در این مقاله به بررسی موضوع آپنه خواب در افراد چاق، از زبان جراح لاغری در قم می پردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
یکی از بیماری ها و اختلال هایی که برای بسیاری از افراد، یک مزاحم به تمام معنا به حساب می آید و آسایش را به معنای واقعی کلمه از آن ها می گیرد، بیماری یا اختلال آپنه خواب است.
البته آنها با مشکلات دیگری مثل تاثیر چاقی بر ریزش مو نیز دست و پنجه نرم می کنند.آنها گاهی با بیماری دیابت نیز درگیر می شوند که البته برای درمان دیابت فشار خون می توانید صفحه مربوط به خودش را مطالعه کنید.
آپنه خواب در افراد چاق، بیش از سایرین اتفاق می افتد. اما دلیل این اتفاق چیست؟ چه راه های برای درمان آن وجود دارد؟ این دو سوال را به عنوان پرسش های اصلی این مقاله به یاد داشته باشید.
مقدمه
در این راستا می توانید با دکتر سلیمی در رابطه باشید و از تجربیات و رهنمودهای دکتر سلیمی بهره ببرید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص درمان چاقی از طریق انواع جراحی می باشد.
اینفوگرافیک آپنه خواب در افراد چاق
ما قصد داریم تا در این مطلب که با عنوان آپنه خواب در افراد چاق نگاشته شده است، به آن دو پرسش و ده ها پرسش دیگر پاسخ بدهیم. با ما همراه باشید.
خطرات آپنه خواب در افراد چاق
- دیابت
- افسردگی
- نارسایی قلبی
- کم تمرکزی
- فشار خون بالا
آن چه در مقاله آپنه خواب در افراد چاق خواهید خواند:
چه عواملی باعث چاقی می شوند؟
عوارض اصلی چاقی
آپنه خواب چیست؟
انواع اصلی آپنه خواب
علائم آپنه خواب
علل آپنه خواب انسدادی
علل آپنه خواب مرکزی
عوامل خطر آپنه خواب
عوارض آپنه خواب
تشخیص آپنه خواب
روش های درمان آپنه خواب
راه های کاهش وزن
چگونه جراحی لاغری در درمان آپنه خواب ناشی از چاقی موثر است؟
هدف از جراحی چاقی چیست؟
انواع جراحی چاقی
نکاتی در مورد جراحی چاقی
سخن آخر
لطفا از پست آیا خواب ظهر چاق می کند دیدن کنید.
چه عواملی باعث چاقی می شوند؟
در ابتدای مقاله آپنه خواب در افراد چاق می خواهیم ببینیم که چاقی حاصل چیست و چه رفتارهایی باعث آن می شود.
یکی از راه هایی که می توان از چاقی جلوگیری کرد، دانستن علل چاقی برای پیشگیری از آن است. در اینجا با کمک دکتر سلیمی، به برخی از دلایل اصلی چاقی و اضافه وزن اشاره می کنیم.
عدم تعادل در کالری مصرفی و دریافتی
مقدار انرژی هر غذا بر حسب واحدی به نام کالری اندازه گیری می شود. با تنظیم کالری می توانیم بر وزن تاثیر بگذاریم. یک مرد بالغ برای حفظ وزن سالم و تامین انرژی مورد نیاز روزانه خود به حدود ۲۵۰۰ کالری و یک زن به حدود ۲۰۰۰ کالری در روز نیاز دارد.
به عنوان مثال، همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده و نوشیدنی ها می توانند در مجموع 1500 کالری داشته باشند که تنها غذای یک وعده است.
مشکل اصلی این است که بسیاری از افراد از نظر فیزیکی فعال نیستند. بنابراین تمام کالری مصرف شده در نهایت به عنوان چربی بدن ذخیره می شود. به عبارت دیگر، اگر کالری زیادی به خصوص چربی و قند مصرف کنید، اما از طریق ورزش و فعالیت بدنی انرژی نسوزانید، مقدار زیادی از انرژی اضافی به صورت چربی در بدن شما ذخیره می شود.
در تمام برنامه هایی که برای کاهش وزن تجویز می شود، اصلی ترین کاری که توصیه می گردد، رهایی از کالری های اضافی است. اگر انرژی کافی دریافت نکنید، بدن شما باید انرژی مورد نیاز خود را از سوزاندن چربی دریافت کند.
شما در حال مطالعه مقاله آپنه خواب در افراد چاق می باشید.
رژیم غذایی نامناسب
چاقی حاصل یک اتفاق یک روزه نیست، بلکه به مرور در نتیجه سبک زندگی و رژیم غذایی ناسالم ایجاد می شود. ریشه اکثر عادات غذایی ناسالم را می توان در جوانی جست و جو کرد.
شما ممکن است عادات بد غذایی را در سنین پایین از والدین خود بیاموزید و تا بزرگسالی به این کار ادامه دهید. از جمله رایج ترین نمونه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خوردن بیشتر غذاهای فرآوری شده:
این غذاها معمولاً چربی و قند بالایی دارند.
رفتن به بسیاری از رستوران ها:
همه می توانند بعد از یک روز خسته کننده در یکی از رستوران ها غذای خود را میل کنند. مشکل اصلی این است که غذاهایی که در رستوران ها سرو می شود، سرشار از قند و چربی است. تکرار این فرآیند می تواند منجر به تشکیل توده های بزرگ چربی اضافی در بدن شما شود.
پیشنهاد می کنیم از پست چاقی ثانویه چیست دیدن کنید.
پرخوری بی دلیل:
پرخوری به معنای خوردن وعده های غذایی بیشتر از نیاز بدن است. معمولا همه افراد در خوردن غذای مورد علاقه خود زیاده روی می کنند، اما اگر آن را در تمام وعده های غذایی تکرار کنید، نتیجه ای جز چاقی نخواهد داشت. اطرافیان شما در این زمینه تاثیر زیادی دارند.
به عنوان مثال، اگر دوستان یا اقوام شما پرخوری کنند، غیرممکن است که شما را متقاعد نکنند که همه غذاهای خوشمزه را بخورید.
عدم فعالیت بدنی
یکی از دلایل اصلی چاقی، عدم فعالیت بدنی است. بسیاری از افراد مشاغلی دارند که مجبورند بیشتر روز را پشت میز بنشینند.
همچنین بسیاری از افراد به جای پیاده روی یا دوچرخه سواری، از ماشین خود برای رفتن به هر جایی استفاده می کنند و در نتیجه شانس فعالیت بدنی را کاهش می دهند.
اگر به اندازه کافی ورزش نکنید، از انرژی تامین شده توسط غذایی که می خورید، استفاده نمی کنید. زیرا بدن انرژی اضافی را که مصرف می کنید، به عنوان چربی ذخیره می کند.
دکتر سلیمی توصیه می کند که بزرگسالان در کمترین حالت بیش از 2 ساعت در هفته ورزش هوازی با شدت متوسط، مانند دوچرخه سواری یا پیاده روی سریع داشته باشند.
لازم نیست که تمام این 2 ساعت را در یک روز انجام دهید. می توان آن را به دوره های کوچکتر تقسیم کرد. به عنوان مثال، شما می توانید به مدت 30 دقیقه در روز به مدت 5 روز در هفته ورزش کنید.
اگر چاق هستید و سعی می کنید وزن کم کنید و از عوارض چاقی خلاص شوید، ممکن است نیاز به ورزش بیشتری داشته باشید. ایده خوبی است که با این الگو شروع کنید، اما به تدریج میزان ورزش را در هر هفته افزایش دهید.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
ژنتیک
بسیاری از افراد چاق ادعا می کنند که تمام تلاش آن ها برای کاهش وزن بیهوده بوده است. زیرا چاقی در خانواده آن ها ارثی است یا به عبارتی ژن چاقی را دارند.
درست است که بعضی از خصوصیت های ارثی، مثل داشتن اشتهای زیاد که از والدین به ارث رسیده است، کاهش وزن را دشوارتر می سازند، اما مطمئناً آن را غیر ممکن نمی کنند.
در بسیاری از موارد، چاقی بیشتر به عوامل محیطی مانند عادات غذایی نادرست در دوران کودکی مرتبط است.
دلایل پزشکی
در برخی موارد، شرایط پزشکی ممکن است در افزایش وزن نقش داشته باشد. به عنوان مثال، کم کاری تیروئید یکی از شایع ترین علل افزایش وزن است. تقریباً از هر 100 نفر، 2 نفر از کم کاری تیروئید رنج می برند. در این شرایط، غده تیروئید دیگر قادر به تولید هورمون های تیروئید کافی نیست.
در نتیجه کمبود هورمون تیروئید، تمام فعالیت های مربوط به فرآیند متابولیسم بدن نیز کند می شود. از جمله این بیماری ها می توان به سندرم کوشینگ اشاره کرد.
این سندرم یک اختلال نادر است که باعث تولید بیش از حد هورمون های استروئیدی می شود. هورمون های استروئیدی باعث افزایش وزن می شوند که به نوبه خود منجر به عوارض چاقی می گردند.
از سوی دیگر، تعدادی از داروها می توانند باعث افزایش وزن شوند. رایج ترین آن ها آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی، ضد فشار خون، کورتیکواستروئیدها و غیره هستند. با این حال، اگر هر یک از این شرایط با داروی مناسب تشخیص داده و کنترل شود، می توانید به کاهش وزن برسید.
عوارض اصلی چاقی
در این بخش از مقاله آپنه خواب در افراد چاق به طور کامل به بررسی عوارض چاقی و بیماری های ناشی از اضافه وزن می پردازیم.
دیابت نوع 2
یکی از شایع ترین عوارض چاقی و اضافه وزن، افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است. دیابت نوع 2 بیماری است که در آن، سطح قند خون بسیار طبیعی است. قند خون بالا عامل اصلی بیماری های قلبی و کلیوی، سکته مغزی، قطع عضو و نابینایی است.
در سال 2009، دیابت هفتمین عامل مرگ و میر در جهان بود. دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است. سابقه خانوادگی و ژن ها نقش زیادی در ابتلا به دیابت نوع 2 دارند. سایر عوامل خطر شامل عدم فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و اضافه وزن در ناحیه کمر است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله درمان قطعی قند خون بالا را مطالعه کنید.
چگونه افزایش وزن باعث دیابت نوع 2 می شود؟
بیش از 87 درصد از افرادی که این بیماری را دارند، اضافه وزن داشته یا چاق هستند. دلیل این پدیده از انسولین ناشی می شود.
اضافه وزن، سلول ها را تغییر می دهد و آن ها را در برابر هورمون انسولین مقاوم می کند. انسولین، قند را از خون به سلول ها منتقل می کند و در آنجا به عنوان منبع انرژی استفاده می شود.
هنگامی که فرد به انسولین مقاوم است، قند خون توسط سلول ها جذب نمی شود. در نتیجه سطح قند خون بالا می رود.
علاوه بر این، سلول هایی که انسولین را می سازند، باید سخت تر کار کنند تا سطح قند خون را در حالت عادی نگه دارند. این فرآیند در دراز مدت منجر به تخریب تدریجی این سلول ها می شود.
چگونه کاهش وزن می تواند به دیابت نوع 2 کمک کند؟
اگر اثرات چاقی شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دهد، کاهش وزن می تواند به پیشگیری و به تاخیر انداختن این بیماری کمک کند.
اگر دیابت نوع 2 دارید، کاهش وزن، ورزش و افزایش فعالیت بدنی می تواند به کنترل سطح قند خون و جلوگیری از سایر مشکلات سلامتی کمک کند. برای کسب آگاهی بیشتر، با دکتر سلیمی درارتباط باشید.
فشار خون
یکی از مشکلاتی که چاقی و اضافه وزن می تواند باعث آن شود، فشار خون است.
اضافه وزن چگونه باعث ایجاد فشارخون می شود؟
فشار خون بالا از جهات مختلف یکی از عوارض چاقی است. هر چه وزن و حجم بدن بیشتر باشد، حجم بافت چربی بیشتر است.
همه بافت ها برای زنده ماندن به اکسیژن و سایر مواد مغذی نیاز دارند که باید از طریق جریان خون تامین شود. در چنین مواردی، قلب نیاز به پمپاژ و مصرف انرژی بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذی سلول ها دارد. سپس فشار خون بالا می رود.
یکی دیگر از صدمات چربی های اضافی این است که می تواند به کلیه ها آسیب برساند که به تنظیم فشار خون کمک می کند.
یکی دیگر از تاثیرات چاقی بر قلب و فشار خون، افزایش ضربان قلب و کاهش توانایی رگ ها در حرکت خون است که همگی منجر به افزایش فشار خون می شود.
کاهش وزن چگونه به درمان فشار خون بالا کمک می کند؟
با کاهش وزن و اندازه بدن، فشار روی جریان خون بر قلب کاهش می یابد. چربی اطراف قلب و عروق خونی کاهش می یابد و خطر ابتلا به گرفتگی عروق کاهش می یابد. علاوه بر این، ترک سیگار، کاهش نمک، رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت بدنی منظم می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند.
با این حال، اگر تغییرات سبک زندگی کافی نیست، با مراجعه به دکتر سلیمی و مصرف داروهای فشار خون، می توانید سلامت خود را بهبود ببخشید.
بیماری قلبی
بیماری های قلبی عروقی که اغلب به دلیل عوارض چاقی ایجاد می شوند، یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند. اصطلاح قلب و عروق معمولاً برای اشاره به حملات قلبی استفاده می شود. اما از این دسته از امراض می توان بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، حملات قلبی و غیره را نیز نام برد.
علائم بیماری قلبی شامل درد در قفسه سینه، بازوها، گردن یا فک، تنگی نفس، ضربان قلب سریع، حالت تهوع، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و سوزش سر دل است.
چرا بیماری قلبی یکی از عوارض چاقی است؟
بیماری های قلبی مختلف می تواند به دلیل عوارض چاقی رخ دهد. شایع ترین آن ها بیماری عروق کرونر است. این بیماری از رسوب چربی اضافی و مضر (LDL) در دیواره عروق کرونر (شریان هایی که خون را به قلب می رسانند) ایجاد می شود.
به تدریج با رسوب این چربی، دیواره داخلی رگ ها باریک تر می شود و خون کمتری به بافت قلب می رسد. این کمبود اکسیژن باعث آنژین (درد قفسه سینه) می شود و در صورت تداوم، ممکن است بافت ها آسیب ببینند.
اگر قبلاً بیماری قلبی داشتید، اضافه وزن می تواند خطر حملات قلبی، سکته مغزی، تپش قلب و چاقی را افزایش دهد که همه این موارد از عوارض چاقی هستند.
کاهش وزن چگونه می تواند به درمان این بیماری کمک کند؟
برای در امان ماندن از عوارض چاقی مرتبط با قلب، باید روند کاهش وزن را در اسرع وقت آغاز کنید. کاهش بافت چربی، فشار روی ریه ها را کاهش می دهد و با هر نفس، اکسیژن بیشتری به بدن می رساند. افزایش اکسیژن در خون همچنین به انبساط، گردش خون، ضربان قلب و بهبود عملکرد قلب کمک می کند.
افزایش سکته مغزی
سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون بخشی از مغز، قطع شده و به دلیل کمبود اکسیژن، سلول های مغز از بین می روند. شایع ترین نوع سکته مغزی، سکته مغزی ایسکمیک نامیده می شود. این وضعیت زمانی رخ می دهد که یک لخته خون، شریان حامل خون را به مغز مسدود می کند.
نوع دیگری از سکته مغزی، سکته هموراژیک است که زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز پاره شود.
ارتباط سکته مغزی با چاقی چیست؟
همان طور که قبلا ذکر شد، یکی از عوارض چاقی، فشار خون بالا است که یکی از دلایل اصلی سکته مغزی نیز می باشد. اضافه وزن منجر به تصلب شرایین، تجمع چربی در دیواره های شریانی و باریک شدن دیواره رگ های خونی در مغز می شود. اگر لخته خون در این شریان های باریک تشکیل شود، می تواند به طور ناگهانی جریان خون را در ناحیه ای از مغز مسدود کند و منجر به سکته شود.
چگونه کاهش وزن می تواند به کاهش خطر سکته کمک کند؟
یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای کاهش خطر سکته انجام دهید، کاهش وزن و سپس کنترل فشار خون است. کاهش وزن همچنین با متعادل کردن سطح کلسترول و قند خون، خطر سکته مغزی را کاهش می دهد. در این زمینه، دکتر سلیمی تجربیات ارزشمندی دارند.
سرطان
سرطان زمانی رخ می دهد که سلول های یک قسمت از بدن رشد کرده و به طور غیر طبیعی تکثیر می شوند. اضافه وزن می تواند به عنوان محرکی برای انواع سرطان ها مانند سرطان سینه، رحم، تخمدان و کیسه صفرا در زنان و سرطان روده بزرگ و پروستات در مردان عمل کند.
چرا سرطان از عوارض چاقی است؟
هنوز معلوم نیست که چاقی چگونه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. بسیاری بر این باورند که التهاب ناشی از چربی که اندام های حیاتی را احاطه کرده است، دلیل اصلی افزایش خطر ابتلا به سرطان در افراد چاق است.
این چربی فرآیندهای خاصی را در بدن، مانند مدیریت هورمونهایی مانند انسولین و استروژن، با احاطه کردن اندامهای حیاتی و در عین حال افزایش فشار اطراف آنها مختل میکند.
از سوی دیگر، سلولهای چربی ممکن است هورمون هایی ترشح کنند که بر رشد سلولی تأثیر می گذارند و رشد سلولی را مختل کرده و به سلول های سرطانی تبدیل می شوند.
چگونه کاهش وزن می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند؟
یکی از راه های محافظت از خود در برابر عوارض چاقی و سرطان، کاهش وزن است. برای خلاص شدن از چربی های اضافی و خطرناک باید فعالیت بدنی خود را افزایش دهید و غذاهای سالم بخورید.
ساییدگی مفاصل (استئوآرتریت)
پوکی استخوان یک بیماری بسیار شایع است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. به این حالت، فرسایش مفاصل، آرتروز و پوکی استخوان نیز می گویند.
در این بیماری، غضروف نازک می شود و به تدریج در برخی نواحی از بین می رود و باعث ساییدگی استخوان های زیر غضروف به یکدیگر می شود.
اگرچه آرتروز می تواند هر مفصلی را درگیر کند، اما معمولاً مفاصل دست، زانو، لگن و ستون فقرات را بیشتر درگیر می کند.
افزایش وزن چگونه باعث پوکی استخوان می شود؟
رابطه این دو عارضه، یعنی چاقی و پوکی استخوان، بارها توسط مطالعات مختلف ثابت شده است. به عنوان مثال، استخوان هایی که در زانو به هم می رسند، با غضروف پوشیده شده اند که سطح صاف و لغزنده ای را برای حرکت استخوان ران، درشت نی و کشکک ایجاد می کند.
اگر فردی اضافه وزن داشته باشد، فشار بیشتری به غضروف زانو وارد می شود و باعث تحلیل رفتن آن می شود. اگر کاهش وزن موثر نباشد و این وضعیت ادامه یابد، بافت لغزنده ای که انتهای استخوان های شما را در مفصل می پوشاند، از بین می رود.
تاثیر کاهش وزن بر بیماری های مفصلی چیست؟
در افرادی که چاق هستند، کاهش وزن ممکن است به کاهش خطر پوکی استخوان کمک کند. مراقب باشید، مجبور نیستید که به طور ناگهانی وزن زیادی از دست بدهید، اما حتی کاهش حداقل 5 درصد از وزن بدن، به میزان قابل توجهی از فشار وارده به زانو، باسن و کمر شما می کاهد.
اگر پوکی استخوان دارید، کاهش وزن می تواند به تسکین درد کمک کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که ورزش یکی از بهترین درمان های پوکی استخوان است. ورزش می تواند خلق و خو را بهبود بخشد، درد را کاهش دهد و انعطاف پذیری مفاصل را افزایش دهد.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
بیماری کبد چرب
یکی دیگر از عوارض چاقی، اختلال در عملکرد کبد انسان است. کبد مسئول ذخیره و سوزاندن چربی ها در بدن است. وزن یک کبد معمولی حدود پنج گرم چربی در هر 100 گرم است.
زمانی که میزان این چربی به بیش از پنج درصد افزایش یابد، به این حالت «کبد چرب» می گویند. در این شرایط، چربی اضافی در کبد تجمع می یابد و باعث آسیب کبدی (سیروز) می شود.
چرا افزایش وزن باعث کبد چرب می شود؟
چاقی و اضافه وزن از عوامل مستعد کننده مهم برای بیماری کبد چرب غیر الکلی هستند. هرچه فرد از رژیم غذایی ناسالم بیشتری پیروی کند، احتمال ابتلا به آن بیشتر می شود.
از آنجایی که غذاهای پرچرب مانند فست فودها در رژیم غذایی افراد چاق زیاد است، چربی حاصل به کبد رفته و در آنجا تجمع می یابد. با ادامه این نوع رژیم، راه برای سایر عوارض چاقی باز می شود.
آیا کاهش وزن در بهبود این بیماری تاثیری دارد؟
بر اساس تحقیقات انجام شده در مورد بیماری کبد چرب، افراد چاق، افراد مبتلا به دیابت و چربی خون و افرادی که بیش از حد غذا می خورند و کم تحرک هستند، بیشتر مورد هدف قرار می گیرند. توصیه اصلی پزشکان به خصوص دکتر سلیمی به مبتلایان به کبد چرب، کاهش وزن، رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش است.
بیماری کلیوی
آسیب کلیه یکی از جدی ترین عوارض چاقی است. کلیه ها دو عضو لوبیایی شکل هستند که وظیفه دفع سموم از بدن را بر عهده دارند. کلیه ها همچنین به کنترل فشار خون کمک می کنند.
هنگامی که کلیه ها قادر به فیلتر درست خون نباشند، مواد زائد و سموم در بدن جمع می شوند. این وضعیت می تواند باعث نارسایی کلیه شود.
چرا نارسایی کلیه یکی از عوارض چاقی است؟
چاقی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد که می تواند منجر به بیماری کلیوی شود. اضافه وزن همچنین فشار بیشتری به کلیه ها وارد می کند زیرا آن ها باید مواد بیشتری را فیلتر کنند.
اگر این فشار ادامه پیدا کند، کار دفع سموم از بدن توسط این اندام ها برایشان دشوارتر شده و در نهایت متوقف می شود.
تاثیر کاهش وزن بر بیماری کلیوی چیست؟
در مراحل اولیه بیماری کلیوی، کاهش وزن، پیشرفت بیماری را آهسته می کند و کلیه ها را برای مدت طولانی تری سالم نگه می دارد. همچنین برای درمان این بیماری باید غذاهای کم نمک بخورید و فشار خون و گلوکز خون خود را در یک محدوده متعادل نگه دارید.
مشکلات بارداری
عوارض چاقی به تنهایی جدی است، اما در مورد بارداری باید این مشکلات را جدی تر گرفت. با توجه به این که سلامت مادر تعیین کننده سلامت کودک است، لازم است تا مراقبت های لازم انجام شود.
چاقی چه تاثیری بر بارداری دارد؟
اضافه وزن بر باروری مردان و زنان تأثیر منفی دارد. زنان بارداری که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض مشکلاتی مانند بارداری خارج از رحم، سقط جنین، دیابت بارداری (قند خون بالا در دوران بارداری)، فشار خون بالا در دوران بارداری، لخته شدن خون و زایمان زودرس هستند.
از سوی دیگر، جنین مادران چاق ممکن است دچار اختلالات رشدی مانند وزن زیاد هنگام تولد شوند. به دلیل عوارض ذکر شده چاقی، بهتر است خانمی که تصمیم به بارداری دارد، با نظر دکتر سلیمی، وزن خود را متعادل کند.
تاثیر کاهش وزن در بارداری چیست؟
درمان چاقی می تواند در درمان ناباروری مرتبط با چاقی موثر باشد. کاهش وزن اضافی پس از زایمان همچنین به زنان کمک می کند تا خطرات سلامتی را کاهش دهند. به عنوان مثال، اگر زنی مبتلا به دیابت بارداری باشد، کاهش وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش دهد.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
آپنه خواب
آپنه خواب یکی از شایع ترین عوارض چاقی است. این اختلال حالتی است که در آن، فرد در طول خواب یک یا چند بار نفس خود را قطع می کند و احساس خفگی می کند. فرد مبتلا به آپنه خواب نیز ممکن است در طول روز دچار خواب آلودگی، عدم تمرکز، نارسایی قلبی، فشار خون بالا و غیره شود.
آپنه خواب در افراد چاق
افرادی که اضافه وزن دارند، بافت چربی بیشتری در گردن و گلو دارند که راه های هوایی را باریک می کند. آپنه خواب یا آپنه انسدادی خواب و خر و پف طولانی مدت در اثر افتادن بافت های نرم گلو ایجاد می شود و باعث توقف موقت تنفس می شود.
در طول این اختلال، عضلات قفسه سینه و دیافراگم برای باز کردن انسداد راه هوایی، سخت تر کار می کنند و باعث تغییرات قابل توجهی در فشار خون فرد می شوند.
تاثیر کاهش وزن بر آپنه خواب چیست؟
تنها راه رهایی از آپنه خواب و سایر عوارض چاقی، کاهش وزن است. کاهش وزن با خستگی مداوم همراه است. این کاهش وزن تنها با ورزش و رژیم غذایی سالم امکانپذیر است.
در بخش های بعدی مقاله آپنه خواب در افراد چاق درباره آپنه خواب بیشتر حرف خواهیم زد.
آپنه خواب چیست؟
حال که با عوارض چاقی که یکی از آن ها آپنه خواب است، به طور خلاصه آشنا شدید، در ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق می خواهیم در رابطه با بیماری آپنه خواب توضیحات بیشتری را ارائه دهیم. این بیماری یک مشکل بزرگ است که در آن تنفس به طور مکرر متوقف شده و از سر گرفته می شود.
اگر با صدای بلند خر و پف می کنید و حتی پس از یک خواب کامل شبانه همچنان خسته هستید، ممکن است دچار آپنه خواب باشید. البته آپنه خواب در افراد چاق، بیشتر نمایان است.
انواع اصلی آپنه خواب
این بیماری انواع مختلفی دارد که در این بخش از مقاله آپنه خواب در افراد چاق به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.
آپنه خواب انسدادی
این متداول ترین نوع این بیماری است و زمانی رخ می دهد که عضلات گلو شل شوند.
آپنه خواب مرکزی
این نوع از بیماری، هنگامی بروز می کند که مغز سیگنال های صحیحی را به عضلات کنترل کننده تنفس ارسال نمی کند.
سندرم آپنه خواب مختلط
این نوع بیماری که نیاز به درمان دارد، زمانی رخ می دهد که فرد دارای هر دو نوع قبلی به صورت همزمان باشد.
اگر فکر می کنید ممکن است یکی از انواع این بیماری را داشته باشید، به دکتر سلیمی مراجعه کنید. درمان مناسب می تواند علائم را کاهش دهد و به جلوگیری از مشکلات قلبی و سایر عوارض کمک کند.
علائم آپنه خواب
علائم و نشانه های هر نوع از این بیماری شبیه هم هستند و گاهی اوقات تشخیص نوع این بیماری، خواب را دشوار می کنند.
شایع ترین علائم و نشانه این بیماری عبارتند از:
- خر و پف با صدای بلند
- تنفس متناوب در طول خواب
- بیدار شدن ناگهانی همراه با تنگی نفس
- بیدار شدن با دهان خشک یا گلو درد
- سردرد صبحگاهی
- ناتوانی در خواب
- خواب آلودگی بیش از حد در طول روز
- مشکلات توجه
- تحریک پذیری
اگر شما یا یکی از عزیزانتان متوجه موارد زیر شدید، با دکتر سلیمی مشورت کنید:
- خر و پف کردن به اندازه ای بلند که مزاحم دیگران شود.
- احساس خفگی یا تنگی نفس که شما را از خواب بیدار می کند.
- خوابآلودگی شدید در طول روز که ممکن است هنگام کار، تماشای تلویزیون یا حتی رانندگی اتفاق بیفتد.
بسیاری از مردم خر و پف را علامت خطرناکی نمی دانند و البته همه افراد مبتلا به این بیماری، خر و پف را تجربه نمی کنند. اما اگر با صدای بلند خر و پف می کنید (به خصوص اگر خر و پف شما متناوب است)، حتما به دکتر سلیمی مراجعه کنید.
از پزشک خود در مورد مشکلات خوابی که ممکن است باعث خستگی مزمن، خواب آلودگی شدید و تحریک پذیری شما شود، بپرسید. خواب آلودگی بیش از حد در طول روز می تواند ناشی از آپنه خواب یا سایر اختلالات مانند نارکولپسی باشد.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
علل آپنه خواب انسدادی
این بیماری هنگامی رخ می دهد که عضلات پشت گلو شل شوند. این ماهیچه ها از کام نرم، زبان کوچک، لوزه ها، دیواره های جانبی گلو و زبان حمایت می کنند.
هنگامی که این ماهیچه ها شل می شوند، هنگام تنفس راه هوایی باریک یا بسته می گردد و در نتیجه آن، قادر به دریافت هوای کافی نخواهید بود. این ممکن است سطح اکسیژن در خون را کم کند.
مغز شما احساس می کند که قادر نیست نفس بکشد و شما را برای مدت کوتاهی از خواب بیدار می کند تا بتوانید راه هوایی خود را دوباره باز کنید. این بیداری های شبانه معمولاً برای شما کوتاه تر از آن است که به خاطر بسپارید.
ممکن است هنگام خواب، صدای خر و پف، خفگی یا تنگی نفس بشنوید. این الگو را می توان 5 تا 30 بار در ساعت در طول شب تکرار کرد.
این اختلالات بر توانایی شما برای رسیدن به مراحل خواب عمیق تر و مطلوب، تأثیر منفی می گذارد و احتمالاً در ساعات بیداری، احساس خواب آلودگی می کنید.
افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب ممکن است متوجه نشوند که خواب خود را از دست داده اند. در واقع، برخی از افراد مبتلا به این نوع آپنه خواب معتقدند که در طول شب به خوبی خوابیده اند.
علل آپنه خواب مرکزی
این نوع از بیماری رایج نیست و زمانی رخ می دهد که مغز نتواند انتقال سیگنال به عضلات تنفسی را به خوبی انجام دهد. یعنی برای مدت کوتاهی، بدن شما هیچ تلاشی برای تنفس نخواهد کرد.
در این حالت امکان دارد با تنگی نفس از خواب بیدار شوید و مجبور شوید تا برای به خواب رفتن، سخت تلاش کنید یا بخوابید.
عوامل خطر آپنه خواب
این اختلال ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. اما عواملی وجود دارند که خطر آن را افزایش می دهند:
اضافه وزن
طبق نظر دکتر سلیمی، افراد چاق 4 برابر بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به این بیماری هستند. رسوبات چربی در اطراف راه های هوایی فوقانی می تواند باعث قطع شدن نفس گردد. با این حال نمی توان گفت که همه افراد چاق این بیماری را دارند.
دور گردن
افرادی که گردن ضخیم دارند، ممکن است راه های هوایی باریک تری داشته باشند. دور گردن 43 سانتیمتر و بالاتر در مردان و 38 سانتیمتر به بالا در زنان، خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
تنگ شدن راه هوایی
تنگی راه هوایی در گلو ممکن است ژنتیکی باشد یا لوزه ها یا آدنوئیدها (لوزه سوم) بزرگ شده و راه هوایی را مسدود کنند، به خصوص در کودکان مبتلا به اختلالات خواب.
مرد بودن
مردان بیشتر از زنان به این اختلال مبتلا می شوند. با این حال، خطر ابتلا به آن در زنانی که در دوران یائسگی اضافه وزن دارند، افزایش می یابد.
سن بالا
این بیماری در افراد مسن شایع تر است.
سابقه خانوادگی
اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده شما این بیماری را داشته باشند، خطر ابتلا به آن در شما افزایش می یابد.
مصرف الکل، آرامبخش ها و خواب آورها
این مواد باعث شل شدن عضلات گلو می شوند. بنابراین فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می کنند.
سیگار کشیدن
احتمال ابتلا به این بیماری در کسانی که به سیگار اعتیاد دارند، بیشتر از کسانی است که هرگز سیگار نکشیده اند. سیگار کشیدن می تواند التهاب و احتباس مایعات را در مجاری هوایی فوقانی افزایش دهد. این خطر پس از ترک سیگار به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
احتقان بینی
اگر به دلیل ساختار تنفسی یا آلرژی در تنفس از طریق بینی مشکل دارید، احتمال ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است.
اختلالات قلبی
افراد مبتلا به نارسایی احتقانی قلب؛ بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
استفاده از مسکن های مخدر
مواد افیونی، به ویژه داروهای طولانی اثر مانند متادون، خطر این اختلال را افزایش می دهند.
سکته مغزی
افرادی که دچار سکته مغزی شده اند، بیشتر به این بیماری دچار شده و نیاز به درمان دارند.
با ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق، همراه شما هستیم.
عوارض آپنه خواب
این اختلال، یک وضعیت پزشکی جدی است و ممکن است دارای عوارض جانبی زیر باشد:
خستگی در طول روز
بیداری های مکرر به دلیل این بیماری، خواب عمیق و عادی را بسیار سخت می کند. افراد مبتلا به آن اغلب دچار خواب آلودگی شدید در طول روز، خستگی و تحریک پذیری می شوند.
همچنین ممکن است در تمرکز مشکل داشته باشید یا متوجه شوید که در محل کار، هنگام تماشای تلویزیون یا حتی هنگام رانندگی به خواب می روید. افراد مبتلا به این مشکل بیشتر در معرض تصادف با ماشین هستند.
همچنین ممکن است احساس بد خلقی، تحریک پذیری یا افسردگی داشته باشید. کودکان و نوجوانان مبتلا به آن ممکن است عملکرد ضعیف مدرسه یا مشکلات رفتاری داشته باشند.
فشار خون بالا یا مشکلات قلبی
افت ناگهانی سطح اکسیژن خون که در حین وقوع این مشکل رخ می دهد، باعث فشار خون بالا و فشار بر سیستم قلبی عروقی می شود. این مشکل می تواند خطر حمله مکرر قلبی و ضربان قلب غیر طبیعی مانند فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد.
همچنین خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. اگر یک بیماری اساسی قلبی وجود داشته باشد، هیپوکسی متعدد می تواند به دلیل ضربان قلب نامنظم منجر به مرگ ناگهانی شود.
دیابت نوع 2
افراد مبتلا به این بیماری در مقایسه با افرادی که این مشکل را ندارند، به احتمال بیشتری مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 دارند.
سندرم متابولیسم
این اختلال گروهی از سایر عوامل خطر، مرتبط با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. بیماری هایی که سندرم متابولیک را تشکیل می دهند، شامل فشار خون بالا، کلسترول غیر طبیعی، قند خون بالا و افزایش دور کمر است.
عوارض داروها و جراحی
مصرف برخی از داروها علاوه بر بیهوشی عمومی، برای افراد مبتلا به این بیماری ممکن است منجر به عوارض جانبی شود.
مشکلات کبد
افراد مبتلا به این بیماری احتمالاً نتایج غیر طبیعی تست های عملکرد کبد را دریافت می کنند و علائم زخم معمولاً در کبد ظاهر می شود. این بیماری به عنوان بیماری کبد چرب شناخته می شود که ناشی از نوشیدن الکل نیست.
مشکلات رابطه
خر و پف با صدای بلند می تواند مانع از استراحت و خواب کافی در اطراف شما، از جمله همسرتان شود و می تواند در روابط شما مشکلاتی ایجاد کند.
در بسیاری از موارد، ممکن است همسر شما مجبور شود که برای خوابیدن به اتاق یا حتی طبقه دیگری از خانه نقل مکان کند. حتی اگر خر وپف شما را نیز تحمل کند و جای خوابش را عوض نکند، حتماً از خواب خوب محروم می شود.
تشخیص آپنه خواب
دکتر سلیمی ممکن است مشکل شما را بر اساس علائم و نشانه ها بررسی کند یا ممکن است شما را به یک مرکز تخصصی ارجاع دهد. در این مرکز، متخصص می تواند تشخیص دهد که آیا نیاز به ارزیابی بیشتر دارید یا خیر.
این ارزیابی ها معمولاً شامل نظارت شبانه بر تنفس و سایر عملکردهای بدن در طول خواب است. همچنین امکان تشخیص بیماری در منزل وجود دارد. آزمایش هایی که برای تشخیص این بیماری استفاده می شوند، عبارتند از:
پلی سومنوگرافی شبانه
در این فرایند، شما به دستگاهی متصل هستید که فعالیت قلب، ریه ها و مغز، الگوهای تنفس، حرکات دست و پا و سطح اکسیژن خون را در زمان خواب بررسی می نماید.
تستهای خواب خانگی
در برخی موارد، پزشک ممکن است آزمایش های ساده ای برای تشخیص این بیماری ارائه دهد که می توانید در خانه از آن ها استفاده کنید.
این آزمایش ها معمولاً شامل اندازه گیری ضربان قلب، سطح اکسیژن خون، جریان هوا و الگوهای تنفسی است. چنان چه این بیماری را دارید، نتایج آزمایش کاهش سطح اکسیژن در طول آپنه و افزایش متعاقب آن پس از بیدار شدن را نشان می دهد.
اگر نتایج غیر طبیعی باشد، پزشک شما ممکن است بتواند درمان شما را بدون آزمایش بیشتر آغاز کند. مانیتورهای قابل حمل خواب، همه موارد آپنه انسدادی خواب را شناسایی نمی کنند، بنابراین پزشک شما ممکن است با وجود نتایج طبیعی آزمایش اولیه، همچنان یک مانیتور خواب را توصیه کند.
اگر این بیماری را دارید، احتمال دارد که دکترتان، شما را به متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع دهد تا هرگونه انسداد در بینی یا گلو را بررسی کند. شما همچنین ممکن است به یک متخصص قلب و عروق و یا متخصص مغز و اعصاب برای تشخیص علل بیماری ارجاع داده شوید.
روش های درمان آپنه خواب
در موارد خفیف، دکتر شما ممکن است ترکیبی از تغییرات در شیوه زندگی، مانند کاهش وزن یا ترک سیگار را توصیه کند.
برای آلرژی های تنفسی احتمالی شما، دکتر سلیمی برای درمان حساسیت ها داروهایی را تجویز خواهد کرد. اگر این اقدامات، علائم و نشانه بیماری را بهبود نبخشید و یا اگر بیماری پیشرفت کرد، شما باید درمان های دیگر را امتحان کنید.
برخی از دستگاه ها می تواند راه هوایی مسدود شده را باز کند. در موارد دیگر ممکن است نیاز به جراحی باشد. توجه داشته باشید که آپنه خواب در افراد چاق بیشتر اتفاق می افتد.
لذا یکی از درمان های مهمی که برای این اختلال وجود دارد، کاهش وزن است. راه های متداول کاهش وزن که حتما از آن ها مطلع هستید، ورزش و رژیم و به طور کلی اصلاح شیوه زندگی است.
اما اگر این موارد را انجام دادید ولی تغییر قابل توجه و مد نظرتان در وزن ایجاد نشد، چه می شود؟ در این هنگام، متخصصان با تجربه و نامداری نظیر دکتر سلیمی، جراحی چاقی یا جراحی لاغری را توصیه می کنند.
ما در ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق در رابطه با راه های کاهش وزن، به خصوص جراحی چاقی بیشتر حرف خواهیم زد.
راه های کاهش وزن
با رژیم غذایی سالم شروع کنید
این بدان معناست که رژیم غذایی شما باید سرشار از سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و حبوبات باشد و باید مصرف غلات تصفیه شده، غذاهای شیرین و چربی های اشباع شده و ترانس را کاهش دهید. می توانید ماهی، مرغ، سایر گوشت های بدون چربی و لبنیات بخورید. فیبر به سیر کردن شما کمک می کند و مصرف کربوهیدرات را کاهش می دهد.
غلات (ترجیحا غلات کامل) و پروتئین باید حدود یک چهارم وعده را تشکیل دهند.
برای درمان چاقی، مراقب وعده های غذایی خود باشید
شما می توانید کلم بروکلی و اسفناج بخورید، اما برای غذاهای پرکالری، کنترل نفس، کلیدی است. اندازه بشقاب خود را بررسی کنید. کالری غذاها را بررسی کنید. برخی از غذاهای نسبتا کوچک، پر کالری هستند.
برای کاهش وزن، آگاهانه غذا بخورید
این شامل افزایش آگاهی شما از زمان و میزان مصرف با استفاده از نشانه های داخلی است. هنگام تماشای تلویزیون، کار با کامپیوتر یا رانندگی، چیزی نخورید. خوردن در این شرایط باعث می شود که بیشتر بخورید.
تحقیقات نشان می دهد که هر چه بیشتر از غذایی که می خورید آگاهی داشته و روی آن تمرکز کنید، در پاسخ به نشانه های بیرونی، مانند تبلیغات غذا، دستیابی به غذا و سایر موارد، کمتر پرخوری می کنید.
برای درمان چاقی، آهسته غذا بخورید
یکی از اجزای غذا خوردن آگاهانه، صرف زمان بیشتر برای رسیدن سیگنال های سیری به مغز است. جویدن می تواند علائم سیری را ایجاد کند. علاوه بر این، آهسته غذا خوردن شما را از بو، طعم و بافت غذاها بیشتر آگاه می کند که می تواند با کالری کمتر، رضایت بیشتری را به همراه داشته باشد.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
به اراده خود وابسته نباشید
محیط خود را کنترل کنید تا به طور تصادفی تغذیه نکرده و وقتی گرسنه نیستید، غذا نخورید. این بدان معناست که برای مثال، سعی کنید تا غذاهای مضر را در کنار دست خود و در دسترس نگه ندارید. از بشقاب ها، کاسه ها، فنجان ها و ظروف کوچکتر استفاده کنید.
عوامل احساسی که ممکن است باعث پرخوری شما شود را شناسایی کنید
به عنوان مثال، زمانی که مضطرب، افسرده، عصبانی، تنها و یا حتی خوشحال و هیجان زده هستید، می توانید بیشتر غذا بخورید. در این حالت شما باید بتوانید میل به تغذیه خود را کنترل کرده و از روی احساس غذا نخورید. این یکی از عواملی است که می تواند به افزایش وزن شما دامن بزند.
مصرف غذای کم انرژی
اگر غذاهای دریافتی شما حاوی کالری کمی باشد، در نتیجه آن میزان کالری که می سوزانید، بیشتر از مقدار دریافتی آن خواهد بود. به طور کلی، بهترین راه برای کاهش تراکم انرژی، خوردن بیشتر غذاهای غنی از آب و فیبر (به ویژه میوه ها، سبزیجات، سوپ گوجه فرنگی و غلات کامل) به جای غذاهای کم رطوبت یا پرچرب (مانند پنیر) است.
سبزیجات بیشتری را به سوپ، خورش و پاستا اضافه کنید. ساندویچ را با کاهوی فراوان، خیار خرد شده و هویج رنده شده پر کنید و پیتزا را با سبزیجات بیشتر و پنیر کمتر درست کنید. کشمش و انگور را به عنوان میان وعده استفاده نمایید.
خوردن پروتئین کافی برای درمان چاقی
شواهدی وجود دارد که پروتئین، بیشتر از کربوهیدرات ها احساس رضایت را افزایش می دهد. پروتئین همچنین به کاهش احتمال از دست دادن عضلات در طول کاهش وزن کمک می کند. به دنبال منابع پروتئینی باشید که چربی کمی دارند (مانند لوبیا و سایر سبزیجات، مرغ سفید یا محصولات لبنی) یا آن هایی که چربی های سالم بالایی دارند (مانند ماهی، آجیل و غذاهای سویا).
برخی تحقیقات نشان می دهد که باید پروتئین دریافتی خود را در طول روز و بین وعده ها تقسیم کنید تا به کاهش وزن کمک کرده باشید. لازم به ذکر است که افراد در معرض خطر بیماری کلیوی یا افراد مسن، باید مراقب باشند که مقادیر بیش از حد پروتئین مصرف نکنند.
به طور منظم غذا بخورید (وعده های غذایی را از دست ندهید) و غذاهای سالم و کم کالری را انتخاب کنید
بسیاری از مردم متوجه می شوند که عدم تغذیه برای بیش از چند ساعت، باعث می شود که در وعده بعدی بیشتر غذا بخورند (اغلب با غذاهای پرکالری). یک میان وعده سالم (100 تا 200 کالری) بین وعده های غذایی بسیار مفید خواهد بود، مانند یک کاسه کوچک ماست کم چرب یا پاپریکا، یک تکه پنیر یا دو برش کوچک بوقلمون، یا یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و موز.
برای کاهش وزن، نوع مواد غذایی خود را کاهش دهید
تنوع در رژیم غذایی کلی شما برای اطمینان از دریافت طیف گسترده ای از مواد مغذی و سایر مواد مغذی که به سلامتی کمک می کنند، مهم است.
اما انتخاب های زیاد می تواند منجر به پرخوری شود، زیرا غذاهایی با طعم ها و خواص ارگانولپتیک متفاوت، اشتها را تحریک می کنند.
حتی اگر از نظر بدنی سیر باشید، ممکن است به غذای بیشتری تمایل داشته باشید. برعکس، اگر غذاهای مصرفی شما از تنوع کمتری برخوردار باشند، احتمالا کمتر غذا می خورید، زیرا غذاهای مشابه از نظر طعم و بافت، طعم و اشتها را کور می کنند. در این زمینه با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.
کالری مورد نیاز خود را به صورت مایع دریافت نکنید
نوشیدنی ها به اندازه غذاهای جامد سیر کننده نیستند و افراد معمولاً با نوشیدن در حالی که کالری بیشتری دریافت می کنند، دیرتر هم سیر می شوند. نوشیدن شیر اشکالی ندارد، نوشیدن آب یا نوشیدنی های بدون کالری مانند چای و قهوه بدون خامه نیز مفید است.
لطفا از پست آیا قهوه چاق کننده است دیدن کنید.
در خانه بیشتر غذا بپزید
این به شما امکان می دهد غتا ذاهای کامل بخورید و میزان چربی، قند و کالری مصرفی خود را کنترل کنید. طبق تحقیقات انجام شده، زمانی که بیرون غذا می خورید، اشتهای بیشتری خواهید داشت. اگرچه هنوز باید مراقب باشید که اندازه بشقاب خود را در خانه محدود کنید. اگر دستور العمل ها را دنبال می کنید، به دنبال غذاهای سالم و کم کالری باشید که شامل تجزیه خوبی از مواد مغذی است.
این قوانین ساده را هنگام صرف غذا در بیرون رعایت کنید
از فهرست کالری موجود در منوها برای یافتن گزینه های کم کالری بهره بجویید، چیزی بیش از حد بزرگ سفارش دهید و غذای خود را به اشتراک بگذارید (یا یک ظرف یک بار مصرف سفارش دهید تا نصف غذا را به خانه ببرید).
یک پیش غذا یا سالاد به عنوان غذای اصلی خود سفارش دهید. خواندن کل منو قبل از سفارش و پرسیدن سوال از پیشخدمت یا سرآشپز می تواند به شما در انتخاب گزینه های سالم و کم کالری کمک کند.
از آن ها بخواهید که وعده های غذایی شما را بدون کره یا با مقدار کمی کره، روغن یا سایر غذاهای پرچرب آماده کنند و سس سالاد را با سالاد سرو کنند تا بتوانید میزان مصرف خود را کنترل کنید.
ورزش منظم، حداقل یک بار در هفته
مطابق انتظار، یکی از عواملی که می تواند به مهار و درمان چاقی شما بیانجامد، ورزش کردن منظم است. به طور کلی تحرک داشتن و فعالیت جسمانی در فرایند کالری سوزی، کمک بسیار زیادی به شما می کند. این تاثیر، زمانی بیشتر می شود که شما آن را به شکل منظم و پیوسته و حداقل هفته ای یک بار انجام دهید.
وزن کردن خود
به گفته آژانس ملی کنترل وزن، اندازه گیری منظم وزن یک استراتژی موثر برای حفظ وزن در طولانی مدت است. اگر خودتان را مدام وزن کنید و شاهد تغییرات آن باشید، می تواند به شما انگیزه بدهد. البته برخی از افراد از نوسانات کوچکی که در طی چند روز رخ می دهد، ناامید می شوند.
اهداف واقع بینانه تعیین کنید و تصویری واقعی از بدن داشته باشید
همان طور که وزن در طول زمان افزایش می یابد، کاهش وزن نیز یک پروسه زمانبر است. انتظار کاهش 10 کیلو در هفته را نداشته باشید.
جراحی کنید
تمام نکاتی که در بالا و قبل از این بخش درباره درمانی برای چاقی ذکر کردیم، بر جراحی چاقی اولویت دارند یا جراحی کردن به این معنی نیست که دیگر نباید رعایت نکات فوق را جدی بگیرید.
اما در حالتی جراحی یکی از بهترین راه های درمان چاقی شما به حساب می آید که شما با رعایت دستورات فوق، نتوانید از وزن خود کم کنید و یا به یکی از بیماری های مرتبط با چاقی که آپنه خواب یکی از آن هاست، مبتلا باشید.
حال که با مطالعه این بخش از مقاله آپنه خواب در افراد چاق با انواع راه های درمان چاقی آشنا شدید و دانستید که جراحی چاقی برای بیماری های مرتبط با اضافه وزن مثل آپنه خواب بسیار تاثیر گذار است؛ دعوت می کنیم با ادامه مطلب همراه ما باشید تا درباره عمل های لاغری یا جراحی چاقی بیشتر حرف بزنیم.
پیشنهاد می کنیم از پست جراحی معده برای لاغری و چاق ترین کودک جهان دیدن کنید.
چگونه جراحی لاغری در درمان آپنه خواب ناشی از چاقی موثر است؟
اکثر بیماران 50 تا 80 درصد از وزن اضافی خود را در عرض 18 تا 24 ماه پس از جراحی کاهش وزن از دست می دهند.
هنگامی که بیماران پس از جراحی کاهش وزن، وزن کم می کنند، بافت چربی اطراف راه هوایی کاهش می یابد و از انسداد راه هوایی در حین آپنه خواب جلوگیری می کند.
این کاهش وزن تنها با تعهد بیمار به ورزش و رژیم غذایی پس از جراحی کاهش وزن اتفاق می افتد. سه ماه پس از جراحی کاهش وزن، بیماران متوجه بهبود قابل توجهی در علائم آپنه خواب مانند خر و پف و خواب آلودگی در طول روز می شوند.
در یک آمارگیری، تا یک سال پس از جراحی کاهش وزن، 80 تا 85 درصد از بیماران آپنه خواب، بهبود یافته بودند و دیگر نیازی به دستگاه های مربوط و لازم برای کاهش علائم آپنه خواب نداشتند.
این دستگاه یک پمپ هوا به حساب می آید که از بسته شدن نای در هنگام خواب جلوگیری می کند. همچنین حفظ وزن کم برای بیماران آپنه خواب مهم است. آپنه در این افراد با افزایش وزن جزئی عود می کند.
این عمل همچنین مرگ ناشی از این اختلال را 30 تا 40 درصد کاهش می دهد. به طور کلی، بر اساس 69 مطالعه روی 13900 بیمار، می توان نتیجه گرفت که بیماری مزبور در حدود 75 درصد از بیماران پس از این جراحی بهبود یافته است.
در واقع، عمل های لاغری مانند اسلیو گاسترکتومی، بای پس معده و بالن قابل تنظیم معده می توانند این بیماری را مانند هر بیماری مرتبط با چاقی درمان کنند. به شرطی که تحت نظر دکتر سلیمی این عمل ها انجام شود.
هدف از جراحی چاقی چیست؟
کیفیت زندگی و سلامت جسمی و روانی پس از این نوع عمل به طور چشمگیری بهبود می یابد. بیمار نه تنها اعتماد به نفس خود را به دست می آورد، بلکه بسیاری از بیماری های جدی مانند موارد ذکر شده در زیر، درمان یا کنترل می شود.
رفلاکس معده
بیماری قلبی
فشار خون بالا
آپنه خواب شدید
دیابت نوع 2
حمله مغزی
این جراحی اغلب زمانی انجام می شود که بیمار تلاش کرده باشد اما به روش های کاهش وزن طبیعی مانند رژیم غذایی و ورزش پاسخ ندهد.
به ادامه مقاله آپنه خواب در افراد چاق توجه نمایید.
انواع جراحی چاقی
امروزه جدیدترین روش جراحی لاغری با روش لاپاراسکوپی است که بر خلاف جراحی های باز، دوره نقاهت کوتاه تری دارد و شکاف بسیار کوچکتری برای جراحی لاغری نیاز دارد.
جراحان معمولاً از چندین روش برای جراحی لاغری استفاده می کنند که معروف ترین آن ها عبارتند از: بای پس معده، اسلیو معده، باندینگ قابل تنظیم معده و بای پس دوازدهه. هر کدام از این جراحی ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه مقاله “آپنه خواب در افراد چاق” به توضیح آن ها می پردازیم.
آستین معده
یکی از معروف ترین و بهترین روش های جراحی کاهش وزن، اسلیو است. در طی این جراحی، قسمت زیادی از معده فرد توسط دکتر سلیمی برداشته می شود. بنابراین فرد غذای کمتری می خورد و زودتر احساس سیری می کند.
از آنجایی که معده جدید نسبت به قبل هورمون گرسنگی بسیار کمتری تولید می کند، فرد کمتر از قبل گرسنه می شود و به سرعت وزن کم می کند. این جراحی همچنین می تواند بیماری های مرتبط با چاقی مثل آپنه خواب را در طول زمان بهبود بخشد.
بای پس معده
این یکی از رایج ترین جراحی های کاهش وزن در جهان است. اولین مرحله در آن تقسیم معده به قسمت کوچکی از قسمت فوقانی معده و بقیه معده است. سپس قسمتی از روده کوچک به قسمت بالایی معده متصل می شود تا غذا مستقیما وارد آن قسمت شود.
بعد از این جراحی، اگر دستورالعمل های دکتر سلیمی را به دقت دنبال نکنید، علاوه بر سندرم دامپینگ، دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی نیز خواهید شد. بیمار پس از جراحی، به دلایل مختلفی وزن کم می کند. اول این که به دلیل کوچک شدن معده، غذای کمتری می خورد. ثانیاً به دلیل دستکاری روده، بدن غذای کمتری جذب می کند.
بای پس با سوییچ اثنی عشری
این نوع جراحی شامل چند مرحله است. ابتدا بیشتر معده برداشته می شود. سپس روده ها دستکاری می شوند تا از عبور مواد غذایی از قسمت عمده آن جلوگیری شود. در مرحله آخر، کیسه صفرا برداشته می شود.
فرد در دوران بعد از این عمل، زودتر احساس سیری می نماید و هورمون گرسنگی کمتر از معده وی ترشح می گردد. بابراین مثل سابق احساس گرسنگی نخواهد کرد. بدن او همچنین مواد معدنی و کالری کمتری را جذب می کند.
حلقه گذاری معده
در طول این عمل، حلقه ای در اطراف بالای معده بسته می شود و یک کیسه کوچک معده در بالای حلقه تشکیل می شود. بنابراین کیسه هنگام غذا خوردن سریعتر پر می شود و در نتیجه بیمار از خوردن دست می کشد. بیمار پس از انجام این جراحی، می تواند به کاهش وزن مطلوب دست یابد.
نکاتی در مورد جراحی چاقی
چنان چه می خواهید به دلیل بیماری و اختلال آپنه خواب یا هر چیز دیگری به سراغ این جراحی ها بروید، بهتر است حقایق زیر را در مورد آن بدانید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
چاقی فقط یک مشکل ظاهری نیست، بلکه یک بیماری متابولیک است. افراد چاق، متابولیسم پایین تری دارند، بنابراین حتی اگر مقدار متوسطی کالری مصرف کنند، وزن کم نمی کنند.
این عمل می تواند تغییرات متابولیک را معکوس کند. پس از عمل، فرد با خوردن یک وعده غذایی کم، سیر می شود. خطرات این نوع عمل مانند جراحی کیسه صفرا است.
عوارض آن بسیار کمتر از عوارض چاق ماندن است. چاقی یک تجربه احساسی است. بنابراین بیماران علاوه بر حمایت های پزشکی، باید از حمایت روانی نیز برخوردار شوند. این عمل معمولا فشار خون بالا، آپنه خواب، درد مفاصل و دیابت نوع 2 را بهبود می بخشد.
این عمل می تواند دیابت نوع 2 تازه تشخیص داده شده را به طور کامل درمان کند
این عمل می تواند دیابت نوع 2 تازه تشخیص داده شده را به طور کامل درمان کند. اگر اخیراً دیابت نوع 2 داشته اید و تحت این عمل قرار گرفته اید، نیازی به شروع مصرف انسولین ندارید.
در بیشتر موارد، بیمه هزینه های آن را پوشش می دهد. بسیاری از افراد از بیمه نامه های مراقبت های پزشکی اطلاعی ندارند، بنابراین به اشتباه تصور می کنند که این یک عمل زیبایی است و شرکت های بیمه هزینه اش را نمی پذیرند.
به احتمال زیاد بخیه ها باقی نمی ماند. امروزه این عمل کم تهاجمی انجام می شود که شامل ایجاد 3 تا 5 برش کوچک در شکم است. بنابراین مدتی پس از جراحی، بخیه ها از بین می روند.
دوره نقاهت پس از آن بسیار کوتاه خواهد بود و می توانید پس از 2 هفته استراحت و پس از 4 هفته، پشت میز کار بنشینید. بعد از یک تا دو ماه، به روال جدید غذا خوردن عادت می کنید.
آهسته و متعادل غذا خوردن بعد از مدتی برای شما سرگرم کننده خواهد بود
آهسته و متعادل غذا خوردن بعد از مدتی برای شما سرگرم کننده خواهد بود. پس از این عمل، فرد تمایل دارد تا مصرف مایعات را کاهش دهد و معده را برای جذب بیشتر مواد جامد باز می گذارد.
این یک مسیر است، نه یک مقصد. اکثر بیماران نیمی از وزن اضافی خود را در عرض 6 ماه قبل از عمل و بقیه وزن اضافی خود را 6 تا 12 ماه پس از جراحی از دست می دهند.
احتمال موفقیت این عمل تا 5 سال بعد 85 درصد است. این عمل تا کنون به میلیون ها نفر در کاهش وزن کمک کرده است.
اما از آنجایی که این روش از دهه 1970 مورد استفاده قرار گرفته است، در این بین حتما با افرادی مواجه شده اید که در این فرایند ناموفق بوده اند. این عمل ها باید توسط یک پزشک مناسب انجام شوند.
از آنجایی که دقت، ظرافت و دانش و تجربه در این جراحی از اهمیت زیادی برخوردار است، مهم می باشد که افراد جراحی خود را به پزشکان و جراحان ایده آلی مثل دکتر سلیمی بسپارند. دکتر سلیمی معتبرترین متخصص انواع جراحی چاقی می باشند.
سخن پایانی
به انتهای مقاله آپنه خواب در افراد چاق رسیدیم. با مطالعه این مقاله، مطالب زیادی در رابطه با بیماری آپنه خواب، چاقی و درمان هر دوی آن ها آموختید.
ما در این مقاله گفتیم که آپنه خواب در افراد چاق بیشتر است و باید آن را جدی گرفت. ازاین رو پیشنهاد کردیم که برای درمان از عمل های لاغری و جراحی چاقی استفاده نمایید.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به یکی از جراحان و متخصصان نامدار کشور یعنی دکتر سلیمی، شرایط بدنی و بیماری خود را بررسی کنید و بهترین توصیه ها را از وی دریافت کنید.
در پایان مقاله آپنه خواب در افراد چاق آرزومی کنیم هر گامی که برمی دارید، در نهایت به سلامتی شما بیانجامد.