چاقی، یک روش سریع برای کاهش وزن می باشد
جراحی چاقی، یک روش سریع برای کاهش وزن می باشد که می تواند برای این افراد بسیار مفید باشد. همچنین، کاهش وزنی که به منظور انجام جراحی چاقی از دست می رود، به هیچ عنوان قابل بازگشت نمی باشد.
بدان معنا که این روش لاغری، در حقیقت یک تناسب اندام دائمی را در یک دوره زمانی مشخص به فرد هدیه می کند و این تناسب اندام، همواره برای فرد، باقی خواهد ماند. لازم به ذکر است که، دکتر سلیمی در ارتباط با این امر، همکاری خود بیمار را بسیار مهم تلقی می نماید.
چنان چه بیمار پس از انجام جراحی چاقی به دستورات و توصیه های پزشک خود به دقت عمل نماید، در زمانی کوتاه به تناسب اندام دست خواهد یافت و برای همیشه آن را به همراه خواهد داشت.
از دیگر فواید انجام جراحی چاقی، می توان به بهبود بیماری های مرتبط با چاقی اشاره کرد. بیماری دیابت نوع 2 که از عوارض بارز چاقی می باشد، پس از انجام عمل جراحی چاقی، به مرور بهبود یافته و به صورت کامل، درمان می شود.
لذا، به این افراد، توصیه اکید می شود که بدون فوت وقت، با انجام عمل جراحی چاقی متناسب با شرایط جسمی ایشان، وزن خود را کاهش دهند.
از تمامی افرادی که علاقه مند به داشتن اندامی متناسب می باشند، دعوت می کنیم تا پایان مقاله ” رژیم غذایی پروتئین ” با ما همراه شوند.
دارای اضافه وزن بدون هیچ گونه بیماری جانبی
این افراد، تنها دارای اضافه وزنی در حد چاقی درجه پایین می باشند و به هیچ یک از بیماری های مرتبط با چاقی و اضافه وزن، مبتلا نمی باشند. دکتر سلیمی، به این افراد، پیروی از یک رژیم لاغری مناسب و انجام حرکات ورزشی منظم را توصیه می کند.
این افراد در مرز ابتلا به بیماری های جانبی چاقی می باشند و می بایست اضافه وزن خود را کنترل نمایند. در این زمینه، دکتر سلیمی توصیه اکید می کند که حتماً از یک رژیم لاغری مناسب و استاندارد استفاده شود که سختگیرانه نباشد.
زیرا که یک رژیم غیراستاندارد باعث کمبود ویتامین و مواد معدنی و انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن می باشد که این امر، ضررهای جبران ناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت.
همچنین، اگر فرد از یک رژیم سختگیرانه و دشوار برای لاغری استفاده کند، بدون تردید در مدت زمان کوتاهی از ادامه رژیم خسته شده و به روال قبلی خود بازمی گردد که این امر سبب می شود که نه تنها وزن کاهش یافته مجدداً افزایش یابد، بلکه باعث می شود که اضافه وزنی بیش از گذشته، گریبان وی را بگیرد.
BMI بین 35 الی 5/39
در صورتی که میزان رابطه میان بین قد و وزن فرد، نشاندهنده شاخص توده بدنی بین 35 تا 39.5 باشد، فرد به بیماری چاقی نوع 2 دچار می باشد.
این میزان از BMI نشانگر آن است که فرد در درجات خطرناکی از چاقی قرار دارد. در این مرحله، فرد می بایست در سریع ترین زمان ممکن، در برطرف کردن مشکل چاقی خود اقدام کند. توصیه اکید دکتر سلیمی به افرادی که به این درجه از چاقی رسیده اند، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.
برای این افراد با این حجم توده چربی، هیچ نوع رژیم لاغری نمی تواند تاثیرگذاری بر کاهش وزن فرد داشته باشد. در این مرحله، سلامتی در درجه اول اهمیت قرار می گیرد. از طرفی، افرادی که تا این حجم از چربی را در وزن خود تحمل می کنند، عموماً از بیماری های جانبی مرتبط با چاقی نیز در رنج می باشند.
زمان برای این افراد، نقش بسیار مهمی را در سلامت و یا حتی زندگی این افراد ایفا می کند. دکتر سلیمی، معتبرترین جراح متخصص در امر لاپاراسکوپی، آماده ارائه هر گونه مشاوره در این زمینه به عزیزان مبتلا به بیماری چاقی می باشد.
در این راستا، ایشان در کمال صبر و حوصله و با توجه به تجربه فراوان خود در این زمینه، با آرامش و در کمال صداقت به تمامی سولات این عزیزان، پاسخ خواهد داد.
در مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع ” رژیم غذایی پروتئین ” پرداخته ایم. از تمامی علاقهمندان به داشتن اندامی متناسب و جسمی سالم و تندرست، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
BMI بالاتر از 40
هنگامی که شاخص توده بدنی فرد از عدد 40 بالاتر باشد، این یعنی خطر مرگ! این درجه از چاقی را چاقی درجه 3 گویند که بسیار خطرناک بوده و زنگ خطری برای فرد به شمار می رود. بدون هیچ تردید، تنها راه درمان این مرحله از چاقی، انجام جراحی چاقی می باشد.
افرادی که به این حد از چاقی رسیده اند، از دیابت نوع 2 در درجات بالایی نیز در رنج می باشند. همچنین، مشکل فشار خون و کلسترول نیز در این افراد، بسیار آزاردهنده می باشد.
در این افراد، احتمال ابتلا به انواع سرطان وجود دارد. علاوه بر این، وجود انواع بیماری های قلبی و عروقی نیز از دیگر مشکلاتی می باشد که ارتباط نزدیکی با این درجه از BMI دارد. در این ارتباط، تنها راه پیشنهادی از طرف پزشکان و جراحان حاذقی همچون دکتر سلیمی، انجام جراحی چاقی می باشد.
این جراحی می تواند جان بیمار را در بسیاری از موارد، نجات دهد
این جراحی می تواند جان بیمار را در بسیاری از موارد، نجات دهد. هنگامی که چاقی فرد به حد بالای 50 و حتی بالاتر از آن برسد، دیگر حتی فرد قادر به انجام هیچ گونه فعالیت فیزیکی نخواهد بود. این امر سبب می شود که روز به روز به توده چربی بدن فرد اضافه شود.
با توجه به نکات ذکر شده در بالا و با توجه به شاخص BMI، این امر مشخص و مبرهن می باشد که پیش از شروع به یک رژیم لاغری، مشاوره با پزشکی مجرب، امری ضروری می باشد.
همچنی، در شرایطی که پزشک، انجام عمل جراحی چاقی را برای فرد ملزم بداند، مهم ترین نکته، پیدا کردن یک جراح چاقی با تجربه و کاردان می باشد. در این زمینه، جا دارد که به معرفی دکتر سلیمی، جراح متخصص در انجام انواع جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی بپردازیم.
آشنایی با دکتر سلیمی
برای گرفتن بهترین نتیجه از انجام عمل جراحی چاقی، دو مورد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد:
- اول : نقش جراح چاقی
- دوم : نقش بیمار
در مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، سعی داریم اطلاعاتی را در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین در اختیار علاقه مندان به تناسب اندام، قرار دهیم.از شما دعوت می کنیم با ما همچنان همراه شوید.
دکتر سلیمی، جراح متخصص در انجام کلیه عمل های جراحی چاقی، از جمله عمل اسلیو معده، بای پس معده، حلقه گذاری و … و فوق تخصص در انجام جراحی به روش لاپاراسکوپی می باشد.
دکتر سلیمی، دارای تسلط کامل و کافی بر انجام کلیه مدل های جراحی چاقی می باشد. ایشان با تجربه و مهارت کافی در این زمینه، بهترین نتیجه را از جراحی های خود همواره می گیرند.
همچنین دکتر سلیمی، همراه و هم گام با تکنولوژی روز دنیا بوده و در جراحی های خود، از جدیدترین متد روز دنیا بهره می گیرد. علاوه بر این، ایشان دارای اخلاق حرفه ای و انسانی می باشند و نسبت به تمامی بیماران خود احساس تعهد و مسئولیت می نمایند.
پاسخ به سوالات مراجعه کنندگان
دکتر سلیمی به تمامی سؤالات مراجعه کنندگان به ایشان، در زمینه مشکلات مرتبط با چاقی و نیز جراحی های چاقی، با صبر و حوصله پاسخی منطقی و در خور می دهند. این موارد، تنها گوشه ای از عملکرد دکتر سلیمی به عنوان معتبرترین متخصص بین المللی جراحی چاقی می باشد.
لذا به تمامی افرادی که از اضافه وزن در رنج می باشند و به دنبال راهی برای رهایی از این مشکل می باشند، توصیه اکید می کنیم تا برای درمان مشکل خود و نیز انجام جراحی چاقی در صورت صلاحدید دکتر سلیمی، به ایشان مراجعه کنند تا دکتر سلیمی ایشان را به هدف اصلی که همان رسیدن به تناسب اندام می باشد، برساند.
البته در این راستا، دکتر سلیمی اضافه می کند که نقش جراح در رساندن فرد به سلامت کامل جسمانی، تنها بخشی از مسیر می باشد.
بخش مهم دیگر، عملکرد بیمار پیش و پس از انجام عمل جراحی چاقی می باشد. چنان چه بیمار به کلیه توصیه های جراح به دقت عمل نموده و از انجام آن ها تخطی نکند، می تواند با سرعت بیشتری به هدف تناسب اندام دست یابد و بدنی سالم را به خود هدیه کند.
در این مقاله، سعی کرده ایم در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین اطلاعاتی را در اختیار علاقه مندان به تناسب اندام، قرار دهیم. با ما همچنان تا پایان این مقاله، همراه شوید.
پروتئین و اهمیت آن برای بدن
پروتئین ها به همراه کربوهیدرات ها و چربی ها، همگی مواد مغذی می باشند که وجود تمامی آن ها برای بدن بسیار لازم و ضروری می باشد. این مواد نقش مهمی را در بهبود ساختار و عملکرد بدن انسان ایفا می کنند.
پروتئین ها، خود به تنهایی وظایف بسیار مهمی را در تامین مواد مغذی بدن بر عهده دارند. از جمله این موارد، می توان به اهمیت وجود پروتئین به عنوان جزء اصلی تشکیل دهنده استخوان ها و عضلات و نیز پوست و مو اشاره کرد.
بافت های موجود در این اندام های بدن، به صورت مرتب و پی در پی، با پروتئین های تازه تر جایگزین می گردند. به زبان ساده تر، می توان گفت که پروتئین ها، وظیفه ترمیم و نگهداری از بسیاری از اندام های بدن را بر عهده دارند.
پروتئین ها نوعی نقش پیام رسان را نیز در بدن بر عهده دارند. به صورتی که این مواد مغذی با ساختار سه بعدی که دارند، پیام های بین سلول ها و ارگان های گوناگون بدن را نیز به یکدیگر انتقال می دهند.
علاوه بر این، بسیاری از آنزیم های موجود در بدن انسان، از پروتئین تشکیل شده اند. پروتئین ها وظیفه هدف دادن به بسیاری از واکنش های شیمیایی موجود در بدن را نیز عهده دار می باشند.
از دیگر فواید پروتئین ها، خاصیت آن ها در نقل و انتقال مولکول ها از نقطه ای از بدن به نقطه ای دیگر می باشد
از دیگر فواید پروتئین ها، خاصیت آن ها در نقل و انتقال مولکول ها از نقطه ای از بدن به نقطه ای دیگر می باشد. به عنوان نمونه، می توان از تاثیر پروتئین هموگلوبین در انتقال اکسیژن از ریه ها و انتقال اکسیژن به سایر قسمت های بدن نام برد.
پروتئین از بخش های کوچک تری که به آن اسید آمینه گفته می شود، تشکیل می شوند. اسید آمینه موجود در پروتئین انواع مختلفی دارد. نوع اسیدهای آمینه، کیفیت پروتئین را مشخص می کنند.
پروتئین های با کیفیت، معمولا از نوع حیوانی می باشند. این نوع از پروتئین ها، از نوع گیاهی آن بسیار با کیفیت تر می باشد. در پروتئین های حیوانی، انواع مختلفی از اسیدهای آمینه که مورد نیاز بدن می باشند، وجود دارند.
از انواع مواد غذایی که حاوی پروتئین های حیوانی می باشند، می توان از مرغ و تخم مرغ، لبنیات، گوشت و ماهی نام برد.
از انواع پروتئین های گیاهی، می توان به انواع حبوبات، مغز ها نظیر مغز گردو، بادام و پسته و نیز انواع دانه های خوراکی اشاره نمود. کیفیت پروتئین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و در عین حال، مصرف آن به صورت روزانه بسیار مهم است.
در مقاله ای که در حال خواندن آن می باشید، موضوع ” رژیم غذایی پروتئین ” مورد بررسی قرار گرفته است. چنان چه شما از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
تاثیر رژیم غذایی پروتئین بر کاهش وزن
با افزایش مصرف پروتئین در رژیم غذایی، می توان میزان اشتها را تا حد قابل توجهی کاهش داد. همچنین مصرف پروتئین، باعث بالا بردن متابولیسم بدن شده و در سلامت کلی بدن و در نتیجه تناسب اندام، بسیار تاثیر گذار می باشد.
یکی از دلایل مهمی که پروتئین سبب کاهش وزن می شود، تولید هورمون های سیری می باشد. هورمون های سیری نظیر هورمون PYY و هورمون GLP، سبب سرکوب اشتها می شوند.
همچنین فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند. از دیگر فواید مصرف پروتئین، کاهش احساس گرسنگی می باشد. دلیل این امر، مهار هورمون گرسنگی به نام گرلین توسط پروتئین می باشد.
به صورت خلاصه، پروتئین از دو طریق می تواند در کاهش وزن مؤثر عمل کند:
- کاهش احساس گرسنگی
- افزایش احساس سیری برای مدت طولانی
در رژیم غذایی پروتئین، میزان مصرف پروتئین از مقدار کربوهیدرات ها و چربی ها بیشتر می باشد. به همین سبب، میزان کالری کمتری جذب بدن می گردد. پروتئین ها دارای مقدار محدودی کالری می باشند و همچنین عاملی در جلوگیری از جذب بیش از حد کالری بدن می باشد.
ذکر این نکته بسیار مهم می باشد که کاهش میزان کالری جذبی، عامل بسیار مهمی در کاهش وزن می باشد. اما به صورت کلی، کاهش وزن حاصله از پیروی از یک رژیم غذایی، زمانی مفید و کارساز خواهد بود که فرد هنوز به مراحل بالای چاقی نرسیده باشد و BMI فرد هنوز در سطح پایین قرار داشته باشد.
در شرایطی که فرد به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط دچار باشد، دیگر نمی توان با کم کردن میزان کالری مصرفی، امید به رسیدن به تناسب اندام و سلامت جسمانی را داشت.
تنها راه پیشنهادی
در این موارد، تنها راه پیشنهادی از سوی پزشکان حاذقی همچون دکتر سلیمی، جراح متخصص در زمینه جراحی های لاغری و لاپاراسکوپی، انجام عمل جراحی چاقی می باشد. با انجام عمل جراحی چاقی، این افراد می توانند در زمانی کوتاه به تناسب اندام دست یافته و سلامت جسمانی خود را بازیابند.
همچنین به کمک انجام عمل جراحی چاقی، افراد می توانند این سلامتی و اندام متناسب را به صورت دائمی حفظ کنند.
در مقاله ای که پیش روی شماست به بررسی موضوع رژیم غذایی پروتئین پرداخته ایم. در این راستا، از رهنمودهای جراح حاذق، دکتر سلیمی، بسیار یاری جسته ایم. اگر شما نیز از علاقه مندان به داشتن اندامی زیبا و متناسب و جسمی سالم می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
بالا رفتن سوخت و ساز بدن به کمک رژیم غذایی پروتئین
از دیگر فواید استفاده از رژیم غذایی پروتئین، تاثیر این ماده غذایی بر بالا بردن میزان سوخت و ساز بدن می باشد. این بدان معناست که بدن فرد، پس از مصرف پروتئین، بیشتر از حالت عادی به کالری سوزی مشغول می شود.
به طوری که می توان گفت، با بالا بردن میزان پروتئین مصرفی تا 30 درصد در هر یک از وعده های غذایی مصرفی، سرعت چربی سوزی تا چندین برابر افزایش می یابد. همچنین این میزان از پروتئین، سبب بالا بردن متابولیسم بدن می گردد.
این در حالی است که با افزایش مصرف کربوهیدرات در رژیم غذایی، میزان انرژی کمتری مصرف می شود و تمامی کربوهیدرات های اضافی غیر مفید، باعث تجمع چربی ها در نواحی مختلف بدن، به خصوص در نواحی شکم و پهلو ها می شود.
کاهش چربی به کمک رژیم غذایی پروتئین
پروتئین، عاملی مؤثر در کاهش اشتها و بالا بردن سوخت و ساز بدن می باشد. با بالا رفتن سوخت و ساز بدن، از تجمع چربی ها در نواحی مختلف بدن کاسته می شود و در نتیجه پدیده کاهش چربی در تمامی نقاط بدن، حاصل می گردد.
با کم شدن میزان چربی انباشته شده در بدن، وزن فرد کاهش پیدا می کند.
عدم تحلیل عضلات در نتیجه رژیم غذایی پروتئین
یکی از عوامل تاثیرگذار و در عین حال منفی تمامی رژیم های غذایی و لاغری کم کالری، عدم تامین انرژی کافی و مورد نیاز، برای انجام کلیه فعالیت های روزمره می باشد. بدن برای ایجاد انرژی، ناچار به استفاده از پروتئین های موجود در بخش عضلانی بدن می گردد تا بتواند انرژی لازم را فراهم آورد.
اما این امر، سبب می گردد که پدیده ای با نام تحلیل عضلات به وجود آید. اما در رژیم غذایی پروتئین، این مشکل به هیچ عنوان بروز نمی کند. مصرف پروتئین باعث می شود که میزان کالری مصرفی بدن کاهش یابد و در عین حال، با افزایش اسیدهای آمینه مورد نیاز عضلات بدن، از تحلیل عضلات در نتیجه گرفتن یک رژیم لاغری، جلوگیری می نماید.
به زبان ساده تر، پیروی از رژیم غذایی پروتئین، نه تنها باعث افزایش چربی سوزی و کالری سوزی می شود، بلکه می تواند در حفظ سلامت بافت عضلانی بدن، بسیار کارآمد عمل کند. در عین حال، می تواند باعث کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام نیز شود.
در این مقاله، سعی داریم به بررسی موضوع رژیم غذایی پروتئین بپردازیم. اگر شما نیز دارای اضافه وزن می باشید و به دنبال راهی برای خلاصی از مشکل چاقی خود می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
مزایای مصرف پروتئین
مصرف پروتئین در هر یک از وعده های غذایی، می توانند تاثیرات مثبت و شگرفی را بر هر یک از بخش های بدن داشته باشد. در این بخش به برخی از این فواید اشاره کرده ایم:
مصرف پروتئین باعث کاهش اشتها می شود
چربی ها، کربوهیدرات ها و نیز پروتئین ها، سه عامل اصلی تاثیر گذار بر بدن می باشند. اما در میان این سه مورد، پروتئین بیشترین تاثیر را بر احساس سیری دارد. پروتئین سبب می گردد که هر فرد، با مصرف میزان کمی از آن، برای مدت طولانی احساس سیری داشته باشد.
از دلایل این حس، می توان کاهش ترشح هورمون گرلین که هورمون گرسنگی می باشد، در نتیجه مصرف پروتئین را عنوان نمود. علاوه بر این، با مصرف پروتئین، هورمون سیری با نام پپتید ترشح می شود و فرد برای طولانی مدت، احساس سیری خواهد داشت.
این تاثیر شگفت انگیز پروتئین سبب می گردد که فرد بدون هیچ گونه احساس درد و رنج و گرسنگی ناشی از رژیم لاغری، به چربی سوزی و کاهش وزن برسد.
لذا به افرادی که علاقه مند به کاهش وزن خود می باشند، توصیه می شود که به جای مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها، از پروتئین بیشتری در وعده های غذایی خود استفاده نمایند. به عنوان مثال، به جای کاهش میزان مصرف برنج و سیب زمینی، ایده خوبی است که گوشت و یا ماهی را به وعده غذایی خود اضافه کنید.
مصرف پروتئین باعث افزایش توده عضلانی می شود
پروتئین سبب تشکیل یک ساختار عضلانی می شود. لذا با مصرف میزان بیشتری پروتئین، می توان ساختار عضلانی قدرتمندی داشت و در عین حال، قدرت بدنی را افزایش داد.
به همین سبب، به تمامی افرادی که دارای فعالیت های جسمانی سنگین می باشند، نظیر ورزشکارانی که در رشته های وزنه برداری فعالیت دارند و می بایست به عضله سازی و تقویت عضلات بپردازند، توصیه می شود که در وعده های غذایی خود، از مقدار کافی پروتئین استفاده نمایند. با جذب میزان کافی پروتئین، عضلات تحلیل نمی روند و در عین حال، وزن نیز کاهش می یابد.
در مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع رژیم غذایی پروتئین پرداخته ایم. از تمامی علاقه مندان به این موضوع، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
مصرف پروتئین باعث سلامت بیشتر استخوان ها می شود
مصرف پروتئین، تاثیر بسیار زیادی بر سلامت استخوان ها دارد. باوری اشتباه بر این مبنا که پروتئین با دفع کلسیم از بدن، سبب نابود کردن بافت استخوانی می گردد، وجود دارد که بر اساس تحقیقات انجام شده، این مساله درست نمی باشد.
افرادی که میزان بیشتری از پروتئین را مصرف می کنند، در هنگام پیری، از توده استخوانی سالم تری برخوردار می باشند و کمتر در معرض خطر پوکی استخوان و نیز شکستگی استخوانی قرار می گیرند.
لذا به بانوانی که در شرف یائسگی قرار دارند، بسیار توصیه می شود که از پروتئین بیشتری در وعده های غذایی خود استفاده کنند تا به پوکی استخوان دچار نشوند.
مصرف پروتئین باعث کاهش میل به مصرف غذاهای ناسالم می شود
در بسیاری از موارد، فرد گرسنه نمی باشد، اما هوس خوردن غذا دارد. گرسنگی عاملی است که به دلیل نیاز بدن به مصرف مواد خوراکی ایجاد می گردد. در حالی که هوس خوردن، تنها تمایل به خوردن بدون هیچ گونه نیاز بدن به آن ماده خوراکی می باشد.
مهار کردن این هوس خوردن، کاری بسیار دشوار و سخت می باشد. یکی از راه های جلوگیری از هوس به خوردن، مصرف پروتئین می باشد. مصرف پروتئین می تواند تا بیش از 60 درصد هوس خوردن را کاهش دهد.
همچنین، پروتئین، در کاهش میل به خوردن انواع اسنک ها نیز بسیار تاثیر گذار می باشد. به خصوص مصرف اسنک های شبانه که خود عاملی مهم در افزایش وزن می باشد. پروتئین تا حد بسیار زیادی میزان میل به خوردن غذا را کاهش می دهد.
لذا با مصرف میزان کافی پروتئین، به خصوص در وعده صبحانه، می توان میل شدید به خوردن غذا و اسنک را تا حد زیادی کاهش داد. این امر به صورت مستقیم، تاثیر بسیار زیادی بر کاهش وزن خواهد داشت.
در این مقاله، سعی کرده ایم در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین اطلاعات مفیدی را در اختیار علاقه مندان به این موضوع قرار دهیم. چنان چه مطالب بیان شده تا این بحش از مقاله، برای شما مفید بوده است، با ما تا پایان مبحث، همراه بمانید.
مصرف پروتئین باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود
با مصرف پروتئین، سوخت و ساز بدن افزایش می یابد. بدن برای هضم غذاها از کالری به عنوان انرژی دهنده استفاده می کند تا بتواند از مواد مغذی موجود در غذاها برای انجام فعالیت های بدن، استفاده نماید.
با حرارت حاصل شده از سوختن کالری، این انرژی به بدن انتقال می یابد. هر یک از انواع مواد غذایی، می توانند میزان حرارت مختلفی را به بدن انتقال دهند. میزان حرارت تولید شده از پروتئین، تقریباً 35 درصد بیشتر از حرارت تولید شده از هضم انواع چربی ها و کربوهیدرات ها می باشد.
لذا با مصرف میزان بیشتری پروتئین، می توان به میزان قابل توجهی، سوخت و ساز بدن را افزایش داد و باعث بالا بردن میزان چربی سوزی شد.
به صورت تقریبی، میزان حرارت ایجاد شده توسط پروتئین، معادل با انرژی حاصله از 80 تا 100 کالری در طول روز می باشد. حتی با بیشتر کردن مصرف پروتئین، می توان میزان این کالری مصرفی را تا 260 کالری، افزایش داد.
مصرف پروتئین باعث کاهش فشار خون می شود
یکی از مواردی که ارتباط بسیار نزدیکی با مشکل چاقی دارد، مشکل فشار خون می باشد. به طوری که بیشتر افرادی که از اضافه وزن رنج می برند، به این بیماری مبتلا می باشند.
فشار خون می تواند خود باعث بروز بسیاری از انواع مشکلات و بیماری ها شود.از جمله این موارد، می توان به تاثیر فشار خون در بروز حمله قلبی و نیز سکته مغزی و قلبی و همچنین انواع بیماری های مزمن کلیوی اشاره کرد.
پروتئین، عامل بسیار مؤثری در کاهش فشار خون می باشد. همچنین، بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه، پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین، می تواند از بروز مشکلاتی نظیر افزایش کلسترول بد و نیز تری گلیسیرید جلوگیری نماید.
موضوع مورد بررسی در این مقاله ” رژیم غذایی پروتئین ” می باشد. با ما همچنان تا پایان این مبحث همراه باشید.
مصرف پروتئین باعث کاهش وزن و حفظ وزن می شود
پروتئین منبع غنی از انواع مواد غذایی می باشد و در بسیاری از رژیم های لاغری، به عنوان یک پایه ثابت رژیم لاغری محسوب می شود. در بخش های پیشین در ارتباط با تاثیر شگفت انگیز پروتئین در افزایش سوخت و ساز بدن اشاره کردیم. با بالا رفتن سوخت و ساز بدن، عمل چربی سوزی و کاهش وزن رخ می دهد.
همچنین میل به زیاده خواری با مصرف پروتئین کاهش می یابد. در رژیم های لاغری که از پروتئین به عنوان ماده اصلی آن استفاده می شود و در عین حال، مصرف کالری محدود می شود، عمل چربی سوزی با سرعت بسیار بالایی رخ می دهد.
لازم به ذکر است که کاهش وزن، در حقیقت گام نخست برای رسیدن به تناسب اندام می باشد. چالش بزرگتری که در پیش روی فرد قرار دارد، حفظ وزن می باشد.
پس از رسیدن به تناسب اندام، باز هم مصرف پروتئین در هر یک از وعده های غذایی، می تواند در حفظ این تناسب اندام، بسیار مؤثر عمل کند. لذا مصرف پروتئین، علاوه بر کاهش وزن، سبب حفظ وزن و پیشگیری از ابتلای مجدد به اضافه وزن می باشد.
مصرف پروتئین باعث التیام بافت و اندام های آسیب دیده می شود
پروتئین تاثیر بسیار زیادی در بهبود بافت های آسیب دیده بدن دارد. مصرف پروتئین می تواند بافت ها و اندام های آسیب دیده بدن که از انواع آسیب ها و جراحات صدمه دیده اند را به سرعت بهبود بخشد.
مصرف پروتئین باعث حفظ سلامت بدن با افزایش سن می شود
با افزایش سن، حجم عضلات بدن کاهش می یابد و عضلات تحلیل می یابند. تحلیل و کاهش حجم عضلات یکی از عوارض عمومی کهولت سن به شمار می رود.
به سبب این امر، بسیاری از شکستگی های استخوانی و کاهش کیفیت زندگی در افراد مسن، در سنین بالا مشاهده می شود. با مصرف میزان کافی پروتئین در طول روز، می توان از بروز این مشکلات، پیشگیری نمود.
همچنین علاوه بر مصرف پروتئین، انجام حرکات ورزشی منظم نیز می توانند در کاهش عارضه تحلیل عضلانی، بسیار مؤثر باشند.
مقاله ای که پیش روی شماست، در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین نگاشته شده است. از تمامی علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب و جسمی سالم، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
معرفی رژیم هفت روزه پروتئین
در این بخش از مقاله ” رژیم غذایی پروتئین ” به ذکر یکی از انواع رژیم های لاغری پروتئین می پردازیم:
روز اول از رژیم غذایی پروتئین
در روز اول از رژیم غذایی پروتئین، می توان در سه وعده مختلف صبحانه و ناهار و شام، از موارد زیر بهره گرفت:
- وعده صبحانه:
دو عدد تخم مرغ آب پز شده به همراه دو عدد نان تست سبوس دار و یک لیوان شیر به همراه یک عدد میوه که بهتر است سیب و یا گلابی باشد.
- وعده ناهار:
لوبیای پخته شده به همراه 50 گرم گوشت ورقه شده و سالاد سبزیجات که می تواند شامل فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و هویج باشد.
- وعده شام:
نصف سیب زمینی و یک برش از گوشت بره کبابی به همراه سبزیجات بخارپز و یک کف دست نان سبوس دار
روز دوم از رژیم غذایی پروتئین
مواد غذایی که می بایست در روز دوم از رژیم غذایی پروتئین در هر وعده غذایی مصرف شود، شامل موارد زیر می باشد:
- وعده صبحانه:
یک لیوان ماست به همراه یک عدد میوه که می تواند از میوه های تازه و یا میوه های خشک شده باشد.
- وعده ناهار:
نصف سینه مرغ به همراه سالاد سبزیجات که می تواند شامل کاهو، خیار و گوجه باشد. علاوه بر این، یک عدد نان سبوس دار و یک چهارم آواکادو به همراه یک قاشق چای خوری سس مایونز را نیز می بایست به این وعده غذایی اضافه کرد.
- وعده شام:
سالاد سبزیجات به همراه دو عدد تخم مرغ آب پز
روز سوم از رژیم غذایی پروتئین
- وعده صبحانه:
این وعده غذایی می بایست شامل مقداری نان سبوس دار به همراه یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و یک عدد موز باشد.
- وعده ناهار:
سالاد سبزیجات به همراه 200 گرم ماهی و یک چهارم از میوه آواکادو و نیز کمی پنیر و دو کف دست نان سبوس دار
- وعده شام:
در شام، می بایست تنها یک فنجان سبزیجات پخته شده به همراه 130 گرم گوشت گاو بدون چربی و کمی رشته فرنگی پخته شده و دو قاشق غذاخوری روغن کنجد، مصرف شود.
در مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع ” رژیم غذایی پروتئین ” پرداخته ایم. از تمامی علاقه مندان به داشتن اندامی متناسب، دعوت می کنیم تا انتهای این مبحث، با ما همراه شوند.
روز چهارم از رژیم غذایی پروتئین
مواد غذایی که می بایست در روز چهارم مصرف شود، شامل موارد ذیل می باشند:
- وعده صبحانه:
جو پرک و جو دو سر پخته شده به همراه لاته
- وعده ناهار:
نخود پخته شده به همراه سالاد سبزیجات و جو پخته شده و یک عدد میوه
- وعده شام:
در شام، می بایست از ماکارونی تهیه شده با گوشت چرخ کرده به همراه سس گوجه فرنگی بهره برد.
روز پنجم از رژیم غذایی پروتئین
در روز پنجم باید از مواد غذایی زیر در وعده های غذایی استفاده کرد:
- وعده صبحانه:
در این وعده، می بایست از جو دو سر پخته شده و یک لیوان شیر به همراه یک عدد میوه به همراه یک قاشق غذاخوری تخم کتان و عسل استفاده نمود.
- وعده ناهار:
نصف سینه مرغ کبابی و سبزی بخارپز به همراه اسفناج پخته شده
- وعده شام:
100 گرم ماهی کبابی به همراه سبزیجات پخته شده ای نظیر گل کلم و کلم بروکلی
روز ششم از رژیم غذایی پروتئین
- وعده صبحانه:
این وعده شامل اسموتی موز و شکلات حاوی غلات سبوس دار می باشد.
- وعده ناهار:
در این وعده می بایست مقداری برنج قهوه ای پخته شده به همراه 130 گرم گوشت کبابی بدون چربی و سبزیجات پخته شده مصرف شود.
- وعده شام:
در شام، بهتر است از اسموتی ماست و انبه که با ماست یونانی درست شده است، استفاده کرد. علاوه بر این، باید مقداری دارچین و عسل نیز مصرف شود.
روز هفتم از رژیم غذایی پروتئین
در روز هفتم از رژیم غذایی پروتئین، شایسته است که مواد غذایی زیر مصرف شوند:
- وعده صبحانه:
دو عدد تخم مرغ آب پز به همراه یک چهارم از میوه آواکادو و لاته
- وعده ناهار:
هویج رنده شده و جوانه لوبیا به همراه 130 گرم گوشت کبابی بدون چربی
- وعده شام:
سالاد سبزیجاتی نظیر کرفس و خیار و هویج به همراه 80 گرم مرغ کبابی
شما در حال مطالعه مقاله رژیم غذایی پروتئین می باشید. با ما همچنان تا پایان این مقاله، همراه شوید.
رژیم غذایی ذکر شده در بالا، نمونه ای از یک رژیم غذایی پروتئین می باشد که فرد می تواند از آن در طول روزهای هفته مصرف نماید تا بتواند به تناسب اندام دست یابد. اما همان گونه که به آن اشاره شد، این رژیم لاغری تنها برای افرادی مفید می باشد که اضافه وزن ایشان، هنوز به درجات چاقی نرسیده باشد.
چنان چه فرد به مشکل چاقی مبتلا شده باشد، می بایست با جراح و یا پزشکی حاذق در راستای بهبود بیماری خود مراجعه کرده و از وی کمک بخواهد.
در صورت صلاحدید پزشک و یا جراح چاقی، فرد می بایست برای کاهش وزن خود، اقدام به انجام جراحی چاقی نماید
در صورت صلاحدید پزشک و یا جراح چاقی، فرد می بایست برای کاهش وزن خود، اقدام به انجام جراحی چاقی نماید. دقت شود که در این زمینه، شاخص BMI نقش بسیار مهمی را در این زمینه ایفا می کند.
به گفته دکتر سلیمی، جراح حاذق در زمینه انجام کلیه عمل های جراحی چاقی و لاپاراسکوپی، افرادی که شاخص BMI ایشان نشانگر ابتلا به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط باشد، می بایست برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام خود، اقدام به انجام جراحی چاقی بنمایند.
جراحی چاقی یک راه مطمئن برای کاهش وزن با سرعت بالا بوده و همچنین هیچ گونه عوارض جانبی را برای فرد به همراه نخواهد داشت
جراحی چاقی یک راه مطمئن برای کاهش وزن با سرعت بالا بوده و همچنین هیچ گونه عوارض جانبی را برای فرد به همراه نخواهد داشت. علاوه بر این، نتیجه عمل چاقی، کاهش وزنی دائمی می باشد.
بدین معنا که وزن کاهش یافته به هیچ عنوان برگشت پذیر نخواهد بود و این امر تاثیر شایانی در سلامت دائمی فرد خواهد داشت.
همچنین پس از انجام عمل جراحی چاقی، بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی نظیر دیابت نوع 2 بهبود یافته و بیمار پس از گذشت زمانی اندک، دیگر نیازی به استفاده از داروهای دیابت نخواهد داشت. از دیگر بیماری هایی که پس از انجام جراحی لاغری بهبود می یابند، مشکل فشار خون، کلسترول و انواع بیماری های مرتبط با چاقی می باشد.
آن چه در این مقاله به آن پرداخته ایم، رژیم غذایی پروتئین می باشد. اگر شما نیز از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مطلب همراه شوید.
حداقل میزان لازم مصرف پروتئین
به صورت کلی، از لحاظ علمی توصیه می شود که هر فرد به ازای هر کیلوگرم از وزنش، می بایست 0.8 گرم پروتئین مصرف نماید. این بدان معناست که فردی با وزن 68 کیلوگرم می بایست در طول شبانه روز، 54 گرم پروتئین مصرف نماید.
البته این میزان از پروتئین، حداقل مصرف روزانه می باشد. اما بر اساس تحقیقات، این میزان از پروتئین برای حفظ سلامت و تناسب اندام، کفایت نمی کند. اهمیت مصرف پروتئین برای افرادی که در سنین بالا می باشند، بیشتر می شود.
به همین دلیل، میزان مصرف پروتئین روزانه در طول روز، برای گروه های سنی میانسال و بالاتر، حداقل 3/1 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن فرد می باشد.
میزان مصرف پروتئین در رژیم غذایی پروتئین
در رژیم غذایی پروتئین، مصرف پروتئین روزانه می بایست حداقل دو برابر حد نرمال، یعنی 1.6 گرم به ازای هر کیلوگرم باشد.
چنان چه افرادی که دارای اضافه وزن می باشند و هنوز به درجه چاقی نرسیده اند، این مقدار از پروتئین را روزانه مصرف نمایند، سرعت چربی سوزی و کاهش وزن را بالا خواهد برد. همچنین این میزان از پروتئین در محافظت از بافت عضلانی در این افراد نیز تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.
البته حائز اهمیت است که چنان چه میزان چربی مصرفی از میزان پروتئین مصرفی روزانه بیشتر باشد، مصرف این میزان از پروتئین، هیچ تاثیری در کاهش وزن و تناسب اندام نخواهد داشت.
این در حالی است که مصرف میزان بالای چربی، می تواند پروسه کاهش وزن را نیز با مشکل مواجه کند. پروتئینی که در یک رژیم لاغری مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند تا 30 درصد از کالری مورد نیاز بدن را تامین نماید.
در رژیم غذایی پروتئین، اگر فرد وزنی معادل 85 کیلوگرم داشته باشد، می بایست در طول روز، حداقل 136 گرم پروتئین مصرف نماید
در رژیم غذایی پروتئین، اگر فرد وزنی معادل 85 کیلوگرم داشته باشد، می بایست در طول روز، حداقل 136 گرم پروتئین مصرف نماید. نکته مهم در ارتباط با مصرف پروتئین در یک رژیم غذایی، این است که بهتر است، مصرف این میزان از پروتئین در تمامی وعده های غذایی تقسیم شود.
این امر سبب می گردد که بدن به شکل بهتری بتواند از پروتئین مصرف شده استفاده نماید. پس بهتر است که مصرف پروتئین روزانه، تنها محدود به یک وعده غذایی نشود.
در این مقاله، در تلاشیم که اطلاعات مفیدی را در ارتباط با رژیم غذایی پروتئین در اختیار عزیزان علاقه مند به این موضوع قرار دهیم. اگر شما نیز در اندیشه داشتن اندامی متناسب و سلامت جسمانی می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
روش تهیه یک رژیم غذایی پروتئین استاندارد
برای این که بتوانیم یک رژیم غذایی پروتئین مناسب داشته باشیم، در ابتدا لازم است که اطلاعاتی را در زمینه پروتئین ها کسب کنیم.
در این قسمت به بررسی در این زمینه پرداخته ایم:
شناختن و بررسی میزان کالری انواع مختلف پروتئین
اولین گام برای طراحی یک رژیم غذایی پروتئین مناسب و استاندارد، اطلاع از انواع پروتئین های غذایی و میزان کالری موجود در هر یک از آن ها می باشد. در این راستا، می توان از بسیاری از منابع، نظیر انواع وب سایت ها و نیز اپلیکیشن ها استفاده نمود.
همچنین اطلاع از ارزش غذایی هر یک از انواع پروتئین ها می تواند کمک بسیاری در کاهش وزن داشته باشد.
بسیار مطلوب است که در برنامه پروتئینی خود، لیستی از مواد غذایی را که تمایل دارید در وعده های غذایی خود مصرف نمایید، تهیه کرده و میزان کالری موجود در آن ها را مورد بررسی قرار دهید.
بررسی میزان پروتئین لازم در شبانه روز
برای این امر، در اولین گام، فرد می بایست وزن خود را در عدد 6/1 ضرب کند. عدد حاصله، نشانگر حداقل میزان پروتئینی می باشد که فرد می بایست در طول شبانه روز مصرف کند.
دقت کنید اگر به عنوان نمونه وزن فرد 90 کیلوگرم باشد، می بایست آن را در 6/1 ضرب کرده و عدد حاصله که می شود 144 گرم را در طول شبانه روز مصرف نماید. البته فراموش نشود که این میزان از پروتئین بهتر است در وعده های مختلف مصرف شود تا تاثیرگذاری بهتری داشته باشد.
در مقاله ” رژیم غذایی پروتئین ” به بررسی تاثیر پروتئین در کاهش وزن پرداخته ایم . در این زمینه از راهنمایی های دکتر سلیمی، جراح متخصص در امر جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، بسیار استفاده کرده ایم. چنان چه تا این قسمت از مقاله برای شما مفید بوده است، با ما همچنان تا پایان این مبحث، همراه شوید.
مصرف میزان کافی از پروتئین در هر وعده غذایی
در بخش پیشین به میزان کلی مصرف پروتئین در شبانه روز اشاره کردیم. اما دقت شود که در هر وعده غذایی می بایست مقداری پروتئین مصرف شود.
از لحاظ علمی، فردی که تمایل به کاهش وزن خود با استفاده از رژیم غذایی پروتئین را دارد، باید در هر وعده غذایی حداقل 30 گرم پروتئین مصرف نماید. این میزان پروتئین در کاهش وزن و تقویت عضلات و همچنین بالا بردن سطح سلامت عمومی بدن، بسیار تاثیر گذار می باشد.
استفاده از هر دو نوع پروتئین های حیوانی و گیاهی
پروتئین های حیوانی دارای محاسن بسیار بیشتری به نسبت پروتئین های گیاهی می باشند. اما دقت شود که مصرف همزمان این دو نوع از پروتئین، تاثیر بسیار زیادی در جذب بیشتر انواع مواد مغذی و ویتامین های ورودی به بدن دارد.
متمرکز شدن بر پروتئین های مفید
دقت شود که فرآورده های گوشتی صنعتی، ارزش غذایی چندانی نداشته و مناسب برای استفاده در رژیم غذایی پروتئین نمی باشند. در این زمینه، توصیه می شود در این رژیم غذایی، از پروتئین های باکیفیتی نظیر گوشت تازه، مرغ و تخم مرغ و ماهی تازه استفاده شود.
مصرف پروتئین و سبزیجات به صورت همزمان
سبزیجات تازه و میوه ها، کمک بسیار زیادی در جذب بیشتر و بهتر پروتئین می کند. همچنین مصرف سبزیجات، عملکرد سوخت و ساز را با کیفیت و سرعت بالاتری انجام می دهد.
این مقاله در ارتباط با موضوع رژیم غذایی پروتئین می باشد. اگر موارد بیان شده در این مقاله برای شما مفید واقع شده است، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
غذاهایی که باید در رژیم غذایی پروتئین مصرف کنیم
در این قسمت به ذکر تنها برخی از انواع مواد حاوی پروتئین که می بایست در یک رژیم غذایی پروتئین گنجانده شوند، اشاره می کنیم:
- گوشت گاو بدون چربی
- گوشت سفید نظیر مرغ و ماهی
- تخم مرغ که می بایست هم زرده و هم سفیده آن مصرف شود.
- سویا
- انواع حبوبات
مواد مغذی موجود در رژیم غذایی پروتئین
علاوه بر انواع پروتئین موجود در این رژیم غذایی، بسیاری از انواع مواد مغذی دیگر که برای بدن بسیار مفید می باشند نیز وجود دارند. در ذیل به این مواد مغذی اشاره کرده ایم:
- کلسیم
- فیبر
- آنتی اکسیدان
عوارض پیروی از رژیم غذایی پروتئین
هر یک از انواع رژیم های غذایی و به خصوص رژیم های لاغری، می توانند دارای فواید و در عین حال مضرات بسیاری باشند. در زمینه رژیم های غذایی بر پایه مصرف پروتئین می بایست این گونه گفت که این رژیم غذایی، به صورت کلی ضرر خاصی برای بیشتر افراد ندارد.
اما در این میان، می تواند خطراتی را نیز برای برخی از افراد به همراه داشته باشد. از جمله این موارد، می توان به مشکلاتی که این رژیم غذایی برای افرادی که مشکلات کلیوی دارند، اشاره کرد.
لذا توصیه می شود چنان چه فرد دارای این مشکل می باشد، پیش از شروع رژیم غذایی پروتئین، حتماً با یک پزشک متخصص مشورت نماید. زیرا مصرف پروتئین به میزان زیاد، برای افرادی که دارای مشکلات کلیوی در درجات متوسط تا حاد می باشند، بسیار مضر می باشد و این افراد باید مصرف پروتئین را کاهش دهند.
لذا این رژیم غذایی نمی تواند برای این افراد مفید باشد. همچنین رژیم غذایی پروتئین، می تواند باعث به وجود آمدن سنگ کلیه در افرادی که مستعد ابتلا به آن می باشند، شود.
همچنین افرادی که به بیماری های کبدی و یا هر گونه بیماری خاص مبتلا می باشند، می بایست پیش از شروع رژیم پروتئین، حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایند.
این رژیم غذایی برای کودکان و نوجوانان مضر می باشد
علاوه بر این، این رژیم غذایی برای کودکان و نوجوانان مضر می باشد و امکان در معرض قرار دادن ایشان در خطر سوء تغذیه وجود دارد. زیرا در این سنین، این گروه سنی به مقدار کافی کربوهیدرات برای تامین انرژی بدنشان نیاز دارند.
از دیگر مضرات رژیم پروتئین می توان به احتمال بالا رفتن کلسترول و افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی و نیز سکته اشاره کرد. دلیل این امر به سبب وجود میزان بالای چربی اشباع شده و کم بودن فیبر در این رژیم غذایی می باشد.
علاوه بر تمامی موارد فوق الذکر، چنان چه این رژیم برای مدت طولانی پیروی شود، می توان باعث بروز پوکی استخوان و نیز مشکلات کلیوی شود. به همین سبب، پیش از شروع رژیم غذایی پروتئین، می بایست با پزشک متخصص مشورت نمود.
چنان چه وزن فرد، در حد قابل کنترل بوده که بتوان با یک رژیم غذایی استاندارد به تناسب اندام رسید، این رژیم غذایی، می تواند در کوتاه مدت، مفید واقع شود
چنان چه وزن فرد، در حد قابل کنترل بوده که بتوان با یک رژیم غذایی استاندارد به تناسب اندام رسید، این رژیم غذایی، می تواند در کوتاه مدت، مفید واقع شود.
این در حالی است که برای وزن های بالا و در شرایطی که فرد، مبتلا به بیماری چاقی باشد، دیگر این رژیم غذایی نمی تواند مفید واقع گردد. چنان چه BMI فرد نشانگر اضافه وزن بالا و درجات بالای چاقی باشد، فرد می بایست به دکتر سلیمی مراجعه کرده و اقدام به انجام عمل جراحی چاقی بنماید.
در این زمینه، دکتر سلیمی، متخصص در زمینه انجام جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، با داشتن سال ها تجربه در این زمینه، بهترین گزینه برای انجام عمل جراحی چاقی می باشد. دکتر سلیمی، با تمامی چالش های مرتبط با عمل جراحی چاقی آشنایی کامل داشته و می تواند بهترین نتیجه ممکن را از عمل جراحی چاقی به دست آورد.
مراجعه به دکتر سلیمی
لذا توصیه می شود که برای رسیدن به وزن دلخواه خود و رسیدن به تناسب اندام، به دکتر سلیمی مراجعه کرده و از ایشان در این راستا، راهنمایی بخواهید.
چنان چه ایشان بر اساس BMI، رژیم غذایی را کارآمد بدانند، بهترین رژیم لاغری را به فرد توصیه می کند و اگر BMI فرد در حد قابل کنترل با رژیم غذایی و ورزش نباشد، دکتر سلیمی بهترین گزینه و روش را برای درمان مشکل چاقی، انجام جراحی چاقی می داند.
سخن پایانی
چاقی امروزه به یکی از معضلات بزرگ بشری تبدیل شده است. از همین رو، یافتن راهی برای درمان این مشکل، اهمیت بسیاری پیدا کرده است. یکی از روش های لاغری که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است، رژیم لاغری پروتئین می باشد.
هر یک از انواع رژیم های لاغری دارای معایب و مزایایی می باشند. همچنین با توجه به درجات مختلف چاقی، می بایست از روش ها و سبک های متفاوتی برای کاهش وزن و تناسب اندام استفاده نمود.
بهره گیری از انواع رژیم های لاغری، در صورتی می توانند در کاهش وزن تاثیر گذار باشند که میزان شاخص توده بدنی فرد یا همان BMI نشانگر سطحی پایین از چربی باشد. اما در صورتی که، BMI نشانگر سطح بالایی از چربی باشد، به طوری که فرد، چاق و یا چاق مفرط به شمار رود، دیگر پیروی از یک رژیم لاغری، نمی تواند تاثیر چندانی در کاهش وزن داشته باشد.
دکتر سلیمی، جراح متخصص در انجام کلیه روش های جراحی چاقی و لاپاراسکوپی، بهترین راه برای رسیدن به تناسب اندام و دستیابی به سلامت جسمی و روحی را، انجام عمل جراحی چاقی بیان می کند.
در پایان توصیه می کنیم، لیست غذاهای چاق کننده را مشاهده کنید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0