با ما همراه باشید تا بیشتر با خواندن جواب آزمایش قند بارداری آشنا شوید.
بارداری یکی از مهم ترین دوران زندگی هر فردی به حساب می آید. خانم های باردار باید در مورد بارداری اطلاعات کاملی در اختیار داشته باشند. این که در بارداری چه مشکلاتی ممکن است برای خانم باردار پیش بیاید و یا چه کار هایی را نباید در این دوران انجام داد از عواملی هستند که باید هر خانم بارداری آنها را بداند.
گاهی اوقات خانم های باردار از ما می پرسند که در دیابت بارداری چه بخوریم چه نخوریم ؟.
مقدمه
در این دوران آزمایش های متعددی برای حفظ سلامت مادر و جنین انجام می شود. یکی از این آزمایش ها، تست قند بارداری است که باید هر خانم بارداری انجام دهد. بهتر است که خانم های باردار توانایی خواندن جواب آزمایش قند خون بارداری را داشته باشند.
خواندن جواب آزمایش قند بارداری
آزمایش BS
- سالم: پایینتر از 200
- پیش دیابتیک : –
- دیابتی : 200 یا بیشتر
قند خون ناشتا
- سالم : زیر 100
- پیش دیابتیک : بین 100 تا 125
- دیابتی :126 یا بیشتر
قند دو ساعت پس از مصرف غذا (2hPP)
- سالم : زیر 140
- پیش دیابتیک : بین 140 تا 199
- دیابتی : 200 یا بیشتر
تست تحمل گلوکز برای تشخیص دیابت بارداری (GTT/OGTT )
- قند1 ( ناشتا و پیش از مصرف قند ): زیر 95
- قند2 (1 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی با 180
- قند3 (2 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی 155
- قند4 (3 ساعت پس از مصرف گلوکز ) : کمتر یا مساوی 140
تست چالش گلوکز ( GCT )
- طبیعی : کمتر از 140
- غیر طبیعی: بیشتر یا مساوی 140
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله هزینه آزمایش دیابت بارداری و دیابت بارداری در سه ماهه اول را مطالعه کنید.
در ادامه به مطالب زیر خواهیم پرداخت:
باردار شدن
ناباروری
علائم بارداری
مشکلات بارداری
آزمایش های بارداری
غربالگری
خواندن جواب آزمایش قند بارداری
فرایند باردار شدن
برای باردار شدن باید آمیزش جنسی صورت گیرد. برای انجام این کار باید در ابتدا اسپرم های مرد وارد دهانه رحم زن شوند و پس از آن به سمت لوله های فالوپ حرکت کنند.
در اینجا باید یکی از اسپرمها به لوله رحم برسد. وقتی که این اتفاق افتاد باید اسپرم به تخمک برسد که در این صورت وارد تخمک می شود در این جا تخمک بارور می شود. در این جا در تخمک تغییراتی ایجاد می شود که زیرا باید دیواره خارجی آن تغییر کند تا دیگر هیچ اسپرمی نتواند به آن وارد شود.
جنسیت جنین به اسپرم بستگی دارد
این که چه ژن هایی از پدر و مادر به جنین به ارث می رسد و هم چنین این که او دارای چه جنسیتی است در لحظه لقاح مشخص می شود. جنسیت جنین به اسپرم بستگی دارد یعنی اگر در اسپرم کروموزوم x وجود داشته باشد جنین دختر خواهد بود اما اگر کروموزم اسپرم از نوع y باشد جنین پسر خواهد بود.
در اکثر بارداری ها، فقط یک جنین در رحم مادر وجود دارد اما موارد کمی هم وجود دارند که در آنها 2 یا چند جنین در رحم مادر رشد می کند. بارداری ها 2 قلویی و یا چند قلویی به دو دسته همسان و غیر همسان تقسیم بندی می شوند.
در دوقلوهای همسان یک تخمک به طور اتفاقی تقسیم می شود اما در دوقلوهای غیر همسان دو تخمک متفاوت همزمان آزاد می شوند. یکی از اقداماتی که دکترها آن را توصیه می کنند خواندن جواب آزمایش قند بارداری است. دکتر سلیمی یکی از بهترین دکتران در حوزه دیابت بارداری است.
دلایل ناباروری
نا باروری می تواند علت های متفاوتی داشته باشد، در زوج هایی که علت ناباروری وجود اشکال در مرد است با انجام آزمایش به سادگی متوجه مشکل خواهند شد اما در زوجهایی که مشکل ناباروری از خانم است باید وقت بیشتری را صرف کرد. اگر در تخمک گذاری ها اختلالاتی وجود داشته باشد بارداری صورت نمی گیرد. یکی از عواملی .که از فرزند آوری جلوگیری می کند بالا رفتن سن است.
همانطور که میدانید هر کاری یک زمان مشخصی دارد، بارداری هم دقیقا زمان مشخصی دارد. با رسیدن به سن 35 سالگی کم کم کیفیت تخمک ها کاهش پیدا میکند که همین مسئله سبب کاهش قدرت باروری می شود.
بهتر است که قبل از سن 35 سالگی برای بارداری اقدام شود
به همین علت است که پزشکان می گویند بهتر است که قبل از سن 35 سالگی برای بارداری اقدام شود. بارداری پس از 35 سالگی برای مادر هم می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
باردای معمولا 37 تا 42 هفته طول می کشد. البته این مدت برای جنین هایی است که شرایط کاملا مساعدی دارند. ممکن است بعضی از نوزادان پیش از هفته 37 به دنیا بیایند که در این صورت به آنها نوزاد زودرس گفته می شود.
در هفته 42 هم جفت به تدریج از بین می رود که به همین علت برای جنین مشکلاتی به وجود می آید یعنی نمی تواند به راحتی اکسیژن دریافت کند و همچنین برای دریافت مواد مغذی به مشکل برمی خورد.
علائم بارداری چیست؟
بارداری با علائمی همراه است که در این قسمت از مطالب به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
- تاخیر در عادت ماهانه
- سر درد
- استفراغ
- حالت تهوع
- لکه بینی
- یبوست
- خستگی
- تکرر ادرار
- بد خلقی
- مشکلات در خواب
- ورم اندام ها
- نفخ
- ویار
مشکلات بارداری
هنگامی که خانمی باردار می شود برای او مشکلاتی به وجود می آید که با آنها آشنا خواهیم شد.
- فشار خون بالا
- غش کردن
- کمر درد
- یبوست
- احساس گر گرفتگی
- خون ریزی لثه
- بواسیر
- تکرر ادرار
- حالت تهوع
- استفراغ
- خارش
- درد لگن
- خون دماغ شدن
- ترشح شیر از نوک سینه ها
- سوء هاضمه
- خونریزی واژینال
- خستگی
- تورم پاها و انگشتان دست و مچ پا
- بی خوابی
- ترشحات واژن
- مشکلات دندان و لثه
- علائم کشش و ترک پوست
- مشکلات پوست و مو
حال اگر دنبال خواندن جواب آزمایش قند بارداری هستید می توانید به دکتر سلیمی مراجعه کنید زیرا در این حوزه بسیار حرفه ای هستند.
مصرف دارو در دوران بارداری
دوران بارداری تغذیه تاثیر مستقیمی روی سلامت جنینی می گذارد. هر مادری که به فکر سلامت فرزندش است باید در این نکاتی را رعایت کند تا مشکلی برای فرزندش پیس نیایید. او در این دوران علاوه بر این که باید فعالیت های خود را محدود کند باید به مواد غذایی که در طول روز مصرف می کند توجه زیادی کند.
بعضی از خوراکی ها می تواند برای جنین مشکلاتی ایجاد کنند. علاوه بر مواد خوراکی، قرص ها و دارد ها هم میتوانند مشکلاتی برای خانم باردار به وجود بیاورند.
به همین علت خانم های باردار باید از خوردن برخی از دارو ها پیشگیری کنند.
داروهایی که در زیر نوشته شده اند، داروهایی هستند که خانم های باردار باید از خوردن آنها خودداری کنند
- برخی از آرامبخش ها مانند مپرومات، فلوکستین، کلردیازپوکساید، کلردیازپوکساید
- استامینوفن
- آسپرین
- آسیکلوویر
- آسپارتام
- دارو های ضد تهوع مانند متوکلوپرامید و اندانسترون
- آکوتان
- برخی از آنتی بیوتیک ها مانند پنی سیلین و اریترومایسین و سفالکسین و ..
- دارو های ضد افسردگی
- زایوودین
- بعضی از دارو های ضد فشار خون مثل متیل دوپا
- قرص های ضد بارداری
- ایبوبروفن
وزن نرمال در دوران بارداری
همان طور که گفتیم تغذیه در باردار یکی از مهم ترین مسائلی است که روی سلامت جنین تاثیر می گذارد. در واقع در این دوران باید وزن خانم باردار نرمال باشد که اگر اینگونه نباشد برای مادر و جنین مشکلاتی به وجود خواهد آمد. در این دوران باید مواد غذایی مناسبی را دریافت کند.
موادی مانند نان و غلات و سبزیجات و میوه و آهن و پروتئین و مایعات باید به اندازه کافی در رژیم غذایی خانم های باردار وجود داشته باشد. برخی از غذا هایی که دارای شکر زیادی هستند علاوه بر این که می توانند خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش دهند، سلامت دندان های خانم باردار را هم به خطر می اندازد. اگر دارای اضافه وزن هستید حتما باید قبل از بارداری آن را برطرف کنید.
به پزشک تغذیه مراجعه کنید
برای این کار باید به پزشک تغذیه مراجعه کنید و در مورد کالری های دریافتی در طول روز از او مشورت بگیرید حتی اگر اضافه وزن کمی دارید باید قبل از بارداری نسبت به رفع آن وارد عمل شوید. در دوران بارداری هم باید حتما به کالری دریافتی خود در طول روز توجه کنید، در واقع در این دوران باید بیشتر از هر زمان دیگری به تغذیه خود توجه کنید.
در دوران بارداری وزن همه خانم ها افزایش پیدا می کند، چون در این دوران جنین در رحم مادر رشد می کند و از بدن او تغذیه می کند، میزان مواد غذایی که در طول روز مصرف می کند بیشتر می شود و در نهایت وزن او افزایش پیدا می کند. باید توجه کنید که این اضافه وزن نباید بی رویه باشد و اگر بیش از اندازه مجاز اضافه وزن پیدا کند هم برای نوزاد و هم برای خودش مشکلاتی پیش می آید.
پیشنهاد می کنیم از پست آزمایشات قبل از عمل اسلیو دیدن کنید.
یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر خانمی دوران بارداری او است
یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر خانمی بارداری او است. در این دوران تغییراتی در خلق و خو و جسم خانم ها به وجود می آید. دوران بارداری با تمام سختی هایی که دارد می تواند دوران شیرین و دوست داشتنی هم باشد.
یک مادر فرزندش را 9 ماه تمام در وجود خود پرورش می دهد و او را به دنیا می آورد و پس از آن با تحمل سختی ها و مشقت ها او را بزرگ می کند.
یک مادر در هر شرایطی به سلامت و آرامش فرزندش اهمیت می دهد و برای خوش حالی او تلاش می کند. توجه به سلامت فرزند باید از همان دوران بارداری شروع شود و مادران باید برای سالم بودن کودک خود تلاش کنند.
باید مادر در دوران بارداری در سلامت کامل باشد
برای این که جنین سالم باشد باید مادر در دوران بارداری در سلامت کامل باشد، به همین منظور باید به مرتبا به پزشک مراجعه کند و آزنایش ها لازمه را انجام دهد. در واقع بارداری و حاملگی به زمانی گفته می شود که جنین در رحم مادر وجود دارد، این دوران به دوران آبستنی هم معروف است. دوره بارداری 9 ماه زمان می برد و با زایمان و به دنیا آمدن نوزاد به اتمام می رسد.
هر خانمی در بارداری می تواند شرایط متفاوتی با بقیه خانم ها داشته باشد. بعضی از افراد بارداری طبیعی دارند و بعضی دیگر بارداری پرخطر دارند. شرایط و مشکلاتی وجود دارد که اگر خانم باردار به آنها گرفتار شده باشد بارداری پرخطری دارد.
علت اهمیت انجام آزمایش ها در این دوران این است که اگر مشکلی برای خانم باردار به وجود آمد هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام شود تا هرچه زودتر این مشکل برطرف شود.
آزمایش های ضروری در دوران بارداری
یکی از راه هایی که می تواند به مراقبت از خانم های باردار کمک کند انجام آزمایش های مختلفی است. با انجام این آزمایش ها می توان از سلامت مادر و جنین آگاه شد.
در این صورت اگر مشکلی در جنین وجود داشته باشد، به طور مثال اگر دچار نقص های مادرزادی شده باشد و یا به بیماری های ژنتیکی مبتلا باشد مادر با انجام این آزمایش ها از این مشکلات آگاه می شود و برای برطرف کردن آن کار های لازمه را انجام می دهد. در بارداری آزمایش های مختلفی انجام می شود که همه آنها برای هر خانم بارداری اجباری نیست.
در واقع بعضی از این آزمایش ها تنها برای افرادی که شرایط خاصی دارند تجویز می شوند و بعضی دیگر برای هر خانم بارداری واجب است. تمامی خانم های باردار باید از این که باید چه آزمایشی هایی را انجام دهند آگاهی های لازمه را داشته باشند.
برخی از این آزمایش ها مادر را از وضعیت جنین آگاه می کند و برخی دیگر سلامت فرد باردار را بررسی می کند. در این قسمت از مطالب به معرفی برخی از این آزمایش ها خواهیم پرداخت.
آزمایش خون و ادرار
آزمایش خون و آزمایش ادرار یکی از ضروری ترین آزمایش های دوران بارداری است. این آزمایش اطلاعاتی راجب سلامت مادر در اختیار او قرار می دهد. با توجه به جواب این آزمایش ها ممکن است دکتر آزمایشات دیگری را هم برای مار تجویز کند.
یعنی اگر در بخشی از نتیجه های این آزمایش مشکلی وجود داشته باشد مادر باید آزمایشاتی را انجام دهد، در غیر این صورت انجام این آزمایش ها واجب نیست.در آزمایش خون و ادرار موارد زیر بررسی خواهند شد.
- وجود عفونت کم یا زیاد در ادرار
- وجود قند و یا پروتئین در ادرار
- ایدز
- هپاتیت نوع بی
- انواع بیماری های آمیزشی
- پرکاری و یا کم کاری تیروئید
- دیابت
- دیابت بارداری
- شمردن گلبول ها
- کم خونی
سونوگرافی در دروان بارداری
سونوگرافی یکی از شناخته ترین آزمایش هایی است که در طول بارداری انجام می شود. برای بیماری های مختلفی از سونوگرافی استفاده می شود.
در واقع در هر شرایطی که لازم باشد اعضای درونی بیمار با دقت بررسی شود، سونوگرافی انجام می شود. برای انجام سونوگرافی از امواج اولتراسوند استفاده می شود که به کمک آن میتوان جنین و جفت و دیگر اندام ها را به طور کامل بررسی کرد. اگر خانم باردار دچار مشکلاتی نشود باید 3 بار سونوگرافی انجام دهد.
سونوگرافی اول و دوم و سوم در زمان بارداری
سونوگرافی اول در هفته های ۱۱ تا ۱۳ بارداری انجام می شود که باید همراه با آن آزمایش های غربالگری جنین انجام شود که به این نوع سونوگرافی، سونوگرافی ان تی می گویند.
سونوگرافی دوم سونوگرافی است که باید در هفته شانزدهم و یا تا قبل از به پایان رسیدن هفته هجدهم انجام شود این سونوگرافی برای بررسی تعداد جنین و اندازه جفت و وضعیت جنین صورت می گیرد و ناهنجاری ها جنین در این سونوگرافی مشخص خواهد شد
سونو گرافی سوم سونوگرافی است که در هفته های سی و یکم تا سی و چهارم انجام می شود. در این سونوگرافی وضعیت رشد جنین مورد بررسی قرار می گیرد همچنین میزان مایع آمنیوتیک درون رحم و خود جنین نمایش داده می شوند.
غربالگری در دوران بارداری
غربالگری نقص مادرزادی جنین یکی دیگر از آزمایشهایی است که وجود و یا عدم وجود اختلالات ژنتیکی و یا نقص های مادرزادی را مشخص می کند.
یکی از مهم ترین اختلالاتی که حتماً باید در جنین ها مورد بررسی قرار گیرد اختلالات کروموزومی است که به کمک این آزمایش می توان آنها را مورد بررسی داد قرار داد. در واقع یکی از مشکلاتی که توسط این آزمایش مشخص می شود سندروم داون است.
اگر آزمایش های غربالگری را انجام دادید و نتیجه آن پر خطر بود به این معنا نیست که جنین شما حتماً با مشکلاتی به دنیا می آید و هم چنین اگر نتیجه این آزمایش کم خطر بود نشان دهنده این نیست که جنین شما بدون هیچ مشکلی متولد می شود.
انجام آزمایش های غربالگری برای آگاهی از وجود و یا عدم وجود نقص مادرزادی جنین یکی از واجب ترین آزمایشات است که همه پزشک ها آن را برای زنان باردار تجویز می کنند.
اگر جواب این آزمایش ها در گروه پرخطر قرار بگیرد پزشک برای آگاهی بیشتر از وضع خانم باردار و جنین آزمایشات دیگری را هم تجویز می کند که به کمک آنها می تواند در مورد مشکلات آگاهی های بیشتری کسب کند.
معمولا آزمایش های غربالگری در چند نوبت انجام می شود که به معرفی هر کدام از آنها می پردازیم. در این آزمایش خواندن جواب آزمایش قند باردار نیز انجام می شود.
شاید بهتر باشد برای فهم بهتر با مفهوم بسیار مهم غربالگری دیابت بارداری آشنا شوید.
غربالگری سه ماهه اول بارداری
غربالگری سه ماهه اول یکی از آزمایش های غربالگری است که حدوداً در هفته های ۱۱ تا ۱۳ بارداری انجام می شود برای این آزمایش باید از سونوگرافی ان تی کمک گرفت که در آن پشت گردن جنین بررسی می شود و اگر در این بررسی دکتر متوجه کلفت بودن پوست گردن جنین شود و یا اگر از وجود چروک های در این قسمت از بدن جنین آگاه شود یعنی احتمال اینکه جنین به سندروم دان مبتلا باشد زیاد است.
همراه با این آزمایش آزمایش خون هم انجام می شود که در آن بتای آزاد گنادوتروپین و پروتئین و پلاسما خون اندازه گیری می شود که به تمام این آزمایشها، غربالگری سه ماه اول گفته می شود
غربالگری یکپارچه بارداری
یکی دیگر از آزمایش های غربالگری، غربالگری یکپارچه است اگر در غربالگری سه ماهه اول نتوان سونوگرافی ان تی را انجام داد باید غربالگری یکپارچه انجام شود.
در این آزمایش پزشک باید نتیجه آزمایش خون هفته های ۱۱ و ۱۳ را بررسی کند و پس از آن جواب این آزمایش را با نتایج آزمایش های چهارگانه که باید در هفته ۱۵ تا ۱۷ انجام شود را ترکیب کند که در نهایت می تواند در مورد احتمال نقصهایی در جنین اظهار نظر کند در واقع پاسخ آزمایش می تواند نشان دهنده میزان احتمال ابتلای جنین به سندروم دان و دیگر مشکلات عصبی باشد.
غربالگری سه ماهه دوم
یکی دیگر از آزمایشهای غربالگری، آزمایش غربالگری سه ماهه دوم آن نام دارد که برای انجام این آزمایش خون شدم بیمار مورد بررسی قرار می گیرد یعنی سطح ۴ ماده مختلف در خون او اندازه گیری می شود که این ماده ها از طریق جفت و جنین در خون او به وجود می آیند
وجود اندازه مشخصی از این مواد در خون یک خانم باردار می تواند نشان دهنده احتمال وجود نقص هایی در سیستم عصبی جنین و یا وجود نقص های مادرزادی در او باشد این آزمایش باید در سه ماه دوم بارداری یعنی بین هفته های ۱۵ تا ۱۷ بارداری انجام شود.
نتیجه این آزمایش می تواند با سه پاسخ مختلف به خانم باردار داده شود
نتیجه این آزمایش می تواند با سه پاسخ مختلف به خانم باردار داده شود. یعنی ممکن است جواب آزمایش در دسته کم خطر و یا خطر متوسط و پرخطر باشد.
اگر نتیجه غربالگری سه ماه اول بارداری پرخطر باشد باید بررسی ها و آزمایش های بیشتری روی خانم باردار انجام داد. در این جا اگر در آزمایش غربالگری سه ماه اول نتیجه خطر متوسط باشد باید غربالگری سه ماهه دوم نیز انجام شود اما اگر نتیجه آزمایش غربالگری سه ماه اول کم خطر باشد می توان آزمایش غربالگری سه ماهه دوم را انجام نداد
اما دقت کنید که اگر اگر یک خانم باردار آزمایش غربالگری سه ماه اول را انجام نداده باشد حتماً باید آزمایش غربالگری سه ماهه دوم را انجام دهد. خواندن جواب آزمایش قند بارداری یکی از اقداماتی است که در این غربالگری چک می شود و در صورت لزوم به شما توصیه می کنیم به دکتر سلیمی که یکی از بهترین دکتران در زمینه دیابت است مراجعه نمایید.
سونوگرافی آنومالی در دوران بارداری
یکی از آزمایش های مورد نیاز برای خانم های باردار سونوگرافی آنومالی است. این آزمایش باید در هفته های ۱۶ تا ۱۸ بارداری انجام شود که می تواند پزشک را از وضعیت رشد جنین آگاه کند و به همین علت دکتر می تواند نشانه هایی را در ساختار جنین بررسی کند.
استفاده از سونوگرافی آنومالی اطلاعات مناسبی را در مورد جنین در اختیار دکتر ها قرار می دهد زیرا آن ها می توانند با انجام این سونوگرافی از وجود مشکلاتی در صورت، شکم و ستون فقرات و قلب و دیگر قسمت های جنین آگاهی کسب کنند. اهمیت این آزمایش از این جهت است که علاوه بر این که وضعیت رشد جنین را به دکتر نشان می دهد می تواند در مورد مشکلات احتمالی هم به او اطلاعاتی دهد.
آزمایش dna آزاد جنین
آزمایش dna آزاد جنین یکی دیگر از آزمایش هایی است که بعضی از خانم های باردار انجام می دهند. در این آزمایش می توان ناهنجاری های ژنتیکی را به طور قطعی تشخیص داد
در واقع در این آزمایش، دی ان ای جدید مورد بررسی قرار می گیرد که از طریق خون مادر می توان این بررسی را انجام داد به کمک پاسخ این آزمایش می توان وجود و یا عدم وجود تریزومی و یا سندروم داون را در جنین تشخیص داد البته انجام این آزمایش برای تمامی خانم های بارها واجب نیست و افرادی که بارداری پرخطر دارند باید این آزمایش را انجام دهند.
آزمایش تشخیص تهاجمی در دوران بارداری
آزمایش های تشخیصی تهاجمی یکی از قطعی آزمایش های دوران بارداری است زیرا در آن پزشک می تواند در مورد وجود و یا عدم وجود نقص های مادرزادی تشخیص دهد البته انجام این آزمایش ممکن است کمی خطرناک باشد و به جنین آسیب هایی برساند به همین علت انجام آن باید با احتیاط بسیار زیادی همراه باشد.
اگر پاسخ آزمایش غربالگری یک خانم باردار پرخطر باشد باید این آزمایش برای او انجام شود. این dna با دقت بسیار بالایی انجام می شود و نتیجه حتما آن درست خواهد بود و به همین علت اگر جواب این آزمایش نشان دهنده نقص های مادرزادی در بدن جنین باشد می توان مجوزی برای ختم بارداری صادر کرد.
نمونه برداری از پرز های جفتی
نمونه برداری از پرزهای جفتی یکی از آزمایش هایی است که می تواند در مورد تشخیص سندروم دان و بیماری های ژنتیکی دیگر به دکتر کمک کند.
در واقع برای انجام این آزمایش پزشکی یک سوزن به داخل شکم خانم باردار وارد می کند و یا می تواند یک لوله باریک را به درون واژن وارد کند تا مقدار کمی از جفت را بر دارد و سپس مورد بررسی قرار دهد که اگر جنین به سندروم داون و یا به عارضه های ژنتیکی دیگری مبتلا بود از آن آگاه شود.
این آزمایش با اطمینان بسیار زیادی انجام می شود یعنی به طور قطعی می تواند وجود و یا عدم وجود مشکلات گفته شده را نشان دهد البته باید دقت کنید که این آزمایش همانند آزمایش قبلی جز آزمایش های خطرناک در دوره بارداری به حساب می آید و ممکن است پس از انجام آن سقط جنین اتفاق بیفتد.
آمینوستنز ، آزمایش غربالگری
آمینو سنتز یکی دیگر از آزمایشهای غربالگری است که خطراتی مانند سقط جنین را به همراه دارد برای انجام این آزمایش باید پزشک یک سوزن را به شکم مادر فرو کند که به کمک آن می تواند مقداری از مایعی که در اطراف جنین وجود دارد را بردارد
و سپس با مورد بررسی قرار دادن این مایع می تواند از وجود و یا عدم وجود نقص های مادرزادی و یا اختلالات کروموزومی آگاهی کسب کند. همچنین برای تشخیص نقص های لوله عصبی هم می توان از آزمایش آمنیوسنتز کمک گرفت. این آزمایش در هفته ۱۶ بارداری انجام می شود.
آزمایش دیابت بارداری و خواندن جواب آزمایش قند بارداری
آزمایش غربالگری دیابت بارداری یکی دیگر از آزمایشهایی است که نیاز به خواندن جواب آزمایش قند بارداری دارد. معمولاً برای تمامی خانم های باردار تجویز می شود این آزمایش باید در هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری انجام شود. آزمایش های غربالگری دیابت را با دو روش متفاوت انجام می دهند.
یکی از روشهای این آزمایش، تست چالش گلوکز نام دارد برای انجام آزمایش غربالگری دیابت باید خانم باردار ۵۰ گرم گلوکز خوراکی مصرف کند و پس از گذشت یک ساعت گلوکز خون او با اندازه گیری شود.
اگر گلوکزی که در خون وجود دارد کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد
اگر گلوکزی که در خون وجود دارد کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد یعنی اندازه قند خون طبیعی است اما در غیر این صورت باید آزمایش دیگری را انجام دهد که به آن آزمایش، آزمایش تحمل گلوکز خوراکی گفته می شود که در این آزمایش ابتدا قند خون خانم باردار اندازه گیری می شود و پس از آن به او ۱۰۰ گرم گلوکز خوراکی داده می شود.
سپس باید میزان قند خون خانم باردار را سه بار اندازهگیری کرد یعنی یک ساعت بعد از مصرف گلوکز خوراکی و همچنین ۲ ساعت و سه ساعت بعد از خوردن گلوکز قند خون اندازهگیری می شود
و سپس پزشک با مورد بررسی قرار دادن پاسخ این آزمایش ها می تواند در مورد وضعیت خانم باردار اظهار نظر کند. یک روش دیگری هم برای انجام این آزمایش وجود دارد که طبق آن خانم باردار باید ۷۵ گرم گلوکز را مصرف کند و پس از آن پزشک در مورد وضعیت او اظهار نظر می کند.
مشکلات شایع در بارداری
اکنون که به بررسی آزمایش های لازمه برای دوران بارداری پرداختیم به توضیح بیشتری در مورد مشکلات شایع در بارداری خواهیم پرداخت. یکی از این مشکلات دیابت است که باید خواندن جواب آزمایش قند بارداری توسط دکتر حرفه ای انجام شود.
اگر خانم های باردار با مشکلاتی که در این دوره ممکن است برای آنها به وجود بیایند به طور کامل آشنا نباشند ممکن است دچار نگرانی و اضطراب هایی شوند که سلامت جنین و خودشان را به خطر می اندازد به همین علت بهتر است که تمامی خانم های باردار در مورد این مشکلات کاملا آگاه باشند.
آکنه در دوران بارداری
وجود آکنه روی پوست یکی از شایع ترین مشکلات در دوران بارداری است که می تواند تا حد زیادی موجب آزار خانم های باردار شود. حتی ممکن است افرادی که تا قبل از دوران بارداری روی پوست شان آکنه نداشته اند هم در این دوران وجود آکنه را تجربه کند. اگر افرادی قبل از بارداری هم روی پوستشان آکنه داشتند در این دوران تعداد آکنه ها افزایش پیدا می کند. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که علت بیشتر شدن تعداد آکنه ها در این دوران چیست ؟
برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که در دوران حاملگی هورمون های بدن مادر دچار تغییراتی می شود و همین هورمون های اضافی سبب افزایش آکنه ها می شوند برای برطرف کردن و یا کاهش دادن تعداد آکنه ها روی پوست بهتر است خانمهای باردار موارد زیر را رعایت کنند.
در این دوران بهتر است که خانم های باردار لوازم های آرایشی را مورد استفاده قرار دهند که روغن کمتری دارند و هم چنین باید از فشار دادن و یا دستکاری کردن آکنه ها جداً خودداری کنند چون این کار می تواند باعث ایجاد زخم روی پوست آنها شود.
کاهش دادن چربی پوست
برای کاهش دادن چربی پوست باید صبح و شب صورت خود را با پاک کننده ها شست دهند و برای شستشوی صورت بهتر است که از آب ولرم استفاده کنند.
اگر در این دوران چربی پوست زیاد بود باید با آن را با شامپو بشویید که چربی تا حد زیادی کم شود، همچنین بهتر است موهای زائد صورت خود را کاملاً از بین ببرند
اگر قصد دارد که دیگری برای برطرف کردن آکنه ها استفاده کنند بهتر است با پزشک خود مشورت کنند حتی اگر یک دارو تنها برای برطرف کردن آکنه مورد استفاده قرار بگیرد را نباید بدون مشورت با پزشک مصرف کنند چون برخی از داروهای آکنه برای جنین مضر است و سبب ایجاد نقص هایی در او می شود. همان طور که گفتیم برخی از داروها در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد می کنند به طور مثال داروهایی مانند
تتراسایکلین خوراکی و همچنین ایزوترتینوئین و رتینوئید ها از جمله داروهای خطرناک در دوران بارداری هستند.
بهتر است برای رفع آکنه از داروهای زیر استفاده کرد
- آزلائیک اسید اسید گلیکولیک
- بنزوئیل پراکسید موضعی
- سالیسیلیک اسید موضعی
کمر درد در دوران بارداری
یکی دیگر از مشکلاتی که در دوران بارداری به وجود می آید علاوه بر دیابت بارداری که به خواندن جواب آزمایش قند بارداری نیاز دارد این است که به علت افزایش وزن، خانم های باردار دچار کمر درد می شوند که این درد در ماه های آخر بیش تر هم می شود
زیرا با بزرگ تر شدن رحم روی عصب سیاتیک فشار وارد می شود که این درد در امتداد عصب سیاتیک قابل حس است به همین علت خانم های باردار باید نکاتی را رعایت کنند تا کمتر به کمر درد دچار شوند.
خانم های باردار نباید کفش های پاشنه بلند بپوشد و هم چنین باید از بلند کردن چیزهای سنگین جداً خودداری کنند و اگر قصد دارند چیزی را از روی زمین بردارند نباید از کمر خم شوند ابتدا باید روی زانو خم شده و پشت شانه ها و پشت خود را کاملاً صاف نگه دارند و شیء مورد نظر را از روی زمین بردارند.
خوابیدن در دوران بارداری
هنگام خواب بهتر است به سمت چپ بخوابند و باید از تشک های محکم استفاده کنند و اگر تشکی که در اختیار داشتند محکم نبود باید یک تخته زیر آن قرار دهند. همچنین بهتر است که یک بالش را بالش پاهایشان قرار بدهندِ در این دوران باید از شلوار های مناسبی استفاده کند، بهترین شلوار برای این دوران شلوارهای زایمان است.
بهتر است که هر روز ورزش های سبک انجام دهند و برای انجام این کار می تواند از پزشک خود مشورت بگیرند و تمریناتی را که به تقویت عضلات کمر کمک می کند انجام دهند.
بهتر است که به پشت بخوابند و اگر به اجبار باید مدت طولانی را بایستند باید یک پای خود را به مکانی تکیه دهند. همچنین برای نشستن روی صندلی ها باید از صندلی هایی استفاده کنند که تکیه گاه مناسبی دارد. اگر همراه با کمردرد ضعف شدید و یا درد در زانو و هم چنین تب و بی حسی پاها را داشتند بهتر است که با پزشک خود هرچه سریع تر تماس بگیرند.
شکم درد و سینه درد در دوران بارداری
درد شکم و درد سینه یکی دیگر از مشکلاتی است که در این دوران برای خانم های باردار به وجود می آید. هنگامی که کودک رشد می کند ماهیچه هایی که در اطراف رحم وجود دارند کشیده می شوند که این کشش سبب ایجاد درد در شکم خانم های باردار می شود که معمولاً زمانی که سرفه می کنند این درد را بیشتر احساس می کنند.
دوران بارداری سینه های خانم ها دچار تغییراتی می شود یعنی سینه ها سنگین تر و بزرگ تر می شوند که متورم شدن آنها باعث ایجاد درد می شود البته در این دوران ممکن است در سینه های خود احساس خاموش هم داشته باشند زیرا پوست روی سینه افزایش پیدا می کند.
به منظور کاهش درد سینه می توان کارهای زیر را انجام داد بهتر از یک سینه بند مناسب استفاده کنند که فضای زیادی داشته باشد همچنین اندازه سینه بند باید به گونه ای باشد که هنگام ورزش کردن به سینه ها فشاری وارد نشود اگر خانم های باردار در ناحیه سینه دچار خارش شدند بهتر است از لوسیون ها استفاده کنند
یبوست در دوران بارداری
یکی دیگر از مشکلاتی که در دوران بارداری سبب آزار و اذیت خانم های باردار می شود این است که مادر در دفع مدفوع دچار مشکل می شود زیرا در این دوران هم زمان هورمون های حاملگی افزایش پیدا می کند و وزن مادر بیشتر می شود که به این ترتیب سوخت و ساز بدن دچار تغییراتی می شود. برای برطرف کردن این مشکل خانم های باردار باید موارد زیر را رعایت کنند.
بهتر است در این دوران آب و آبمیوه زیادی بنوشند و آب آناناس در این دوران می تواند به آنها کمک زیادی کند. هم چنین بهتر است از غذا هایی که دارای فیبر هستند استفاده کنند یعنی به سبزیجات و نان سبوس دار روی بیاورید. بهتر است نحوه غذا خوردن آنها به گونه ای باشد که چندین بار در طی روز و هر بار غذایی کم میل کنند یعنی در هر وعده غذایی حجم زیادی از غذا وارد معده آنها نشود.
هم چنین می توانند پیاده روی کنند و یا از بعضی از مکمل ها مانند مکمل آهن کمک ببیند که برای انجام این کار باید با پزشک خود مشورت کنند.
اگر یک خانم باردار در طی سه روز دفع مدفوع نداشته باشد باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنند. اغلب برای مواردی که بعد از خواندن جواب آزمایش قند بارداری مشکلی مشاهده شود این موارد یاد شده توصیه می شود.
خستگی یکی دیگر از مشکلات این دوران است
خستگی یکی دیگر از مشکلات این دوران است. در واقع خانم های باردار در طی روز احساس کم انرژی بودن می کنند که با رسیدن به اواخر دوران حاملگی خستگی آنها بیشتر هم می شود. حتی ممکن است خانم های باردار به علت خستگی زیاد از خواب بیدار شوند زیرا دائماً در بدن آن ها هورمون های حاملگی ترشح می شود که همین مسئله انرژی زیادی از آنها می گیرد
نفخ در دوران بارداری
نفخ یکی دیگر از مشکلاتی است که در دوران بارداری پیش می آید. برای برطرف کردن این مشکل باید موارد زیر رعایت شود.
خانم های باردار باید در هر بار مقدار کمی از غذا را میل کنند. بهتر است از غذاهایی که باعث تشکیل نفخ می شوند دوری کنند به طور مثال لوبیا و غذاهای چرب و سرخ شده و کلم سبب افزایش نفخ می شوند
همچنین بهتر است که از نوشیدنی های گازدار مثل نوشابه کمتر استفاده کنند. اگر مشکل نفخ در خانم های باردار زیاد بود نباید بدون مشورت پزشک از دارویی برای رفع آن استفاده کنند.
همان طور که گفتیم یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری نفخ کردن است اما اگر مشکلاتی مانند خون در مدفوع و اسهال شدید در خانمهای باردار دیده شد بهتر است که به پزشک مراجعه کنند.
سر درد در دوران بارداری
سردرد یکی دیگر از مشکلات شایع در دوران بارداری است که در سه ماه اول بیشتر دیده می شود برای کاهش دادن سردرد دوران بارداری بهتر است خانم های باردار موارد زیر را رعایت کند.
باید شب ها به اندازه کافی بخوابند و در طول روز به اندازه کافی استراحت کنند آب زیادی بنوشند و از غذا های سالم تغذیه کنند تا آرامش خود را افزایش دهند و از هرگونه استرس به دور باشند. هم چنین بهتر است پارچه مرطوب را پشت گردن خود قرار دهند. نکته دیگری هم که می تواند به کاهش سردرد در دوران بارداری کمک کنند دوری از عامل محرک است.
ممکن است هر فردی در شرایط خاصی دچار سردرد شود به طور مثال بعضی با دود سیگار و یا بعضی با خوردن برخی از غذاها دچار سردرد می شوند.
اگر یک خانم باردار عوامل تشدید کننده سردرد خود را بشناسد و از آن ها پیشگیری کند تا حد زیادی این مشکل او رفع می شود. البته در صورتی که سر درد همراه با تغییرات بینایی و خواب آلودگی و ناتوانی در گفتار و باش بهتر است که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کند.
اگر علاوه بر سردرد، فشار اطراف چشم و ترشح بینی و درد دندان داشت احتمالاً دچار عفونت سینوس شده است که بهتر است برای خوردن آنتی بیوتیک از پزشک مشورت بگیرد.
بواسیر در دوران بارداری
بواسیر یکی دیگر از مشکلات رایج در دوران بارداری است که ممکن است خانم های باردار در این دوران بواسیر دردناکی را تجربه کنند. علت به وجود آمدن این بیماری در این دوران این است که جریان خون در ناحیه لگن افزایش پیدا می کند. اگر این افراد به یبوست مبتلا باشند بواسیر آنها بدتر خواهد شد. بهتر است برای جلوگیری از پیشرفت بواسیر موارد زیر را رعایت کنید.
برای بهتر شدن بواسیر بهتر است که از از نشستن در مدت طولانی خودداری کنند یعنی کمی حرکت داشته باشند.
نکته دیگری که روی تغذیه خانم های باردار تاثیر زیادی دارد تغذیه آنها است. برای دوری از بواسیر بهتر از غذاهای فیبردار استفاده کنند.
تنگی نفس در دوران بارداری
یکی از مشکلاتی است که خانم های باردار آن را تجربه می کنند تنگی نفس است. در واقع در این دوران فشار زیادی که روی دیافراگم وارد میشود که خانم باردار احساس می کند نمیتواند کافی هوا وارد ریه های خودش کند که در این شرایط حس تنگی نفس دارد که این احساس در ماه های آخر بارداری بیش تر می شود. برای این که از این مشکل دور باشید باید موارد زیر را رعایت کنید.
بهتر است هوای پاکیزه را نفس بکشید و در جاهایی که دود سیگار و یا سایر دود ها وجود دارد قرار نگیرید.
از سیگار کشیدن جدا خودداری کنید. همیشه صاف بنشینید چون در این صورت ریه ها باز می شود و تنفس راحت تر خواهد شد.
لثه درد و دندان در دوران بارداری
دندان درد و لثه درد یکی از مشکلات رایج در دوران بارداری است به همین علت بهتر است که در این دوران خانم های باردار به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت زیادی دهند تا لثه ها عفونت نکند چون در صورتی که در بدن خانم باردار عفونت وجود داشته باشد مشکلات زیادی برای خود مادر و جنین به وجود می آید.
در این زمان ممکن است اسیدی که در دهان خانم های باردار وجود دارد سبب پوسیدگی دندان آنها شود و یا ممکن است هنگام مسواک زدن و استفاده از دست نخ دندان لحظه های آنها دچار خونریزی شود. در دوران بارداری هورمون هایی در بدن ترشح می شود که سبب شل شدن عضلات می شود تا مادر زایمان راحت تری داشته باشد
اما این مسئله ممکن است سبب شل شدن بافت های اطراف دندانها شود. برای کاهش مشکلات دهان ها دندان ها در دوران بارداری باید موارد زیر را رعایت کرد.
بهتر است هر روز دهان را با آب گرم بشویید و همچنین بهتر است مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکل در دندان ها هر چه سریع تر برای رفع آن اقدام کنید.همان طور که گفتیم در این دوران بافت های اطراف دندان شل می شود پس بهتر است از مسواک هایی که نرم تر هستند استفاده کنید.
یکی دیگر از مشکلات شایع در خانم های باردار تکرر ادرار است
یکی دیگر از مشکلات شایع در خانم های باردار تکرر ادرار است. در این دوره جنین در داخل رحم رشد می کند و به همین علت رحم بزرگ تر می شود و به مثانه فشار وارد می کند و با فشار وارد شدن به مثانه اندازه آن کوچکتر می شود
و به همین علت زنان باردار زودتر از دوران قبل به ادرار کردن نیاز پیدا می کنند و یا حتی ممکن است در هنگام خندیدن یا سرفه کردن و یا ورزش کردن و عطسه کردن ادرار آنها رها شود. اگر خانم های باردار از تکرر ادرار رنج می برند باید موارد زیر را رعایت کنند.
بهتر است سه ساعت قبل از خواب مصرف مایعات را ترک کنند. هرگز ادرار خود را نگه ندارد و در هر بار مثانه را به طور کامل خالی کنند. باید از نوشیدن قهوه و چای و یا نوشیدنی هایی که مقداری کافئین در آنها وجود دارد خودداری کنند.
ترشحات واژن در دوران بارداری
وجود ترشحات واژن یکی دیگر از از مشکلات شایع در دوران بارداری است. در این دوران ممکن است خانم های باردار ترشحات شفاف و چسبنده و سفیدی داشته باشند اگر اندازه ترشحات غیر طبیعی باشد ممکن است نشان دهنده عفونت باشد. عفونت در دوران بارداری سبب ایجاد خطرات مختلفی می شود به همین علت اگر ترشحات واژن دارای بوی بد و یا همراه با درد و خارش بود باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرد.
خواندن آزمایش های بارداری
تا این جای مطالب با مشکلات شایع در بارداری و آزمایش های لازم در این دوران آشنا شدیم حال قصد داریم به معرفی بیشتر در مورد یکی از این مشکلات بپردازیم.همان طور که در ابتدای مطالب گفتیم آزمایش های زیادی تحت عنوان دیابت بارداری برای خانم های باردار انجام میشود
زیرا اگر این بیماری کنترل نشود می تواند مشکلات زیادی را برای فرد باردار به وجود بیاورد. بهتر است تمامی خانم ها خواندن آزمایش قند بارداری را بلد باشند زیرا در این صورت به راحتی می توانند با بررسی کردن آزمایش از مبتلا بودن و یا نبودن خود به دیابت بارداری آگاه شوند.
اگر در خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار دارید باید سعی کنید فعالیت داشته باشید فعالیتهای کمی مانند پیاده روی هم می تواند خطر ابتلا به قند بارداری را کاهش دهد و هم چنین بهتر است از غذاهای سالم استفاده کنید.
همانطور که می دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است پس بهتر از قبل از یادگیری خواندن آزمایش قند بارداری با راه های پیشگیری از ابتلا به آن آشنا شویم.
متاسفانه در هر 100 خانم باردار 9 نفر به قند بارداری مبتلا هستند
متاسفانه در هر 100 خانم باردار 9 نفر به قند بارداری مبتلا هستند علت این بیماری این است که در دوران بارداری سلول های بدن نسبت به گذشته برای دریافت انسولین مقاومت بیشتری انجام می دهند که در نهایت نهایت قند خون آنها افزایش می یابد. عوامل مختلفی می تواند سبب ابتلا به دیابت بارداری شوند که به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
اگر دیابت در خانواده شما یک بیماری ارثی باشد خطر ابتلا به قند بارداری در شما افزایش پیدا می کند هم چنین اگر قبل از بارداری اضافه وزن داشته باشید ممکن است در این دوران به قند بارداری مبتلا شوید.
اگر در بارداری یا بارداری های قبلی خود به قند بارداری مبتلا شده باشید احتمال این که در این بارداری هم مبتلا شوید زیاد است. اگر قبل از دوران بارداری اندازه قند خون شما غیرطبیعی باشد هم احتمال ابتلا به این بیماری افزایش پیدا میکند.
در واقع به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری اگر هر کدام از موارد بالا برای شما وجود داشته باشد بهتر است که پزشک خود را در جریان بگذارید تا از ابتلا به قند بارداری جلوگیری کنید.
رژیم غذایی دوران بارداری
یکی از مواردی که می تواند تا حد زیادی روی قند بارداری تاثیر بگذارد رژیم غذایی است برای جلوگیری از ابتلا به قند بارداری باید از غذاهای فیبردار در رژیم غذایی خود استفاده کنید به طور مثال سبزیجات و میوهها و نان و غلات می توانند به شما کمک کنند.
همچنین استفاده از پروتئین های کم چرب مانند سویا ماهی و لوبیا می توانند برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری مفید باشند هم چنین بهتر است از چربی های سالم استفاده کنید یعنی آجیل ها و روغن زیتون و روغن نارگیل و منابع دیگر چربی های گیاهی در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد.
استفاده از حبوبات و برنج و جوی دوسر هم می تواند مفید واقع شود. میتوانید در این دوران از لبنیات کم چرب استفاده کنید و هرگز از خوردن سبزی غافل نشوید. همچنین بهتر است از نوشیدنی های انرژی زا و گاز دار خودداری کنید و بهتر است که کمتر از غذاهایی مانند پاستا استفاده کنید.
فعالیت های فیزیکی در دروان بارداری
فعالیت های فیزیکی از عواملی هستند که می توانند روی پیشگیری از دیابت بارداری تاثیر مستقیم میگذارد. بهتر است در دوران بارداری به طور منظم ورزش کنید تحقیقات نشان داده است که خانم هایی که قبل از دوران بارداری ورزش می کردند و همچنین در دوران بارداری سه یا چهار ساعت از وقت خود را به ورزش کردن اختصاص می دادند خطر ابتلا به قند حاملگی در آنها ۷۰ درصد کمتر می شود
البته بهتر است در مورد میزان و چگونگی ورزش از پزشک مورد نظر کمک بگیرید. هنگامی که ورزش می کنید مقدار انسولینی که که در لوزالمعده ترشح می شود تنظیم می شود که به کنترل قند خون شما کمک می کند.
اضافه وزن در دوران بارداری
برطرف کردن اضافه وزن یکی دیگر از مواردی است که خطر ابتلا به قند بارداری را کاهش می دهد. افرادی که شاخص توده بدنی آنها بیشتر از ۲۵ باشد بیشتر از بقیه افراد به قند حاملگی مبتلا می شوند پس بهتر است که وزن خود را کنترل کنید. برای از بین بردن اضافه وزن بهتر است تا مدتی از خوردن فست فود جلوگیری کنید هم
چنین بیش تر از پروتئینهای کم چرب استفاده کنید و از خوردن شکلات دوری کنید.
مصرف پروتئین در دوران بارداری
یکی از مواردی که سبب جلوگیری از ابتلا به قند بارداری می شود مصرف پروتئین است. پروتئین ها در هر شرایطی بخش مهمی از رژیم غذایی محسوب می شوند هنگامی که پروتئین به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد سبب می شود که ویتامین های بی به اندازه کافی در بدن جذب شوند که در نهایت می توانند به جلوگیری از ایجاد نقص مادرزادی در جنین و دیابت بارداری برای مادر جلوگیری کند.
زمان و مقدار غذا خوردن در دوران بارداری
یکی دیگر از عواملی که روی مبتلا شدن به دیابت بارداری تاثیر دارد زمان و اندازه غذا خوردن خانم های باردار است. برای دوری از قند بارداری بهتر است در طول روز چندین بار غذا میل کنید و در هر وعده غذایی مقدار کمی غذا بخورید که در این صورت مقدار قند خون را کنترل می شود
به طور مثال که بهترین روشی که می تواند به تغذیه مناسب و همچنین تنظیم قند خون خانم های باردار کمک کند این است که در طول روز در هر وعده غذایی ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری دریافت کند و هر سه ساعت یک بار غذا بخورد که در نهایت در طول روز ۵ بار غذا میل کرده و حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری دریافت کرده است.
نشانه های قند بارداری
اینکه هر فردی در هر شرایطی که قرار دارد آگاهی های لازم درباره آن را داشته باشد امر واجبی است زیرا می تواند زندگی راحت تری داشته باشد و به همین علت بهتر است خانم های باردار اطلاعات کافی را در مورد دیابت بارداری در اختیار داشته باشد
یعنی آنها باید باشد با عواملی که نشان دهنده این دیابت هستند آشنا باشند و در مورد خواندن جواب آزمایش قند بارداری تحقیق کنند. دیابت بارداری دارای علائمی است که قبل از آموزش خواندن جواب آزمایش قند بارداری به آنها می پردازیم.
همچنین جهت تکمیل اطلاعات خود می توانید صفحه دیابت حاملگی و عوارض آن را مطالعه کنید.
تاری دید در قند بارداری
تاری دید یکی از عواملی است که می تواند نشان دهنده قند بارداری باشد. در واقع دیابت بارداری هنگامی رخ می دهد که هورمون های بارداری تنظیم قند خون را دچار اختلال کند.
در این روش معمولاً در این شرایط معمولاً تشخیص دیابت بارداری کمی سخت می شود زیرا بعضی از عواملی که نشان دهنده دیابت بارداری هستند جزو مشکلات شایع دوران بارداری به حساب می آیند، به همین دلیل بهتر است که آزمایش تشخیص بارداری را انجام دهید.
خستگی ، قند بارداری
خستگی یکی دیگر از عواملی است که می تواند نشان دهنده قند بارداری باشد. همان طور که در این مطالب گفتیم خستگی یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است
اما اگر این احساس خستگی بیش از اندازه باشد میتواند نشان دهنده دیابت بارداری باشد. هنگامی که قند خون انسان بالا می رود سلول های بدن دیگر نمی توانند مانند قبل اکسیژن و مواد مغذی را دریافت کنند و همچنین در تولید انرژی به مشکلاتی برخورد می کنند که به همین علت خانم های باردار احساس خستگی می کنند.
تشنگی از نشانه های قند بارداری
ممکن است خانم های باردار در این دوران بیشتر احساس تشنگی داشته باشند زیرا باید حجم خون آنها افزایش پیدا کند و همچنین مواد اضافی از طریق کلیه ها به بیرون از بدن آن ها راه پیدا کند
اما اگر این حس تشنگی بیش از اندازه باشد نشان دهنده دیابت بارداری است زیرا وقتی که قند خون انسان بالا میرود بدن به آب بیشتری نیاز پیدا می کند که به همین ترتیب از سلولها آب کشیده می شود تا قندی که در خون وجود دارد رقیق شود و به همین علت احساس تشنگی افزایش پیدا می کند.
خانم های باردار باید به اندازه کافی آب مصرف کند تا بدن آنها دچار کم آبی نشود. به طور کلی میتوان گفت که در این دوران باید افراد روزانه تقریباً ۱۰ لیوان آب مصرف کنند
اگر مقدار آبی که مصرف می کنند بیشتر از این مقدار است باید به پزشک مراجعه کنند.این مورد در افرادی که بعد از خواندن جواب آزمایش قند بارداری متوجه می شوند دیابت دارند بیشتر دیده می شود.
ادرار زیاد از نشانه های قند بارداری
همان طور که گفتیم خانم های باردار نسبت به قبل در دوران بارداری بیشتر به دستشویی مراجعه می کنند چون روی مثانه آنها فشار وارد می شود.
اما کسانی که به قند بارداری مبتلا هستند بیشتر به دستشویی مراجعه می کنند زیرا هنگامی که قند خون بالا می رود کلیه ها بیشتر کار می کنند که در این صورت ادرار بیش تری هم در بدن تولید می شود به همین علت است که بالا رفتن قند خون روی حجم ادرار تاثیر می گذارد.
بدن انسان به این گونه عمل می کند که ادرار بیشتر سبب کم شدن آب بدن و در نهایت سبب خوردن آب زیاد تر می شود. بعد از خواندن جواب آزمایش قند بارداری اگر فرد دچار دیابت بارداری باشد ممکن است دچار ادرار زیاد شود.
کاهش وزن به دلیل قند بارداری
یکی دیگر از علائم قند بارداری کاهش وزن است. میتوان گفت در هر دوره ای که یک خانم باردار کاهش وزن داشته باشد مشکلی برایش پیش آمده است و باید به پزشک خود مراجعه کند. در بدن فردی که به قند بارداری مبتلا شده باشد سلول ها نمی توانند از قند، سوخت مورد نیاز خود را تامین کنند به همین علت انرژی بدن کاهش می یابد و فرد احتیاج به غذا خوردن بیشتری دارد که در این حالت اشتهای او بیشتر از قبل افزایش پیدا می کند.
در این حالت ابتدا تمام غذاهایی که بدن فرد باردار مصرف کرده است و می توانسته برای بدن مفید واقع شود توسط ادرار خارج می شود و همین مسئله سبب تشنگی بیش تر می شود.
طبق تحقیقات کسانی که دچار اضافه وزن بودند و به دیابت بارداری مبتلا شدند و وزن آنها کاهش یافته است، هنگام زایمان نوزادی با جثه بزرگ به دنیا می آورند که این افراد دچار زایمان زودرس هم می شوند.
حتما صفحه عوارض انسولین در بارداری را به صورت کامل مطالعه کنید.
عفونت به دلیل قند بارداری
عفونت در بدن هم می تواند نشان دهنده دیابت بارداری باشد.در دوران بارداری اکثر بانوان در خطر عفونت های واژینال قرار می گیرند که اگر دیابت بارداری هم داشته باشند این خطر در آنها بیشتر میشود.
قارچ ها و باکتری ها مواد مورد نیاز خود را از بدن انسان تعیین می کنند که در این صورت هر چقدر قند یک خانم باردار بیشتر باشد رشد باکتری ها و قارچ ها در بدن او بیش تر می شود
و به همین علت قند بالا سبب کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن می شود. به این ترتیب بدن توانایی خود را برای مقابله با عفونت ها از دست می دهد و اگر مدت وجود عفونت در بدن طولانی بود باید با پزشک در مورد آن مشورت کرد.
دیابت بارداری معمولاً در بانوانی دیده می شود که تا قبل از بارداری به دیابت مبتلا شده بودند به همین علت هیچ تضمینی وجود ندارد که یک خانم باردار به دیابت بارداری مبتلا نشود یعنی حتی برای بانوانی که در خانواده شان سابقه دیابت وجود ندارد هم احتمال ابتلا به قند بارداری وجود دارد.
به همین علت بهتر است که تمامی بانوان در مورد خواندن جواب آزمایش قند بارداری آگاهی کسب کرده باشند. باید دقت کنید که برای انجام آزمایش قند بار قندی باید 12 تا 14 ساعت ناشتا باشید. اگر این اتفاق نیفتد آزمایش قند بارداری شما درست نخواهد بود. برای یادگیری خواندن جواب آزمایش قند بارداری به موارد زیر توجه کنید.
خواندن جواب آزمایش قند بارداری
اگر مقدار قند خون خانم باردار ۹۲ و یا کم تر از آن باشد یعنی دارای قند خون نرمال در بارداری است
اگر خانم باردار دارای مقدار قند خونی بین ۹۳ تا ۱۲۵ باشد یعنی این که در معرض ابتلا به قند بارداری قرار دارد و باید رژیم غذایی خود را کنترل کند و زیر نظر پزشک ورزش کند.
اگر مقدار قند خون یک خانم باردار بیشتر از ۱۲۶ باشد یعنی اینکه به دیابت بارداری مبتلا شده است در این شرایط پزشک برای اطمینان خاطر از نتیجه به دست آمده توصیه می کند که آزمایش مجدداً تکرار شود.
اگر در آزمایش بعدی هم نتیجه همان نتیجه آزمایش قبلی باشد باید آزمایش های بیشتری انجام داد در این مورد معمولاً از تست قند خون دو ساعته استفاده می شود. پس برای یادگیری کامل خواندن جواب آزمایش قند خون باید با تفسیر آزمایش های بعدی هم آشنا باشد.
تست قند خون دوساعته برای اطمینان از درست بودن آزمایش قبلی انجام می شود
تست قند خون دوساعته برای اطمینان از درست بودن آزمایش قبلی انجام می شود اگر خود تان قصد خواندن جواب آزمایش قند بارداری را دارید باید دقت کنید که اگر تست قند خون دو ساعته دارای عددی کمتر از ۱۴۵ باشد یعنی قند خون مادر طبیعی بوده و به دیابت بارداری مبتلا شده است
و اما اگر نتیجه این آزمایش بین ۱۴۵ تا ۲۰۰ باشد یعنی احتمال ابتلای خانم باردار به قند بارداری وجود دارد و در این جا باید تحمل گلوکز انجام شود که باید روش خواندن آن را هم بلد باشید. اگر نتیجه آزمایش تست قند خون دو ساعته بیشتر از ۲۰۰ باشد یعنی این که ما در به دیابت بارداری مبتلا شده است.
تست تحمل گلوکز برای خانم های باردار
تست تحمل گلوکز آزمایش دیگری است که در صورت نیاز خانم های باردار آن را انجام می دهند. این تست معمولاً در هفته ۲۶ بارداری انجام می شود که می تواند پاسخ آزمایش قبلی را مورد ارزیابی قرار دهد و ببری اطمینان از آزمایش پاسخ آزمایش های قبلی انجام می شود. دقت کنید که برای انجام این آزمایش باید ۸ ساعت ناشتا باشید.
در ابتدای مطالب به چگونگی انجام این آزمایش پرداختیم اکنون به نحوه تفسیر آن می پردازیم. برای خواندن جواب آزمایش قند خون بارداری باید دقت کنید که آزمایش قند خون ناشتا باید، ۹۵ میلی گرم در دسی لیتر یا مقداری کم تر از آن باشد.
زمانی که بعد از یک ساعت مجددا از از خانم باردار آزمایش قند خون گرفته می شود باید نتیجه آزمایش ۱۸۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا کمی کم تر از آن باشد.
همچنین میزان نرمال قند خون در آزمایشی که پس از گذشت دو ساعت گرفته می شود، باید ۱۵۵ میلی گرم در دسی لیتر و یا کمی کم تر از آن باشد. همان طور که گفتیم پس از 3 ساعت هم از خانم باردار آزمایش گرفته می شود که نتیجه نرمال این آزمایش ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و یا کمی کم تر از آن است.
دقت کنید که اگر قبل از اتمام این چهار نوبت آزمایش استفراغ داشتید نتایج آزمایش هل قابل اطمینان نخواهد بود و باید در روز دیگر آن را دوباره انجام دهید.
امتیاز: 0 / 5. رای: 0
3 پاسخ
خیلی عالی
خیلی مطلب مفیدی بود تشکر
مقاله خوبی بود تشکر