در این مقاله، سعی داریم در ارتباط با موضوع آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود اطلاعاتی را در اختیار علاقمندان به این موضوع قرار دهیم.
چنان چه شما نیز به این موضوع علاقمند می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
مقدمه
آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود؟
بله؛ آمپول پروژسترون باعث چاقی می شود در صورتی که دز زیاد از پروژسترون تزریق شود.
آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی می شود
آمپول پروژسترون، بسته به میزان مصرف آن و نیز نوع استفاده از آن، می تواند باعث چاقی گردد. این در حالی است که، اگر میزان تزریق آمپول پروژسترون، با توجه به سیستم بدن فرد و تحت نظر پزشک مجرب تزریق شود، می توان از این مشکل پیشگیری نمود.
پزشک متخصص، مقدار لازم برای تزریق پروژسترون را با توجه به شرایط فیزیکی فرد، تجویز می نماید. در شرایطی که میزان بالایی از پروژسترون به فرد تزریق شود، احتمال بروز چاقی، افزایش پیدا می کند.
ذکر این نکته حائز اهمیت می باشد که یکی از دلایل داشتن تناسب و تعادل اندام، این است که مقدار مناسبی از دو هورمون استروژن و پروژسترون، در بدن تولید شود.
بیشتر افرادی که پس از تزریق هورمون پروژسترون، دچار چاقی می شوند، در حقیقت هیچ گونه آگاهی در ارتباط با میزان مصرف هورمون پروژسترون و نیز نحوه صحیح استفاده از آن را، ندارند.
امروزه مشکل چاقی، به یکی از بزرگترین معضلات بشریت مبدل شده است. تکنولوژی های نوین، فواید بسیاری را با خود برای بشر به همراه داشته اند. اما در عین حال، سبکی نادرست از زندگی را به همه ما، تحمیل کرده اند.
سبک زندگی نشسته و بدون هیچ گونه تحرک و نیز مصرف مواد غذایی ناسالم و سبک نادرست خورد و خوراک، همگی از عواقب عصر تکنولوژی به شمار می روند.
برای اطلاع از این امر، بهترین روش، انجام آزمایش خون پروژسترون سرم، می باشد. در این زمینه، می بایست از پزشک معالج درخواست شود که انجام این آزمایش را برای فرد، تجویز نماید.
برای انجام آزمایش پروژسترون، با فرض داشتن یک قاعدگی 28 روزه، فرد می بایست در بین روزهای 19 الی 21 از چرخه قاعدگی خود، این آزمایش را انجام دهد.
چنان چه میزان پروژسترون سرم، در این روزها، پایین باشد، این به معنای این است که بدن فرد، پروژسترون کافی تولید نمی کند. هم چنین، این نتیجه، می تواند نشانگر عدم تخم گذاری صحیح در بدن فرد باشد.
میزان تولید پروژسترون در دوران بعد از قاعدگی
نکته حائز اهمیت دیگر، میزان تولید پروژسترون در دوران بعد از قاعدگی می باشد که به میزان بسیار قابل توجهی، کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، میزان تولید پروژسترون در بدن، پس از 35 سالگی، بسیار کاهش می یابد.
در این سن، میزان استروژن و پروژسترون در بدن، به صورت هم زمان، کاهش پیدا می کند. اما از میان این دو هورمون، کاهشی که در میزان پروژسترون مشاهده می شود، بسیار بیشتر است. این امر سبب می گردد که غلظت و میزان پروژسترون از استروژن بسیار کمتر باشد.
این خود دلیلی بر افزایش میزان استروژن در بیشتر بانوان در سنین بالای 35 سال می باشد. از همین رو، به این افراد، در این سن، توصیه می شود که ابتدا یک آزمایش خون پروژسترون سرم داده و در صورتی که در آزمایش ایشان، نشانه های کمبود پروژسترون مشاهده شود، می بایست به پزشک معالج مراجعه شود.
پزشک معالج، با توجه به نتیجه آزمایشات فرد، مناسب ترین میزان و دوز پروژسترون را برای فرد تجویز می نماید.
همچنین می توانید با مطالعه تاثیر چای ترش بر استروژن اطلاعات خود را این زمینه کامل تر کنید.
در این مقاله، سعی کرده ایم تا به بررسی موضوع ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” بپردازیم.
چنان چه تا به این جای مقاله برای شما مفید واقع شده است، با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید.
آمپول پروژسترون چیست؟
آمپول پروژسترون، این هورمون را که از انواع هورمون های مخصوص بانوان می باشد، به درون بدن، تزریق می کند. هنگامی که بدن انسان، هورمون پروژسترون را به اندازه کافی تولید نکند، لازم است که از یک هورمون جایگزین کمکی استفاده شود.
دلیل اصلی استفاده از این آمپول، طبیعی کردن روند قاعدگی در افراد می باشد. در بسیاری از مواردی که فرد برای ماه هاست که قاعدگی اش متوقف شده است و در عین حال، باردار نیز نمی باشد و یا هنوز به مرحله یائسگی نرسیده باشد، می تواند روند قاعدگی را با تزریق این آمپول، به حالت طبیعی بازگرداند.
پروژسترون، هورمونی حیاتی برای پیشگیری از بارداری، کنترل خونریزی غیر طبیعی رحم و نیز حفظ بارداری می باشد. آمپول پروژسترون، می توند از خونریزی غیرطبیعی رحم که دلیل اصلی آن کاهش سطح هورمون پروژسترون می باشد، جلوگیری نماید.
البته این نکته بسیار مهم است که تزریق این آمپول، به هیچ عنوان نباید به افراد باردار انجام شود. زیرا باعث ایجاد صدمات جدی به جنین شده و حتی احتمال سقط جنین، وجود خواهد داشت.
هورمون پروژسترون، در بدن آقایان و بانوان تولید می گردد
هورمون پروژسترون، در بدن آقایان و بانوان تولید می گردد. میزان تولید پروژسترون در هر دو جنسیت زن و مرد، تقریباً یکسان می باشد. تنها هنگامی که بانوان در دوران قاعدگی به سر می برند، میزان ترشح این هورمون در بانوان، بیشتر خواهد بود.
هورمون پروژسترون، نقشی بسیار حیاتی را در دوران بارداری ایفا می کند. الی الخصوص در 3 ماه اول دوره بارداری. در این بازه زمانی، ترشح هورمون پروژسترون، رحم را برای بارور کردن جنین، آماده می سازد.
همچنین، پروژسترون، رگ های خونی داخل رحم را برای تغذیه جنین، بررسی می کند. این روند تا هفته دهم، یعنی تا زمانی که جفت تشکیل می شود، ادامه می یابد. از این زمان به بعد، خون در جنین جاری می شود.
هورمون پروژسترون، به طرق مختلف می تواند وارد بدن شود. در زیر به این موارد اشاره کرده ایم:
کپسول ژلاتینه
ژل واژینال
قرص
درج واژینال
تزریقی یا همان به شکل آمپول
هر یک از این موارد، با توجه به مشکل بیمار و صلاحدید پزشک، تجویز می شوند.
در مقاله ای که پیش روی شماست، به بررسی موضوع ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” پرداخته شده است.
اگر شما نیز از علاقمندان به این موضوع می باشید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.
تزریق آمپول پروژسترون، چه فوایدی دارد؟
هورمون پروژسترون از جمله هورمون های بسیار مهم در بدن تلقی می گردد که در صورت عدم تعادل میزان پروژسترون و استروژن، احتمال بروز اضافه وزن و در پی آن، ابتلا به بیماری چاقی، افزایش می یابد.
از جمله فواید تزریق آمپول استروژن، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عمل حفاظت از پوشش داخلی رحم یا به بیانی دیگر محافظت از اندومتر
- جلوگیری از احتمال ابتلا به سرطان رحم
- حفظ میزان کلسترول خوب بدن که با عنوان اصلی HDL شهرت دارد
- کم کردن علائم مربوطه به یائسگی که از آن جمله می توان به نوسانات خلقی، اشاره کرد
- کاهش اثرات منفی انواع هورمون های غیرطبیعی و مصنوعی
آمپول پروژسترون به صورت عضلانی به فرد تزریق می گردد. این آمپول، در عموم جامعه، با عنوان آمپول پریود شدن، شناخته می شود. تزریق این آمپول، می تواند سیکل های نامنظم قاعدگی را تنظیم نماید.
میزان صحیح استفاده از پروژسترون
نکته نخست در ارتباط با میزان مصرف هورمون پروژسترون، میزان قدرت دارو می باشد. علاوه بر این امر، تعداد دفعاتی که فرد از این دارو مصرف می کند، نیز در مقدار مصرف این هورمون، تاثیر دارد.
نکته بسیار مهم، در ارتباط با مصرف هورمون پروژسترون، این است که، می بایست حتماً تحت نظر پزشک معالج تجویز شود. در همین راستا، می بایست دقت شود که زمان مجاز بین هر یک از دوزهای مصرف و نیز کل مدت زمانی که فرد از این دارو استفاده می نماید، می بایست حتماً تحت نظر پزشک باشد.
نکته بسیار مهم در زمینه تزریق آمپول پروژسترون، این است که به هیچ عنوان نباید این تزریق، برای کودکان انجام شود. در غیر این صورت، فرد به عوارض ناشی از کمبود و یا افزایش میزان هورمون پروژسترون در بدن، دچار خواهد شد.
یکی از عوارض افزایش میزان هورمون پروژسترون در بدن، اضافه وزن می باشد. دقت شود که چه هورمون پروژسترون و چه هورمون استروژن، چنان چه در بدن افزایش پیدا کنند و تعادل میان آن ها از بین برود، فرد به بیماری چاقی دچار خواهد شد.
بسیار مهم است که راهی مناسب را برای کاهش وزن خود در نظر گرفت
در این راستا، بسیار مهم است که راهی مناسب را برای کاهش وزن خود در نظر گرفت. انتخاب راه صحیح کاهش وزن، ارتباط مستقیمی با شاخص توده بدنی یا همان BMI دارد. در صورتی که میزان بی ام آی در فرد، از سطح مجاز اضافه وزن تجاوز پیدا کند و فرد به درجه چاقی برسد، تنها راه ممکن برای بازگشت به تناسب اندام، انجام جراحی چاقی می باشد.
دکتر سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی، در این زمینه، عدم تعادل میان پروژسترون و استروژن را از عوامل ابتلا به چاقی معرفی می کنند و برای افرادی که به سبب این مشکل، به بیماری چاقی دچار شده اند، توصیه می کند برای جلوگیری از پیشرفت روند چاقی و اضافه وزن خود، حتماً اقدام به انجام جراحی چاقی بنمایند و از مزایای این جراحی، بهره مند گردند.
یکی از بزرگترین مزایای عمل جراحی چاقی، بازگشت ناپذیر بودن وزن از دست رفته می باشد
یکی از بزرگترین مزایای عمل جراحی چاقی، بازگشت ناپذیر بودن وزن از دست رفته می باشد. بدین صورت که، کاهش وزن ایجاد شده پس از انجام جراحی چاقی، به صورت دائمی خواهد بود و فرد دیگر دچار اضافه وزن، نخواهد شد.
موضوعی که در این مقاله به آن پرداخته ایم، ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” می باشد.
در این راستا، از راهنمایی های دکتر سلیمی، جراح متخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی استفاده کرده ایم.
چنان چه تا این جای مقاله، برای شما مفید واقع شده است، با ما تا انتهای این مبحث، همراه شوید.
چگونه از آمپول پروژسترون استفاده کنیم؟
آمپول پروژسترون، از دسته ای از داروها با عنوان پروژستین می باشد. این آمپول، بر اساس تجویز پزشک و زیر نظر وی، می بایست در روز تنها یک بار، به فرد تزریق شود. تزریق آمپول پروژسترون به صورت عضلانی می باشد.
معمولاً از آمپول پروژسترون، در 6 الی 8 روز متوالی، استفاده می شود. البته دقت شود که میزان مصرف این هورمون، بستگی به شرایط بیمار و نحوه پاسخگویی بدن بیمار به درمان از طریق تزریق پروژسترون دارد.
اما، در مورد تزریق پروژسترون، می بایست به تاریخ مصرف آن دقت شود. همچنین می بایست دقت کرد که رنگ محلول به هیچ عنوان، تغییری نکرده باشد.
این نکته حائز اهمیت است که، تنها در صورتی که میزان و زمان تزریق هورمون پروژسترون، زیر نظر پزشک انجام شود، این آمپول اثربخشی خود را بر روی بدن فرد، نشان خواهد داد. از همین رو، توصیه اکید می شود که در صورت نیاز به تزریق آمپول پروژسترون، حتماً این عمل را تحت نظر پزشک انجام دهید.
عوارض ناشی از تزریق آمپول پروژسترون
تزریق هورمون پروژسترون به بدن، می تواند عوارض جانبی زیر را در زمان پریودی برای فرد، به همراه داشته باشد:
- افزایش وزن
- کاهش وزن
- احساس درد و تورم شدید در محل تزریق آمپول پروژسترون
- حساس شدن در ناحی سینه ها
- داشتن سردرد
- پدیدار شدن آکنه
- داشتن حالت تهوع
- افزایش میزان موهای بدن و هم چنین صورت
- افزایش ریزش موی سر
- داشتن حالت خواب آلودگی
- داشتن حالت سرگیجه
البته، تزریق آمپول پروژسترون می تواند عوارض شدیدتری را نیز به همراه داشته باشد که در ذیل به این موارد نیز اشاره کرده ایم:
- خونریزی شدید
- ترشحات غیرعادی واژن مانند خونریزی شدید و یا دیدن لکه
- آمنوزه یا قطع قاعدگی
- ایجاد توده در ناحیه سینه
- تورم در ناحیه مچ پا
- تغییرات در حالات روحی و روانی، مانند پدیدار شدن حالات افسردگی و نیز حالات عصبی بودن
- پدیدار شدن لکه های تیره بر روی پوست بدن و صورت
- داشتن تکرر ادرار به صورت بسیار دردناک
- رنگ تیره ادرار
- داشتن تهوع و استفراغ
- درد در ناحیه شکم و معده
- تغییر رنگ پوست و چشم ها به رنگ زرد
آمپول پروژسترون، همچنین در موارد نادری، باعث لخته شدن خون می شود.
عوارض بسیار خطرناک دیگری نیز در نتیجه تزریق آمپول پروژسترون ایجاد می شوند که گرچه عوارض نادری می باشند، اما در مواردی، هر چند اندک، دیده شده اند:
- سر درد ناگهانی و غش کردن
- ایجاد مشکلات تنفسی
- احساس درد و قرمزی و تورم در نواحی بازوها و پاها
- تغییر در سطح بینایی که از آن جمله می توان به تاری در دید، دوبینی و حتی از دست دادن کل بینایی چشم، اشاره کرد.
- عدم توانایی در صحبت کردن
- احساس ضعف شدید در یک سمت بدن
- احساس درد شدید در ناحیه قفسه سینه، دست چپ و نیز فک
از جمله عوارض جانبی خطرناک تزریق آمپول پروژسترون، می توان به واکنش های آلرژیک آن اشاره کرد.
البته این مورد نیز، به صورت خیلی نادری، مشاهده شده است و عمومیت ندارد. دقت شود که در صورت بروز هرگونه علائم آلرژیک، می بایست سریعاً به پزشک مراجعه شود.
شما در حال خواندن مقاله ای در ارتباط با ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” می باشید.
از تمامی علاقمندان به این موضوع، دعوت می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوند.
سخن پایانی
بسیاری از افراد بر این باورند که، تزریق آمپول پروژسترون می تواند باعث لاغری شود. اما ذکر این نکته حائز اهمیت می باشد که، تنها در صورتی که از این تزریق به میزان و دوز صحیح استفاده شود، می توان از تاثیرات آن بر افزایش و یا کاهش وزن، بهره مند شد.
به صورت کلی، در جواب این سؤال که، ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” یا خیر، باید گفت بله! البته در شرایطی که دز زیادی از این هورمون، به صورت تزریق، وارد بدن گردد.
برای حفظ تعادل بدن، می بایست مقدار مشخصی از دو هورمون استروژن و پروژسترون در بدن وجود داشته باشد. این در حالی است که، بیشتر مردم، به علت نداشتن اطلاعات کافی و کامل، از تزریق پروژسترون به اهداف مختلف، به میزان بسیار زیادی استفاده می کنند.
استروژن، خود از سه عامل استرون، استرادیول و استریول تشکیل شده است. این هورمون ها، به عنوان هورمون رشد شناخته می شوند. استروژن، سبب بزرگتر شدن سلول ها می شود. این سلول ها، شامل سلولهای چربی، رحم و نیز بافت پستان می شود.
برای از بین بردن خاصیت استروژن، پروژسترون بهترین راه حل می باشد. لذا، با مصرف صحیح پروژسترون و تعادل آن با هورمون استروژن، نه تنها فرد به چاقی دچار نمی شود، بلکه حتی در دوران قاعدگی نیز، می توان شاهد کاهش وزن بود.
کاهش وزن، به کمک تزریق به اندازه پروژسترون، تنها در شرایطی امکان پذیر می باشد که سطح BMI به حد چاقی نرسیده باشد
در این راستا، لازم به ذکر است که کاهش وزن، به کمک تزریق به اندازه پروژسترون، تنها در شرایطی امکان پذیر می باشد که سطح BMI به حد چاقی نرسیده باشد و نیز با یک رژیم لاغری استاندارد و انجام حرکات ورزشی منظم، همراه شود.
در شرایطی که، درجه چاقی فرد به حدی رسیده باشد که دیگر با این روش ها نتوان بیماری چاقی را درمان کرد، به گفته دکتر سلیمی، تنها راه مقابله با بیماری پیچیده چاقی، عمل جراحی چاقی می باشد.
جراحی چاقی، یک روش دائمی و بی خطر می باشد که هیچ گونه عارضه جانبی برای فرد به همراه نخواهد داشت. همچنین، باعث بالاتر بردن اعتماد به نفس فرد شده و مسیر وی را برای شرکت در فعالیت های اجتماعی، باز می نماید.
در این مقاله، سعی کرده ایم در ارتباط با موضوع ” آیا آمپول پروژسترون باعث چاقی میشود ” اطلاعاتی را در اختیار علاقمندان به این مبحث، قرار دهیم.
امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای ایشان، مفید واقع شده باشد.