دیابت نوع 1 و ازدواج

دیابت نوع 1 و ازدواج

دیابت نوع 1 و ازدواج
دیابت نوع 1 و ازدواج

رابطه دیابت نوع 1 و ازدواج چیست؟

این موضوعی است که ذهن خیلی از افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند را به خود مشغول کرده است. همینطور این موضوع مهمی برای افرادی است که شریک زندگی شان به این نوع دیابت مبتلا است.

دیابت نوع 1 و ازدواج
دیابت نوع 1 و ازدواج

دیابت نوع یک با اینکه یک بیماری ارثی است، اما میتواند تحت تاثیر عوامل دیگری همچون محیط نیز رخ دهد.

ازدواج با افراد دیابتی به طور کلی مشکلی ایجاد نمی کند، اما با محدودیت هایی همراه است که بهتر است قبل از این اینکه ازدواج کنید، با این محدودیت ها آشنا شوید.

در ادامه، درباره دیابت نوع یک و روش های درمان دیابت و رابطه این نوع دیابت با ازدواج صحبت می کنیم. پس با ما همراه باشید، .

دیابت نوع یک چیست؟

درمان دیابت نوع یک چگونه است؟

عوارض دیابت نوع یک چیست؟

باورهای غلط درباره دیابت نوع یک

رابطه دیابت نوع یک و ازدواج چیست؟

عوارض ازدواج با دختر و پسر دیابتی چیست؟

وظیفه همسر در حمایت از همسر دیابتی خود چیست؟

دیابت نوع یک چه تاثیری بر رابطه زناشویی دارد؟

افرادی که دیابت نوع یک دارند، آیا می توانند باردار شوند؟

دیابت نوع یک از مادر به ارث می رسد یا پدر؟

دیابت نوع یک چه تاثیری در ناباروری دارد؟

پاسخ به چند سوال رایج در رابطه با دیابت نوع یک و ازدواج

 

دیابت نوع یک چیست؟

دیابت در واقع یک بیماری خود ایمنی است که در آن پانکراس قادر به ساخت و ترشح هورمون انسولین نیست.

در واقع سیستم ایمنی بدن به اشتباه، سلول های تولید کننده انسولین را به عنوان یک جسم خارجی تلقی می کند و به آنها حمله می کند و آنها را نابود می کند. این حمله به عنوان یک بیماری خود ایمنی شناخته میشود.

انسولین یک هورمون است که از غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح میشود. این هورمون باعث میشود که قندهایی که از خوردن غذا در خون تجمع کرده اند، به مصرف سلول ها برسند و یا در کبد به قندهای ذخیره ای تبدیل شوند تا در مواقع لازم از کبد آزاد شوند و دوباره به شکل قند ساده یا همان گلوکز در بیایند و به مصرف سلول ها برسند و به این ترتیب قند خون در حد متعادلی حفظ میشود.

دیابت نوع یک چیست؟
دیابت نوع یک چیست؟

اما در بیماران دیابتی نوع اول، هورمون انسولین یا ترشح نمیشود و یا به مقدار خیلی کم ترشح میشود. این ترشح نشدن هورمون باعث میشود که مقدار قندهای دریافت شده در سطح خون باقی بماند و قند خون بالا برود.

دیابت نوع یک در سنین کودکی

دیابت نوع یک معمولا در سنین کودکی و یا نوجوانی بروز می کند، اما این به آن معنا نیست که افرادی که سنین کودکی و نوجوانی را رد کرده اند، از این خطر مصون هستند. دیابت نوع اول در هر سنی میتواند بروز کند.

پزشکان هنوز درست نمی دانند که چه چیزی باعث بروز این بیماری میشود، اما احتمال می دهند که وراثت و برخی از عوامل محیطی مانند ویروس ها و یا اتفاق خاصی که در دوران بارداری رخ داده است، میتواند از عوامل بروز این بیماری باشد.

دیابت نوع یک در سنین کودکی
دیابت نوع یک در سنین کودکی

همانطور که گفته شد، دیابت نوع یک می تواند در هر زمانی از مراحل زندگی رخ دهد، اما بروز آن قبل از 19 سالگی شایع تر است، همچنین دیابت نوع اول دختران و پسران را به یک اندازه تحت تاثیر قرار می دهد و در سفید پوستان شایع تر است.

در خانواده هایی که کودکان دیابت دارند، تنش هایی در آن خانواده مشاهده میشود، چرا که این کودکان احتیاج به مراقبت شبانه روزی دارند.

پدر و مادر باید برای چک کردن سطح قند خون، تزریق انسولین و برنامه ریزی برای وعده های غذایی، به فرزند خود کمک کنند.

دیابت نوع یک در کودکان با علائم زیر بروز می کند:

  • افزایش تشنگی
  • ادرار زیاد
  • کاهش وزن
  • بی حالی و خستگی فرد
  • تاری دید

با این حال تنها درصد کمی از والدین قادر به تشخیص بیماری دیابت فرزند خود هستند. متاسفانه دیابت نوع اول در کودکان سریعا تشخیص داده نمیشود و زمانی که بیماری تشخیص داده میشود، مرحله بیماری در کودک بسیار پیشرفت کرده است.

دیابت نوع یک در کودکان با علائم زیر بروز می کند:
دیابت نوع یک در کودکان با علائم زیر بروز می کند:

دیابت نوع یک با علائم مختلفی خودش را نشان می دهد که در ادامه شایع ترین علائم بروز این بیماری آورده شده است:

  • احساس تشنگی
  • خشکی دهان
  • افزایش اشتها
  • احساس خستگی
  • کسلی
  • خواب آلودگی
  • تعداد مراجعات به دستشویی افزایش پیدا می کند.
  • بوی بد دهان
  • کاهش وزن
  • مشکلات پوستی

اینها شایع ترین علائم دیابت نوع یک هستند که ممکن است علائم از هر فردی به فرد دیگر متفاوت باشند و همچنین با شدت مختلفی بروز کنند. با این حال هستند، افرادی که این علائم را ندارند و علائم دیگری را تجربه کرده اند.

بهترین راه برای تشخیص این بیماری، مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون است. لطفا از تشخیص و درمان خودسرانه بپرهیزید.

درمان دیابت نوع یک چگونه است؟

پزشک در ابتدا برای تشخیص بیماری، انجام آزمایش خون را تجویز می کند. در صورتی که جواب آزمایش مثبت باشد و دیابت تشخیص داده شود، از روش های درمانی برای کنترل بیماری استفاده میشود.

مهم ترین درمانی که برای فرد انجام میشود، برنامه تغییر سبک زندگی است. داشتن یک سبک زندگی سالم و انجام ندادن برخی از عادات باعث میشود که این بیماری کنترل شود و از بروز عوارض جدی تر جلوگیری شود.

درمان دیابت نوع یک چگونه است؟
درمان دیابت نوع یک چگونه است؟

علاوه بر تغییر عادات روزانه فرد، دومین اقدام درمانی تجویز انسولین است. بر اساس شرایط و مراحل بیماری، میزان دوز مصرفی انسولین تعیین میشود.

در انسولین درمانی فرد به طور مرتب و روزانه باید به خودش انسولین تزریق کند. تزریق انسولین توسط پزشکان آموزش داده میشود. اینکه فرد روزانه به چه مقدار از انسولین نیازمند است، موردی است که توسط پزشک تعیین میشود.

همراه داشتن نان و آب

ممکن است فرد با مصرف انسولین، دچار ضعف شود. برای همین به بیماران دیابتی توصیه می شود که همیشه مقداری نان و آب به همراه خود داشته باشند تا در مواقع ضروری استفاده کنند.

یکی دیگر از روش های درمانی استفاده از پمپ های انسولین است. معمولا زمانی از این پمپ ها استفاده میشود که تزریق انسولین با مشکل روبه رو شده باشد و یا اینکه حساسیت نسبت به انسولین بالا رفته باشد.

همراه داشتن نان و آب
همراه داشتن نان و آب

این پمپ ها زیر پوست اعمال میشوند و در زمان نیاز انسولین ترشح می کنند. چیزی که باید بیمار بداند، این است که کاشت این پمپ ها به آن معنا نیست که سطح قند خون کنترل میشود و بیمار دیگر احتیاج به مراقبت ندارد. این پمپ ها فقط میتوانند کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند، اما همچنان یک روش درمانی هستند.

یکی دیگر از روش های درمانی، عمل جراحی است که در آن پیوند پانکراس انجام میشود. در این روش، یک پانکراس مصنوعی در بدن قرار داده میشود که به طور طبیعی انسولین ترشح می کند.

با اینکه این روش درمانی امید زیادی را برای دیابتی ها ایجاد کرده است، اما همچنان در حال بررسی و تحقیق است.

در کنار این روش های درمانی، روش های مراقبتی نیز باید اعمال شوند. این روش های مراقبتی عبارتند از:

  • کنترل سطح قند خون به صورت روزانه و مداوم
  • کنترل سطح فشار خون
  • پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم
  • ورزش کردن
  • مراقبت های فردی
  • سیگار نکشیدن
  • انجام تست های پزشکی، هر چند ماه یکبار
  • و مهم ترین عامل، جدی تلقی کردن این بیماری

درمان دیابت پیش از آنکه موردی باشد که توسط روش های درمانی، کنترل شود،انجام روش های خود مراقبتی صحیح، تاثیر بیشتری در روند بهبودی دارند.

در کنار این روش های درمانی، روش های مراقبتی نیز باید اعمال شوند. این روش های مراقبتی عبارتند از:
در کنار این روش های درمانی، روش های مراقبتی نیز باید اعمال شوند. این روش های مراقبتی عبارتند از:

به بیماران دیابتی توصیه میشود که علاوه بر انجام روش های درمانی، برای اینکه کیفیت زندگی بهتری داشته باشند، از انجام روش های خود مراقبتی غافل نشوند.

عوارض دیابت نوع یک چیست؟

دیابت یک بیماری جدی است که اگر به موقع درمان نشود، میتواند خطرات جدی برای فرد داشته باشد و گاها باعث مرگ فرد شود.

در صورتی که به بیماری دیابت نوع یک مبتلا هستید، بدون هیچ گونه ترس و استرس بیماری خود را پیگیری کنید. توجه داشتید که استرس و اضطراب شرایط بیماری را بدتر می کند، پس حفظ آرامش اولین کاری است که باید انجام بدهید.

در صورتی که تحت نظر پزشک باشید و سطح قند خون خود را کنترل کنید، عوارض این بیماری به حداقل می رسد. در ادامه برخی از عوارض این بیماری آورده شده است:

  • افزایش کلسترول و فشار خون:

تقریبا 70% بیمارانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، با افزایش کلسترول مضر و فشار خون دست و پنجه نرم می کنند.

افزایش کلسترول و فشار خون:
افزایش کلسترول و فشار خون:

اما در صورتی که این موضوع کنترل شود، شما میتوانید جزء آن 30% مصون شده از فشار خون باشید، ، در صورتی که تمام موارد بهداشتی و دستور العمل های پزشکی را مو به مو و دقیقا انجام دهید.

  • مشکل در بینایی:

دیابت می تواند باعث بروز آب مروارید، آب سیاه و خونریزی عروق چشمی شود. در واقع قند خون بالا باعث مختل شدن عملکرد سلول ها میشود و به مرور زمان باعث خون ریزی میشود که فرد را دچار اختلالات بینایی می کند.

با اینکه دیابت یکی از چهار علت نابینایی در دنیا است، اما قابل کنترل و حتی درمان می باشد. پس نیازی نیست که دیابتی ها از این بیماری بترسند

چرا که با کنترل، هیچ گاه عوارض جانبی برای چشم پیش نخواهد آمد و خدایی ناکرده، اگر فرد دچار عوارض چشمی ناشی از دیابت شود، این مورد نیز مانند سایر عوارض دیابت، قابل درمان و کنترل است.

  • مشکلات کلیوی:

در حالت عادی و طبیعی درون کلیه ها، رگ های بسیار کوچکی وجود دارد که سوراخ های کوچکی دارند و از طریق این رگها، مواد زائد خون دفع میشود. در دیابتی ها، عملکرد این عروق دچار اختلال میشود و در نتیجه این رگ ها نمیتوانند به خوبی کار کنند.

مشکلات کلیوی:
مشکلات کلیوی:

در مراحل اولیه، پروتئین در ادرار ظاهر میشود و یا فرد ممکن است دچار عفونت های ادراری شود که این موارد قابل کنترل است، اما اگر فرد به علائم اولیه بی توجهی کند و یا آزمایشات تجویز شده توسط پزشک را انجام ندهد، این احتمال می رود که کلیه های فرد دیابتی آسیب جدی تری ببینند و یا اینکه به کلی از کار بیفتند.

خوشبختانه با کنترل سطح قند خون و همینطور فشار خون و تغییر در رژیم غذایی و همچنین ورزش، میتوان از این عارضه دیابتی هم جلوگیری کرد.

  • ضعف اعصاب:

نوروپاتی دیابتی یکی دیگر از بیماری هایی است که افراد دیابتی را درگیر می کند. در این بیماری، اعصاب با بالا بودن قند خون آسیب می بیند.

افراد دیابتی ممکن است این عارضه را تجربه کنند و یا اینکه تجربه نکنند. در صورتی که گرفتار این عارضه دیابتی شوند، این بیماری نیز همچون عارضه های دیگر دیابت قابل درمان خواهد بود.

ضعف اعصاب:
ضعف اعصاب:
  • پای دیابتی:

پای دیابتی عارضه شایعی است که بیشتر افراد دیابتی به خصوص مردان را درگیر می کند. پا در این بیماری آسیب می بیند و بهبودی بسیار طولانی میشود.

مهم ترین عاملی که افراد به این بیماری دچار میشوند، ناشی از بی توجهی به زخم های کوچک است. این زخم های کوچک به مرور زمان و با بی توجهی، بزرگتر و بزرگتر میشوند و عفونت اتفاق می افتد، به طوری که ممکن است کار به جایی برسد که مجبور شوند آن ناحیه را قطع کنند.

مهم ترین عاملی که میتواند از بروز این بیماری جدی جلوگیری کند، بررسی روزانه پاها برای اطمینان از سلامت است، همچنین استفاده از کفش های گشاد و راحت درصد ابتلا به پای دیابتی را کاهش می دهد.

علاوه بر مواردی که بیان شد، اگر فرد بروز هرگونه زخم، حتی به صورت جزئی را مهم تلقی کند و برای درمان به پزشک مراجعه کند، قطع عضو هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

  • عارضه های قلبی:

دیابت یکی از بیماری های شایعی است که بر روی بیشتر ارگان های حیاتی و مهم بدن، تاثیر منفی می گذارد. قلب نیز یکی از ارگان های حساس بدن است که تحت تاثیر دیابت، کارایی اولیه خود را از دست می دهد.

بیماری دیابت باعث سفت شدن و اختلال در کارکرد عروق قلب میشود که این امر عوارض خطرناکی مانند سکته های قلبی را به دنبال دارد.

عارضه های قلبی:
عارضه های قلبی:

از آنجایی که بیماران دیابتی به علت اختلال در کارکرد اعصاب، درد را حس نمی کنند، معمولا دیرتر از سایر بیمارانی که دچار سکته شده اند، به بیمارستان مراجعه می کنند و همین امر عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.

پزشکان برای جلوگیری از این عارضه خطرناک دیابتی، انجام تست های خون و همینطور تست های قلب را پیشنهاد می کنند. آنها داشتن رژیم غذایی مناسب، کاهش وزن، کنترل اندازه قند خون و فشار خون، سیگار نکشیدن و انجام حرکات ورزشی سبک را پیشنهاد می دهند.

  • ضعف شنوایی:

افزایش قند خون سبب آسیب دیدن دستگاه شنوایی فرد میشود. این افزایش قند خون، فشار بسیار زیادی را بر پرده گوش وارد می کند، که، موجب اختلالات شنوایی میشود.

این مورد درست است که در بیشتر افراد با گذر زمان و نزدیک شدن به زمان پیری، میزان شنوایی گوش کاهش می یابد، اما در بیماران دیابتی این احتمال که شنوایی گوش کاهش پیدا کند، بیشتر از دو برابر در مقابل افراد معمولی است.

ضعف شنوایی:
ضعف شنوایی:

بهترین راه برای جلوگیری و کنترل این عارضه، مراجعه به دکتر برای چکاپ سطح شنوایی است. همینطور کنترل سطح قند خون، میتواند راه حل مناسبی برای جلوگیری از بروز این مشکل باشد.

  • عفونت های لثه و دندان:

دیابت باعث میشود که خطر بروز بیماری های لثه و دندان افزایش پیدا کند، چرا که سلول های دفاعی بدن در این بیماری ضعیف میشوند.

شخصی که به دیابت دارد، دچار خشکی دهان میشود که همین امر سبب جمع شدن باکتری ها در اطراف لـثه میشود. علاوه بر این موضوع دندان های فرد در خطر پوسیده شدن قرار دارد.

به دلیل اینکه در افراد دیابتی انتقال مواد غذایی به کندی صورت می گیرد، عفونت دهان دیرتر خوب میشود و همین طور ممکن است که این عفونت، به سایر قسمت های بدن نیز سرایت کند.

عفونت های لثه و دندان:
عفونت های لثه و دندان:

دیده شده است که افراد دیابتی که سیگار می کشند، بیشتر از سایر دیابتی ها دچار عفونت دهان و دندان میشوند.

افرادی که به دیابت نوع اول مبتلا هستند، برای کنترل و جلوگیری از بروز عارضه های دهان و دندان، باید تحت نظر یک دندانپزشک باشند و همینطور از مصرف سیگار اجتناب کنند.

  • بیماری های پوستی:

بیماری های پوستی علاوه بر اینکه میتواند از علامت های دیابت باشد، میتواند نتیجه این بیماری هم باشد.

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، مشکلات پوستی را تجربه می کنند. بیماری های پوستی میتواند شامل بیماری های باکتریایی و قارچی باشد.

پیشنهاد میشود که افراد دیابتی برای جلوگیری از بروز بیماری های پوستی، قند خون خود را کنترل کنند. و نکات ساده ای مانند تغذیه سالم، ورزش کردن، خشک نگه داشتن سطح پوست، دوش نگرفتن با آب داغ و استفاده از لوسیون ها بعد از دوش گرفتن را رعایت کنند تا دچار عارضه های پوستی نشوند.

  • بیماری های کبدی:

دیابت اگر کنترل نشود، بر روی کبد هم تاثیر گذار است. کبد چرب یکی از بیماری هایی است که دیابتی ها را درگیر می کند. اندازه شیوع بیماری کبد چرب در بین افرادی که دیابت دارند، بین سی و چهار تا هفتاد و چهار درصد متغییر است و متاسفانه میتوان گفت که دیابتی هایی که چاق هستند، بیشتر از 95 % درگیر این بیماری میشوند.

همچنین میزان شیوع سرطان کبد در افراد مبتلا به دیابت، نزدیک به چهار برابر افراد معمولی است.

همانطور که گفته شد، دیابت بر روی سایر ارگان های حیاتی بدن تاثیر می گذارد، اما این تاثیر گذاری، زمانی غیر قابل درمان خواهد بود که سطح قند خون کنترل نشده باشد. پس یک راه حل مهم و اساسی برای جلوگیری از بروز سایر بیماری ها، این است که سطح قند خون به صورت مداوم و روزانه باید کنترل شود.

باورهای غلط در مورد بیماری دیابت نوع یک

یک سری باورهای غلط در مورد بیماری دیابت نوع یک وجود دارد که میتواند بر روند درمان تاثیر چشمگیری داشته باشد. در ادامه این باورهای غلط در مورد این بیماری را با هم بررسی می کنیم، با ما همراه باشید، :

باورهای غلط در مورد بیماری دیابت نوع یک
باورهای غلط در مورد بیماری دیابت نوع یک
  • برخی ها تصور می کنند که دیابت فقط برای افرادی است که خیلی زیاد شیرینی و شکلات مصرف می کنند:

این یک باور اشتباه است، چرا که عامل بروز دیابت، ترشح نشدن هورمون انسولین است که در بیماری دیابت نوع یک، عامل وراثت نیز در بروز این عارضه نقش دارد.

  • دیابت نوع یک با طب سوزنی و مصرف گیاهان دارویی خوب میشود:

این مورد یکی دیگر از باورهای اشتباه راجع به دیابت است. دیابت هیچوقت به طور کامل خوب نمیشود و استفاده خودسرانه از گیاهان دارویی، میتواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. دیابت با مصرف انسولین کنترل میشود، اما خوب نمیشود، توجه به این نکته ضرروری است.

  • تزریق انسولین باعث فشار خون بالا می شود:

این گفته کاملا غلط است، چرا که تزریق انسولین، باعث بهبود عملکرد قلب و عروق خونی میشود و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.

در صورتی که سطح قند خون فرد کنترل نشود، آن وقت است که عملکرد قلب و عروق تحت تاثیر منفی قرار می گیرد و فرد دیابتی دچار افزایش فشار خون میشود.

  • مصرف محصولات دیابتی موجود در بازار محدودیتی ندارند:

این گفته درست است که محصولات دیابتی بدون شکر است، اما اینکه فرد دیابتی میتواند بدون محدودیت از این محصولات استفاده کند، یک گفته غلط است.

مصرف محصولات دیابتی موجود در بازار محدودیتی ندارند:
مصرف محصولات دیابتی موجود در بازار محدودیتی ندارند:

چرا که این محصولات کالری بالایی دارند و این کالری بالا برای دیابتی ها دردسر ساز خواهد بود. کالری بالا باعث افزایش وزن میشود و این افزایش وزن، خودش مشکلات دیگری مانند بیماری های قلبی-عروقی را به وجود می آورد.

  • دیابت نوع اول جدی تر از دیابت نوع دوم است:

این نیز یک تصور غلط است که بیشتر مردم در ذهن خود دارند. لازم به ذکر است که دیابت، دیابت است و شدیدتر و خفیف تر یا جدی تر و غیر جدی ندارد.

هر دیابتی باید مهم تلقی شود و کنترل شود، چرا که در صورت جدی نگرفتن، عوارض خطرناکی برای فرد دارد.

صفحه درمان سریع دیابت نوع 2 را مطالعه کنید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

  • اینکه انسولین تزریق میشود، کافی است و نیازی به بررسی سطح قند خون وجود ندارد:

این مورد نیز یکی از باورهای اشتباه در خصوص دیابت است که تصور میشود، افرادی که انسولین تزریق می کنند، احتیاجی به بررسی سطح قند خون ندارند، چرا که این مورد با تزریق انسولین کنترل شده است.

اینکه انسولین تزریق میشود، کافی است و نیازی به بررسی سطح قند خون وجود ندارد:
اینکه انسولین تزریق میشود، کافی است و نیازی به بررسی سطح قند خون وجود ندارد:

در توضیح این مورد باید بگوییم که با اینکه تزریق انسولین، سطح قند خون را کنترل می کند، اما این معنی را نمی دهد که شما دیگر احتیاجی به بررسی سطح قند خون ندارید، همیشه قرار نیست سطح قند خون بالا برود، گاهی اوقات سطح قند خون به حدی پایین می آید که فرد احتیاج به مصرف مواد قندی مانند نان دارد.

  • افرادی که به دیابت نوع اول مبتلا هستند، به هیچ وجه نباید شیرینی و دسر بخورند:

درست است که خوردن قند و شکر و شیرینی و کلوچه برای افراد دیابتی بسیار بسیار مضر است، اما خوردن گاهگاهی مقدار کمی از شیرینی جات، مشکل خاصی ایجاد نمیکند. توجه داشته باشید، برای اینکه بتوانید تکه کوچکی از شیرینی بخورید، اول باید سطح قند خون خود را چک کنید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

  • ورزش برای دیابتی ها خوب است و باید روزانه چندین ساعت از وقت خود را به ورزش اختصاص دهند:

با اینکه انجام حرکات ورزشی سطح قند خون را تنظیم می کند و هورمون شادی ترشح می کند، اما توجه به این نکته ضروری است که ورزش به اندازه و سبک برای دیابتی ها خوب است و اگر افرادی که به دیابت مبتلا هستند، برای انجام حرکات ورزشی به خود فشار آورند، نه تنها قند خون آنها تنظیم نمیشود، بلکه بالا می رود.

بهتر است برای انجام حرکات ورزشی از قبل با پزشک هماهنگ کنید.

  • دیابت یک بیماری مسری است و قابل انتقال است:

این مورد نیز یک گفته غلط است. دیابت به هیچ وجه مسری نیست و اگر شما با فرد دیابتی در تماس باشید، به دیابت مبتلا نمیشوید. بهتر است گفته شود که دیابت یک بیماری وراثتی است.

دیابت یک بیماری مسری است و قابل انتقال است:
دیابت یک بیماری مسری است و قابل انتقال است:

مواردی که بیان شد، از مهم ترین اشتباهات فردی در خصوص دیابت نوع اول بود که انجام آنها میتواند بسیار خطرناک باشد. هدف از آورده شدن این موارد آن است که بیماران دیابتی دیگر این اشتباهات را انجام ندهند و بیش از این به سلامت خود ضربه نزنند.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

رابطه دیابت نوع یک و ازدواج چیست؟

ازدواج یکی از مراحل مهم و جدی زندگی هر فردی است و از جنبه های گوناگون اهمیت دارد. مخصوصا که در خانواده های ایرانی، ازدواج اهمیت زیادی دارد.

یکی از مواردی که به اشتباه می تواند مانع از ازدواج دو فرد شود، این است که یکی از طرفین به دیابت نوع یک مبتلا باشد.

شخصی که قرار است با یک فرد دیابتی دیابتی ازدواج کند، باید بداند که میان این فرد و دیگر افراد جامعه هیچ تفاوتی وجود ندارد، جز اینکه آن فرد تا آخر عمرش درگیر این بیماری است و باید انسولین تزریق کند.

توجه به این نکته ضروری است که دیابت روش درمانی ندارد و فقط میشود، آن را کنترل کرد. چنانچه همسر آینده شما به دیابت مبتلا است، با استفاده از تزریق انسولین فقط می تواند از پیشرفت بیماری کنترل کند و اینکه تزریق انسولین باعث بهبودی کامل میشود، یک برداشت اشتباه است.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

ازدواج با فرد دیابتی

اگر قرار است که با یک فردی که به مرض قند نوع یک مبتلا است، ازدواج کنید. کسب آگاهی در مورد این بیماری و چگونگی روش های کنترل دیابت، میتواند کمک زیادی به شما بکند.

ازدواج با یک فرد دیابتی مشکلی را برای شما ایجاد نمی کند، جز اینکه باید با روش زندگی همسرتان ارتباط برقرار کنید و شرایط لازم جهت انجام روش های کنترل و درمان این بیماری را فراهم کنید.

رژیم غذایی افراد دیابتی با افراد معمولی فرق دارد و آنها باید از محصولات دیابتی موجود در بازار استفاده کنند. افراد دیابتی نمیتوانند به میزان زیاد از شیرینی جات و آبمیوه های قندی و یا شکر استفاده کنند.

مصرف میوه به اندازه زیاد برای آنها خطر آفرین است، زیرا میوه ها قند دارند و مصرف زیاد میوه مشکلات جدی را برای آنان ایجاد می کند.

افراد دیابتی باید تا آخر عمر تحت نظر پزشک باشند و هر از چند گاهی، یک تست کامل برای اطمینان از سلامتی خود بدهند.

چک کردن سطح قند خون و فشار خون و مصرف دارو از کارهای همیشگی بیماران دیابتی است که شما باید به این مورد توجه کنید، همچنین باید اقدامات اولیه مانند چک کردن سطح قند خون و تزریق انسولین را بلد باشید تا در صورت نیاز بتوانید اقدام مناسب را انجام دهید.

به طور کلی میتوان گفت که داشتن دیابت نوع یک برای ازدواج مشکل خاصی را ایجاد نمی کند، البته تنها با توجه به نکاتی که کیفیت زندگی همسرتان را بهبود می ببخشند.

عوارض ازدواج با دختر یا پسر دیابتی چیست؟

برای ازدواج با دختر یا پسری که به دیابت نوع اول مبتلا است، اولین قدم، آگاهی از این بیماری و بررسی تمام جوانب و محدودیت های آن است.

گاهی اوقات پیش می آید که خواستگاری برای شما آمده است که به دیابت مبتلا است و یا اینکه دختری که به خواستگاری اش رفته اید، دیابت نوع یک دارد.

این سوال برای شما پیش می آید که عوارض ازدواج با افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، چیست؟

در پاسخ به این پرسش باید عنوان کرد که ازدواج با این افراد به طور کلی مشکل خاصی ندارد، ولی با محدودیت هایی رو به رو است که بهتر است، آنها را بشناسید.

بعد از اینکه با مرض قند نوع یک یا همان دیابت نوع یک به طور کامل آشنا شدید، باید به بررسی شخصیت خودتان بپردازید، چرا که این شمایید که قرار است کنار آقایی یا خانمی که به دیابت، مبتلا است، برای یک عمر زندگی کنید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

زندگی در کنار یک فرد دیابتی

باید ببینید که می توانید در کنار فردی زندگی کنید که احتیاج دارد، روزی چند بار انسولین تزریق کند، یا اینکه می توانید در کنار فردی بمانید که ممکن است دچار افت قند خون به طور ناگهانی شود،

توانایی این را دارید که در این شرایط به او انسولین تزریق کنید و یا پرخاشگری های او را در زمان بیماری تحمل کنید؟ به طور کلی آیا آنقدر صبور هستید که تمام مسئولیت های زندگی با یک فرد دیابتی را بپذیرید یا خیر؟

برای اینکه بتوانید به خوبی تصمیم بگیرید، بهتر است که با خودتان صادق باشید. تمام عشق و علاقه و احساس را به کنار بگذارید و منطقی فکر کنید.

از اطرفیان کمک بگیرید، حتی میتوانید که به مشاوران ازدواج مراجعه کنید، چرا که دیابت نوع یک و ازدواج یک موضوع ساده نیست که به راحتی از آن رد شوید.

اگر صرفا میخواهید که با فردی که دیابت دارد، ازدواج کنید که او ناراحت نشود، سخت در اشتباه هستید، چرا که بحث یک عمر زندگی است. اینکه یک جواب نه بگویید و از شر یک ازدواج نادرست راحت شوید، ناراحتی کمتری دارد تا اینکه بخواهید یک عمر ناراحتی، در کنار فرد مبتلا به دیابت را داشته باشید.

در مقابل افرادی را در بین دوستانمان دیده ایم که همسرشان به دیابت مبتلا است، ولی زندگی خوبی دارند و مشکل خاصی ندارند.

ما نه به شما پیشنهاد می کنیم که با یک فردی که مبتلا به دیابت است ازدواج کنید و نه اینکه با این افراد ازدواج نکنید،

همانطور که گفته شد، تصمیم گیری درباره این مورد، فقط و فقط به خود شما بر می گردد. در مقابل باید خانواده خود را در جریان این موضوع بگذارید.

الان آنها را مطلع کنید، خیلی بهتر است تا بعدا که وارد زندگی مشترک شدید، متوجه این موضوع شوند. بهتر است یکبار برای همیشه این موضوع را با آنها تمام کنید تا بعدا دچار مشکل و دردسر نشوید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

وظیفه همسر در حمایت از همسر دیابتی خود چیست؟

در ادامه شرایطی از دیابت نوع یک و ازدواج آورده شده است که وظیفه شما را به عنوان یک همسر بیان می کند. خالی از لطف نیست که با این شرایط کمی آشنا شوید:

آموزش درباره دیابت کلید اصلی کمک به همسر دیابتی خود می باشد. هر چقدر درک شما از این بیماری بالاتر برود، راحتتر میتوانید به همسر خود کمک کنید.

ممکن است همسر شما دچار افسردگی ناشی از دیابت شده باشد، شما به عنوان همسر وظیفه دارید در بازیابی روحیه به همسر و یا نامزد خود کمک کنید.

ممکن است همسر شما برای هنگامی که دچار افت قند خون میشود، احساس شرمندگی کند و یا استرس بگیرد. به عنوان همسر وظیفه دارید که خیلی طبیعی و منطقی با این موضوع برخورد کنید و هیچ گاه این موضوع را به روی همسرتان نیاورید.

شما به عنوان یک همسر، از قبل، از شرایط جسمی همسر خود آگاه بودید و خود شما بودید که درباره این موضوع تصمیم گرفتید، پس هرگز نباید منت بگذارید. باور کنید، همسر شما خودش به اندازه کافی تحت فشار و استرس هست، دیگر نیازی نیست که این موضوع را مدام به او یادآوری کنید.

مشورت با مشاور

برای اینکه بهتر بتوانید از همسرتان مراقبت کنید، بهتر است با یک مشاور مشورت کنید. مطمئن باشید که همسر شما رژیم غذایی خود را رعایت می کند و هر نوع غذایی را نمیخورد.

یکی از کارهای جالبی که میتوانید برای کمک به همسر خود انجام دهید، این است که تصمیم بگیرید که دوتایی با هم ورزش کنید. ورزش کردن تاثیر بسیار مثبتی بر کیفیت زندگی شریک زندگی شما دارد و روحیه او را تقویت می کند،

البته توجه داشته باشید که هر نوع ورزشی مناسب همسر شما نیست و او نباید ورزش های سنگین انجام دهد. ورزش سنگین سبب افزایش قند خون میشود. توصیه میشود، از قبل، درباره حرکات ورزشی و چگونگی انجام آن با پزشک صحبت کنید.

اگر شما خانم هستید و قرار است که با یک فرد مبتلا به دیابت نوع اول ازدواج کنید، بهتر است بدانید که گاهی شرایطی پیش می آید که همسر شما نتواند آن روز به سرکار برود و احتیاج به مراقبت داشته باشد. او را همراهی کنید و بر او خرده نگیرید. به تغذیه و خوراک همسرتان اهمیت دهید و مواظب باشید که غذای سالم بخورد.

اگر شما آقا هستید و با یک خانم مبتلا به دیابت نوع یک ازدواج کرده اید و خانم شما اکنون باردار است. باید بیش از پیش هوای همسرتان را داشته باشید و از او مراقبت کنید.

لازم نیست هر روز را در مرخصی باشید و از او مراقبت کنید، اما بهتر است او را در خانه تنها نگذارید و برای این کار از خانواده کمک بگیرید.

به یاد داشته باشید که کار شما با به دنیا آمدن فرزندتان تمام نمیشود، بلکه باید بیش از پیش به همسرتان کمک کنید. فراموش نکنید که بدن افراد دیابتی ضعیف تر است و زودتر خسته میشوند. بهتر است زمانی را صرف کمک به همسرتان جهت نگهداری از کودک خود کنید.
توصیه میشود، در کنار داشتن دستگاه سنجش قند خون در منزل، یک دستگاه کنترل فشار خون هم داشته باشید.

بهتر است سالیانه به همراه همسر خود، چکاپ شوید. علاوه بر اینکه با انجام این مورد از سلامت خود و شریک زندگی تان مطمئن میشوید، از بروز عوارض جدی دیابت هم جلوگیری میشود.

مواردی که گفته شد، مواردی است که در طی دوران زندگی زناشویی، خواه یا ناخواه با آن رو به رو میشوید، بهتر است که از قبل درباره این شرایط فکر کنید و سپس اقدام به ازدواج کنید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

دیابت نوع یک چه تاثیری بر رابطه زناشویی دارد؟

دیابت یکی از بیماری هایی است که امروزه گسترش زیادی پیدا کرده است. این بیماری بر روی شرایط زندگی تاثیر جدی دارد.

دیابت بر روی روابط جنسی افراد هم تاثیر گذار است. همانطور که می دانید رابطه جنسی شامل دو بخش میشود: میل جنسی و عملکرد جنسی.

دیابت بیشتر بر روی عملکرد جنسی تاثیر گذار است و مردان را بیشتر درگیر می کند. مردان دیابتی چندین سال زودتر از سایر مردان، توانایی جنسی خود را از دست می دهند.

آقایان مبتلا به دیابت نوع اول، علاوه بر ناتوانی جنسی، اختلالات دیگر جنسی همچون: زودانزالی، دیر انزالی، برگشت انزال به عقب و… را هم تجربه می کنند، همچنین ممکن است دچار بی میلی جنسی هم شوند.

تجویز دارو

البته برای بهبود این وضعیت، برای آنها دارو تجویز می شود که این داروها با چندین بار مصرف جوابگو نبوده و باید همه عمر مصرف شوند.

اختلال در عملکرد جنسی فقط مختص آقایان نبوده و خانم ها نیز این مورد را تجربه می کنند. اختلال در عملکرد جنسی بیشتر ناشی از فشار عصبی و استرس است.

خانم هایی که به دیابت نوع اول مبتلا هستند، عملکرد جنسی شان تحت تاثیر قرار می گیرد، زیرا که تحت استرس هستند. بیشتر آنها از این ترس دارند که در حین رابطه، دچار افت قند خون شوند و همین استرس و اضطراب باعث میشود که فرد به ارگاسم نرسد و یا به سختی به ارگاسم برسد که این مورد باعث نارضایتی از رابطه میشود.

مورد دیگری که بر عملکرد جنسی بانوان تاثیر منفی دارد، خشکی واژن است. در خانم هایی که به دیابت مبتلا هستند، بیشتر خشکی واژن دیده میشود که این امر برای هر دو طرف ناراحت کننده است، البته راهکارهایی برای حل این مشکل وجود دارد که استفاده از ژل لوبریکانت یکی از این راه حل هاست.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

خشکی واژن

خشکی واژن به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که یکی از دلایل آن، عفونت قارچی است که به دلیل کنترل ضعیف قند خون اتفاق می افتد.

نزدیکی با خانمی که از خشکی واژن رنج میبرد، برای آن خانم بسیار سخت و دردناک خواهد بود. به همین خاطر، او از نزدیکی های بعدی ترس دارد و همین ترس باعث خشکی بیشتر میشود.

علاوه بر این مواردی که گفته شد، خانم ها به علت روحیه حساس تری که دارند، در صورتی که نتوانند رابطه خوبی با همسر خود داشته باشند و نیازهای همسر خود را تامین کنند، دچار افسردگی میشوند.

این که گفته میشود، دیابت نوع یک با تاثیر منفی که بر روی روابط زناشویی دارد، باعث افسردگی در زنان مبتلا به دیابت میشود، به آن معنا نیست که مردان این مورد را تجربه نمی کنند، بلکه به این معناست که زنان بیشتر از مردان به این نوع افسردگی که حاصل از نارضایتی جنسی است، دچار میشوند.

اینکه دیابت نوع یک و ازدواج چه تاثیری بر روی روابط جنسی دارد، به طور مفصل شرح داده شد، اما خبر خوب این است که این مورد قابل کنترل و درمان است.

قطعی ترین راهی که برای درمان این مورد وجود دارد، این است که با کنترل سطح قند خون، میتوان از بروز بسیاری از عواملی که رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار می دهند، جلوگیری کرد.

موارد دیگری که میتوان برای بهبود یک رابطه انجام داد، استفاده از داروها و سایر روش های تسهیل کننده رابطه است.

افرادی که دیابت نوع یک دارند، آیا میتوانند باردار شوند؟

اگر به دیابت نوع یک مبتلا هستید و در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید، یا اینکه قرار است با دختری ازدواج کنید که به دیابت مبتلا است، به شما توصیه میشود که با ما همراه باشید، .

اول از هر چیز باید گفته شود که بارداری با وجود دیابت، امکان پذیر است، اما برای داشتن یک بارداری خوب و بدون دردسر، باید توانسته باشید که بیماری خود را کنترل کنید.

طبق تحقیقات انجام شده، بی توجهی و بی برنامگی نسبت به کنترل دیابت، میتواند باعث بروز نواقص مادرزادی در نوزاد شود.

برای جلوگیری از پیش آمد مشکلات در دوران بارداری، قبل از اقدام به بارداری، به پزشک مراجعه کنید تا سطح قند خون شما بررسی شود و علاوه بر آن، چکاپ کلی شوید.

انجام این کار به شما کمک می کند که هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی آماده پذیرش بارداری شوید.

در صورتی که بدون مشورت با پزشک باردار شوید و سطح قند خون شما کنترل نشده باشد، ممکن است جنین شما سقط شود و یا در معرض نقص های مادرزادی قرار گیرد. پس اهمیت کنترل قند خون اینجا مشخص میشود، چرا که ممکن است قبل از اینکه مادر از بارداری خود مطلع شود، جنین سقط شود.

نوزادان خانم های مبتلا به دیابت، جثه بزرگی دارند. از جایی که مادر آنها با مشکل کمبود ترشح انسولین مواجه است، قندهای اضافی توسط جنین جذب میشود و جثه بزرگی پیدا می کند. اینکه شما میتوانید با کدام روش زایمان کنید، موردی است که توسط پزشک تشخیص داده میشود.

ممکن است پس از تولد، نوزاد با افت قند خون مواجه شود، چرا که بدن نوزاد به قند بالا عادت کرده است و قطع شدن ناگهانی این میزان از قند، او را دچار افت قند خون می کند که البته این مورد با دارو قابل درمان است.

برای همین است که تاکید می شود، در طول بارداری، باید بتوانید سطح قند خون خود را مدیریت کنید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

رژیم غذایی سالم

کنترل سطح قند خون با داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش کردن و استفاده منظم و به موقع داروهای تجویزی، امکان پذیر خواهد بود، همچنین ممکن است پزشک در این دوران برای بررسی میزان قند خون، از شما تست خون بگیرد.

به یاد داشته باشید که انجام حرکات ورزشی مشروط به اجازه پزشک است و حرکات ورزشی سبک باید انتخاب شوند تا خدایی ناکرده مشکلی برای جنین ایجاد نشود. برای مثال پیاده روی به مدت نیم ساعت در طول روز که با مشورت پزشک انجام میشود، میتواند گزینه ی مناسبی باشد.

خانم های بارداری که دیابت نوع یک دارند، ممکن است در دوران حاملگی بیشتر از هر زمان دیگری با افت ناگهانی قند خون مواجه شوند.

افت قند خون میتواند به دلایل مختلفی بروز کند، مانند از دست دادن یک وعده غذایی، یا داشتن یک وعده غذایی ناقص، همچنین ورزش کردن بیش از حد نیز میتواند دلیل بروز این عارضه باشد.

شما به عنوان یک خانم باردار باید بتوانید که علائم افت قند خون را بشناسید تا بتوانید سریع و به موقع عکس العمل نشان دهید. هر چند که بهتر است افت خون توسط دستگاه های تست قند خون تشخیص داده شود.

با این حال علائم زیر میتواند نشانه هایی از افت قند خون باشند:

  • سرگیجه
  • حالت تهوع ناگهانی
  • احساس ضعف
  • گرسنگی ناگهانی
  • احساس لرزش
  • تعریق

شما به عنوان یک بانوی باردار حتما باید با این شرایط آشنایی داشته باشید و برای بروز این شرایط آمادگی کافی داشته باشید، چرا که افت قند خون در هر زمانی ممکن است رخ دهد.

در زمان بروز افت قند خون، باید از خوراکی هایی استفاده کنید که قند خون شما را سریعا به حالت عادی برگردانند. به همراه داشتن تکه ای نان و یا آبنبات یا شکلات، به همراه مقداری آب، میتواند گزینه مناسبی باشد. علاوه بر این موارد میتوانید از قرص های گلوکز نیز استفاده کنید.

در ادامه به بررسی دو پرسش در مورد رابطه دیابت نوع یک و بارداری می پردازیم:

  • یکی از سوالاتی که ذهن افراد را مشغول به خود می کند، این است که آیا مادر باردار میتواند در دوران بارداری خود انسولین تزریق کند یا اینکه تزریق انسولین برای جنین خطر دارد؟

در پاسخ به این سوال میتوان گفت که تزریق انسولین در دوران بارداری، خطری برای جنین ندارد و مادر میتواند همچنان تزریق انسولین را انجام دهد.

اما ممکن است پزشک، دوز انسولین را عوض کند. توجه داشته باشید که زیاد و کم کردن دوز انسولین، فقط و فقط بر عهده پزشک است و او است که باید در این مورد تصمیم بگیرد.

مورد دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که قبل از زایمان احتیاج به تزریق انسولین پیدا می کنید که این مورد ممکن است وریدی انجام شود و یا عضلانی، اما پس از زایمان نیاز به انسولین به شدت کاهش پیدا می کند.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

  • یکی دیگر از سوالاتی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا مادرانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، میتوانند به فرزند خود شیر دهند؟

پاسخ این پرسش بله است. مادر میتواند به نوزاد خود شیر دهد. بسیار به مادران دیابتی توصیه میشود که به فرزند خود شیر دهند، چرا که این شیر دادن میتواند اضافه وزن مادران را رفع کند و همین طور باعث میشود که رحم سریع تر به اندازه اولیه خود برگردد.

دیابت نوع یک از مادر به ارث می رسد یا پدر؟

اینکه دیابت از پدر به ارث می رسد یا مادر؟ یکی از پرسش هایی است که ذهن افرادی را که شریک زندگی شان به دیابت مبتلا است، به خود درگیر کرده است.

در دیابت نوع یک، ژن های مربوط هم از پدر و هم از مادر به ارث می رسد. علاوه بر نقش ژنتیک در ابتلا به دیابت نوع یک، عوامل زیر هم میتوانند زمینه ساز باشند:

  • آب و هوای سرد
  • ویروس
  • شروع زود به هنگام تغذیه تکمیلی

با این حال احتمال انتقال دیابت نوع اول از پدر به فرزندان (5.88 %) است. به این معنی که چنانچه مردی دیابت داشته باشد، ممکن است انتقال این بیماری به فرزندان به میزان (5.88 % ) باشد.

اما اینکه احتمال به ارث رسیدن دیابت نوع یک به فرزندان از مادر چقدر خواهد بود، بستگی به سن بارداری دارد.

اگر خانم مبتلا به دیابت نوع یک قبل از بیست و پنج سالگی باردار شود، احتمال انتقال دیابت نوع اول حدودا 4 % است. چنانچه بانو بعد از بیست و پنج سالگی باردار شود، احتمال به ارث رسیدن دیابت نوع اول به 1 % کاهش پیدا می کند.

نکته دیگری که بیان کردنش خالی از لطف نیست، این است که اگر خود پدر و یا مادر قبل از سن یازده سالگی به دیابت نوع اول مبتلا شده باشند، به احتمال حدودا 12% فرزند آن ها نیز به دیابت نوع یک مبتلا خواهد شد.

چنانچه هم مادر و همچنین پدر به دیابت نوع یک داشته باشند، احتمال تولد فرزند با دیابت نوع اول بین ده تا بیست و پنج درصد متغییر خواهد بود.

با اینکه این بیماری میتواند وراثتی هم باشد، اما با انجام آزمایشات قبل از بارداری، می توان از بروز این موضوع پیشگیری کرد.

به هر حال کنترل وضعیت بیماری و مشورت با پزشک قبل از اقدام به بارداری تا حدودی میتواند درصد انتقال این بیماری به فرزندان را کاهش دهد.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

دیابت نوع یک چه تاثیری در ناباروری دارد؟

تعداد افراد مبتلا به دیابت روز به روز در حال افزایش است و همین موضوع محققان را بر آن داشت که درباره دیابت نوع یک و ازدواج و همین طور دیابت و ناباروری، تحقیق کنند.

مطالعات نشان داده است که ارتباط شفاف و واضحی میان ناباروری و دیابت وجود دارد. در صورتی که دیابت کنترل نشود، تاثیر منفی بر روی باروری دارد.

اینکه بگوییم دیابت منحصرا باعث میشود که خانم قدرت باروری خود را از دست بدهد، یک جمله کاملا غلط و غیر علمی است.

دیابت نوع یک چه تاثیری در ناباروری دارد؟
دیابت نوع یک چه تاثیری در ناباروری دارد؟

در هیچ کجا ثابت نشده است که خانم هایی که دیابت نوع یک دارند، نمیتوانند باردار شوند، اما طبق تحقیقات انجام شده، یکی از دلایلی که میتواند بر روی ناباروری تاثیر گذار باشد، دیابت کنترل نشده است، چرا که ما در اطرافمان خانم هایی را می بینیم که به دیابت نوع یک مبتلا هستند و دارای فرزند شاد و سالمی می باشند. پس مطلقا نمیتوان گفت که دیابت باعث ناباروری قطعی میشود.

همانطور که گفته شد، دیابت نوع اول تاثیر منفی بر روی باروری دارد، اما نه به آن معنا که یک خانم مبتلا به این بیماری هرگز باردار نمیشود.

بارداری برای خانم های مبتلا به دیابت کمی سخت تر خواهد بود، زیرا که بدن آنها به طور طبیعی نمیتواند انسولین تولید کند و آنها باید انسولین مورد نیاز بدن را به صورت روزانه تزریق کنند.

در خانم هایی که به دیابت مبتلا هستند، سقط جنین بین 30 تا 60 % نسبت به سایر خانم ها افزایش دارد، چرا که تخمک برای القاء شدن در رحم، با مشکل روبه رو میشود و قبل از اینکه خانم متوجه بارداری خود شود، جنین سقط میشود.

البته این موضوعی نیست که راه حل نداشته باشد، خانم هایی که به دیابت نوع اول مبتلا هستند و قصد باردار شدن را دارند، در درجه اول باید مدیریت خوبی بر روی بیماری خود داشته باشند و در مرحله بعد و قبل از اقدام به بارداری باید چکاپ شوند.

بعد از اقدام به حاملگی نیز همچنان باید تحت نظر پزشک باشند تا از بارداری خود مطمئن شوند و بعد از آن مراقبت های حاملگی را انجام دهند.

البته این موضوع پیچیده ای نیست، چرا که حتی به خانم هایی که مشکل دیابت ندارند، نیز توصیه میشود، همین روند چکاپ قبل از بارداری را در پیش بگیرند.

حاملگی خانم مبتلا به دیابت

به طور کلی حاملگی خانمی که به دیابت نوع یک مبتلا است، موضوع پیچیده ای نیست، فقط به مراقبت های بیشتری احتیاج دارد.

در مورد آقایان مبتلا به دیابت نوع یک هم همین شرایط پا برجا است. آنها هم باید قبل از اقدام به بارداری تست خون بدهند تا از کنترل شدن دیابت مطمئن شوند.

با اینکه دیابت کیفیت اسپرم را تا 25 % کاهش می دهد، اما مردان به طور کلی قدرت باروری خود را از دست نمی دهند و میتوانند بچه دار شوند. فقط باید مراقبت هایی را جهت کنترل قند خون داشته باشند و تلاش کنند تا سبک زندگی سالمی داشته باشند.

حاملگی خانم مبتلا به دیابت
حاملگی خانم مبتلا به دیابت

در مجموع میتوان گفت که دیابت بر روی باروری تاثیر منفی دارد و قدرت باروری را تا حدودی کاهش می دهد، اما هرگز قدرت باروری را به صفر نمی رساند.

دیابتی ها برای اینکه قدرت باروری شان بیش از این تحت تاثیر بیماری شان قرار نگیرد، باید سبک زندگی سالم را در زندگی خود اعمال کنند و دستورات پزشکی را دقیقا و مو به مو انجام دهند.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

پاسخ به چند سوال رایج در رابطه با دیابت نوع یک و ازدواج

در ادامه به بررسی چند پرسش و پاسخ رایج درباره ارتباط دیابت نوع اول و ازدواج می پردازیم:

  • آیا تزریق انسولین سبب افزایش وزن میشود؟

با جدیت تمام نمیتوان این موضوع را رد کرد، اما انسولین یکی از مواردی است که میتواند باعث بروز چاقی و اضافه وزن شود.

آیا تزریق انسولین سبب افزایش وزن میشود؟
آیا تزریق انسولین سبب افزایش وزن میشود؟

برای جلوگیری از این وضع، میتوانید تعداد وعده های غذایی خود را زیاد کنید و در عوض در هر وعده غذایی، غذای کمتری مصرف کنید.

  • آیا دیابت نوع یک درمان می شود؟

خیر، متاسفانه این بیماری درمان نمیشود و برای همیشه با فرد مبتلا خواهد بود، اما با روش هایی مانند تزریق انسولین و تغییر سبک زندگی قابل کنترل است.

آیا دیابت نوع یک درمان می شود؟
آیا دیابت نوع یک درمان می شود؟
  • آیا فردی که به دیابت نوع یک مبتلا است، همیشه باید قرص گلوکز با خود داشته باشد؟

بله، البته به جای قرص گلوکز، میتوان از تکه ای نان و یا چند آبنبات هم استفاده کرد. دلیل اینکه بهتر است همیشه قرص گلوکز را همراه خود داشته باشید، این است که ممکن است پس از تزریق انسولین، دچار افت ناگهانی قند خون شوید.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

  • آیا می توان بروز عوارض دیابت نوع اول را به حداقل رساند؟

بله، با اینکه دیابت می تواند سایر ارگان های حساس و حیاتی بدن را درگیر کند، اما با کنترل قند خون و انجام تست های پزشکی سالیانه، میتوان از بروز این عوارض جانبی جلوگیری کرد.

  • آیا دو فردی که هر دو به دیابت نوع اول مبتلا هستند، میتوانند با هم ازدواج کنند؟

بله، اما بهتر است قبل از ازدواج با یک پزشک مشورت شود و تست های ژنتیک انجام شود.

  • چه مواردی برای ازدواج با فرد دیابتی باید در نظر گرفته شوند؟

اینکه ازدواج با فرد دیابتی انجام شود یا نه، موردی است که باید توسط شما تایید و یا رد شود، این شما هستید که باید توانایی مقابله با تنش های روحی را داشته باشید و بتوانید در موقعیت های مختلف به همسر خود کمک کنید.

  • آیا دختران مبتلا به دیابت نوع یک میتوانند باردار شوند؟

بله، اما شرایط بارداری آنها حساس تر خواهد بود. انجام تست های قبل از بارداری و کنترل قند خون قبل از بارداری، شرایط را برای این خانم ها راحت تر میکند.

آیا دختران مبتلا به دیابت نوع یک میتوانند باردار شوند؟
آیا دختران مبتلا به دیابت نوع یک میتوانند باردار شوند؟
  • آیا مادران مبتلا به دیابت در دوران بارداری هم احتیاج به تزریق انسولین دارند؟

بله، همچنان باید در دوره بارداری نیز انسولین تزریق شود.

  • آیا دیابت بارداری با دیابت نوع اول فرق دارد؟

بله، دیابت بارداری نوعی از دیابت است که در زمان بارداری بروز می کند و پس از زایمان بهبود می یابد. در صورتی که دیابت نوع اول برای همیشه با فرد خواهد بود.

  • خانم های بارداری که به دیابت نوع اول مبتلا هستند، آیا میتوانند زایمان طبیعی داشته باشند؟

بله، البته تشخیص این مورد با پزشک خواهد بود. پزشک با بررسی شرایط جنین و مادر تصمیم می گیرد که کدام روش برای زایمان بهتر است.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

  • آیا عوارض ناشی از دیابت نوع اول قابل کنترل و درمان می باشند؟

بله، در صورتی که دیابت کنترل شود، هیچ عوارضی پیش نمی آید. اگر خدایی ناکرده عوارضی هم پیش بیاید، در صورتی که در مرحله اول بیماری تشخیص داده شوند، قابل کنترل خواهند بود.

آیا عوارض ناشی از دیابت نوع اول قابل کنترل و درمان می باشند؟
آیا عوارض ناشی از دیابت نوع اول قابل کنترل و درمان می باشند؟
  • آیا ممکن است که بزرگسالان هم دیابت نوع اول را تجربه کنند؟

بله، با اینکه دیابت نوع یک اکثرا در سنین نوجوانی دیده میشود، اما بزرگسالان هم ممکن است، این نوع از دیابت را تجربه کنند.

سخن آخر:

دیابت نوع اول یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول های تولید کننده انسولین حمله می کند و آنها را از کار می اندازد. در نتیجه انسولین یا ترشح نمیشود و یا کم ترشح میشود.

این که انسولین به مقدار کافی ترشح نشود، باعث میشود که سطح قند خون به مقدار قابل توجهی بالا برود. این بالا رفتن قند خون باعث میشود که عوارض خطرناک دیگری برای سایر اندام های بدن شکل بگیرد.

دیابت نوع یک در صورتی که کنترل نشود، اندام های حیاتی بدن را نشانه می رود که در صورت عدم درمان، یک مشکل جدی برای ادامه حیات فرد محسوب می شود.

سخن آخر:
سخن آخر:

دیابت نوع یک و ازدواج یکی از موضوعاتی است که ذهن خیلی ها را به خود درگیر کرده است. اینکه ازدواج با یک فرد دیابتی چه عواقبی دارد و یا اینکه خانمی که به دیابت نوع یک مبتلا است میتواند باردار شود، یا نه؟ همه و همه پرسش هایی می باشند که قابل تامل هستند.

ازدواج با یک فرد دیابتی معمولا مشکل ساز نیست، ولی با محدودیت هایی روبه رو است، برای مثال فرد دیابتی نمیتواند هر غذایی بخورد یا اینکه ممکن است در اثر مصرف انسولین دچار افت قند خون شود، با این حال این ها مسائل جدی نیستند که تاثیر منفی بر رابطه داشته باشند.

شما در حال خواندن دیابت نوع 1 و ازدواج هستید.

نکته

با این حال بهتر است قبل از اینکه فرد ازدواج کند، همه چیز در رابطه با دیابت و رفتار صحیح با افراد دیابتی ها را بداند و خود را محک بزند که آیا توانایی لازم برای پذیرش همچین مسئولیتی را دارد، یا خیر؟

علاوه بر این موضوعات، نکته مهم قابل بحث دیگر این است که دیابت قابل وراثت است، به این معنی که فرزندان شما ممکن است دچار دیابت شوند، اما این به آن معنا نیست که همه فرزندان شما دیابت را تجربه می کنند، حتی ممکن است یک فرزند شما دیابت داشته باشد، در صورتی که فرزند دیگر کاملا سالم باشد. این مسئله از قانون احتمالات پیروی می کند.

بهترین راه برای جلوگیری از به دنیا آمدن فرزند مبتلا به دیابت، این است که وضعیت دیابت کنترل شده باشد و قبل از اقدام به بارداری، مادر تمامی چکاپ های لازم را انجام دهد. در این صورت است که میتوان انتظار به دنیا آمدن فرزند سالم را داشت.

نکته مهم دیگر این است که دیابت باعث ناباروری نمیشود، ممکن است که بر ناباروری تاثیرگذار باشد، اما همه علت این موضوع نخواهد بود.

یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که دیابت بر روی رابطه جنسی اثر دارد و ممکن است طرفین را دچار نارضایتی کند، اما با این حال یکسری روش های درمانی وجود دارد که به حل این موضوع کمک می کند.

و در آخر بهترین راه و منطقی ترین راه برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و داشتن زندگی شاد، کنترل بیماری و پیروی از سبک زندگی سالم است. ازدواج با دیابتی ها مشکلات خاص خودش را دارد، اما ممنوع نیست، بهترین راه آن، شناخت این بیماری است.

از اینکه ما را تا اینجا همراهی کردید، از شما متشکریم. چنانچه در مورد موضوع مقاله تجربه ای دارید، خوشحال میشویم که آن را زیر همین پست با ما و با بقیه دوستان به اشتراک بگذارید.

به امید داشتن یک زندگی شاد و به دور از بیماری

از اینکه تا پایان مقاله دیابت نوع 1 و ازدواج ما را همراهی کردید بسیار متشکریم.

امتیاز: 3 / 5. رای: 2

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

20 پاسخ

  1. واقعا عالی بود… من خودم قصد مراجعه به مشاور رو داشتم ولی مقاله شما جای هیچ سوالی رو برام باقی نگذاشت…سپاس فراوان

  2. عالی بود جناب دکتر خیلی مسائل برای بنده روشن شد…سپاس از توضیحات کاملتون

  3. سلام من خودم دیابت نوع یک دارم 5 ساله يه موردی که مواقع افت قند رخ میده(البته شاید فقط در من رخ میده) اینه که آلت تناسلی به شدت جمع و کوچیک میشه و بعد از بالا اومدن قند درست میشه با تشکر از مطلب جامعتان.

  4. خيلي خوب و كامل توضيح داده بوديد.
    ولي زندگي با ادم ديابتي خيلي سخته، كلا بيماري خيلي سختي هست ، اگه بيماري داريد لطفا به طرف مقابل همون اول بگيد ، شرط انصاف نيست.

    1. دقیقا همینطوره 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻. منم19 سالمه و 17 ساله که دیابت دارم و حتی دوستام این رو بعد از اینکه میفهمن باور نمیکنن چون از یه فرد عادی ام بهترو پر انرژی تر و سالم تر هستم البته دیدم کسایی رو که خوب مراقبت نمیکنن و باعث میشن دیدگاه آدما بد بشه . بعدشم بحث این بیماری های عادی فقط توی ایران رایج هست بخاطر فرهنگ پایین متاسفانه ، توی بقیه کشور ها اکثرا چنین موضوعی براشون عادی هست. 😄بعدشم همه یه مشکل دارن یکی روحی یکی جسمی . کیه که سالم باشه .

      1. من هفت ساله که با همسرم که دیابت نوع ۱ دارد زندگی میکنم. روزی که ازدواج کردم اصلا این موضوع برام اهمیت نداشت، الان هم از ازدواجم اصلا پشیمون نیستم اما واقعا روزهای سخت و پر استرسی را گذرونم و هنوز هم میگدرونم ، راستش هیچ وقت فکر نمی کردم زندگی با یک آدم دیابتی اینقدر پر استرس باشه یک دلیلش اینه که همسر من اصلا رعایت نمی کنه، نه ورزش می کنه نه سعی در پایین آوردن وزنش دارد، با اینکه ۳۵ سال بیشتر ندارد چند سال پیش چشم هایش خون ریزی کرد و عمل چشم انجام داد چون با وجود لیزر و تزریق در چشمش بینایی چشم برنگشت، از خدا میخواهم بهش کمک کنه و به من توانایی بده تا همیشه با قدرت و آرام بتونم در کنارش باشم، دیابت همسرم باعث شده دلم بچه هم نخواهد چون توانایی استرس بیشتر در زندگیم را ندارم

  5. اینجوری که بزرگش کردین هم زندگی با یه ادم دیابتی سخت نیست!
    من خودم 17سالمه و دیابت نوع 1دارم و الان ۲ ماهه که فهمیدم تمام کار هامو هم خودم انجام میدم حتی تزریق انسولین کاری به کسی هم ندارم
    یه زندگی عادی مثل قبل رو دارم پیش میبرم
    خواهشا زیاد بزرگش نکنید طرف وظیفه شناس باشه اصلا متوجه نمیشید که طرف بیمار هست
    بعد بعضیا یه جوری با فرد دیابتی برخورد میکنن که انگار تقصیر اونه که مبتلا شده خب شده دس خودمون که نبوده😕
    خواهشاجوری رفتار نکنید که فرد دیابتی از این حالی که داره بدتر بشه و افسرده…

  6. منم ۲۳ ساله دیابت دارم. با وجود اینکه بیمار بودم تحصیلاتمو تا مقطع ارشد ادامه دادم در یک شهر دیگه. چند تا مقاله هم نوشتم. الان هم کار خیلی خوبی دارم و حقوقم هم عالیه.مثل یک آدم سالم زندگی میکنم هر چند ماه یکبار هم یک آزمایش کل انجام میدم. هر روز قند خونمو تست نمیکنم اینطور بیشتر احساس بیماری میکنم. این مقاله بعضی مطالبش بیش از حد اقراره. طوری این بیماران را توصیف میکنه که انگار همیشه نیاز به کمک اطرافیان دارند.
    خدا رو شاکرم که تا به الان نیاز به کسی نداشتم و زندگی عالی دارم.
    هر چیزی به وقتش اتفاق میفته. زمان ازدواج یا هر پیشامد دیگه ای، برسه بیمار یا سالم بودن اهمیتی در اتفاق افتادن یا نیفتادنش نداره.
    با آرزوی سلامتی و شادی برای همه

  7. من همسرم دیابت داره نوع یک موقع خاستگاری هم بهم گفته بود من قبول کردم ۱۱ ساله زندگی خوبی داریم خداروشکر یه پسر ۸ ساله هم دارم. دوبار درروز انسولین میزنه خیلی هواشو دارم اصلا هم سخت نیست با مرد دیابتی زندگی کردن فقط باید مراعات کرد بخاط همسرم اصلا بعضی خوراکی و میوه نمیخرم مثل خربزه و…. به پسرم خونه مامانم بعضی میوه ها رو میدم که نبینه همسرم در کل دیابتی هم انسان هست و نیاز به زندگی داره مادر شوهرم همیشه دعام میکنه که چطور رفتار میکنم با همسرم وقتی عصبانیه اصلا نمیفهمه چی میگه همسرم ولی به دل نمیگیرم چون میبینم از ته دلش نیست به هر حال سرنوشت هم مهمه که خودش نخواسته که دیابتی بشه به هر حال برای هر کسی پیش میاد .

  8. کامل و مفید بود ولی من دیگه نمیتونم تحملش کنم چارش فقط خودکشیه مرررسی بابت مقالتون

  9. سلام بر تمام ایرانیان عزیز و با صفا
    دختر من از 5 سالگی دیابت نوع 1 گرفت . الان 12 سالشه . یکی دوسال اول روزهای پر استرس و پر غصه ای بود چون پذیرش یک بیماری بدون علاج برای انسانی که روح الهی داره و حس فانی بودن نداره خیلی سخته . آدم به خاطر روح خداوند که در وجودشه بسیار میل به زندگی در ابدیت داره و همیشه اسم و یاد مرگ و یا بیماری میتونه او رو آزار بده. چون هممون میل به جاودانگی داریم. حتی همین میل باعث شد که شیطان د بهشت پدرو مادر ما حضرت آدم و حوا رو گول بزنه و با وعده جاودانگی اونارو وادار به نافرمانی الهی کنه. پس از خود این بیماری بزرگتر اون حس بدیه که آدم فکر میکنه دیگه درمانی نیست و یک روز با این بیماری میمیره.
    در صورتیکه در واقع اینطور نیست…
    اگر دنیارو خوب درک کنیم میبینیم هممون میمیریم . 40 یا 50 یا 60 یا 70 چندسال کمتر یا بیشتر…
    ولی این پایان عمر بدنمون هست و روحمون در ابدیت زنده است و هیچ بیماری نمیتونه حیات و زنده بودنمون رو تا ابد آسیب بزنه. یکی با تصادف میمیره و یکی با فشار خون و یکی با تغذیه ناصحیح و یکی با سرطان ویکی هم قند… اصلا مهم نیست چطوری ، مهم اینه که ما در هر زمانی وظیفه خودمون رو نسبت به خودمون درست انجام بدیم. و بفهمیم هر روز حیات در این دنیا ارزشش در بندگی برای پروردگاره و نهاینکه مثل حیوانات فقط به فکر خوردن و خوابیدن تنها باشیم. یکی از بهترین راه های بندگی هم کمک به انسانهای دیگه است…
    دیابت سخت نیست… چون دنیا سخته … دیابت نباشه فشارخون هست .. .سرطان هست … و هزار درد و مریضی دیگه هست که در کمین انسانه و دیابت حتی از همشون بهتر و معمولی تره و باید فقط خوب بشناسیمش و اونو کنترل کنیم.
    دختر من ورزش میکنه ، خیلی از شیرینی های دلخواهش رو البته به قاعده میخوره و همه جور میوه ای هم براش میگیرم. فقط باید بدونیم که هر میوه ویا شیرینی چندتا قند داره … اگر بستنی میخوره در یک وعده یه گندشو نخوره و چند قسمتش کنه و با فاصله بخوره و به اندازه ای شیرینی و مواد نشاسته ای بخوره که به همون نسبت هم انسولین بزنه… باید نترسید … تحقیق کنید … باید بتونید دائما برای هر ماده غذایی یک عدد رو در نظر بگیرید و با توجه به اون انسولین بزنید …روزی دو تا سه بار نهایتا بسه …
    ما همون اول بیماری دخترم به موسسه مردمی …..رفتیم و چقدر خوب و با حوصله برامون توضیح دادند… کلاسهای رایگان با مربی هایی خوب و مهربون… همسرم خیلی اوایل بی تابی میکرد و با مریضی دخترم مریض شده بود ولی الان ارتباط برقرار کرده و آروم تره… مهم اینه که همیشه و در هر شرایطی اون شرایط رو درک کنیم و سریع خودمون آپدیت کنیم…
    من به همه عزیزان و خانواده کسایی که به نوعی با دیابت اونم مخصوص از نوع1 درگیر هستن توصیه میکنم به کلاسهای انجمن …. یا انجمن …. برید و اطلاعتتونو کامل کنید تا بتونید خیلی بهتر و سالم تر بمونین.
    در آخر برای همه شما عزیزان بهترین ها رو آرزو دارم و دعا میکنم سالم و تندرست باشید.

  10. سلام
    نامزدمن بیماری دیابت نوع اول دارنداقایی وظیفه شناسه و خیلی هم مهربانه و کاملا از خودش مراقبت میکنه
    البته بعد که فهمیدم دیابت داره نمیدونم نامزدیمو کامل کنم یانه؟
    ممنون میشم کمکم کنید

  11. سلام،ببینیددخترخوب،قبل ازکشف انسولین،دیابت بسیاربیماری فجیعی بود که ادمو ظرف۵سال به شکل فجیعی میکشت،ولی اززمانی که انسولین کشف شده ،کلا این بیماری ازبین رفته جوری که به نظرمن بایداسمشو هم همراه با کشف انسولین عوض میکردن تااون ترس قبل ازاین کشف،مردم رونترسونه.تنهاتفاوت فرددیابتی وغیردیابتی اینه که شخصی که دیابت نوع یک داره،بایدانسولین روخودش به بدن خودش تزریق کنه ولی فردسالم،خودبدنش،اینکارو واسش می‌کنه.
    انسولین،همون انسولینی هست که توبدن فردسالم تولید میشه که اینوبامهندسی پزشکی تولیدمیکنن وبه فراوانی وهمیشه وجود داره وهیچ جای نگرانی ای ازبابت وجودانسولین نیست.تنهاتفاوت فرددیابتی باغیردیابتی اینه که فرددیابتی خودش باید به خودش انسولین بزنه.
    متاسفانه مشکل جامعه مااینه که ماهیچ کدوممون اون ایمانی روکه بایدنداریم،البته جسارت نشه ،من خودمومیگم.
    شمادرنظربگیریدهمین چندسال پیش زمان جنگ،یهوپیش میومدکه یه لشکرچند هزار نفره رومیدادن تحویل یه اقای۱۵/۱۶ساله واین اقابعنوان فرمانده این لشکر عملیات میکرد،
    فارغ از اینکه چه نتیجه ای ازعملیات حاصل میشد،اون ایمان وجود داشت که این پسرمی‌تونه لشکررواداره کنه.ینی اینقدایمان مردم بالابودکه یه لشکرچندهزارنفره رومیسپردبه یه بچه.وهمین فرماندهان ۱۵/۱۶ساله بودن هابودن که این افتخارات روخلق کردن،ولی الان باوجود دیابت وایییییین همه راهکار،مردم اینقدایمانشون ضعیف شده که جرات نمیکنن به یه فرددیابتی که هیچ مشکلی نداره،حتی زن بدن!!!
    این در حالیه که خدایی که دیابت داده،انواع واقسام بیماری های دیگه رو هم می‌تونه به هرکسی بده یاازهرکسی هرجور بیماری ای روسلب کنه.یکی که الان سالمه نمیتونه قسم بخوره که فرداهم سالمه!
    توضیحاتی که این همکاردکترم دربالاخدمتتون دادن،همش تصورات باطل خودشون بود.من خودم پزشکم،و۱۲ساله انسولین میزنم وهیچ کدوم ازمحدودیت ها ومصاعبی که ایشون دربالابهش اشاره کردنوتاحالا باهاش درگیرنشدم جزاینکه تو۶ماه اول درگیریم،یه کم کناراومدن با انسولین برام سخت بود،همین.مشکل مااینجاست که مردممون ایمانشون ضعیفه،من توبیمارستان که کارمیکردم،توزمان کرونا،تنهاپرسنلی بودم که درگیرکرونانشدم،بااینکه به حساب آقایون همکارم،دیابت جزو ریزفکتورهای کرونامیبود!!!!
    فرددیابتی اگه بعدازازدواج دیابت بگیره،هیچ مشکلی به هم نمیزنه ولی اگر قبل از ازدواجش دیابت بگیره،به خاطر ایمان ضعیف وترس بیموردوحضور افرادی مثل همکاران من که از ساخته ذهن خودشون حرف میزنن،فقط ممکنه توامرازدواج به مشکل بربخوره ،همین.
    خواهرمن،یه کم روایمان خودت بیشترکارکن(باعرض پوزش بسیار) وصرفابه خاطردیابت, عشقتوجواب نکن وشک نکن که این زیباترین تصمیم زندگیت خواهدبود،انشاالله

    1. جواد عزیز نمیدونم این پاسخ منو میخونی یا نه خواستم ازت تشکر کنم حرفات باعث شد قوت قلب بیشتری بگیرم
      ممنونم

  12. خواستم بگم ، من یه شخص که دیابت نوع ۱ داره رو خیلی دوس دارم ، کاملاً شدت ناراحتیش رو حس میکنم ، ولی نمیدونه واقعا بیماریش برام اهمیتی نداره…
    من فقط میخوام همیشه شاد بودنش رو ببینم و چقدر خوشحالم که با این شخص آشنا شدم و امیدوارم تک تک شماهایی که دیابت دارید این کامنت رو بخونید و بدونید بیماریتون مشکل خاصی نیست
    فقط خودتون اذیت میشید و نگران اطرافیانتون نباشید و عذاب وجدان نداشته باشید
    نا امید نباشید ، فقط عادات سالم داشته باشید ، بقیش حله ❤️🖐🏻

  13. خواستم بگم ، من یه شخص که دیابت نوع ۱ داره رو خیلی دوس دارم ، کاملاً شدت ناراحتیش رو حس میکنم ، ولی نمیدونه واقعا بیماریش برام اهمیتی نداره…
    من فقط میخوام همیشه شاد بودنش رو ببینم و چقدر خوشحالم که با این شخص آشنا شدم و امیدوارم تک تک شماهایی که دیابت دارید این کامنت رو بخونید و بدونید بیماریتون مشکل خاصی نیست
    فقط خودتون اذیت میشید و نگران اطرافیانتون نباشید و عذاب وجدان نداشته باشید
    نا امید نباشید ، فقط عادات سالم داشته باشید ، بقیش حله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید