با مطالعه این مقاله می خواهیم دریابیم که دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد . همچنین دیابت و مطالب مربوط به آن را ارزیابی می نماییم. لطفا تا انتهای مقاله علمی پزشکی دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، با ما باشید.
دیابت نوع 2 اغلب با چاقی همراه است، اما توجه به این نکته مهم است که همه افراد مبتلا به چاقی به دیابت نوع 2 مبتلا نمی شوند و همه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 چاق نیستند. با این حال، چاقی یک عامل خطر مهم برای ایجاد دیابت نوع 2 است. به طور کلی تصور می شود که ارتباط بین این دو به مقاومت به انسولین مربوط می شود.
انسولین هورمونی است که توسط پانکراس تولید می شود و به تنظیم سطح قند خون کمک می کند. در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین، سلول های ماهیچه ها، کبد و بافت چربی به طور موثر به انسولین پاسخ نمی دهند. در نتیجه، بدن به انسولین بیشتری برای کمک به ورود گلوکز به سلولها نیاز دارد تا از آن برای انرژی استفاده شود. با گذشت زمان، لوزالمعده نمی تواند با افزایش تقاضا برای انسولین سازگاری داشته باشد، که منجر به افزایش سطح قند خون می شود. این نشانه دیابت نوع 2 است.
مقدمه
اگر از هر کدام از مشکلات اشاره شده رنج می برید یا دنبال مطالبی در این زمینه برای افزایش سطح آگاهی خود هستید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
اینفوگرافیک دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد
ما سعی کردیم تا در این مقاله به این سوال جواب بدهیم که دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد؟
دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد؟
مشکلات غددی
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله چاقی ناشی از استرس را مطالعه کنید.
فهرست مطالب
- دیابت چیست؟
- انواع دیابت
- علائم بیماری دیابت نوع 2
- آسیب های احتملی دیابت نوع ۲ به بدن
- راه های تشخیص دیابت
- کنترل قند خون
- قند خون در حالت مطلوب
- علائم افت قند خون چیست و چه کاری باید برای مقابله با آن انجام داد؟
- چاقی و دیابت
- علائم دیابت نوع ۲ در افراد چاق
- پیش دیابت و سندرم متابولیک
- خواب و چاقی دیابتی
- چاقی و مقاومت در برابر انسولین
- عوارض چاقی و اضافه وزن
- چاقی چیست؟
- علل بروز چاقی
- چند راهکار برای نجات از چاقی مفرط
- درمان دیابت با رژیم لاغری
- درمان چاقی و دیابت
- سخن پایانی
دیابت چیست؟
قبل از آن که به پاسخ سوال دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد برسیم، باید بدانیم که دیابت به چه معناست.
مرض قند یا بیماری قند خون بالا که اکنون مخفف آن دیابت است، در انگلیسی به آن Diabetes Mellitus می گویند.
در این بیماری، ترشح انسولین کمتر از حد طبیعی است و برای حفظ سطح طبیعی قند خون کافی نیست. انسولین در بدن همه افراد سالم وجود دارد که توسط بخشی از پانکراس تولید شده و به جریان خون وارد می شود.
نقش این ماده در متابولیسم نشاسته و مونوساکاریدها بسیار مهم است و نتیجه عملکرد آن منجر به تنظیم سطح قند خون می شود. بنابراین، اگر این ماده در بدن کاهش یابد، باعث افزایش سطح قند خون و ایجاد دیابت می شود.
اگر ترشح این ماده کنترل شده و به اندازه کافی حفظ نشود، صدمات جبران ناپذیری به تمام قسمت های بدن وارد می کند. وقتی صحبت از سطح انسولین پایین است، منظور ما این است که یا ترشح آن کاهش می یابد، یا برخی بیماری های دیگر تأثیر آن را بر روی بدن کاهش می دهند. در نتیجه، این دو عامل باعث می شود، بدن انسولین کافی دریافت نکند.
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی است
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیکی است. بیماری دیابت معمولا سبب فشار خون بالا و مشکلات دیگر چربی خون می شود. به همین دلیل، آن را بیماری تمدن جدید نیز می نامند.
تا آنجا که به تمدن جدید مربوط می شود، می دانیم که تسریع در شهرنشینی، افزایش مصرف مواد پرانرژی و کاهش تمرینات بدنی در کنار تمام مزایا که به همراه خواهد داشت، مشکلات بسیاری را نیز به همراه دارد.
اگر به تاریخچه دیابت توجه کنیم، در می یابیم که در گذشته، حداقل در مقایسه با سایر بخش های جامعه و کسانی که بیشتر به کشاورزی، باغداری و دامداری اشتغال داشتند، افراد مرفه وثروتمند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گرفتند. این به دلیل دسترسی بیشتر آن ها به مواد خوراکی پر کالری و اغلب فعالیت بدنی کم در آن ها اتفاق می افتاد.
امروزه با افزایش شهر نشینی، زندگی ماشینی، تکثیر غذاهای ناسالم و پرکالری، خطرات چاقی و دیابت افزایش یافته و این بیماری ها شایع تر شده اند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیابت قابل درمان است و عوارض قند خون بالای 400 را مطالعه کنید.
انواع دیابت
دیابت بارداری
دیابت بارداری معمولاً از هفته بیستم بارداری شروع می شود. طبق مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، تقریبا 5 تا 9 درصد زنان باردار به دیابت بارداری مبتلا می شوند. علت این بیماری معمولاً به افزایش ترشح مواد در بدن در دوران بارداری مربوط می شود. دلیل آن منشأ ترشح این مواد است.
این بیماری معمولاً از طریق زایمان و خارج شدن نوزاد از بدن درمان می شود. موادی که بدن در دوران بارداری آزاد می کند، از تأثیر کامل انسولین بر بدن جلوگیری کرده و در استفاده از آن اختلال ایجاد می کند.
این نوع دیابت معمولاً علائم خاصی ندارد، اما در موارد شدید می تواند منجر به نوشیدن بیش از حد و ادرار شود. اگر فردی به دیابت بارداری مبتلا باشد، احتمال بیماری در بارداری های بعدی افزایش می یابد.
حتی پس از زایمان نیز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد. بنابراین، برای جلوگیری از این اتفاق، افراد باید وزن خود را کنترل کنند، ورزش های بدنی را افزایش دهند و رژیم غذایی خود را تغییر دهند تا از افزایش وزن جلوگیری کنند.
اگر این بیماری به موقع تشخیص و درمان نشود، هم برای مادر و هم برای جنین خطرناک است. آزمایش قند خون معمولاً پس از مصرف مقدار مشخصی شربت در پایان ماه 6 یا 7 بارداری انجام می شود.
در برخی موارد، کورتیکواستروئیدها، بیماری های پانکراس، اختلالات غدد درون ریز، هورمون های خستگی، هورمون های رشد و سایر داروها نشان داده اند که باعث دیابت می شوند. این ها معمولاً دلایل نادر دیابت هستند، اما در بیماری های مهم و گسترده مانند دیابت، هیچ چیز نباید نادیده گرفته شود.
دیابت نوع ۱
کودکان، نوجوانان و جوانان به احتمال زیاد به این نوع دیابت مبتلا می شوند. در دیابت نوع 1، سلول های تولید کننده انسولین از بین می روند و بدن به دلیل انسولین ناکافی دچار دیابت می شود. علائم معمولاً واضح است و بیشتر در افراد لاغر دیده می شود. علائم دیابت نوع 1 شامل نوشیدن بیش از حد، ادرار زیاد و کاهش وزن در طی چند روز یا چند هفته است.
کنترل این بیماری به تزریق انسولین نیاز دارد. اگر انسولین تزریق نکنید، علائم نشان داده شده در آن بدتر می شود و ممکن است حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس، دل درد و خواب آلودگی داشته باشید. در پزشکی این بیماری ها را “کتواسیدوز دیابتی” نامیده اند.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 نام های دیگری نیز دارد:
دیابت بزرگسالان و دیابت غیر وابسته به انسولین که البته مربوط به گذشته است و امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
اگرچه بیشتر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیش از 50 سال سن دارند، اما کودکان و نوجوانان نیز در معرض خطر هستند. چاقی، کم تحرکی و سابقه خانوادگی مستعد از عواملی هستند که باعث ایجاد یا بروز این بیماری می شوند.
بیشتر افراد، دیابت نوع 2 دارند. برخلاف بیماران دیابتی نوع 1 که پانکراس آن ها به طور کامل ترشح انسولین را قطع می کند، پانکراس بیماران دیابتی نوع 2 هنوز هم می تواند انسولین تولید کند.
اما انسولین موجود در بدن آن ها توانایی انتقال قند به سلول ها را ندارد. این مشکل به دلیل ناهنجاری در مناطق گیرنده سلولی، جایی که انسولین بر روی سلول ها اثر می کند یا نقص ساختاری انسولین ایجاد می شود. این حالت دفاعی در بیماران دیابتی نوع 2 مقاومت به انسولین نامیده می شود.
اگر قند موجود در خون نتواند وارد سلول ها شود، در رگ ها جمع می شود و باعث بالا رفتن قند خون می شود. با افزایش قند خون، انسولین ترشح شده از پانکراس نیز افزایش می یابد. تجمع این انسولین در سیستم گردش خون می تواند باعث ایجاد عارضه ای به نام “هایپرینسولینیسم” شود که در طولانی مدت منجر به بیماری عروقی می شود.
در مقاله جذاب کدام میوه چاق کننده است و آیا استرس باعث لاغری میشود را مطالعه کنید.
تأثیر برگشت ناپذیری بر اندام های مختلف بدن
با گذشت زمان، قند خون بالا به دلیل عدم کنترل صحیح دیابت می تواند تأثیر برگشت ناپذیری بر اندام های مختلف بدن بگذارد. گاهی اوقات اثرات منفی قند خون بالا مستقیماً بر سلول های بتا (تولید کننده انسولین) در پانکراس تأثیر می گذارد و میزان انسولین ترشح شده را کاهش می دهد.
تشخیص به موقع و زود هنگام این بیماری می تواند از عوارض و مشکلات آینده مانند بیماری قلبی، نابینایی، فشار خون بالا، بیماری های عصبی و نارسایی کلیه جلوگیری کند. خوشبختانه در بسیاری از موارد در دیابت نوع 2، می توان با ترکیبی از مصرف داروهای کاهنده قند خون، ورزش منظم و رژیم غذایی مناسب، به کنترل صحیح آن کمک کرد. اما مصرف دارو و در بعضی موارد انسولین برای کنترل دیابت در این گروه از بیماران ضروری است.
همان طور که قبلاً نیز اشاره شد، این بیماری بیشتر در افراد میانسال دیده می شود، اما امروزه به دلیل کم تحرکی کودک و چاقی، شیوع این بیماری در حال افزایش است.
بخش فوق از مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، به انواع دیابت اشاره داشت. برای پی بردن به علائم دیابت نوع 2 ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.
علائم بیماری دیابت نوع 2
برای علائم بیماری دیابت نوع 2 و همچنین درمان آن، مراجعه به دکتر سلیمی، بهترین پزشک متخصص درمان دیابت را توصیه می کنیم. اما در عین حال مطالعه ی مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی است نیز می تواند راهگشا و آگاهی بخش باشد.
تشنگی
افراد مبتلا به دیابت نوع 2 معمولاً هیچ علائمی ندارند. یکی از اولین علائم ممکن است افزایش تشنگی باشد. این علامت معمولاً با مشکلات دیگری مانند افزایش خشکی دهان، افزایش اشتها، تکرر ادرار و افزایش یا کاهش وزن غیرطبیعی همراه است.
پیشنهاد می کنیم از پست داروهای پیشگیری از دیابت دیدن کنید.
سردرد
با بازگشت به سطح طبیعی قند خون، علائمی مانند سردرد، تاری دید و خستگی ظاهر می شود.
عفونت
در بسیاری از موارد قابل تشخیص نیست، مگر این که دیابت نوع 2 صدمه قابل توجهی به سلامتی وارد کند. اما خطری که ممکن است افراد را تهدید کند، وقوع برخی از عفونت ها است.
موارد زیر از جمله نشانه های خطرهستند:
- خراش ها یا زخم هایی که برای بهبودی به زمان نیاز دارند.
- عفونت مجاری ادراری
- خارش پوست به خصوص در ناحیه کشاله ران
اختلال عملکرد جنسی
اختلال عملکرد جنسی در بیماران دیابتی شایع است. دیابت به عروق خونی و انتهای عصب در ناحیه تناسلی آسیب می رساند و منجر به از دست دادن احساس و ارگاسم می شود. سایر عوارض ممکن است خشکی واژن و ناتوانی جنسی در مردان باشد. بین 35 تا 70 درصد مردان دیابتی در طول زندگی خود برخی از درجه ناتوانی جنسی و تقریباً یک سوم زنان دیابتی، نوعی اختلال عملکرد جنسی را تجربه کرده اند.
آسیب های احتمالی دیابت نوع ۲ به بدن
شما بخش مربوط به توضیح برخی آسب های دیابت نوع 2 به بدن از مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد را مطالعه می کنید.
آسیب به عروق
با سپری شدن زمان و عدم درمان یا کنترل دیابت نوع 2، ایی بیماری می تواند به بسیاری از سیستم های بدن آسیب برساند. حدود دو سوم افراد دیابتی بر اثر بیماری قلبی می میرند.
دیابت همچنین باعث می شود که فرد دو تا چهار برابر بیشتر احتمال سکته داشته باشد. افراد دیابتی ممکن است در رگ هایشان پلاک ایجاد کنند که باعث کاهش جریان خون و افزایش احتمال لخته شدن می شود.
این تصلب شرایین، خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد. تنها راه پیشگیری و درمان بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، چربی خون و دیابت رژیم غذایی مناسب است. تغذیه نقش بسیار موثری در بهبود همه بیماری ها دارد.
آسیب کلیه
هر چه مدت زمان دیابت کنترل نشده بیشتر باشد، خطر بیماری کلیه بیشتر می شود. دیابت یکی از دلایل عمده نارسایی کلیه است. کنترل عوامل خطر مانند دیابت کنترل نشده، فشار خون بالا و کلسترول بالا خطر ابتلا به این عارضه را کاهش می دهد. غربالگری سالانه برای بیماری کلیوی و داروها توصیه می شود که رشد بیماری کلیه را کند می کند و خطر نارسایی کلیه را کاهش می دهد.
آسیب دیدگی چشم
قند خون بالا می تواند به رگ های خونی باریکی که اکسیژن و مواد مغذی را به شبکیه، قسمت مهمی از چشم می رساند، آسیب برساند. این وضعیت به رتینوپاتی دیابتی معروف است و می تواند باعث کاهش دید برگشت ناپذیر شود. این عامل اصلی موارد نابینایی در افراد 20 تا 74 ساله است.
آسیب عصبی
با گذشت زمان، دیابت کنترل نشده و قند خون بالا خطر جدی آسیب عصبی را ایجاد می کند. علائم ممکن است شامل گزگز، بی حسی و درد باشد. معمولاً روی انگشتان پا و انگشتان دست این عوارض احساس می شود. آسیب قابل برگشت نیست اما کنترل می تواند به کاهش درد و بی حسی کمک کند. کنترل دیابت همچنین می تواند از آسیب بیشتر جلوگیری نماید.
آسیب به پا
به دلیل آسیب عصب دیابتی ممکن است در پایتان درد نداشته باشید و زخم ها دیر تشخیص داده شود. در همان زمان، به دلیل سخت شدن رگ ها، جریان خون در پاها ضعیف می شود. حتی یک آسیب جزئی می تواند تاول پا ایجاد کند. در موارد شدید، عفونت از کنترل خارج می شود و منجر به قطع عضو نیز می شود.
راه های تشخیص دیابت
برای پاسخ دادن به سوال ” دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی است” باید ببنیم چه راه هایی برای تشخیص دیابت وجود دارد.
آزمایش قند خون
دیابت با آزمایش قند خون به راحتی تشخیص داده می شود. این آزمایش ناشتا است و وقتی شما آزمایش خون می دهید، حداقل 8 ساعت از آخرین وعده غذایی شما می گذرد. این آزمایش به این صورت است که اگر قند خون شما کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر باشد، قند خون طبیعی است و جای نگرانی نیست.
اما اگر قند خون شما بین 100 تا 126 میلی گرم در دسی لیتر باشد، ممکن است در آینده به دیابت مبتلا شوید. اگر غلظت خون ناشتای شما از 126 میلی گرم در دسی لیتر بیشتر باشد و حداقل در دو آزمایش این نتیجه را بگیرید، به این معنی است که دیابت دارید.
همچنین می توان از گلوکومتر، دستگاه اندازه گیری قند خون استفاده کرد. با این حال، باید توجه داشت که گلوکز خون نمایش داده شده توسط این دستگاه ها معمولاً کمتر از نتایج آزمایش شما است، بنابراین چندان قابل اعتماد نیستند.
می توان قند خون را بدون ناشتا بودن اندازه گیری کرد
اگر علائمی از قند خون بالا دارید، از جمله تشنگی زیاد، تکرر ادرار در شب، کاهش وزن یا بی اختیاری ادرار و غیره؛ ناشتا باشید یا نه، اگر در یک آزمایش خون قند خون شما بالاتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد، احتمالاً به دیابت مبتلا هستید.
آزمایش خوراکی
شربتی در این روش مورد استفاده قرار می گیرد که معمولاً حاوی 75 گرم گلوکز است. در این روش ابتدا شربت را می خورید و سپس چندین بار قند خون خود را اندازه گیری می کنید و سپس از این روش برای تعیین این که آیا دیابت دارید یا خیر، استفاده می کنید. البته در خانم های باردار، شربت حاوی 5 تا 100 گرم گلوکز است.
روش اندازه گیری HbA1c
با توجه به اینک ه قند خون شما نوسان دارد و قند خون یک شبه ثابت نمی ماند، روش دیگر اندازه گیری پروتئینی به نام هموگلوبین A1C (Hba1c) است که وضعیت قند خون شما را در سه ماه گذشته نشان می دهد. به این آزمایش، متوسط گلوکز خون گفته می شود. این آزمایش هم برای تشخیص اولیه و هم برای بیمارانی که دیابت آن ها ثابت شده است، در ماه های اخیر میزان قند خون را نشان می دهد.
در این آزمایش اگر نتیجه کمتر از 7٪ تا 75٪ باشد، به این معنی است که مقدار به دست آمده از قند خون طبیعی و نرمال است. اما سایر اعداد به این معنی است که فرد دارای قند خون و دیابت است یا قند خون او کمتر از حد طبیعی است.
شایان اشاره است که برای پیگیری یا درمان تمام عوارض فوق و همچنین کنترل دیابت می توانید به دکتر سلیمی، بهترین دکتر درمان دیابت مراجعه نمایید.
کنترل قند خون
یک مطلب مهم که در مقاله ” دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” شایان توضیح است، مبحث قند خون می باشد.
قابل توجه است که دیابت به طور کامل از بین نمی رود، اما با کنترل قند خون و نگه داشتن آن در سطح مناسب، می توانید از افزایش یا آسیب دیدن جلوگیری کنید. گلوکز خون ناشتا باید بین 90 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر باشد.
در روند کنترل قند خون، این اعداد باید همیشه حفظ شوند. همچنین، محاسبه گلوکز خون برای دو ساعت بعد از غذا باید از 180 میلی گرم در دسی لیتر شروع شود.
بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید همیشه به این نکات توجه کنند و به طور مداوم سطح قند خون خود را کنترل کنند تا از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نرود.
بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، به ویژه کسانی که دیابت نوع 2 دارند، مشکلات دیگری مانند فشار خون بالا و چربی خون دارند. علاوه بر کنترل قند خون، سایر عوارض دیابت مانند عوارض قلبی، عوارض کلیوی و چشم نیز باید کنترل شوند.
افراد سیگاری و سایر مواد مخدر یا دخانیات، بیشتر به دیابت مبتلا می شوند. به همین دلیل است که سیگار کشیدن بیش از سایرین برای افراد دیابتی مضر است. بدیهی است که این افراد بیش از دیگران به حذف سیگار و سایر مواد مضر در زندگی خود نیاز دارند.
قند خون در حالت مطلوب
به منظور کنترل صحیح دیابت و کنترل قند خون، رعایت رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم مهم است. بخش عمده ای از مسئولیت کنترل بیماری به عهده خود بیماران است. بنابراین، شما باید مسئولیت پذیر باشید و با یک متخصص مشورت کنید تا سعی کنید سطح قند خون خود را در وضعیت صحیح نگه دارید.
برای یادگیری نحوه کنترل قند خون، به دانش نیاز دارید که می تواند در طول زندگی یک فرد دیابتی به شما کمک کند. منابع زیادی وجود دارد که می تواند اطلاعات مورد نیاز شما را فراهم کند. توصیه به متخصصان و مربیان، خواندن کتاب های مرتبط و کمک گرفتن از اینترنت می تواند مفید باشد.
این مقاله نیز که تحت عنوان ” دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” برای شما آماده شده است، می تواند مطالب ارزنده ای به شما بیاموزد.
اگر یکی از اعضای خانواده شما دیابت دارد، باید با دانستن همه نکات مهم در مورد دیابت، بیماری را مدیریت کنید.
تأمین غذای مناسب یا تشویق و همراهی وی در ورزش
شما می توانید با تأمین غذای مناسب یا تشویق و همراهی وی در ورزش، نقش مهمی در حفظ سلامتی بیمار داشته باشید. اما فراموش نکنید که اهمیت آن به اندازه سلامت جسمی بیمار است، همچنین برای شما مهم باشد که سلامت روان او را حفظ کنید. اعضای خانواده مسئول روحیه بیمار هستند و کمک آن ها کنار آمدن با بیماری را برای بیمار آسان می کند.
حال می توانیم بگوییم که برای کنترل قند خون و نگه داشتن آن در حالت مطلوب دو راه وجود دارد. یک روش دارویی نامیده می شود که به صورت خوراکی مصرف می کنید یا تزریق می کنید، دیگری هم روش غیر دارویی نامیده می شود که در آن شما باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و ورزش و تغذیه مناسب را در زندگی خود قرار دهید.
علائم افت قند خون چیست و چه کاری باید برای مقابله با آن انجام داد؟
افت قند خون می تواند در اثر بسیاری از عوامل مانند سوء تغذیه یا عوارض جانبی داروهای ضد دیابت ایجاد شود. هر یک از علائم زیر ممکن است نشانه فشار خون پایین باشد.
- تعریق
- تپش قلب
- لرزش
- گرسنگی
- عصبانیت
در صورت عدم اقدام برای مقابله با کاهش قند خون، موارد زیر قابل انتظار است.
- خواب آلودگی
- حرکات غیرطبیعی
- سردرد
- مشکلات بینایی
- تشنج
- بیهوشی
اقدامات متقابل:
اگر افراد مبتلا به افت قند خون هوشیار باشند، می توانند مایعات شیرین بنوشند. نصف فنجان آب میوه، نوشیدنی های معمولی یا آب قند در یک لیوان معمولی نیز مفید است.
اگر علائم از بین نرفت، اقدامات فوق باید دوباره تکرار شود. اگر وعده غذایی نزدیک است، می توانید زود غذا بخورید، اما اگر فاصله تا وعده بعدی بسیار زیاد است، باید از یک تکه نان یا بیسکویت استفاده کنید.
همچنین اگر از داروی قند خون استفاده می کنید، برای جلوگیری از بروز مشکل باید مرتباً غذا بخورید. برای احتیاط، یک فنجان نوشیدنی شیرین با خود ببرید تا با کاهش قند خون، در خارج از منزل نوشیدنی های شیرین بنوشید تا این مشکل حل شود.
با این حال، اگر بیمار در طول دوره افت قند خون هوشیار نباشد، نوشیدن مایعات ممکن است خطرناک باشد و به دستگاه تنفسی وارد شود. روش بهتر، ریختن مقداری عسل بر روی زبان یا تزریق گلوکاگون و سپس انتقال بیمار به کلینیک است.
حال که با دانستنی های لازم در رابطه با قند خون آگاه شدید، توجه شما را به ادامه مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” جلب می کنیم.
چاقی و دیابت
شما در حال مطالعه مقاله ” دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” هستید که در این بخش از آن به رابطه چاقی و دیابت خواهیم پرداخت.
افرادی که BMI بالاتر از 30 دارند، 80 برابر بیشتر از کسانی که BMI پایین تر از 22 دارند، به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند. اگر خوب دقت کنیم، خواهیم دید که خود وزن همیشه و به طور حتم بیماری دیابت را در پی ندارد. بلکه می تواند تاثیر چربی ها باشد. چربی بدن را می توان به دو قسمت اندام های داخلی و زیر جلدی تقسیم کرد.
چربی اندام های داخلی یا احشایی در شکم و اطراف دیواره احشایی ذخیره می شود، به این معنی که با رژیم منظم یا ورزش نمی توان به راحتی از بین برد.
چربی زیر جلدی در زیر پوست قرار دارد
چربی زیر جلدی در زیر پوست قرار دارد. این چربی است که می تواند از نظر جسمی هنگامی که کمر را نگه می دارید، اندازه گیری شود.
چربی احشایی نوعی چربی است که خطر مشکلات جدی مانند دیابت را افزایش می دهد. اگرچه چربی زیر پوستی به طور کلی خطرناک نیست، اما وقتی صحبت از بزرگی شکم می شود، یکی از دو نوع چربی در بدن وجود دارد. بنابراین وقتی شکم بزرگتر می شود، ممکن است نشانه افزایش احتمال ابتلا به دیابت باشد.
افرادی که بیش از حد چربی شکم دارند به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند، زیرا سلول های چربی شکم مواد شیمیایی التهابی را آزاد می کند که توانایی بدن در ترشح و استفاده از انسولین را کاهش می دهد.
علائم دیابت نوع ۲ در افراد چاق
چنان چه از اضافه وزن رنج می برید، نشانه های زیر می تواند ناشی از دیابت نوع 2 باشد:
- تکرر ادرار
- افزایش تشنگی
- ضعف و خستگی
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دستها یا پاها
- تاری دید
- پوست خشک و خارش دار
- عفونتهای مکرر
- دیر خوب شدن زخم و بریدگی
اگر این علائم را مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت می تواند گزینه مناسبی باشد.
شما را به ادامه مطالعه مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” دعوت می کنیم.
پیش دیابت و سندرم متابولیک
یکی دیگر از نظریه ها این است که چاقی منجر به پیش دیابت می شود، بیماری که با افزایش سطح قند خون مشخص می شود اما برای تشخیص دیابت کافی نیست. تعداد افراد دیابتی به طرز چشمگیری در حال افزایش است. با گذشت زمان، پیش دیابت باعث می شود تا سلول های بدن توانایی جذب انسولین را از دست بدهند. در حقیقت، بیشتر افراد مبتلا به پیش دیابت طی 10 سال به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.
سندرم متابولیک یک بیماری مرتبط است که ترکیبی از عوامل خطر متعدد است، از جمله چربی اضافی شکم، فشار خون بالا، تری گلیسیرید بالا، HDL پایین یا کلسترول “خوب” و سطح بالای قند خون.
بسیاری از افراد چاق از این بیماری رنج می برند که خطر ابتلا به دیابت را در بسیاری از بیماری ها افزایش می دهد. در حقیقت، عوامل خطر متعدد برای سندرم متابولیک می توانند خطر ابتلا به دیابت را 5 برابر افزایش دهند.
سندرم متابولیک که سندرم X یا سندرم چاقی نیز نامیده می شود، ارثی است و با افزایش سن، خطر نیز افزایش می یابد. پزشکان از علت دقیق سندرم متابولیک مطمئن نیستند، اما دو شاخص بزرگ چاقی (به ویژه چربی شکم) و مقاومت به انسولین را معرفی کرده اند.
خواب و چاقی دیابتی
ارتباط بین چاقی و دیابت ساده نیست، زیرا عوامل دیگر می توانند این پیوند را تشدید کنند. خواب یکی از عواملی است که به طور خاص رخ می دهد. خواب برای بسیاری از عملکردهای اصلی بدن از جمله تنظیم انسولین ضروری است.
مشکلات خواب درمان نشده مانند آپنه خواب که بیشتر در افراد دارای اضافه وزن دیده می شود، خطر چاقی بیش از حد را افزایش می دهد که به نوبه خود خطر مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.
چربی شکمی و چاقی کلی دو عامل مهمی هستند که باعث بروز آپنه در خواب می شوند. زیرا چربی بیش از حد گلو به احتمال زیاد باعث انسداد مجاری تنفسی می شود. افراد چاق بیشتر دچار آپنه انسدادی در خواب می شوند. حتی آپنه خواب متوسط نیز می تواند متابولیسم را مختل کرده و خطر دیابت را افزایش دهد.
کمبود خواب می تواند بر میزان قند خون تأثیر منفی بگذارد
متخصصان غدد اشاره می کنند که کمبود خواب می تواند بر میزان قند خون تأثیر منفی بگذارد و بسیاری از فرایندهای بدن مانند کلسترول و فشار خون را مختل کند.
این مشکلات در افراد چاق جدی تر است. متاسفانه بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از بی خوابی رنج می برند. افرادی که خیلی کم (کمتر از 6 ساعت) یا زیاد (بیش از 9 ساعت) می خوابند، بیشتر در معرض دیابت نوع 2 قرار دارند.
در حقیقت، مطالعه ای در حدود 4500 کودک نشان داد که کمبود خواب با سه عامل خطر دیابت نوع 2 ارتباط دارد: BMI بالاتر، افزایش مقاومت به انسولین و قند خون بالا.
چاقی و مقاومت در برابر انسولین
در این بخش شاید به یکی از پاسخ های سوال “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” برسید.
سندرم متابولیک معلول مجموعه ای از علائم است که دست به دست می دهد و مهمترین معیار این عارضه، فشار خون و قند خون است.
سندرم متابولیک به خودی خود یک بیماری نیست، بلکه شامل گروهی از عوامل خطر مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، کلسترول پایین و چربی شکم است.
داشتن هر یک از این عوامل خطرناک بد است، اما وقتی ترکیبی از آن ها را داشته باشیم، مشکلات اصلی افزایش می یابد. این عوامل خطر ابتلا به بیماری های عروقی و قلبی را دو برابر می کند و می تواند باعث حملات قلبی و مغزی شود. این عوامل خطر نیز احتمال بروز دیابت را افزایش می دهد. سندرم متابولیک از طریق تغییر سبک زندگی قابل کنترل است.
مقاومت به انسولین، چاقی، به ویژه چاقی شکمی، انتخاب های نامناسب در سبک زندگی و عدم تعادل هورمونی از عوامل خطر سندرم متابولیک هستند. انسولین هورمونی است که به بدن کمک می کند تا از گلوکز برای انرژی استفاده کند.
انسولین در افرادی که مقاومت به انسولین دارند، خوب عمل نمی کند
انسولین در افرادی که مقاومت به انسولین دارند، خوب عمل نمی کند. بنابراین بدن مقدار زیادی از آن را ذخیره می کند و قند خون را افزایش می دهد که در نهایت می تواند منجر به دیابت شود.
متخصصان معتقدند که سندرم متابولیک، امروزه به دلیل افزایش چاقی در جامعه شیوع بیشتری دارد و به نظر می رسد وجود چربی اضافی در شکم نسبت به سایر قسمت های بدن، خطر را افزایش می دهد.
خوردن غذاهای پرچرب و عدم تحرک کافی بدنی می تواند منجر به سندرم متابولیک شود که با تغییر در سبک زندگی می تواند کاهش یابد.
هورمون ها نقش مهمی در ایجاد سندرم متابولیک دارند. به عنوان مثال، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCS)، بیماری که بر باروری تأثیر می گذارد، با عدم تعادل هورمونی و سندرم متابولیک همراه است.
در بخش بعدی نوشتار دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، به عوارض چاقی می پردازیم. با ما باشید.
عوارض چاقی و اضافه وزن
به طور خلاصه، شکم بزرگ به معنای بیماری است. اگر فردی اضافه وزن ندارد اما شکم بزرگی دارد، باید نگران باشد. البته این دلیل نمی شود که نگران افراد سنگین و با شکم کوچک تر نباشید، زیرا آن ها نیز کاندید این بیماری ها هستند.
داشتن شکم بزرگ نشانه بیماری جدی است. بیماری هایی که ارتباط مستقیمی با مرگ زودرس خواهند داشت.
برخی از افراد دارای وزن طبیعی هستند اما شکم نسبتاً بزرگی دارند. اما آیا شکم و چربی بزرگ در این منطقه برای افراد با وزن طبیعی خطرناک است؟ جواب مثبت است.
نتایج تحقیقات و مطالعات دقیق، پاسخ مثبتی به این پرسش می دهد و معتقدند که عوارض شکم بزرگ بسیار نزدیک به مرگ زودرس است، اما مرگ زودرس تنها عارضه چاقی شکمی نیست و این مشکل تناسب اندام منشأ بیماری های زیادی است.
در این قسمت از مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، به معرفی و ذکر برخی از آن ها می پردازیم.
بیماری قلبی
بیماری قلبی احتمالاً مهمترین نتیجه چربی اضافی در قسمت میانی بدن است. به گفته محققان هاروارد، چربی احشایی به قدری خطرناک است که این سلول های چربی، سیتوکین ها را به بدن پمپ می کنند.
سیتوکین ها مواد شیمیایی هستند که توانایی سلول ها در تنظیم انسولین و فشار خون را تحت تأثیر قرار می دهند. وقتی بدن نتواند اندام ها را کنترل کند، به قلب فشار وارد می شود. وجود سیتوکین های شناور در بدن با بیماری قلبی مرتبط است.
زنان و مردان هر دو در مراحل مختلف زندگی در معرض خطر بیماری قلبی هستند. زنان جوانتر، چربی بیشتری در باسن و ران ها دارند، در حالی که مردان جوان چربی بیشتری در شکم دارند. مردان بین 30 تا 40 سال، بیشتر از زنان به بیماری قلبی مبتلا هستند.
زنان یائسه بیشتر در معرض خطر چاقی شکمی و همچنین افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. در حقیقت، یک مطالعه توسط سازمان بهداشت زنان نشان داد که چربی در اندام های داخلی منجر به فشار خون بالا و کلسترول بالا در زنان می شود که هر دو به بیماری قلبی می انجامد.
سرطان
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان های دستگاه گوارش، کلیه و دستگاه گوارش ممکن است با اضافه وزن ارتباط داشته باشد. این یک خطر بزرگ است و چربی موجود در روده می تواند وضعیت را بدتر کند. می دانیم که سرطان در اثر جهش در سلول ها ایجاد می شود.
وقتی چربی زیادی داشته باشیم، بدن هورمون هایی تولید می کند که باعث تقسیم و تکثیر سلول ها می شود. هرچه سلول ها بیشتر تقسیم شوند، احتمال تبدیل شدن یکی از آن ها به سلول سرطانی بیشتر است. بنابراین، چربی بیشتر برابر است با احتمال بیشتر سرطان.
آپنه خواب
اگر کسی همه ی شب را خر و پف کند، مشکل ممکن است جدی تر از گرفتگی بینی باشد. افرادی که شکم بزرگ و محتوای چربی زیادی دارند، بیشتر در معرض خطر بیماری هستند. تنفس مسدود شده می تواند باعث شود که در واقع برای چند ثانیه تنفس و دم و بازدم را متوقف کنید.
نتیجه این امر، یک شب کامل پر از خر و پف، احساس بی قراری و بیداری های مکرر است.
درد
چربی اضافی شکم معمولاً به معنای ضعف عضلات شکم است. وقتی مربی یوگا به شما می گوید که هسته شما قوی است، شوخی نمی کند. داشتن یک هسته قوی ما را از آسیب محافظت می کند، تعادل ما را بهبود می بخشد و سلامت کلی ما را حفظ می کند.
یک هسته قوی بهترین راه برای سالم ماندن است. وقتی هسته شما ضعیف است، عضلات پشت باید آن را جبران کنند. این می تواند باعث کمردرد و درد مزمن شود.
بنابراین به واسطه این بخش از مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، با عوارض چاقی نیز آشنا شدید. به ادامه مقاله توجه فرمایید تا نکات بیشتری را به آگاهی برسانیم.
چاقی چیست؟
با ما در مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” همراه باشید تا به شما بگوییم، اصولا چاقی به چه معناست و به چه حالتی اطلاق می شود.
از نظر سازمان بهداشت جهانی (WHO)، چاقی تجمع غیر طبیعی چربی اضافی در بدن است و علاوه بر عدم تعادل، عوارض جانبی زیادی نیز به همراه دارد و ممکن است خطرات مهلکی را برای افراد ایجاد کند.
چاقی یک بیماری است. اگرچه به طور کلی اعتقاد بر این است که ناشی از کم تحرکی و تنبلی است، اما به هورمون های مختلف و عوامل ژنتیکی هم مربوط است و به دلایل مختلف، افراد چاق مکانیسم سیری خود را از بین می برند و مبتلا به عارضه غذا خوردن زیاد می شوند.
مناطق خاصی از مغز در هنگام گرسنگی فعال می شوند
مطالعات نشان داده است که مناطق خاصی از مغز در هنگام گرسنگی فعال می شوند و فعالیت های این مراکز باید پس از صرف غذا کاهش یافته و احساس سیری ایجاد شود. در افراد چاق، به دلایل نامشخص، این فعالیت کاهش نمی یابد و حتی پس از غذا خوردن نیز ادامه خواهد داشت.
بنابراین، بیماران غالباً به غذا احتیاج دارند و راضی نیستند. در طول روز با غذا درگیری ذهنی داشته و از خوردن غذا امتناع می ورزند که باعث عصبی شدن فرد می شود و در بسیاری موارد عصبی تر غذا می خورد که چرخه معیوب چاقی تشدید می شود و بیمار افسرده می شود.
چاقی یک بیماری مزمن و دومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان است
چاقی یک بیماری مزمن و دومین عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. علت آن ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است. اگرچه افراد عادی فکر می کنند که چاق هستند زیرا تمایلی به کنترل رژیم غذایی ندارند و دچار کم تحرکی هستند، اما این در مورد همه افراد صدق نمی کند و همان طور که قبلاً ذکر شد، زمینه های ژنتیکی و هورمونی نیز دلایل چاقی بسیاری از افراد است.
این ممکن است در زندگی روزمره، به ویژه در موارد شدید، مشکلاتی ایجاد کند. چاقی از نظر ژنتیکی قوی است و میزان چاقی کودکان با والدین چاق 80-90٪ است.
اکنون ثابت شده است که اگرچه کودکان دارای والدین چاق 90٪ بیشتر مبتلا به دیابت و سایر عوارض چاقی هستند، اما اگر والدین پس از درمان نهایی چاقی و استفاده از روش های درمانی مختلف به بچه دار شدن اقدام نمایند، ژن چاقی غیرفعال می شود و به فرزندان انتقال نمی یابد.
بنابراین، از طریق درمان نهایی چاقی، فرد نه تنها از شر عوارض آن خلاص می شود، بلکه فرزندان خود را از چاقی و دیابت که خطرناک ترین مشکل سلامتی در این قرن است، نجات می دهد.
علل بروز چاقی
همان طور که قبلا ذکر شد، دلایل مختلفی برای چاقی وجود دارد، از جمله: عوامل ژنتیکی، رفتاری، متابولیکی و هورمونی که بر وزن تأثیر می گذارد. با این حال، چاقی هنگامی اتفاق می افتد که کالری بیشتری نسبت به ورزش و فعالیت های روزانه مصرف کنید.
برخی از شایع ترین علل بروز چاقی را در این بخش از مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” بررسی خواهیم کرد.
وراثت و عوامل ژنتیکی
ژن هایی که از والدین خود به ارث می برید، ممکن است بر میزان و محل چربی در بدن شما تأثیر بگذارد. ژنتیک همچنین ممکن است در نحوه واکنش بدن شما به انرژی، تنظیم اشتها و سوزاندن کالری در هنگام ورزش نقش داشته باشد.
با این حال، چاقی در خانواده فقط به دلیل عوامل ژنتیکی ایجاد نمی شود. اعضای خانواده غالباً از عادات غذایی و فعالیت های زندگی مشترک برخوردارند. بنابراین، همین سبک زندگی یکی از دلایل چاقی و افزایش وزن است.
چاقی تا حد زیادی تابعی از ژن های فرد است. به عنوان مثال، کودکان دارای والدین چاق 80٪ بیشتر چاق هستند، در حالی که کودکان با والدین متعادل کمتر چاق هستند.
رژیم غذایی ناسالم
یک رژیم غذایی ناسالم و پرکالری که از میوه ها و سبزیجات استفاده نمی کند، می تواند در افزایش وزن موثر باشد. بیشتر رژیم های غذایی در زندگی مدرن بیش از نیاز مردم کالری دارند.
نوشیدنی های پر کالری مانند فست فود و نوشابه تأثیر زیادی در افزایش وزن افراد دارند.
فعالیت بدنی کم
اگر سبک زندگی کم تحرکی دارید، می توانید به راحتی هر روز کالری بیشتری نسبت به روز قبل ذخیره کنید.
نشستن پشت میز، استفاده از تبلت، تلفن همراه و تماشای تلویزیون از فعالیت های کم تحرک است که ارتباط زیادی با افزایش وزن دارد. به عبارت دیگر، زندگی ماشینی و نشستن پشت میز در محل کار، مهمترین عواملی است که باعث می شود تا بدن نتواند به مقدار کافی حرکت کرده و سوخت مصرف کند.
- علل هورمونی
- کم کاری تیروئید
- بیماری کوشینگ
- هورمون های جنسی
بنابراین یکی از دلایل چاقی، فعالیت بد هورمون ها است.
سن
چاقی می تواند در هر سنی رخ دهد. اما با افزایش سن، تغییرات هورمونی و سبک زندگی کم تحرک خطر چاقی را افزایش می دهد. اگر با افزایش سن بیشتر فعال نشوید، به احتمال زیاد چاق می شوید.
استرس
برخی از افراد هنگام بروز گیجی و اضطراب، پرخوری را انتخاب می کنند. به این حالت چاقی در اثر استرس گفته می شود.
بیماری ها
برخی از بیماری ها به عنوان عامل چاقی تشخیص داده می شوند، مانند:
- سندرم پرادر- ویلی
- کم کاری تیروئید
- بیماری کوشینگ
- هورمون های جنسی
- آرتروز (در نتیجه کاهش فعالیت)
- داروها
- مسدود کننده های بتا و پیشگیری از بارداری
- داروهای ضد افسردگی اعصاب و آرام بخش
- ضد تشنج
- داروهای دیابت
- روان کننده ها، استروئیدها
مسائل اجتماعی و اقتصادی
عوامل اجتماعی و اقتصادی نیز با چاقی در ارتباط هستند. بدون وجود منطقه ایمن برای پیاده روی یا ورزش، به سختی می توان از چاقی جلوگیری کرد.
به همین ترتیب، ممکن است شما روش های آشپزی سالم را یاد نگیرید، یا نتوانید غذاهای سالم تری دریافت کنید.
علاوه بر این، افرادی که با آن ها وقت می گذرانید، ممکن است ناآگاهانه با تقلید از عادت های بد آن ها بر سبک زندگی و چاقی شما تأثیر بگذارند.
تلویزیون
یکی از دلایل چاقی که دراین بخش از مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” به آن خواهیم پرداخت، تماشای بیش از حد تلویزیون است.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که روزانه 6 ساعت یا بیشتر تلویزیون تماشا می کنید، احتمال چاقی شما بیشتر از دیگران است. این خطر حتی برای افرادی که به طور منظم ورزش می کنند اما حداقل دو ساعت در روز را صرف تماشای تلویزیون می کنند، اعمال می شود.
مطالعه ای در سال 2003 تأثیر مستقیم تماشای تلویزیون بر چاقی 50000 زن 30 تا 55 ساله را اثبات کرد. مشخص شد که با تماشای تلویزیون به مدت 2 ساعت در روز، این زنان 23٪ خطر چاقی و 14٪ خطر دیابت دارند.
تلویزیون؛ بینندگان خود را مجبور کرده، بدون هیچ گونه فعالیت و حرکتی ساعت ها بنشینند. معمولاً این بی تحرکی و کم تحرکی با خوردن غذاهای ناسالم همراه خواهد بود.
کمبود ورزش و کم تحرکی همچنین می تواند متابولیسم بدن را به طور جدی تحت تأثیر قرار داده و کاهش دهد. نشستن بی تحرک، کاهش متابولیسم و خوردن غذای ناسالم همه منجر به تأثیر مستقیم چاقی هنگام تماشای تلویزیون می شود.
البته بی تحرک بودن و خوردن غذاهای ناسالم هنگام تماشای تلویزیون نمی تواند به عنوان عاملی برای افزایش وزن محسوب شود.
بسیاری از تبلیغات تجاری باعث ترویج غذاهای ناسالم و عادت های بد غذایی می شود
بسیاری از تبلیغات تجاری باعث ترویج غذاهای ناسالم و عادت های بد غذایی می شود و بینندگان را به خرید و خوردن تنقلات ترغیب می کند. معمولاً این تبلیغات در مجموعه ای از سریال ها و برنامه های پرطرفدار گنجانده می شود تا بینندگان تمایل به مصرف بیشتر این مواد داشته باشند.
این تأثیر بیشتری در کودکان و زندگی آن ها دارد، زیرا کودکان توانایی تشخیص و تصمیم گیری را ندارند و دیدن این تبلیغات باعث ترغیب آن ها به خوردن این غذاها و نوشیدنی های ناسالم می شود.
نباید تصور کرد که تلویزیون فقط افراد کم تحرک را تحت تأثیر قرار می دهد. برای افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، چاقی و اضافه وزن هنگام تماشای تلویزیون ایجاد می شود.
از آنجا که این افراد اغلب هنگام تماشای تلویزیون بیش از حد غذا می خورند، بدن آن ها چربی بیشتری تولید می کند. با ادامه این وضعیت و عادات غذایی نامناسب، حتی این افراد فعال دچار اضافه وزن و چاقی می شوند.
نکاتی ساده برای جلوگیری از چاقی هنگام تماشای تلویزیون
چنان چه زیاد تلویزیون می بینید، باید مدتی نیز به ورزش و تحرک بپردازید تا چربی ذخیره شده در بدن را کنترل کنید.
با تأثیر تبلیغات غذایی ناسالم، ولع مصرف مردم و مصرف غذاها و تنقلات غیر ضروری نیز افزایش یافته است. بهتر است برای جلوگیری از اضافه وزن، مصرف این مواد را به آرامی کاهش دهید.
اگر نمی توانید از طریق ورزش و میان وعده وزن کم کنید، جراحی چاقی ممکن است بسیار موثر باشد.
- هنگام تماشای تلویزیون از غذا خوردن خودداری کنید.
- بیرون غذا بخورید، زیاد غذا نخورید.
- غذای سالم و مواد لازم را روی میز کار و محل کار خود قرار دهید.
- مدت زمان تماشای تلویزیون را کاهش دهید و زمان باقیمانده را صرف ورزش بدنی کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات کدام جراحی لاغری مناسب شماست و قرص های بعد از عمل اسلیو را مطالعه کنید.
تلفن همراه
با ظهور تلفن های هوشمند و تبلت ها، تلویزیون دیگر تنها عاملی نیست که بر اضافه وزن و چاقی موثر است. می توان گفت که تلویزیون در کودکان جایگاه خود را را به تلفن های هوشمند واگذار کرده است.
بررسی از هزاران کودک و نوجوان از سال 2012 تا 2015 نشان داد که آنه ا 5 ساعت به طور مداوم از تلفن های هوشمند استفاده می کنند.
این پروژه نشان داد که در مقایسه با همسن و سالان خود، کودکان و نوجوانانی که به مدت 5 ساعت از تلفن همراه خود استفاده می کنند، نوشیدنی های شیرین بیشتری مصرف می کنند، کمتر می خوابند، فعالیت کمتری دارند و احتمال چاقی در آن ها بیشتر است.
امروزه بسیاری از افراد به تلفن های هوشمند و گجت ها اعتیاد دارند و تعادل و مشروعیت کافی برای استفاده از چنین وسایلی وجود ندارد. در میان معتادان به تلفن های هوشمند، زنان دو برابر بیشتر دچار چاقی هستند. نا گفته پیداست که استفاده مداوم از تلفن های هوشمند همچنین می تواند منجر به کم تحرکی و خوردن غذاهای مضرتر شود.
تکنولوژی
کارمندان 8 ساعت در روز کار می کنند، بدون هیچ گونه عملی در پشت سیستم می نشینند و اغلب فست فود می خورند. خوردن فست فود و کم تحرکی باعث جذب کالری زیادی می شود که به جای انرژی به چربی تبدیل می شود.
با تبدیل کالری به چربی، بدن چاق می شود و فرد به بیماری های دیگری مانند دیابت، سرطان و فشار خون بالا مبتلا می شود. برای کارمندان ادارات، بهتر است بعد از تعطیلات وقت بیشتری را به ورزش یا حتی پیاده روی اختصاص دهند.
چند راهکار برای نجات از چاقی مفرط
شما در حال مطالعه مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” هستید. ببنیم چه عواملی می تواند در درمان چاقی موثر باشد.
روی چیزی که می خورید تمرکر کنید
چاقی ممکن است ناشی از رژیم غذایی نادرست باشد. با انتخاب سالم تر و داشتن یک رژیم غذایی متعادل می توانید کالری دریافتی خود را کاهش داده و خطر چاقی را کاهش دهید. حتما در سبد خرید خود میوه و سبزیجات بیشتری داشته باشید تا اگر گرسنه هستید یا می خواهید غذا بخورید، حداقل بتوانید مقداری میوه و سبزیجات سالم بخورید. این ها رژیم های خوبی برای کاهش وزن هستند.
سعی کنید برچسب روی مواد غذایی و محصولات خریداری شده را بخوانید. این اطلاعات ارزش غذایی محصول و میزان کالری آن را به شما نشان می دهد.
به میزان کالری مصرفی خود توجه کنید. لازم نیست خیلی نسبت به خود سخت گیر باشید، فقط باید بدانید که در روز چند کالری مصرف می کنید. دانستن میزان کالری سوزانده شده یکی از مهمترین مولفه ها و قوانین کاهش وزن است.
برای جلوگیری از گرسنگی سعی کنید وعده های غذایی کوچک سالم در طول روز تهیه کنید تا گرسنگی شما برطرف شود.
از خوردن غذاهای آماده خودداری کنید و به جای آن غذاهای خانگی سالم بخورید. شما دقیقاً می دانید که در خانه چه می خورید، اما از مواد تشکیل دهنده و نحوه تهیه غذای بیرون اطلاع ندارید.
از نوشیدنی های ناسالم و شکر خودداری کنید
بسیاری از نوشیدنی های آماده و الکلی سرشار از قند هستند. مصرف زیاد قند می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و حتی نوشیدنی های آماده یا آب میوه ها حاوی مقدار زیادی قند و مقدار کمی مواد مغذی هستند. در عوض، سعی کنید آب میوه خود را درست کنید یا اسموتی های میوه ای سالم و تازه درست کنید.
نیاز شما برای کاهش وزن نوشیدن حدود شش تا هشت لیوان مایعات در روز است. آب بهترین گزینه سالم و ارزان برای رفع تشنگی و کاهش وزن است، زیرا فاقد کالری و قند است و کل متابولیسم بدن به آن بستگی دارد. سایر گزینه های سالم شامل شیر کم چرب و نوشیدنی های بدون قند مانند چای و قهوه است.
کالری حاصل از الکل بسیار کم است و ارزش غذایی ندارد. بدن شما نمی تواند الکل را ذخیره کند، بنابراین فرایندهایی مانند جذب مواد مغذی و سوزاندن چربی برای خلاص شدن از شر الکل قطع می شود. هنوز می توانید بنوشید، اما برای شما مضر است و هیچ ارزشی ندارد.
افزایش فعالیت
برای کاهش وزن یا لاغر شدن و درمان چاقی، باید تحرک بیشتری نسبت به شرایط حال داشته باشید. سعی کنید هر روز به عنوان بخشی از زندگی روزمره خود پیاده روی و ورزش کنید.
اگر اخیراً فعالیت بدنی نداشته اید، باید با احتیاط و واقع بینانه شروع کنید. می توانید تمرینات و فعالیت های خود را هر روز با جلسات کوتاه و کنترل شده شروع کنید و سپس به تدریج آن ها را افزایش دهید.
کنترل عادات غذایی
تحقیقات اخیر در مورد چاقی و درمان چاقی نشان می دهد، افراد چاق چیزی از ویژگی های هضم غذا و غذاهایی که باعث کاهش وزن می شوند، نمی دانند. اگر چاق هستید، احتمالاً باید عادت های غذایی را به عنوان بهترین روش کاهش وزن در نظر بگیرید، زیرا سنگ بنای درمان چاقی، یافتن عاداتی است که باعث چاقی شده و در نهایت ریشه کن می شوند.
می توانید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید و حقایق مربوط به چاقی و عادات غذایی را بیاموزید. یا از یک جراح چاقی کمک بگیرید و از دانش و تجربه وی در این زمینه کمک بگیرید. علاوه بر این، رعایت عادات غذایی شخصی خود به صورت شبانه روزی می تواند به شما در افزایش آگاهی و کاهش وزن بهتر کمک کند.
جراحی چاقی
اگر برای مدت زیادی است که چاق هستید و رژیم لاغری و ورزش برای کاهش وزن را امتحان کرده اید اما موفقیتی کسب نکرده اید، احتمالاً باید جراحی کاهش وزن انجام دهید.
در صورت بروز مشکلات و بیماری های همراه با چاقی، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، ناباروری و … شما ممکن است تنها راه کنترل یا درمان چاقی، استفاده از روش های تهاجمی و جراحی توسط یک جراح متخصص چاقی باشد.
در این زمینه می توانید از دکتر سلیمی، بهترین دکتر درمان دیابت مشاوره بگیرید.
درمان دیابت با رژیم لاغری
کم کم به پایان مقاله “دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” می رسیم. درک مطالب دقت بیشتری می طلبد. با ما همراه باشید.
افراد می توانند با کاهش 15 کیلو از وزن خود دیابت نوع 2 را تا حد زیادی کنترل کنند. با این حال، مردم به طور کلی معتقدند که دیابت یک بیماری دائمی است.
اگر بیشتر افراد سعی کنند که دیابت را با این هدف درمان کنند و پزشکان نیز این موضوع را در نظر بگیرند، در این صورت می توان تعداد مشکلات و هزینه های درمان افراد مبتلا به این بیماری را بسیار کاهش داد.
افرادی که اخیراً از دیابت نوع 2 رنج می برند، می توانند قند خون را پس از رژیم لاغری به حالت طبیعی برسانند. همچنین در یک مطالعه در سال 2016، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیش از 10 سال توانستند قند خون را پس از کاهش 15 کیلوگرم به حد طبیعی برسانند. بنابراین، افراد در پنج سال اول بیشتر تحت درمان دیابت نوع 2 قرار می گیرند.
دیابت نوع 2 یک بیماری است
دیابت نوع 2 یک بیماری است. بهترین راه پیشگیری از آن جلوگیری از افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم است، در نتیجه افراد مبتلا می توانند به کاهش وزن اعتماد کنند. ممکن است همه به این نتیجه نرسند، اما ارزش این فرصت را دارد.
داروها و آمپول ها در واقع روش های درمانی ثانویه برای این بیماری هستند و یک نفر باید مادام العمر از آن ها استفاده کند. دستورالعمل های کنونی برای کنترل دیابت نوع 2 شامل کاهش سطح قند خون و خطر بیماری های قلبی، به دنبال آن داروها و تغییرات غذایی و توصیه های رژیم غذایی است.
اما بسیاری از افراد سعی در کاهش وزن و تثبیت وزن خود ندارند. زیرا نمی دانند با این کار می توان بیماری را کاملاً کنترل کرد. بسیاری از پزشکان متوجه این موضوع نیستند و شاید به همین دلیل است که آن ها بیماران را برای کاهش وزن، راهنمایی و تشویق نمی کنند.
بسیاری از مراکز خدمات ممکن است برنامه کاهش وزن ساختار یافته ای ارائه ندهند، اما در تحقیقات خود، محققان یک برنامه رژیم غذایی تهیه کردند. امیدواریم که این برنامه ها به زودی برای عموم آزاد باشد تا بتوان به وسیله آن دیابت را درمان یا کنترل نمود.
درمان چاقی و دیابت
گروهی از محققان انگلیسی یک مطالعه 26 هفته ای بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام دادند و دریافتند که استفاده از دارویی به نام سموگلوتید، علاوه بر کاهش قند خون، می تواند منجر به کاهش وزن و کاهش چربی شکم نیز شود.
در یک مطالعه جدید، تیمی از محققان دارویی تولید کرده اند که می تواند ضمن بهبود وضعیت بیماران، کاهش وزن و از بین بردن تجمع چربی در کمر، بر سلامتی بیماران دیابتی تأثیر به سزایی بگذارد.
داروی خوراکی استفاده شده در داروی سموگلوتید حاوی یک آگونیست گیرنده پپتید مانند گلوکاگون است. دسته ای از داروها که برای درمان دیابت نوع 2 استفاده می شود. در مقایسه با تزریق GLP، استفاده از این دارو ممکن است وضعیت بهتری برای بیماران به وجود آورد.
لازم به ذکر است که 632 نفر در این مطالعه شرکت کردند و محققان دریافتند که 71٪ از این بیماران پس از مصرف داروی سموگلوتید، با موفقیت وزن کم کردند.
اگر چه روش های زیادی برای درمان و کنترل دیابت نوع 2 وجود دارد، اما بیشتر این روش ها عوارض جانبی دارند، از جمله کاهش سطح قند خون. در برخی موارد نیز، بیماران در حین معالجه دچار اضافه وزن می شوند.
سخن پایانی
در مقاله دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، راجع به چاقی و دیابت و همچنین تاثیراتی که بر روی یکدیگر می گذارند، بحث کردیم و سعی کردیم تا هر یک را به قدری برای شما شفاف ساخته و توضیح دهیم.
انتظار می رود در پایان این مقاله که تحت عنوان ” دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد” ارائه شد، به مفاهیم چاقی و دیابت آگاهی یافته باشید.
امیدواریم نتیجه این آگاهی برای شما سلامت روز افزون باشد و بتوانید با یک سبک درست و مناسب زندگی از مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید.
چنان چه مطلب دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد، برای شما مفید بود، می توانید آن را به سایر افرادی که مشکلات مشابهی دارند یا در رابطه با این موضوع تحقیق می کنند، معرفی کنید تا آن ها نیز بدانند که دیابت نوع دو ناشی از کدام عارضه چاقی می باشد.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0