درمان دیابت قطع پا

درمان دیابت قطع پا

درمان دیابت قطع پا
درمان دیابت قطع پا

درمان دیابت قطع پا اهمیت بسیار زیادی دارد. به دلیل این که باعث می شود تا مشکلات مربوط به این عضو از بدن افرادی که به دیابت مبتلا هستند برطرف شود. دیابت یکی از انواع بیماری هایی می باشد که بر اثر آن زخم، عفونت و مشکلات دیگر در بدن به وجود می آید.

مقدمه

درمان دیابت قطع پا
درمان دیابت قطع پا

اگرچه دیابت به کمک مسائل گوناگون قابل حل شدن خواهند بود، اما داشتن شناخت و آگاهی نسبت به شیوه های پیشگری و درمان دیابت برای از بین بردن مشکلات پای دیابتی موثرتر خواهد بود.

برای این که با چگونگی درمان کردن دیابت قطع پا بیشتر آشنا شوید در ادامه مقاله قصد داریم مطالب جامع و مفیدی را در اختیار شما قرار داده و همچنین به پاسخ پرسش های زیر بپردازیم.

درمان دیابت قطع پا

اگر بیماری منجر به از دست دادن شدید بافت یا عفونت کشنده شود درمان دیابت قطع پا تجویز می شود.

 

در ادامه به مطالب زیر خواهیم پرداخت:

دیابت به چه نوع بیماری گفته می شود؟

انواع بیماری دیابت کدامند؟

منظور از دیابت قطع پا چیست؟

دلیل مبتلا شدن افراد به دیابت قطع پا چیست؟

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قطع پا قرار دارند؟

مهمترین علائم بیماری دیابت قطع پا کدامند؟

چه عواملی در بروز دیابت قطع پا تاثیرگذار هستند؟

پزشک چگونه بیماری دیابت قطع پا را تشخیص می دهد؟

عفونت در بیماری قطع پا نشان دهنده چیست؟

در صورت مشاهده چه علائمی باید برای درمان دیابت قطع پا به پزشک مراجعه کنیم؟

پزشک برای درمان دیابت قطع پا چه نوع شیوه هایی را مورد استفاده قرار می دهد؟

چگونه می توان از ایجاد زخم های دیابتی که منجر به قطع پا می شوند جلوگیری کرد؟

آیا درمان دیابت قطع پا بدون استفاده از روش جراحی امکان پذیر است؟

مهمترین کارهایی که باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت قطع پا انجام دهیم کدامند؟

مراجعه به متخصص برای درمان دیابت پا از چه اهمیتی برخوردار می باشد؟

پیش از درمان دیابت قطع پا با استفاده از جراحی انجام چه کارهایی ضرورت دارد؟

 

دیابت به چه نوع بیماری گفته می شود؟

دیابت یکی از بیماری های خطرناک می باشد. به طوری که هر ساله تعداد زیادی از افراد بر اثر دیابت جان خود را از دست می دهند. هنگامی که به این نوع بیماری مبتلا می شویم بدن ما قادر به سوزاندن قند مصرف شده برای تولید انرژی نخواهد بود.

در واقع باید گفته شود که دیابت یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن به شمار می آید که توسط آن بدن قادر به تولید انسولین نمی باشد یا بدن در برابر انسولین مقاومت می کند در نتیجه انسولین تولیدی قادر به انجام دادن عملکرد طبیعی خود نیست.

میزان قند خون بالای 120 میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا، پرخوری و پرنوشی از علائم این نوع بیماری می باشند. دیابت سرعت و توانایی بدن را در استفاده و سوخت و ساز گلوکز به طور کامل کاهش داده و همین موضوع باعث می شود میزان قند خون بالاتر رود که به آن هایپرگلیسمی گفته می شود.

زمانی که قند به مدت طولانی در بدن می ماند پیامدهای میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگ های بسیار ریز در بدن به وجود می آید که اعضای گوناگون بدن از جمله کلیه، چشم، اعصاب و قلب تحت تاثیر دیابت قرار می گیرند.

دیابت به چه نوع بیماری گفته می شود؟
دیابت به چه نوع بیماری گفته می شود؟

انواع بیماری دیابت کدامند؟

بیماری دیابت مانند بیماری های دیگر انواع مختلفی دارد که از منشا یکسانی برخوردار بوده و تنها یک عضو از بدن آن ها را در بدن به وجود می آورد. در ادامه به انواع دیابت اشاره خواهیم کرد.

انواع بیماری دیابت کدامند؟
انواع بیماری دیابت کدامند؟

دیابت وابسته به انسولین:

بیشتر کسانی که سن آن ها زیر 40 سال می باشد به این نوع دیابت مبتلا می شوند. با توجه به این که غده پانکراس هورمون انسولین را در بدن ترشح می کند به همین جهت هنگامی که غده پانکراس کار خود را در بدن به خوبی انجام نمی دهد، دیابت نوع اول رخ می دهد.

در صورتی که میزان شدت دیابت وابسته به انسولین افزایش پیدا کند منجر به بروز علائمی از جمله خستگی شدید، تشنگی و گرسنگی، ضعف و بی حالی، کاهش وزن بدون رعایت رژیم غذایی، بی حوصلگی، تکرر ادرار و غیره اشاره می شود.

تمام علائمی که نام برده شده به عنوان علائم رایج بیماران مبتلا به دیابت نوع اول محسوب می شود که آن ها به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری هر روز حتما باید انسولین تزریق کنند.

دیابت غیر وابسته به انسولین:

افرادی که بیش از 30 سال سن دارند به دیابت نوع دوم یا دیابت غیر وابسته به انسولین مبتلا می شوند. دیابت نوع دو در تعداد زیادی از بیماران دیابتی بروز پیدا می کند.

بدن بیمارانی که به دیابت نوع دو مبتلا می شوند، به گونه ای می باشد که میزان ترشح انسولین کافی بوده اما برای وارد شدن قند به سلول ها نمی تواند انسولین را مورد استفاده قرار دهد، در نهایت دیابت در بدن این افراد به وجود می آید.

همچنین بدن برخی از بیمارانی که به دیابت غیر وابسته به انسولین مبتلا می شوند در برابر انسولین مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.

همان طور که از نام این نوع دیابت مشخص است بیماران نیازی به تزریق انسولین نخواهند داشت و به جای آن، یا داروهایی را به منظور کاهش دادن میزان قند خون مورد استفاده قرار می دهند و یا شیوه های درمانی دیگر را به کار می گیرند.

دیابت غیر وابسته به انسولین:
دیابت غیر وابسته به انسولین:

منظور از دیابت قطع پا چیست؟

هنگامی که افراد به بیماری دیابت مبتلا می شوند چند عضو از بدن آن ها مانند پاها نسبت به این نوع بیماری حساسیت بیشتری از خود نشان می دهد.

قطع پا یکی از عوارض جدی دیابت می باشد که بر اثر آسیب هایی از جمله زخم، عفونت و غیره اتفاق می افتد و در صورت بروز آن باید خیلی سریع برای درمان دیابت قطع پا اقدام کرد. در ادامه هر یک از این آسیب ها را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

منظور از دیابت قطع پا چیست؟
منظور از دیابت قطع پا چیست؟

زخم پا:

یکی از مشکلات رایج در میان بیماران مبتلا به دیابت، زخم پا می باشد که حساسیت، مشکلات محیطی و تروما به عنوان عوامل مختلف بروز آن به شمار می آیند. این عارضه به گونه ای می باشد که اگر کوچکترین ضربه ای به پا وارد شود در راه رفتن اختلال ایجاد کرده و همچنین باعث به وجود آمدن زخم هایی در آن می شود.

اعصاب پا:

با ابتلا به بیماری دیابت به اعصاب پا آسیب بسیار زیادی وارد می شود. گاهی اوقات میزان شدت این آسیب به اندازه ای می باشد که افراد قادر به احساس کردن درد یا سوزش ناشی از زخم نخواهند بود.

معمولا در چنین مواقعی افراد به دلیل این که زخم، تاول و مشکلات دیگر را احساس نمی کنند برای درمان دیابت قطع پا هیچ گونه اقدامی را نمی کنند و همین موضوع باعث می شود تا مشکلات جدی تر شوند.

در صورتی که افراد نسبت به آسیب های پا بی اهمیت باشند، پزشک برای این که صدمات به سایر بخش های بدن نیز وارد نشود مجبور به قطع پای بیمار خواهد شد. به همین جهت زمانی که متوجه هر یک از علائم مربوط به دیابت شدید فورا به پزشک مراجعه کرده و شیوه های درمانی مناسب را به کار بگیرید.

پیشنهاد می کنیم از پست مراکز درمان زخم پای دیابتی دیدن کنید.

تنگ شدن عروق:

به مرور زمان عروق افرادی که به دیابت مبتلا می شوند تنگ خواهد شد. از آنجایی که در چنین شرایطی خون زیادی به پا نمی رسد عوارضی از جمله کبودی پا و بی حس شدن انگشتان بروز پیدا می کنند.

افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، باید حتی هنگام ایجاد کوچکترین زخم در پا به پزشک مراجعه کنند. چرا که در بسیاری از مواقع پیش آمده زخم های کوچک مشکلات جبران ناپذیری را برای فرد دیابتی به دنبال داشته مانند قطع پا را به دنبال داشته است.

دلیل مبتلا شدن افراد به دیابت قطع پا چیست؟

دلیل مبتلا شدن افراد به دیابت قطع پا چیست؟
دلیل مبتلا شدن افراد به دیابت قطع پا چیست؟

افزایش یافتن میزان قند خون:

هنگامی که میزان قند خون بالا می رود اعصاب پاها در معرض آسیب بسیار زیادی قرار می گیرند. به همین جهت در صورتی که کنترل قند خون افراد دیابتی به خوبی انجام نگیرد پس از گذشت مدت زمان کوتاهی حس پاهای خود را از دست خواهند داد. به این ترتیب بدون این که فرد متوجه شود به پاهای او آسیب وارد می شود. برای مثال می توان به صدمات ناشی از کفش اشاره کرد.

هنگامی که تصمیم می گیرید کفش جدیدی را خریداری کنید پس از پوشیدن آن به دلیل این که قسمتی از پاهایتان دچار درد یا سوزش می شود شماره کفش را عوض می کنید و یا ترجیح می دهید کفش دیگری را انتخاب کنید.

جریان خون در پاهای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست بنابراین ترمیم زخم هایشان به کندی پیش خواهد رفت. تصور کنید که یک بیمار دیابتی هیچ گونه درد یا فشاری را احساس نمی کند.

افزایش یافتن میزان قند خون:
افزایش یافتن میزان قند خون:

همین موضوع باعث می شود تا زمانی که او می خواهد برای خرید کفش اقدام می کند متوجه درد یا فشار وارد شده بر پاهای خود نشود. با خرید و پوشیدن همان کفش های نا مناسب پس از مدتی آسیب های بسیار جدی به پاهای فرد وارد شده و اگر شیوه های درمان دیابت قطع پا را مورد استفاده قرار ندهد زخم های به وجود آمده بیشتر و منجر به قطع پای او می گردد.

جریان خون ضعیف به دلیل تخریب عروق خونی:

در صورتی که میزان قند خون به مدت طولانی بالا باشد عروق خونی را تخریب کرده و باعث می شود تا خون کمتری در پاها جریان پیدا کند. به همین جهت افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند در پاهای آن ها خون به خوبی جریان ندارد و زخم هایشان خیلی دیر بهبود پیدا می کند.

جریان خون ضعیف به دلیل تخریب عروق خونی:
جریان خون ضعیف به دلیل تخریب عروق خونی:

عفونت:

رشد برخی از باکتری ها و قارچ ها در جاهای شیرین می باشد و عفونت ناشی از آن ها پوست را دچار آسیب کرده و در نهایت زخم هایی را در پا ایجاد می کند. بنابراین بالا بودن قند خون برای باکتری ها شرایطی را فراهم خواهد کرد تا به خوبی رشد کنند و همچنین باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن بیمار شوند.

توجه داشته باشید که بیماران مبتلا به دیابت حتی با ترشح عرق و یا موادی که پوست پا توسط آن ها نرم و لطیف می شود دچار آسیب خواهد شد. به همین دلیل در صورت مشاهده هر گونه زخم پا قبل از رسیدن آن به مرحله خطرناک حتما برای درمان دیابت قطع پا به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قطع پا قرار دارند؟

تمام کسانی که از بیماری دیابت رنج می برند در معرض خطر ابتلا به دیابت قطع پا قرار دارند. با وجود این برخی از افراد در مقایسه با دیگران به دلایل گوناگون بیشتر به این نوع بیماری مبتلا می شوند.

اگر شما هم جزء افرادی می باشید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم توصیه می شود حتما برای درمان دیابت قطع پا اقدام کنید تا با آسیب های جبران ناپذیر و جدی مواجه نشوید.

کسانی که به چاقی یا اضافه وزن مبتلا هستند:

هنگامی که به چاقی یا اضافه وزن مبتلا می شویم به پاهایمان فشار بسیار زیادی وارد خواهد شد. از طرفی دیگر چاقی میزان شدت بیماری دیابت را افزایش می دهد. به همین جهت افرادی که از دیابت قطع پا رنج می برند تا آنجایی که امکان دارد باید مراقب وزن خود باشند.

افرادی که سن بالایی دارند:

افراد مسن بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به دیابت قطع پا هستند. به ویژه آن هایی که در رده سنی 50 تا 70 سال می باشند نسبت به جوانان خیلی سریع تر به دیابت مبتلا خواهند شد. تعداد زیادی از کسانی که به سن 65 سالگی نزدیک هستند به دلیل این که نمی توانند بیماری خود را به خوبی کنترل کنند به دیابت قطع پا مبتلا می شوند.

دیابت قطع پا بیشتر در خانم ها بروز پیدا می کند:

تحقیقاتی که در میان افراد مبتلا به دیابت انجام گرفته نشان داده است که زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض مبتلا شدن به دیابت قطع پا قرار دارند. به دلیل این که خانم ها کارهای شست و شو را انجام می دهند و رطوبت یکی از عواملی می باشد که در طول بیماری دیابت مشکلات مربوط به پا را ایجاد می کند.

افرادی که دخانیات مصرف می کنند:

یکی دیگر از مواردی که در طول دوره دیابت تا حد بسیار زیادی باعث به وجود آمدن مشکلات و دیابت قطع پا می شود سیگار کشیدن یا مصرف کردن مواد مخدر می باشد. سیگار کشیدن نه تنها برای سلامتی مضر بوده، بلکه به عروق نیز صدمات جدی وارد می کند که در نتیجه زخم های دیابتی را ایجاد خواهد کرد.

افرادی که دخانیات مصرف می کنند:
افرادی که دخانیات مصرف می کنند:

مهمترین علائم بیماری دیابت قطع پا کدامند؟

هنگامی که فرد به بیماری دیابت قطع پا مبتلا می شود باید به هر یک از علائم دقت زیادی کرده و آن ها را مورد توجه قرار دهد. زیرا مشکلاتی که در زمان ابتلا به بیماری دیابت در ناحیه پا به وجود می آیند میزان پیشرفت بیماری را نشان خواهند داد که با جدی گرفتن آن ها می توان درمان دیابت قطع پا را به سهولت انجام داد.

پا شکل غیر طبیعی دارد:

یکی از نشانه های بیماری دیابت قطع پا این می باشد که شکل ظاهری پای بیمار کاملا غیرطبیعی بوده و در حالت استخوان آن تغییراتی ایجاد شده است. گاهی اوقات میزان شدت این مشکل به اندازه ای خواهد بود که فرد توانایی راه رفتن را ندارد.

پا در هنگام راه رفتن تعادل ندارد:

در برخی از مواقع فرد به دلیل این که هنگام راه رفتن تعادل ندارد برای انجام آزمایش قند خون اقدام می کند. اما جواب آزمایش بیماری دیابت را نشان نمی دهد.

در چنین شرایطی پزشک تشخیص می دهد که فرد از علائم پیش دیابت برخوردار بوده و در مراحل اولیه بیماری دیابت قرار دارد که باید به منظور درمان دیابت قطع پا مراقبت های لازم را انجام دهد.

علت ورم کردن پا مشخص نیست:

پاها ممکن است به دلایل گوناگونی از جمله معلق بودن دچار ورم شوند. اما کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند پای آن ها بدون هیچ دلیلی دچار تورم خواهد شد. این مشکل نشان دهنده این می باشد که بیماری دیابت تا حد بسیار زیادی پیشرفت کرده و خون رسانی بدن به ویژه پاها را تحت تاثیر قرار داده است.

پا بی حس می شود:

در صورتی که بخش های گوناگون بدن با مشکلات حسی مواجه شوند نشان دهنده صدمات گوناگونی خواهد بود. اما زمانی که پاها هیچ گونه درد یا سوزشی را احساس نمی کنند به این معنی می باشد که از مشکلات عصبی برخوردار هستند.

تجمع یافتن قند در خون تخریب شدن اعصاب پا را به دنبال خواهد داشت و باعث می شود تا هنگامی که پای بیمار به چیزهای تیز برخورد می کند متوجه درد آن ها نشده و بر روی آن ها قدم بزند که در نتیجه پای او را دچار زخم و بریدگی می کند.

پا بی حس می شود:
پا بی حس می شود:

چه عواملی در بروز دیابت قطع پا تاثیرگذار هستند؟

همان طور که قبلا گفته شد دیابت یک بیماری مزمنی می باشد که اگر بدن توانایی مصرف قند خون یا گلوکز را نداشته باشد رخ داده و منجر به قطع پا می شود. اگرچه علت این نوع بیماری هنوز به طور دقیق شناخته نشده است اما عوامل بسیار زیادی می باشند که باعث به وجود آمدن بیماری قطع پا می شوند.

از آنجایی که پا در افراد مبتلا به دیابت به عنوان حساس ترین عضو بدن محسوب می شود بنابراین در صورتی که نسبت به عوامل موثر بر ایجاد زخم پا شناخت و آگاهی دقیقی داشته باشید و همچنین برای درمان دیابت قطع پا به موقع اقدام کنید بدون شک با هیچ گونه آسیب جدی مواجه نخواهید شد.

ژنتیک و سوابق خانوادگی:

یکی از عوامل مهمی که در بروز دیابت قطع پا بسیار موثر می باشد ژنتیک است. محققان قادر به درک ژنتیک در گسترش دیابت نیستند. با توجه به آمارها و شواهد در دسترس می توان به این نتیجه رسید که اگر در یک خانواده والدین به دیابت مبتلا باشند احتمال مبتلا شدن اعضای دیگر خانواده به این نوع بیماری نیز زیاد خواهد بود.

سن:

از دیگر عواملی که خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می دهد سن می باشد. خطر دیابت در افراد پس از گذراندن سن 45 سالگی بالا خواهد رفت. با این حال کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تا حد بسیار زیادی در معرض مبتلا شدن به بیماری دیابت هستند. در حالی که دیابت نوع اول معمولا در سن سی سالگی رخ می دهد.

افزایش وزن:

از آنجایی که بافت چربی در بدن التهاب پیدا کرده و باعث مقاومت در برابر انسولین می شود به همین جهت چاقی را می توان به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به دیابت محسوب کرد.

اگرچه در بسیاری از موارد پیش آمده که دیابت در بدن برخی از افراد دارای اضافه وزن توسعه نیافته است اما کنترل کردن وزن به منظور پیشگیری از ابتلا به دیابت قطع پا ضرورت دارد.

پیروی کردن از رژیم غذایی نامناسب:

داشتن رژیم غذایی نامناسب در بروز دیابت قطع پا بی تاثیر نخواهد بود. به دلیل این که مصرف کردن کالری به مقدار زیاد، چربی و کلسترول باعث می شود تا مقاومت بدن ما در برابر انسولین تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند.

نداشتن تحرک کافی:

انجام تمرینات ورزشی در پاسخ دادن بهتر بافت عضلانی به انسولین نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. به همین جهت در صورتی که افراد تمرینات هوازی و تمرین مقاومتی را به طور منظم انجام دهند خطر ابتلا به دیابت قطع پا را کاهش خواهند داد.

هورمون:

در برخی از موارد شرایط هورمونی باعث به وجود آمدن دیابت قطع پا شده است. سندرم کوشینگ در بالا بردن کورتیزول که هورمون خون در بدن ما می باشد تاثیر بسیار زیادی دارد.

به طوری که میزان سطح قند خون را افزایش داده و دیابت را به وجود می آورد. از طرفی دیگر در صورتی که بدن فرد هورمون رشد را بیش از اندازه تولید کند نتایج آکرومگالی مشخص خواهد شد و اگر اقدامات لازم برای درمان انجام نشود فرد را به افزایش وزن و دیابت مبتلا خواهد کرد.

همچنین زمانی که غده تیروئید هورمون تیروئید را خیلی زیاد ترشح می کند هیپرتیروئیدیسم اتفاق خواهد افتاد و دیابت به عنوان یکی از عوارض این نوع بیماری محسوب می شود.

دیابت بارداری:

باید گفته شود که دیابت بارداری در ابتلا به دیابت قطع پا تاثیر زیادی دارد. اکثر خانم ها در طول بارداری به دیابت مبتلا می شوند. هورمون های ایجاد شده در جفت در پاسخ دادن انسولین به بدن نقش دارند که این موضوع باعث مقاومت در برابر انسولین و همچنین افزایش یافتن سطح گلوکز خون خواهد شد. زنانی که جنین آن ها بالای 4 کیلوگرم وزن دارد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قطع پا قرار دارند.

دیابت بارداری:
دیابت بارداری:

پزشک چگونه بیماری دیابت قطع پا را تشخیص می دهد؟

دیابت قطع پا یکی از بیماری هایی می باشد که تشخیص آن از طریق علائم کاری نیست که به آسانی انجام گیرد. وجود زخم باز در ناحیه پا به عنوان عوارض دیابت قطع پا به شمار می آید که میزان شدت زخم و همچنین عوارض دیگری که ناشی از دیابت بوده و از بهبود آن جلوگیری می کنند توسط پزشک متخصص بیماری های مربوط به پا تشخیص داده خواهد شد.

برای اطمینان حاصل کردن و همچنین درمان دیابت قطع پا به بهترین شکل ممکن لازم است که فرد مشکوک به این نوع دیابت یک سری از آزمایش ها را انجام دهد که در ادامه هر یک از آن ها را به صورت مختصر و مفید توضیح خواهیم داد.

مورد بررسی قرار دادن وضعیت پای بیمار:

در صورتی که بیمار به زخم پای دیابتی مبتلا باشد پزشک ابتدا در مورد نحوه مطلع شدن او از زخم سوالاتی را خواهد پرسید. علاوه براین از بیمار می پرسد که آیا با عارضه های دیگری از جمله نوروپاتی محیطی یا بیماری های سرخرگی در اندام های تحتانی که باعث افزایش یافتن خطر ابتلا به زخم های پا می شود روبرو شده است یا خیر.

متخصص پاها، انگشتان و ناخن ها را با دقت بالایی مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد داد تا از وجود تاول، خراش یا ناخنی که در گوشت فرو رفته و زخم های بیشتری را ایجاد می کند مطلع شود. همچنین پزشک نبض بیمار را در طول معاینه می گیرد تا وضعیت جریان خون در پا را نیز ارزیابی کند.

تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس:

پزشک به منظور مورد بررسی قرار دادن تغییرات در ترازبندی استخوان های پا که باعث به وجود آمدن زخم می شوند تصویربرداری با اشعه ایکس را مورد استفاده قرار می دهد.

تصاویری که با استفاده از اشعه ایکس گرفته می شوند به طور دقیق نشان خواهد داد که توده استخوانی بر اثر عدم تعادل هورمونی مربوط به دیابت تا چه اندازه کاهش پیدا کرده است.

تشخیص دیابت قطع پا با استفاده از اسکن ام آر آی:

میدان مغناطیسی و امواج رادیویی به منظور ایجاد کردن تصاویر سه بعدی رایانه ای از بافت های نرم بدن توسط اسکن ام آر آی به کار گرفته می شود. هنگامی که متخصص می خواهد در مورد میزان آسیبی که زخم وارد کرده بیشتر بداند این نوع اسکن را مورد استفاده قرار می دهد. ام آر آی التهاب را که یکی از علائم عفونت می باشد را نیز نشان خواهد داد.

آزمایش قند خون:

یکی از آزمایش هایی که با انجام آن می توان مطلع شد که بدن تا چه اندازه درگیر بیماری دیابت می باشد قند خون در پلاسما است. زمانی باید این آزمایش را انجام دهیم که ناشتا هستیم. در غیر این صورت حداقل هشت ساعت باید از غذایی که مصرف کرده ایم گذشته باشد.

معمولا پزشک این آزمایش را بیشتر در مواقعی مورد استفاده قرار می دهد که قصد دارد پیش دیابت را نیز مشخص کند. به دلیل این که حتی اگر در مراحل اولیه ابتلا به بیماری دیابت باشیم میزان قند خون نیز بالا خواهد بود. آزمایش قند خون پلاسما به عنوان قطعی ترین و قابل اعتماد ترین آزمایش به منظور تشخیص نتیجه دیابت شناخته شده است.

آزمایش برای تشخیص تحمل گلوکز در خون:

یکی دیگر از آزمایش هایی که از طریق آن پزشک دیابت را تشخیص می دهد آزمایش تست تحمل گلوکز می باشد. این نوع آزمایش دقیقا مانند آزمایش قند خون، میزان قند پس از گذشت هشت ساعت ناشتا و بعد بلافاصله مصرف گلوکز دو ساعت پس از ناشتا صورت می گیرد. با استفاده از چنین آزمایشی میزان تحمل گلوکز در خون مشخص خواهد شد.

تست دیابت در دوران بارداری:

دیابت بارداری از جمله دیابت هایی است که تعداد زیادی از زنان در دوران حاملگی به آن مبتلا می شوند. تست دیابت بارداری از طریق آزمایش تشخیص تحمل گلوکز در خون انجام می شود.

در این نوع آزمایش پزشک طی چهار مرحله میزان قند خون را اندازه گیری خواهد کرد. در صورتی که پزشک تشخیص دهد که میزان قند خون بیمار در دو مرتبه از این چهار مرحله بالا می باشد مبتلا بودن او به دیابت بارداری قطعی خواهد بود.

عفونت در بیماری قطع پا نشان دهنده چیست؟

ممکن است زخم ها باعث به وجود آمدن عفونت پای دیابتی شوند. زخم های دیابتی می توانند از همان زمانی که ایجاد می شوند و یا به مرور زمان دچار عفونت شوند. هنگامی که زخم های سطحی به وجود می آیند اگر در زمان مناسب تشخیص داده شده و خیلی سریع برای درمان آنها اقدام شود از ابتلای زخم به عفونت جلوگیری خواهد شد.

در غیراین صورت زخم ها شدیدتر و بزرگتر شده و ورم می کنند. در چنین مرحله ای زخم ها به اندازه ای شدت می گیرند که به تاندون ها رسیده و استخوان را نیز دچار عفونت می کنند.

افرادی که به بیماری دیابت قطع پا مبتلا هستند به دلیل وجود زخم ها در مقایسه با افراد دیگر بدن ضعیف تری دارند. مبتلا شدن پا به عفونت نشان دهنده این است که دیابت شدت گرفته و بلافاصله باید برای درمان دیابت قطع پا اقدام کرد.

در صورتی که بیماری پیشرفت کند مشکلات بسیار زیادی را در بدن به وجود می آورد که پخش شدن عفونت در کل بدن و منتقل شدن آن به عضوهای دیگر از جمله قلب به عنوان جدی ترین چنین مشکلاتی به شمار می آید. برای این که با علائم عفونت آشنا شوید در ادامه این بخش به هر یک از آن ها اشاره خواهیم کرد.

عفونت در پا قرمزی را ایجاد می کند:

یکی از علائم جدی عفونت در بیماران مبتلا به دیابت قطع پا این است که قسمتی از پا دچار قرمزی می شود. همچنین هنگامی که محل ایجاد عفونت لمس می شود حرارت و گرمایی احساس خواهد شد که نشان می دهد سلول های عفونی در بافت وجود دارند.

پای مبتلا به عفونت چرک خواهد کرد:

چرک کردن یکی دیگر از نشانه های وجود عفونت در پا می باشد که با توجه به دلایل گوناگونی ایجاد می گردد. چرک ناحیه ای که دچار عفونت شده نشان دهنده این است که بیماری تا حد بسیار زیادی شدت گرفته و باید برای درمان دیابت قطع پا اقدام شود. البته هنگامی که عفونت چرک می کند امکان درمان آن وجود خواهد داشت. به دلیل این که عفونت را از آن قسمت بیرون کشید.

عفونت بوی نامطبوعی می دهد:

چرک ها و زخم هایی که به عفونت مبتلا می شوند بوی نامطبوعی را در ناحیه پا تولید خواهند کرد. بوی بد نشان دهنده آلودگی و باکتری هایی است که در بخش دچار عفونت تجمع یافته اند. البته حتی اگر چرک وجود نداشته باشد بوی بد به مشام می رسد که علائم مراحل جدی عفونت می باشد.

رنگ پوست پا با وجود عفونت تغییر می کند:

در صورتی که پا به عفونت مبتلا شده باشد رنگ پوست قرمز، سیاه یا زرد می شود. احتمال این که این تغییر رنگ ها در اولین مراحل عفونت پا بروز پیدا کنند وجود دارد. از طرفی دیگر تغییر کردن رنگ پوست نشان دهنده این خواهد بود که مشکلاتی در پا به وجود آمده که اگر دچار سیاهی شود مرحله آخر شدت گرفتن مشکلات پا را نمایان می کند.

عفونت پا با درد همراه است:

در بسیاری از مواقع عفونت پا باعث ایجاد درد می شود. درد پا در زمان تورم، تغییر رنگ و غیره احساس خواهد شد. البته امکان دارد وجود اختلال های عصبی در ناحیه پا از احساس درد در زمان عفونت جلوگیری کند.

عفونت پا با درد همراه است:
عفونت پا با درد همراه است:

در صورت مشاهده چه علائمی باید برای درمان دیابت قطع پا به پزشک مراجعه کنیم؟

نه تنها بیماری دیابت قطع پا، بلکه تمام بیماری ها در صورتی که از پیشرفت آن ها جلوگیری شود به راحتی درمان خواهند شد. درمان دیابت قطع پا از طریق شیوه های درمانی بیماری دیابت امکان پذیر می باشد.

بنابراین کسانی که به بیماری دیابت قطع پا مبتلا هستند باید بدانند که اگر در صورت بروز مشکلات زیر بلافاصله برای درمان اقدام کنند نیازی نیست که شیوه های جراحی را مورد استفاده قرار دهند. در غیر این صورت پزشک مجبور می شود جراحی پا را برای بیمار تجویز کند.

پیشنهاد می کنیم از پست جراحی پای دیابتی دیدن کنید.

ایجاد تغییر در شکل ظاهری پا:

در علوم پزشکی، پا به عنوان قلب دوم انسان شناخته شده است. هنگامی که فرد با بیماری های قلبی مواجه می شود ماساژ دادن قسمتی از پا باعث می شود تا او درد کمتری را احساس کند.

به همین جهت اگر در طول بیماری دیابت شکل ظاهری پا دچار تغییراتی شود نشان دهنده این است که بیماری در حال پیشرفت بوده و فرد فورا باید برای درمان دیابت قطع پا به پزشک مراجعه کند.

اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید همیشه باید تغییرات ایجاد شده در پاهای خود را مورد توجه قرار دهید و قبل از این که آسیب جدی به پایتان وارد شود از بهترین شیوه درمانی استفاده کنید.

ورم کردن پا:

یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا در دوران بیماری دیابت قطع پا برای بیماران اتفاق می افتد ورم کردن پای دیابتی می باشد. در صورتی که پا را با استفاده از بانداژ کردن به خوبی ببندید نه تنها از آسیب دیدن آن بر اثر برخورد با سطوح مختلف جلوگیری خواهید کرد، بلکه باعث می شود تا با گذشت زمان بهبود پیدا کند.

البته توجه داشته باشید که اگر تورم پای شما به صورت چرکی می باشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید. در چنین شرایطی پزشک پس از معاینه مصرف آنتی بیوتیک به طور منظم را تجویز خواهد کرد.

زخم شدن پا:

تمام کسانی که به بیماری دیابت قطع پا مبتلا می شوند با مشکل ایجاد زخم هایی در ناحیه پای خود مواجه خواهند شد. متاسفانه جوش خوردن زخم ها در طول بیماری دیابت به کندی پیش می رود.

همین موضوع باعث می شود تا زخم به مدت طولانی تازگی داشته باشد. پزشک پس از معاینه، مورد استفاده قرار دادن محلول های شست و شوی زخم، بتادین و همچنین بستن محلی که زخم شده را برای بیمار تجویز می کند تا زخم ها خیلی سریعتر بهبود پیدا کرده و همچنین درمان دیابت قطع پا بدون نیاز به شیوه های جراحی انجام گیرد.

پیشنهاد می کنیم از پست گرید بندی زخم پای دیابتی و درمان زخم دیابت با عسل دیدن کنید.

زخم شدن پا:
زخم شدن پا:

پزشک برای درمان دیابت قطع پا چه نوع شیوه هایی را مورد استفاده قرار می دهد؟

همان طور که قبلا گفته شد زخم یکی از نشانه های بیماری دیابت قطع پا می باشد و در صورتی که درمان نشود احتمال قطع شدن این عضو زیاد خواهد بود. به همین جهت برای درمان دیابت قطع پا در کوتاه ترین زمان ممکن و همچنین جلوگیری از ایجاد عفونت پزشک شیوه های زیر را مورد استفاده قرار می دهد.

از پانسمان متناسب با زخم استفاده می کند:

در بیماری دیابت قطع پا زخمی که در قسمتی از پا ایجاد می شود انواع گوناگونی دارد. به طوری که تنها استفاده از یک نوع پانسمان برای تمام زخم ها امکان پذیر نخواهد بود.

بنابراین متخصص ابتدا زخم را با دقت بالایی معاینه کرده و سپس از پانسمان متناسب با زخم  برای به وجود آوردن محیطی مرطوب استفاده می کند که در نتیجه منجر به ایجاد بافت ترمیمی، فرآیند اتولیتیک، رگ زایی و از بین رفتن سلول های لایه خارجی پوست در زخم می گردد. پزشک زخم را به گونه ای پانسمان خواهد کرد که توانایی جذب ترشحات اضافی زخم را نیز داشته باشد.

میزان فشاری که بر پا وارد می شود را کاهش می دهد:

فشاری که هنگام راه رفتن بر پای بیمار وارد می شود یکی از دلایل اصلی دیر بهبود یافتن زخم دیابت قطع پا به شمار می آید. کاهش فشار کف پا، فشارهای برشی و پاره کننده در مراقبت از زخم اهمیت بسیار زیادی داشته و نه تنها کمک می کند تا هر چه سریعتر بهبود یابد، بلکه از به وجود آمدن زخم های دیگر نیز جلوگیری خواهد کرد. پزشک برای این که میزان فشاری که بر پای بیمار وارد می شود را کاهش دهد، روش های زیر را به کار می گیرد:

با استفاده از روش های گوناگون مانند پوشیدن کفش طبی و واکر، کاهش میزان فشار وارده بر پا امکان پذیر می باشد. پزشک با توجه به محل زخم و داشتن سابقه بیماری های سرخرگی محیطی بهترین شیوه درمانی را به کار می گیرد.

در صورتی که بیمار به عفونت یا بیماری های سرخرگی محیطی مبتلا نباشد متخصص از روش گچ گیری با تماس کامل برای درمان دیابت قطع پا استفاده می کند.

استفاده از کفش هایی که کاهش دهنده فشار

پزشک برای بیماران مبتلا به دیابت قطع پا استفاده از کفش هایی که کاهش دهنده فشار هستند مانند کفش های مخصوص زیر گچ و کفش های موقتی یا کفش هایی که به صورت سفارشی ساخته می شوند را تجویز خواهد کرد. توجه داشته باشید که پزشک این وسایل را به بیمارانی توصیه می کند که نمی توانند از وسایل مخصوص تا زانو استفاده کرده و یا کسانی که به زخم هایی در غیر از کف پا مبتلا شده اند.

تعداد زیادی از پزشکان بر این باور هستند که گرفتن گچ پا با تماس کامل و واکرهای تا زانو 87 درصد از میزان فشاری که بر ناحیه قدامی پا وارد می شود را کاهش خواهد خواهد داد. چرا که استفاده از این لوازم باعث می شود تا فشار کف پا بر کل سطح و ساق پا پخش گردد.

پزشک عفونت زخم را درمان می کند:

هنگامی که زخم پا دچار عفونت می شود نشان دهنده این خواهد بود که زخم هنوز بهبود پیدا نکرده و در نتیجه ممکن است قطع پا انجام گیرد. برای دست یافتن به نتایج مثبت پزشک باید عفونت را به درستی تشخیص دهد و همچنین عفونت پا که بر اثر دیابت به وجود آمده را با استفاده از آنتی بیوتیک درمان کند.

در صورتی که درمان به کمک آنتی بیوتیک برای کاهش دادن بار باکتریایی یا پروفیلاکسی به طور صحیح انجام نشود منجر به ایجاد عوارض مختلفی از جمله مقاومت آنتی باکتریال می گردد. متخصص برای بهبود زخم، کاهش تاثیرات منفی بر ایمنی سلولی و همچنین جلوگیری کردن از عفونت قند خون بیمار را کنترل خواهد کرد.

پزشک موادی که از پلاکت تهیه شده اند را مورد استفاده قرار می دهد:

در چند سال اخیر استفاده از پلاسمای سرشار از پلاکت باعث شده تا زخم های ناشی از بیماری دیابت قطع پا خیلی سریع بهبود پیدا کنند. پزشک پلاکت را معمولا از نمونه خون بیمار که سانتریفیوژ و تفکیک شده می باشد خواهد گرفت و سپس پلاکت ها را به سوسپانسیون غلیظ شده سرشار از فاکتورهای رشد تقسیم می کند.

پزشک جداسازی فاکتورهای رشد از پلاکت را با استفاده از شیوه های مختلفی از جمله اضافه کردن ترومبین یا کلسیم، منجمد کردن یا به کارگیری امواج صوتی پر انرژی انجام می دهد.

متخصص از طریق فشار منفی برای درمان زخم دیابت قطع پا اقدام می کند:

هنگامی که پزشک قصد دارد زخم دیابت قطع پا را درمان و کنترل کند، شیوه درمان زخم با فشار منفی را مورد استفاده قرار می دهد. جمع آوری کردن حجم زیادی از ترشحات زخم، کاهش دادن تعداد دفعات تعویض پانسمان، تمیز نگه داشتن زخم و کاهش بوی ناشی از زخم از جمله کارهایی هستند که این دستگاه وکیوم یا مکنده انجام می دهد.

از طرفی دیگر به دلیل این که نیروی مکنده میزان جریان خون را افزایش داده و مواد عفونی را بیرون می آورد باعث می شود تا زخم در مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا کند.

پزشک روش اکسیژن درمانی را برای درمان به کار می گیرد:

وجود اکسیژن در درمان زخم دیابت قطع پا بسیار ضروری خواهد بود. به دلیل این که در تکثیر سلولی، سنتز کلاژن، ترمیم زخم و مقابله با باکتری نقش مهمی را ایفا می کند. تعداد زیادی از بیمارانی که به زخم ناشی از دیابت قطع پا مبتلا هستند به ویژه بیماری هایی که عروقی می باشند، زخم در معرض اکسیژن کافی قرار نمی گیرد.

انتقال دادن موضعی اکسیژن به زخم و مورد استفاده قرار دادن اکسیژن به صورت یکپارچه از جمله شیوه های درمانی برای برطرف کردن این مشکل به شمار می آیند.

پزشک روش اکسیژن درمانی را برای درمان به کار می گیرد:
پزشک روش اکسیژن درمانی را برای درمان به کار می گیرد:

امکان بهبود زخم با استفاده از لیزر درمانی وجود دارد:

پزشک برای کاهش دادن التهاب، رگ زایی و همچنین تولید مولفه های ماتریس خارج سلولی شیوه لیزر درمانی را مورد استفاده قرار می دهد. اندازه نمونه ها که در آزمایش بالینی تصادفی برای میزان تاثیر لیزر درمانی بر بهبود زخم زیاد نبوده و نتایجی که توسط آن ارائه می شود متغیر هستند.

پزشک از روش درمانی الکترومغناطیسی استفاده می کند:

از نظر متخصصان درمان تشدید الکترومغناطیسی در تحریک فیزیولوژیکی به صورت موضعی و بهبود آن از طریق فاکتورهایی که استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش می دهند، تاثیر بسیار زیادی داشته و همچنین باعث می شود تا سلول های ترمیم کننده زخم تکثیر شوند. آزمایش بالینی تصادفی در بیمارانی که به دیابت قطع پا مبتلا هستند بهبودی را نشان نخواهد داد.

پزشک از روش درمانی الکترومغناطیسی استفاده می کند:
پزشک از روش درمانی الکترومغناطیسی استفاده می کند:

پزشک پاکسازی اتولیتیک با هیدروژل را برای درمان زخم انجام می دهد:

مواد تشکیل دهنده هیدروژل پلیمرهای نامحلولی هستند که مقدار زیادی از آب را به خود جذب خواهند کرد. اگرچه این مقدار آب در به وجود آمدن زخم تاثیر دارد اما از آنجایی که اشباع ماتریس پلیمر به طور کامل نمی باشد

بنابراین با جذب کردن ترشحات ناشی از زخم سطح رطوبت زخم را تنظیم می کند. محیط مرطوب باعث به وجود آمدن شرایط مناسب برای سلول ها شده و آنزیم بافت مرده را به راحتی و آسانی برمی دارد که در  نتیجه کمک می کند تا آنزیم های پروتئولیتیک اندوژنوس بافت مرده را تجزیه کنند.

در درمان دیابت قطع پا از محلول موضعی ضدعفونی کننده استفاده می شود:

یکی دیگر از شیوه هایی که پزشک برای درمان دیابت قطع پا مورد استفاده قرار می دهد این است که زخم ناشی از این نوع دیابت را به کمک مواد ضدعفونی کننده و ضد میکروب موضعی درمان می کند تا برای زخم یک محیط مرطوب و ضد باکتری ایجاد شود.

در درمان دیابت قطع پا از محلول موضعی ضدعفونی کننده استفاده می شود:
در درمان دیابت قطع پا از محلول موضعی ضدعفونی کننده استفاده می شود:

زخم دیابت قطع پا از طریق روش جراحی دبریدمان بهبود پیدا می کند:

دبریدمان زخم، شامل از بین بردن پینه و بافت مرده ای می باشد که از بهبودی زخم جلوگیری می کند. انجام این کار باعث می شود تا بافت جدیدی ایجاد شده، زخم بهبود پیدا کرده و همچنین میزان فشاری که بر کف پا در قسمت های پینه بسته وارد می گردد کاهش یابد. جراحی دبریدمان در کنترل عفونت نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

به دلیل این که بافت مرده برای باکتری ها شرایط رشد و تکثیر باکتری فراهم کرده و اجازه نمی دهد تا آنتی بیوتیک به خوبی عمل کند و منجر به محدود شدن واکنش ایمنی برای مقابله با عفونت می گردد.

زخم دیابت قطع پا از طریق روش جراحی دبریدمان بهبود پیدا می کند:
زخم دیابت قطع پا از طریق روش جراحی دبریدمان بهبود پیدا می کند:

 چگونه می توان از ایجاد زخم های دیابتی که منجر به قطع پا می شوند جلوگیری کرد؟

یکی از بهترین راه ها برای درمان زخم های ناشی از بیماری دیابت قطع پا این است که از ایجاد آن ها جلوگیری کنیم. برای انجام چنین کاری باید به طور منظم به پزشکی که در زمینه بیماری های مربوط به پا تخصص دارد مراجعه کنید.

به دلیل این که او علت ابتلا به زخم پا را به خوبی تشخیص داده و برای جلوگیری از آن بهترین شیوه ها را مورد استفاده قرار می دهد.  نوروپاتی، گردش خون ضعیف، تغییر کردن شکل ظاهری پا مانند انحراف شست، انگشت چکشی، پوشیدن کفش های نامناسب، عدم کنترل قند خون و سابقه وجود زخم پا از جمله مواردی هستند که وجود آن ها باعث می شود تا فرد در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت قطع پا قرار گیرد.

 چگونه می توان از ایجاد زخم های دیابتی که منجر به قطع پا می شوند جلوگیری کرد؟
چگونه می توان از ایجاد زخم های دیابتی که منجر به قطع پا می شوند جلوگیری کرد؟

اجتناب کردن از عواملی که در افزایش دادن خطر مبتلا شدن به این نوع بیماری تاثیر بسیار زیادی دارند مانند استعمال دخانیات، کلسترول و قند خون بالا تا حد قابل توجهی در درمان دیابت قطع پا تاثیرگذار خواهند بود. علاوه براین پوشیدن کفش و جوراب مناسب از ابتلا به چنین عارضه ای جلوگیری می کند.

هنگام مراجعه به متخصص بیماری های پا از او بخواهید تا شما را در انتخاب مناسب ترین کفش راهنمایی کند

هنگام مراجعه به متخصص بیماری های پا از او بخواهید تا شما را در انتخاب مناسب ترین کفش راهنمایی کند. برای این که بیماری دیابت قطع پا به موقع و خیلی سریع تشخیص داده شود، مورد بررسی قرار دادن پا و همچنین معاینه آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

بیمار باید پای خود را به ویژه در قسمت های کف و بین انگشتان برای احتمال ایجاد بریدگی، کبودی، شکاف، تاول، قرمزی، زخم و علائمی غیرطبیعی دیگر به صورت روزانه ارزیابی کند.

فرد در صورت مشاهده هر مورد غیرطبیعی حتی اگر خیلی مهم نباشد باید بلافاصله پزشک متخصص بیماری های پا را در جریان بگذارد. کاهش دادن میزان قند خون، دبریدمان متناسب با زخم، درمان عفونت های مختلف، کاهش سایش و فشار وارده بر پا، بازیابی و برقراری جریان خون به اندازه کافی، معاینه و انجام مراقبت های لازم تحت نظر پزشک متخصص بیماری های پا به طور منظم به عنوان عواملی محسوب می شوند که در بهبود یافتن سریع زخم موثر می باشند.

 آیا درمان دیابت قطع پا بدون استفاده از روش جراحی امکان پذیر است؟

مشکلات بیماری دیابت قطع پا به اندازه ای هستند که در برخی از مواقع بیمار قادر نیست به انجام کارهای روزانه خود رسیدگی کند. مشکلات پا از جمله زخم، درد و عفونت تاثیرات منفی بسیار زیادی را بر روی بیمار می گذارد.

 آیا درمان دیابت قطع پا بدون استفاده از روش جراحی امکان پذیر است؟
آیا درمان دیابت قطع پا بدون استفاده از روش جراحی امکان پذیر است؟

به ویژه زمانی که عفونت در بدن گسترش پیدا می کند و به عضوهای اصلی بدن می رسد مشکلاتی جدی را به وجود می آورد که درمان دیابت قطع پا تنها از طریق جراحی یا قطع عضو امکان پذیر خواهد بود. انجام دادن کارهای زیر باعث می شود تا بیماری دیابت به چنین مرحله ای نرسیده و همچنین به جراحی پا هیچ گونه نیازی نداشته باشد.

باید از پا به خوبی مراقبت شود:

مراقبت کردن از پایی که به دیابت مبتلا شده یکی از مهمترین کارهایی می باشد که بیمار به هیچ عنوان نباید از انجام آن غافل شود. توصیه می شود در هنگام راه رفتن کاملا احتیاط کرده و از کفش متناسب با هر فصل استفاده کند. برای مثال در فصل تابستان که رگ ها به دلیل گرما گشاد می شوند پوشیدن کفش های طبی گزینه مناسبی خواهد بود.

به دلیل این که راحت بودن پاها در این فصل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به یاد داشته باشید که در سرما به منظور جلوگیری از ایجاد زخم و مشکل باید حتما از کفش هایی استفاده کنید که پاهای شما را به طور کامل بپوشاند.

استفاده از کرم های تجویز شده توسط پزشک ضروری خواهد بود:

خشکی پوست از جمله مشکلاتی به شمار می آید که تعداد زیادی از افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه می شوند. این مشکل باعث می شود تا در پوست پا ترک هایی ایجاد گردد و میزان شدت آن ها به اندازه ای خواهد شد که زخم عمیقی را در پا به وجود می آورد و به استخوان و مفاصل نفوذ می کند.

در چنین شرایطی به منظور جلوگیری از افزایش آن ها حتما باید سطح ترک ها را مرطوب نگه داشت. مورد استفاده قرار دادن کرم های تجویز شده توسط پزشک که مخصوص ترک پای دیابتی می باشند تا حد بسیار زیادی به درمان آن ها کمک خواهد کرد. فراموش نکنید که هنگام استفاده از کرم ها سطح ترک ها را ببندید تا محل زخم در معرض آلودگی قرار نگیرد.

کنترل کردن دیابت از گسترش مشکلات پا جلوگیری می کند:

تنها در صورتی درمان دیابت قطع پا بدون استفاده از جراحی امکان پذیر خواهد بود که دیابت بیمار به صورت کامل کنترل شود. ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چگونه می توان چنین کاری را انجام داد؟

اگر می خواهید بدون طی کردن مراحل درمانی سخت و طاقت فرسا این بیماری مزمن را شکست دهید توصیه می شود که برای کنترل و درمان آن به طور منظم به متخصص مربوطه مراجعه کرده و مراقبت های لازم را تحت نظر او انجام دهید.

مهمترین کارهایی که باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت قطع پا انجام دهیم کدامند؟

اگر جزء آن دسته از افراد هستید که همیشه در مورد بیماری دیابت قطع پا و مشکلاتی که در بدن ایجاد می کند نگران می باشید، بهترین کار ممکن این است که از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنید.

در صورتی که پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت قطع پا را به درمان آن ترجیح دهید نه تنها مجبور نمی شوید تا دوره درمان طولانی را طی کنید، بلکه نیازی به صرف هزینه های بسیار زیاد برای بهبودی نخواهد بود. اگر هر یک از نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم را رعایت کنید می توانید درمان دیابت قطع پا را بدون استفاده از روش جراحی انجام دهید.

از مورد استفاده قرار دادن برنامه غذایی نامناسب خودداری کنید:

اولین مرحله که به شما کمک می کند تا به بیماری دیابت قطع پا مبتلا نشوید این است که از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید. تمام کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند حتما باید به کمک یک برنامه غذایی اصولی میزان قندی که بدن در طول روز دریافت می کند را کنترل کنند.

هر چقدر بدن قند کمتری را جذب کند به همان نسبت از احتمال شدت گیری دیابت و به وجود آمدن مشکلات جلوگیری خواهد شد. البته توجه داشته باشید که تنها قند باعث ایجاد مشکلات ناشی از بیماری دیابت نمی شود و در بسیاری از موارد مصرف کردن غذاهایی که حاوی نشاسته هستند گلوکز را به بدن وارد می کنند که با جمع شدن این گلوکز در خون میزان قند خون بالا می رود.

از ورزش کردن غافل نشوید:

یکی دیگر از کارهایی که می توانید برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری دیابت قطع پا انجام دهید ورزش کردن می باشد. اعمال تمرینات ورزشی در سلامتی عمومی بدن تاثیر بسیار زیادی دارد. البته برای درمان دیابت قطع پا و همچنین پیشگیری کردن از ابتلا به مشکلات مربوط به دیابت لازم است که ورزش با توجه به اصول و به صورت منظم انجام شود.

داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید:

برخی از افراد به صورت ژنتیکی دارای زمینه مبتلا شدن به بیماری دیابت قطع پا هستند که پزشک برای آن ها داروهایی را تجویز می کند تا به این نوع بیماری مبتلا نشوند.

همچنین کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند می توانند با مورد استفاده قرار دادن پماد و کرم های مختلف موضعی که توسط پزشک تجویز می شوند از ایجاد هر گونه زخم، ترک و بسیاری از مشکلات دیگر که در طول بیماری رخ می دهند جلوگیری کنند.

مراجعه به متخصص برای درمان دیابت قطع پا از چه اهمیتی برخوردار می باشد؟

درمان دیابت قطع پا تنها در صورتی موثر خواهد بود که مراقبت های لازم را تحت نظر یک پزشک با تجربه انجام دهیم. متخصص به دلیل این که از اطلاعات جامع و دقیقی در زمینه بیماری دیابت برخوردار می باشد

و همچنین آزمایش های گوناگونی را ارائه می دهد میزان سطح و پیشرفت بیماری شما را مشخص خواهد کرد. از طرفی دیگر دیابت را با استفاده از تجویز داروها و پیروی کردن از برنامه غذایی مناسب کنترل می کند.

مراجعه به متخصص برای درمان دیابت قطع پا از چه اهمیتی برخوردار می باشد؟
مراجعه به متخصص برای درمان دیابت قطع پا از چه اهمیتی برخوردار می باشد؟

در صورتی که برای درمان دیابت قطع پا انجام جراحی ضرورت پیدا کند متخصص این موضوع را به موقع تشخیص داده و تمام تلاش خود را می کند تا برای جلوگیری از نیاز به جراحی بهترین شیوه های درمانی دیگر را مورد استفاده قرار دهد.

اگر برای درمان دیابت قطع پا به موقع و همچنین قبل از جدی شدن آن اقدام شود بدون شک به راحتی و آسانی و در کوتاه ترین زمان ممکن این بیماری را شکست خواهید داد. به همین جهت برای جلوگیری از قطع پا توصیه می شود در صورت بروز هر یک از علائم دیابت حتما به پزشک مراجعه کنید.

 پیش از درمان دیابت قطع پا با استفاده از جراحی انجام چه کارهایی ضرورت دارد؟

گاهی اوقات ممکن است پزشک علاوه بر مواردی که قبلا به آن ها اشاره کردیم برای درمان دیابت قطع پا انجام عمل جراحی را تجویز کند. در انواع جراحی های مختلف پزشک برای قطع عضو اقدام نمی کند و در برخی از مواقع رگ ها را آزاد کرده و به جریان خون کمک می کند تا مشکلات پا کاهش پیدا کنند.

با این وجود جراحی دیابت قطع پا درست مانند عمل های جراحی دیگر برای این که با نتایج مثبت و تاثیرگذار همراه باشد به رعایت یک سری از نکات نیاز خواهد داشت که شامل موارد زیر می شود:

بیمار قبل از جراحی نباید انسولین را مورد استفاده قرار دهد:

یکی از مواردی که رعایت کردن آن قبل از جراحی دیابت قطع پا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد مصرف نکردن انسولین است. گاهی اوقات نیاز بیمار به انسولین تا حدی می باشد که حتما باید آن را به صورت روزانه مورد استفاده قرار دهد که در چنین شرایطی پزشک دو روز قبل از جراحی به او انسولین هایی که دارای اثر کوتاه مدت هستند تزریق خواهد کرد. به دلیل این که ممکن است بر بیهوشی تاثیر گذاشته و همچنین فرد را در طول جراحی با خطر مواجه کند.

علاوه براین بیماری که دیابت نوع یک دارند به دلیل تزریق انسولین می بایست چند روز قبل از عمل جراحی برای انجام آزمایش ها و ارزیابی های گوناگون مربوط به میزان آب و مایعات بدن تحت نظر متخصص قرار گیرند.

بیمار قبل از جراحی نباید انسولین را مورد استفاده قرار دهد:
بیمار قبل از جراحی نباید انسولین را مورد استفاده قرار دهد:

داشتن برنامه غذایی مناسب قبل از جراحی مهم است:

اصولا پزشک برای این که بیمار را برای جراحی آماده کند برنامه غذایی ویژه ای را تنظیم خواهد کرد. شروع این رژیم چند روز قبل از جراحی آغاز می شود و بیمار باید آن را پس از عمل نیز با توجه به دستور پزشک ادامه دهد. از طرفی دیگر بیمار باید پس از مصرف هر وعده غذایی وضعیت قند خون خود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و زمانی که قبل از عمل جراحی با پزشک ملاقات می کند او را به طور دقیق از این وضعیت آگاه کند.

از مصرف داروهای دیابت قبل از جراحی خودداری کنید:

بیمارانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند باید داروهای خاصی از جمله متفورمین را مورد استفاده قرار دهند. چند روز قبل از جراحی باید از مصرف این داروها مطابق نظر متخصص خودداری کرد.

قطع مصرف دارو باید با توجه به دوره زمانی خود انجام گیرد. برای مثال لازم است که برخی از داروها چند ساعت پیش از جراحی مصرف شوند که در مورد این موضوع و عدم استفاده از آن ها پزشک باید تصمیم بگیرد.

از مصرف داروهای دیابت قبل از جراحی خودداری کنید:
از مصرف داروهای دیابت قبل از جراحی خودداری کنید:

حتما قبل از جراحی به مدت یک روز در بیمارستان بستری شوید:

بستری شدن بیمار یک روز قبل از جراحی دیابت قطع پا در بیمارستان بسیار مهم است. به دلیل این که پزشک باید با استفاده از آزمایش های گوناگون تغییرات میزان قند خون بیمار را به طور دقیق مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد. متاسفانه برخی از افراد نسبت به این موضوع بی اهمیت بوده و در روز عمل به بیمارستان مراجعه می کنند.

لازم است این نکته را یادآوری کنیم که اگر در میزان قند خون بیمار نوسانات شدیدی رخ دهد احتمال به وجود آمدن مشکلاتی از جمله بیهوشی های عمیق و خطرناک و کمای دیابتی زیاد خواهد بود. به همین جهت توصیه می شود حتما 24 ساعت قبل از جراحی برای انجام کارهای لازم در بیمارستان بستری شوید.

لطفا از پست بهترین جراح معده در تهران دیدن کنید.

امتیاز: 0 / 5. رای: 0

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید