آیا انگور چاق می کند

فهرست مطالب

در این مقاله به این موضوع می پردازیم که آیا انگور چاق می کند ؟ با ما باشید.

انگور، میوه ای خوشمزه و شیرین با کالری بسیار کم است. اما در مقایسه با بسیاری از انواع میوه ها نظیر هندوانه و یا گریپ فروت، کالری به نسبت بیشتری را در خود جای داده است.

با توجه به میزان کالری انگور کمی که در این میوه خوش خوراک نهفته است، انتظار می رود که بتوان از آن به عنوان یک میوه مناسب در رژیم های لاغری به منظور کاهش وزن استفاده کرد.

در این مقاله، سعی داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا انگور چاق می کند یا خیر و اگر خاصیت لاغرکنندگی دارد، برای چه افرادی می تواند در کاهش وزن، مؤثر عمل نماید؟

آیا انگور چاق می کند
آیا انگور چاق می کند

برای پاسخ به این سؤالات، از راهنمایی های دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی، بسیار بهره گرفته ایم. دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین انواع جراحی لاغری معرفی می شوند.

همچنین در این مقاله، به بررسی شاخص توده بدنی که فاکتور تعیین کننده میزان چربی انباشته در بدن می باشد، خواهیم پرداخت. چنان چه شما نیز از علاقه مندان به این موضوع جالب و پرطرفدار می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

در مقاله آیا انگور چاق می کند به بررسی موضوعات زیر خواهیم پرداخت:

ارزش غذایی نهفته در میوه انگور

آیا انگور چاق می کند؟

دلایل لاغر کنندگی میوه انگور

فواید میوه انگور برای کاهش وزن

آیا با کمک انگور می توان لاغر شد؟

بی ام آی چیست؟

عوارض بی ام ای بالا

مزایای انجام جراحی چاقی برای بی ام ای بالا

عوامل مؤثر بر بی ام ای بالا

سخن پایانی

 

ارزش غذایی نهفته در میوه انگور

در انگور، انواع مواد معدنی و ویتامین ها وجود دارد که این امر، این میوه شیرین و گوارا را در زمره میوه های با ارزش غذایی بالا قرار داده است. ارزش غذایی هر فنجان انگور، به صورت زیر طبقه بندی شده است:

ارزش غذایی نهفته در میوه انگور
ارزش غذایی نهفته در میوه انگور
ارزش غذایی موجود در هر فنجان انگور
کالری62 کالری
چربی0.3 گرم
کلسترول0
سدیم2 میلی گرم
کربوهیدرات16 گرم
فیبر0.8 گرم
شکر15 گرم
پروتئین0.6 گرم

با یک نگاه کلی بر جدول فوق، مشاهده می شود که کالری انگور در مقایسه با بسیاری از انواع میوه ها، بسیار کمتر می باشد.

همچنین در انگور، چربی های اشباع شده و کلسترول نیز وجود ندارد. علاوه بر این، میوه انگور یک منبع غنی از منگنز، مس، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین K می باشد که این امر، میوه انگور را در زمره میوه های بسیار مفید برای بدن قرار داده است.

انواع میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک را مشاهده کنید. همچنین می توانید با مطالعه رژیم میوه اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید.

آیا انگور چاق می کند؟

انگور می تواند هم به عنوان یک میوه چاق کننده و یا لاغر کننده در رژیم غذایی کاربرد داشته باشد. در حقیقت، تاثیر انگور روی بدن، ارتباط مستقیمی با نحوه مصرف، میزان مصرف و زمان مصرف این میوه خوشمزه خواهد داشت.

در شرایطی که از میوه انگور به اندازه ای کنترل شده و محدود استفاده شود، این میوه خاصیت لاغر کنندگی خواهد داشت. اما در شرایطی که از آن به اندازه بسیار زیاد و افراطی مصرف شود، تاثیر معکوس خواهد داشت و سبب افزایش وزن و چاقی می گردد.

آیا انگور چاق می کند؟
آیا انگور چاق می کند؟

اگر فردی تمایل به کاهش وزن داشته باشد، می بایست در طول روز، تنها یک پیمانه که معادل 100 گرم انگور می باشد را استفاده نماید. چنان چه بیش از این میزان در طول روز مصرف گردد، می تواند اثر معکوس و چاق کنندگی داشته باشد.

باید در نظر داشته باشید که شربت انگور، خاصیت چاق کنندگی دارد و استفاده از آن به هدف کاهش وزن، به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. نکته دیگری که می بایست به آن اشاره شود، خاصیت لاغر کنندگی انگور در افرادی مؤثر خواهد بود که شاخص توده بدنی ایشان، به محدوده چاقی و یا چاقی مفرط نرسیده باشد.

برای این گروه از افراد، روش های لاغری از جمله رژیم لاغری و یا ورزش، روش هایی کارآمد برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام به شمار نمی روند. برای بیماران مبتلا به بیماری چاقی و یا چاقی مفرط، تنها گزینه درمانی، انجام عمل جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی می باشد که در این مقاله، به این موضوع نیز پرداخته ایم.

دلایل لاغر کنندگی میوه انگور

تاثیرات انگور در کاهش وزن، در علم پزشکی به اثبات رسیده است. تنها با یک جست و جوی مختصر در مقالات پزشکی، می توان به این نتیجه رسید که انگور، میوه ای مؤثر در لاغری می باشد. در انگور، ماده ای با عنوان رزوراترول وجود دارد که خود عاملی بر کاهش وزن است.

این ماده که بیشتر در پوست انگور و به خصوص در انگور قرمز یافت می شود، علاوه بر فواید بی شماری که برای بدن دارد، لاغری را نیز به همراه دارد. رزوراترول، سبب آسان تر شدن چربی سوزی در بدن می گردد.

دلایل لاغر کنندگی میوه انگور
دلایل لاغر کنندگی میوه انگور

همچنین با بالا بردن متابولیسم بدن، میزان انرژی را تا حد قابل توجهی بالا برده که این میزان بالای انرژی، درصد چربی سوزی را نیز افزایش می دهد.

از همین رو، در پاسخ به این سؤال که آیا انگور چاق می کند باید گفت که این میوه اگر به صورت صحیح استفاده شود، نه تنها باعث چاقی نمی شود، بلکه یک لاغرکننده طبیعی نیز به شمار می رود.

انگور به دلایل مختلف، باعث کاهش وزن می گردد که در ادامه مبحث ” آیا انگور چاق می کند ” به این موارد اشاره کرده ایم:

انگور یک میوه کم کالری

در بخش های پیشین، به میزان کم کالری موجود در میوه انگور اشاره کردیم. این میوه سودمند، می تواند مواد غذایی لازم برای بدن را به خصوص در هنگام پیروی از یک رژیم لاغری تامین نماید و همچنین احساس سیری طولانی مدتی را به وجود آورد.

انگور همراه با یک رژیم لاغری می تواند یک میان وعده کم کالری و مفید برای کاهش وزن به شمار رود. با خوردن تنها یک فنجان انگور، به فرد احساس سیری القاء می گردد و دیگر احساس گرسنگی نخواهد داشت.

انگور یک میوه کم کالری
انگور یک میوه کم کالری

در رژیم های لاغری، عموماً از کالری بسیار کمی استفاده می شود. لذا، مصرف انگور با میزان کالری کم موجود در آن می تواند مقدار کمی کالری را برای تولید انرژی و نه تبدیل شدن به چربی، به بدن منتقل نماید.

بدن پس از مصرف کالری موجود در انگور، برای تامین مابقی انرژی مورد نیاز خود، از چربی های ذخیره شده در بدن استفاده می نماید و این امر، سبب چربی سوزی، کاهش وزن و در نتیجه لاغری می گردد. در برخی از رژیم های لاغری، از آجیل به عنوان میان وعده استفاده می شود.

این در حالی است که در میزان مساوی از انگور و آجیل، مقدار کالری موجود در آجیل، تقریباً 10 برابر انگور می باشد. این امر خود حاکی از مفید بودن انگور، در یک رژیم لاغری می باشد.

انگور منبع غنی از فیبر و آب

در انگور، میزان قابل توجهی آب و فیبر وجود دارد. به طوری که بیش از 80 درصد از این میوه خوشمزه، از آب تشکیل شده است. این میزان از آب، سبب افزایش متابولیسم بدن شده و می تواند کمبود آب بدن را جبران نماید. به عبارت دیگر، سبب هیدراته شدن بدن می گردد.

علاوه بر میزان بالای آب در انگور، در آن فیبر یافت می شود. فیبر یک عامل مهم و اساسی در تمامی رژیم های لاغری می باشد. مصرف فیبر، سبب می گردد که به فرد احساس سیری طولانی مدت دست داده و حس گرسنگی، به صورت کامل رفع گردد.

انگور منبع غنی از فیبر و آب
انگور منبع غنی از فیبر و آب

انگور، یک منبع غنی از فیبر می باشد. مصرف این میوه، البته به اندازه کافی و کنترل شده می تواند باعث کاهش احساس گرسنگی ناشی از رژیم لاغری شود.

شاید فیبر موجود در انگور، به نسبت بسیاری از انواع میوه ها کمتر باشد، اما خود این میزان نیز برای ایجاد تغییراتی در کاهش وزن، بسیار مؤثر می باشد. در ادامه مبحث ” آیا انگور چاق می کند “، به بررسی دیگر فواید این میوه مفید و در عین حال خوشمزه، می پردازیم.

انگور یک میوه شیرین

در ادامه مبحث آیا انگور چاق می کند به بررسی تاثیرات مثبت مزه شیرین انگور و وجود آن در یک رژیم لاغری خواهیم پرداخت. علت این که بسیاری از افراد، از رژیم های لاغری دوری می کنند، اجبار در پرهیز از شیرینی جات می باشد.

انگور یک میوه شیرین
انگور یک میوه شیرین

حال اگر بتوان در رژیم خود از یک ماده شیرین و در عین حال مؤثر در کاهش وزن استفاده کرد، شرایط پیروی از رژیم را بسیار آسان تر می نماید.

با توجه به این که شیرینی هایی نظیر آبنبات و یا انواع شکلات، در رژیم لاغری مجاز نمی باشند، شیرینی طبیعی انگور، برای فرد رژیم گیرنده بسیار دلچسب و لذتبخش خواهد شد. انگور، هم می تواند عطش علاقه به شیرینی جات را کاهش دهد و هم در لاغری تاثیر داشته باشد.

در این مقاله، سعی داریم به بحث و بررسی در زمینه موضوع آیا انگور چاق می کند بپردازیم. چنان چه شما نیز از مشکل اضافه وزن رنج می برید و به دنبال راهی برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می باشید، از شما دعوت می کنیم تا ضمن مشورت با دکتر مهدی سلیمی، با ما تا پایان این مقاله همراه شوید.

فواید میوه انگور برای کاهش وزن

میوه انگور در اشکال و اندازه های متفاوتی در طبیعت یافت می شود. با در نظر گرفتن انواع متفاوت انگور، می توان گفت که در هر فنجان انگور، به صورت تقریبی، از 60 کالری تا 100 کالری یافت می گردد.

فواید میوه انگور برای کاهش وزن
فواید میوه انگور برای کاهش وزن

در انگور پروتئین وجود دارد که یکی از ارکان اصلی در بیشتر رژیم های لاغری به شمار می رود. از طرفی دیگر، در انگور میزان بسیار کمی از چربی وجود دارد که این امر سبب می شود که بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود، به چربی سوزی بپردازد.

همچنین در انگور میزان قابل توجهی کربوهیدرات و فیبر یافت می شود. علاوه بر این، در انگور، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B6، کلسیم، ویتامین A، آهن و نیز منیزم وجود دارد که همگی این عناصر، می توانند از بدن در زمان پیروی از یک رژیم لاغری، محافظت کرده و از ضعف و ناتوانی ناشی از رژیم جلوگیری کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با دکتر سلیمی مشورت نمایید.

اما از مهم ترین مزایای استفاده از انگور به عنوان یک عامل کاهش دهنده وزن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انگور حاوی آنتی اکسیدان می باشد

در میوه انگور، میزان قابل توجهی از انواع آنتی اکسیدان ها وجود دارد که با مصرف آن ها، می توان از بروز بسیاری از انواع بیماری های قلبی و عروقی و نیز انواع سرطان جلوگیری نمود. بیشتر میزان آنتی اکسیدان موجود در میوه انگور، در هسته آن قرار دارد و پوست و گوشت آن، در مراحل بعدی، حاوی آنتی اکسیدان می باشند.

در میان انواع مختلف انگور، انگور قرمز و انگور بنفش، بیشترین میزان آنتی اکسیدان را که از خانواده آنتوسیانین می باشند، دارند. لازم است بدانیم که یکی از دلایل رنگ خاص این انگورها، همین وجود آنتوسیانین می باشد.

انگور حاوی آنتی اکسیدان می باشد
انگور حاوی آنتی اکسیدان می باشد

در انگور انواع دیگری از پلی فنول ها نیز وجود دارند که از آن جمله می توان به رستوراترول، کورستین و فلاونوئیدها اشاره کرد. این مواد، تاثیرات بسیار مثبتی بر بدن دارند. چنان چه در برنامه غذایی، از عناصری نظیر انگور استفاده شود، بدن را به صورت کامل از بروز انواع التهابات ایمن می نماید.

همچنین انگور می تواند سلول های بدن را از آسیب احتمالی رادیکال های آزاد محافظت نماید. شایان ذکر است که عنصر رسوراترول همچنین روی حساسیت به انسولین و نیز میزان مصرف انرژی، اثر می گذارد.

به طوری که این عنصر را می توان تنظیم کننده انرژی در بیماران دیابتی به شمار آورد. اما به صورت کلی، انگور را می توان عاملی مؤثر بر جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری ها به شمار آورد.

تاثیر مثبت انگور بر سلامت قلب

انگور، تاثیرات بسیار مثبتی بر عملکرد قلب دارد. در انگور، همانند انواع میوه ها و سبزیجات، میزان قابل توجهی پتاسیم وجود دارد. پتاسیم، عاملی تاثیرگذار بر سلامت قلب است. همچنین وجود پتاسیم در بدن، سبب تنظیم فشار خون و بهبود عملکرد قلب و تنظیم ضربان آن می گردد.

در هر 100 گرم انگور، در حدود 200 میلی گرم پتاسیم یافت می شود. بدن انسان، در طول روز به میزان تقریبی 4700 میلی گرم پتاسیم نیاز دارد.

تاثیر مثبت انگور بر سلامت قلب
تاثیر مثبت انگور بر سلامت قلب

با توجه به این که نمی توان این میزان از پتاسیم را در مواد غذایی که به صورت روزانه مصرف می شوند، یافت نمود، از همین رو مصرف انگور و سایر میوه ها و سبزیجات که منابع سرشاری از پتاسیم می باشند، می تواند این کمبود را جبران نمایند.

لذا توصیه می شود که انگور را به عنوان یکی از عناصر همیشگی در رژیم غذایی گنجاند. علاوه بر این، رسوراترول موجود در انگور می تواند از قلب و عروق محافظت نماید.

کمک به کاهش وزنی سالم

همان گونه که به آن اشاره شد، در انگور انواع مواد مغذی و نیز آنتی اکسیدان وجود دارد. وجود این عناصر، عاملی بر جلوگیری از انواع آسیب های قلبی شده و به سلامت قلب و عروق کمک می نماید.

بدون در نظر گرفتن نوع رژیم لاغری، باید در نظر داشت که برای گرفتن نتیجه ای بهتر، لازم است که از مواد غذایی همچون انگور استفاده شود.

در این میوه و سایر انواع میوه ها و سبزیجات، آب و فیبر وجود دارد و می تواند به جای مواد غذایی پرکالری و شیرین، مورد استفاده قرار گیرد. شیرینی انگور، با توجه به میزان کم کالری موجود در آن، سبب کاهش تمایل به مصرف شیرینی جات می گردد.

کمک به کاهش وزنی سالم
کمک به کاهش وزنی سالم

اگر به دنبال کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می باشید، ما را تا پایان مقاله آیا انگور چاق می کند همراهی کنید. در این مقاله، از راهنمایی های دکتر سلیمی، فوق تخصص در امر انواع جراحی های چاقی و لاپاراسکوپی، بسیار بهره گرفته ایم.

مفید بودن برای چشم

از دیگر فواید انگور، می توان به مفید بودن آن برای چشم اشاره کرد. میوه انگور، حاوی لوتئین و زاکسنتین می باشد که این دو ماده، عاملی مؤثر در سلامت چشم به شمار می روند و مشکلاتی نظیر کاهش دید را بهبود می بخشد.

علاوه بر این، مصرف انگور به صورت منظم و ممتد، می تواند خطر ابتلا به انواع بیماری ها نظیر بیماری دژنراسیون ماکولا را تا میزان بسیار بالایی کاهش دهد. فواید انگور، برای لاغری و نیز برای بسیاری دیگر از انواع بیماری هایی که بدن را تهدید می کنند، مفید می باشد.

مفید بودن برای چشم
مفید بودن برای چشم

از جمله بیماری هایی که با مصرف انگور می توان از آن ها جلوگیری نمود، می توان به بیماری فشار خون، روماتیسم، نقرس، مسمومیت داخلی و نیز از ابتلا به انواع سرطان اشاره کرد. همچنین انگور باعث قدرت بخشیدن به کارکرد قلب و درمانی برای بیماری های خونی و عصبی می باشد.

انگور یک عامل مؤثر در پاکسازی سموم از بدن می باشد. جالب اینجاست که مصرف انگور می تواند از تاثیرات منفی که آلودگی هوا بر بدن دارد نیز بکاهد. لازم به ذکر است که اگر انگور پیش از غذا مصرف شود، باعث لاغر شدن و اگر بعد از غذا خورده شود، باعث چاق شدن می شود. از دیگر فواید انگور، می توان به کاهش دوره نقاهت انواع بیماری ها اشاره کرد.

آیا با کمک انگور می توان لاغر شد؟

در ادامه مبحث آیا انگور چاق می کند به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که آیا مصرف انگور می تواند باعث کاهش وزن در همه افراد شود یا خیر!؟ در این مورد، لازم است که به این مورد پرداخته شود که همه افراد، دارای اضافه وزن مشابه نمی باشند.

آیا با کمک انگور می توان لاغر شد؟
آیا با کمک انگور می توان لاغر شد؟

به صورت کلی، رژیم های لاغری و ورزش به عنوان تکمیل کننده آن، تنها در شرایطی می توانند باعث کاهش وزن شوند که فرد، در شرایط اضافه وزن قرار داشته باشد و اضافه وزن او، از مرز چاقی عبور نکرده باشد.

افرادی که مبتلا به بیماری چاقی شده اند و یا در مراحل چاقی مفرط گرفتار شده اند، دیگر نمی توانند برای کم کردن وزن خود و یا رسیدن به تناسب اندام، بر رژیم لاغری تکیه کنند. از همین رو، لازم و ضروری است که به معرفی شاخص توده بدنی که میزانی برای نشان دادن سطح چربی انباشته شده در بدن می باشد، بپردازیم.

بی ام آی چیست؟

بی ام آی یا شاخص توده بدنی، یک معیار معتبر جهانی برای محاسبه شاخص توده بدنی میزان چربی انباشته شده در بدن می باشد. این معیار که از تناسب میان قد و وزن حاصل می شود، نشانگر میزان سلامت جسمی فرد از نظر چاقی، لاغری و یا تناسب اندام می باشد.

برای به دست آوردن محاسبه bmi دقیق، کافی است که وزن فرد را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد وی بر حسب متر تقسیم نمود. عدد حاصله، نشانگر وضعیت چاقی و یا لاغری افراد می باشد.

بی ام آی چیست؟
بی ام آی چیست؟

 این اعداد به صورت زیر طبقه بندی می شوند:

شاخص توده بدنی زیر 16.5 : کمبود وزن شدید

این افراد از کمبود وزنی شدید رنج می برند و وزن ایشان، فاصله ای بسیار تا حد نرمال و طبیعی دارد. این افراد عموماً دچار سوء تغذیه می باشند و امکان بروز انواع بیماری ها و حتی مرگ، در این افراد بسیار زیاد می باشد.

شاخص توده بدنی بین 16.5 الی 18 : کمبود وزن

این دسته از افراد نیز دچار کمبود وزن می باشند. اما کمبود وزن این افراد را می توان با یک رژیم صحیح غذایی، به وزن نرمال رساند.

از همین رو، دکتر سلیمی، فوق تخصص جراحی چاقی، به این افراد توصیه اکید می نمایند که پیش از آن که کمبود وزن ایشان در شرایط نامطلوب قرار گیرد، سریعاً به یک پزشک متخصص تغذیه مراجعه کرده و اقدام به پیروی از یک رژیم غذایی استاندارد به هدف افزایش وزن صحیح بنمایند.

شاخص توده بدنی بین 16.5 الی 18 : کمبود وزن
شاخص توده بدنی بین 16.5 الی 18 : کمبود وزن

همچنین ورزش نیز می تواند در کنار یک رژیم غذایی مناسب در رسیدن به تناسب اندام، بسیار مؤثر باشد.

شاخص توده بدنی بین 18.5 الی 24.9 : وضعیت نرمال

این گروه از افراد، دارای وزنی متعادل و نرمال هستند و در ایده آل ترین شرایط به سر می برند. دکتر سلیمی، به این گروه توصیه می کنند که با پیروی از یک رژیم غذایی سالم در کنار ورزش، تناسب اندام خود را حفظ نمایند. لازم به ذکر است که اهمیت این موضوع، با افزایش سن بیشتر می گردد.

شاخص توده بدنی بین 25 الی 29.9 : اضافه وزن

کلیه افرادی که در این بازه از بی ام آی قرار دارند، دارای اضافه وزن می باشند. این افراد، هنوز از مرز چاقی عبور نکرده اند و می توانند با پیروی از رژیم های لاغری استاندارد و صحیح به همراه انجام حرکات ورزشی متناسب با شرایط جسمی ایشان، وزن خود را تا حد نرمال و تا رسیدن به تناسب اندام، کاهش دهند.

شاخص توده بدنی بین 25 الی 29.9 : اضافه وزن
شاخص توده بدنی بین 25 الی 29.9 : اضافه وزن

شاخص توده بدنی بین 30 الی 34.9 : چاقی درجه اول

افرادی که در این بازه از بی ام آی قرار دارند، چاق درجه یک بوده و به دو دسته تقسیم می شوند. افرادی که تنها از مشکل چاقی رنج می برند؛ و افرادی که علاوه بر چاقی، از عوارض جانبی آن نظیر دیابت نوع دو، فشار خون و کلسترول بالا و نیز آپنه خواب، در رنج هستند.

دکتر سلیمی، به گروه اول که تنها با مشکل چاقی گریبانگیر هستند، توصیه می نمایند که با رژیم لاغری و ورزش، وزن خود را کاهش داده و به حد نرمال برسانند.

اما، افرادی که از بیماری های مرتبط با آن نیز در رنج هستند، می توانند با انجام عمل جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی، وزن خود را به سرعت کاهش داده و علاوه بر درمان مشکل چاقی، بیماری ها و عوارض ناشی از آن را نیز بهبود و درمان کنند.

البته در مورد نخست، باید گفت که شرایط روحی و جسمی بیمار، در روش کاهش وزن، تاثیر بسیار زیادی دارد.

شاخص توده بدنی بین 30 الی 34.9 : چاقی درجه اول
شاخص توده بدنی بین 30 الی 34.9 : چاقی درجه اول

افرادی که قادر نیستند بر یک رژیم لاغری پایبند باشند و یا با پیروی از انواع رژیم های لاغری و ورزش نتوانسته اند، وزن خود را کاهش دهند نیز می توانند برای رسیدن به وزن ایده آل، اقدام به انجام جراحی چاقی بنمایند و به صورت دائمی، تناسب اندام خود را حفظ نمایند.

شاخص توده بدنی بین 35 الی 39.9 : چاقی درجه دوم

کلیه بیمارانی که در این بازه شاخص توده بدنی قرار دارند، به گفته دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپارسکوپی و انواع جراحی های چاقی، دیگر نمی توانند با رژیم لاغری و یا ورزش، وزن خود را کاهش داده و به حد نرمال برسند.

تنها راه درمان این افراد که عموماً به بیماری های مرتبط با چاقی در درجات شدید آن نیز مبتلا می باشند، انجام جراحی چاقی است. این دسته از بیماران، می توانند پس از انجام جراحی چاقی، در مدت زمانی مشخص به وزن ایده آل دست یابند و سلامت جسمی و روحی خود را باز یابند.

شاخص توده بدنی بیش از 40 : چاقی درجه سوم

چاقی خطرناک یا چاقی از نوع سوم، خطرناک ترین و مرگبارترین نوع بیماری چاقی به شمار می رود. این گروه از افراد، در معرض خطرات جسمی و روحی بسیار شدیدی قرار دارند که حتی می تواند خطر مرگ را برای ایشان به دنبال داشته باشد.

این افراد، بدون درنگ و اتلاف وقت، می بایست به پزشک و جراح معالج مراجعه نمایند و برای کاهش وزن خود، سریعاً دست به کار شوند. در این درجه از چاقی، به دلیل بالا بودن بی ام آی، دیگر امکان کاهش وزن به کمک رژیم لاغری و ورزش وجود ندارد و تنها و بهترین گزینه درمانی برای این افراد، انجام عمل جراحی چاقی می باشد.

شاخص توده بدنی بیش از 40 : چاقی درجه سوم
شاخص توده بدنی بیش از 40 : چاقی درجه سوم

با انجام جراحی چاقی، این افراد می توانند به صورت بازگشت ناپذیر و دائمی، وزن خود را کاهش دهند و دیگر به اضافه وزن، مبتلا نشوند. هچنین، بیماری های زمینه ای ایشان نیز به تدریج و با کاهش وزن، رفته رفته بهبود یافته و درمان می یابند.

عوارض بی ام ای بالا

در دنباله مبحث ” آیا انگور چاق می کند ” به بررسی برخی از بیماری های مرتبط با بی ام ای بالا، خواهیم پرداخت:

  • دیابت نوع 2
  • بیماری های قلبی-عروقی
  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا
  • آرتروز
  • آپنه خواب و دیگر بیماری های تنفسی
  • ابتلا به انواع سرطان
  • افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی
  • ایجاد مشکلات باروری
  • بیماری کبد چرب

و …

عوارض بی ام ای بالا
عوارض بی ام ای بالا

تمامی این بیماری ها و بسیاری دیگر، همگی از عوارض ابتلا به بیماری چاقی و بی ام آی بالا می باشند که با انجام عمل جراحی چاقی، می توان علاوه بر درمان چاقی، این بیماری ها را نیز بهبود بخشید و درمان کرد.

ما در مقاله چرا چاق می شویم به بررسی موضوع دلایل اضافه وزن اشاره می کنیم.

مزایای انجام جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی، فواید بی شماری را به دنبال دارد که از آن جمله می توان به:

  • افزایش طول عمر
  • کاهش وزن و حفظ آن به صورت دائمی
  • درمان بیماری چاقی و عوارض مرتبط با آن
  • درمان رفلکس معده
  • بالا بردن قدرت باروری
  • افزایش متابولیسم بدن
  • بهبود کیفیت زندگی

و … اشاره کرد.

مزایای انجام جراحی چاقی برای بی ام آی بالا
مزایای انجام جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

هزینه جراحی معده چقدر استت؟

عوامل مؤثر بر بی ام آی بالا

فاکتورهای متعددی می توانند سبب بروز چاقی مفرط و بی ام آی بالا شوند که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • عوامل وراثتی و عادات خانوادگی
  • سبک نادرست زندگی
  • مصرف داروهای خاص
  • ابتلا به بیماری های خاص
  • عوامل محیطی، اقتصادی و اجتماعی

علاوه بر موارد فوق، ترک سیگار و بارداری و نیز عدم داشتن خواب کافی و مناسب و زندگی در شرایط پر استرس و تلاش های ناموفق پیشین برای کاهش وزن، همگی می توانند بر بروز بی ام آی بالا و چاقی مفرط، تاثیرگذار باشند.

عوامل مؤثر بر بی ام آی بالا
عوامل مؤثر بر بی ام آی بالا

سخن پایانی

انگور، یک میوه خوشمزه و بی نظیر با طعم و بویی منحصر به فرد می باشد که علاوه بر طعم گوارای آن، فواید بی شماری را نیز برای بدن به همراه دارد. در مبحث آیا انگور چاق می کند به بررسی این موضوع پرداختیم که آیا واقعاً این میوه خوشگوار، اثر چاق کنندگی دارد یا خیر!

انگور، هم می تواند اثر چاق کنندگی داشته باشد و هم لاغر کنندگی که این خود، یکی از خواص شگفت انگیز انگور می باشد. این اثر، بسته به میزان و نوع مصرف آن دارد. لازم به ذکر است که این لاغری به کمک رژیم غذایی و مصرف انگور، برای تمامی افرادی که وزن بالا دارند، نمی تواند بر کاهش وزن تاثیرگذار باشد.

برای افرادی که بی ام آی بالا دارند، تنها و بهترین گزینه برای درمان و حل مشکل چاقی، انجام عمل جراحی چاقی می باشد. جراحی چاقی فواید بسیار زیادی برای افرادی که به چاقی مفرط و بی ام آی بالا مبتلا می باشند، به همراه دارد.

لذا در بخش پایانی این مقاله، به بررسی بهترین گزینه درمانی برای رفع مشکل چاقی، به همراه راهنمایی های دکتر سلیمی، پزشک و جراح با تجربه در امر جراحی چاقی پرداختیم. امید است که مطالب بیان شده در مقاله آیا انگور چاق می کند برای تمامی خوانندگان و علاقه مندان به این مبحث، مفید واقع شده باشد.

در پایان توصیه می کنیم، صفحه میوه های ممنوع بعد از عمل بای پس معده را مشاهده کنید.

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پشتیبانی و سئو سایت توسط آلمانت

با یک کلیک تماس بگیرید