روزانه هزاران نفر در پی یافتن پاسخ به این سوال هستند که اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است چاقی یکی از مهم ترین معضلاتی است.
با توجه به حساسیت های بالای اسلیو معده شما می توانید قبل از هر اقدامی از دکتر مهدی سلیمی مشاوره دریافت نمایید.
جدول نسبت بی ام آی و میزان چاقی
باید ابتدا بتوانید بی ام آی خود را محاسبه کنید. محاسبه بی ام آی کار بسیار ساده ای است که ودیویی که در زیر این جدول درج شده آموزش داده شده است.
سپس با توجه به اطلاعات این جدول شرایط خود را پیدا کنید.
لازم به ذکر است بی ام آی 30 به بالا می تواند با توجه به شرایط مثل دیابت و … کاندید عمل اسلیو معده باشد.
همچنین می توانید از طریق وارد کردن اطلاعات دقیق خود بی ام آی بدنتان را محاسبه کنید.
میزان بی ام آی | درجه چاقی |
18.5-24.9 | وزن کاملا طبیعی |
25-29 | دارای اضافه وزن هستید. |
30-35 | چاقی درجه محسوب می شود. |
40-49.9 | چاقی خطرناک منجر به بیماری و یا مرگ |
50 یا بیشتر | فوق العاده خطرناک و فوق العاده چاق |
[fcp-bmi-calculator]
که علاوه بر جنبه ی روانی آن ، مشکلات بسیار زیادی برای سلامت فرد نیز به وجود می آورد. چه بسیار هستند کسانی که به دلیل چاقی از ظاهر شدن در اجتماع گریزانند و چه بسا افرادی که همین چاقی مشکلات بسیار زیادی برای آن ها به وجود آورده است.
اما هر میزان اضافه وزنی مستلزم انجام عمل های جراحی سنگین و دیگر روش های پیچیده نیست.
بسیاری از افراد می توانند با به کار گیری رژیم های غذایی مناسب و انجام ورزش های روزانه وزن خود را به حالت نرمال تبدیل نمایند.
در کنار همه ی این موارد بسیاری از افراد دچار وسواس های فکری می شوند و با اندک میزان اضافه وزن می خواهند که با انجام عمل های جراحی بسیار پیچیده خود را از شر این اضافه وزن خلاص نمایند.
به همین دلیل است که برای انجام هر روش یک سری شرایط و وزن های خاص مشخص کرده اند و استاندارد های مجازی برای انجام این نوع عمل ها تعریف نموده اند. عمل اسلیو از آن دسته عمل های کاهش وزنی محسوب می شود
که امروزه کاربرد فراوانی دارد و به علت نتیجه ی خوبی که تا کنون از خود نشان داده است افراد زیادی متقاضی انجام این عمل هستند.
اما برای انجام این عمل، محدودیت ها و شاخص های وزنی مشخص شده است و شرایط بیمار با توجه به این معیار ها سنجیده خواهد شد.
در این مقاله هدف بررسی تمامی پارامتر های مربوط به عمل اسلیو معده و شاخص های وزنی می باشد که کمک بسیار زیادی به شما در این مسیر خواهد کرد. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
آنچه که با هم در این مقاله می خوانیم، شرح و بسط پاسخ به مهم ترین عناوینی است که در قالب سوال به آن ها اشاره شده است. این سوالات به شرح زیر می باشد :
- عمل اسلیو معده چیست و چگونه انجام می پذیرد؟
- علل اصلی اضافه وزن در فرد چیست و چه خطراتی برای فرد مبتلا ممکن است به وجود آورد؟
- چه عمل های دیگری برای رفع معضل اضافه وزن در افراد وجود دارد و به طور کاربردی تاثیر گذار است؟
- چگونه می توان شاخص های وزنی یک فرد را محاسبه کرد و از آن به عنوان یک معیار استاندارد برای انجام عمل اسلیو استفاده کرد؟
- افراد مختلف با چه میزان اضافه وزن مجاز به انجام عمل اسلیو معده می باشند ؟
- بعد از انجام عمل اسلیو معده تا چه میزان فرد کاهش وزن خواهد داشت ؟
- چه افرادی مجاز به انجام عمل اسلیو معده نیستند یا به عبارت دیگر چه محدودیت هایی برای انجام عمل اسلیو معده وجود دارد؟
- رژیم های غذایی لازم که برای بعد از انجام عمل اسلیو معده باید به کار گرفت شامل چه مواردی می شود؟
اضافه وزن
اضافه وزن یا چاقی یکی از عمده ترین معضلاتی است که امروزه بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند.
انسان هایی که به اضافه وزن مبتلا هستند همواره در معرض ابتلا به مشکلات جسمانی و بیماری های مختلفی قرار می گیرند.
از سوی دیگر این چاقی ممکن است در زمینه های روحی و دیگر موارد برای آن ها مشکل آفرین باشد. آمار مبتلایان به اضافه وزن سالیانه حاکی از آن است که هر ساله تعداد زیادی از افراد دچار اضافه وزن می شوند .
علت این امر را می توان راه یافتن غذاهای چرب، کم تحرکی مردم در طول یک سال و ماشینی شدن اکثر خدمات اجتماعی دانست. این عارضه امروزه بسیاری از کودکان را نیز به خود درگیر کرده است
و اکثر مبتلایان به اضافه وزن در پی یافتن راهی هستند که بتوانند اندکی از میزان چاقی خود را کم نمایند. زمانی که این اضافه وزن بیشتر می شود، رفته رفته فرد در معرض بیماری های مختلفی قرار می گیرد
انواع فشار خون ، دیابت ، مشکلات قلب، تنگی نفس و . . . از جمله معضلاتی است که چاقی می توانند مسبب رخداد آن ها باشد.
در مقابل این امر داشتن یک وزن ایده آل برای هر فردی لذت بخش است و علاوه بر زندگی سالم، از لحاظ روانی نیز او را در آرامش قرار می دهد.
به همین دلیل است که همواره افراد به دنبال یافتن راهی هستند که با کمترین هزینه و دردسر، بیشترین نتیجه را در پی داشته باشد.
راه و روش های بسیاری برای مقابله با اضافه وزن وجود دارد و نتیجه های مختلفی افراد از آن ه دریافت کرده اند. روش هایی همچون رژیم های غذایی مناسب با بدن هر فرد و کم کردن میزان مصرف هیدروکربونات ها
و چربی ها ، انجام ورزش های مختلف، روش های سنتی و مصرف چای ها و دمنوش های رژیمی ، استفاده از قرص های لاغری و روش های درمانی نظیر دستگاه های چربی سوز و در نهایت روی آوردن به عمل های مختلف جراحی از جمله ی این روش ها می باشد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
عمل های جراحی عمدتا آخرین راه برای کاهش وزن فرد محسوب می شود
و باید مدت زمانی از چاقی فرد گذشته باشد و فرد بسیاری روش ها را امتحان کرده باشد و آنگونه که باید نتیجه ای دریافت نکرده باشد.
یکی از این روش های جراحی عمل اسلیو معده است که به تازگی طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است و افراد زیادی مشتاق به انجام این عمل می باشند.
این عمل خود شامل محدودیت هایی است و افراد زمانی که از یک میزان چاقی ، وزن آن ها بیشتر باشد اجازه ی انجام این عمل را دریافت می کنند. چرا که خود این عمل علاوه بر هزینه ی آن، سختی ها و خطراتی را در پی دارد
که به تنهایی به افراد توصیه نمی شود. در این مقاله با یکدیگر این پارامترهای مهم و تاثیر گذار در انجام عمل اسلیو معده را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید در مقاله ی اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است
عمل اسلیو معده چیست و چگونه انجام می پذیرد؟
لغت اسلیو به تنهایی در زبان انگلیسی جیب لباس معنی می دهد و این نام به این دلیل بر روی این نوع عمل جراحی گذاشته شده است که پس از انجام این عمل ، شکل معده به صورت آستین یک لباس خواهد شد.
این عمل را بهترین نوع از عمل های جراحی با درصد جوابدهی بالا می دانند. چرا که تا کنون 99 درصد از کسانی که به صورت تخصصی برای رفع معضل چاقی این عمل را انجام داده انده نتیجه ی مطلوبی دست یافته اند.
مهم ترین هدفی که از انجام عمل جراحی اسلیو معده انتظار می رود، کاهش گنجایش معده به میزانی است که برای بدن هر فرد نیاز است و در کنار آن ، اشتهای فرد را تا حد قابل قبولی کاهش می دهند.
به طوری که فرد با کمتر مصرف کردن مواد غذایی بتواند در بازه ی زمانی مشخص به آنچه که در هدف داشته است برسد.
این نوع از جراحی به دلیل ظرافت و دقت بالایی که لازم دارد و همچنین اندکی خطرناک بودن آن، باید توسط افراد متخصص و خبره انجام گیرد تا ریسک رخ دادن برخی خطرات را تا میزان زیادی کاهش دهد.
در بدن هر فردی هورمونی به نام گرلین وجود دارد که وظیفه آن، به وجود آوردن احساس اشتها و گرسنگی می باشد. این هورمون در قسمتی از بافت معده تولید شده و سپس ترشح می شود.
بعد از اینکه این هورمون ترشح شد پیغام هایی از طریق سیستم های انتقال اطلاعات به مغز ارسال شده و فرد احساس گرسنگی می کند.
همین امر باعث می شود که فرد مداوم در حال خوردن باشد و دچار اضافه وزن شود. در طول روند انجام عمل اسلیو معده آن دسته بافت های معده مورد توجه قرار می گیرد که وظیفه ی ترشح هورمون گرلین یا هورمون گرسنگی را به عهده دارد.
به این صورت که به طور تقریبی 80 درصد از این بافت ارتجاعی معده را از معده جدا ساخته و سپس سایر قسمت های معده را به یک دیگر با کمک مگنه های تیتانیومی مخصوص بخیه می زنند.
به عبارتی آن قسمت از معده ی فرد را که باعث ایجاد حس گرسنگی در او می شود را جدا ساخته و به این طریق باعث کاهش وزن او می شوند.
به زبان ساده تر، زمانی که فرد عمل اسلیو معده را بر روی بدن خود انجام می دهد ، به نحوی حجم معده ی خود را کاهش داده است، هورمون های گرسنگی و مصرف موارد غذایی را کم کرده است و با رعایت رژیم های غذایی مخصوص، باعث کاهش وزن و رسیدن به نتیجه ی مطلوب خود می شود.
بعد از اینکه فرد عمل اسلیو معده را انجام داد، تا مدت های زیادی دیگر تمایلی بسیار کمی به مصرف مواد خوراکی دارد و نیاز های اصلی بدن خود را مانند نیاز به ویتامین و پروتئین های لازمه ی بدن را به کمک مصرف قرص ها و پودر های تجویزی دکتر باید برطرف کند.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
این امر ممکن است تا سال های زیادی باقی بماند و فرد اگر در استمرار برقراری این رژیم ها ثابت قدم باشد، دیگر هیچ زمانی دچار اضافه وزن و چاقی نخواهد شد.
رفته رفته با کاهش مصرف مواد غذایی چرب و چاق کننده، فرد به وزنی که انتظار داشته می رسد و اگر در انجام این مسیر، اراده ی کافی داشته باشد در مدت زمان کوتاهی هم نتیجه ی مطلوبی خواهد گرفت و هم نیاز به انجام مراحل بعدی عمل و پارامترهای وابسته به آن نخواهد بود.
افرادی که اضافه وزنی بیش از حد مجاز داشته باشند یا شاخص بی ام آی در آن ها بیش از عدد 45 درصد توده ی چربی را نشان دهد ریسک بروز خطرات بیهوشی های طولانی مدت برای آن ها بسیار زیاد خواهد بود.
لذا نمی توانند به زیر تیغ های جراحی عمل هایی هم چون بای پس معده با اثنی عشر بروند.
به همین دلیل، پزشکان برای برای این دسته افراد نوع دیگری از عمل های جراحی را معرفی کرده اند که مراحل انجام عمل های قبلی را بتوانند در دو مرحله انجام دهند. با اینکار هم ریسک احتمالی خطر های بیهوشی را به حداقل می رسانند
هم به بیمار این فرصت را می دهند که با عملی راحت تر نتیجه ی خوبی دریافت کنند. در گام اولیه ی اسلیو معده، به کم کردن از اندازه ی اصلی معده ی فرد یا جداسازی بافت هایی از معده پرداخته می شود که وظیفه ی ترشح هورمون گرلین یا هورون گرسنگی را به عهده دارد.
مرحله ی دوم انجام اسلیو معده که معمولا باید مدت زمان یک ساله با عمل قبلی داشته باشد
میزان کاهش وزن او و شرایط جسمانی فرد را بررسی می کند، سپس با توجه به این شرایط، اقدامات نهایی بر روی روده ی او نیز انجام می گیرد.
به عبارت دگر اگر فرد در بازه ی یک ساله به هدف کاهش وزن اصلی این عمل جراحی رسیده باشد، دیگر نیازی به انجام مرحله ی دوم عمل نیست و فرد به راحتی می تواند به وزن دلخواه خود برسد.
اما اگر فرد نتواند در مدت مشخص آن گونه که لازم بود کاهش وزن داشته باشد یا با مشکلات روده ای و گواراشی بسیار زیادی مواجه شد، نیاز به مرحله ی دوم عمل جراحی است که بر روی روده و قسمت انتهایی معده انجام می گیرد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
در هر صورت آن چیزی که در مسیر انجام و تحقق نتایج عمل جراحی اسلیو مهم و کارساز است ، اراده ی فرد می باشد.
به این صورت که اگر آن گونه که باید نکات لازم را رعایت نکند و در مصرف رژیم های غذایی توصیه شده به او کوتاهی صورت گیرد، فرد دوباره به وزن ثابت خود باز خواهد گشت
بعد از اتمام عمل اسلیو معده، توصیه های لازم و مهم به بیمار داده می شود و از او درخواست می شود که همه ی آن ها را انجام دهد. در صورتی که فرد در رعایت نکات لازمه کوچکترین کوتاهی کند، ممکن است خطراتی جبران ناپذیری برای وی رخ دهد و جان او در خطر بیوفتد.
هم چنین بیمار باید یک سال بعد از اینکه مرحله ی اول اسلیو معده را انجام داد به دکتر مراجعه کرده و برای انجام مرحله ی دوم این عمل و سایر موارد دیگر با پزشک مشورت نماید.
علل اصلی اضافه وزن در فرد چیست و چه خطراتی برای فرد مبتلا ممکن است به وجود آورد؟
چاقی از معضلاتی است که هر چقدر شما آن را نادیده بگیرید، بالاخره یک زمان یقه ی شما را خواهد گرفت. ابتلا به چاقی را می توان به راحتی با یک نرم افزار گوشی اثبات کرد.
تغییراتی که وزن یک فرد ممکن است داشته باشد به راحتی با دو کفه ی ترازو می توان شبیه سازی کرد. این امر به آن معناست که در یک کفه ی ترازو مواد مصرفی و میزان کالری موجود در آن ها قرار می گیرد و در طرف دریگر ترازو میزان فعالیت بدنی فرد. در این صورت :
- اگر مقدار کالری مصرفی با میزان فعالیت بدنی فرد برابر باشد، وزن فرد ثابت می ماند و فرد چاق می شود و نه لاغر
- اگر مقدار کالری موجود در مواد غذایی که مصرف می شود، بیش از انرژی و فعالیت های روزمره او باشد، این میزان کالری تبدیل به سلول های چربی در بدن او می شود و فرد دچار اضافه وزن خواهد شد.
- اما اگر کالری که فرد در روز مصرف می کند از فعالیت های روزانه او کمتر باشد یا به عبارتی نیاز انژری لازمه ی بدن او را تامین نکند فرد لاغر خواهد شد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
این عدم تعادلی که در میزان انرژی دریافتی و مصرفی در بدن فرد می شود باعث به وجود آمدن تغییرات وزنی در فرد می شود.
امروزه غذاهای بسیاری در اختیار افراد قرار می گیرد از شامل میزان بالایی کالری و چربی است یا به اصطلاح تمایل به مصرف غذاهای پر انرژی بسیار بالا رفته است.
که این مواد غذایی با توجه به طعم لذیذی که دارند باعث می شود مردم وعده های زیادی از آنها استفاده کنند. نوشیدنی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و نوشیدنی هایی هم چون مشروبات الکلی و نوشیدنی های شیرین میزان زیادی کالری در بدن تولید می کنند.
حتی نوشیدنی هایی همچون انواع آب میوه های طبیعی نیز در صورتی که به میزان بسیار زیادی مصرف شود، باعث ذخیره کالری در بدن و در نهایت اضافه وزن می شوند.
اگر این روند همین گونه تکرار شود، به سرعت چاقی گریبان همه را خواهد گرفت. در طرف دیگر این معضل، مشاغلی می باشد که نیاز به تحرک بسیار کمی دارد و در آن افراد هیچ گونه فعالیت زیادی ندارند.
این عامل خود به تنهایی باعث بروز اضافه وزن در افراد می شود.
پیشرفت تکنولوژی در زندگی و هم چنین ماشینی شدن 90 درصد از امور باعث شده که در کنار ایجاد رفاه و آسایش برای آنها، در سبک فعالیت های آن ها تغییر ایجاد کند.
لذا نتیجه ی این امر چیزی نیست جز چاقی و اضافه وزن روزانه. نشستن جلوی تلویزیون و مانیتور های کامپیوتر ها، خوابیدن هایی بیش از نیاز بدن، عدم تحرک و ورزش نکردن ، بازی های رایانه ای و … موارد باعث شده که معضل چاقی روز به روز افراد زیادی را درگیر نماید.
اگر چه نقش وراثت در زمینه ی چاقی یا اضافه وزن بی تاثیر نیست و فرد تا مقدار بسیار زیادی به دلیل عوامل ارثی به چاقی مبتلا می شود، اما پرخوری یا داشتن رژیم های غذایی بدی که کودکان از والدین خود یاد می گیرند می تواند بسیار مخرب باشد و اضافه وزن در فرد را تشدید نماید.
تاکنون چگونگی اینکه ژن بر چاقی و پرخوری یک فرد تاثیر می گذارد به صورت دقیق مشخص نشده است و این پدیده هنوز مبهم می باشد.
اما به طور واقعی می توان گف برخی هورمون ها یا مواد شیمیایی در افراد وجود دارد که با ارسال پیام به مغز او را مجاب به خورد و یا دست کشیدن از خوردن می کند. همین احساس ممکن است در برخی از افراد معیوب شود و فرد نتواند خوردن یا نخوردن مواد غذایی را در بدن خود کنترل نماید.
به هر صورت، زمینه ی ارثی تمایل به خوردن زیاد . مبتلا شدن به چاقی را اجتناب ناپذیر نمی کند. این نوع از افراد می توانند از همان دوران کودکی به کمک راه کارهایی اشتهای غذایی خود را کنترل کنند یا به گونه ای آنقدر فعالیت های بدنی خود را افزایش دهند که کالری های ذخیره شده در بدن آن ها تبدیل به انرژی بشود.
بدین صورت می توانند تا حد زیادی از چاقی خود را کنترل نمایند. هرچند ممکن است تا حدودی این امر برخی برخی از افراد به خصوص کودکان بسیار مشکل باشد، اما امکان پذیر است و نمی توان اثر آن را نادیده گرفت.
به هر حال امرزوه دانشمندان در حال تحقیق بر روی ژن هایی هستند که برای چاق شدن یک انسان بسیار موثر می باشند تا با شناخت آن راه درمانی برای خلاصی از معضل چاقی وراثتی پیدا نمایند.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
در کنار این عوامل افرادی نیز هستند که به دلیل برخی بیماری ها دچار چاقی می شوند.
این تعداد از افراد که جمعیت آن ها چندان زیاد نیست به دلیل شرایط بیماری هایی همچون سندروم کوشینگ و یا کم کاری های تیروئید به اضافه وزن دچار می شوند.
یا برخی زنان به دلیل تخمدان های پلی کیستیک دچار اضافه وزن می شوند. افسردگی در فرد نیز ممکن است برای برخی افراد پرخوری در پی داشته باشد و باعث چاقی او شود. برخی دارو ها نیز در عوارض جانبی آن ها چاقی فرد دیده می شود.
این دارو ها داروی هایی هم چون استروئید ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای برهی بیماری ها نظیر دیابت، صرع ، داروهای کورتون و داروهای بارداری می باشد
که اگر فرد اندکی مستعد چاقی باشد باعث چاقی او می شود. جدا از تمامی این موارد، چاقی و اضافه وزن ممکن است باعث بروز خطراتی برای فرد نیز بشود.
این خطرات به شرح زیر است:
احساس خستگی زیاد و مداوم فرد و هم چنین بی انرژی بودن او
مشکلات تنفسی نظیر تنگی نفس در هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله
سوزش در پوست
اخلال در خواب یا داشتن خرو پف در هنگام خوابیدن
تعریق بسیار زیاد نسبت به سایر افراد و هم چنین داشتن درد مفاصل
از طرفی چاقی ممکن است ریسک ابتلای یک فرد به بیماری هایی نظیر موارد زیر را افزایش دهد:
اختلال در تحمل گلوکز در بدن
ابتلا به دیابت نوع 2 در بدن فرد
بالا رفتن کلسترول یا تری گلیسرید در خون
فشارخون بالا
سکته مغزی
بیماری های عروقی کرونر قلبی
آپنه خواب که این پدیده زمانی اتفاق می افتد که الگوهای تنفسی یک فرد یا توجه به چربی های بیش از حد کجاز اطراف قلب ، ریه و گردن راه های تنفسی را ببندد و تنفس فرد برای مدتی قطع شود.
سندروم های تخمدانی و ایجاد مشکلاتی در هنگام باروری یک فرد
عوارضی که چاقی در دوران باروری به وجود می آورد مانند افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران حاملگی ، دیابت های بارداری، زایمان های زودرس و ریسک بالای انجام سزارین.
بی اختیاری های ادراری که در اثر استرس ممکن است به وجود آید یا نشت کردن ادرار حین سرفه یا عطسه
به وجود آمدن سنگ کیسه ی صفرا
سوزش سر دل
ابتلا به سرطان هایی از جمله روده بزرگ، پستان و آندومتر رحم.
ابتلا به نقرس، کبد چرب و هم چنین بیماری های مزمن کلیوی
بروز اختلالاتی در نعوظ
ابتلا به آسم و بیماری های تنفسی
در کنار تمامی این عوامل که باعث ناراحتی های جسمانی می شود، اضافه وزن یا چاقی به تنهایی می تواند مشکلات روانشناختی زیادی را برای یک فرد به وجود می آورد.
اعتماد به نفس پایین، انزوا و گوشه نشین کردن یک فرد ، افسردگی و اختلال در روابط وی با دوستان و آشنایان به دلیل پرخاشگری های وی می تواند از جمله ی این عوارض باشد. تحقیقات پژوهشگران نقاط مختلف جهان حاکی از آن است که چاقی می تواند بر امید فرد به زندگی نیز تاثیر گذار باشد.
به طوری که بر طبق این تحقیق احتمال مرگ در افراد با شاخص توده ی بالاتر از 35 در سنن جوانی بسیار بالاتر از افراد همسن با وزن کمتر می باشد. در صورتی که فرد سیگاری باشد این ریسک بالاتر می رود و عمر فرد کوتاهتر خواهد شد.
فواید کاهش وزن در یک فرد:
بسیاری از مردم زمانی که به وزن ایده آل خود می رسند احساس اعتماد به نفس بیشتری نسبت به گذشته به آن ها دست می دهد. از این رو زندگی را بهتر لمس کرده و انرژی بیشتری برای ادامه زندگی می گیرند.
خطر مبتلا شدن به بیماری هایی که در بالا ذکر شد تا میزان بسیار زیادی کاهش پیدا می کند و هم چنین کاهش وزن باعث می شود روند درمانی بیماری های دیگری که فرد به آن ها مبتلا است بهتر و سریعتر پیش برود.
عمر فرد بیشتر می شود و فرد سال های باقی مانده ی زندگی خود را با خیالی آسوده تر و امیدی بیشتر طی خواهد کرد.
در صورتی که یک فرد به اضافه وزن خود آگاه نباشد روش های بسیاری وجود دارد که به کمک آن ها می تواند میزان سلامت خود را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهد.
همچنین جهت اطلاع از اینکه آیا به بیماری هایی که چاقی علت اصلی آن هاست مبتلا شده اند یا خیر می توان آزامایش های بسیاری انجام داد.
آزمایش هایی نظیر کنترل قند، تری گلیسیرید ، سطح کلسترول خون، هورمون های تیروئیدی و آزمایش های مربوط به کبد و چک کردن فشار خون از این دسته می باشند.
برای اطمینان از سلامت روان خود نیز یک فرد می تواند با مراجعه به پزشکان روانشناس و روانپزشک، علائم و نشانه های روحی خود را با او در میان بگذارد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
چه عمل های دیگری برای رفع معضل اضافه وزن در افراد وجود دارد و به طور کاربردی تاثیر گذار است؟
-
عمل جراحی پیکر تراشی
نام دیگر این جراحی لیپوماتیک می باشد این عمل جراحی باعث از بین بردن چربی های اطراف شکم و بقیه نقاط خاص بدن بدون درد و خونریزی می شود. از جمله عوارض این جراحی می توان سوختگی و کبود شدن پوست و هم چنین ایجاد سوراخ در اندام های داخلی بدن و احتمال ایجاد عفونت را نام برد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
-
عمل جراحی لیپو پلاستی
نام دیگر این جراحی لیپوساکشن می باشد (که در زبان محاوره بیشتر از این نام بهره می بریم) عمل جراحی لیپوپلاستی با از بین بردن چربی های اضافه توسط لوله ی کوچکی به نام کاندول سبب کاهش وزن افراد می شود.
جنس کاندول معمولا از استیل می باشد. از جمله عوارض این جراحی هم با توجه به ایجاد زخم روی پوست باعث کبودی پوست و احتمال ایجاد عفونت می شود، هم با توجه به اینکه لایه زیری پوست برداشته می شود باعث افتادگی و شل شدن پوست اطراف ناحیه دستکاری شده می شود.
-
عمل جراحی اسلیو معده
در این جراحی ساختار معده را به حالت تیوپی تغییر می دهند که همین امر موجب کاهش کالری دریافتی بدن می شود. از جمله عوارض این جراحی می توان به بازگشت وزن از دست رفته طی ۵ سال اشاره کرد.
همچنین این جراحی از آنجایی ک بعدا تاثیرش روی بهبود کاهش وزن اشخاص از بین می رود ممکن است تاثیرش روی بهبود دیابت نوع ۲ که از قبل در افراد وجود داشته هم از بین رود. و فرد این بار با شدت بیشتری هم مبتلا شود.
-
عمل جراحی زیبایی شکم
نام علمی این جراحی ابدومینوپلاستی می باشد .این جراحی معمولا باعث کاهش چربی های اطراف ناحیه شکم می شود و باعث کوچک و تنگ شدن ناحیهی شکمی می شود. که البته نتایج ضعیف تری نسبت به باقی جراحی ها دارد و باعث باقی ماندن اثر زخم روش شکم نیز می شود.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
-
جراحی لاپاراسکوپی باندینگ شکمی قابل تنظیم
منظور از این جراحی این است ک جراح با کار گذاشتن باندی به دور معده باعث تقسیم شدن معده به دو قسمت کوچکترکه سبب دریافت مقدار کمتر مواد غذایی و همچنین فشرده تر شدن معده می شود.
وقتی که باند دور معده کمی باد شود باعث می شود که معده فشرده می شود. با اینکه این عمل از شایع ترین جراحی های لاغری می باشد ولی تاثیراتش نسبت به بقیه جراحی ها کمتر است و پس از طی مدت زمانی باید دوباره برای سفت کردن باند به پزشک مراجعه کنید.
-
عمل جراحی بای پس معده
این جراحی را به دو روش می توان انجام داد ک توضیحات آن به شرح زیر می باشد.
الف Rouxen_y:
این روش شایع ترین روش جراحی معده می باشد، در این روش بخشی از قسمت کاردیای معده را برش می زنند و بقیه آن را نیز می دوزند، در این روش معده افراد قابلیت جذب کمتری پیدا می کند
و علاوه بر آن مقدار مواد غذایی که فرد می تواند در هر وعده دریافت کند هم به طور چشمگیری کاهش می یابد. سپس طی بقیه جراحی قسمتی از روده کوچک را می برند و به معده وصل می کنند.
به این صورت است که غذا بخش زیادی از روده و معده را میان بر زده و مستقیما وارد قسمت وسطی روده کوچک می شود
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
ب) عمل جراحی به روش بلیو پانکراتیک:
این روش جراحی به مراتب پیچیده تر از روش قبلی می باشد در این روش پیچیده بخش بزرگتری از معده را می برند، در این روش لوله ای را در معده کار می گذارند که مستقیما به روده کوچک وصل شود و این کار هم باعث کمتر شدن جذب مواد غذایی می شود. این جراحی هم بسیار خطرناک می باشد.
-
جراحی لاغری پلیکاسیون معده
در این روش برای کوچک کردن معده، آن را نمی برند بلکه به صورت چین هایی معده را روی هم می دوزند، بنابراین در صورتی که فرد دچار واکنش های بعد عمل شود می توان با باز کردن این چین ها واکنش ها را برطرف نمود
این جراحی در بین افرادی که BMI ما بین اعداد ۳۵ تا ۴۰ را دارند بیشتر دیده می شود. از جمله عوارض آن قابل بازگشت بودن اضافه وزن را می توان نام برد که به این دلیل اتفاق می افتد که پس از مدتی این بخیه ها باز شده و معده دوباره به حالت عادی برگشت می کند.
چگونه می توان شاخص های وزنی یک فرد را محاسبه کرد و از آن به عنوان یک معیار استاندارد برای انجام عمل اسلیو استفاده کرد؟
برای اینکه از وزن خود اطمینان حاصل کنید که به اضافه وزن دچار شده اید یا خیر روش های زیادی وجود دارد. اما آنچه که هم به طور استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد
و هم مبنای بسیاری از عمل های جراحی لاغری قرار داد شاخص BMI می باشد. به طور کلی می توان به کمک روش های زیر از میزان اضافه وزن خود مطمئن شوید:
اولین و معتبرترین شیوه برای تشخیص اضافه وزن افراد شاخص BMI یا به اصطلاح شاخص توده ی بدنی می باشد. برای محاسبه ی بی ام ای وزن خود می توانید به راحتی با کمک یک فرمول محاسباتی وزن خود را مشخص نمایید.
در ابتدا شما باید وزن خود را به پوند تبدل کنید. ( هر پوند را یک و نیم کیلو در نظر بگیرید) آن در عدد 703 ضرب کنید و سپس قد خود را به اینچ تبدیل نمایید. ( هر اینچ تقریبا برابر است با 2.5 سانتی متر) .
در نهایت عدد به دست آمده ی وزن خود را بر مجذور قد خود تقسیم کنید.
عددی که در نهایت حاصل می شود شاخص بی ام ای بدن شماست که برای مردو زن استاندارهای متفاوتی تعریف کرده است.
برای مثال اگر وزن شما 92.5 کیلوگرم باشد آن را به پوند تبدیل کنید. وزن شما به صورت تقریبی برابر 185 پوند خواهد بود. به همین صورت قد خود را به اینپ تبدیل کرده و عددی به اندازه ی 65 اینچ به دست می آید.
در نهایت به راحتی می توان اعداد به دست آمده را در فرمول بی ام ای قرار داد و شاخص بی ام آی را محاسبه کرد.
185 * 703 = 130055
65 * 65 = 4225
130055 / 4225 = 30.78
شاخص بی ام ای در این فرد عدد 30.78 به دست آمد. اگر این شاخص به دست آمده برای یک فردی بزرگسال باشد، چون بزرگتر از عدد 30 می باشد پس او را در زمره ی افراد چاق قرار می دهد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
بر اساس قوانین این شاخص، حدود زیر به صورت تقریبی وضعیت چاقی نرمالی و یا لاغری در یک فرد را مشخص می کند.
اضافه وزن : 25.0 تا 29.9
وزن نرمال : 18.5 تا 24.9
کم وزن یا لاغر: زیر شاخص 18.5
بی ام ای یکی از مرسوم ترین ابزار های مشخص کردن اطلاعات کلی در خصوص وزن شما می باشد. اما به کمک این شاخص نمی توان مقدار چربی بدن یک فرد را به طور کامل اندازه گرفت .
به عبارت دیگر، بی ام ای نمی تواند مشکل اصلی وزن شما را مشخص کند یا به شما این اخطار را بدهد که اضافه وزن شما جدی است. در برخی موارد نیز نمی توان به صورت قطع به یقین به شاخص بی ام ای اعتماد کرد.
برای مثال افرادی قوی هیکل هستند که بیشتر بدن آن ها عضله می باشد. این افراد شاخص بی ام ای بالایی دارند اما توده ی چربی در بدن آن ها بالاست.
در کنار این موارد افراد مسن و بزرگسالی نیز هستند که به دلیل از دست دادن میزان زیادی غعضله در بدن خود، شاخص بی ام آی آن ها از میزان واقعی کمتر است.
بنابراین اگر احساس می کنید که شاخص بی ام ای در بدن شما به درستی صدق نمی کند حتما با پزشک خود در این باره مشورت نمایید.
روش دوم اندازه گیری دور کمر:
اندازه گیری دور کمر دومین روش آسان برای مشخص کردن وزن سالم در یک فرد می باشد. دور کمر در یک فرد یکی از مهم ترین عوامل برای چاقی محسوب می شود.
چون چربی های شکم ممکن است برای شما خطر آفرین بوده و شما در معرض ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع 2، فشارخون بالا و بیماری های قلبی قرار بدهد.
این روش نیز مانند بی ام ای نمی تواند به طور دقیق برای شما مشخص کند ه آیا اضافه وزن دارید و یا خیر. در هر صورت این روش نیز روش مرسومی است و در نظر افراد مختلف طرفدار بسیار زیادی دارد. در هر صورت نکاتی که برای اندازه گیری اضافه وزن به کمک روش دور کمر باید رعایت کرد به شرح زیر است:
- دور کمر یک مرد نباید بیشتر از 40 اینچ یا 101 نیم سانتی متر باشد.
- دور کمر استاندارد در بدن یک خانم که باردار نباشد باید کمتر از 35 اینج یا 89 سانتی متر باشد.
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
برای اندازه گیری دور کمر خود ذکر نکات و موارد زیر خالی از لطف نیست:
- به صورت ایستاده یک متر نواری و استاندارد بردارید و آن را دور کمر خود یا دقیقا بالای استخوان ران خود بپیچید.
- متر را در صورت آزاد و فیکس بدن خود قرار دهید، به صورتی که به پوست شما فشاری وارد نشود.
- قبل از آنکه کمر خود را اندازه بگیرید نفس خود را کامل از ریه های خود خارح کنید.
نسبت دور کمر به دور باسن:
برای مشخص کردن وزن سالم بدن یک فرد روش دیگر نسبت دور کمر به دور باسن یک فرد می باشد. در این روش دور باسن یک فرد را بر حسب اینچ با دئر کمر آن فرد بر حسب اینچ مقایسه می کنند. برای اینکه این روش را به درستی انجام دهید موارد زیر را باید رعایت نمایید:
لاغرترین قسمت از کمر خود را اندازه بگیرید.
پهن ترین قسمت باسن خود را اندازه بگیرید
عدد به دست آمده شاخص دور کمر شما نسبت به دور باسن شما خواهد بود. مردهایی که نسبت دور کمر آن ها به دور باسنشان عددی بیشتر از 0.9 باشد، شکم آن ها بزرگ است و حاکی از تراکم توده های چربی بالا در شکم آن ها است.
هم چنین زن هایی که نسبت دور کمر آن ها به دور باسن آن ها بالاتر از 0.85 است وزن بالایی دارند یا به عبارت دیگ فرم بدن آن ها شبیه به گلابی می باشد.
در حالت کلی نکات و موارد بسیاری برای شاخص دور کمر به دور باسن وجود دارد که در افراد مختلف با شرایط جسمانی مختلف متفاوت می باشد.
اصولا اضافه وزن مردها بیشتر در قسمت شکم آن ها نمایان می شود و این اضافه وزن در زن ها بیشتر در ناحیه باسن و کفل های آن ها موجود می باشد.
با توجه به موارد گفته شده در عمل هایی هم چون اسلیو معده برای اینکه تشخیص دهند فرد مستعد انجام این عمل هست یا خیر، شاخص بی ام ای را مد نظر قرار می دهند و در صورتی که فرد از لحاظ بی ام ای واجد الشرایط انجام عمل اسلیو باشد ، سایر پارامترهای دیگر را نیز اندازه می گیرند.
افراد مختلف با چه میزان اضافه وزن مجاز به انجام عمل اسلیو معده می باشند ؟
با توجه به موارد گفته شده در بالا محدودیت هایی برای انجام عمل اسلیو معده وجود دارد. این محدودیت ها که مهم ترن آن شامل شاخص بی ام ای می شود به شرح زیر است:
- شاخص توده ی بدنی در فرد باید بالای 35 و کمتر از 40 باشد.
- چاقی او به مدت 5 سال ادامه داشته باشد
- روش های ساده مانند رژیم های غذایی و انواع ورزش ها را انجام داده باشد و از آن ها نتیجه ی مطلوبی دریافت نکرده باشد.
- فرد معتاد به نوشیدنی های الکلی نباشد
- و به بیماری زمینه ای که به آن دلیل دچار اضافه وزن شده است، مبتلا نباشد.
تمامی این موارد توسط پزشک بررسی می شود و در نهایت با توجه به شرایط فرد بهترین درمان و عمل جراحی به او پیشنهاد می شود. در حال حاضر به دلیل نتیجه دهی بالای عما اسلیو معده، رایج ترین نوع جراحی لاغری اسلیو معده در بین افراد متقاضی شناخته شده است.
چه افرادی مجاز به انجام عمل اسلیو معده نیستند یا به عبارت دیگر چه محدودیت هایی برای انجام عمل اسلیو معده وجود دارد ؟
عمل اسلیو معده با تمام مزایای و کاربردی که می تواند داشته باشد ، اما برای همه نمی تواند راه مفید و موثری باشد و حتی برای بعضی افراد ممنوع است زیرا می تواند اسیب های زیادی را به انها وارد نماید
و علاوه بر اینکه به هدف مطلوب خود دست پیدا نمی کنند ، بلکه اسیب های بعضا جبران ناپذیری را ممکن است که تجربه کنند و دچار زیان فراوانی شوند
به همینن دلیل با بررسی جدید ترین مقالات علمی روز دنیا و توصیه پزشکان متخصص این امر ما در اینجا لیستی از افراد که مجاز به انجام همچین عملی نیستند را برای شما اماده کرده ایم تا افرادی که قصد انجام این چنین عملی را دارید با خواندن و دانستن این ویژگی ها ، بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.
مطابق با نظر متخصصان افرادی که دارای بیماری زمینه ای صرع هستند ، کاندید مناسبی برای انجام عمل کوچک کردن معده یا همان اسلیو معده نیستند و این عمل برای انها ممنوع می باشد و باید از روش های دیگری برای کاهش وزن خود بهره مند شوند.
دومین دسته از افرادی که از انجام این عمل نهی می شوند افرادی هستند که دارای بیماریه زمینه ای قلبی هستند.
این افراد هم با تجویز و دستور پزشک از انجام این چنین عملی نهی می شوند و به هیچ عنوان برای انها مناسب نمی باشد و باید حتما پزشک متخصص خود را در جریان این مشکل قرار دهند.
دسته سومی که همواره پزشکان این عمل را برای انها ممنوع اعلام می دارند کسانی هستند که دارای بیماری های در زمینه روان اعصاب هستند و افرادی که از قبل دارای مشکلات عصبی و سیستم عصبی هستند از انجام این عمل باید دوری کنند
زیرا این افراد که دچار مشکلات عصبی بوده اند پس از انجام عمل و در دوره ی کاهش وزن خود فشار مضاعفی را بر سیستم عصبی خود تحمیل می کنند
و بنابراین مشکلات انها دو چندان می شود و ممکن است اصلا کار انها به بیمارستان و بستری کردن برسد. بنابراین افرادی که دچار اضطراب و استرس هستند مخصوصا از انجام این چنین عملی دست بکشند
و همچنین سایر افرادم که می خواهند این عمل را داشته باشند حتما با دکتر روان پزشک و یا روان شناسی مشاوره و مشورت های لازم را دریافت نمایند و از این نظر خاطر جمع باشند. بنابراین با توصیه پزشکان این دسته از افراد که دارای زمینه مشکلات روان و اعصابی هستند ، هرگز دست به عمل کوچک کردن معده نزنند.
به گفته پزشکان و متخصصان این رشته، متاسفانه بیشتر افرادی که یه مقدار چاق هستند، سریعا خواهان انجام عمل های کوچک کننده معده می شوند
که این در حالی است که این عمل تنها برای افرادی است که توده بدنی بین 35 تا 40 دارند انجام می شود و برای این افراد اساسا مناسب می باشد .
با این حساب اگر فردی که دارای توده بدنی کمتر 35 باشد ، اما همچنان خواهان انجام عمل اسلیو می باشد ، از وی رضایت نامه ای را گرفته می شود که اگر پس از انجام عمل اسلیو معده ، برای وی اتفاقی پیش بیاید بیمارستان و جراحان هیچ گونه تعهدی را ندارند و وی خود خواسته دست به انجام این عمل زده است.
از عوارض معمولی هم که این عمل می تواند برای این چنین افراد به وجود بیاورد این است که ممکن است باعث به وجود امد زخم و خون ریزی در فرد شود.
و یا اینکه محل اتصال معده به روده باریک دچار زخم شود و مشکلاتی را برای فردی که نیاز اصلا به همچین عملی نداشته است به وجود بیاورد.
بنابراین با توجه به این توضیحات شاخص توده بدنی برای انتخاب کاندیدای انجام این عمل بسیار با اهمیت است و تمام افراد خودشان می توانند ابتدا با محاسبه ی شاخص توده بدنی خود که از رابطه تقسیم وزن به مجذور قد محاسبه می شود
ابتدا خود اطلاع حاصل فرمایند که اگر توده بدنی انها بیش از 40 بود حتما و بدون شک مناسب انجام عمل کوچک کننده معده هستند و اگر بین 35 تا 40 بود چنان چه دارای مشکلات در زمینه دیابت و یا پر فشاری داشته باشد
در این حالت هم فرد را به انجام عمل کوچک کننده معده تشویق می کنند و می شود این فرد را تحت عمل جراحی قرار داد . همچنین دیگر افرادی که نیاز به انجام این عمل ندارند می توان به افراد با سن کمتر از 8 سال اشاره کرد
و یا افرادی که برای یک دوره کوتاه مدت کمتر از 5 اشاره کرد که دچار اضافه وزن شده اند همچنین به وجود امدن بیماری در افراد که برای مدت مشخصی باعث اضافه وزن انها شده باشد
و یا اینکه بعضیا به دلیل اعتیاد به الکل و یا شیرینی ها و نوشابه در مدت کوتاهی دچار اضافه وزن شدید می شوند که با ترک این عادت خود می توانند به وزن ایده ال خود دست یابند .
رژیم های غذایی لازم که برای بعد از انجام عمل اسلیو معده باید به کار گرفت شامل چه مواردی می شود ؟
در ادامه می خواهیم درباره ی اقدامات عملی که فرد پس از انجام این نوع از عمل باید انجام بدهد ، بیشتر برایتان بگوییم. شما باید این نکته را به یاد داشته باشید که عمل اسلیو معده هم مانند سایر جراحی ها که نیاز به رعایت یک سری نکات دارد
این عمل نکات خاص و از همه مهم تر رژیم غذایی خاصی را احتیاج دارد . یکی از این نکات ، پرهیز از خوردن خوراکی های جامد و سنگین است بعد از انجام عمل . البته معمولا دکتر ها پس از انجام عمل باید سفارش های لازم را به فرد از نظر رژیم غذایی بکند.
ما در ادامه برای شما در 4 بخش رژیم غذایی مناسب که اکثر پزشک ها ان را مورد تایید قرار می دهند را اورده ایم تا شما با رعایت این چهار بخش بتوانید خیلی زود تر به نتیجه مورد نظر خود دست بیابید .
فاز اول :
به تمام بیماران توصیه اکید می شود که تا 10 روز اول فقط از مایعات استفاده کنند ، به این دلیل است که بدن باید هیدراته شود. زمانی که بدن شما در حال هیدراته شدن باشد از ازدیاد علائمی همچون تهوع و یا استفراغ کاسته می شود و شرایط برای فرد راحت تر سپری می شود .
رعایت این چنین رژیمی به مدت ده روز برای افرادی که عادت به پرخوری زیاد دارند بسیار سخت و عذاب اور هست ، زیرا دوری از غذا برای این افراد به این حجم امری بسیار دشوار است .
اما از قدیم گفته اند بعد از هر سختی و دشواری اسانی در راه است . و شما با رعایت این نکته به نتیجه ای دوست خواهید داشت ، می رسید.
همچنین این نکته را باید بدانید که شما پس از انجام عمل تا چند هفته هرگز احساسا گرسنگی نخواهید کرد زیرا به دلیل کوچک شدن معده و اینکه هورمون گرلین دیگر ترشح نمی شود و این ها باعث می شود تا مدتی احساسا گرسنگی دیگر نکنید .
اما این نکته را هم باید توجه داشته باشید هنگامی که گفته می شود باید فقط مایعات مصرف کنید ، مقصود این نیست که هر مایعاتی را می توان مصرف کرد.
به عنوان مثال مایعاتی که حاوی کافئین بالا هستند مانند چایی ، قهوه ، نسکافه و . . . نباید مصرف کرد ، همچنین مایعاتی که حاوی قند بالایی هستند مانند اب میوه های صنعتی مناسب نیست
علاوه بر اینها ، مایعات گازدار برای دوره پس از عمل به هیچ وجه مناسب نیست از جمله انها می توان به دوغ و دلستر و نوشابه و . . . اشاره کرد که اینها هم اصلا مناسب نیست .
در کل شما باید در این مدت اب از دست رفته بدنتان را جبران کنبد ، به همین منظور خوردن مواد غذایی مانند ژله یا عصاره استخوان و پاستیل های بدون قند و چای های فاقد کافئین بسیار مفید است
علاوه بر اینها شما می توانید روزی حداقل 8 لیوان اب اشامیدنی نیز بخورید تا در جبران اب از دست رفته کمک شایانی شما را بکند .
شما در حال مطالعه مقاله اسلیو معده برای چه وزنی مناسب است هستیم
فاز دوم
پس از رعایت بخش اول که فقط استفاده از مایعات رقیق بود ، بیمارانی که عمل اسلیو معده انجام داده اند معمولا پس از ده روز احساس گرسنگی می کنند
و دیگر نمی شود رژیم غذایی انها فقط شامل مایعات باشد و به انها اکتفا کنند. در این بخش بیمار فقط باید مقدار زیادی پروتئین مصرف کند ، زیرا از این طریق است که بیمار زودتر احساس سیری می کند
و فشار خیلی مضاعفی به معده بیمار نیاید. به همین دلیل مصرف روزانه حدود 20 گرم پروتئین خالص به همراه 8 لیوان اب گزینه بسیار مناسبی برای شما می باشد.
همچنین از لیستی که در زیر برای شما اماده کرده ایم نیز می توانید بهره ببرید تا بتوانید زود تر پروتئین را به بدن خود برسانید .
- سوپ هایی که بسیار رقیق شده اند
- آبمیوه های طبیعی رقیق شده با اب
- پودینگ و بستنی های فاقد قند
- سوپ هایی که همراه نودل بسیار نرم آماده شده اند
- ماست کم چرب یا بدون چربی
- بستنی های رژیمی و بدون قند
- سس سیب رقیق شده که مقدار قند کمی دارد
همچنین در این مرحله که هنوز هستیم بهتر است از مصرف خوراکی ها و مواد غذایی که دارای کربوهیدرات یا چربی بالایی هستند خودداری کنید زیرا هنوز شما مجوز مصرف همچین مواد غذایی را دریافت نکرده اید .
هنگامی که شما بخش اول فاز دو را به درستی رعایت کرده اید ، معده فرد عمل کرده دیگر حالت قبل را ندارد و تغییر کرده است و هم اکنون می تواند پذیرای غذاهای سنگین تری نیز باشند .
این بدان معنی است که علاوه بر داشتن رژیم غذایی قبل از این غذاها و مواد خوراکی دیگری که در زیر اورده شده است را در رژیم غذایی خود داشته باشید و اینها نیز برای شما مجاز هستند .
- ماست های یونانی
- بلغور جو دوسر
- سیب زمینی ای که پوره شده
- مرغ و تن ماهی پوره شده یا به صورت کنسروی
- اسموتی های بدون قند
- تخم مرغ هم زده شده
- ماهی های سفیدی که پوره شده است
- خوراکی ها و مواد غذایی مخصوصو کودکان
مصرف این نوع مواد غذایی نباید بیشتر از نصف لیوان در طول روز باشد ، یعنی هدف از خوردن این مواد غذایی ، تنها دریافت 60 تا 80 گرم پروتئین است .
فاز سوم
بعد از اینکه بیمار تمام مواد غذایی که در قالب رژیم هایی که در دو بخش قبلی به ان اشاره کردیم رعایت کرد به مرور زمان می تواند در رژیم غذاییش ، غذاهای راحت تری را مصرف کند که به همین منظور ما این غذاها که برای شما در این مرحله مناسب است را در زیر قرار داده ایم ، این رژیم شامل :
- نان
- غذاهای حاوی قند
- سبزیجات خام
- غذاهای چرب
- کره و روغن
- پاستا و برنج
- پنیر کم چرب
- ماهی که گوشتی نرم دارد
- تخم مرغ با هر نوع پختی
- سبزیجات نرم شده
- سوپ های نسبتا غلیظ
فاز چهارم
در این بخش ، که بخش اخر می باشد توصیه می شود که حداقل یک ماه از انجام عمل و رعایت تمام فاز های قبلی گذشته باشد .
بنابراین در این بخش فرد که عمل اسلیو معده را انجام داده است می تواند کم کم از غذاهای جامد استفاده کند و روزانه دو تا وعده غذای اصلی و معمولی که البته بهترین آنان در لیستی در زیر قرار داده ایم
تا بیشتر از ان مواد غذایی استفاده کند ، اما در کل رژیم غذایی به حالت تقریبا نرمال بر می گردد . اما هم چنان باید در رژیم غذایی هر روز بیش از 8 لیوان اب را بنوشد
و همچنین مصرف تقریبی 80 گرم پروتئین به طوری که نیم ساعت پیش از مصرف نهار باشد توصیه می شود . ولی خوردن زیاد مایعات که معروف ترین ان هم اب است پیش از مصرف غذا خیلی توصیه نمی شود .
در تمام مراحل قبلی که رژیم های خاصی را در بر داشت تنها مواد غذایی که بیش از حد به انها اشاره کرده ایم مواد غذایی بودند که بیشتر شامل مواد پروتئینی بودند
اما فقط پروتئین برای بدن نیاز نیست و بدن به ویتامین ها و مواد غذایی دیگری نیز نیاز دارد. به همین سبب شما در این مرحله برای جبران تمام کمبود های ویتامینی که به دلیل مراحل قبلی در بدن شما به وجود امده است
از مولتی ویتامین های استاندارد برای دریافت انواع ویتامین ها بهره مند شوید. به مرور که معده فرد به روال عادی و طبیعی تر خود بیشتر نزدیک می شود
بهتر است تا فرد در طول روز هر بار دو تا سه وعده میان وعده غذایی داشته باشد . اما ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که هر وعده از این میان وعده ها شامل مقدار کمی حجم مواد غذایی باشد و نباید به معده فشار زیادی وارد شود .
شما در این مرحله می توانید به مقدار خیلی کمی از پنیر های خامه ای کم چرب ، گوشت های کم چرب و میوه ها به همراه برنامه غذایی که در فاز های پیش از این داشتید استفاده کنید.
با تمام نکاتی که در این مرحله به انها اشاره کردیم، اما همچنان یه سری از مواد غذایی هستند که هنوزم بهتر تا از مصرف انها خود داری کنیم تا به نتیجه مطلوب و مورد نیاز خود زود تر برسیم.
این مواد غذایی که به انها توصیه می شود در این مرحله هم خورده نشود شامل :
- نان و غلات سفید رنگ که حاوی قند و نشاسته زیادی هم هستند
- میان وعده های شامل قند
- غذاهای بسته بندی شده مثل انواع چیپس ها
- غذاهای سرخ کردنی که شامل کالری زیادی هم هستند
- روغن های مورد استفاده برای اشپزی
- انواع دسر و نوشابه و دلستر
بعد از انجام اسلیو معده تا چه میزانی فرد کاهش وزن خواهد داشت؟
بیشتر افرادی که این عمل جراحی را کرده اند ، بیان می دارند که بعد از عمل ظرف مدت 12 ماه به طور میانگین حداقل 50 در صد از اضافه وزن خود را از دست می دهند و وزنشان کمتر می شود.
به طور معمول فرایند کاهش وزن اضافی در افراد پس از انجام عمل اسلیو چیزی بین یک و نیم تا دو سال طول می کشد که در افراد مختلف با شرایط و ویژگی های متفاوت این زمان ممکن است متفاوت باشد.
البته در مواردی بعد از 2 تا 5 سال در افراد، شاهد مقداری اضافه وزن بوده ایم که این چیزی طبیعی و نرمال می باشد . مزیتی که این عمل دارد در طول یکسال بیش از 60 در صد از وزن اضافی فرد کاسته می شود .
این عمل جراحی اغلب بر بیماری هایی که با چاقی مفرط ارتباط دارند نیز تاثیراتی دارد.
و معمولا سبب بهبودی آن بیماری ها از قبلی انواع دیابت، فشار خون، سختی تنفش در خواب ، مشکلات کلسترول و بیماری های قلبی عروقی می شود .
حتی در مواردی بیماران گفته اند که که از نظر اخلاق و رفتار روحی نیز وضعیت بهتری را پیدا کرده اند . قابل ذکر است این روش ، عمل اسلیو یکی از سریع ترین و ساده ترین متد برای از بین بردن اضافه وزن
و همچنین رسیدن به تناسب اندام لازم است و روش موثری برای درمان چاقی مفرط می باشد. به طور میانگین در این روش 15 درصد از سایز و حجم معده فرد چاق از بین می رود.
و در پایان کلام:
زیبایی اندام شما از مهم ترین عواملی است که باعث سلامت روحی و روانی شما می شود. اگر به هر دلیل به اضافه وزن دچار شده اید و به دنبال راه هایی برای کاهش وزن هستید
در رژیم های غذایی خود تغییر ایجاد کنید. ترجیحا مواد غذایی پرکالری مانند انواع فست فود ها، تنقلات و چیپس و پفک ها ، مواد چرب و شیرین را حذف کنید و تحرک روزانه ی خود را بیشتر کنید.
در صورتی که به نتیجه ی دلخواه خود نرسیده اید و به صورت زمینه ای با این معضل سر و کار دارید، انتخاب عمل اسلیو می تواند بهترین آینده را به شما هدیه دهد. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بوده اید بسیار سپاسگزاریم.
5 پاسخ
سلام خسته نباشید. من ۸۰ کیلو وزن دارم میتونم عمل اسلیو انجام بدم؟؟
سلام دوست عزیز باید سایر شرایط بررسی شود. لطفا با کلینیک تماس بگیرید.
سلام،من دارای بی ام ای ۳۷ هستم،تمامی آزمایشات قبل از انجام جراحی اسلیو را انجام دادم،در سونوگرافی شکم و لگن مشخص شد که تعدادی سنگ صفرا به اندازه ی ۹ میلی متر در کیسه ی صفرا وجود دارد،آیا امکان جراحی همزمان اسلیو و صفرا وجود دارد؟
سلام دکتر جان ببخشید مزاحمتون میشم.من وزنم 180
و قدم 180رژیم و داروهای گیاهی و شیمیایی زیادی برای لاغری استفاده کردم الان الان دست و پام خوبه ولی شکم سینه و پهلوی گنده دارم .در ضمن من گشتی گیر بودم و حرفه ای ورزش میکردم ولی الان اینجوری شدم بهترین راه حل برای من چیست ممنونم از وقتی که به من دادید.خودم دوست دارم عمل ابدومینی انجام بدم نظر شما خیلی برام مهمه
سلام دکترجان.معذرت من ۴۴سالم هست قد۱۷۷وزن۱۴۰دیابتی فشارخون قلب هم آنژیوکردم.چشمم هم آب سیاه لیزرکردم متاسفانه جواب نداد.دارو فشارچشم وفشارخون مصرف میکنم.میتونم.جراحی کنم