درمان دیابت با گانودرما

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم درمان دیابت با گانودرما را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم:

این روزها بسیاری از افراد از بیماری دیابت رنج می برند و در حقیقت دیابت به یکی ازبیماری های  شایع در عصر حاضر تبدیل شده است. علم پزشکی هنوز نتوانسته درمان قطعی برای دیابت پیدا کند

درمان دیابت با گانودرما
درمان دیابت با گانودرما

ولی می توان از طریق برخی داروها و نیز تغییراتی در سبک زندگی به راحتی این بیماری را کنترل کرد، شخصی که به دیابت مبتلا است میبایست دارای سبک زندگی سالم و دقت  و توجه لازم باشد تا بتواند این بیماری را مدیریت کند.

در این مقاله می خواهیم نوعی دارو به نام گاندروما را که این روزها توجه بیماران دیابتی را به خود جلب کرده به شما معرفی کنیم و بررسی کنیم که این آیا گانودرما می تواند نقش درمانی برای این بیماری داشته باشد و یا اینکه از ابتلا به دیابت پیشگیری کند؟ پس با ما همراه باشید:

در این مقاله به سوالات ذیل پاسخ خواهیم داد:

  • گانودرما چه نوع گیاهی است و خواص درمانی آن برای دیابت چگونه است؟
  • قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟
  • تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟
  • تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟
  • خواص تاثیرگذاری گانودرما در درمان دیابت و سایر بیماری ها تا چه اندازه می تواند واقعیت داشته باشد؟
  • چگونه گانودرما را برای درمان دیابت تهیه و مصرف کنیم؟
  • طبقه بندی دیابت به چه صورت می باشد؟
  • آیا می دانید رژیم غذایی دیابتی چگونه است؟
  • چگونه تشخیص دهیم که به دیابت مبتلا شده ایم؟

 

گانودرما چه نوع گیاهی است و خواص درمانی آن برای دیابت چگونه است؟

گانودرما نوعی قارچ غیر سمی است که در مناطق گرم و مرطوب رشد می کند و منبع اصلی رشد این قارچ، در آسیا می باشد. بیش از هزاران سال است از این قارچ به عنوان دارویی در طب سنتی در کشورهای آسیای شرقی استفاده می شود، قارچ گانودرما دارای قدمت 400 ساله زیستی می باشد و بیش از 80 گونه دارد که هرکدام از آن ها خواص دارویی مخصوص به خود را دارند.

گانودرما چه نوع گیاهی است و خواص درمانی آن برای دیابت چگونه است؟
گانودرما چه نوع گیاهی است و خواص درمانی آن برای دیابت چگونه است؟

این قارچ دارای رنگ قرمز بوده و از خانواده قارچ های غیر سمی می باشد، گانودرما از نوع قارچ های چتری بوده و بر روی چوب و تنه درختان رشد می کند. این گیاه در دسته گیاهان خودرو و وحشی قرار دارد، ، ولی از آن جا که این گیاه این روزها جنبه درمانی – تجاری پیدا کرده است، در مزارع پرورش قارچ نیز تولید می شود.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

ظاهر چوبی براق

گانودرما ظاهری چوبی براق و صیقلی دارد و از نظر ساختمان و شکل ظاهری، با قارچ های دکمه ای فرق دارد، بخش هاگدان این قارچ شباهت عجیبی به کلیه انسان دارد و رنگ قهوه ای –  قرمز آن، در مرکز کلاهک تیره بوده و در لبه های آن کمر نگ تر می باشد.

قارچ گانودرما در طب سنتی آسیای شرقی بسیار مورد توجه است، در طب سنتی ژاپن، گانودرما را قارچ ریشی می نامند (ریشی یه معنای پادشاه گیاهان دارویی) و در چین نیز این قارچ را به عنوان نماد سلامتی و طول عمر با شادی می شناسند .

بیشتر مردم این قارچ را صورت تازه مصرف می کنند و عده ای دیگر این گیاه درمانی را به صورت عصاره یا پودر استفاده می کنند.

این قارچ از نظر علم پزشکی مورد تحقیقات متعددی قرار گرفته و خواص دارویی آن با اثبات رسیده است، ولی برخی دیگر از خواص این قارچ شگفت انگیز در دست بررسی بوده و می بایست مورد مطالعات بیشتری قرار گیرد.

گانودرما در درمان دیابت:

مطابق تحقیقات انجام شده این گیاه دارویی دارای تعدادی آنزیم است که باعث کم شده قند موجود در خون می شود، تحقیقات آزمایشگاهی که در این خصوص برای درمان دیابت بر روی این گیاه صورت گرفت این گونه نتیجه داد که میزان گلوکز در خون بعد از مصرف گانودرما به مدت 30 روز به نصف کاهش یافت.

خاصیت دیگری که این گیاه دارویی در درمان دیابت دارد این است که می تواند به میزان قابل توجه ای شور و نشاط و انرژی را به بدن افرادی که دچار بیماری دیابت شده اند را برگرداند زیرا همانگونه که میدانید  کاهش گلوکز و مواد قندی در بدن این بیماران، موجب ایجاد سرگیجه و خستگی های مفرط می شود که در این صورت انرژی لازم را نیز برای فعالیت های روزمره خود ندارند .

خاصیت دیگر قارچ گانودرما در درمان دیابت از بین بردن لکه های تیره ای است که بر روی پای افراد مبتلا به این بیماری ظاهر می شود.

گانودرما در درمان دیابت:
گانودرما در درمان دیابت:

چشیدن طعم شیرین میوه ها

شاید بهترین خاصیتی که قارچ گانودرما برای بیماران دیابتی دارد این باشد که آنها می توانند طعم شیرین میوه ها و شیرینی هایی را که دوست دارند دوباره بچشند و حس کنند.

همانگونه که گفتیم تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی این گیاه در تاثیر آن برای بیماری دیابت انجام شده است و هم اکنون نیز در حال بررسی های بیشتری است. در این جا آزمایشی که برای پی بردن به خاصیت گانودرما بر روی یک بیماردیابتی انجام شده است را برای شما خواننده عزیز مثال خواهیم زد:

یک بیمار دیابتی که ده سال از این بیماری رنج می برد و حس لامسه در پاهای وی به شدت کاهش پیدا کرده بود و در واقع به سندرم پای دیابتی مبتلا شده بود

این بیمار در ناحیه پاشنه پا دچار زخم های بزرگی شده و این زخم ها در حال رشد بودند و هیچگونه دارویی بر آن تاثیر گذار نبود و علت عدم تاثیر داروهای درمانی این بود که رگ های خونی در آن ناحیه از پای بیمار تخریب شده بود و مانع از جریان خون می شد، پزشک معالج این بیمار برای درمان این وضعیت قارچ گاندروما را تجویز کرد و بیمار بعد از مصرف سه ماهه گاندروما علاوه بر بهبود زخم های ناحیه پاشنه، حس لامسه را نیز پای خود به دست آورده بود.

استفاده از قارچ گانودرما در درمان بیماری دیابت علاوه بر این که از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرده، هیچگونه عوارضی نیز مانند داورهای شیمیایی برای بدن در پی نخواهد داشت

قارچ گانودرما از نظر ظاهری به چوب شباهت دارد و افرادی که با آن آشنایی ندارند نمی توانند آن را تهیه و یا از آن استفاده کنند، لذا امروزه با توجه به خواص دارویی این گیاه قارچی و نیز طرفداران زیادی که دارد

مراکز تولیدی گیاهان دارویی این قارچ غیر سمی را به صورت پودر، عصاره و یا قهوه وارد بازار کرده و به راحتی می توان آن را تهیه و استفاده کرد. نوع قهوه آن که در واقع گیاه با انواع قهوه مخلوط می کنند بیشتر مورد استقبال بیماران دیابتی می باشد .

همانگونه که اشاره شد قارچ گانودرما دارای تاثیرات فراوانی در بیماری دیابت می باشد، ولی این بدان معنا نیست که این گیاه دارویی را جایگزین داروهای خود کنید و در واقع برای مصرف این گیاه دارویی می بایست حتما با پزشک خود مشورت کنید.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟

بیماران مبتلا به دیابت برای کنترل بیماری خود و پیشگیری از شدت آن در بدن، می بایست داروهای شیمیایی را تا سال های زیادی مصرف کنند و این داروها هرگز به صورت قطعی این بیماری را درمان نخواهند کرد.

مصرف داروهای شیمیایی به مدت طولانی در بیماران دیابتی خود موجب بروز مشکلات دیگری خواهد شد، که یکی از این مشکلات که بسیار نگران کننده نیز می باشد خطر سکته قلبی و مغزی به دلیل مسدود شدن شرائین است

قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟
قارچ گانودرما برای دیابت چه مزایایی دارد؟

همچنین مورد دیگر در مصرف طولانی مدت داروهای شیمایی دیابت این است که به دلیل اینکه در عملکرد متابولیسم بدن خلل وارد می شود باعث چاقی شده و در بسیاری از بیماران دیابتی مشاهده شده که اثرات داروهای شیمایی در آنان موجب ایجاد عارضه های کلیوی نیز شده است.

مصرف دارویی قارچ گانودرما در بیماران دیابتی موجب می شود تا حد زیادی از مشکلات که به آن اشاره شد کاسته شود. در واقع گانودرما با کنترل متابولیسم بدن اثرات جانبی داروهای شیمایی را به حد چشمگیری کاهش داده و موجب نشاط و انرژی در این بیماران خواهد شد، بیماران با مصرف این داروی گیاهی شگفت انگیز می توانند شادابی خود را به دست آورده و بدون هیچکونه حس خستگی به فعالیت های روزمره خود بپردازند.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟

در مطلب قبل به صورت مختصر توضیح دادیم که گانودرما چیست و خواص آن را برای بیماری دیابت نیز گفتیم. حال برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم ابتدا اجازه دهید بدانیم بیماری دیابت چه نوع بیماری می باشد و سپس تاثیرات گانودرما را در درمان آن مورد بررسی قرار دهیم:

تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت به چه صورت است؟

بیماری دیابت:

دیابت نوعی بیماری می باشد که در آن بدن کنترلی بر قند خون نداشته و مقدار قندی را که چه به صورت مستقیم و چه از طریق مواد خوراکی مصرفی وارد بدن می شود را نمی تواند کنترل کرده و سایر اعضای بدن را تحث تاثیر قرار می دهد و موجب خلل در عملکرد آن ها می شود.

تاکنون درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است وداروهای شیمیایی که برای این بیماری تجویز می شود تنها نقش کنترل کنندگی این بیماری را دارند و داروهای شیمیایی که برای پیشگیری از دیابت استفاده می شوند، خود ممکن است به سایر اعضای بدن مانند کلیه،  کبد و چشم آسیب برساند.

در حالت کلی اگر در نظر بگیریم که قند از طریق مواد غذایی مصرفی وارد بدن شده و بعد از تبدیل شدن به گلوکز به خون ورود پیدا خواهد کرد و چنانچه پانکراس به میزان لازم انسولین را تولید کند

مقدار این گلوکز را کنترل کرده و در نتیجه غلظت خون نیز کاهش می یابد چنانچه انسولین زیادی ترشح شود قند خون نیز کاهش یافته و اگر بالعکس کمتر از میزان لازم ترشح شود قند خون بالا خواهد رفت و در این صورت بیماری دیابت در بدن اتفاق می افتد که مشکلات زیادی را در بدن به وجود خواهد آورد

لذا برای درمان دیابت می بایست دارویی کشف شود که بتواند پانکراس را تقویت کرده و به اندازه لازم انسولین ترشح نماید و از این طریق گلوکز موجود در خون نیز تنظیم خواهد شد.

حال که تا حدودی با بیماری دیابت آشنا شدید به تاثیر قارچ گانودرما بر این بیماری خواهیم پرداخت:

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت:

مطابق تحقیقات انجام شده در این خصوص، ثابت شده که قارچ گانودرما نه تنها خاصیت انسولین را دارد بلکه تا حد زیادی به پانکراس نیز در تامین انسولین مورد نیاز بدن کمک خواهد کرد.

به این ترتیب انسولین تا حد زیادی در بدن بیماران دیابتی جذب خواهد شد، لذا با توجه به این تحقیقات در خصوص گانودرما، این قارچ غیر سمی نه تنها می تواند در کنترل دیابت نقش زیادی داشته باشد بلکه به جرات می توان گفت شاید راهی برای درمان آن نیز باشد.

البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که از آن جا که گانودرما در دسته گیاهان دارویی قرار دارد به مدت زمان بیشتری برای این که بتوان تاثیرات آن را در بدن بیماران مبتلا به دیابت مشاهده کرد نیاز دارد

لذا توصیه می شود این گیاه دارویی را در کنار سایر داروهای درمانی شیمیایی مصرف کنید و در طولانی مدت برخلاف داروهای شیمیایی که اثرات زیان باری برای بدن دارند از این داروی گیاهی می توان نتایج مثبتی دریافت نمود.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟

از نظر علم پزشکی بیماری دیابت و یا قند خون انواع مختلفی دارد که دو مورد آن به نام های دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم مواردی هستند که در افرادی دیابتی بسیار شایع تر می باشد.

که دیابت نوع اول به این دلیل به وجود می آید که بدن توانایی لازم برای تامین و تولید انسولین را ندارد و دیابت نوع دوم نیز به دلیل اینکه مقدار انسولین کافی جذب بدن نشده و تاثیرات لازم را در بدن ندارد، اتفاق می افتد.

قارچ گانودرما برای دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم دارای تاثیرات زیادی می باشد که در ادمه تاثیر گانودرما بر این دو نوع دیابت را مورد بررسی قرار می دهیم:

تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟
تاثیر قارچ گانودرما بر دیابت نوع یک و دیابت نوع دو به چه صورت است؟

در دیابت نوع اول همانطور که در مطالب قبل نیز به آن اشاره شد انسولین لازم در بدن برای کاهش میزان قند خون توسط غذه پانکراس تولید نخواهد شد و زمانی که میزان قند وارد شده به خون کم شد، بیماری دیابت نوع اول به وجود خواهد آمد

بدون وجود انسولین، گلوکز موجود در خون از بین نخواهد رفت و در بیمار ایجاد خستگی کرده و انرژی بدن نیز کاهش می یابد

با مصرف قارچ گانودرما در بیماران دیابتی نوع اول، انسولین در خون جریان یافته و میزان گلوکز اضافی جذب سایر اندام های بدن می شود و به این ترتیب قند موجود در خون کاهش پیدا خواهد نمود.

و اما در دیابت نوع دوم بدن میزان انسولین مورد نیاز را تأمین می کند و قند نیز از طریق مصرف مواد غذایی وارد خون می شود، ولی سلول های بدن توانایی لازم را برای کاهش قند خون با وجودی که انسولین نیز تولید شده است، ندارند

لذا با مصرف قارچ گانودرما می توان میزان اتصال در سلول های بدن و انسولین را به میزان قابل توجهی بالا برد و مشکل در عدم توانایی سلول های بدن در بکارگیری انسولین را از بین برد و به این ترتیب میزان قند خون نیز کاهش می یابد.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

خواص تاثیرگذاری گانودرما در درمان دیابت و سایر بیماری ها تا چه اندازه می تواند واقعیت داشته باشد؟

تا این بخش از مقاله دانستیم که گانودرما نقش به سزایی در تامین انسولین بدن موردنیاز بدن داشته که از طریق آن می توان بر بیماری قند خون تا حد زیادی غلبه کرد

همچنین این داروی گیاهی سلول های آسیب دیده در اثر بیماری دیابت را نیز ترمیم کرده و در درمان بسیاری از انواع زخم های به وجود آمده در اثر این بیماری در دراز مدت، تاثیر بسزایی داشته است، مصرف داروی گیاهی گانودرما در مدت 3 ماه میزان هموگلوبین را کاهش می دهد و جالب تر این که در دیابت نوع دو انسولین موجود در بدن را فعال  می کند و کاهش میزان قند خون را به انسولین خود بدن می سپارد.

گانودرما علاوه بر اینکه داروی موثری برای قند خون می باشد، در درمان و پیشگیری از سایر بیماری ها بسیار موثر می باشد که در ادامه به فواید کلی گانودرما در درمان این بیماری ها می پردازیم:

فواید و اثربخشی گانودرما :

فواید و اثربخشی گانودرما :
فواید و اثربخشی گانودرما :
  • تومور های درمانی در روده بزرگ و راست روده :

مطابق تحقیقات انجام شده در این خصوص مصرف قارچ گانودرما به صورت عصاره آن و به مدت یک سال، تعداد تومورهای روده را در بیمارانی که به آدنوکارسینوم روده مبتلا شده اند تا حد چشمگیری کاهش خواهد داد.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

  • گرفتگی رگ ها :

مصرف یکی از گونه های قارچ گانودرما، می تواند علائم گرفتگی رگ های قلبی که شامل درد در ناحیه قفسه سینه می شود و نیز تنگی نفس را به میزان زیادی کاهش دهد، را بهبود بخشد. شایان ذکر است که گانودرما علائم این بیماری را کاهش می دهد و آن را به طور قطع درمان نخواهد کرد.

  • هپاتیت نوع B :

با مصرف گانودرما به مدت 3 ماه می توانید تا حد زیادی ویروس هپاتیت نوع بی را در بدن خود کاهش داده و همچنین از آنجا که در این نوع بیماری عملکرد کبد ضعیف می شود، مصرف گانودرما موجب بهبود در عملکرد کبد نیزخواهد شد.

  • کلسترول خون :

افرادی که دارای فشار خون و یا کلسترول خون بالایی هستند می توانند تا حد زیادی با مصرف عصاره گانودرما میزان آن را کاهش دهند.

کلسترول خون :
کلسترول خون :
  • فشار خون:

اثر گانودرما در افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند تاثیر گذار است، تحقیقات نشان داده که اگر این افراد روزانه به مدت 3 ماه عصاره این گیاه قارچی را مصرف نمایند، به میزان زیادی فشار خون بالای آنان کاهش می یابد.

(تاکید می کنیم افرادی که فشار خون بالا دارند)

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

  • سرطان ریه :

سرطان ریه به دلیل وجود تومور در ریه ها به وجود می آید. گانودرما تومورها را از بین نمی برد، ولی میزان سیستم ایمنی بدن را در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به حد زیادی افزایش می دهد.

از دیگری فواید قارچ گانودرما و اثرگذاری آن بر دردهای عصبی، سیستم ایمنی، عفونت های ویروسی و… می باشد.

سایر خواص عصاره گیاهی گانودروما بر سلامت بدن شامل موراد ذیل می باشد:

  • قهوه گانودرما سیستم ایمنی بدن را قوی می‌کند.
  • .قارچ گانودرما ضد سرطان است.
  • .خواص قهوه قارچ گانودرما برای کنترل و درمان دیابت
  • تعادل سطح قند خون و عملکرد پانکراس
  • محافظت از پوست در برابر انقراض سلول های پوستی، بهبود بافت پوست و کاهش اثرات پیری پوست
  • کاهش سموم تجمع یافته در بدن
  • افزایش متابولیسم بدن
  • کاهش احساس خستگی
  • قهوه گانودرما حاوی انواع آنتی‌اکسیدان است که مانع از ایجاد رادیکال های مضر آزاد می‌شود.
  • کمک به کاهش انسداد عروق و رگ‌ها و کمک به عملکرد بهتر کبد
  • افزایش سطح انرژی بدن
  • بهبود عملکرد سیستم گوارش
  • تسکین دردهای سینوسی و سایر مشکلات تنفسی
  • جوانسازی بافت و سلول‌های بدن
  • تقویت سطح عملکرد تمام اندام‌های بدن
  • زیبایی بخشیدن به پوست با انرژی بخشیدن به سلول‌های پوستی
  • افزایش سطحکلسترول خوب بدن و کاهش سطح تری‌گلیسرید خون

کلیاتی در مورد رژیم غذایی دیابتی

هشدار در مصرف گانوددرما:

مصرف در بارداری و شیردهی:

هیچ گونه شواهد قابل اطمینانی مبنی بر بی‌خطر بودن مصرف این قارچ در بارداری و شیردهی وجود ندارد، لذا توصیه می شود اگر در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا شدید، هرگز خودسرانه و بدون مشورت با پزشک این قارچ گانودرما را مصرف نکنید.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

مصرف در خونریزی:

بهتر است میزان مصرف این دارو برای درمان دیابت مطابق دستور پزشک باشد زیرا مصرف مقدار زیاد این قارچ خطر خونریزی را در افراد با اختلالات خونریزی دهنده افزایش خواهد داد.

فشار خون پایین:

به نظر می رسد این قارچ، قادر به کاهش فشار خون است و این نگرانی وجود دارد که ممکن است در صورت مصرف، فشار خون پایین بدتر شود و در درمان مداخله ایجاد کند. در فشار خون خیلی پایین بهتر است از مصرف آن اجتناب شود. ( که این علائم از نشانه های دیابت نوع 1 می باشد، لذا در زمان مصرف اگر دچار افت قند و یا فشار خون بودید، بهتر است گانودرما را مصرف نکنید)

ترومبوسیتوپنی (کاهش تعداد پلاکت های خون):

دوزهای بالا از این قارچ ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد.

جراحی:

دوزهای بالا از قارچ گانودرما ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را در صورت استفاده قبل یا بعد از جراحی، افزایش دهد. قارچ گانودرما حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی استفاده نشود.

تداخل دارویی:

نبایستی گانودرما را با داروهای ضد فشار خون همزمان مصرف کرد زیرا این دو هر دو برای درمان موارد بالعکس هم استفاده می شوند و مصرف گانودرما میزان فشار خون را کاهش خواهد داد

و مصرف همزمان آن با داروهای ضد فشارخون، میزان فشار خون را بیش از حد لازم کاهش می دهد. از جمله داروهای کاهش دهنده فشار خون که نباید همزمان با گانودرما مصرف شوند عبارتند از: کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والسارتان، دیلتیازیم، آمیلودیپین، هیدروکلروتیازید، فوروزماید و…

داروهای ضد انعقاد خون با گانودرما نبایستی همزمان مصرف شوند.زیرا مصرف بیش از اندازه و یا مصرف چند بار در روز  از قارچ گانودرما امکان دارد موجب کاهش سرعت لخته شدن خون شود. مصرف قارچ گانودرما همراه با داروهای ضد انعقادخون، خطر  کبودی و خونریزی در بیماران دیابتی را  افزایش می‌دهد.

تعدادی از داروهای ضد انعقاد خون که نبایستی همزمان با قارچ گانودرما مصرف شوند عبارتند از: آسپرین، کلوپیدوگرل (پلاویکس)، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن، دالتپارین، اناکساپرین، هپارین، وارفارین و…

مقدار و میزان مصرف: مقدار مناسب از قارچ گانودرما وابسته به عوامل متعددی مانند: سن، سلامتی و چندین مورد دیگر می باشد.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

چگونه گانوردما را برای درمان دیابت تهیه و مصرف کنیم؟

تا این بخش از مقاله با گانودرما و نیز بیماری دیابت به خوبی آشنا شدید. حال این سوال پیش می آید که گانودرما را چگونه تهیه و مصرف کنیم؟ گانودرما به شکل مختلفی مانند پودر، قارچ خشک شده، کپسول، شامپو، صابون و قهوه در بازار موجود می باشد.

پودرهایی که از گانودرما درست شده اند و  یا حتی کپسول های گانودرما نیز که در بازار ایران موجود می باشد دارای درجه کیفی 1 و 2 هستند، ولی اکثر بیماران دیابتی گانودرما را که به صورت قهوه مصرف می کنند، زیرا قهوه به دلیل کافئینی که در آن موجود است می تواند خواص بسیاری داشته باشد که از آن به عنوان مکملی در کنار گانودرما استفاده می کنند .

طبقه بندی دیابت به چه صورت می باشد؟

  • دیابت نوع 1: به این نوع دیابت، دیابت وابسته به انسولین می گویند.
  • دیابت نوع 2: به این نوع دیابت غیر وابسته به انسولین نیز می گویند.
  • انواع دیگر دیابت ها به علت های مختلفی ممکن است بستگی داشته باشد. مانند: نقص ژنتيكي در عملكرد سلولهاي بتا، نقص ژنتيكي روي عمل انسولين، بيماريهاي غده مترشحه پانكراس مثل سيستيك فيبروز، داروها و شاخص هاي شيميايي مثل ايدز و يا انتقال اندامي
  • دیابت دوران بارداری
طبقه بندی دیابت به چه صورت می باشد؟
طبقه بندی دیابت به چه صورت می باشد؟

دیابت نوع یک :

دیابت نوع یک، یکی از بیماری های مزمن می باشد که زمانی اتفاق می افتد که لوزالمعده به مقدار بسیار کمی انسولین ترشح می کند و یا اینکه اصلا انسولین ترشح نخواهد کرد.

عوامل بسیاری ممکن است در پیدایش این بیماری در بدن افراد دخالت داشته باشد که از جمله آن می تواند عوامل ارثی و یا ژنتیکی و دیگری آلوده شدن بدن به نوعی ویروس باشد، دیابت نوع 1 معمولا در کودکان و نوجوانان رخ می دهد، ولی در برخی افراد ممکن است در بزرگسالی خود را نشان دهد.

علائم و نشانه های تشخیص دیابت نوع 1 در بدن به قرار زیر است :

  • گرسنگی شدید و افزایش اشتها
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن در پا
  • تشنگی شدید، خشکی دهان و ادرار پی در پی
  • تاری دید
  • از دست دادن هوشیاری
  • کاهش وزن غیرعادی، خستگی و بی حالی
  • مشکلات پوستی از قبیل خشکی پوست، عفونت های قارچی و باکتریایی که بر اساس گزارشات، میزان آندر دخترها شایع تر از پسرها است.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

دیابت نوع 2 :

در دیابت نوع 2 لوزالمعده میزان انسولین مورد نیاز را تامین می کند، ولی بدن قادر به استفاده از آن و ذخیره قند موجود در خون نمی باشد و گلوکز خون به جای این که به انرژی تبدیل شود به داخل خون برگشت خورده و موجب ایجاد خلل در بدن خواهد شد.

دیابت نوع 2 :
دیابت نوع 2 :

این نوع دیابت را با نام دیابت بزرگسالی و یا دیابت غیر وابسته به انسولین می شناسند که اصولا به دلیل این که بدن توانایی لازم در تولید انسولین را نداشته و یا این که به دلیل عدم توانایی در استفاده از انسولین بدن می باشد که به این حالت مقاومت در برابر انسولین گفته می شود.

علت مبتلا شدن به دیابت نوع 2 :

عوامل مختلفی می توانند در بروز دیابت نوع 2 دخالت داشته باشند که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  • اضافه وزن و چاقی (بخصوص چاقی داخل شکمی)
  • عدم فعالیت بدنی
  • سن بالای 40 سال
  • رژیم غذایی نامناسب (غذای پر کالری و غیر مغذی)
  • وراثت

ولی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 می توان عدم توانایی بدن در استفاده از گلوکز و تبدیل آن به انرژی را اشاره نمود و نیز افراد دارای اختلال در گلوکز ناشتا و یا خلل در ناتوانی در تحمل گلوکز، در آستانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشند.

نشانه ها و علایم دیابت نوع 2 تا حد زیادی به نشانه های دیابت نوع 1 شباهت دارد ولیکن علائم اصلی آن عبارتند از:

  • بی حسی یا سوزش دست و پا
  • تشنگی و پرنوشی
  • خستگی زیاد غیر قابل توجیه
  • پُرادراری
  • عفونت مکرر لثه، پوست و مثانه
  • تاری دید
  • زودرنجی و تحریک پذیری
  • عدم بهبودی زخم ها

دیابت بیماری مزمنی می باشد که می تواند روند آن در بدن به آرامی پیش برود و هیچگونه علائم و نشانه ای نیز ممکن است از خود نشان ندهد .

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟

عواملی که خطر ابتلا به این نوع بیماری را افزایش می دهد عبارتند از: چاقی، کلسترول بالا، فشارخون بالا  و عدم تحرک بدنی.

همچنین مطابق تحقیقات انجام شده در این خصوص، افزایش سن نیز می تواند یکی از عوامل ابتلا به دیابت باشد به همین دلیل این نوع بیماری را بیماری دیابت بزرگسال نیز نامگذاری کرده اند. مطابق مطالب گفته شده افراد چاق بالای 40 سال در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 قرار دارند.

برخی از متخصصان نیز بر این باورند که زنان بارداری که به دیابت بارداری مبتلا می شوند بعدها ممکن است در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار گیرند.

چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟
چه کسانی در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟

دیابت در دوران بارداری :

در دوران بارداری، خانم ها می بایست دقت لازم را داشته باشند و تحت نظر و کنترل پزشک باشند تا به این بیماری مبتلا نشوند، برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری دیابت بارداری می بایست بر رژیم غذایی کنترل لازم را داشت و پرهیز غذایی انجام شود، زیرا اگر خانم های بارداری در این دوران دچار اضافه وزن شوند احتمال ابتلا به دیابت در آنان افزایش پیدا خواهد کرد.

دیابت در دوران بارداری :
دیابت در دوران بارداری :

در این صورت علاوه بر مادر سلامت جنین نیز به خطر می افتد و یا در مواردی بسیار اتفاق افتاده که جنین ناقص به دنیا آمده و یا این که وزن جنین زیاد شده و موجب خفگی در رحم مادر شده است، لذا با این اوصاف، احتمال این که سزارین نیز انجام شود به شدت افزایش می یابد.

البته نکته مهمی که می بایست به آن توجه کرد این است که استفاده از داروهای دیابتی برای زنان باردار ممنوع می باشد، لذا می بایست زنان باردار تحت کنترل ویژه قرار گیرند.

برای این که بتوان قند خون را در دوران بارداری کاهش داد، می توان فعالیت بدنی و ورزش را در برنامه روزانه مطابق دستور پزشک قرار دهید. فعالیت روزانه به میزان 15 الی 30 می تواند کارایی بدن را در استفاده از انسولین افزایش دهد.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

عوارض ناشی از درمان دیر هنگام بیماری دیابت شامل موارد ذیل می باشد :

  1. عارضه چشمی: که ممکن است به نابینایی کامل ختم شود.
  2. بیماری قلبی- عروقی : که بر روی قلب و رگهای خونی اثر می گذارد و در نهایت به سکته های قلبی و مغزی منجر شود.
  3. نفروپاتی( بیماری کلیه) :که ممکن است باعث از کارافتادگی کامل کلیه ها شود.
  4. نوروپاتی( آسیب دیدگی اعصاب): در صورت همراه شدن با مشکلات گردش خون ممکن است موجب ایجاد زخم در پاها و نیز قانقاریا شود که در نهایت به قطع عضو می انجامد.

 

آیا می دانید رژیم غذایی دیابتی چگونه است؟

اگر بخواهیم به زبان ساده رژیم غذایی دیابتی را معنا کنیم: یعنی یک برنامه غذایی سالم و اصولی که بتواند میزان قند خون را کنترل نماید. به عبارت دیگر رژیم غذایی دیابتی یعنی مصرف غذاهای سالم با میزان لازم و زمان معین و نیز پیروی از برنامه غذایی منظم.

آیا می دانید رژیم غذایی دیابتی چگونه است؟
آیا می دانید رژیم غذایی دیابتی چگونه است؟

برنامه غذایی که بیماران دیایتی باید پیرو آن باشند، برنامه غذایی سالمی است که به صورت طبیعی دارای مواد مغذی و کم چرب و کم کالری می باشد، برنامه غذایی این بیماران شامل عناصر کلیدی میوه ها، سبزی ها، دانه ها، مغزها و غلات می باشد، اگر به صورت کلی به برنامه غذایی بیماران دیابتی نگاهی بیندازیم می توان گفت این بهترین برنامه غذایی برای تمامی افراد می باشد.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

هدف از دادن تغذیه سالم دیابتی چه می باشد؟

اگر شما شخصی هستید که به بیماری دیابت مبتلا شده اید و یا اینکه در معرض مبتلا به آن می باشید، قطعا پزشک به شما در خصوص تغذیه روزانه توصیه می کند.

به پزشک متخصص تغذیه برای یک برنامه غذایی سالم مراجعه نمایید، از طریق برنامه غذایی می توانید میزان گلوکز یا قند خون را کنترل نمایید و همچنین وزن خود را نیز تا اندازه مناسبی نگه دارید و نیز می توانید از خطراتی مانند بیماری های قلبی و چربی خون بالا در امان بمانید.

هدف از دادن تغذیه سالم دیابتی چه می باشد؟
هدف از دادن تغذیه سالم دیابتی چه می باشد؟

افزایش قند خون زمانی رخ می دهد که شما به میزان زیادی کالری و چربی مصرف کنید و چنانچه میزان قند خون را کنترل نکنید، موجب ایجاد عوارض و مشکلات جدی تری خواهد شد. از جمله عوارض بلند مدتی مانند آسیب عصبی، کلیه ها و قلب.

انتخاب رژیم غذایی و تغذیه مناسب

پس با انتخاب رژیم غذایی و تغذیه مناسب می توان میزان قند خون خود را در یک محدوده خاص نگه داشت.

بیشتر افرادی که به دیابت از نوع دوم مبتلا شده اند با کاهش وزن می توانند به اندازه زیادی قند خون خود را کنترل کنند و علاوه بر مورد فوق، می دانید که کاهش وزن فواید دیگری نیز برای بدن دارد. اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید به راحتی می توانید با رعایت رژیم غذایی دیابتی به هدفتان برسید.

جزئیات رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت :

رژیم غذایی برای افراد مبتلا به دیابت شامل سه وعده غذایی و دو میان وعده در در روز می باشد که می بایست به صورت منظم مصرف شود، که رعایت این برنامه غذایی موجب می شود که بدن بهتر بتواند انسولین را که از طریق دارو دریافت و یا تولید شده است، استفاده نماید.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

غذاهای توصیه شده برای بیمارن مبتلا به دیابت :

افرادی که بیماری قند خون بالا دارند بهتراست کالری مورد نیاز بدن خود را از طریق این غذاها دریافت کنند:

کربوهیدرات سالم:

در زمانی که هضم غذا در بدن صورت می گیرد کربوهیدرات های ساده مانند انواع مواد خوراکی قندی و کربوهیدرات های پیچیده مانند نشاسته به گلوکز تبدیل خواهند شد، می بایست جایگزین این کربوهیدرات ها را کربوهیدرات های سالمی مانند میوه ها، سبزی ها، غلات کامل، حبوبات و لبنیات کم چرب قرار دهید.

غذاهای غنی از فیبر:

فیبر ماده ای غذایی شامل انواع غذاهای گیاهی می باشد که بدن قادر به هضم و یا جذب آن ها نیست. فیبر می تواند عملکرد هضم در بدن را کنترل نماید و میزان قندخون را نیز کنترل کند. مواد غذایی حاوی فیبر شامل: سبزی ها، میوه ها، آجیل، حبوبات، آرد گندم کامل و سبوس گندم می باشند.

غذاهای غنی از فیبر:
غذاهای غنی از فیبر:

ماهی سالم:

به افراد دیابتی توصیه می شود که حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنند زیرا ماهی علاوه بر اینکه جایگزین مناسبی برای گوشت های حاوی چربی می باشد برای سلامت قلب نیز مفید است، چربی که در ماهی وجود دارد به صورت اشباع شده بوده و در مقایسه با گوشت و مرغ چربی کمتری دارد.

ماهی سالم:
ماهی سالم:

ماهی قزل آلا، ماهی خاویار، ماهی تن، ساردین ها و ماهی های اقیانوسی دارای منبع فراوانی از اسیدهای چرب و امگا 3 می باشند که سلامت قلب را افزایش داده و میزان تری گلیسیرید را کاهش خواهد داد.

اجتناب از ماهی سرخ‌شده و ماهی با سطوح بالای جیوه، مانند ماهی‌های تلفی، ماهی شمشیری و ماهی خال‌مخالی.

چربی های سالم بخورید:

غذاهایی که دارای چربی های تک اشباع و چند اشباع هستند می توانند به میزان زیادی باعث کاهش کلسترول شوند. غذاهایی مانند آواکادو، بادام، گردو، زیتون، روغن زیتون و کلزا و بادام زمینی در این گروه قرار دارند، ولی نبایست در خوردن آن ها زیاده روی کرد زیرا تمامی این موارد حاوی چربی هایی با کالری بالا می باشند.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

بهترین و مناسب ترین مواد غذایی برای بیماران دیابتی عبارت است از:

  1. نان های سبوس دار
  2. پنیرهای کم چرب
  3. مرغ یا بوقلمون بدون پوست
  4. ماهی بخار پز شده یا کبابی
  5. سیب زمینی کباب شده
  6. آردهای سبوس دار مانند آرد گندم
  7. سبزیجات تازه، خام یا کمی بخار پز شده، کباب یا گریل شده
  8. غلات سبوس دارمانند برنج قهوه ای
  9. ذرت، پفیلا یا محصولات تهیه شده از ذرت
  10. آب معدنی، آب جوی سبک، چای تلخ، قهوه سیاه یا با شیر کم چرب و بدون شکر
  11. سبزیجات یخ زده، کمی بخار پز شده.
  12. سبزیجات کنسروی کم نمک
  13. کاهو، سبزیجات سبز، اسفناج
  14. شیر کم چرب
  15. ماست کم چرب
  16. پنیر کم چرب، خامه کم چرب
  17. میوه ساده یا کنسروی
  18. مربای کم قند یا بدون قند
  19. آب میوه، 100درصد طبیعی
  20. سس مایونز کم چرب
  21. سس سالاد کم چرب
  22. پف فیل بدون چربی
  23. گوشت خورشتی یا کباب شده
  24. قسمت های کم چرب گوشت
  25. لوبیا، تخم مرغ و مغز میوه.

توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی :

توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی :
توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی :

1- سعي كنيد روزانه به شكل متنوع ازگروه هاي مختلف مواد غذايي استفاده كنيد تا مواد معدني و ويتامين ها به مقدار كافي به بدنتان برسد.

2- به اندازه كافي مواد نشاسته اي، انواع سبزي و ماست و شير مصرف كنيد.

3-  روزانه از مواد پروتئيني نيز استفاده نماييد.

4-  در هر وعده غذايي بايد حداقل از هر3 گروه غذايي مختلف استفاده نماييد؛ براي مثال ساندويج تخم مرغ كه در آن گوجه فرنگي، كاهو و جعفري استفاده شده باشد.

5- مواد غذايي كه روزانه مصرف مي كنيد را به 3 وعده اصلي و 3 ميان وعده تقسيم نماييد.

6-  غذا خوردن منظم در تنظيم ميزان قند خون شما اثر زيادي دارد به خصوص اگر قرص يا انسولين مصرف مي كنيد.

7-  گنجاندن سبزي ها و ميوه ها به مقدار كافي در غذاي روزانه را فراموش نكنيد.

8- به هنگام طبخ غذا از نمك كمتري استفاده كنيد و سعي نماييد كه پس از پخت، نمك به غذا اضافه نكنيد.

9- از گياهان معطر و ادويه هاي فاقد نمك براي طعم دادن به غذا استفاده كنيد.

10-  از غذاهاي كنسرو شده كه طي فرآوري در صنايع غذايي، نمك به آنها افزوده مي شود كمتر استفاده كنيد.

11-  مصرف هفتگي تخم مرغ را به حداكثر3 بار در هفته محدود كنيد.

12-  به هنگام مصرف روغن، هيچ گاه روغن را در ظرف سرازير نكنيد و حتما از پيمانه براي استفاده از روغن استفاده كنيد.

13- روزانه 8-6 ليوان مايعات غير شيرين (ترجیحاً آب) بنوشيد.

14- سعي كنيد وزن مطلوب خود را حفظ نماييد.

15- مغزهاي گردو، بادام و… در گروه چربي ها قرار مي گيرند و هر واحد آنها برابر 2 قاشق غذا خوري است، پس آنها را حذف نماید.

به این نکته توجه کنید که میزان مصرفی این گروه از مواد غذایی در افراد مختلفی که به دیابت مبتلا شده اند با هم فرق دارد و می بایست قبل از مصرف حتما با متخصص تغذیه مشاوره لازم را انجام دهند. برنامه غذایی روزانه هر فرد بر مبنای میزان قند خون و نیز نوع آن تعیین می شود.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

بیماران مبتلا به دیابت می بایست از مصرف مواد خوراکی ذیل خودداری کنند:

  1. کنسرو میوه با شیره غلیظ
  2. گوشت سرخ شده
  3. گوشت های چرب
  4. پنیر معمولی
  5. مرغ با پوست
  6. خوراک لوبیای چرب
  7. شیر پر چرب، ماست، پنیر، خامه و بستنی معمولی
  8. کره، روغن نباتی هیدروژنه شده
  9. سس مایونز معمولی
  10. پف فیل کره ای
  11. آرد سفید
  12. سبزیجات پخته شده با کره، پنیریا سس فراوان
  13. ترشی ها
  14. لواشک های میوه
  15. مرباهای معمولی
  16. آب میوه های آماده
  17. کنسرو شور سبزیجات
  18. ماهی سرخ شده
  19. اسنک های سرخ شده مانند چیپس های سیب زمینی
  20. غلات تصفیه شده، مانند برنج سفید
  21. نان سفید
  22. سیب زمینی سرخ شده
  23. نوشابه، آب جوی معمولی، چای شیرین، قهوه با شکر و خامه، نوشیدنی قهوه و شکلات
بیماران مبتلا به دیابت می بایست از مصرف مواد خوراکی ذیل خودداری کنند:
بیماران مبتلا به دیابت می بایست از مصرف مواد خوراکی ذیل خودداری کنند:

افراد دیابتی چگونه از پای بی حس مراقبت کنند؟

آنچه که بیماران مبتلا به دیابت می بایست برای مراقبت از پای خود انجام دهند شامل موارد ذیل می باشد:

  • هر روز صبح پای خود را مورد بررسی قرار دهند که دارای تاول یا بریدگی و خراشی نباشد، برای معاینه نواحی از پا که با چشم دیده نمی شود می توانند از آینه کمک بگیرند .
  • هر روز پای خود را با آب ولرم شسته و با حوله خشک کنید. این کار را برای لای انگشتان پای خود، با دقت بیشتری انجام دهید .
  • قبل از شستشوي پای خود، درجه حرارت آب را با دماسنج يا دست خود امتحان كنيد.
  • درون كفش ها را از نظر وجود اجسام خارجي، پارگي كف و نقاط زبر، خشن و ناصاف بررسي كنيد.
  • در صورتی که پاهایتان دچار خشکی پوست شده، می توانید با استفاده از کرم های مرطوب کننده پاهایتان را مرطوب کنید. برای انجام این عمل ابتدا باید پاهای خود را شسته و سپس با دقت لازم خشک کنید سپس یک لایه از کرم مرطوب کننده را بر روی پوست پای خود بمالید.
  • اگر از سردي پاهايتان در شب رنج مي‌بريد جوراب بپوشيد.
  • جوراب هايي بپوشيد كه از جنس نخ و از نظر اندازه مناسب باشند. هر روز جوراب هايتان را عوض كنيد.
  • ناخن هاي انگشتان پا را به ‌صورت خط راست كوتاه کرده وهرگز به شکل هلالي و از ته نگيريد.

در صورتی که هر گونه بریدگی و یا خراش را بر روی پای خود مشاهده کردید، حتما پزشک معالجتان را در جریان بگذارید.

ادویه های قوی برای درمان دیابت شامل موارد ذیل می باشد:

  • زردچوبه: در زردچوبه خوراکی ماده ای به نام کورومین وجود دارد که دارای فواید زیادی برای بیماران دیابتی است، زردچوبه موجب می شود که آنزیمی به نام AMPK که در بدن وجود دارد، فعال شده و در جذب گلوکز تاثیر بسزایی دارد و اندازه قند خون را کنترل و ثابت نگه می دارد، بیماران دیابتی می بایست حتما در هنگام تهیه غذای روزانه خود از زردچوبه استفاده کنند.
  • دارچین: این ادویه موجب می شود که سلول های چربی به راحتی به انسولین دسترسی پیدا کنند که در نتیجه، گلوکز موجود در خون به انرژی لازم برای بیمار تبدیل خواهد شد، از خواص دیگر دارچین این است که از تولید رادیکال های آزاد خطرناک ممانعت می کند.

شما در حال مطالعه مقاله درمان دیابت با گانودرما هستید

چگونه تشخیص دهیم که به دیابت مبتلا شده ایم؟

بسیاری از افراد بدون این که خود متوجه باشند ممکن است به دیابت مبتلا شده باشند، دیابت نوع یک و دیابت نوع دو دارای نشانه های مشابه ای هستند، ولی تشخیص دیابت نوع دوم کمی دشوار تر از نوع اول می باشد.

بسیاری از بیمارانی که مبتلا به دیابت نوع دو می باشند به دلیل این که بیماری آن ها به آرامی در بدنشان درحال پیشرفت است، ممکن است تا زمانی که غربالگری انجام ندهند متوجه نشوند. پس چنین می توان نتیجه گرفت که میلیون ها انسان در دنیا به دیابت مبتلا هستند بدون آن که خودشان مطلع باشند.

پس تنها از طریق نشانه های بیماری نمی توان اطلاع پیدا کرد که به دیابت مبتلا شده اید یا نه، بلکه می بایست حتما به پزشک مراجعه نموده و میزان قند خون شما را بررسی نماید و پیگیری آزمایش ها مشخص می کند که آیا به دیابت مبتلا هستید و یا خیر.

نشانه های شایع ابتلا به دیابت چه چیزهایی هستند؟

یکی از نشانه های آن این است که ممکن است فرد نیاز به دفع ادرار بیشتری نسبت قبل داشته باشد که این شرایط به دلیل اینکه کلیه ها برای دفع قند اضافی بیشتر کار می کنند به وجود می آید.

نشانه های شایع ابتلا به دیابت چه چیزهایی هستند؟
نشانه های شایع ابتلا به دیابت چه چیزهایی هستند؟

برخي از مهمترين علائم هشدار دهنده ديابت عبارتند از:

  • تشنگی
  • خشکی دهان
  • برافروختگی صورت
  • خواب آلودگی افزاینده
  • تهوع
  • استفراغ
  • دردهای شکمی
  • سرد و خشک شدن پوست
  • استشمام بوی اسید در تنفس بیمار و سخت شدن عمل تنفس
  • سردرد
  • سرگیجه
  • درد در پشت پاها و ضعف بیش از حد

اگر تنها یکی از این نشانه در بدن ظاهر شود، خطرناک نمی باشد و نمی توان آن را از نشانه بیماری دیابت دانست، ولی اگر چنانچه دو یا تعداد بیشتری از این نشانه ها در شخص پدیدار شد می بایست آن را به عنوان زنگ خطری برای مبتلا شدن به دیابت دانست.

برخي از مهمترين علائم هشدار دهنده ديابت عبارتند از:
برخي از مهمترين علائم هشدار دهنده ديابت عبارتند از:

احساس کم آبی

ممکن است بیش از حد معمول حس تشنگی داشته و همان طور که نیاز دارد مرتب ادرار خود را دفع کند، بدن به دلیل میزان قند خون بالا احساس کم آبی می کند و نیاز به نوشیدن مایعات دارد. البته در برخی افراد ممکن است بیشتر حس گرسنگی داشته باشند.

ممکن است ناخواسته بدون اینکه هیچگونه رژیم غذایی داشته باشید به کاهش وزن دچار شوید که یکی از نشانه های بارز مبتلا شدن به دیابت کنترل نشده می باشد، کاهش وزن به این دلیل اتفاق می افتد که انسولین توانایی پردازش گلوکز موجود در خون را ندارد، به همین دلیل بدن به پردازش چربی و عضله می پردازد تا از این طریق بتواند تولید سوخت کند.

احساس کم آبی
احساس کم آبی

ممکن است علائم بیماری آنفولوآنزا در فرد به وجود آید و یا اینکه بیش از قبل، حس خستگی و کمبود انرژی برای فعالیت های روزمره داشته باشد، که این خستگی به دلیل کمبود گلوکز که اصلی ترین منبع تامین انرژی بدن است می باشد.

ممکن است گاهی دید چشمانتان تار شود، دیابت کنترل نشده تاثیر منفی بسیار زیادی بر بینایی دارد، گاهی چشم پزشک ها با توجه به نشانه های بینایی، دیابت کنترل نشده را در بیمار تشخیص می دهند.

تفاوت میان نشانه های دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم

علائم دیابت نوع اول با دیابت نوع دوم بسیار مشابه می باشد، ولی به صورت بسیار اتفاقی به وجود خواهند آمد. مثلا یک کودک که مبتلا به دیابت کنترل نشده می باشد ممکن است علائم بیماری آنفولوآنزا را داشته باشد و در طی چند روز والدین وی مجبور شوند او را به اورژانش برده و در آن جا از طریق آزمایشات دیابت نوع اول تشخیص داده خواهد شد.

ولی در دیابت نوع دوم ممکن است تا زمانی که بیش از اندازه وخیم نشود بیمار متوجه وجود آن نشود و این امر امکان دارد چند سال نیز به طول بیانجامد.

تفاوت میان نشانه های دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم
تفاوت میان نشانه های دیابت نوع اول و دیابت نوع دوم

 

چرا نشانه های دیابت گیج کننده هستند؟

تشخیص نشانه دیابت به خصوص دیابت نوع دوم کار سخت و دشواری می باشد زیرا این نشانه بسیار روند آرامی داشته و به مرور زمان نشان داده می شود و علائم آن می تواند با نشانه های بالارفتن سن یکی باشد، به عنوان مثال هنگامی که سن بالا می رود پوست بدن خشک شده و ممکن است بدن به دفعات بیشتری نیاز به دفع ادرار داشته باشد، لذا بدین صورت تشخیص دیابت کمی مشکل و سخت خواهد بود.

چرا نشانه های دیابت گیج کننده هستند؟
چرا نشانه های دیابت گیج کننده هستند؟

از سوی دیگر ممکن است نشانه های بیماری با اثرات دارویی خاصی مشابه باشد. مثلا ممکن است شما دارویی را مصرف کنید که یکی از اثرات آن ادرار آور بودنش باشد، لذا بر این اساس فکر می کنید افزایش دفع ادرار به دلیل مصرف دارو می باشد.

خیلی از بیماران نیز به نشانه های خستگی و افزایش دفع ادرار در زندگی روزمره عادت می کنند و هرگز به عنوان نشانه ای برای بیماری به آن توجه نمی کنند، در بسیاری دیگر از افراد به دلیل این که بدن انسولین تولید می کند بیماری تشخیص داده نخواهد شد. البته این مقدار انسولین تولیدی به اندازه ای که بدن بتواند پردازش لازم را انجام دهد نمی باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

اگر نشانه هایی که پیشتر به آن اشاره شده را در خود می بینید حتما فورا باید به پزشک مراجعه کنید.

آزمایش خون به صورت ناشتا میزان قند خون را به صورت دقیق به شما نشان می دهد، البته در برخی دیگر نیز ممکن است آزمایش هموگلوبین C1A صورت گیرد، این آزمایش حتی اگر شخص به دیابت کنترل نشده نیز مبتلا باشد را مشخص می کند

لذا از این طریق شخص زمان لازم را برای اینکه بتواند با استفاده از رژیم غذایی و نیز فعالیت های جسمانی از مبتلا شدن به دیابت نوع 2 جلوگیری کند را دارد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟

هر فردی با هر نوع شرایط بدنی می تواند در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 باشد، ولی افرادی که دارای اضافه وزن بالا بوده و یا آنهایی که فشار خون بالایی دارند بیشتر در معرض مبتلا شدن به دیابت نوع 2 می باشند.

از دیگر مواردی که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می تواند باشد، سیکار کشیدن و سوابق خانوادگی در ابتلا به دیابت می باشد که می بایست حتما در صورت هر گونه نشانه ای از این بیماری که در این مقاله یادآور شدیم به پزشک مراجعه نمایید.

دو عامل مهم در که در بروز دیابت نقش اساسی دارند: 1- ارثی 2- چاقی می باشند.

در خصوص نوع ارثی، که دیابت نوع 1 می باشد و در کودکان و نوجوانان بیشتر دیده می شود، این دیابت ممکن است در سن زیر 30 سال اتفاق بیفتد، ولی در هر صورت در هر سنی ممکن است خود را نشان دهد و روند پیشروی آن در بدن بیمار بسیار کندتر از دیابت نوع 2 می باشد، می توان از طریق برنامه غذایی مناسب و سالم و نیز فعالیت های بدنی مانند ورزش این نوع دیابت را کنترل و پیدایش آن را به عقب انداخت.

دو عامل مهم در که در بروز دیابت نقش اساسی دارند: 1- ارثی 2- چاقی می باشند.
دو عامل مهم در که در بروز دیابت نقش اساسی دارند: 1- ارثی 2- چاقی می باشند.

و اما عامل دیگر چاقی می باشد که در ادامه این مورد را که ممکن است در اکثریت افراد رخ دهد مورد بررسی قرار می دهیم:

دیابت و چاقی :

معمولا افرادی که دارای اضافه وزن بوده و چاق می باشند به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند این ونوع دیابت در برابر انسولین مقاومت داشته یعنی میزان انسولین که بدن آن ها تولید می کند استاندارد می باشد، ولی به دلیل مقاومتی که بدن در برابر آن دارد قادر به میزان کاهش قند خون نخواهد بود.

پرخوری در خوردن غذاهایی که دارای کالری بالایی هستند موجب می شود ترشح انسولین در بدن بیشتر شده و در مقابل، بدن به میزان انسولین ترشح شده پاسخ نداده و در نتیجه قند خون افزایش می یابد.

دیابت بر اثر چاقی معمولا در بزرگسالان اتفاق می افتد و اغلب ابتدا چاقی در آنان ظاهر می شود، عادت های بد غذایی و نیز نداشتن فعالیت بدنی زمینه لازم را برای بیماری دیابت فراهم خواهد نمود.

عوارض دیابت کنترل نشده در دراز مدت :

  • بیماریهای دستگاه گوارش: بيماريهاي کبدی ،کیسه صفرا
  • بيماريهاي غدد: تیروئید و غده پانکراس
  • تغییرات عروقی: بیماری های قلب و عروق، بیماریهای عروق محیطی
  • آسیب شبکیه چشم
  • آسیب اعصاب مرکزی
  • آسیب کلیه ها
  • ابتلاء به بیماری های عفونی

یکی از راه های پیشگیری از این بیماری این است که برنامه غذایی درست و نیز فعالیت بدنی داشته باشید و سعی کنید وزنتان در حد ایده ال باشد و از خورن بیش از اندازه شیرینی ها و مواد خوراکی قندی پرهیز کنید.

وقتی که وزن شما در حد ایده آل باشد، میزان چربی خون قابل کنترل بوده و نیز فشار خون نیز کاهش می یابد،  زیرا بسیاری از افرادی که به دیابت مبتلا هستند مطابق تجویز پزشک قرص های خوراکی کاهش قندخون مصرف می کنند.

عوارض دیابت کنترل نشده در دراز مدت :
عوارض دیابت کنترل نشده در دراز مدت :

کمای دیابتی :

کمای دیابتی در معمولا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 رخ می دهد و دلیل اصلی آن افت قند خون می باشد، لذا لازم است که بیماران دیابتی همیشه با خود قند و یا آب نبات داشته باشند.

نشانه های اولیه کاهش قند خون عبارتند از :

  • عرق کردن
  • بی حوصلگی
  • دوبینی
  • گرسنگی
  • لرز
  • پریدگی رنگ
  • تند شدن ضربان قلب
  • سر درد و حالت ضعف و سستی شدید

اگر یکی از حالت که در بالا گفته شد  برای شما و یا برای کسی که مبتلا به دیابت است به وجود آمد،  باید فورا مقداری کربوهیدرات زود هضم مانند آب میوه و یا آب قند به بیمار داده شود که موجب می شود حالت ایجاد شده در بیمار کنترل شود.

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عبداله درویشی
عبداله درویشی
4 سال قبل

سلام مطالب فوق عالی ومفید بوده است. لطف نمایید منبع اصلی این مقاله را اعلام نمایید هرجند گفته های دکترصلیمی هستش ولی منبع اصلی آن را می خواستم بدانم.با تشکر

حسین دمکری
حسین دمکری
4 سال قبل

واقعا مطالب جامع و کامل بود .سپاسگزارم من که فکر می کنم رعایت آنها می تواند نقش بسزایی در کاهش دیابت داشته باشد

حسن اقبالی نیا
3 سال قبل

با عرض سلام خسته نباشید خدمت اساتید محترم که همواره سعی تلاش مجدانه دارند و نکات مهم وارزندهای رافراهم ودر اختیار بیماران دیابتی قرار دادند چند سول داشتم خواستم بپرسم امکانش هست ممنونم

بهروز مهندسی
بهروز مهندسی
2 سال قبل

منم از این قارچ مصرف کردم خیلی خاصیت داره

علیرضا ایمانی
علیرضا ایمانی
2 سال قبل

چرا این دارو علنی در داروخانه‌ها فروخته نمیشود و چرا دکترها تجویز نمیکنن

عبادی
عبادی
2 سال قبل

باسلام.
مطالب بسیار عالی و برای من مفید بود.
ممنون از شما.

محمدعلی
محمدعلی
2 سال قبل

اضافه وزن یکی از عذاب آور ترین چیزایی هست که تا حالا دیدم اونم برای منی که 35 کیلو اضافه وزن دارم 😒

محمد تقی مظهریان
محمد تقی مظهریان
1 سال قبل

سلام من دیابت دارم خوب شرح داده بودید .افرین.حالا برای من دیابتی از چه گاندرما استفاده کنم .ایا شکر موجود در قهوه گاندر مای موکا ضرر نداره

پشتیبانی و سئو سایت توسط آلمانت

با یک کلیک تماس بگیرید